Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Paladyn vs. Sorc (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=42013)

xemmoe 09-08-2005 01:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez binek1986
Wszystko zalezy od tego czy czlowiek wie kiedy sie leczyc.

Ogólnie można powiedzieć że wszystko zależy od umiejętności gracza na PvP.

Sazevo 11-08-2005 01:57

Lol

Profesja: Master Sorcerer
Level: 33
Magic Level: 37
Świat: Thoria

Best Solo Monster: Hydra

Lord chaosu 11-08-2005 16:48

Ja wole Palladyna jest cool i treni szybciej .. wczoraj widzialem knighte ktury chial zabic palladyna lecz palladyn 3 razy mu z power bolt i po knight... B) :lucznik: :lucznik:

Worl':pacera
Nick"shakowana postać
Profesja: Paladyn B) B)

Gwiezdny Pijak 13-09-2005 19:25

kiedyś druid 12 z red sqlem za***ał mojego uh makera 1 strzałem z SD!! mój drut miał 10lvl i full hp!! 12 lvl za***ał hita za 195!!

vaviec 13-09-2005 19:47

Level 25-knight
Level 46-sorc
Level 22-druid
Level 22-druid
Level 42-pal
Level 55-pal
Level 37-knight
Level 42-pal
Level 63-sorc

Up to sa fragi 30 poźniej 29 lvl sorcka:P

fragi 42 sorcka:
Level 63-sorc
Level 46-sorc
Level 45-pal
Level 43-sorc
Level 32-knight
Level 31-pal
Level 30-knight
Level 29-sorc
Level 27-pal
Level 26-knight
Level 25-knight
Level 24-druid
Level 22-druid

buahah -pale i knajci ..bojcie sie nas ,bo jeszcze nadejdzie nas czas.

Vibafe 13-09-2005 21:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord chaosu
Ja wole Palladyna jest cool i treni szybciej .. wczoraj widzialem knighte ktury chial zabic palladyna lecz palladyn 3 razy mu z power bolt i po knight... B) :lucznik: :lucznik:

Worl':pacera
Nick"shakowana postać
Profesja: Paladyn B) B)

A pacera to czasem nie non-pvp ?

jet 14-09-2005 02:41

klasyfikacja

wg. mnie tak maja sie profesje do siebie:
(kto na kogo jest dobry)

najt -(bije)> palka -> sora/druta -> najta...<i tak w kolko>

wyjasniam dlaczego:

Knight z latwoscia atakuje Paladin'a, ktory ma kusze; gdyby nawet palek zalozyl tarcze i zaczal nawalac z SD to jego hity sa dosc marne na ilosc zycia, ktora obdarzony jest Rycerz,

Paladin zaznacza Sorcerer'a/Druid'a, atakuje go z boltow/strzal, nie musi byc w bezposrednim kontakcie, wiec moze spokojnie unikac SD, jak wiemy magowie nie maja zbyt duzej ilosci HP,

Sorc/Druid pokona Najta, poniewaz ma tarcze i zazwyczaj dobre EQ, wiec Rycerz nie robi mu wielkiej krzywdy swoja bronia, a Czarownicy moga z latwoscia walic SD, poniewaz Knight stoi w bezposrednim kontakcie, wiec ma ograniczne ruchy, a Sorek/Drut wali SD, (wyczuwa odpowiedni moment)przesuwa, aby ten drugi nie mogl sie uhnac i kolejne SD lub UE.

Wiadomo jednak, ze rodzaj profesji nie przesadza walki, czasem slabiutki levelek potrafi zabic o wiele ("teoretycznie") sielniejsza postac, poniewaz najwazniejsze jest PvP Moi Drodzy! a na dodatek przy odrobinie szczescia mozna natrafic na n00b'ka=]

Vil 14-09-2005 04:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jet
Sorc/Druid pokona Najta, poniewaz ma tarcze i zazwyczaj dobre EQ, wiec Rycerz nie robi mu wielkiej krzywdy swoja bronia

bitwa o to kto ma wiecej run. eq nie robi wielkiej roznicy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jet
Czarownicy moga z latwoscia walic SD, poniewaz Knight stoi w bezposrednim kontakcie, wiec ma ograniczne ruchy, a Sorek/Drut wali SD, (wyczuwa odpowiedni moment)przesuwa, aby ten drugi nie mogl sie uhnac i kolejne SD lub UE.

od pewnego levelu ryc nie musi sie martwic o to, ze jesli nie uhnie sie od razu po sd zginie ( wystarczy ze sie uha 2x po 3 strzalach ). Do tego atak wrecz jest tak smiesznie zrobiony, ze mozna oddac celny cios w ruchu, bedac w nieduzej odleglosci od celu ( wiec te ruchy nie sa znowu tak ograniczone ).

Trafic poruszajaca sie osobe 60+ bez aimbota jest trudno ( nie jest to niemozliwe ale trudne jak najbardziej )

Jerkov Thundersword 14-09-2005 11:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Polski Keczup
Ten Pall to jakis noob. Jak taki idiota mógł przegrać. Znaczy jest jeden sposub :] albo mu sie skończyly uhy albo kolejnego bp nie zdązył otworzyć innego wyjscia nie widze :D no chyba ze specjalnie mu sie poddał bo filmik krecili ale to już głupota

Paladyn na 46 levelu ma około 565 hp, więc wątpię żeby tracił uh co uderzenie. Gdyby paladyn miał skill distance +80 to bez większych problemów zjechałby maga. Ale zapewne miał nie więcej jak 70 (na non pvp niektórzy mają lepsze) agdyby koleś wiedział że na tym lvl wali więcej z boltów niż z sd to może by wygrał. SD dla paladyna na lvl niższym niż 70 służy jedynie do dobijania na red hp.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord chaosu

3x z pb? chyba knight miał 10 lvl -.- Żeby zabić kogoś na 3 pb trzeba mieć +90 distance

Harru 17-09-2005 21:39

wszystko zalezy od tego kto ma lepsze pvp i wiecej runek ;]
tak do tego opowiadania to ten pal to hehehe szkoda gadac niezly noob chyba niewiedzial co to sa te niebieski kamyki <lol2>

khazad 17-09-2005 22:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gwiezdny Pijak
kiedyś druid 12 z red sqlem za***ał mojego uh makera 1 strzałem z SD!! mój drut miał 10lvl i full hp!! 12 lvl za***ał hita za 195!!

a moze to byl tez uhmaker?

Harru 18-09-2005 00:09

no no 10 lvl uhmaker ?:D hahhahaahahhhhhhhhha

Xantos444 20-09-2005 15:16

pal by wygrał

Ludzie!!! 8o
Albo ten gosc co grał tym palem mial:
a) zeza
b) nagrał sie w simsy
c) dostał ataku padaczki
d) lagggggggg
W każdym razie przypuszczam, że to któryś z tych powodów mial na to wpływ. Ten palek miał takie przyśpieszenie ze trafić go z sd nawet wybitnym strzelcom sprawiało by problem. Nie staram sie sugerować, że mag to beznadziejna profesja. WIELE OSÓB JUŻ MÓWIŁO A JA POWIEM JESZCZE RAZ. Nie ma lepszej profesji, tylko ta sytuacja była bardziej na korzyść tego otóż pala!!!

coconut 26-09-2005 21:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kusznik
Pewnego dnia przechodzę koło dwarf bridge idę idę i widzę jak dwóch kolesi się nawala , wreszcie trochę przystanęli patrze na nich jeden sorcerer 26 lvl a drugi paladyn 46 lvl (używał SD)
To przykrę ale wygrał Sorcerer.
Sam gram pallem i czuje ogromny respekt do przechodzących koło mnie sorców.
Koledzy Paladyni czy naprawdę Sorcerer zawsze będzie od nas lepszy ? :(
Jaki jest sposób aby ich pokonać :/

MY BRACIA SORKI JESTAŚMY NAJLEPSI! Zawsze to wiedziałem! a to był na to dowód! :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: SORC RULEZZ! :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul:

Monna 26-09-2005 22:04

Nie wiem czemu czujecie taki respekt do sorca :) niedawno zdarzyła się taka sytuacja że mojego 50 druida(ma tyle hp co sorc)próbowało zabić kilka noobów ... i prawie im się udało , gdyż stałem pod domkiem a tu nagle podchodzą 12 lvle... i naraz póścili sd po 75 i gdyby ostatni sorc się nie spóźnił ze strzałem jestem pewny że zginąłbym ... więc sorca nie trudno zabić uwierzcie

=BlinD= 01-10-2005 02:11

:)

Heh niekoniecznie paladyni sa gorsi, moim zdaniem nawet lepsi, na lajcie rozwalilby sorcka, przeciez sam powiedziales , ze palek po prostu nie zdazyl sie uhnac :p jego blad, przez to przegral, ale nie w kazdej walce sorc vs pal tak bedzie :) ale to tylko moje zdanie na ten temat [ps. pierwszy raz psize na tym forum :cup: ]

Dewastatoor 04-10-2005 23:02

Moim zdaniem Sorek jest lepszy pod wieloma względami. Sork może walnąć kombo tak że pal nie nadąży się uhać np. SD+Brust Arrows i na żółtym UE lub inny ofęsywny czar. Paladyn nie ma takiej możliwości, ma dość skromną gamę czarów ofęsywnych, powiedzmy szczerze pal nie ma czarów ofęsywnych. A więc pal musi walić tyko z boltów ewentualnie z SD na lvl około 45+, a i tak hity SD pala są CIENKIE tak mniejwięcej na 100 lvl wali po 180, a dobry SOR wali na 100 lvl po 350 hity z SD. Więc dla mnie sor przeważa pala pod prawie wszystkimi możliwymi względami.

Athlon 04-10-2005 23:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kronox
jak taki lvl mógł przegrć z takim no to ten pall miał chyba skile 50/50 albo sam nie wiem co jak bym był tym pallem to bym wygrał z łatwością no chyba, że ten sorc miał 100 lvl mag --.-- 8o

LoL hahahah
ty jestes głupszy niż ustawa przewiduje
dla niewtajemniczonych nie czytać tego posta bo i tak nie zrozumiecie..... według mnie byś padł jak mucha papciu bo pajacu:
pierwsze primo: Zależy jakie kto ma PvP (nie tłumacze ten kto nie wie ma za zadanie dowiedziec sie co to znaczy miec dobre PvP :D ;))
drugie primo: zależy jakie skile miał palek i jaki mlvl sorc
trzecie primo: zależy jaki kom i jaki net (wierzcie mi znam osobiście ludzi co albo maja tak ***ewego neta ze co 5 minut kick albo co mają za słabe kompy na tibie :D ;))

thx za uwage :D
Hail Athlon!

Malyszek 04-10-2005 23:30

Wiadomo, ze jeżeli sorc ma UE to jest lepszy, ale jest taka sprawa nazywana PVP możliwe ze słyszeliście ;) . Jak dla mnie sorcerer/druid < 50lvl nie sprawia najmniejszego problemu. A to dlatego ze sorc dostając trzy dobre bolty i przypuscmy jeden sd na 3 próby to sie UHa a palek dostajac z broni sorca za body czy miss nic nie robi tylko jesli trafi z sd lub z innych run wiekszego razenia ;)

Paladins RULES!

Malyszek 04-10-2005 23:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dewastatoor
Moim zdaniem Sorek jest lepszy pod wieloma względami. Sork może walnąć kombo tak że pal nie nadąży się uhać np. SD+Brust Arrows i na żółtym UE lub inny ofęsywny czar.

Jeśli mówiąc o turach to co za różnica czy to jest tura od palka czy sorca. Teraz sie popisałeś tym combem od sorca... B) [na 45lvlu] SD + burst (150~ + 40~)
Paladin SD + bolt (100~ + 60~) ... jest róznica 30dmg, ale ile sorc ma HP?!

Od wygranej zależy tylko Pvp.

Vil 05-10-2005 01:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Malyszek
SD + burst (150~ + 40~)

a palek uh i tak w kolko, az sie jednemu skoncza runy.

Zrozumcie wreszcie, ze walka 1v1 to nie jest kwestia pvp, bo przy rownym levelu wystarczy palem/knightem stac w miejscu i sie uhac, nie da sie zadac solo obrazen wiekszych niz wyleczy przeciwnik ( poza ue ktore przecietny sorc rzuci 1-2 razy tracac mane ktora moglby wykorzystac na gran hura / leczenie ). To jest kwestia tego, kto ma wiecej run.

Dewastatoor 05-10-2005 10:19

[quote=Malyszek]Jeśli mówiąc o turach to co za różnica czy to jest tura od palka czy sorca. Teraz sie popisałeś tym combem od sorca... B) [na 45lvlu] SD + burst (150~ + 40~)
Paladin SD + bolt (100~ + 60~) ... jest róznica 30dmg, ale ile sorc ma HP?!

ALE LOL widzialem film z masakrowcem 130 MS i nemtorem 140 MS którzy byli tak obcykani ze walili SD idealnie z brustami.
MASAKROWIEC WYGRAŁ z 4 noobami którzy chcieli go pokonac byli to 73 RP
81 EK 43 RP i 49 ED A on tak poprostu ich rozj***ł

TAK WIĘC SOR RULEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:evul: :evul: :evul: :evul:

Vil 05-10-2005 15:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dewastatoor
MASAKROWIEC WYGRAŁ z 4 noobami którzy chcieli go pokonac byli to 73 RP 81 EK 43 RP i 49 ED A on tak poprostu ich rozj***ł

TAK WIĘC SOR RULEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:evul: :evul: :evul: :evul:

81 ek dla Masy jest na 3 mocne ueki + ewentualnie 1-2 sd na dokonczenie. Nikt nie jest w stanie tyle wyuhac. Palek pewnie probowal bic z sd przez co sie nie uhal - zginal bez problemu, o gosciach z 40+ levelem nie wspominajac.

Rownie dobrze mozna napisac ze 130 ms rulez bo jednym uekiem zdejmie 30 osob na 8 lvl tylko co to zmienia ?
Chetnie zobacze jak Masa~ zdejmuje rycka 110+ solo.

Dewastatoor 05-10-2005 18:31

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Chetnie zobacze jak Masa~ zdejmuje rycka 110+ solo.

Nie znasz chyba Masakrowca przecież wygral z 111 EK Yulop Del'Nabo solo a potem z Nemtorem i Gerrellem na 109.

Vil 06-10-2005 01:30

nie mowie ze znam tylko ze chetnie zobacze filmik.

Armen Kozak 06-10-2005 19:50

Sorcerzy są lepsi...:)

Gram sorcerem i kiedyś gdy na 8lvl miałem mało życia (chyba 30) po walce z orcami przechodziłem koło palladyna na 26lvl, który mnie zaatakował! Natychmiast przełączyłem na "full defensiwe" i zacząłem uciekać do miasta. On zaczął mnie gonić, walnął mnie z 2 razy strzałami ale zdąrzyłem dojść do depo...a tam inni w niego nawalali bo miał "czache"...i odtąd tak się nie boje pallów!!! :]

Nemtor 07-10-2005 16:40

Ja też sądze że SORCERER lepszy. Miałem paladyna 120 lvl Mevar dostałem bana więc postanowiłem sie przeżucić na sorka i mi się spodobało od tej pory gram SOREM. Kto pyka na Aldorze tan mnie zna. :]

Lord pepuska 07-10-2005 18:39

Ja jestem sorc i spokojnie sobie radze z pk. By7lem w anicet temple i sobie expilem na warriorach i gosc 32lvl palek podszedl i sie pyta czy wejdze z nim na party i czy z nim potrenie, ja powiedzialem tak i weszlem w party i on mi dawal ciosy po 32 i ja sie uhalem i powiedzialem stop atack a on powiedzial nie to powiedzialem czy chce z SD? A on niom chce i go zabilem z 7 SD a loot mial 52 bolts bp tiqana, magic light wand, food, p legi :D

De'Alor 07-10-2005 19:56

@up
Bo ten kolo byl debilem i nie mial UH. Ja moim 35 sorkiem tez moge roz***ac jakiegos 100 lvl + jak nie bedzie mial UH i nie bedzie uciekal ;)

Bokoszek z Mythery 07-10-2005 23:39

Ja lubie grać sorcem bo może bić kasy ile chce z run od małego lvl-a. Może paladyn i może robic hmm ale nie na taką skale jak sorc (na tym samym lvl ma w końcu miej many). I dlatego na niskich lvl przeważa sorc (w robieniu kasy) :]. Ale juz od 45lvl i juz nawet wczesniej sorc jest bez run jest bezurzyteczny. Ze swoimi skillami pall na solówce spokojnie zabije sorcka. ;( ;(

Harru 09-10-2005 12:20

wedlog mnie nadal wszystko jest w rekach gracza ;] kto ma lepsze pvp i lacze ten wygrywa ;)

scorp 09-10-2005 18:48

huh...gralem sorcem i dla mnie byl beznadziejny, malo hp itd itp jedynie fajnie jest grac sorcem 80+lvl :] a tak do tego lvl jest beznadzieja

Roan Eternal 10-10-2005 00:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kronox
jak taki lvl mógł przegrć z takim no to ten pall miał chyba skile 50/50 albo sam nie wiem co jak bym był tym pallem to bym wygrał z łatwością no chyba, że ten sorc miał 100 lvl mag --.-- 8o

sorc mogł zrobic combo np e.wave + SD albo na im bot 6 sd na raz ....

a tak woogole ja gram sorcem i mi sie gra dobrze ;) chociaz to npvp to i tak jest swietny :)

Diamonic 10-10-2005 00:38

Sorc pwnz!
Mialem 35 rp, ale expienie nim bylo czyms okropnym :/ Wszedzie gdzie moglo mi sie zwrocic za bolty bylo zajete, wiec zrobilem sorca i przekazalem cale dp na niego i narazie jest spoko, tylko mlvl lipny :/

Harru 10-10-2005 14:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Roan Eternal
sorc mogł zrobic combo np e.wave + SD albo na im bot 6 sd na raz ....

a tak woogole ja gram sorcem i mi sie gra dobrze ;) chociaz to npvp to i tak jest swietny :)

slyszales noobie o takim czyms jak exuhousted~ ? 6 sd naraz..dawno sie tak nieusmialem :D :D :D :D :D :D i takiego nooba jak TY niewidzialem gratuluje :cup:

Macias565 10-10-2005 15:25

Racja sorcerer przy dużym mlvl z SD wali bardzo dużo
Ale przecierz kiedyś muszą sie skończyć,
A hmm to małe piwo B)

Harru 10-10-2005 16:57

palek zawsze sie uhnie wiecej niz sorc uderzy z sd uwierz mi ;)
i prosze o niesugerowanie mi ze ja uwazam ze palek jest lepszy nadal twierdze ze niema lepszej profesji wszystko zalezy od umiejetnosci gracza ;)

Pietru 10-10-2005 17:28

Nic nie da ze palladyn biega w kolo mozna otworzyc battle list i tam klikac :P.
A jak by wkroczyl druid lub sorc to oba maja deda:P

Koocur 10-10-2005 17:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pietru
Nic nie da ze palladyn biega w kolo mozna otworzyc battle list i tam klikac :P.
A jak by wkroczyl druid lub sorc to oba maja deda:P

Heuheheheheheheh u rox !!!!!!!!!!! =)
Wyszedles chociaz na maina ? ;p ? Otwoarzyc battle list hehehehe xDDDDDDDDD :D :D :D :D :D :D :D :D

Gargolec 14-10-2005 00:39

Sorc Vs paladyn

Seimka Mysle ze jakby palek mialby m lvl 15 i skile po 70 to by pojechał Sorce ktury ma 50 M lvl no ale też trzeba umiec Grac i unikac Smiercionośnych sd :]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:19.