Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Cluby czy Swordy dla Sorca? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41586)

Vil 11-11-2005 19:43

@up :

rotfl.

webhaos 13-11-2005 20:05

Ja uważam ze lepsze swordy

Uwazacie np. że na co sorkowi def ale zanim wejdzie tam gdzie cos najpierw musi zabic i jest w walce w rencz. Pozatym potem na 100lvl bendzie mial magic sword.

Vil 13-11-2005 21:08

bedzie mial sova na sprzedaz..

Van slavo 15-11-2005 09:43

Jak chcecie...

Co kto lubi! Dla czarownika to czy walczy mieczami czy brońmi obuchowymi nie ma i tak większego znaczenia... Osobiście biję mieczykami bo ładnie wyglądają :] a ich różnica między pałkami (:P) nie jest zbyt wielka. No bo ustalmy fakty:
- Skull staff jest bardzo lekki, stosunkowo tani, ale ma mało obrony,
- Bright sword jest nawet lekki, stosunkowo drogi, ale ma dużo obrony.
Dalej już tylko wygląd (to już kwestia gustu, no a o gustach się nie dyskutuje :P)

Słowem- róbta co chceta! :]

Sir Aragorn 15-11-2005 10:40

Tez bym polecal Swordy, ja zawsze je wybieram chociaz ostatnio spobowalem Clubami i tez sie spoko walczy ale maja rzeczywiscie za malo def ja bym wybral swordy;]

Vil 15-11-2005 13:52

Jezuuu...

Nikt na forum nie moze z czystym sercem powiedziec ze wie jak dziala def broni, malo kto jest pewien czy wogole ma znaczenie, wszyscy siedza i powtarzaja jak papugi ze lepszy bs bo ma wiecej defa ..

rekin lord vader 20-11-2005 15:49

Axe

:p :p :p :p :p axe :p :p :p :p :p

dixi wojownik 21-11-2005 00:26

Ludzie jest różnica !! czy na tym forum jest aż tak mało osób znającyh sie na tibi popatrzcie sobie na atak wh a bright sword ja tam jak wyszedlem z rokka odrazu wh kupilem i na exp sorkiem a nie jakies głupie swordy swordy są dla knighta!!

Teravista 22-11-2005 13:47

Ja moim sorckiem walcze axe....możecie mnie wyśmiać ale ja wole szybciej zabic potowrka niz walić w niego w nieskonczonośc...a przecież axe mają wiekszy atak....

Gamnarek 22-11-2005 16:03

Omg nikt tego nie wie??

Nie wiecie że sie liczy najlepszy Def A więc jeśli masz Np. Dragon Shielda i Bright Sworda to Def z bright sworda sie nie liczy tylko Z dragon shielda X(
Ale widać że mało osób sie zna :p

Vil 22-11-2005 17:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Teravista
a przecież axe mają wiekszy atak....

litooosci....

Wez 2 sorcow z identycznymi skillami, jednemu fa drugiemu np bs w lape, walnij po 200-300 hitow kazdym w cos miekkiego, sprawdz ile ci dal ten "wiekszy atak". Jesli roznice w hitach beda wieksze niz 3-5 pkt, osobiscie przyznam, ze axami sie szybciej expi.

Regaster 26-11-2005 23:16

To chyba oczywiste... Cluby i axe są tanie a miecze są droższe i lebsze ^^ dla każdej profesji można wybrać cluby lub axe ale to sie potem odbija, mocniejsze hity obrywasz sam polecam Swordy choć zdania są podzielone 8o

mastercomputer 28-11-2005 16:04

Skull staff waży tylko 17 oz, więc lepiej z cluba walić. Nie polecam Dragon Hammer, strasznie ciężki.

K3ine 12-02-2006 11:43

ja gram najtem ale jak patrze na qmpli sorców to z poczatku axe albo sworda uzywali a teraz latają tylko z shieldem a w drugiej rece mają albo stoneskina albo łuk bo walą z burstów. więc sami oceńcie =)

borowik_ 18-02-2006 22:08

Przepraszam ze sie wtrace-jak twoj kupel moze chodzic z tarcza i lukiem naraz...??

Teraz to najlepiej chodzic z rozdzkami (sorki wandy, druty rody) bo to teraz najbardziej przydaje sie postacia magicznym.

Kaiser_of_Arcania 19-02-2006 18:01

Cluby!

No i powiedzcie mi po co dawać sorcom broń skoro oni i tak powinni walić z wandów bo im przy okazji mlvl idzie:p Ale skoro mam wybierać to powiem że club. Dla magów def broni się wogóle nie liczy, a cluby są tańsze, łatwiej dostępne i mają więcej ataku (w porównaniu ze swordem o tej samej cenie). Coś jeszcze?

Ojczul1 19-02-2006 18:53

Zauważ że ten temat był pisany przed tymi ***anymi update z soul rozpadajacymi sie spear przechodzniem przez parcele.Czyli zanim cipy z***aly tibie do konca.

Vil 19-02-2006 19:16

A sorcow tamten update tak zabolal, ze teraz masowo rzucili sie do expienia i robia 100 levele w 40 dni, a na nowych serwach top10 expa to sorce ..

Kaiser_of_Arcania 19-02-2006 22:04

Więc powiedzcie, czy w świetle "nowego" update'u opłaca się wogóle sorcom kupować bronie, czy zainwestować w runy i różdżki. A ten update to prawdę mówiąc u***ł tylko paladyna, a postacie magiczne stały się jeszcze lepsze bo mają więcej kasy niż przedtem, bo nie kupują drogich broni. Uważam, że temat można zamknąć, bo nieaktualny choć to tylko moje zdanie.

Nico 30-05-2006 22:00

Polecam zdecydowanie swordy :baby:

Sidena Daron 31-05-2006 18:53

Wandy

Teraz to tylko wandy. Przed updatem to lepsze byly swordy.

MagicMan 22-06-2006 09:44

LEpsze sa cluby dla sorca ale najlepsze rozgi :P:D

Villaric 22-06-2006 22:01

Wczesniej cluby np. skull staff lekki dobry ... teraz bardziej wandy ale jak ktos chce robic runy a nie ma many to w hamer duzo ataku ...

Rihan 25-06-2006 00:07

Tak samo dla sorka jak i dla druta jak jeszcze niebylo wandów i rodów zawsze lepszy byl sword <przynajmniej ja tak mysle>:D

Bodziu 25-06-2006 00:20

Cluby ponieważ są lekkie i tanie ;)

Aynahanir 07-07-2006 12:34

może zróbcie ankietę, bo już nie wiem, czy zostawić sobie long sworda, czy wyrzucić.

Nieugiety 07-07-2006 13:12

Druid and Sorc:
Do 19 lvl koszenie rotow z war hammera.
Od 19 lvlu juz z sensowną rozgą lub laską na cyce.

Noro 07-07-2006 13:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frycu
Mam male pytanko co jest lepsze biorac pod uwage start jak i wyzszy poziom sorca czyli czym lepeij bic Swordem czy Clubem?

Cluby. Skull Staff'a będziesz miał na całe życie, a jest lekki i tani.
Na wyższych lvl i tak nie będziesz często używał sword'ów czy club'ów, więc nie warto inwestować w jakieś dobre bronie.
Skull Staff i War Hammer wystarczą.:)

Michaluza 08-07-2006 21:00

Ale sie nakłociliscie .... wow z kilkanascie stron..ale teraz oczekuje od was jendej odpowiedzi!!! Mam 25 sorca skille (rozwinolem club) 17 i shileding 21 i teraz powiedzcie mi sa wandy zaraz bede mial wand of cosmic energy i teraz co mam zrobic kupic tego skull stafa czy jak i kiedy go uzywac i czy wanda tez uzywac jak je zmienac i takie tam no bo HMM to standart prosze o pomoc bo tak czytam i czytam i nie wiem w koncu ... ale moim zdaniem to byla tam taka wypowiedz nie pamoietam gdzie ze def broni sie nie liczy gdy tarcza ma wiecej nie wiem tego ? ale... mysle ze to tez cos daje ta bron ale niewazne...dziekuje z gory wam wszystkim i tym ktorzy pomoga i zkrytykuja ^^...

Diego'Odin 08-07-2006 21:52

od update 7.6 inna bron niz wand/rod nie jest potrzebna

st1L 08-07-2006 22:33

hmm różdżka...- to dopiero inteligętna odpowiedz madrego czlowieka ktory zrozumial pytanie..

Raszew Of Berylia 12-07-2006 20:20

hmmm...

Wedlug mnie najlepsze sa swordy ale czy sorc nie powinien nawalac z rozdzki? ja tam gram sorcem i probowalem bic swordem ale szlo mi gorzej nish z wanda.wiec polecam wanda 8o

blontmatys 12-07-2006 20:54

sorc powinien mieć przy sobie różdżke!
ale jak już musisz to nie ma to raczej za wielkiej różnicy między tym a tym:Ork:

~~AnpeR~~ 13-07-2006 13:36

OMFG wypowiadaja sie wielcy high lvl magowie -.- . A nie laska spojrzec na date zalozenia tematu?Po co go odswiezacie skoro jest nie aktualny -.- .

@Topic
w czasach gdy sa wandy/rody to polecamy cluby. W hammer i jazda na roty/dworce i inne shity ;p i przy okazji mozna runki porobic

rafalxx 13-07-2006 13:49

co za ludzie

1.hlvl mag chodzi np z SCA bo mu sie bardziej oplaca niz z wandem
2.ten temat jest z 2005 roku kiedy jeszcze wandow niebylo a wy nooby mowicie ze "nielepiej z wanda" jak gracie w tibie od miesiaca i jestescie noobami ktorzy tylko chodza i kradna loot to sie przynajmniej tu niewypowiadajcie

Celoz 13-07-2006 16:02

najlepiej to chyba używać różdżki, ale nie jestem pewien. widze, że mamy tutaj "ekspertów" :P

Vil 13-07-2006 18:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rafalxx
1.hlvl mag chodzi np z SCA bo mu sie bardziej oplaca niz z wandem

nie bije wcale mocniej niz z wanda, do tego z wanda bije na odleglosc i nie musi nosic aola bojac sie o strate sprzetu wartego miliony...

noobowaty mistrz 13-07-2006 22:43

Sork lub drut zeby sie modlil 3 dni i 3 noce z przerwami na posilki to nie ma bata zeby z sca walil srednie hity za 65. Nawet na slabych potworach typu orki dwarfy itp to sork z powiedzmy warhammera uderza srednio za 20-30, czasem nawet mniej, rzadko 40+. Z sca hity beda tylko o 5-10hp wieksze.
A poza tym to wand bije zawsze tak samo niezaleznie od defa potwora a sork/drut z sca nie przebije shielda potworow 100+expa. (a jak przebije to beda to zalosne hity)

Frapper 15-07-2006 01:36

30 sorcem z w hammerem(22 skila) miałem co 3 rota na hit(65hp). Żyjcie dalej w erze 'ruszczek' a ja będę bił te roty z w hammera robiąc więcej expa niż ty z tym dziwnym kijem.

Vil 15-07-2006 10:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper
30 sorcem z w hammerem(22 skila) miałem co 3 rota na hit(65hp). Żyjcie dalej w erze 'ruszczek' a ja będę bił te roty z w hammera robiąc więcej expa niż ty z tym dziwnym kijem.

jakby nie patrzec 3 levele pozniej z wanda praktycznie kazdy rot bedzie na hita, a ja np z quag~ roda od 26 lev bede mogl praktycznie kazdego minosa sciagac na 2 hity czym ty pochwalic sie nie mozesz ... Ze juz nie wspomne o mozliwosci expienia chociazby w mint~ i na elfach, co z wh jest wykluczone ...

pzdr

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:04.