![]() |
Mylisz sie :P Jesli chcesz znac odpowiedz na to pytanie z sunrise, przeczytaj FAQ: Premium Account ;)
|
Yup
Rzeczywiście, dzięki, już wszystko jasne ;-)
|
mógł by ktoś podać jakieś inne stronki do free uploadingu oprucz rapidshare.de. Szukałem tematów ale nie mogłem znaleźć.
|
Mam taki napis jak kupuje dom:
You have been excluded from any auction until Sep 30 2005, 09:07:54 CET, because you have not paid your rent or bid last time. Niestety ja nic nie licytowalem a chyba wygralem aukcje, mialem hacka i daltego ktos zalicytowal. Co mi grozi za to ze ktos zalicytowal a ja nie mam kasy;] I kiedy bede mogl licytowac? ] Prosze o pomoc pozdrawiam |
|
Mam pytanie niezbyt wyczerpujące ale mam. Jeżeli zrobie summona i zejde piętro niżej i spowrotem wejde na piętro z summonem to on nadal tam będzie ??
Co zrobić żeby zszedł razem ze mną o piętro niżej?? |
1. Nie ma mozliwosci zeby sumony wchodzily za Toba pietro nizej.
2. Jesli zejdziesz na nizszy poziom i nie odejdziesz zbyt daleko to sumon bedzie czekal kolo dziury. |
Jak Sie Zalogowac Na Tibii Org
plz pomozcie wyskakuje mi ze:The username you entered as your referrer could not be located
moze to i dlupie pytanie no ale trudno.HELP!!! :( :( :( :( :( |
Cytuj:
|
Non - Pvp
Co to znaczy gdy patrze na liste serverow pisze na niektorych non-pvp nie wiem co to znaczy bo pvp-enforced wiem ale to ?
|
re: UP
Non PvP - nie możesz atakować innych graczy wogóle, ani ich summonów\convice. Fire Fieldy działają krócej i mają troche inny kolor. PvP - Odwrotnie niż w Non PvP ale są limity zabijania graczy, oraz występuje system skulli. Enforced PvP - Można zabijać innych graczy ile się żywnie podoba. Za zabijanie graczy o lvl wyższym, niż Twój dostajesz punkty exp (jakiś % tego co on stracił), nie ma exhausted oraz systemu skulli. Chcesz wiedzieć więcej użyj opcji szukaj. |
A znacie może fajne pvp?
|
lunara to fajny pvp
|
polecam premie ;) malo ludzi, bardzo niskie ceny, zero noobow
a jak bez pacc to hiberna |
Przepraszam
|
Jak zabijać
niewiem jak zabić inną postać(włączyć sobie bialą czaszkę)proszę o odpowiedz ;( ;(
|
Po prostu zaatakuj kogoś jak potwora.
|
Isabo po zalogowaniu w panelu zauważysz tabelke ataków ( znajduje się po prawej stronie ekwipunku) Widnieje tam biała dłoń pokazująca STOP, oznacza to iż masz wyłączoną opcje atakowania innych graczy. Lecz jeśli klikniesz na nią pojawi się czerwona pięść i opcja ataku innych :)
|
pytanko
Gdy ostatnio gralem w tibie ogladalem sobie trade channel a tam taki tekst: If you want super free items (c arm c shield etc.) msg to ***(nick pewnej osoby) and he give this items for first 100 ppl. A zaraz pozniej GM na trade na czerwono: Do NOT message him, he is probably a hacker.
Wiec moje pytanie: czy przez zwykle PM w tibi do kogos mozna byc shackowanym przez ta osobe???! Dziwne to troche bo wtedy jesli ktos by umial tak hackowac to by mogl shackowac przez msg kazdego kto do niego napisze, wiec czemu gm puscil taki komunikat....? Help plx :baby: |
Tak ludzi nie hackował. Najprawdopodobniej po napisaniu do nieg, mówił, że wygrałeś i żeby automatycznie dodać sobie te itemy należy wejść na <link> i się zalogować.
Samo rozdawanie itemów za free nie jest niezgodne z regulaminem. GM nie zbanowałby go, gdyby wcześniej tego nie sprawdził np. jakąś inną postacią. |
Tibia.com
Nie wiem dla czego nie moge wejsc na www.tibia.com :/ weszlem tylko 2 razy jak zaczynalem grac w tibie i zaraz po pierwszej grze. A teraz jak proboje wejsc to nie moge ( wczytoje sie pol godziny a potem pise ze nie mozna wyswietlic strony ) Co robic ??? pomocy !!!
|
brother or sister ;)
Siemka jest to mój pierwszypost i mam nastepujace pytanie! Niewiem czy bylo ono zadane bo tyle tu tych postow macie ze przejrzeniekazdego trwaloby tyle co zdobycie 15 mlvl knightem :P ....aha wracajac do pytanie to brzmi ono nastepujaco:Jak zrobic tak by grajac w tibie tos na mnie kliknie widzial : You see xxx he is knight. He is brother of xxx lub he is son of xxx?? widzialem z eniektorzy gracze tak mieli i chcialem sie dowiedziec jak sie to robi.
Z gory dzieki. pozdro. |
@insomin
Musisz należeć do gildi. Wtedy You see insomin. He is a knight. He is a <nazwa rangii w gildi do której cię przypisano> of the <Nazwa gildi>(<dodatkowy opis jaki może ustawić ci lider gildi>) Btw. 100 postów to wcale nie tak dużo;) |
Mam pytanko, mianowicie interesuje mnie sprawa skulli (dostawanych za atak na innego gracza/PK) - mam kilka postaci na tym samym serwerze i jedną z nich PKuję - czy inne moje postacie z tego konta też dostaną czachę? A jeśli w końcu dostanę bana za zabijanie innych graczy to jest to ban na WSZYSTKIKE postacie na danym koncie czy tylka na tą, za pomoca której PKowałem?
|
Skulla dostaje tylko postać którą pekowałeś.
Bana dostajesz na całe konto. |
re: UP
Byłeś szybszy :P. Skulla dostanie tylko jedna postać, ta którą PKeujesz. A Bana na całe konto. Bo zawsze pisze "Your account is banishment". |
Czy ktos zna odpowiec na moje wczesniejsze pytanie ???? Nie moge wejsc na tibie .com ! ;(
|
Problem z zdięciami i domkiem
1) nie wiem czy mozna tu zadać to pytanie... jak można dać w postach jakiś obrazek?? bo spotkalem tu dziwna technike wstawiania... :p
2) Kupiłem domek który wraz z licytacja wynosił 7240gp :] ale nie wiem ile mam zaplacic po miesiacu uzywania tego domku :( Moje pytanie: ile mam zapłacic za domek po miesiącu mieszkania w nim?? (Cena domku bez licytacji wynosi 840gp) |
1. http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=13809
2. Ta twoja "cena domku bez licytacji" to czynsz (rent-znajomość angielskiego oraz słownika się kłania). Tyle właśnie będziesz musiał płacić co miesiąc. Czynsz płacisz z góry. Jeżeli wygrasz licytację to zapłacisz 7240gp(na stan obecny, jeżeli nikt nie przelicytuje) + czynsz z pierwszy miesiąc użytkowania. Po miesiącu zapłacisz kolejny czynsz z możliwość użytkowania przez drugi miesiąc od wykupienia domku. Poczytaj to: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7537 |
tajemnicze pliki video
Czasem ktos tutaj zamieszcza pliki filmikow do obejrzenia jego gry, ale za chiny ni emoge dojśc czym te pliki odtwarzać, bo maja rozszerzenie .rec i żaden z moich standardowych programów tego nie rusza. Myśle że podpowiedź na ten temat powinna sie tutaj znaleźć.
|
@up
A ja myślę, że są od tego poradniki w innych działach. |
Cytuj:
|
jak sie nalewa plynow do butelek kubkow itp??
|
Cytuj:
|
robilem tak i nie dzialalo
|
Pg
co to znaczy w pg w tibii (powergaming?- co to znaczy jeśłi to to?)
|
PG - Power Gaming(Gamer) - czyli extremalnie długa gra w Tibie (np. 20godzinny hunt) :D. Albo granie codziennie po wiele godzin w celu wybicia się na serwie.
PA - czyli Power Abuser- czyli wymuszanie czegoś pod groźbą śmierci,hunta. Zastraszanie,wyrzucanie z expowisk itp... PA najczęściej mają wysokie lvl,mocną gildie bądź znajomości. PZ - Protection Zone :D re: down No fakt :D, poprostu zgubiłem to słowo, dzięki za poprawke. |
Cytuj:
|
Zablokowane IP
Witam,
Grałem w Tibię, miałem skoki napięcia, komputer mi się zrestartował. Chciałem ponownie się zalogować do gry, ale moim oczom ukazał sie komunikat "IP adress blocked for 30 minutes. Please wait.". Myśle, że to przez moje nagłe wylogowanie się. Spróbowałem ponownie po ok. 35 minutach, ten sam komunikat. Półtorej godziny później- też. Czy to znaczy, że już nigdy nie pogram? ;( proszę o pomoc. EDIT: Już wszystko jest ok. Proszę adminów o skasowanie posta. |
Przeglądałem se dedy i zauwazylem u cachero'a cos takiego:
"Oct 24 2005, 02:40:08 CET Killed at Level 222 by a magicthrower" Nie jestem pewien.. ale wydaje mi sie ze to sa pulapki strzegace faraonow.. Dobrze mi sie wydaje? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:22. |