Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Druid? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=32275)

Stożek 07-09-2006 18:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 977298)
kazdy glupi zarobi 3x tyle w tym samym czasie co druid robiac ihy.

Za intelygentnego sie nie uwazam a robie 6x tyle z palcem w tylku moim ED na 25.

Trajerq 07-09-2006 18:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek10 (Post 347282)
Mój kolega jakoś gra druidem, na nowy servie Nebula. I nabija 2lvl'e dziennie, więc nie opowiadajcie gupot że duid jest do dupy. Druid nie ma może SD, ale gdyby nie druid to zeby hantowac Dragony knightem musial byś mieć taki wysoki lvl ze ho ho...

Matko prosze was newbie o nie udzielanie sie tym bardziej dawanie rad...druid nie robi sd ale moze ich uzywac a skoro masz duzo kasy z uhow mozesz sobie je kupic po za tym sorc jest lepszy od druida jesli jest pacc i juz jest lvl na ue.Druidem robi wszystkie fajne runki prucz sd ale mozna jes pokojnie kupic jak juz powiedzialem:D a knightem na 20 lvl na dragony mozna smigac tylko gsa trzeba miec i doswiadczenie jakies.

Vampir Z Zaglebia 07-09-2006 20:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trajerq (Post 977594)
sorc jest lepszy od druida jesli jest pacc i juz jest lvl na ue.

Hmm..Newbie? Po kiego ci UE? zeby "walnondz kolege z altimejt eksplołżyn rzeby dadz test chita?"
UE przydaje sie tylko razz..final room of quest...BYE

Sozemego 07-09-2006 20:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vampir Z Zaglebia (Post 977755)
Hmm..Newbie? Po kiego ci UE? zeby "walnondz kolege z altimejt eksplołżyn rzeby dadz test chita?"

Ale z was non-pvperzy, ktos kogo interesuje zabijanie innych bez watpienia uzna ten czar za bardzo przydatny.

Vampir Z Zaglebia 08-09-2006 08:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sozemego (Post 977758)
Ale z was non-pvperzy, ktos kogo interesuje zabijanie innych bez watpienia uzna ten czar za bardzo przydatny.

Chyba jedynie do wykanczania, bo watpie zeby ktos na wejscie UE zapodał :] A poatym na tym 60 lvlu jaki pojdzie hit? 300? 400? Gzzz...

Trajerq 09-09-2006 13:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vampir Z Zaglebia (Post 977755)

Jeżeli Twoim Zdaniem To Czar Nie Przydatny To Druid Może Używać Różdzki Wand Of Infermo...:D Domyślam Się Że Grasz Knightem Na Servie Non-PvP :]

Vampir Z Zaglebia 09-09-2006 16:52

Zle sie domyslasz..Zaskocze cie: Nigdy nie grałem na non-pvp i mam SORCEM 31+(kiedys byl wyzszy). Obecnie proboje swoich sil druidem(jeszcze nie przekroczyłem 20 poziomu :)

Vampir Z Zaglebia 09-09-2006 16:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Toffik (Post 978870)
Hmmm Druida nie polecam choc dobry jest na poczatku z powodu duzego zarabiania forsy jak i leczeniu (muwie tu o ihah ;) ) A sorc na poczatku jest beznadziejny a po jakims okresie czasu jest niepokonany :D 8o a druid puzniej jest slaprzy (za malo czaruw offensywnych)

A ha i jeszcze jedno druid wincej zarabi ale nie uwali zbyt mocnych stworuw
Przeciwnie jest u Sorca jednak on zbiera leprzy exp i na tych mocnych potworkach zarobi ruwnie duzo co druid sprzedajacy UHy

Ale wybur i tak nalerzy do ciebie :cup:

Przepraszam za błendy ort. :) ;)

Podaj przykład jednego potwora którego nie uwali druid a sorc nie ma z nim problemu(uwzględniając ze PvP obu postaci jest DOBRE.

Bzykman 09-09-2006 17:02

gralem juz kazda profesją i stwierdzam że druid jest bardzo dobry. do teraz gram drutem. po 1-sze na 24 lvlu juz sobie zarobisz na lepsze eq (UH-y) a sorcem muszisz albo GFB albo HMM albo Explo albo SD.... sd dopero na 45 wiec chwile to potrwa zanim bedziesz to robil.... pozatym drutem na pacc masz zajebiscie bo masz exura sio exure gran mas res i wogóle duzo evól czarów. jedynym minusem druta jest to ze tempest rod bije z 1 kratki a nie z 5 xD i to ze niema UE ktore jak którys kolega powiedzial przydaje sie do final roomu w quescie...

DRUID ROX!!!!

Sozemego 09-09-2006 17:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vampir Z Zaglebia (Post 978209)
Chyba jedynie do wykanczania, bo watpie zeby ktos na wejscie UE zapodał :] A poatym na tym 60 lvlu jaki pojdzie hit? 300? 400? Gzzz...

Do wykanczania czy na starcie, zadna roznica wazne zeby spelnilo swoje zadanie. Pozatym 60 sorc to moze sobie z ue sciagnac co najwyzej 40 sorca. Warto ue uzywac w pvp po 100+ lvlu, i to najlepiej z 2-3 sorcami powyzej tego lvla, zgranie/ventrilo i mozna calkiem niezle likwidowac highlevele.

lolekzlolkowa 15-09-2006 14:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bzykman (Post 980270)
gralem juz kazda profesją i stwierdzam że druid jest bardzo dobry. do teraz gram drutem. po 1-sze na 24 lvlu juz sobie zarobisz na lepsze eq (UH-y) a sorcem muszisz albo GFB albo HMM albo Explo albo SD.... sd dopero na 45 wiec chwile to potrwa zanim bedziesz to robil.... pozatym drutem na pacc masz zajebiscie bo masz exura sio exure gran mas res i wogóle duzo evól czarów. jedynym minusem druta jest to ze tempest rod bije z 1 kratki a nie z 5 xD i to ze niema UE ktore jak którys kolega powiedzial przydaje sie do final roomu w quescie...

DRUID ROX!!!!

Albo,albo,albo
Ale pobieram twoja opinie, ze druid to dobra profesja.

ari2423 15-09-2006 15:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek (Post 977586)
Za intelygentnego sie nie uwazam a robie 6x tyle z palcem w tylku moim ED na 25.

wow! chce miec filmik ! jak to robisz ! acha i powiec czego używasz myszki czy klawiatury ?

@topic
druid jest przeciwienstwem maga i to jegio najwieksza zaleta

Bass 15-09-2006 15:15

Cytuj:

po 1-sze na 24 lvlu juz sobie zarobisz na lepsze eq (UH-y)

Zakladasz p seta i starczy

Cytuj:

a sorcem muszisz albo GFB albo HMM albo Explo albo SD....

albo pojsc expic i zarobic duzo wiecej...

Cytuj:

pozatym drutem na pacc masz zajebiscie bo masz exura sio exure gran mas res i wogóle duzo evól czarów.

Z checia poznam pozostale "evól" czary druida ;>

Cytuj:

jedynym minusem druta jest to ze tempest rod bije z 1 kratki

drugi minus to to ze nie posiada (poza e-vis itp) czarow ofensywnych

BaxCrow 15-09-2006 15:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 841671)
Male podsumowanie argumentów:

Drut:
-bez pacc jest niczym malutki robaczek robiący uhy (przy pacc dostaje e vis, mass heal, heal friend czyli to co zawaza ze wogle do czegos jest przydanty)
- świetny czar heal friend (ale pacc pacc pacc....:confused: )
-Uhy robi od 24 lvl i an bp uhow musi zuzyc 400many x 20 =8000 many za kotre zainkasuje 2.5-3k
-nie ma czarow ofensywnych przez co jest slaby na pvp;( (choc przydaje sie na wojnach)
- wszyscy chca miec druta na hunty bo fajnie jest mieć jakiegos łosia dzieki któremu nie tzreba bulic na uhy
Sorc:
- ma bardzo fajne czary jak GEB, energy wave, SD i w końcu UE:cup:
- na 23 lvl ma GFB na kotrych bp musi zuzyc 480x 20 =9600 many za które inkasuje ~3k (wiec tu drut ma minimalnie wiekszy zysk)
- mocny na pvp (nawet bardzo):evul:
- calkiem wporzo na huntyB) (przynajmniej cos robi a nie spamuje exura sio)
- radzi sobie bec pacc

Co do Uh i Sd - nie sa imo sensowne argumenty poniewaz na wysokich lvl i tak drut raczej nie bedzie samemu robic uhow tlyko je kupowac ( chyba ze zostawi wlaczonego kompa na bocie na noc....

IMO drut to jest jak połowa sorc poszerzona o exura sio....

Po pierwsze:
BP OF GFB sprzedajesz duuuuuuużo dłużej, na to nie ma popytu. A BP OF UH sprzedajesz od razu jak tylko napiszesz.
Po drugie:
Napisałeś, że Drut tylko spamuje. A Sork to co robi? Tylko Exori Vis Vis Vis... itd.
Po trzecie:
Sork bez Pacc to więcej niż śmieć to poprostu żygowina. A Drut na Uhah jakoś wyżyje. Niby rózga jest lepsza dla Sorka. Ale Sork bez pacc to tylko na Guardy. A Druid robi DS'a i na Dragi i ma spoko exp i loot.
Po czwarte:
Jak dla mnie Sork na PvP jest taki sam jak Druid, bo jak już chcesz się bić to zawsze runów masz pod dostatkiem. A Druid jak porobi Uhy to ma kase na SD'y więc na jedno wyjdzie. Jak dla mnie to Pall jest najmocniejszy na PvP. Kupi SD i Bolty to po prostu smiertelne połączenie.

A tak w ogóle myśle ze druid jest OK.

noobowaty mistrz 15-09-2006 15:54

Ja z tempestem pojde na dragi, a wy z inferno gdzie pojdziecie?

kołbaś 15-09-2006 15:59

tam gdzie ty z temptesem my pojdziemy z woce a po drodze pobijemy z woi -.-

Bass 15-09-2006 16:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BaxCrow (Post 988116)
Ale Sork bez pacc to tylko na Guardy. A Druid robi DS'a i na Dragi i ma spoko exp i loot.

A sorc to juz ds nie moze zrobic tak ;> ?

Cytuj:

Jak dla mnie Sork na PvP jest taki sam jak Druid, bo jak już chcesz się bić to zawsze runów masz pod dostatkiem.

Chyba zapomniales o e-wave sorca

Cytuj:

Jak dla mnie to Pall jest najmocniejszy na PvP. Kupi SD i Bolty to po prostu smiertelne połączenie.

Smiertelnym polaczeniem nazwalbym SD + e-wave

noobowaty mistrz 15-09-2006 16:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 988139)
tam gdzie ty z temptesem my pojdziemy z woce a po drodze pobijemy z woi -.-

Tracisz 20 hp na kazdym uderzeniu.

Stożek 15-09-2006 17:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ari2423 (Post 988047)
wow! chce miec filmik ! jak to robisz ! acha i powiec czego używasz myszki czy klawiatury ?

1. Plyne do Port Hope kupuje kilka manaskow, zabieram sporo jedzenia, robie jedna badz dwie taratule i bije dworci zbierajac loot. Przy uzyciu tyle manaskow co na summony zarobienie 5-6k na h to tylko kwestia wytrzymania tych 60minut (3600sekund) bijac non stop te male wredne mutanciki.
2. Wstaje wczesnie rano ide do Thais, nastepnie przez Ancient Temple ide do mintwail-jesli nikt nie expi to zaczynam, jak ktos jest to rezerwuje sobie te miejsce i ide na dworci. Robie tam monka albo dwa monki, czasem jak mi sie chce to wyropowuje mino magi sprzed bramy glownej na wiezyczki i tylko latam zbierajac loot do lootbaga.
3. Pytam kolegow czy hydry wolne, kto na nich teraz jest i albo rezerwuje albo wbijam sie z ekipa zaufanych osob-tutaj juz zalezy od szeczescia ale jak juz sie zwroci to bardzo ladnie na tym wychodze.

Uzywam mozgu.
Cytuj:

@topic
druid jest przeciwienstwem maga i to jegio najwieksza zaleta
Jak druid w Tibii jest przeciwienstwem sroca to ja chyba w ina gre gram-to przeciez prawie identyczne postacie.

Vil 15-09-2006 17:42

Cytuj:

Jak dla mnie to Pall jest najmocniejszy na PvP. Kupi SD i Bolty to po prostu smiertelne połączenie.

Pozdro dla ludzi ktorzy dali sie zabic 1v1 palkowi. I nie bojcie sie, nie bedziemy sie smiac.

Stożek 15-09-2006 17:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 988335)
Pozdro dla ludzi ktorzy dali sie zabic 1v1 palkowi. I nie bojcie sie, nie bedziemy sie smiac.

2 ihy w plecaku, 14lvl, 4 minuty zycia-tak to wygladalo jak mnie zabil 56rp. SDki dziwnym trafem udezaly w otaczajace mnie powory.

Frapper 15-09-2006 18:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 988175)
Tracisz 20 hp na kazdym uderzeniu.

Czyli używając woi trace 20 hp na każdy strzał? Huh, a to ciekawe.

noobowaty mistrz 15-09-2006 19:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 988447)
Czyli używając woi trace 20 hp na każdy strzał? Huh, a to ciekawe.

Uderzasz o 20 hp mniej. Czy naprawde az tak dokladnie to musialem napisac zebys zrozumial? -.-

Vampir Z Zaglebia 15-09-2006 19:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 988492)
Uderzasz o 20 hp mniej. Czy naprawde az tak dokladnie to musialem napisac zebys zrozumial? -.-

No jasne, napisałeś to conajmniej dziwnie... uderzam o 20 hp mniej? Trudno, ale radze sobie jakos. No i oczywiscie jest jeszcze e.vis, a jak jestes na pojedynczym spawnie to zanim ci sie dragon odnowi to mana sie zregeneruje :S

ari2423 18-09-2006 17:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek (Post 988318)
1. Plyne do Port Hope kupuje kilka manaskow, zabieram sporo jedzenia, robie jedna badz dwie taratule i bije dworci zbierajac loot. Przy uzyciu tyle manaskow co na summony zarobienie 5-6k na h to tylko kwestia wytrzymania tych 60minut (3600sekund) bijac non stop te male wredne mutanciki.
2. Wstaje wczesnie rano ide do Thais, nastepnie przez Ancient Temple ide do mintwail-jesli nikt nie expi to zaczynam, jak ktos jest to rezerwuje sobie te miejsce i ide na dworci. Robie tam monka albo dwa monki, czasem jak mi sie chce to wyropowuje mino magi sprzed bramy glownej na wiezyczki i tylko latam zbierajac loot do lootbaga.
3. Pytam kolegow czy hydry wolne, kto na nich teraz jest i albo rezerwuje albo wbijam sie z ekipa zaufanych osob-tutaj juz zalezy od szeczescia ale jak juz sie zwroci to bardzo ladnie na tym wychodze.

Uzywam mozgu.

Jak druid w Tibii jest przeciwienstwem sroca to ja chyba w ina gre gram-to przeciez prawie identyczne postacie.

1.ok. i masz ten palec w dupie czy nie ??
2. no są podobne ale rożnią sie czarami ( pacc) i dzieki tym czarom druid jest lepszy od sorca...

Rivelan 18-09-2006 17:31

Hmm, dla mnie druid jest jedna z lepszych profesji ma tanie leczenie i lepiej według mnie rozstawione różdżki ,na dużych lvl-ach (100+)sorc i druid expi tym samym spodobem - exori vis i leczenie i tu wlaśnie wygrywa druid chyba że sorc leczy sie exurą gran.A no i jedno mają wspólne ; bez pacca są niczym !Co do expienia to rajem dla druida są tomby a na wyższych lvl-ach dragi(powyzej 100 lvl-a prawie tylko wyłącznie dragi)średnie lvl-e mogę expic na guardach z volcanic rod i przy pomocy czaru Enery Strike czy też na wyżej wymienionych tombach,hydry też są bardzo dobre (na światach non-pvp metoda fe,ds lub na swiatach pvp metoda DS lub dla hlvl samo exori vis)

Chero 18-09-2006 17:49

DruiD RulEz

Druidzi to jedna z najlepszych profesji nie dosc ze duzo kasy duzo runek i takie tam sam osobiscie mialem Druida (moj 1 Char) ale mnie shakowal moj kumpel z osiedla bo dalem mu zeby mnie tam dodal do tej tibi wiec mial maila i passy -.- ale no coz Druid PoWah na wieki graj tym druidem zobaczysz ze bedzie fajnie :D

Oczywiście to jest moje rozważanie na temat Druida niektórzy moga miec inne zdanie Enjoy :P

Stożek 19-09-2006 16:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ari2423 (Post 993494)
1.ok. i masz ten palec w dupie czy nie ??
2. no są podobne ale rożnią sie czarami ( pacc) i dzieki tym czarom druid jest lepszy od sorca...

1. Nie znam cie to nie powiem co robie w wolnym czasie z kolegami.
2. Druid i sorc bez PACC to takie same profesje rozniace so mozliwoscia uzywania wandow (a wiec przedmiotami co nie lezy juz w plaszczyznie "profesja") i praktycznie nieuzywanymi na FACC area czarami. Z PACC druid jest nieco lepszy, chociac przy wysokiej sile czarow exura gran mozna sie leczyc rownie dobrze co exsura sio-nikt przeciez nie leczy sie na red-HP gdy expi. Wandy przestaja byc uzywane juz na okolo 60lvlu a wiec to nie jest straszna roznica. Jednak jakas musi byc o czubek nosa lepsza-i jest to wlasnie druid wg mnie.

Ice_Lady 20-09-2006 14:47

Druid ?

Ja gram druidem i nie narzekam....:) Jest troche slabszy ofensywnie od sorca,
(mniej czarow) ale latwiej sie nim gra na poczatku, (zbija fortune na UH'ach :]).
A co do SD....druid zrobi 2 bp UH'ow i ma za to 1 bp SD a z czasem i tak wyjdzie lepiej ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jerkov Thundersword (Post 357439)
Nie ma beznadziejnych profesji, są tylko beznadziejni gracze.

~ Wlasnie.

Golbud 20-09-2006 15:00

Niema lepszych i gorszych profesji !! :angry:
Ale I tak Kazdy Wie ze Druid Jest Najlepszy :D :lolo:
Sam Gram Druidem i niejest Zle a zas Sorca Mialem i przyznam ze sorcem gra to tragedia :p

Nieugiety 20-09-2006 15:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ice_Lady (Post 995922)
druid zrobi 2 bp UH'ow i ma za to 1 bp SD

Teoretycznie masz racje ale nie wiem jaki 45 mag bedzie robił sd.....
Explo? gfb? owszem ale nie sd, chyba, ze na macro.

A co do łatwości gry to tu sie nie zgodze, tak samo magami, paladynem i rycem sie gra trudno na początku...

Tomaszx1992 23-09-2006 11:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek10 (Post 347282)
Mój kolega jakoś gra druidem, na nowy servie Nebula. I nabija 2lvl'e dziennie, więc nie opowiadajcie gupot że duid jest do dupy. Druid nie ma może SD, ale gdyby nie druid to zeby hantowac Dragony knightem musial byś mieć taki wysoki lvl ze ho ho...

Morzesz mi powiedziec gdzie nabijal 2levele dziennie i czy mial tylko jakis 9level czy byl 50levelowcem??odp pls

CHeeT@H 23-09-2006 20:18

<rotfl>

nabija 2 levle dziennie to GRATZ bedzie miał 200 w 100 dni yyyy to on może nawet prześcignie eternala?
-----------------------------------------------------------------------------
drut jest fajny ale wg koledzy zrobili cie w konia z nim ponieważ liczyli na UH za 1.5k jak stoją po 3k
korzystaj z tiba.pl a nie z opini kolegów bo oni będą robić all co im da choc troszkę kasy
drut jest o wiele lepszy wg mnie od pala i knajta ale gorszy od sorka dobrze ze nie wolali o to zebys zostal knajtem bo bys szybko odszedl od tibi

MeeP! 24-09-2006 18:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trenei (Post 323200)
-.- OMG czlowieku mój kumpel gra juz od 4 lat i jest palkiem mówi że nie wybierac palka bo nie umiesz nim grac, nie wybieraj sorca bo on mial sorca i na 18 lvl chodzil na orc fortec , a druid jak by to powiedziec Druid hmmmmmmmm jest poprostu do robienia uhów i nie opłaca sie nim grac tak jak knightem czy pallem bo mu nie rosną skille (po co ja to mowie chyba każdy to wie), i jeszcze jedno ludzie nie nabijajcie BEZSENSOWNIE postów X(

Zaraz coś roz... jebie, po pierwsze
Skąd wiesz co on umie?
Po Drugie,
Druid NIE JEST tylko do robienai UH'ów
Po 3,
Jeśli uważasz że Druid jest do Dupy, to se nim nie graj, ale nie musisz dołować innych, kturzy mogli ciężko pracować na swoje postacie -.-
A po 4,
To właśnie TY nabijaz posty...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:43.