![]() |
@up :
rotfl. |
Ja uważam ze lepsze swordy
Uwazacie np. że na co sorkowi def ale zanim wejdzie tam gdzie cos najpierw musi zabic i jest w walce w rencz. Pozatym potem na 100lvl bendzie mial magic sword.
|
bedzie mial sova na sprzedaz..
|
Jak chcecie...
Co kto lubi! Dla czarownika to czy walczy mieczami czy brońmi obuchowymi nie ma i tak większego znaczenia... Osobiście biję mieczykami bo ładnie wyglądają :] a ich różnica między pałkami (:P) nie jest zbyt wielka. No bo ustalmy fakty:
- Skull staff jest bardzo lekki, stosunkowo tani, ale ma mało obrony, - Bright sword jest nawet lekki, stosunkowo drogi, ale ma dużo obrony. Dalej już tylko wygląd (to już kwestia gustu, no a o gustach się nie dyskutuje :P) Słowem- róbta co chceta! :] |
Tez bym polecal Swordy, ja zawsze je wybieram chociaz ostatnio spobowalem Clubami i tez sie spoko walczy ale maja rzeczywiscie za malo def ja bym wybral swordy;]
|
Jezuuu...
Nikt na forum nie moze z czystym sercem powiedziec ze wie jak dziala def broni, malo kto jest pewien czy wogole ma znaczenie, wszyscy siedza i powtarzaja jak papugi ze lepszy bs bo ma wiecej defa .. |
Axe
:p :p :p :p :p axe :p :p :p :p :p
|
Ludzie jest różnica !! czy na tym forum jest aż tak mało osób znającyh sie na tibi popatrzcie sobie na atak wh a bright sword ja tam jak wyszedlem z rokka odrazu wh kupilem i na exp sorkiem a nie jakies głupie swordy swordy są dla knighta!!
|
Ja moim sorckiem walcze axe....możecie mnie wyśmiać ale ja wole szybciej zabic potowrka niz walić w niego w nieskonczonośc...a przecież axe mają wiekszy atak....
|
Omg nikt tego nie wie??
Nie wiecie że sie liczy najlepszy Def A więc jeśli masz Np. Dragon Shielda i Bright Sworda to Def z bright sworda sie nie liczy tylko Z dragon shielda X(
Ale widać że mało osób sie zna :p |
Cytuj:
Wez 2 sorcow z identycznymi skillami, jednemu fa drugiemu np bs w lape, walnij po 200-300 hitow kazdym w cos miekkiego, sprawdz ile ci dal ten "wiekszy atak". Jesli roznice w hitach beda wieksze niz 3-5 pkt, osobiscie przyznam, ze axami sie szybciej expi. |
To chyba oczywiste... Cluby i axe są tanie a miecze są droższe i lebsze ^^ dla każdej profesji można wybrać cluby lub axe ale to sie potem odbija, mocniejsze hity obrywasz sam polecam Swordy choć zdania są podzielone 8o
|
Skull staff waży tylko 17 oz, więc lepiej z cluba walić. Nie polecam Dragon Hammer, strasznie ciężki.
|
ja gram najtem ale jak patrze na qmpli sorców to z poczatku axe albo sworda uzywali a teraz latają tylko z shieldem a w drugiej rece mają albo stoneskina albo łuk bo walą z burstów. więc sami oceńcie =)
|
Przepraszam ze sie wtrace-jak twoj kupel moze chodzic z tarcza i lukiem naraz...??
Teraz to najlepiej chodzic z rozdzkami (sorki wandy, druty rody) bo to teraz najbardziej przydaje sie postacia magicznym. |
Cluby!
No i powiedzcie mi po co dawać sorcom broń skoro oni i tak powinni walić z wandów bo im przy okazji mlvl idzie:p Ale skoro mam wybierać to powiem że club. Dla magów def broni się wogóle nie liczy, a cluby są tańsze, łatwiej dostępne i mają więcej ataku (w porównaniu ze swordem o tej samej cenie). Coś jeszcze?
|
Zauważ że ten temat był pisany przed tymi ***anymi update z soul rozpadajacymi sie spear przechodzniem przez parcele.Czyli zanim cipy z***aly tibie do konca.
|
A sorcow tamten update tak zabolal, ze teraz masowo rzucili sie do expienia i robia 100 levele w 40 dni, a na nowych serwach top10 expa to sorce ..
|
Więc powiedzcie, czy w świetle "nowego" update'u opłaca się wogóle sorcom kupować bronie, czy zainwestować w runy i różdżki. A ten update to prawdę mówiąc u***ł tylko paladyna, a postacie magiczne stały się jeszcze lepsze bo mają więcej kasy niż przedtem, bo nie kupują drogich broni. Uważam, że temat można zamknąć, bo nieaktualny choć to tylko moje zdanie.
|
Polecam zdecydowanie swordy :baby:
|
Wandy
Teraz to tylko wandy. Przed updatem to lepsze byly swordy.
|
LEpsze sa cluby dla sorca ale najlepsze rozgi :P:D
|
Wczesniej cluby np. skull staff lekki dobry ... teraz bardziej wandy ale jak ktos chce robic runy a nie ma many to w hamer duzo ataku ...
|
Tak samo dla sorka jak i dla druta jak jeszcze niebylo wandów i rodów zawsze lepszy byl sword <przynajmniej ja tak mysle>:D
|
Cluby ponieważ są lekkie i tanie ;)
|
może zróbcie ankietę, bo już nie wiem, czy zostawić sobie long sworda, czy wyrzucić.
|
Druid and Sorc:
Do 19 lvl koszenie rotow z war hammera. Od 19 lvlu juz z sensowną rozgą lub laską na cyce. |
Cytuj:
Na wyższych lvl i tak nie będziesz często używał sword'ów czy club'ów, więc nie warto inwestować w jakieś dobre bronie. Skull Staff i War Hammer wystarczą.:) |
Ale sie nakłociliscie .... wow z kilkanascie stron..ale teraz oczekuje od was jendej odpowiedzi!!! Mam 25 sorca skille (rozwinolem club) 17 i shileding 21 i teraz powiedzcie mi sa wandy zaraz bede mial wand of cosmic energy i teraz co mam zrobic kupic tego skull stafa czy jak i kiedy go uzywac i czy wanda tez uzywac jak je zmienac i takie tam no bo HMM to standart prosze o pomoc bo tak czytam i czytam i nie wiem w koncu ... ale moim zdaniem to byla tam taka wypowiedz nie pamoietam gdzie ze def broni sie nie liczy gdy tarcza ma wiecej nie wiem tego ? ale... mysle ze to tez cos daje ta bron ale niewazne...dziekuje z gory wam wszystkim i tym ktorzy pomoga i zkrytykuja ^^...
|
od update 7.6 inna bron niz wand/rod nie jest potrzebna
|
hmm różdżka...- to dopiero inteligętna odpowiedz madrego czlowieka ktory zrozumial pytanie..
|
hmmm...
Wedlug mnie najlepsze sa swordy ale czy sorc nie powinien nawalac z rozdzki? ja tam gram sorcem i probowalem bic swordem ale szlo mi gorzej nish z wanda.wiec polecam wanda 8o
|
sorc powinien mieć przy sobie różdżke!
ale jak już musisz to nie ma to raczej za wielkiej różnicy między tym a tym:Ork: |
OMFG wypowiadaja sie wielcy high lvl magowie -.- . A nie laska spojrzec na date zalozenia tematu?Po co go odswiezacie skoro jest nie aktualny -.- .
@Topic w czasach gdy sa wandy/rody to polecamy cluby. W hammer i jazda na roty/dworce i inne shity ;p i przy okazji mozna runki porobic |
co za ludzie
1.hlvl mag chodzi np z SCA bo mu sie bardziej oplaca niz z wandem
2.ten temat jest z 2005 roku kiedy jeszcze wandow niebylo a wy nooby mowicie ze "nielepiej z wanda" jak gracie w tibie od miesiaca i jestescie noobami ktorzy tylko chodza i kradna loot to sie przynajmniej tu niewypowiadajcie |
najlepiej to chyba używać różdżki, ale nie jestem pewien. widze, że mamy tutaj "ekspertów" :P
|
Cytuj:
|
Sork lub drut zeby sie modlil 3 dni i 3 noce z przerwami na posilki to nie ma bata zeby z sca walil srednie hity za 65. Nawet na slabych potworach typu orki dwarfy itp to sork z powiedzmy warhammera uderza srednio za 20-30, czasem nawet mniej, rzadko 40+. Z sca hity beda tylko o 5-10hp wieksze.
A poza tym to wand bije zawsze tak samo niezaleznie od defa potwora a sork/drut z sca nie przebije shielda potworow 100+expa. (a jak przebije to beda to zalosne hity) |
30 sorcem z w hammerem(22 skila) miałem co 3 rota na hit(65hp). Żyjcie dalej w erze 'ruszczek' a ja będę bił te roty z w hammera robiąc więcej expa niż ty z tym dziwnym kijem.
|
Cytuj:
pzdr |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:04. |