Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Dragon scale set rośnie i rośnie!!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=52821)

macieksto1 05-11-2005 07:51

loot

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok
@Shin: Orsh padł narazie 2 razy, z tego nie da się wywnioskować, jaki ma loot
@Megallion: Roft'n'lol...

Jak by co, by nikt nie popadł w pomyłkę, nie pisałem, że ów stuff leci z Orsha, to było przypuszczenie

gram na titani i krązyly plotki o tym ze warlord sword albo great shield wypadl z orsha ale kumepl z rl gadal z nim i muwil ze G shield czyli to jest z dragon scale setu (chyba, moim zdaniem) przeslal mu Rostein opis przedmiotu i ss z eq. A jak mi muwil to bylo tak ze ciagle go u\UHali nawet na full hp jemu samemu 6 uhuw poszlo... I bodajze Lare Eterno dostal najwiecej expa za neigo bo cos kolo 2k :)

VAMPIR213 05-11-2005 08:38

rotfl

ten helm to elven helmet, jest dostepny na Pawcio OST i wypada Orshiego

Shin from Shivera 05-11-2005 09:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez VAMPIR213
ten helm to elven helmet, jest dostepny na Pawcio OST i wypada Orshiego

Ktoś już to pisał ale powturze. Prawdziwa Tibia do OTSa ma tyle co pomarańcza do limonki. Oba cytrusy i nic pozatym.

Shin from Shivera 06-11-2005 12:14

Jednak Rary lecą z Orsha.

Whirlwind 09-11-2005 10:47

Ten wasz "elven armor" ma wyglad dsm ze starego upadte (nie pamietam tylko ktorego), potem cip zmienil sprite i dsm ma taki wyglad jak dzis. Nie wiem po co zmieniali mi sie stary bardziej podobal :D

Pitekk 11-11-2005 17:36

noob a newbie

zauwazylem, ze wiele osob mówi tu o noobach, newbie a sami nie wiedza co to znaczy. Polecam albo sie nie wypowiadac, albo dowiedziec sie znaczenia slowa noob. A zebyscie nie mieli drodzy inteligentni ludzie tracic 3h(godzin -.-) na szukanie znaczenia tegoz oto slowa polecam ten link http://pl.wikipedia.org/wiki/Hack_mowa i oto jeden z cytatow z tego linku
Cytuj:

noob - (z ang. newbie) dosł. żółtodziób - osoba o niskich umiejętnościach informatycznych
@Vampir213
Tak to jest jak mamusia kupuje dziesieciolatkowi komputerek i zaklada mu internecik. A dziecko nie daje sobie rady w rl tibii i pierd*li od rzeczy.
@puciek
Popieram BTW. ja przeczytalem 9 stron xD (tylko ortografii to ja sie nie czepiam)
@ktostam
Ktos napisal o cieszeniu sie crown armorem itp. Gratulacje dla tego pana, za baaaardzo madre slowa (chyba jedyne madre w tym temacie)
@topic
A co do tych rarow to lepiej to zostawic w spokoju, jak ktos to zobaczy ,z dobedzie to w tedy mozna podyskutowac.

bartox1115 09-02-2006 20:35

[quote=Igrexou]temat inteligentny inaczej :) ale kto szuka nie błądzi i jakbyś chciał autorze tematu to byś znalazł coś o tym napewno :) temat wiele razy wałkowany i uwierz mi jakby ktoś zdobył DSL i się nimi pochwalił dowiedziałbyś się tego z tibianews ;) moim zdaniem bezsensowny!
Pochwalił? Żeby znowu sytuacja z wodą się powtórzyła? Bo o ile mi wiadomo gość pozbył się spodni bo dostał HUNTA a nie znudziła mu się gra

Vanhelsen 10-02-2006 06:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez macieksto1
gram na titani i krązyly plotki o tym ze warlord sword albo great shield wypadl z orsha ale kumepl z rl gadal z nim i muwil ze G shield czyli to jest z dragon scale setu (chyba, moim zdaniem) przeslal mu Rostein opis przedmiotu i ss z eq. A jak mi muwil to bylo tak ze ciagle go u\UHali nawet na full hp jemu samemu 6 uhuw poszlo... I bodajze Lare Eterno dostal najwiecej expa za neigo bo cos kolo 2k :)

Imho, ja aktualnie wiem, że z Orshka leci TH i jest good, zapewne tych rarów jest więcej ale Orch to demon i pewnie ma ten sam "system" loota - same rary ale żeby cokolwiek zlotować to trzeba mieć szczęście (by go zabić tesz :P)

@bartox1115: mniej ważne dlaczego, ważne że się pozbył i tyle (z resztą to i tak wcale nie jest ważne)

@Pitekk: dla twojej wiedzy, nawet Anglicy rozróżniają dwa RÓŻNE pojęcia noob i newbie więc na pewno jedno nie pochodzi od drugiego.
Newbie - osoba pozcątkująca, nie znająca się na grze, ale ucząca się zasad, umie się zachować
Noob - gracz zachowujący się jak dzieciak, nie znający podstaw kultury, utrudniający grę innym graczom, wykazuje się szczytami debilizmu i głupoty

Pandorian technomancer 10-02-2006 10:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shin from Shivera
Gdy oglądałem różne stronki o tibi znalazłem coś takiego:... Podpisany jest jako dragon scale helmet. Postanowiłem to sprawdzić. Ściągnołem tibia sprita i zajrzałem do plików tibi. Hełm tam był. Były tam też takie bajery
i pare innych. Czy wiecie jak zdobyć te itemy??
Pozdro od knighta :kon: Shinka B) :P

Dragon scale set:
DSH - leci z bossa Dragon lordów. statystyki jak RH
DSL - nie dostepne dla przecietnego Tibijczyka
Great shield - loot z orshaballa
DSM - loot z DL i serpent spawna

Elven set:
Elven legs, elven armor, elven helmet - loot z bossa elf arcanist. Dostepne tez z losowego Questa podczas najazdu elfow na venroe. statystyki jak K-set+dark helmet

Energy shield - nie dostepne dla przecietnego Tibijczyka.

Alien mask - loot z Serpent spawn,

Amazon set - dostepny z losowego Questa podczas najazdu orków na Carlin. statystyki jak crown set.

Miszczu 10-02-2006 10:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pandorian technomancer
Dragon scale set:
DSH - leci z bossa Dragon lordów. statystyki jak RH
DSL - nie dostepne dla przecietnego Tibijczyka
Great shield - loot z orshaballa
DSM - loot z DL i serpent spawna

Elven set:
Elven legs, elven armor, elven helmet - loot z bossa elf arcanist. Dostepne tez z losowego Questa podczas najazdu elfow na venroe. statystyki jak K-set+dark helmet

Energy shield - nie dostepne dla przecietnego Tibijczyka.

Alien mask - loot z Serpent spawn,

Amazon set - dostepny z losowego Questa podczas najazdu orków na Carlin. statystyki jak crown set.

Masz jakis dowod ze elven set leci z boss arcanistow ?

Zummer 11-02-2006 13:23

ten helmet to elven helmet o ile się nie myle. Spodnie to Elven Legs a o reszcie nic nie wiem.

Voodoomaster 11-02-2006 13:58

http://www.mytibia.com/item_add_image.php?group=3

Kredox 13-03-2006 22:01

Pytanie

Skoro mowa o DSM mógłby mi ktoś powiedzieć jak znaleść potwora o nazwie serpent spawn z którego to leci dość częst przynajmniej tak mówią byłbym wdzieczny za jakies mapki lub cos tego typu

dzięki z góryxD
B)

Massior 18-03-2006 08:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kredox
Skoro mowa o DSM mógłby mi ktoś powiedzieć jak znaleść potwora o nazwie serpent spawn z którego to leci dość częst przynajmniej tak mówią byłbym wdzieczny za jakies mapki lub cos tego typu

dzięki z góryxD
B)

Żeby go huncic musisz mieć wykonany trudny quest... a pozatym ten potworek jest niezwykle trudny do huncenia ale trzeba przyznać że dropping ma really nice .8o

Lord kasztanowiec 18-03-2006 08:58

żeczywiscie czeba wykonac quest ale np na drodze do banuty Q jest on ;p ale na tym lvl co ty jestes to mocniejsze combo i cYa

Roleczka 18-03-2006 18:16

lolzzzz

toc to sa rzeczy z tibi 7.1 te elven legs elven armor ;pp ale o tarczy i tych 2 helmach nic nie wiem ;;o;o;o;o;o;oto znaczy widzialem tarcze na otservie ;ppp :faceoff:

hide 18-03-2006 19:59

No ładnie, 10 stron i zero potwierdzonych informacji ^^

Może jakiś mod się zlituje i to zamknie...

Ziomek_94 28-07-2007 00:33

DragonScaleLegs

Czytajcie kiedyś coś z tibia.pl...Dowiecie się np. tego -.-
To już, 100 000 PACC znalazł właśnie swojego nabywcę, który, jak informuje CipSoft, został już o tym powiadomiony i otrzymał nagrodę - jego imię nie będzie jednak upublicznione. Jedyne co wiemy to to, że złota figurka ze specjalną inskrypcją oraz para Dragon Scale Legs powędrowały na Titanię. Wątpię żeby ktoś inny je zdobył, bez huncenia stworów, ani questów itp. ^^ Może na 1'000'000-egp pacca dzadza te legi i może... coś jeszcze ;)

BoLv 28-07-2007 03:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ziomek_94 (Post 1573115)
To już, 100 000 PACC znalazł właśnie swojego nabywcę, który, jak informuje CipSoft, został już o tym powiadomiony i otrzymał nagrodę - jego imię nie będzie jednak upublicznione. Jedyne co wiemy to to, że złota figurka ze specjalną inskrypcją oraz para Dragon Scale Legs powędrowały na Titanię. Wątpię żeby ktoś inny je zdobył, bez huncenia stworów, ani questów itp. ^^ Może na 1'000'000-egp pacca dzadza te legi i może... coś jeszcze ;)

Kretynie zobacz date ostatniego posta...

Jecht 28-07-2007 09:05

Ta tarcza to jest Tempest Shield, wypada z Minishabaala. Posiada kilku graczy, ale nie wiedomo jak zdobyć. Elven Armor i Elven Legs (nie wiadomo nawet czy tak się nazywają) to może i są dawne rafiki DSM i DSL, ale starych grafik nie ma w tibia.spr, więc teraz są to nowe itemy, których (chyba) nikt nie ma. O tej masce też nic nie wiadomo, tylko tyle że na wielu stronach pisze że to jest Alien Mask, ale raczej jest ta nazwa jest tak samo prawdziwa jak Energy Shield przed updatem z Minishabaalem.

Cytuj:

Może na 1'000'000-egp pacca dzadza te legi
Bez szans, zapowiadali, że to będzie największy rare i nikt więcej ich nie dostanie (o ile znów nie wylądują w wodzie :D).

Cytuj:

Wątpię żeby ktoś inny je zdobył, bez huncenia stworów, ani questów itp.
A tym mnie już dobiłeś :D
.

Szopen123 28-07-2007 12:18

Widze ze ktos tu sie bawi w archeologow ... WIDZICIE DATE NAPISANIA 1 POSTA ??!!

MaciekFromKlan 28-07-2007 16:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ziomek_94 (Post 1573115)

gz dla archeologa..

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:10.