![]() |
Swordy sa o wiele wiele lepsze ale Cluby latwo dostac. Wybierz swordy chociaz ciezko dostac ale kupic sobie serpenta lub Spika i wyskilluj sie to bedzie dobrze z pozniej fsa lub brighta ;]
|
Zdecydowanie radze Ci zebys wybral....Axe:p.
Club: Szybko dostaniesz dobra bron, typu War Hammer, jest ona jednak gorsza od Dragon Lancy, Guardian Halabardy i Giant Sworda. Dobra, jednoreczna na Cluba jest Skull Staff, jest on jednak drogi wiec...jesli mowimy o tanich broniach to Morning Star, C-Mace, Dragon Hammer. Zdecydowanie odradzam Ci skillowania na Cluby:) Sword: Drogi jest GS, jednak ma o 1 atk. wiecej od War Hammera, a na wiekszych Skillach duzo to daje. Dobra, jednoreczna jest Bright Sword, kosztuje mniejwiecej tyle co skull staff a ma lepsze statsy. Tanszy jest FS, jednak lepiej juz zbierac na BSa. Jesli myslisz o broniach gorszych to pozostaje ci Serpent Sword, Spike Sword. Wsumie niepogardzam swordem:p. Axe: Na Axe Dragon Lance, droga ale bardzo dobra, duzo ataku, i na duzych skillach duzo daje te 2/1 ataku wiecej. Guardian Halabarda, tania, lepsza od War Hammera, jak niemasz kasy na DLa, kup to, jest bardzo dobre. Jednoreczne: Knight Axe, bardzo tanie, ma dobry statsy jak na taka cene, spokojnie mozesz z nia expic. Fire Axe, droga, ale juz ma te swoja 38 ataku:). Na Twoim miejscu ZDECYDOWANIE wybralbym Axe. :] Pozdrofka |
Swordy są leprze ale na początku łatwiej zdobyć cluba, to zależy od Ciebie :P
|
Mi sie wydaje ze dla knighta chyba sa najlepsze axy nie sa najdroższe i sa calkiem dobre dla druida czy maga to tylko cluby chociaz jak ma sie duzo kasy to mozna i walczyc swordami
|
Nie słuchaj nikogo nie bierz ani cluba ani sworda Tylko bierz AXE!!!
najlepsze ataki w tibii- na DEF nawet nie patrz i tak on ci w niczym nie pomaga :D:D:D |
Stary Nabijaj tylko ze swordow jak jestes knightem !! Swordy sa najlepsze dla knightow !! Chociaz czasem drogie i ciezko dostempne !! Mialem knighta na 15 lvl skile 54/46 na lunara bylem z kumplem PK i tylko do Pekowania swordy uzywalem bo sa najlepsze !! Shakowali mi postac i wszystko zabrali !! A mialem Bright Sworda !! Szkoda postac dalej istnieje ale nie gram !!! Moge sie za nia zamienic jak ktos chce !! Bo odzyskalem haslo !! :) :miecz:
|
Cytuj:
Jezu ale ty lol jestes !! Niewarzny Defens w broni !!! Jak mozna byc takim noobem jak ty ?? Im wiekszy def w broni tym wieksze szanse nawed jak nie masz tarczy ze zablokujesz atak !! Ale koles ty lol jestes ! Malo wiesz o swiecie !!! :miecz: |
Cluby są tansze i latwiej je dostac ale w śrud sworduw są egzemplarze prawie niedozdobycia po kosmicnych cenach ale za to z jakimi atakami. niebende sie klucił ale jak niemasz hajsu to kup sobie cluba a jak cie stac na luksusowy towar to niezly mieczyk u pasa to jest cos!!!!
|
treniłem clubami i przekonałem sie ze są słabe :( Teraz trenuje swordami (mają wiekszy atk, chociaz są o wiele droższe) :confused: najlepszy dostępny club - skull staf , a najlepszy sword - magic sword (jakby ktos nie wiedzial to z questa) B)
|
Eh
A ja bym wybrał Axe :p .. Axe jest tańsze od sworda.. (przynajmniej na moim servie) .. A club to się nie liczy w rachube i co będziesz walil ze skull staffa co ma 33 ataku ... Z w hammera..... Najlepiej D lance ma najwiecej ataku ale mniej obrony niz swordy a więcej niż cluby... Pozatym na Annihalatorze co weźmiesz albo SCA,SOV,Prezent do domku do ozdoby albo do sell (chociaz sellnięcie go to katusza) .. To musiż wziąśc demon arm.. Takie moje zdanie
|
club
club jest tanszy.mój brat ma druida m sword
sword jest drogi porównaj gragon hammera i fire sworda są tak samo dobre ale g hammer kosztuje 2-4 k a fire 10-16 k :) B) :] :cup: |
Cytuj:
|
Cytuj:
ice rapier jest dostepny z raczej prostego questa drakonia :p |
Cytuj:
lol to jemu sie nie oplaca latac z ice rapierem bo po uderzniu mu znika a tak pozatym ice rapier wypada dosuc czesto z vampiruw |
@up : daj sie dziecku podniecic ze zaistnial na forum
eot plz |
porównaj gragon hammera i fire sworda
Ale porównaj sobie jaka ma wage dh a fire sword |
Jak masz pacca to lepiej używać swordów, bo można pójść na questa z magic swordem i masz wypas.
|
Cytuj:
@Topic Wybierz swordy bs = dobry atak i def i cluby to wogole kicha aktualnie |
Hmm z knightem to jest inaczej powinienes wybrac swordy bo do bloczenia sa idealne ale jezeli nie wyrobisz na eq to polecam axe maja najwiecej ataku.
Na knightcie gralem axami i naprawde nie nazekalem. A cluby dla knight sa najgorsze maja tylko jeden plus a mianowicie war hammer jest tani i latwy w zdobyciu tak w sumie to ci nieiwle pomoglem ale rob co chcesz :D:D:D. |
Taaak...
Dalej mówcie Gimliemu co ma wybrać... Bo przeciez się nie dowiedział przez te dwa lata... |
Ja bym wybrał sworda.
Spojrz na to z tej strony Kupisz d hammera bo tani itd... A co dalej?? bedziesz chodzil ze skull staffem co ma 16 defa?? czy w hammerem co ma 10. Cluby to bronie dla sorcow,radzilbym wybrac swordy ;) |
SWORDY!!!!
fs , a jak skille 65/65 to kupujesz bs i gs i wymiatasz ! |
Cluby
Ja tam wole cluby :baby: dragon hammer jest tani a prawie taki jak fire sword w a fire jest kilka razy dorszy zalerzy od serweru też a idzmy dalej gigant sword w *** drogi kupisz se war hammer i jakies lepsze itemy niz drogiego GS.
Pomysl jak ci GS wypadnie jaka strata.... ;( ale W-Hammer :( i zaraz se nowy kupisz 8o Cluby The best :cup: |
Cytuj:
Cytuj:
k-axe, 60/60 f-axe i wymiatasz d-lance cluby analogicznie Rycka w grze nie ogranicza bron tylko ilosc dostepnej kasy na uhy Cytuj:
Cytuj:
gratuluje trafienia w te 0.25 |
Jeszcze raz powiem : swordy . Na moim świecie fs kupisz za 4k a skull stafa za 7k . potem kupujesz bs za 20 k i gs za 16 k . dobre są też axe ale mój faworyt to sword . B)
|
Sword
Jesli decydujesz sie na knighta to powinienes wybrac swordy.
Cluby sa tansze od swordow ale sa gorsze zarowno w ataku jak i w defie. Na swordy bedziesz musial zbierac dluzej niz na cluby ale oplaci ci sie to, uwierz mi. |
Ehh... A ja powiem:
AXE !! Axe...axe...axe... i jeszcze raz axe Poeniewaz: tani, dobry (np. na poczatek barbarian axe pozniej knight lub dwarven zalezy od kaski). Knight axe ma az o 10 (okolo) ataku wiecej od spike sworda a nie jest o wiele drozszy (w granicach :D) Wiec polecam AXY! |
@up: zle porownanie..
k-axe wchodzi do gry rowno z fs, wypada z tego samego questa, osiaga na poczatku dosc wysoka cene a jest od fs znacznie slabszy. W tym czasie clubfighter ma dragonhammera i wh ( i jeszcze zaoszczedzi troche drobniakow ) to ze k-axe osiaga takie niskie ceny na starszych swiatach wynika raczej z faktu, ze sprzetu ktorego nikt nie chce kupowac kazdy probuje pozbyc sie po jakiejkolwiek cenie, do tego raczej omijaja ta bron magowie ( inaczej niz np fsa ), wiec rynek zbytu jest znacznie mniejszy a do tego ulega nasyceniu ( przez zalew f-axe ) co do tego ze oplaci sie zbierac dluzej na bronn xx: mi osobiscie na 20 lev 20 k roznicy w cenie nie robilo roznicy, kwestia 5-6 godzin na mino. Natomiast jesli ktos zarabia powoli, to roznica 6-8 k jest znaczaca ( wystarczy powiedziec ze za bs+gs nawet przy bardzo niskich cenach na aurei spokojnie kupie kompletnego k-seta, c-shielda, plat ammy i ss+wh - chyba lepiej jest kupic caly eq niz 2 bronie hm ? ) fs za 4k? gs 16 k ? Antica plx ? u mnie bs 20k, gs 30k, ss 7-9 k |
Sword
Sword jest beskonkurencyjny (nielicząc axe) mimo , że swordy są drorzsze ale w póżniejszej grze niebędziesz miał morzliwości rozwoju a w swordach masz np Giant sworda,,Warlod sworda itd.
Mace polecam tylko Runmakerom. |
pomoc
postaraj sie o to(sword) i o to(club)
|
Tylko sword, cluby są do dupy, tanie, słabe, głupi wygląd ;P. Lepiej Sword, ponieważ mają dużą obronę. ;)
|
Sword!!
Swordy sa lepsze w obronie jak i w ataku bo np war hammer 45/15(chyba) a giant sword 46\22 z giant swordem mozesz blokowac i odrazu walic ostro
a z war hammera byc dostawal wieksze hity i mniej atakowal i bright sword 36\30 a skull staff 36\12 i czy wolisz bloczyc?? :) :) |
A ja się wyłame :P
Moim zdaniem knightem gra się najlepiej używając axe ponieważ:
1. naja najwieksze statystyki [porównanie fsa i f axe i gs'a i d lance] 2. Wcale nie są tak trudno dostępne 3. na dość wysokich skilach zadaję sie mocne obrażenia [ odniesienie do statystyk] Ceny to już zależą od serwa :) _________ Profesja: Knight Skile: 50/50 i wciąż rosną :D Serwer: Isara B) |
Niwiem jak inni ale.....
Niewiem jak inni ale ja powiem ci ze club jest lepszy.Duzo mieczy jest 2 recznych!!! np Magic sword, 2 hand -sword i.t.d.
nienapisze nic więcej Club i tyle!!!!!!! X( |
;]
Ja osobiścię wale z club ale żałuje żę nie wziołem sword :baby: \ ale club nie jest taki zły (w club mniej broni ;( )
|
Club-bardzo niedoceniany tyb broni, jest praktycznie indetyczną bronia co sword czy axe. Wiec nie ma lepszych czy gorszych broni.
|
-bloczy sie tak samo z ss jak i z knifem i bs ( chyba ze chcesz bloczyc na 10 elv guardy ze slabymi skillami, wtedy moze poczujesz roznice )
-roznice 1 ataku broni ( gs-wh albo lanca - gs ) widac dopiero na wysokich skillach ( mysle ze 75+ ), tak wiec wieksza czesc domoroslych ekspertow z forum nawet nie odczuje roznicy w walce warhammerem/ inna bronia dwureczna -przy malych skillach gsem i tak nie zablokuje sie wiele ciosow, wtedy przewaga kilku pkt defa nad wh/lanca nie da nic -kazda bronia gra sie tak samo, korzystajac z kazdej da sie uzyskac rownie wysoki level jak dla mnie nie oplaca sie dalej ciagnac tego tematu |
każda jest dobra zależy od ciebie na serverach pvp to chodzą low lvl knight z war hammerem i pkują ludzi :D widzialem jak jakiś knight 8 lvl rozwali 15 lvl knight 8 lvl byl wlasnie z WH
|
Sword , Sword , Sword
|
Dobrze byłoby zamknąć ten temat, bo "gdybanie" jaka broń jest lepsza to powinna byc sprawa indywidualna - dla jednego lepszy będzie war hamer a dla drugiego dragon lance...
Cytuje : 27-08-2005 19:47 Cesarz Paladyn Niewiem jak inni ale ja powiem ci ze club jest lepszy.Duzo mieczy jest 2 recznych!!! np Magic sword , 2 hand -sword i.t.d. nienapisze nic więcej Club i tyle!!!!!!! Jeżeli SoV jest 2 ręczny to dlaczego można nosić jeszcze tarcze? ._. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:55. |