Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ: Premium account (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=35950)

Ezahiel 16-09-2005 13:15

POMOCY - stracone 5 dni pacc

Hejka - mam pytanie - CiP SOft odjęło mi 5 dni z pacc - w rozpisce hiustoii pacców mam że jako zazmiane płci - JA NIGDY NEI ZMIENIAŁAM PŁCI - żadnej z moich postaci.
Pisałam do CIP SOFtu z zapytaniem - jakim prawem - obeszło się bez echa.

Proszę o podpowiedź co mam z tym zrobić - w końcu mogą chyba sprawdzić historię mojego konta i to, że nigdy nie zmeiniłam płci postaciom - a odjęcie mi 5 dni pacca za free - jest dalece niesprawiedliwe - w koncu za to zapłaciłam!

tibia_tylko 16-09-2005 18:49

jaki musze miec lvl zeby kupic PACCA?

Dwimenor 16-09-2005 18:53

Możesz i na pierwszym.

Ale polecam na 30+. Wtedy nie będzie się marnował na trening/manasitting

tibia_tylko 16-09-2005 18:55

a mi kolega mowil ze musi byc 20 lvl i idziesz do krola np.thais i placisz mu 20 k i wtedy masz pacca

Marek Tibioman 16-09-2005 21:56

@up
No to zle Ci mowil :p Do np. krola thais to sie idzie zeby kupic promocje, a nie pacca. Zeby kupic pacca to musisz wejsc w odpowiedni temat na tibia.pl i tam zmawiasz pacca ;) :p

bmatrix 24-09-2005 18:56

Mam 3 pytanka:

1. Czy jak mam PACC i outifut PACC'a to co się z nim dzieje po skończeniu PACCA??
2. Jeśli w depo mam powyżej 1000 itemów to co się dzieje po skończeniu się PACC??? Czy itemy znikają??
3. Takie dziwne pytanko: Jak spać?? Czy wystarczy kliknąć na łóżko Use?? Tak, z ciekawości pytam.

Dwimenor 24-09-2005 20:14

1. Tak-outfit ci zostanie. Zaraz dodam do FAQ odpowiedną pozycję odnośnie tego zagadnienia.
2. Nie znikną, ale nie będziesz mógł dodawać nowych rzeczy(prawdopodobnie tak to działa)
3. tak

bmatrix 24-09-2005 21:07

Ale z tym outfitem to działa tak że po skończeniu PACC w wyborze outfitów masz do wyboru te dla FACC+dla PACC czy te dla FACC+jeden z PACC co wybrałeś czy jak??? ? Czy może ten z PACC zostaje na zawsze i nie da się zmienić??

MasterInvictus 24-09-2005 21:47

Jak kończy ci się pacc to zostają ci tylko outfity dla facc czyli 4 :)

bmatrix 24-09-2005 21:56

A czytałeś co napisał Dwimenor?? Że outfit zostaje, ale chcę wiedzieć na jakiej zasadzie.

ShivaFF8 26-09-2005 00:04

Ban Na Domek

witam
Mój kolega dostał bana na licytowanie domów.
Dlatego że zabrakło mu 65 gp do "czynszu".(pomylił ceny o tą kwote).
Czy ban jest wieczny, i czy jest sposob o cofniecie go ??
Plx Hellp

PS: moze temat juz był lecz szukałem i nie znalazłem :(

Dwimenor 26-09-2005 19:06

Działa to tak:
Jeżeli przed końcem pacca używałeś paccowskiego outfitu, to po końcu pacca ten oufit ci zostanie. Jeżeli spróbujesz go zmienić-będziesz miał już tylko faccowskie do wyboru.

@up
To jest ban na handel domkami. Przez miesiąc nie będzie mógł licytować domków.

ShivaFF8 27-09-2005 04:25

To jeśli dobrze zrozumiałem za miesiąc bedzie mógł zakupic nowy dom??

Myślałem ze został zbanowany na zawsze :confused:

ale jak tak ładnie ;)

Thx za pomoc :)

Marek Tibioman 28-09-2005 16:09

@up
Za miesiac bedzie mogl kupic nowy domek, ale bedzie mial wpis do criminal records (czy cos takiego :p ), ktory uniemozliwi mu np. zostanie tutorem (gdzies takie cos wyczytalem na forum... ;) )

Blue 05-10-2005 23:53

Bmatrix, jeżeli po skończeniu pacca Twojego aktualnego outfitu pacc nie ma na liście to i tak pozostaje, lecz jeżeli spróbujesz zmienić chociażby jego kolor i wciśniesz ok, dostaniesz spowrotem outfit facc ze zmienionym kolorkiem :) Więc jeżeli kończy Ci się pacc i chcesz pozostać przy aktualnym outficie nie radze niczego ruszać w tej opcji -.^
Marek, wpisy cryminal records znikają po 6 miesiącach. Natomiast w przypadku posiadania przez gracza paru cryminal recordów może upłynąc więcej czasu. Zniknięcie ich zależy od tego ile przewinień popełniła dana postać i za co dostała bany. Jeżeli postać była zbanowana za auction spolling (niepoprawną aukcje) i minęło pół roku, może starać się o posadę tutora poprzez podejście do egzaminu. Jeżeli go obleje może starać się po raz kolejny za dwa miesiące ... itp itd :)

Crono 09-10-2005 18:01

Pacc

zamowilem pacca na pol roku:
wyslalem 35 euro i nr. referencyjny pod adres:
element 5 GmbH
Vogelsanger Str. 78

50823 Cologne
Germany
i nie dostalel pacca. juz 20 dni od wyslania minelo i nic, juz 2 razy pacca zamawialem tak i all ok bylo a teraz nie wiem czemu nie dostalem i stracilem 35 euro. czy ktos mi moze doradzic co moge zrobic ? :(

azuri 10-10-2005 17:55

i co po paccu

Czesc mam zamiar kupic sobie pacca ale cas mnie ciekawi powiedzmy ze kupie sobie domek adp bede mial 2000 zeczzy co sie stanie jak pacc sie skonczy strace domek i te 1000 zeczy czy bede mugl miec chatke i te zeczy dalej?

Marek Tibioman 11-10-2005 23:10

Domek stracisz na pewno.Co do rzeczy to jesli bys mial 2000 rzeczy w dp i jeszcze kilka bys musial w tym dp zmiescic, ktore zostana przeniesione z domku to moze pojawia sie w jakims wolnym dp w innym miescie a moze poprostu bedziesz mial wyjatkowo ponad 2000 rzeczy w dp ale nie bedziesz mogl tam wsadzac nowych dopoki nie oproznisz dp do mniej niz 1000 itmow. Tak samo jest z reszta z vip lista- jak sie pacc skonczy a masz na niej ponad 50 osob to nie mozesz dodawac nowych dopoki nie oproznisz vip listy do mniej niz 50 osob :p

Radeczek 13-10-2005 14:15

Problem z pacc'em

Problem dotyczy pacc.

Otóż kiedyś kolega z tibii kupił mi pacc'a na 180 dni :D . Jednak minelo juz 130 dni (50 days left ) i mam bana za anulowanie pacc (because of invalid payment ) . Zeby nie miec bana musze kupic pacc ale.....

Czy jesli kupie pacc na 90 dni ( a uzywalem juz pacca 130 dni ) to czy nadal bede mial bana ( czyli czy muszę kupić minimum 180 dni premium ), czy po prostu bedę facc.

Proszę o szybką odpowiedz

Crono 14-10-2005 12:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Crono
zamowilem pacca na pol roku:
wyslalem 35 euro i nr. referencyjny pod adres:
element 5 GmbH
Vogelsanger Str. 78

50823 Cologne
Germany
i nie dostalel pacca. juz 20 dni od wyslania minelo i nic, juz 2 razy pacca zamawialem tak i all ok bylo a teraz nie wiem czemu nie dostalem i stracilem 35 euro. czy ktos mi moze doradzic co moge zrobic ? :(

prosze o szybką odpowiedz...

azuri 14-10-2005 18:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marek Tibioman
Domek stracisz na pewno.Co do rzeczy to jesli bys mial 2000 rzeczy w dp i jeszcze kilka bys musial w tym dp zmiescic, ktore zostana przeniesione z domku to moze pojawia sie w jakims wolnym dp w innym miescie a moze poprostu bedziesz mial wyjatkowo ponad 2000 rzeczy w dp ale nie bedziesz mogl tam wsadzac nowych dopoki nie oproznisz dp do mniej niz 1000 itmow. Tak samo jest z reszta z vip lista- jak sie pacc skonczy a masz na niej ponad 50 osob to nie mozesz dodawac nowych dopoki nie oproznisz vip listy do mniej niz 50 osob :p

A zapomnialem a co zczarami dla pacca?

Blue 15-10-2005 00:42

Azuri, jeżeli stracisz pacc zostaniesz wyrzucony z domku, a Twoje rzeczy zostaną automatycznie włożone do depo w mieście w którym ten domek miałeś. Jeżeli będziesz miał więcej niż 2000 rzeczy to nic się nie bój, wszystkie znajdą się w tym samym depo, po prostu nie będziesz mógł wkładać do niego więcej itemów. Zanim jednak pacc się skończy to w przeddzień radziłabym przenieść swoje rzeczy do depo w mieście dla facc -.^
Edit:Jeżeli chodzi o czary dla pacc to po stracie premium znikają. Jeżeli natomiast kupisz pacca w przyszłości te czary które wykupiłeś spowrotem się pojawią :) To samo dotyczy promocji

Radeczek, to bardzo trudne pytanie ponieważ zdążyłam się już zorientować, że większość tutorów nie zna na nie odpowiedzi. Wszyscy jednak zgodnie twierdzą że jeżeli kupisz teraz pacc na 90 dni to dostaniesz te 90 dni bez problemu i żadnych dni nie będą Ci odejmować... Jednak wszyscy się wahają w odpowiedzi i nie są pewni :D Przed dokonaniem decyzji proponuje więc wysłać emaila do customer service napewno dostaniesz odpowiedź :)

Crono, to bardzo przykre, może pieniądze zniknęły już gdzieś na polskiej poczcie... jestem wielką przeciwniczką wysyłania pieniędzy pocztą bo to najszybszy sposób na ich stracenie... znam setki osób które wysłały tak kase i przepadła, a pacca ani widu ani słychu... najlepiej jeżeli ktoś z Twojej rodziny ma karte kredytową, albo konto w banku :) Wbrew pozorom to nie jest takie skomplikowane a pacca dostajesz wtedy do czterech godzin ;)

Pozdrawiam

Skrabs 30-10-2005 10:53

Promocja

1.Ile kosztuje promocja?
2.Gdzie i jak można ją kupić?
3.czy to prawda, że gdy ma się promocje to 1 soulpoint przybywa co 15 sekund lub szybciej niz bez promocji

Dwimenor 30-10-2005 11:08

1. 20k gp.
2. U króla Thais, Królowej Carlin, Imperatora Kazodroon, Kasięcia Edron i barona administratora Ankharmun(czy jak on tam się zwie)
Hello
Promotion
yes
3. Tak-to prawda.

Nig'gaz 02-11-2005 14:01

Prosiłbym o odpowiedź na:
1) Mam na koncie 3 postacie, jedna na mainie i dwie na rooku. Jak kupuję PACC'a te trzy postacie dostają go. Teraz mam zamiar zrobić czwartą postać, lub więcej, PACC nadal trwa. Czy ta nowa postać będzie mieć PACC'a??
2) Kupuję domek z trzema łóżkami. Mam palladyna i dwóch druidów. Czy jak położe ich trzech w swoich łóżkach każdemu będzie rosnąć życie, mana i SOULE?
3) Nawiązanie do pytania nr. 2: Czy trzeba jeść przed położeniem się do łóżka aby rosła mana, życia i Soule?
4) Co zrobić aby położyć spać postać i czy jak już ona to wykona, to jednocześnie mnie wyloguje??
5) Gdy zaproszę do domu osobe z innego konta posiadającą PACC'a będzie ona mogła spać w jednym z łóżek??

*6) Sorki, że nie związane z PACC'em ale skoro pytam: Dostałem NameLocka... nawiem nie wiedziałem, że zrobiłem nick podobny do przezwiska na murzyna. Czy jak zgodzą się już na nowy nick, będę w miejscu gdzie ostatnio byłem, będę miał swoje eq i czy bezpiecznie kupywać na te konto PACC'a?

Jeśli pytania nie są zrozumiałe, będę próbował poprawić się lub napisać zrozumiale ;)
Pozdrawiam, czekam na odpowiedzi!!

Shinjix 02-11-2005 15:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nig'gaz
Prosiłbym o odpowiedź na:
1) Mam na koncie 3 postacie, jedna na mainie i dwie na rooku. Jak kupuję PACC'a te trzy postacie dostają go. Teraz mam zamiar zrobić czwartą postać, lub więcej, PACC nadal trwa. Czy ta nowa postać będzie mieć PACC'a??

PACC jest na CALE KONTO wiec zrob sobie ile postaci chcesz - wszystkie beda mialy PACCa (czytanie ze zrozumieniem sie klania)
Cytuj:

2) Kupuję domek z trzema łóżkami. Mam palladyna i dwóch druidów. Czy jak położe ich trzech w swoich łóżkach każdemu będzie rosnąć życie, mana i SOULE?

Kazdemu bedzie roslo zycie, mana i soule.
Cytuj:

3) Nawiązanie do pytania nr. 2: Czy trzeba jeść przed położeniem się do łóżka aby rosła mana, życia i Soule?

Tak, zeby cokolwiek roslo podczas snu musisz byc najedzony.
Cytuj:

4) Co zrobić aby położyć spać postać i czy jak już ona to wykona, to jednocześnie mnie wyloguje??

Musisz kliknac na lozko prawym przyciskiem myszki i wybrac opcje "use". Postac zostaje wtedy automatycznie wylogowywana z serwera i śpi. Gdy sie zalogujesz po prostu "obudzisz sie" kolo lozka.
Cytuj:

5) Gdy zaproszę do domu osobe z innego konta posiadającą PACC'a będzie ona mogła spać w jednym z łóżek??

Tak, wszystkie zaproszone osoby z PACCem moga spac w lozkach.
Cytuj:

*6) Sorki, że nie związane z PACC'em ale skoro pytam: Dostałem NameLocka... nawiem nie wiedziałem, że zrobiłem nick podobny do przezwiska na murzyna. Czy jak zgodzą się już na nowy nick, będę w miejscu gdzie ostatnio byłem, będę miał swoje eq i czy bezpiecznie kupywać na te konto PACC'a?

Zalogujesz sie tam, gdzie sie wylogowales ze wszystkim co miales. Tylko imie sie zmieni. Poki nie uzywasz zadnych "programow wspomagakjacych" zawsze sie oplaca kupywac PACC.

Nig'gaz 02-11-2005 16:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix
PACC jest na CALE KONTO wiec zrob sobie ile postaci chcesz - wszystkie beda mialy PACCa (czytanie ze zrozumieniem sie klania)

Czyli, gdy już PACC zostanie mi dostarczony na konto a ja założe nową postać, ona będzie mieć także PACC'a?? :p

Raul 02-11-2005 17:55

Cytuj:

Czyli, gdy już PACC zostanie mi dostarczony na konto a ja założe nową postać, ona będzie mieć także PACC'a?? :p

Jeśli postać ta będzie założona na tym samym koncie, to tak.

Nig'gaz 07-11-2005 10:01

Mam jeszcze takie jedno pytanko. Jeśli mam na koncie 3 postacie, wykupiłem PACC, to mogę dwoma postaciami kupić dwa różne domki??

Shinjix 07-11-2005 10:24

Cytuj:

Mam jeszcze takie jedno pytanko. Jeśli mam na koncie 3 postacie, wykupiłem PACC, to mogę dwoma postaciami kupić dwa różne domki??

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatKus
Ile mogę mieć domków?
Na jednym koncie można mieć maksymalnie jeden domek na jednym świecie, obojętnie, ile masz postaci. Ponadto łącznie możesz mieć maksymalnie 3 domki na wszystkich światach.

http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=1797

Rada - następnym razem, zanim zadasz jakieś pytanie, wpierw poszukaj.

Wisyrz 16-11-2005 17:53

Ja dostałem maila 1 godzine temu że już jest kase i wystarczy aktywować pacc na tibia.com a jeszcze nie ma go tam :confused:

Wisyrz 16-11-2005 18:19

ja dostałem 1:30 godziny temu maila że kasa doszła i mam aktywować pacc na tibia.com ale go tam nie ma -.-

Knight Simon Dark lord 16-11-2005 22:00

ja mam prosbe o poprawienie błedu w tym ile pacc idze przelewem pisze że od 5-11 dni a ja jak wysyłam to mam pacca juz pojutrze od wysłania czyli 2 dni prosze o poprawe

p.s przynajmniej ja tak mam w banku wiadomo inne banki inne zasady i wolniej może iść

Stanek 17-11-2005 14:56

Siema. Skonczyl mi sie pacc i zapomnialem przezucic wszystkich rzeczy do jakiegos miasta dla facc bo wszystko mam w ankrahmun. Nie da sie tych itemsow jakos odzyskac ;] ??

Shinjix 17-11-2005 15:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stanek
Siema. Skonczyl mi sie pacc i zapomnialem przezucic wszystkich rzeczy do jakiegos miasta dla facc bo wszystko mam w ankrahmun. Nie da sie tych itemsow jakos odzyskac ;] ??

Ależ da sie :) wystarczy, że kupisz znów PACCa. Nie ma niestety innego wyjścia :( Dlatego zamów już dziś PACCa przez Tibia.pl!
http://images.tibia.pl/images/pacc/pacc_anim.gif

Stanek 17-11-2005 19:33

No taa ale ta postacia juz nie bede gral:P i nie zakladam juz tu pacca ;] jedyne co moge zrobic to sprzedac postac i powiedziec ze wszystkie rzeczy sa w ankrahmun :P ok dzieki za odpowiedz

Skrabs 24-11-2005 15:24

Problem z domkiem

Chciałem kupić domek lecz gdy wygrałem licytacje domek niejest mój a na dodatek na tibia.com na moim accouncie pojawia sie komunikat: Criminal Record, Type: Notation i Reason: spoiling auction (Spoiling an auction.)

Co to znaczy i co mam robić żeby móc kupić ten domek ??

Shinjix 24-11-2005 15:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Skrabs
Chciałem kupić domek lecz gdy wygrałem licytacje domek niejest mój a na dodatek na tibia.com na moim accouncie pojawia sie komunikat: Criminal Record, Type: Notation i Reason: spoiling auction (Spoiling an auction.)

Co to znaczy i co mam robić żeby móc kupić ten domek ??

Dostałes bana na kupywanie domków. Najprawdopodobniej nie miałeś wystarczającej ilości pieniędzy w depo, w mieście, gdzie znajduje się domek. Musisz poczekać miesiąc - wtedy zejdzie ban i będziesz mógł normalnie kupić domek.

bavarian 26-12-2005 08:28

Pomocy

Sprawa jest taka mam paca i wal jak niewiem mam go juz aktywowanego i jednego ludka mam na furorze a drugiego na kyrze. kyra to jest nowy serwer i tzeba tam czekac w kolejce czekalme juz chyba z 5 razy i zawsze jak bylem miedzy 40-10 w kolejce wywalało mnie i pisało:

"Cannot connect to the game serwer.
Error: connection timeout
For More Information Take a look at the FAQs in the quide section at www.tibia.com"

Czy ktos mi wytłumaczy oco tu chodzi?? :(
A ten na furorze Działa Normalnie Bo Tam Niema Kolejek:)
Prosze O Pomoc i dzieki z góry!!

Dwimenor 26-12-2005 10:38

Bo na Kyre masa narodu chce się jednocześnie wbić i server niewyrabia z podłączaniem nowych graczy. Za kilka tygodni powinno się uspokoić.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:09.