Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Dziwny opis.... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=42065)

WSH 16-07-2005 17:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Człowiek honoru
No to popatrzcie na to...
13:45 Mystick Tomek: you are men
13:45 Noodles: Woof!

Czyli już wiemy że jednak Noodles jest człowiekem.Trzeba znaleść jakiegoś NPC który powie o nim coś wiecej.Ja juz pytam o Exalibuga i Noodlesa w Carlin.
arlin.

Cytuj:

17:29 Hell Nararielu: Hail Queen 17:29 Fenbala: HAIL TO THE QUEEN! 17:29 Barbara: HAIL TO THE QUEEN! 17:29 Queen Eloise: I greet thee, my loyal subject. 17:29 Hell Nararielu: excalibug 17:29 Queen Eloise: A mans tale ... that means 'nonsense', of course. 17:29 Hell Nararielu: Noodles 17:29 Queen Eloise: This beast scared my cat away on my last diplomatic mission in this filthy town. 17:29 Barbara: LONG LIVE THE QUEEN! 17:29 Fenbala: LONG LIVE THE QUEEN! 17:30 Queen Eloise: Typical behaviour for males!
nic ciekawego :(

Teddy Burn 16-07-2005 17:19

Cytuj:

No to popatrzcie na to...
13:45 Mystick Tomek: you are men
13:45 Noodles: Woof!

Nie wiem o co w tym chodzi. Powiedziales "Jestescie mezczyznami", a pies zaszczekal.

Dwarf 16-07-2005 17:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Teddy Burn
Nie wiem o co w tym chodzi. Powiedziales "Jestescie mezczyznami", a pies zaszczekal.

Jestes mezczyzna... a ktos mowil ze ktos tam zamienil kogos tam (:P) w psa... juz wiesz o co chodzi? Ze noodles to czlowiek zamieniony w psa.
Men-to to samo co man... wg. słownika xD men(patrz man)
man- (men) mezczyzna czlowiek napisalem to najwazniejsze

Teddy Burn 16-07-2005 17:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwarf
Jestes mezczyzna... a ktos mowil ze ktos tam zamienil kogos tam (:P) w psa... juz wiesz o co chodzi? Ze noodles to czlowiek zamieniony w psa.

Obawiam sie, ze "men" znaczy "mezczyzni".

Heliwurab 16-07-2005 19:45

Cytuj:

Zaraz tam bede i editne posta xD

Edit@
13:23 Mystick Tomek: hi
13:23 Abran Ironeye: Hail, Mystick Tomek!
13:23 Mystick Tomek: excalibug
13:23 Abran Ironeye: If someone would bring me that weapon I could reshape the realm... and reward this hero beyond his dreams.
13:24 Mystick Tomek: king
13:24 Abran Ironeye: I would like to see a true warrior-king in Thais... like in the old days. But who knows, perhaps one day the tides of fatewill bring such a man to power. Who knows...
na więcej pytan nie odpowiadal xD
Teraz npc z bronmi
13:26 Mystick Tomek: excalibug
13:26 Romella: I heard the amazons are after it.
13:27 Mystick Tomek: king
13:27 Romella: The only royal thing we feel here is the royal tax.
Podobnie jak hero nic wiecej nie mówiła ;(

Gdy prosiles krolowa o pomoc, ona odsylala cie do tego goscia.. wiec powinieneś go też o pomoc poprosić... SPRÓBUJ TO ZROBIĆ.
jeszcze jedno. Said something about a man in Edron that could get it for him.
Jeśli dobrze zrozumialem, trzeba porozmawiać z gościem z Edron.. pewnie to ten co sprzedaje AOL.. NIECH JAKIŚ PACC POPYTA SIE NA WYSPIE EDRON, moze cos z tego wyjdzie..

Dwarf 16-07-2005 19:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez heliwurab
Gdy prosiles krolowa o pomoc, ona odsylala cie do tego goscia.. wiec powinieneś go też o pomoc poprosić... SPRÓBUJ TO ZROBIĆ.
jeszcze jedno. Said something about a man in Edron that could get it for him.
Jeśli dobrze zrozumialem, trzeba porozmawiać z gościem z Edron.. pewnie to ten co sprzedaje AOL.. NIECH JAKIŚ PACC POPYTA SIE NA WYSPIE EDRON, moze cos z tego wyjdzie..

Eremo nie jest na Edron ;) ale warto sie go spytac... niestety nie mam pacca.

Człowiek honoru 16-07-2005 20:51

Oka po 1 ja mama paccai moge iśc go zapytać ale nie wiem gdzie on jest...
Co do 2 kwesti w tej pomocy to chodzi tylko o uleczanie zły trop ;(

Caer 17-07-2005 01:30

@Up:
Skoro masz PACC'a, przepytaj jeszcze Melchiora w Ankrahmun. On się szwęda po całym mieście, ale trochę pobiegasz i może wyciągniesz coś ciekawego. Na Edron jest jeszcze NPC z outfit'em Hero (nie pamiętam jak się nazywa), jego też przepytaj, jeśli możesz ;) Jeśli znajdziesz tego hero (znajduje się przy przejściu do północnej części Edron) wyptaj go o "Princess Lumelia".

@Topic:
Dzisiaj, po kilku tygodniach znowu zalogowałem się do Tibii ;) Przepytał kilku NPC w Thais i nic się nie dowiedziałem. Myślę, że idziemy złym tropem...

Knight Simon Dark lord 17-07-2005 08:49

up@
ten gość na edron nazywa sie "avar tar" i o excalibugu mówi że kest ukryty gdzieś na Pohu na ziemiach knightów czy coś w tym stylu wydaje mi się że on mówi o KWT i że na samej gorze to jest to by znaczyło że jest jakieś dojście albo będzie w next updatcie sam mam klucz do tej wieży jak bede miał lvl dobry to tam popopatrze (dobry lvl czytaj-taki że gs mi nic nei zrobi)

Człowiek honoru 17-07-2005 09:04

A skąd wziąsc ten klucz ja mam 39 lvl knnight i zblokuje se te gski nawet 2

@Edit
Ten starczec z ank nic nie mówił ;(

Adek 17-07-2005 10:13

patrzcie
abra fara:you are women
noodles:woof

Knight Simon Dark lord 17-07-2005 10:31

Cytuj:

A skąd wziąsc ten klucz ja mam 39 lvl knnight i zblokuje se te gski nawet 2

@Edit
Ten starczec z ank nic nie mówił ;(

ten klucz można dostać gdzieś z okolic nie wiem dokładnie gdzie bo go dostałem od koelgi jak kończył z tibią i potem przeczytałem na stronie że to klucz d KWT więc albo jest jakieś inne wejście tam (jakiś teleport lub coś) albo dorobią jakieś wejście w updatcie kiedy to ludzie będą zajmować się tiquandą a nie KWT :P

Teddy Burn 17-07-2005 10:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwarf
Men-to to samo co man... wg. słownika xD men(patrz man)
man- (men) mezczyzna czlowiek napisalem to najwazniejsze

patrz man l.m. ;)

Tedson 17-07-2005 11:14

..

Simon ja sie tam z toba pakóje!Niema jak ja tez sie zabardzo tym przejołem ;D

Tedson 17-07-2005 11:14

..

Simon ja do KWT sie z toba pakóje.Moze cos znajdziemy ciekawego ;]

Człowiek honoru 17-07-2005 11:23

no cóż bez klucza nic nie zrobie :(.... pozostaje tylko sie wypytywac...

Waleczny Theo 17-07-2005 14:22

Oka jezeli chodzi o Knight Watch Tower - to nie wiem niestety jak wejsc do srodka ale wiem gdzie jest klucz - klucz mozecie znalesc tam gdzie ornamented shield na pohu - do rozwalenia jest kilka dragow i 2 dle. Co do jeszcze jednej tajemnicy to jezeli spytacie sie Lorie nad Thais o "quest" mowi ze poszukuje mistic bone - gdy dalej z nia gadalem powiedziala ze jest pod domem necromanty na poh. Bylem tam szukalem z qmplami 2 i nic nie znalazlem niestety jezeli ktos cos wie niech tu napisze o Knight Watch Tower albo Mistic Bone.

Caer 17-07-2005 16:35

Niech osoby które mają PACC, przepytają Avar Tara(dzięki Simon ;)) o "Princess Lumelia", księżniczkę, której służyli Hero. Może to nas zbliży do excalibuga... Nie wiem czemu, ale wydaje mi się to ważne. Nawet jeśli to nie to, to odpadnie kolejny wątek i dojdziemy do celu drogą eliminacji ;)

HoHi 17-07-2005 17:51

Avar Tar

To moja rozmowa z nim
17:51 Your last visit in Tibia: 15. Jul 2005 23:16:12 CEST.
17:53 Dawid Bedi: hi
17:53 Avar Tar: Greetings, traveler Dawid Bedi!
17:53 Dawid Bedi: Princess Lumelia
17:54 Avar Tar: See you later.
17:54 Dawid Bedi: hi
17:54 Avar Tar: Greetings, traveler Dawid Bedi!
17:54 Dawid Bedi: excalibug
17:54 Avar Tar: I am sure it's hidden in a vault of the Nightmare Knights beneath the Plains of Havoc. I plan an expedition to go there and rout out the Ruthless Seven, but I have to save the world first.
17:55 Dawid Bedi: Princess Lumelia
17:55 Dawid Bedi: weapon
17:56 Dawid Bedi: kruzak
17:56 Dawid Bedi: king
17:56 Avar Tar: I am on a quest for the Thaian king ... as usual, of course.
17:56 Dawid Bedi: noodles
17:56 Dawid Bedi: basilisk
17:56 Dawid Bedi: marvik
17:56 Dawid Bedi: druids
17:57 Dawid Bedi: power
17:57 Dawid Bedi: zatragil
17:57 Dawid Bedi: bye
17:57 Avar Tar: See you later.

Tym razem rozmawiałem z Daniel Steelsoul
18:11 Dawid Bedi: hi
18:11 Daniel Steelsoul: Greetings and Banor with you, Dawid Bedi!
18:11 Dawid Bedi: excalibug
18:11 Daniel Steelsoul: With this weapon in my hand, I would teach the servants of darkness the true meaning of the word fear.
18:11 Dawid Bedi: Princess Lumelia
18:11 Dawid Bedi: weapon
18:11 Daniel Steelsoul: Look for Willard, our local blacksmith.
18:12 Dawid Bedi: kruzak
18:12 Dawid Bedi: king
18:12 Daniel Steelsoul: LONG LIVE THE KING!
18:12 Dawid Bedi: noodles
18:12 Dawid Bedi: basilisk
18:12 Dawid Bedi: marvik
18:12 Dawid Bedi: zatragil
18:12 Dawid Bedi: bye
18:12 Daniel Steelsoul: PRAISE TO BANOR!

A i jak się nazywa gubernator i gdzie go mogę znaleźdz? :p

Caer 17-07-2005 17:57

@Up:
Udaje, że nic nie wie ;) Tak serio, to myślałem, że coś powie... Możesz się jeszcze zapytać gubernatora Edron? Ja postaram się dzisiaj pójść do Venore i pogadać z NPC z outfit'em hero, też nie pamiętam jak sie nazywa :D

Evil Maul 17-07-2005 20:32

Przeciez to jest proste jak konstrukcja cepa !!!!! Basilisk po tym jak uciekl opetal excalibug . Po wojnie miecz zaginol ale wedrowal z rak do rak opetajac chciwoscia innych ( to jak z pierscieniem w Wladca Pierscieni ;) ) A teraz trzeba go znalesc !!!

Sais 17-07-2005 21:11

A czy moglby ktos pujsc sprawdzic tego NPC w swiatyni na POHu? Wydaje mi sie ze kiedy bylem tam ostatnio jakis koles podbiegl do niego i zaczal wypytywac o jakies imiona... Moze chodzi wlasnie o to

Trevor 17-07-2005 22:01

,...

Siemka.... Ja już chyba wiem o co tu chodzi.... Czy to nie jest przypadkiem Bright Sword... czy on jest na Outlaw Camp?

Trevor 17-07-2005 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Evil Maul
Przeciez to jest proste jak konstrukcja cepa !!!!! Basilisk po tym jak uciekl opetal excalibug . Po wojnie miecz zaginol ale wedrowal z rak do rak opetajac chciwoscia innych ( to jak z pierscieniem w Wladca Pierscieni ;) ) A teraz trzeba go znalesc !!!

i żyli długo i szczęśliwie... ;/

Heliwurab 17-07-2005 22:18

Avar Tar powiedział chyba coś o Nightmare Knight na POH-u.. trzeba w końcu sprawdzić KWT... ktoś odważny.. dużo NPC gada o POH-u i Excalibugu, więc według mnie rozwiązanie jest w KWT.. albo blisko jej.. jest też takie powiedzenie: Prawda leży po środku. tylko gdzie ten środek? :P

sceptile 17-07-2005 22:59

może można jakoś przemienić noodlesa w człowieka? ja próbowałem wpisać:
Utevo res ina "Human" to mi odpowiedziało: Sorry, not possible

pelikanus 17-07-2005 23:11

@up
Nawet nie probuj to jest niemozliwe. Co do tego KWT to czy ten quest nie jest przypadkiem zamkniety? Zaczelo sie od ksiazeczki a teraz juz sie ocieramy o QS ;P. Ja jestem na Ankh dzis sie przejde porozmawiamy z enpecami.

Knight Simon Dark lord 18-07-2005 08:46

z textu przetłumaczyłem sobię że avar tar mówi że "prawdopodobnie jest on schowany w ( na ziemiach lub posiadłości) knightów pod plains of havoc planuje expedycje tam tylko najpierw musze ocalić świat"

Człowiek honoru 18-07-2005 10:31

No to może mu trzeba pomuc ocalić świat i pujdziemy z nim na poh znajdziemy excalibuga i po sprawie xD

Heliwurab 18-07-2005 10:39

NPC nigdy się nie ruszą... to tylko taka gadka, jakieś usprawiedliwienie żebyśmy sami poszli.. A więc powtarzam, ktoś z wysokim lvlem musi dokładnie odwiedzić POH...Tak więc, UH w ręke i jazda... koło KWT i pod, i nad, i wokół... pewnie trzeba mieć jakiś klucz...
Mam też drugą hipoteze. Poczekamy do Update i zobaczymy czy Cip Soft usunęło ten quest. Jak sprawdzimy? Pogadamy z tymi samymi NPC o tym samym.. jak odpowiedzą to samo to znaczy że nie usunęli i może dodali coś więcej... BuEhEhEhAhAhrhrh... (<-- taki ranny śmiech :P )

Burza1991 18-07-2005 10:54

Rozmowa z Generałem Thais.

Siemka. Poszedłem do Generała. Najpierw nie moglem z nim pogadać. Kazał mi przywitać się po jego funkcji (czytaj Hello General). Oto rzeczy które mają znaczenie:
10:52 Dess Azer: hail General
10:52 Harkath Bloodblade: Salutations, commoner Dess Azer!
10:53 Dess Azer: Excalibug
10:53 Harkath Bloodblade: In the legends it is told, that this weapon made its wielder able to fight the mightiest demons hand to hand.
10:53 Dess Azer: Quest
10:53 Harkath Bloodblade: Sometimes the king calls for heroes. Keep eyes and ears open! I also heared Baxter has some work for youngadventurers.
10:53 Dess Azer: Baxter
10:53 Dess Azer: Help
10:53 Dess Azer: War
10:53 Dess Azer: Big War
10:54 Dess Azer: basilisk
10:54 Dess Azer: bye
10:54 Harkath Bloodblade: LONG LIVE THE KING!

In the legends it is told, that this weapon made its wielder able to fight the mightiest demons hand to hand. --> W legendach powiedziane jest, że ta broń zrobiła, że każdy dzierżący ją jest zdolny by walczyć z najpotężniejszymi demonami.

Sometimes the king calls for heroes. Keep eyes and ears open! I also heared Baxter has some work for young adventurers. --> Czasami domagamy się króla bohaterów. Trzymaj oczy i uszy otwarte. Ja też heared (nie wiem co to znaczy), którego Baxter ma jakąś pracę dla młodych ryzykantów.

MOŻE TU CHODZI O BAXTERA??!! SPRÓBUJE Z NIM POGADAĆ...

UWAGA!! NIE TYLKO POLACY Z TIBIA.PL SZUKAJĄ ODPOWIEDZI NA TĄ KSIĘGĘ... ZAGRANICZNI GRACZE TEŻ!!

Heliwurab 18-07-2005 11:11

Według mnie, tu jest napisane: Sometimes the king calls for heroes. Keep eyes and ears open! I also heared Baxter has some work for young adventurers <--- Czasami król dzwoni(chyba dzwoni) po bohaterów. Miej oczy i uszy otwarte! Ja często słysze(chyba słysze) że Baxter ma troche roboty dla młodych ryzykantów(chyba).
W nawiasach napisałem, że to chyba takie słowa, bo nie byłem do końca pewien. A więc, trzeba porozmawiać z Baxterem.. ale chyba juz ktoś z nim gadał.. nie pamiętam. Ciekawi mnie, o jakich bohaterów mu chodziło...

AnElKa 18-07-2005 11:13

ja mam pacca moge wybadac edron ale neich ludzie ktorzy maja klucz do KWT zbiora ekipke zbaija gsy i niech wejda do srodka i zoabcza co tam ejst jakeis ksiegi czy cos...

AnElKa 18-07-2005 11:22

11:30 Soetnosen: hi
11:30 Rudolph: Oh, a customer. Hello Soetnosen.
11:30 Soetnosen: excalibug
11:30 Rudolph: Oh, that thing must be dangerous. One could hurt himself quite badly with it I guess.

jest to npc na edron sprobuje pgoadac z innymi a wy tutaj tlumaczcie i idzcie na KWT

edit:11:33 Soetnosen: hi
11:33 Beatrice: Hello, hiho, and ashari Soetnosen.
11:33 Soetnosen: excalibug
11:33 Beatrice: A myth like the screwdriver of Kurik or the endless vial of manafluid.
edit:11:36 Soetnosen: hi
11:36 Willard: Greetings and Banor with you, Soetnosen!
11:36 Soetnosen: excalibug

edit:11:51 Soetnosen: hi
11:51 Chrystal: At your service Soetnosen.
11:51 Soetnosen: excalibug
11:51 Chrystal: Better ask knights about that.

czyli mamy pytac sie glownie knightow o ten miecz
11:36 Willard: Adventurers search for this blade all over the world. Even here.

edit:11:48 Soetnosen: hi
11:48 Ebenizer: Yes? What may I do for you, Soetnosen?
11:48 Soetnosen: excalibug
11:48 Ebenizer: This weapon, if real, might be worth a lot.

edit:11:49 Soetnosen: hi
11:49 Bonifacius: Thousands greetings Soetnosen. How may I help you.
11:49 Soetnosen: excalibug
11:49 Bonifacius: Uh, I hate bugs of all kind.

czyli wychodzi na to ze KAZDY npc wie cos o excalibugu
teraz tylko zlozyc to wszystkow calos pujsc do KWT i mamy juz 60% rozwiazanej zagadki

Knight Simon Dark lord 18-07-2005 11:51

jeden z tych npcuw cos mówił o screwdriverze kurika może to też jest klucz do zagadki
tak jak kiedyś powiedział po rozmowie z GMem że tylko 75% pohu jest odkryte więc nie wiadomo co jest w pozostałych 25 %

Człowiek honoru 18-07-2005 11:54

rozmowa z npc z veno:
12:00 Mystick Tomek: hi
12:00 Asrak: I welcome you, Mystick Tomek!
12:00 Mystick Tomek: excalibug
12:00 Asrak: If it's truly a weapon to slay gods it might be worth to be sought for.
12:00 Mystick Tomek: quest
12:00 Mystick Tomek: so
12:00 Mystick Tomek: king
12:00 Asrak: I pledge no allegiance to any king, be it human or minotaurean.
12:00 Mystick Tomek: minotaurean.
12:00 Asrak: In the ancient wars we lost much because of the rage. The one good thing is we lost our trust in the gods, too.
12:00 Mystick Tomek: human
12:00 Mystick Tomek: king
12:00 Asrak: I pledge no allegiance to any king, be it human or minotaurean.
12:00 Mystick Tomek: human
12:01 Mystick Tomek: human

Onionhawk 18-07-2005 12:10

Cytuj:

Czasami król dzwoni(chyba dzwoni) po bohaterów
nie nie nie nie dzwoni ... tam pradu raczej nie ma ;) dzwonami tez neizbyt bo ani jednego nie widzialem a wiec wychodzi na to ze on wzywa bo call to znaczy wzywa... ta zagadka jest niezle wymyslona i o niej nigdy nie slyszalem poniewarz malo ludzi co je czyta... znam jeden wielki zbiór owych ksiazek miescie sie on na Isle of KINGS - tak kings czyli moze byc powiazanie z ta mala wyspeka ... oczywiscie mam tam wstep nawet do podziemi ale mam za maly level aby zabic demon skeletona który jest dosyc gleboko pod ziemia.. dalej nie wiem c jest bo niezdecydowalem sie do tej pory na kamikaze.. jak znajde blokera to oczywiscie tam pujde...

Burza1991 18-07-2005 12:19

Baxter...

Ja chciałem tylko napisać że Baxter nie ma z tym nic wspólnego. O questa u niego chodzi o to żeby przynosić mu martwe świerze raty... =/ Szukajcie pomnika jakiegoś obok Carlin!! Tam ponoć jest jakieś tłumaczenie tej księgi!! =D

Onionhawk 18-07-2005 12:28

Cytuj:

The lost order of the nightmare knights
The order of the nightmare knights was suposedly founded by some mystics and elffriends in ancient times. They were a constant source of trouble due to their prophecys of doom and frightening the good citizens of thais with their storys.
So one of the thaian kings in his generosity gave them a pice of land near the area that later should become known as plains of havoc. The noble king saw it as both, a challenge to the order to proove their seriousness and as a trainingground to achive even more insight in the workings of fate. Though many did not understand the wise king in those days and plead the order not to leave, the order of the nightmares left the capital and only a few left the order frightened and exeposed as cowards.
After a while more and more warriors flocked to the order and embraced their strange teachings. Most came for the challenge provided by the nearby plains and its monsters, and the order of doom-prophets became more and more a mockery. The king knew they would eventually fail and did not forbid the foolish to join them. In the end the order was extingiushed in some neeadless battle against undead they provoked (probably pursuing some of their dubious prophecies). Still the wise king had long enough put the misguided there as a shield for the newly founded stelement of venore. In the end only the foresight of the clever king came true. The order did fade away as he expected, unable to live up to their loofty goals but at least their misguided energy was not wasted but used to
further the prosperity of the thaian realm.

to znalazlem w jednej z ksiazek na isle of kings jest tam wzmianka o nightmare knights.

Burza1991 18-07-2005 12:55

Spox.

Wszystko ok, tylko czy moglibyście tłumaczyć to na polski? Bo ja niezbyt znam Angielski. A translator cieńko tłumaczy! PLZ!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:15.