![]() |
Cytuj:
arlin. Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Men-to to samo co man... wg. słownika xD men(patrz man) man- (men) mezczyzna czlowiek napisalem to najwazniejsze |
Cytuj:
|
Cytuj:
jeszcze jedno. Said something about a man in Edron that could get it for him. Jeśli dobrze zrozumialem, trzeba porozmawiać z gościem z Edron.. pewnie to ten co sprzedaje AOL.. NIECH JAKIŚ PACC POPYTA SIE NA WYSPIE EDRON, moze cos z tego wyjdzie.. |
Cytuj:
|
Oka po 1 ja mama paccai moge iśc go zapytać ale nie wiem gdzie on jest...
Co do 2 kwesti w tej pomocy to chodzi tylko o uleczanie zły trop ;( |
@Up:
Skoro masz PACC'a, przepytaj jeszcze Melchiora w Ankrahmun. On się szwęda po całym mieście, ale trochę pobiegasz i może wyciągniesz coś ciekawego. Na Edron jest jeszcze NPC z outfit'em Hero (nie pamiętam jak się nazywa), jego też przepytaj, jeśli możesz ;) Jeśli znajdziesz tego hero (znajduje się przy przejściu do północnej części Edron) wyptaj go o "Princess Lumelia". @Topic: Dzisiaj, po kilku tygodniach znowu zalogowałem się do Tibii ;) Przepytał kilku NPC w Thais i nic się nie dowiedziałem. Myślę, że idziemy złym tropem... |
up@
ten gość na edron nazywa sie "avar tar" i o excalibugu mówi że kest ukryty gdzieś na Pohu na ziemiach knightów czy coś w tym stylu wydaje mi się że on mówi o KWT i że na samej gorze to jest to by znaczyło że jest jakieś dojście albo będzie w next updatcie sam mam klucz do tej wieży jak bede miał lvl dobry to tam popopatrze (dobry lvl czytaj-taki że gs mi nic nei zrobi) |
A skąd wziąsc ten klucz ja mam 39 lvl knnight i zblokuje se te gski nawet 2
@Edit Ten starczec z ank nic nie mówił ;( |
patrzcie
abra fara:you are women noodles:woof |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
..
Simon ja sie tam z toba pakóje!Niema jak ja tez sie zabardzo tym przejołem ;D
|
..
Simon ja do KWT sie z toba pakóje.Moze cos znajdziemy ciekawego ;]
|
no cóż bez klucza nic nie zrobie :(.... pozostaje tylko sie wypytywac...
|
Oka jezeli chodzi o Knight Watch Tower - to nie wiem niestety jak wejsc do srodka ale wiem gdzie jest klucz - klucz mozecie znalesc tam gdzie ornamented shield na pohu - do rozwalenia jest kilka dragow i 2 dle. Co do jeszcze jednej tajemnicy to jezeli spytacie sie Lorie nad Thais o "quest" mowi ze poszukuje mistic bone - gdy dalej z nia gadalem powiedziala ze jest pod domem necromanty na poh. Bylem tam szukalem z qmplami 2 i nic nie znalazlem niestety jezeli ktos cos wie niech tu napisze o Knight Watch Tower albo Mistic Bone.
|
Niech osoby które mają PACC, przepytają Avar Tara(dzięki Simon ;)) o "Princess Lumelia", księżniczkę, której służyli Hero. Może to nas zbliży do excalibuga... Nie wiem czemu, ale wydaje mi się to ważne. Nawet jeśli to nie to, to odpadnie kolejny wątek i dojdziemy do celu drogą eliminacji ;)
|
Avar Tar
To moja rozmowa z nim
17:51 Your last visit in Tibia: 15. Jul 2005 23:16:12 CEST. 17:53 Dawid Bedi: hi 17:53 Avar Tar: Greetings, traveler Dawid Bedi! 17:53 Dawid Bedi: Princess Lumelia 17:54 Avar Tar: See you later. 17:54 Dawid Bedi: hi 17:54 Avar Tar: Greetings, traveler Dawid Bedi! 17:54 Dawid Bedi: excalibug 17:54 Avar Tar: I am sure it's hidden in a vault of the Nightmare Knights beneath the Plains of Havoc. I plan an expedition to go there and rout out the Ruthless Seven, but I have to save the world first. 17:55 Dawid Bedi: Princess Lumelia 17:55 Dawid Bedi: Princess Lumelia 17:55 Dawid Bedi: Princess Lumelia 17:55 Dawid Bedi: weapon 17:56 Dawid Bedi: kruzak 17:56 Dawid Bedi: king 17:56 Avar Tar: I am on a quest for the Thaian king ... as usual, of course. 17:56 Dawid Bedi: noodles 17:56 Dawid Bedi: basilisk 17:56 Dawid Bedi: marvik 17:56 Dawid Bedi: druids 17:57 Dawid Bedi: power 17:57 Dawid Bedi: zatragil 17:57 Dawid Bedi: bye 17:57 Avar Tar: See you later. Tym razem rozmawiałem z Daniel Steelsoul 18:11 Dawid Bedi: hi 18:11 Daniel Steelsoul: Greetings and Banor with you, Dawid Bedi! 18:11 Dawid Bedi: excalibug 18:11 Daniel Steelsoul: With this weapon in my hand, I would teach the servants of darkness the true meaning of the word fear. 18:11 Dawid Bedi: Princess Lumelia 18:11 Dawid Bedi: weapon 18:11 Daniel Steelsoul: Look for Willard, our local blacksmith. 18:12 Dawid Bedi: kruzak 18:12 Dawid Bedi: king 18:12 Daniel Steelsoul: LONG LIVE THE KING! 18:12 Dawid Bedi: noodles 18:12 Dawid Bedi: basilisk 18:12 Dawid Bedi: marvik 18:12 Dawid Bedi: zatragil 18:12 Dawid Bedi: bye 18:12 Daniel Steelsoul: PRAISE TO BANOR! A i jak się nazywa gubernator i gdzie go mogę znaleźdz? :p |
@Up:
Udaje, że nic nie wie ;) Tak serio, to myślałem, że coś powie... Możesz się jeszcze zapytać gubernatora Edron? Ja postaram się dzisiaj pójść do Venore i pogadać z NPC z outfit'em hero, też nie pamiętam jak sie nazywa :D |
Przeciez to jest proste jak konstrukcja cepa !!!!! Basilisk po tym jak uciekl opetal excalibug . Po wojnie miecz zaginol ale wedrowal z rak do rak opetajac chciwoscia innych ( to jak z pierscieniem w Wladca Pierscieni ;) ) A teraz trzeba go znalesc !!!
|
A czy moglby ktos pujsc sprawdzic tego NPC w swiatyni na POHu? Wydaje mi sie ze kiedy bylem tam ostatnio jakis koles podbiegl do niego i zaczal wypytywac o jakies imiona... Moze chodzi wlasnie o to
|
,...
Siemka.... Ja już chyba wiem o co tu chodzi.... Czy to nie jest przypadkiem Bright Sword... czy on jest na Outlaw Camp?
|
Cytuj:
i żyli długo i szczęśliwie... ;/ |
Avar Tar powiedział chyba coś o Nightmare Knight na POH-u.. trzeba w końcu sprawdzić KWT... ktoś odważny.. dużo NPC gada o POH-u i Excalibugu, więc według mnie rozwiązanie jest w KWT.. albo blisko jej.. jest też takie powiedzenie: Prawda leży po środku. tylko gdzie ten środek? :P
|
może można jakoś przemienić noodlesa w człowieka? ja próbowałem wpisać:
Utevo res ina "Human" to mi odpowiedziało: Sorry, not possible |
@up
Nawet nie probuj to jest niemozliwe. Co do tego KWT to czy ten quest nie jest przypadkiem zamkniety? Zaczelo sie od ksiazeczki a teraz juz sie ocieramy o QS ;P. Ja jestem na Ankh dzis sie przejde porozmawiamy z enpecami. |
z textu przetłumaczyłem sobię że avar tar mówi że "prawdopodobnie jest on schowany w ( na ziemiach lub posiadłości) knightów pod plains of havoc planuje expedycje tam tylko najpierw musze ocalić świat"
|
No to może mu trzeba pomuc ocalić świat i pujdziemy z nim na poh znajdziemy excalibuga i po sprawie xD
|
NPC nigdy się nie ruszą... to tylko taka gadka, jakieś usprawiedliwienie żebyśmy sami poszli.. A więc powtarzam, ktoś z wysokim lvlem musi dokładnie odwiedzić POH...Tak więc, UH w ręke i jazda... koło KWT i pod, i nad, i wokół... pewnie trzeba mieć jakiś klucz...
Mam też drugą hipoteze. Poczekamy do Update i zobaczymy czy Cip Soft usunęło ten quest. Jak sprawdzimy? Pogadamy z tymi samymi NPC o tym samym.. jak odpowiedzą to samo to znaczy że nie usunęli i może dodali coś więcej... BuEhEhEhAhAhrhrh... (<-- taki ranny śmiech :P ) |
Rozmowa z Generałem Thais.
Siemka. Poszedłem do Generała. Najpierw nie moglem z nim pogadać. Kazał mi przywitać się po jego funkcji (czytaj Hello General). Oto rzeczy które mają znaczenie:
10:52 Dess Azer: hail General 10:52 Harkath Bloodblade: Salutations, commoner Dess Azer! 10:53 Dess Azer: Excalibug 10:53 Harkath Bloodblade: In the legends it is told, that this weapon made its wielder able to fight the mightiest demons hand to hand. 10:53 Dess Azer: Quest 10:53 Harkath Bloodblade: Sometimes the king calls for heroes. Keep eyes and ears open! I also heared Baxter has some work for youngadventurers. 10:53 Dess Azer: Baxter 10:53 Dess Azer: Help 10:53 Dess Azer: War 10:53 Dess Azer: Big War 10:54 Dess Azer: basilisk 10:54 Dess Azer: bye 10:54 Harkath Bloodblade: LONG LIVE THE KING! In the legends it is told, that this weapon made its wielder able to fight the mightiest demons hand to hand. --> W legendach powiedziane jest, że ta broń zrobiła, że każdy dzierżący ją jest zdolny by walczyć z najpotężniejszymi demonami. Sometimes the king calls for heroes. Keep eyes and ears open! I also heared Baxter has some work for young adventurers. --> Czasami domagamy się króla bohaterów. Trzymaj oczy i uszy otwarte. Ja też heared (nie wiem co to znaczy), którego Baxter ma jakąś pracę dla młodych ryzykantów. MOŻE TU CHODZI O BAXTERA??!! SPRÓBUJE Z NIM POGADAĆ... UWAGA!! NIE TYLKO POLACY Z TIBIA.PL SZUKAJĄ ODPOWIEDZI NA TĄ KSIĘGĘ... ZAGRANICZNI GRACZE TEŻ!! |
Według mnie, tu jest napisane: Sometimes the king calls for heroes. Keep eyes and ears open! I also heared Baxter has some work for young adventurers <--- Czasami król dzwoni(chyba dzwoni) po bohaterów. Miej oczy i uszy otwarte! Ja często słysze(chyba słysze) że Baxter ma troche roboty dla młodych ryzykantów(chyba).
W nawiasach napisałem, że to chyba takie słowa, bo nie byłem do końca pewien. A więc, trzeba porozmawiać z Baxterem.. ale chyba juz ktoś z nim gadał.. nie pamiętam. Ciekawi mnie, o jakich bohaterów mu chodziło... |
ja mam pacca moge wybadac edron ale neich ludzie ktorzy maja klucz do KWT zbiora ekipke zbaija gsy i niech wejda do srodka i zoabcza co tam ejst jakeis ksiegi czy cos...
|
11:30 Soetnosen: hi
11:30 Rudolph: Oh, a customer. Hello Soetnosen. 11:30 Soetnosen: excalibug 11:30 Rudolph: Oh, that thing must be dangerous. One could hurt himself quite badly with it I guess. jest to npc na edron sprobuje pgoadac z innymi a wy tutaj tlumaczcie i idzcie na KWT edit:11:33 Soetnosen: hi 11:33 Beatrice: Hello, hiho, and ashari Soetnosen. 11:33 Soetnosen: excalibug 11:33 Beatrice: A myth like the screwdriver of Kurik or the endless vial of manafluid. edit:11:36 Soetnosen: hi 11:36 Willard: Greetings and Banor with you, Soetnosen! 11:36 Soetnosen: excalibug edit:11:51 Soetnosen: hi 11:51 Chrystal: At your service Soetnosen. 11:51 Soetnosen: excalibug 11:51 Chrystal: Better ask knights about that. czyli mamy pytac sie glownie knightow o ten miecz 11:36 Willard: Adventurers search for this blade all over the world. Even here. edit:11:48 Soetnosen: hi 11:48 Ebenizer: Yes? What may I do for you, Soetnosen? 11:48 Soetnosen: excalibug 11:48 Ebenizer: This weapon, if real, might be worth a lot. edit:11:49 Soetnosen: hi 11:49 Bonifacius: Thousands greetings Soetnosen. How may I help you. 11:49 Soetnosen: excalibug 11:49 Bonifacius: Uh, I hate bugs of all kind. czyli wychodzi na to ze KAZDY npc wie cos o excalibugu teraz tylko zlozyc to wszystkow calos pujsc do KWT i mamy juz 60% rozwiazanej zagadki |
jeden z tych npcuw cos mówił o screwdriverze kurika może to też jest klucz do zagadki
tak jak kiedyś powiedział po rozmowie z GMem że tylko 75% pohu jest odkryte więc nie wiadomo co jest w pozostałych 25 % |
rozmowa z npc z veno:
12:00 Mystick Tomek: hi 12:00 Asrak: I welcome you, Mystick Tomek! 12:00 Mystick Tomek: excalibug 12:00 Asrak: If it's truly a weapon to slay gods it might be worth to be sought for. 12:00 Mystick Tomek: quest 12:00 Mystick Tomek: so 12:00 Mystick Tomek: king 12:00 Asrak: I pledge no allegiance to any king, be it human or minotaurean. 12:00 Mystick Tomek: minotaurean. 12:00 Asrak: In the ancient wars we lost much because of the rage. The one good thing is we lost our trust in the gods, too. 12:00 Mystick Tomek: human 12:00 Mystick Tomek: king 12:00 Asrak: I pledge no allegiance to any king, be it human or minotaurean. 12:00 Mystick Tomek: human 12:01 Mystick Tomek: human |
Cytuj:
|
Baxter...
Ja chciałem tylko napisać że Baxter nie ma z tym nic wspólnego. O questa u niego chodzi o to żeby przynosić mu martwe świerze raty... =/ Szukajcie pomnika jakiegoś obok Carlin!! Tam ponoć jest jakieś tłumaczenie tej księgi!! =D
|
Cytuj:
to znalazlem w jednej z ksiazek na isle of kings jest tam wzmianka o nightmare knights. |
Spox.
Wszystko ok, tylko czy moglibyście tłumaczyć to na polski? Bo ja niezbyt znam Angielski. A translator cieńko tłumaczy! PLZ!!
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:15. |