Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Spike Sword zdobyty??!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=53944)

Oddis 01-11-2005 16:37

Mam pewne spostrzeżenie:
Prosze looknać na obrazek wstawiony przez mojego poprzednika.
Wydaje mi sie że Spike jest pod ziemią ponieważ zmiana podłoża jest zazwyczaj (może zawsze) zaznaczona charakterystydcznymi ząbkami (co widać na kwadracie wystającym 2 kratki od SS), a tu proszę całe kratki z ogniem są proste na krawędziach co mi podsuneło pomysł że może on byc pod ziemią.

Senior Razzii 01-11-2005 18:17

Na tej tabliczce koło ss pisze że tylko skromny może dotykać szpady więc skromny może oznaczać 1 lev a wiadomo że można sie wydostać na 1 lev z miasta i może się pojawić tam jakiś mostek może to rozwiązanie ale to są moje przypuszczenia :balwanek:

seedee 01-11-2005 18:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibiomankaa
ludzie slepi jestescie czy co??!! przeciez to fake ! jak tibianews.net moglo byc takie naiwne. widac ze ta gosciara nie stoi po srodku ekraniku a powinna i na mapce kropka nie jest po srodku. kropke przesunela i postac tesh.

fajnie masz w glowce... ale zobacz cos takiego, ze SAM EXCESSUS [ tibianews editor ] twierdzi ze to nie fake... moze najpierw zainteresowalbys sie troche tematem i poczytala takze na TibiaNews forum, a nie tylko wysówała jakies niekompetentne decyzje...

jestem w 100% pewien ze komus sie udalo zdobyc, co do butków... nie wiem, i czy jakis GM maczal w tym palce, tez nie wiem, ale jestem pewien tego, ze ludzie zajmujacy sie dzialem POTD na tibianews na pewno sprawdzili wiarygodnosc screena... mozliwe ze umówili sie na spotkanie i owszem zobaczyli buty, oraz Spike Sworda na rooku, w innym przypadku na pewno by takiego screenshota nie umiescili... zobaczyli itemki, i na tym sie skonczylo...

to nie jest zaden fake... w jaki sposub Lonya to zdobyla, nie wiem, ale pewien jestem tego ze ona go ma... i ze to nie jest fake.

atomic 02-11-2005 14:27

jesli na mainie jest teleport do tej wyspy to napewno jakis high lvl ktory ma kolege ktory gra w tibie ale niezbyt dobrze by sie tam przeteleportowal i dal mu jakies rzeczy z maina

NoRiX 02-11-2005 14:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez atomic
jesli na mainie jest teleport do tej wyspy to napewno jakis high lvl ktory ma kolege ktory gra w tibie ale niezbyt dobrze by sie tam przeteleportowal i dal mu jakies rzeczy z maina

To w takim razie dzisiej se poprosze mojego kumpla 97 lvl zeby mi na rooka przyniósł Giant Sworda , Golden Seta , Ancient helmet , Bohy , Stealth Ringa , platinum Amuleta . :p :p . Aha jecze zapomniałem BP Uhów :p i BP HMM. :D 8o
Pomyśl czasem zanim cos napiszesz . B)

NoRiX 02-11-2005 14:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez atomic

No to w takim razie dzisiej poprosze mojego kumpla 97 lvl zeby mi na rooka przyniósł Giant Sworda , Golden seta, Warrior helmeta , Bohy i stealth ringa :p :p . Aha i zapomniałbym najlepsze :D Bp Uhów i Bp Hmm :p 8o 8o .

Chłopie pomysl czasem zanim cos napiszesz ! ! ! X(

seedee 05-11-2005 11:35

takze mam pewne spostrzezenia :

Oddis ... jak spojrzalem na mapke nie ma tam pokazanego pod SoF'em stylu ziemi... tylko jest duza czerwona kratka, tak jakby to bylo nie pod ziemia, tylko ponad ... [ wzniesienie ] ... [ jednakze fotka na TIBIANEWS obala moja teorie poniewaz jezeli Lonya by stala pierwo wyzej cala mapka byla by takze podniesiona, chyba ze zostala specjalnie obnizona ;) ]

pozostaje jeszcze kwestia Lonya'i - nawet jakbym odkryl jak sie robi SoF quest gralbym takim charem dalej, na rooku, czy na mainie, dla Mnie nie ma roznicy...
mozliwe ze Lonya to char stworzony przez CIP i specjanie nie opuscil rooka...
otoz moze ten 7 lvl to ma byc jakas wskazowka dla nas...

12:32 You see a sign.You read: Only the humble may touch the Sword of Fury

Humble z ang. - skromny etc... czyli moze jedynie 7 lvl ma jakas mozliwosc dostania sie tam ?

skryhull 06-11-2005 10:44

omg ludzie!!!!!!! przestanie pier***lić że nieda sie tego zdobyć tak samo wszyscy mówią ze nie da sie zdobyć innych rarów typu mls th dsl bo to nagroda od cip PRZECIEZ JAK CIPSOFT ZECHCE KOGOS WYNAGRODZIĆ TO MOŻE STWORZYĆ NOWY ITEM!!! I DAĆ TEMU KOMUŚ (tak jak było z golden bootsami)
poza tym quest spoil jest zabroniony... i nie każdy opisje kłesty!! a jak tylko nieliczni wykonali tego questa to co sie dziwicie że nikt go nie opisał? poza tym są różne questy są takie dla silnych (annihilator demon helmet dvarf hell) i takie dla myślących (postman paradox tower bazyliszek(?) ) kolejnym faktem jest to że wielu ludzi siedzi afk z monkiem i skiluje a potem tylko expi.... zdaje sie potem na solucje questów przez co sami nie uczą sie szukać i po co sie głowić nad rozwiązaniem jak można przetrząsnąc całą tibie... powybijac wszystko co stanie na drodze szukać u demonów warlocków i *** wie gdzie jeszcze... przecież quest może być równie dobrze w jaskini troli czy gdzie...tylko dobrze ukryty jest przecież tyle miejsc do których sie "nieda dostać" (czytać: nikt nie zespoilował jak) a ta fota lonyi to mugł być fake...ale by nie zamiscili go wtedy...! przypomne też ze na roku da sie sprzedawać brass armor który wypada...z mino maga do którego "nie da sie za chiny dostac" jak mówi wiekszość wczujcie sie też w role cipów (chyba nie chcielibyście żeby dużo osób na roku miało spikea bo to juz nie byłby rare, sword of fury i legenda tylko zwykły spike...wiec ukrywalibyście te questy tak żeby ich rozwiązanie zajęło dużo czasu no nie?! i żeby gracze mieli satystakcje że wreszcie maja spikea o którym marzyli od kołyski!) i pomyślcie po co ćip soft zabrania quest spoilinga?

Edek Rozprowacz 06-11-2005 11:52

@ up
widziales kiedys słownik ??

@ Topik

Jak dla mnie to jest fake jeszcze jedna zagadka nie do rozwiazania a zalorze sie ze juz wiele osób przeczesuje rOOk w poszukiwaniu tych butów :p
Ps. od kiedy te buty umozlwiaja latania ponad skalami :]

Sir Patologia 06-11-2005 12:45

@Up
Przeczytał chociaż temat? Już jest ustalone, że to nie fake bo sam Excessus o tym mówił.

Crowner 07-11-2005 21:06

neiwiem co to ma byc??? 4/5 ze fake

look na ten obazek xD :
1.ona albo rozmawia z kims co sie konczy jego nick na lt lub to jest default a jezeli to jest default to czemu on nie jest blizej lewej strony ekrany??? bo default jest zawasze 1
2. jezeli to jest juz ten default to jak sie loguje na postac to powinno jej pisac cos w tym stylu
21:55 Your last visit in Tibia: 07. Nov 2005 20:56:55 CET. (zalezy oczywiscie kiedy byla)noi potym to:Lonya says:Yeah I got it! a tam tak niejest look jak sie przyjzycie to widzicie skrawek odpowiedzi jezeli to jest "K" to to fake a jezeli to jest "Y" to powinno pisac tak 15:05 Lonya says: Yeah I got it!

ale mi sie tez wydaje ze tam nie pisze to co mowie tylko pisze you see boots of waterwalking a lezeli to jest prawda noto jezeli dala na look to powinno pisac na zielono a jezeli sama to napisala to powino pisac :
15:05 Lonya says: you see boots of waterwalknig a nie :15:05 You see boots of waterwalknig

wiec niewiem co to dokladnie ma byc moim zdaniem to fake bo default nie dziala!!! jezeli nie skapowales to przeczytaj jeszcze raz ale miej przed soba to zdjecie <<<FAKE>>>

seedee 07-11-2005 21:39

sluchajcie, ja nie rozumien.. NIE WAZNE CO JEST WPISANE W JEJ DEFAULT!
NIE WAZNE W JAKI SPOSUB!

ONA MA TEGO ***AN3GO SPIKE SWORDA I JAKIES BUTKI! -.-

TIBIANEWS EDITORZY ZADBALI NA PEWNO O TO, ZEBY NIE UMIESCIC FAKE'a

myslicie ze taki servis informacyjny jak TIBIANEWS pozwolilby sobie na pokazanie Fake'a?

zastanowcie sie... na pewno spotkali sie z Lony'a... zobaczyli to co chceli, mozliwe ze zadali jakies pytania, ale raczej nie dostali na nie odpowiedzi, i dopiero po tym umiescili tego POTD'a...

NA PEWNO NIE UMIESCILI TAM FAKE'a ANI NIC Z OT Serva...

skryhull 09-11-2005 19:39

no dobra nie wiem skąd ma te butki ale moglo byc tak...zdobyła je jakos main charem poszla na rookgaard i dala rook charowi i..... dalej wiecie co
a co do tego "to zdjecie to quest spoiling bo tera juz wiadomo jak wykonac questa" toż to nie QS czy jak wam powiem że np klucz numer 666 otwiera drzwi do skarbca w kazo i tylko tyle to nie jest to quest spoiling bo nie popsułem wam zabawy tylko podpowiedziałem żebyście szukali tego klucza ;p

Jojo Ninja 10-11-2005 23:18

Ja wam powiem tak, przez tibianews.net zostało to potwierdzony, ale ...
Ja wam moge zrobić taki sam screen z OT'sa ...
W końcu jest paru członków CS na tamtym sajcie, więc chyba nie dali sie zrobić w maliny przy własnym projekcie? -.^

seedee 11-11-2005 09:31

jak dla Mnie tibianews nie szmacilby sie pokazywaniem screena z OTS'a...

Sir Patologia 11-11-2005 10:37

http://www.tibianews.net/picday/000576.jpg
Najnowszy SS z Tibianews.net. Pochodzi on ze starej wersji Tibii. Ciekawe czy Double Axe jest na Rooku do dziś :)

Zito 11-11-2005 14:49

< deleted >

Jojo Ninja 12-11-2005 10:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Patologia
Najnowszy SS z Tibianews.net. Pochodzi on ze starej wersji Tibii. Ciekawe czy Double Axe jest na Rooku do dziś :)

W starej wersji Tibii dużo rzeczy było, o których nie macie zielonego pojęcia ;)
Całkiem możliwe że i double axe był, ale skąd teraz o tym sie dowiesz? ^^
Pytaj CIPsoft może ci odpowiedzą :D

~Yours Jojo

Wiku 12-11-2005 12:24

jak dla mnie - fake

Sir Patologia 12-11-2005 13:54

@Ci co sądzą, że to fake
Sam Excessus mówił, że to fake i że to sprawdzili! Tak więc zamknąć swe jadaczki z tekstami w stylu "fake plax"

seedee 12-11-2005 15:08

no brawo, chociaz jedna inteligentna osoba.

Jerzolux 12-11-2005 15:41

a ja tam slyszalem ze kiedys jak na roku masz 20+level to dostajesz spike sworda :p

Jerzolux 12-11-2005 15:42

Spike Sword podobno byl dostepny na roku

a ja tam slyszalem ze kiedys jak na roku masz 20+level to dostajesz spike sworda :p

Bellatrix Vampirica 12-11-2005 17:46

Jerzolux - a co mówią lekarze?

mam skromną prośbę do kogoś kto często odwiedza Minohell - chciałabym najświeższego screena z jak największym widokiem na pokój Minomaga(bez żadnych sztuczek bo się wkurzę i wyssam krew do ostatniej kropli)

ktoś tutaj mówił o wskazówce na temat 7 lvl - że tak zapytam: co ma piernik do wiatraka? 7 lvl czyli to ma być skromny? Wg. mnie level nie ma znaczącego wpływu na zdobycie spike sworda(tak samo jak ktoś tutaj palnął o 1 lvlu - może i ma wpływ ale prawdopodobieństwo według mnie wynosi około 0.2%)

brak "ząbkowanego" terenu - racja, spike sword może się znajdować poziom niżej ale do tego jest otoczony kamieniami i ogniem, no i sam spike sword leży na kamieniu(wątpie, żeby jakiekolwiek buty dałyby radę ominąć takie przeszkody)

Xybee 12-11-2005 18:15

-.-

Sa 3 mozliwosci :

1) Ten Spike Sword naprawde zostal zdobyty

2) Jest to Fake Screen (odpada moim zdaniem)

3) Screen zostal zrobiony na Ots.

PZDR B)

Lefrian 13-11-2005 14:32

Xybee... Jest jeszcze 4 możliwość:
Jesteś kretynem -.-

To jest prawdziwy screen z rl tibi. Nie zaden fake. I po co wogóle pisać że to fake czy rl zdjęcie.
Gz dla zdobywcy.. :cup:

Hakuoh 13-11-2005 15:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lefrian
Jesteś kretynem -.-

To jest prawdziwy screen z rl tibi. Nie zaden fake. I po co wogóle pisać że to fake czy rl zdjęcie.

Masz na to dowód?
****aaa!!!!!! Prosze zamknijcie ten temat bo już mnie to wkurza.

Xybee 13-11-2005 15:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lefrian
Jesteś kretynem -.-

Widziales tego Spike Sworda w tibii ze sie odzywasz noobie.

Kretynem jestem ?? To Raczej Ty jestes i cala twoja patologiczna rodzina dziw** . :evul:

Sir Patologia 13-11-2005 19:35

@Up
Taa, zamknięcie tematu jest mądre w tym wypadku jak wypowiadają się ludzie, którzy nic nie wiedząc i nie czytając tematu ani Tibianews.net się wypowiadają. Mówie to o Xybee, Hakuoh, Jerzolux, Wiku (to ci co mam ich w odpowiadaniu :) )

Filarel 13-11-2005 19:57

Hahaaha to fake domyśliłem się.Ludzie myślcie jakby ktoś mial BoW to by nie musiał kupować pacc żeby dojść do pacc area.Oglądając www.forum.tibia.org.pl
zobaczyłem temat o tajemniczej wysepce nad fibułą i pomyślałem jakby ktoś miał BoW to by mógł dojsc do każdego miejsca i zdobyć jakies legendarne przedmioty i dość na tą wyspę nad fibułą.Temat do zamknięcia to fake.CIP'y by nie dopuściły żeby facc był na pacc area i miał legendarne przedmioty.

EDIT:
I by jakiś h-lvl poszedł na rookgard i by za***ał wszystkich.

Jedi Master 13-11-2005 20:29

Omg...

Czy nie można po prostu spytać się tej dziewczyny co zdobyła te butki i spike sworda gdzie ona to zdobyła? B)

Xizz 13-11-2005 20:57

Po pierwsze tam gdzie jest spike sword nie ma tych kamieni sa tylko fire fueldy wiec to mui byc fake wiec nie ludzcie sie ze zdobedzie go na servach mlodzych od antica, amera czy nova

Bellatrix Vampirica 13-11-2005 21:00

Filarel - i widać, że nie czytałeś tematu uważnie od początku do końca. Już tutaj mówili inni, że gdyby takowe buty istniały to można by było właśnie iść na pacc area albo i na mainland ale przypuśćmy, że jest tam identyczna blokada jak w legendarnej grze na GameBoy color - Zelda. W wodzie można było pływać jak się miało płetwy ale do morza nie dało się wejść i pływać a przecież dookoła była woda. Czyli chodzi mi o niewidoczną blokadę albo jak ktoś inny stwierdził: da się butami przejść jedną, góra dwie kratki na wodzie. Wszystko się wydaje mało prawdopodobne ale czasami warto się zastanowić i wziąć pod uwagę różne możliwości

Jedi Master - a zapytaj, ciekawe co ci odpowie... śmię twierdzić, że nic

Xizz - no dobra. Fire fieldy po jakimś czasie są zgaszone ale tylko te wywołane przez kogoś. Sugeruję, że na wyspę jest raczej jakiś teleport(ba, jeno gdzie), więc po przejściu przez niego ogień "może przygasnąć". Poza tym: to wcale NIE MUSI być fake. To twoje zdanie do którego masz pełne prawo

boże, co ja wymyślam :D

PS: dalej proszę o ten screen jak się komuś nudzi ;)

seedee 14-11-2005 10:25

zgadzam sie z moim poprzdnikiem. w przypadku kiedy nie zaznajomiwszy sie z tematem wypowiadaja sie swoje zdanie o niskim poziomie inteligencji, i jedyne co potrafia powiedziec "fake/ots" mimo ze tibianews editor na forum tibianews wyraznie podkreslil ze to nie fake/ots to uwazam ze aby uszczedzic bardziej inteligentnym uczestnikom dyskusji dodatkowych nerwów najlepszym wyjsciem bedzie zamkniecie tematu.

Neoliquirius 17-11-2005 12:56

Cholera, to chyba jakies zebranie noobow... Oczywiscie nie mowie tak o tych kilku inteligentnych osobach ktore tu cos pisaly ;] Te buciki na pewno nie moga dawac chodzenie nawet na pare kratek po wodzie... Dziwne ze nikt nie wpadl na pomysl ze koles na mainie poszedlby do Thais i se stanal na rzeczce w miescie a potem pozabieral kolesiom rzeczy z domkow (w Thais sa domki z koncowka na wodzie, nie ogrodzona sciana). Co prawda default tej babki na screenie jest dosyc dziwny, to przeciez jesli Excessus czy jak sie go tam pisze mowil ze to nie fake, to raczej wtedy to nie jest fake... Ciekawe czy ktos kiedys probowal robic na rooku tak jak jest z tombami w Ankrahmun... [dla tych co nie wiedza - jest pare grobowcow do ktorych wejscia mozna dostac sie tylko lopata, pole jest takie samo jak zwykla pustynia, do tego szansa na odkopanie dziury jest mala (ja odkopuje ~1/8 prob)] Moze tak wlasnie trzeba zrobic? Mi sie nie chce probowac, ale moze ktos podchwyci pomysl ;]

Thornhill 17-11-2005 13:42

Oj... Ludzie, ludzie.... Widać, że na tibianews.net wchodzicie raz na rok. Gdybyście byli tam częściej, to byście wiedzieli, że podaja zdjęcia nie koniecznie prawdziwe. (jeśli już ktoś tak napisał to sorka ale nie chciało mi sie czytać tych 11 stron)

Pan Klocek 17-11-2005 14:09

ehhhh ludzie ludziska...... to ze te zdiecie znalazlo sie w tibianews nie znaczy ze jest prawdziwe!! przeciez oni czesto robia rozne zdziery! to co ze oni powiedzieli ze to nie fake. a gdyby powiedzieli ze na rooku jes dsm tez byscie uwierzyli??
a jesli to was nie przekonuje to moze sprobuje inaczej:
Wiecie ile Dziewiczy instynkt (moj idol... raczej idolka :)) placi za poison daggera na rooku 150k!!!!! powtorze jeszcze raz 150k!!!!! za poison daggera ktory nie dosc ze ma mniejszy atak to jeszcze duzo mniejsza obrone od spika to teraz sobie wyobrazcie ile by byl wart spiked sword co?? wiec dlaczego ta panienka co go niby zdobyla nie wejdzie na jej server i nie zdobedzie jeszcze rz spiked sworda i jej nie sprzeda co?? przecie z to musi byc taaaaakie banalne skoro ona zrobila to raptem na 7 poziomie ( bo taki miala wlasnie ja kpokazal sie ten ss, sprawdzalem)
Na jej miejscu sprzedawal bym spiked swordy ludzia!!
Jak chcecie to ja tez wam wysle ss z Panem Klockiem na wyspie ze spiked swordem i to jeszcze w c- secie.

A tak wogole to przyjzyjcie sie tym kamienia, przez nie nie da sie przejsc, nic na nie wrzucic, wiec jak zdiela ten miecz??/ aaa wiem miala boots of big rocks walking.......... and fake making
no dajcie spokoj, pomyslcie logicznie......
czekam jeszcze na zbroje przechodzenia przez sciany.................

Z Panem Bogiem ludzie................

Wilkq 21-11-2005 13:27

Jest jeszcze jedna możliwość. Skały mogą być ILUZJĄ (nie można na nich nic położyć , ale da się po nich przejść - skrypty itd.). Boot's of Waterwalking - jestem skłonny uwierzyć jednej z wersji wymienionych w tym temacie. Mianowicie najpierw "kamień z kwiatkiem" blokujący przejście do jakiejś skrzynki , w niej klucz do minomaga/drzwi w pokoju Tom'a? Może właśnie ten pokój skrywa tajemnicę. Może trzeba się pobawić kilofem/skrzynkami w katakumbach i podziemiach. Może klucz jest w jakiejś desce (jak w Doublet Queście) albo w kamieniu (Panpipe). Trzeba z miesiąc badać całą wyspę - może to coś da???

slawekmag 23-11-2005 14:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wilkq
Jest jeszcze jedna możliwość. Skały mogą być ILUZJĄ (nie można na nich nic położyć , ale da się po nich przejść - skrypty itd.). Boot's of Waterwalking - jestem skłonny uwierzyć jednej z wersji wymienionych w tym temacie. Mianowicie najpierw "kamień z kwiatkiem" blokujący przejście do jakiejś skrzynki , w niej klucz do minomaga/drzwi w pokoju Tom'a? Może właśnie ten pokój skrywa tajemnicę. Może trzeba się pobawić kilofem/skrzynkami w katakumbach i podziemiach. Może klucz jest w jakiejś desce (jak w Doublet Queście) albo w kamieniu (Panpipe). Trzeba z miesiąc badać całą wyspę - może to coś da???

Zgadzam się. Jakby pickiem spróbowac wszystkie pola odkopać to pewnie by się coś znalazło. Mam też pewną informację dla was. Dawno temu gdy mialem jeszcze 5 lvl i grałem na galanie (teraz solera :D ) widziałem spike sworda. Szukałem go kilka godzin. Póżniej dowiedziałem sie ze nie da sie go zdobyć. WCHODZĄC DO TEGO TOPICU ZAUWAŻYŁEM ŻE SPIKE SWORD JEST W CAŁKIEM INNYM MIEJSCU NIŻ GO WIDZIAŁEM! Tam nie było żadnych skał ani ognia leżał sobie za rzeczką ale był otoczony krzakami

wyglądało to tak
KRZACZKI KRZACZKI KRZACZKI KRZACZKI KRZACZKI KRZACZKI KRZACZKI
trawa trawa trawa trawa trawa SPIKE trawa trawa trawa trawa
__________________________________________________ _________
WODA WODA WODA WODA WODA WODA WODA WODA WODA WODA
WODA WODA WODA WODA WODA WODA WODA WODA WODA WODA WODA WODA WODA WODA WODA WODA WODA WODA WODA WODA
__________________________________________________ ______________
trawa trawa trawa trawa trawa JA :confused: trawa trawa trawa trawa trawa

szukałem go sługo ale nie znalazłem. Widząc mape pamiętam że to było inne miejsce. CAŁKIEM INNE.

Hakuoh 23-11-2005 14:26

Jezuuuu!!! DLACZEGO TEN TEMAT NIE JEST ZAMKNIĘTY!!! Przecież już zostało powiedziane że nie można zdobyć, że to zdjęcie to Fake, I JESZCZE PORUSZACIE.
@up Następnym razem czytaj wszystkie posty.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:33.