Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Club czy sword dla rycerza??? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=362)

Gepard 14-08-2004 22:24

Swordy sa o wiele wiele lepsze ale Cluby latwo dostac. Wybierz swordy chociaz ciezko dostac ale kupic sobie serpenta lub Spika i wyskilluj sie to bedzie dobrze z pozniej fsa lub brighta ;]

Malutki :) 15-08-2004 19:22

Zdecydowanie radze Ci zebys wybral....Axe:p.

Club:
Szybko dostaniesz dobra bron, typu War Hammer, jest ona jednak gorsza od Dragon Lancy, Guardian Halabardy i Giant Sworda. Dobra, jednoreczna na Cluba jest Skull Staff, jest on jednak drogi wiec...jesli mowimy o tanich broniach to Morning Star, C-Mace, Dragon Hammer. Zdecydowanie odradzam Ci skillowania na Cluby:)

Sword:
Drogi jest GS, jednak ma o 1 atk. wiecej od War Hammera, a na wiekszych Skillach duzo to daje. Dobra, jednoreczna jest Bright Sword, kosztuje mniejwiecej tyle co skull staff a ma lepsze statsy. Tanszy jest FS, jednak lepiej juz zbierac na BSa. Jesli myslisz o broniach gorszych to pozostaje ci Serpent Sword, Spike Sword. Wsumie niepogardzam swordem:p.

Axe:
Na Axe Dragon Lance, droga ale bardzo dobra, duzo ataku, i na duzych skillach duzo daje te 2/1 ataku wiecej. Guardian Halabarda, tania, lepsza od War Hammera, jak niemasz kasy na DLa, kup to, jest bardzo dobre. Jednoreczne: Knight Axe, bardzo tanie, ma dobry statsy jak na taka cene, spokojnie mozesz z nia expic. Fire Axe, droga, ale juz ma te swoja 38 ataku:). Na Twoim miejscu ZDECYDOWANIE wybralbym Axe. :]

Pozdrofka

Zbyniek22 20-08-2004 23:33

Swordy są leprze ale na początku łatwiej zdobyć cluba, to zależy od Ciebie :P

Master woxari 22-08-2004 18:43

Mi sie wydaje ze dla knighta chyba sa najlepsze axy nie sa najdroższe i sa calkiem dobre dla druida czy maga to tylko cluby chociaz jak ma sie duzo kasy to mozna i walczyc swordami

Mortis Virtus 24-08-2004 11:33

Nie słuchaj nikogo nie bierz ani cluba ani sworda Tylko bierz AXE!!!
najlepsze ataki w tibii- na DEF nawet nie patrz i tak on ci w niczym nie pomaga :D:D:D

Poldek 24-08-2004 11:55

Stary Nabijaj tylko ze swordow jak jestes knightem !! Swordy sa najlepsze dla knightow !! Chociaz czasem drogie i ciezko dostempne !! Mialem knighta na 15 lvl skile 54/46 na lunara bylem z kumplem PK i tylko do Pekowania swordy uzywalem bo sa najlepsze !! Shakowali mi postac i wszystko zabrali !! A mialem Bright Sworda !! Szkoda postac dalej istnieje ale nie gram !!! Moge sie za nia zamienic jak ktos chce !! Bo odzyskalem haslo !! :) :miecz:

Poldek 24-08-2004 11:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mortis Virtus
Nie słuchaj nikogo nie bierz ani cluba ani sworda Tylko bierz AXE!!!
najlepsze ataki w tibii- na DEF nawet nie patrz i tak on ci w niczym nie pomaga :D:D:D

Jezu ale ty lol jestes !! Niewarzny Defens w broni !!! Jak mozna byc takim noobem jak ty ?? Im wiekszy def w broni tym wieksze szanse nawed jak nie masz tarczy ze zablokujesz atak !! Ale koles ty lol jestes ! Malo wiesz o swiecie !!! :miecz:

MeFF 27-08-2004 21:17

Cluby są tansze i latwiej je dostac ale w śrud sworduw są egzemplarze prawie niedozdobycia po kosmicnych cenach ale za to z jakimi atakami. niebende sie klucił ale jak niemasz hajsu to kup sobie cluba a jak cie stac na luksusowy towar to niezly mieczyk u pasa to jest cos!!!!

Wasyl 11-08-2005 18:48

treniłem clubami i przekonałem sie ze są słabe :( Teraz trenuje swordami (mają wiekszy atk, chociaz są o wiele droższe) :confused: najlepszy dostępny club - skull staf , a najlepszy sword - magic sword (jakby ktos nie wiedzial to z questa) B)

Lord Of Knight's 14-08-2005 10:55

Eh

A ja bym wybrał Axe :p .. Axe jest tańsze od sworda.. (przynajmniej na moim servie) .. A club to się nie liczy w rachube i co będziesz walil ze skull staffa co ma 33 ataku ... Z w hammera..... Najlepiej D lance ma najwiecej ataku ale mniej obrony niz swordy a więcej niż cluby... Pozatym na Annihalatorze co weźmiesz albo SCA,SOV,Prezent do domku do ozdoby albo do sell (chociaz sellnięcie go to katusza) .. To musiż wziąśc demon arm.. Takie moje zdanie

Przem Pascal Pall 16-08-2005 13:05

club

club jest tanszy.mój brat ma druida m sword
sword jest drogi
porównaj gragon hammera i fire sworda
są tak samo dobre ale g hammer kosztuje 2-4 k a fire 10-16 k
:) B) :] :cup:

dominik16 16-08-2005 18:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Phykson
Według mnie lepsze swordy, bo zauważcie dh ma podobne statystyki jak fs nawet troche słabsze, o ile sie nie myle, a jest chyba najlepszą bronią z typu club jednoręczną. A ze swordów jest jescze dużo lepszych broni np. Giant Sword.

Tyle ze gs jest dwureczny :P

atrureks 17-08-2005 00:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez chrzanu5
ja wybralem club bo mam skull staffa kupilem za 11k chyba mi sie oplacalo co nie??? przed tem mialem c-mace ale bylo dosyc cienkie jak na moje wymagania teraz na demonki chodze z kolega znam goscia co ma 100 ktorysa tam level i lata z ice rapierem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! n NIE WIEM SKAD ON GO MA|)

urzekła mnie twoja opowiesc :o

ice rapier jest dostepny z raczej prostego questa drakonia :p

Elite Mati 17-08-2005 01:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez chrzanu5
ja wybralem club bo mam skull staffa kupilem za 11k chyba mi sie oplacalo co nie??? przed tem mialem c-mace ale bylo dosyc cienkie jak na moje wymagania teraz na demonki chodze z kolega znam goscia co ma 100 ktorysa tam level i lata z ice rapierem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! n NIE WIEM SKAD ON GO MA|)

lol to jemu sie nie oplaca latac z ice rapierem bo po uderzniu mu znika a tak pozatym ice rapier wypada dosuc czesto z vampiruw

Vil 17-08-2005 02:34

@up : daj sie dziecku podniecic ze zaistnial na forum

eot plz

ZoMo 17-08-2005 08:27

porównaj gragon hammera i fire sworda

Ale porównaj sobie jaka ma wage dh a fire sword

mastercomputer 18-08-2005 14:37

Jak masz pacca to lepiej używać swordów, bo można pójść na questa z magic swordem i masz wypas.

Ellenhorin 18-08-2005 14:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mastercomputer
Jak masz pacca to lepiej używać swordów, bo można pójść na questa z magic swordem i masz wypas.

Glupszej argumentacji jeszcze nie slyszalem , myslisz ze on zdobedzie magic sworda ? , nie sadze ze jest noobem ale watpie zeby udalo sie to chocby 2% ludzi z tego forum

@Topic
Wybierz swordy bs = dobry atak i def i cluby to wogole kicha aktualnie

Gryzul 19-08-2005 22:58

Hmm z knightem to jest inaczej powinienes wybrac swordy bo do bloczenia sa idealne ale jezeli nie wyrobisz na eq to polecam axe maja najwiecej ataku.
Na knightcie gralem axami i naprawde nie nazekalem. A cluby dla knight sa najgorsze maja tylko jeden plus a mianowicie war hammer jest tani i latwy w zdobyciu tak w sumie to ci nieiwle pomoglem ale rob co chcesz :D:D:D.

kaczi 20-08-2005 00:24

Taaak...
Dalej mówcie Gimliemu co ma wybrać... Bo przeciez się nie dowiedział przez te dwa lata...

Czubi 20-08-2005 00:30

Ja bym wybrał sworda.
Spojrz na to z tej strony
Kupisz d hammera bo tani itd... A co dalej?? bedziesz chodzil ze skull staffem co ma 16 defa?? czy w hammerem co ma 10.
Cluby to bronie dla sorcow,radzilbym wybrac swordy ;)

Sir Dabel 20-08-2005 00:49

SWORDY!!!!
fs , a jak skille 65/65 to kupujesz bs i gs i wymiatasz !

Car Spider 20-08-2005 13:29

Cluby

Ja tam wole cluby :baby: dragon hammer jest tani a prawie taki jak fire sword w a fire jest kilka razy dorszy zalerzy od serweru też a idzmy dalej gigant sword w *** drogi kupisz se war hammer i jakies lepsze itemy niz drogiego GS.

Pomysl jak ci GS wypadnie jaka strata.... ;( ale W-Hammer :( i zaraz se nowy kupisz 8o

Cluby The best :cup:

Vil 20-08-2005 17:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Car Spider
Pomysl jak ci GS wypadnie jaka strata.... ;(

2-3 dni i mam nowego

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sir dabel
SWORDY!!!!
fs , a jak skille 65/65 to kupujesz bs i gs i wymiatasz !

AXE!!!111oneone
k-axe, 60/60 f-axe i wymiatasz d-lance

cluby analogicznie

Rycka w grze nie ogranicza bron tylko ilosc dostepnej kasy na uhy

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gryzul
powinienes wybrac swordy bo do bloczenia sa idealne

jak wszystko inne - te 10-15 defa nie da ci wiecej niz kilka % mniejsze obrazenia przy blokowaniu slabszych potworow ( jesli cos wogole da - sila trafienia jest losowa ) a na silniejszych ( dl, wrl ,demon ) nie da nic

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaczi
Taaak...
Dalej mówcie Gimliemu co ma wybrać... Bo przeciez się nie dowiedział przez te dwa lata...

srednia osob myslacych = 0.25 na topic

gratuluje trafienia w te 0.25

Sir Dabel 22-08-2005 01:46

Jeszcze raz powiem : swordy . Na moim świecie fs kupisz za 4k a skull stafa za 7k . potem kupujesz bs za 20 k i gs za 16 k . dobre są też axe ale mój faworyt to sword . B)

Spaw89 22-08-2005 02:34

Sword

Jesli decydujesz sie na knighta to powinienes wybrac swordy.

Cluby sa tansze od swordow ale sa gorsze zarowno w ataku jak i w defie.
Na swordy bedziesz musial zbierac dluzej niz na cluby ale oplaci ci sie to, uwierz mi.

Sarvi 25-08-2005 23:54

Ehh... A ja powiem:

AXE !!

Axe...axe...axe... i jeszcze raz axe

Poeniewaz: tani, dobry (np. na poczatek barbarian axe pozniej knight lub dwarven zalezy od kaski). Knight axe ma az o 10 (okolo) ataku wiecej od spike sworda a nie jest o wiele drozszy (w granicach :D)
Wiec polecam AXY!

Vil 26-08-2005 00:35

@up: zle porownanie..

k-axe wchodzi do gry rowno z fs, wypada z tego samego questa, osiaga na poczatku dosc wysoka cene a jest od fs znacznie slabszy. W tym czasie clubfighter ma dragonhammera i wh ( i jeszcze zaoszczedzi troche drobniakow )

to ze k-axe osiaga takie niskie ceny na starszych swiatach wynika raczej z faktu, ze sprzetu ktorego nikt nie chce kupowac kazdy probuje pozbyc sie po jakiejkolwiek cenie, do tego raczej omijaja ta bron magowie ( inaczej niz np fsa ), wiec rynek zbytu jest znacznie mniejszy a do tego ulega nasyceniu ( przez zalew f-axe )

co do tego ze oplaci sie zbierac dluzej na bronn xx:

mi osobiscie na 20 lev 20 k roznicy w cenie nie robilo roznicy, kwestia 5-6 godzin na mino. Natomiast jesli ktos zarabia powoli, to roznica 6-8 k jest znaczaca ( wystarczy powiedziec ze za bs+gs nawet przy bardzo niskich cenach na aurei spokojnie kupie kompletnego k-seta, c-shielda, plat ammy i ss+wh - chyba lepiej jest kupic caly eq niz 2 bronie hm ? )

fs za 4k? gs 16 k ? Antica plx ? u mnie bs 20k, gs 30k, ss 7-9 k

Van Deer Zudrak 26-08-2005 13:50

Sword

Sword jest beskonkurencyjny (nielicząc axe) mimo , że swordy są drorzsze ale w póżniejszej grze niebędziesz miał morzliwości rozwoju a w swordach masz np Giant sworda,,Warlod sworda itd.
Mace polecam tylko Runmakerom.

marcinpl3 26-08-2005 16:28

pomoc

postaraj sie o to(sword) i o to(club)

Kamlot De'Kapy 27-08-2005 10:21

Tylko sword, cluby są do dupy, tanie, słabe, głupi wygląd ;P. Lepiej Sword, ponieważ mają dużą obronę. ;)

Mazi Pallek 27-08-2005 16:37

Sword!!

Swordy sa lepsze w obronie jak i w ataku bo np war hammer 45/15(chyba) a giant sword 46\22 z giant swordem mozesz blokowac i odrazu walic ostro
a z war hammera byc dostawal wieksze hity i mniej atakowal i bright sword 36\30 a skull staff 36\12 i czy wolisz bloczyc?? :) :)

kwadro90 27-08-2005 19:26

A ja się wyłame :P

Moim zdaniem knightem gra się najlepiej używając axe ponieważ:
1. naja najwieksze statystyki [porównanie fsa i f axe i gs'a i d lance]
2. Wcale nie są tak trudno dostępne
3. na dość wysokich skilach zadaję sie mocne obrażenia [ odniesienie do statystyk]

Ceny to już zależą od serwa :)

_________
Profesja: Knight
Skile: 50/50 i wciąż rosną :D
Serwer: Isara B)

Cesarz Paladyn 27-08-2005 19:47

Niwiem jak inni ale.....

Niewiem jak inni ale ja powiem ci ze club jest lepszy.Duzo mieczy jest 2 recznych!!! np Magic sword, 2 hand -sword i.t.d.

nienapisze nic więcej Club i tyle!!!!!!! X(

master-pacuch 01-09-2005 00:35

;]

Ja osobiścię wale z club ale żałuje żę nie wziołem sword :baby: \ ale club nie jest taki zły (w club mniej broni ;( )

AncienciQ 01-09-2005 02:14

Club-bardzo niedoceniany tyb broni, jest praktycznie indetyczną bronia co sword czy axe. Wiec nie ma lepszych czy gorszych broni.

Vil 01-09-2005 02:25

-bloczy sie tak samo z ss jak i z knifem i bs ( chyba ze chcesz bloczyc na 10 elv guardy ze slabymi skillami, wtedy moze poczujesz roznice )

-roznice 1 ataku broni ( gs-wh albo lanca - gs ) widac dopiero na wysokich skillach ( mysle ze 75+ ), tak wiec wieksza czesc domoroslych ekspertow z forum nawet nie odczuje roznicy w walce warhammerem/ inna bronia dwureczna

-przy malych skillach gsem i tak nie zablokuje sie wiele ciosow, wtedy przewaga kilku pkt defa nad wh/lanca nie da nic

-kazda bronia gra sie tak samo, korzystajac z kazdej da sie uzyskac rownie wysoki level

jak dla mnie nie oplaca sie dalej ciagnac tego tematu

Woyas 01-09-2005 08:28

każda jest dobra zależy od ciebie na serverach pvp to chodzą low lvl knight z war hammerem i pkują ludzi :D widzialem jak jakiś knight 8 lvl rozwali 15 lvl knight 8 lvl byl wlasnie z WH

Trenei 01-09-2005 09:41

Sword , Sword , Sword

Wyczesany 01-09-2005 12:07

Dobrze byłoby zamknąć ten temat, bo "gdybanie" jaka broń jest lepsza to powinna byc sprawa indywidualna - dla jednego lepszy będzie war hamer a dla drugiego dragon lance...

Cytuje :
27-08-2005 19:47
Cesarz Paladyn Niewiem jak inni ale ja powiem ci ze club jest lepszy.Duzo mieczy jest 2 recznych!!! np Magic sword , 2 hand -sword i.t.d.
nienapisze nic więcej Club i tyle!!!!!!!

Jeżeli SoV jest 2 ręczny to dlaczego można nosić jeszcze tarcze?

._.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:55.