Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Poprawki do klienta Tibii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37622)

Dr. Omader 08-06-2005 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Van Gul'dan Moose
CZy istnieje jakis temat na forum z propozycjami do updatow?Jesli tak to proszę o linka (Bo moim zdaniem FD jest ociupinke za silny,a przy okazji mozna by poprawi "paczkowanie" spalonej many[zeby sie liszylo po 5 nie po 20])

Tak, na forum tibia.com masz dzial "proposals"
klik

Ale watpie zeby cipsux cos z tym zmienil...

abc-sc 08-06-2005 16:54

Error

Gdy wpisuje numer konta i hasło to wyświetla mi sie napis:

Cannot connect to a login server.

Error:Connection refused.

All login server are offline.Check www.tibia.com
for more information.

Prosze powiedzcie co mam zrobic. :(

Quodion 08-06-2005 18:08

Taa... też mi patch. Sciągnąłem, połaziłem, pozabijałem, porozwalałem i nic. Nie odczułem żadnych poprawek. Tylko miejscami miałem wrażenie że lagi są mniejsze, ale zaraz coś mnie złapało i hmm... lag? Cóż, przynajmniej innym patch "zadziałał". A może o to chodziło by gracz nie odczuł zmian... ;)
Mam wrażenie że tan cały patch jest niepotrzebny, zamiast się spieszyć z letnim update, to oni serwują jakieś zakąski i w ogóle, coś co ma nam pobudzić apetyt na letni update.
Co do zmniejszenia hackerstwa, taa... trochę poszperałem w sieci i już nowe boty na nowego klienta są w ruchu. Nieuczciwych Tibijczyków niestety nie było tylko w czasie pierwszych minutach nowego klienta. :(

Rabanbar 08-06-2005 18:19

Sprawdzalem, skutecznie wykonczylo wszelkie programy hakerskie :)

Grallu 08-06-2005 18:22

Nie zabardzo widać tego pacha w grze ale fakt lista rzeczywiście się zamyka B) Mógłby powstać patch smniejszający lagi(stanowczo o to prosze) See you in tibia ;)

Pasorzytek 08-06-2005 20:36

ja mam patch "smniejszający" lagi... kup sobie lepszy dostep do neta ja jakos lagow niemam .....

rittor 08-06-2005 22:38

[jesli poprawki to czemu nie moge czasami urochomic tibi :(

khazad 09-06-2005 18:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rabanbar
Sprawdzalem, skutecznie wykonczylo wszelkie programy hakerskie :)

terefere. w to to ja akurat nie uwierze. keyloggery przewaznie lapia wcisniete klawisze na kompie. klient tibii nie ma nic do tego...

Maxi skywarien 09-06-2005 20:30

A dalej buga nie fixneli a najgorsze jest to ze mam bp z ankh i moge cofac nim a bp z carlin nim nie moge o.o parcela tez:p

Edit @ o.o juz dziala mi ale cos mi tu nie pasi mialem male lagi i nie moglem cofnac;f

abc-sc 09-06-2005 20:59

Dzięki ludziska!

Zroniłem tak jak napisaliście i Tibia mi dalej działa. :)

khazad 09-06-2005 23:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maxi skywarien
A dalej buga nie fixneli a najgorsze jest to ze mam bp z ankh i moge cofac nim a bp z carlin nim nie moge o.o parcela tez:p

Edit @ o.o juz dziala mi ale cos mi tu nie pasi mialem male lagi i nie moglem cofnac;f

yyyyyyyyyyyy.................. zauwazylem cos dziwnego 0.o. swoim najtem i palkiem nie moglem przechodzic do bpka wyzej. oba te chary sa zgildiowane. wszedlem na niezgildiowanego asmakera i moglem przenosic sie bp wyzej. teraz moge juz przechodzic na wszystkich postaciach... moze wina tkwila po stronie serwera, bo nic dodatkowego nie zciagal klient

crowley 10-06-2005 00:32

MC i nie tylko

hmm... ktos tu pisal ze mc nie dzialczy... nie wiem jak wam, ale ja mialem mc do poprzedniej wersji i przy tej tez dzialczy bez problemow... co do samego patcha to powiedzialbym, ze nie poprawil a pogorszyl clienta... mam teraz lagi przy wchodzeniu i schodzeniu na pietra:/ nie wiem czy tylko ja ale czasem jest to max wkurzajace... poza tym zamkniecie listy po 30 sekundach-nie bylo tego przypadkiem i w starej wersji???:> a jest i maly plus-rzadziej wywala z serwa:] jezeli chodzi o firewalle proponuje korzystac z sygate personal firewall-jeden z najlepszych i sam pyta o zmiany:) no i oczywiscie jest darmowy:P

cu in tibia :evul:

AdamS_ 10-06-2005 05:34

A więc ylko to okno postaci będzie się szybciej zamykało?? Nic nowego......

Xan450pl 10-06-2005 15:06

E ściema

czemu sciema bo siedze już 5 minut i mnie nie wywaliło i odziwo jak wlaczylem mc to też działał to co oni naprawili :p

kułeczko 10-06-2005 15:23

A ja nie widze żadnych poprawek tylko po 30 sekundach mi sie wylancza B)

Jatoja 10-06-2005 15:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez crowley
hmm... ktos tu pisal ze mc nie dzialczy... nie wiem jak wam, ale ja mialem mc do poprzedniej wersji i przy tej tez dzialczy bez problemow... co do samego patcha to powiedzialbym, ze nie poprawil a pogorszyl clienta... mam teraz lagi przy wchodzeniu i schodzeniu na pietra:/ nie wiem czy tylko ja ale czasem jest to max wkurzajace... poza tym zamkniecie listy po 30 sekundach-nie bylo tego przypadkiem i w starej wersji???:> a jest i maly plus-rzadziej wywala z serwa:] jezeli chodzi o firewalle proponuje korzystac z sygate personal firewall-jeden z najlepszych i sam pyta o zmiany:) no i oczywiscie jest darmowy:P

cu in tibia :evul:

Mi tez mc dziala (ale cheaty qmpla nie trybia, na swiatlo itp =]).

A co do firewalla - najlepszy jest Kerio < tlyko trza to skonfigurowac.

Pzdr

Akro Lome 11-06-2005 21:07

błędy

Czy jest to możliwe żeby nowy klijent powodował błędy związane z ,,wywalaniam" z gry?? Prosze o odpowiedź. Jeśli tak to co zrobić żeby je usunąc? Prosze o kontakt na gg 1862681

k_Tm 14-06-2005 16:09

nom u mnie akurat te poprawki są widoczne.. mam kicki co jakies 3 min i nic nie daje format :d

Pasorzytek 14-06-2005 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez k_Tm
nom u mnie akurat te poprawki są widoczne.. mam kicki co jakies 3 min i nic nie daje format :d

to odinstaluj TBI [niemylić z tibia] na słabszych kompach proxy sie niewyrabia i tak masz

k_Tm 14-06-2005 23:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pasorzytek
to odinstaluj TBI [niemylić z tibia] na słabszych kompach proxy sie niewyrabia i tak masz

nie mam TBI a moj komp nie jest chyba taki slaby.. P4 2ghz 512ram...

Kumkfatka 26-06-2005 22:21

sorr, modki, czy na tym forum mozna rozmawiac o cheatach, macrach, itp. ?
jak chcecie o tym pogadac to wy.. wyjazd na jakas tam po.. paprana tibia.xx.. imho powinni zamknac ten temat...

ziemniak1600 29-06-2005 18:39

A ja mam fajny pomysł na mniejszą lb hacków!

Tyle razy miałem hacki: 2 razy na Isarze(3 postacie po 30 level każda,eq warte jakies 300k;2 na harmonii-sorc i wój-eq ok 100k,i teraz na celescie-odsylam do mojej opowiesci-->http://forum.tibia.pl/showthread.php...&page=30&pp=10)
Tibia mogłaby mieć takie coś do ustawienia akceptowanych IP, że można korzystać np. tylko z swojego domku:P(wpisujesz swój numer np.w opcjach albo na stronie tibia.com) i byłby to JEDYNY adres z ktorego moglbys zagrac^_^.
Dla tych co będą mówić że zły pomysł-gdyby jeszcze dodać listę akceptowanych IP....to gdyby się szło gdzies do kolegi to wpisujesz IP qmpla-> akceptuj... i niebyło by prawie hacków..Tak samo na tibia.com można byłoby tez z jednego IP sie logowac...
Co o tym sądzicie? powinienem dostać nagrodę JOBLA:D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:23.