Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Dźwignia Tom'a (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=54804)

Qert 26-11-2007 15:24

Na co czekasz ???
A propo Naruta on zdech hahahahaha

Marcin24 26-11-2007 17:12

Cytuj:

Na co czekasz ???
Aż podasz mi wiarygodny powód, na możliwość zdobycia zegarka na Rookgaardzie.

Qert 26-11-2007 20:20

JA wcześniej zadałem pytanie cytuje:Małe pytanie czy na rooku podczas okresu Świątecznego nie mam przypadkiem Grynch Clan Goblin?
Bo z nich wypada zegarek

Marcin24 26-11-2007 20:41

@Qert
Cytuj:

Mam w głembokim poważaniu wasze uwagi ale zadam jeszcze 1 pytanie czy wiecie że Amber podczas sztormu straciła zegarek i że na rooku sie da go zdobyć ??????
A to kto pisał? Daj dowody.

Qert 30-11-2007 20:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qert (Post 1765516)
JA wcześniej zadałem pytanie cytuje:Małe pytanie czy na rooku podczas okresu Świątecznego nie mam przypadkiem Grynch Clan Goblin?
Bo z nich wypada zegarek

Umiesz czytać ???

Raxev 30-11-2007 21:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qert (Post 1770429)
Umiesz czytać ???

Nie, nie występuje.

Salarigoth 30-11-2007 22:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 1765200)
Aż podasz mi wiarygodny powód, na możliwość zdobycia zegarka na Rookgaardzie.

A ty mi podasz chociazby jeden dowod na to ze da sie miec spike sworda na rooku .

Drangir 01-12-2007 00:47

on nie mówi że wie że można zdobyć SoF'a tylko pyta o dowód questu na zagerek, więc po co ma udowadniać pierwsze? ^.-

Arcan 01-12-2007 01:43

Nazwa tematu - Dźwignia Tom'a
Nie ma to jak zrobić offtop kłótni o zegarek na rooku, prawda? :confused:
Jak ktoś powiedział, trochę odeszliście od tematu...
Jednak z drugiej strony wątek z zegarkiem jest dość ciekawy ;p, chyba będę tu częściej zaglądał

Patton 02-12-2007 17:56

:) ale jezeli go zgubila w czasie sztormu to niemozna zegarka ,miec na rooku bo on wpadl do morza! logiczne.

@down. Taa jasne: "najpierf mósimy otfoszyc pokuj toma i przesunonc dzidnie otfoszy sie gohull sabijamy go i fylatuje klócz do minomagga zabijamy minomagga wchodzimy w tp teleportuje nas na fyspe z eses pszechodzimy pszez ognie pojafja sie tepe i snajdujemy sie f sfiontyni" Swietnie,swietnie,walkujemy to tyle czasu i gowno mamy!

Krychek 04-12-2007 09:36

Moim zdaniem ta dzwidnia jest powiazana z ghoulem i jesli otworzymy pokuj ghoula wyleci z niego jakis klucz do tego pokoju z dzwignia a jhak go otworzymy to pojawi sie tam teleport do ktorego wejdziesz i przniesie cie do pokoju mino maga a z tego pokoju na wyspe z spike swordem alob do jakiegos pokoju z nim tak mysle

Pan Klocek 04-12-2007 15:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krychek (Post 1776432)
Moim zdaniem ta dzwidnia jest powiazana z ghoulem i jesli otworzymy pokuj ghoula wyleci z niego jakis klucz do tego pokoju z dzwignia a jhak go otworzymy to pojawi sie tam teleport do ktorego wejdziesz i przniesie cie do pokoju mino maga a z tego pokoju na wyspe z spike swordem alob do jakiegos pokoju z nim tak mysle

http://img66.imageshack.us/img66/610...2337597tg1.jpg

Społeczeństwo głupieje....

"Musze otworzyć pokój żeby otworzyć ghoula który da klucz do pokoju" no super! Albo to prowokacja Trolla albo czysta, galopująca głupota.

Tom ma 2 pokoje. Sypialnie i magazynek. Magazynek jest zamknięty kratą. W sypialni jest dźwignia. Tak ciężko skojarzyć po co ta dźwignia? W jakiż to tajemniczy sposób ma otwierać oddaloną o setki sqrów ścianę! I po cholere Tom chowa klucz do swojego pokoju w ciele ghoula którego następnie zamurowuje?!

THINK!

RookeR 07-12-2007 20:36

Spokojnie :)

@up
Panie Klocku po co takie emocje ? Najprawdopodobniej to Troll lub jak sam Pan powiedział jakiś "mądry" człowiek.
Ps. Nie Karmy Trolli, a co niech same sobie zarabiają na życie :D

kaliks 17-01-2008 20:28

kiedys jak byla staaara tibia(7.6 lub mlodsza)byl test server tylko nie pamietam jaki bylme u kolegi. ciekawil nas pokoj toma
ja zapytalme sie jednego z gmow o co chodzi z SoF i pokojem toma a on powiedzial jedno tlyko o pokoju toma:
widze ze znalezliscie to co inni szukali gdzie indziej dam wam podpowiedz:
w nocy gdy katana swieci (<bzdet)roty wiedza gdzie co i jak :
teraz powiem wam co:
przesuncie ściane kolo toma a reszta wyjdzie na jaw
nie zakumalismy o co biegam:/;(

Light-r 17-01-2008 21:09

kaliks@

Czyli trzeba iść na roty jak na rooku jest noc bo roty to potwory z których wypada katana ;p i wtedy trzeba sprawić żeby SoF zniknął <lol>

A skąd macie pewność żę jedynym questem jaki nie jest odkryty na rooku nie jest jedynym istniejącym questem na rooku.Przykład daje z Desert Dungeon gdzieś czytałem że istnieje tam większa ilość questów niż quest na Desert i Windged Helmet(jakby co poprawcie)

Czyli są jeszcze inne questy na rooku nie dotyczące SoFa których jeszcze nie odkryliśmy.Dźwignia toma może nie mieć nic wspólnego z SoFem

To tyle z mojej strony ;p

kaliks 17-01-2008 21:39

nie pamientam gdzie ale znalazlem ksiazke pisanal normalnie ppo angliku a kolo niej lezal dead i tam cos pisalo o lever is some helper to ghoul only mighty people can "unlock" the tomdoors.
the tomdoors to drzwi toma ale odblokowac ?? to nie kumam:confused:

kaliks 17-01-2008 21:42

http://www.youtube.com/watch?v=IOYwV...eature=related
[CHAR]Sunrise[/CHAR] to calkowita glupota ale fotomontaz albo OTS bo odrazu chain legsy??? :?

NeXZabuza92 22-01-2008 05:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dr zlo (Post 680315)
on zbiera te szczury bo karmi nimi npc czyli sdwoich klientów

zrozumcie jedna rzecz on jest z tych zwiarza sciaga skory i robi z tego armory omfg

zrodlo onet.pl

tanner (Ectaco-Poland)
n, rodz. m
1 garbarz
2 skórnik

jego pelny tytul: Tom The Tanner

player331 22-01-2008 09:50

@up
W którejś książce bądź u, któregoś npc (nie pamiętam dokładnie), że nie wiadomo czemu Tom zbiera deady potworów i że chodzą plotki iż karmi ich mięsem swoich gości. Ot cały tom :D.

edit.
Chciałbym też dodać, że większość z tych "rookstayerów" nie przeczytało ani jednej książki na rooku... A jakby zauważyli książkę w jakimś podejrzanym miejscu to by też jej nie przeczytali xD.

edit2.
Błagam nie zmyślajcie sobie głupich historyjek... Mylicie z tropu prawdziwych graczy, którym chodzi o klimat.

Nagul 22-01-2008 23:38

NPC cos innego...

Tera jest ten patch w którym jest tam że NPC gadają tera inne wypowiedzi... Może jakby sie spytać to coś więcej powiedzą??

Krychek 30-01-2008 22:26

drogi Klocku tak slyszalem ale ty oczyswiscie cwaniaczysz bo jestes rookstayer.Moze i nie mam racji ale to jest moja wersja cfaniaki rokstayerzy jedyny madry z was to dominic of kyra i sir mafjozo bo reszta to tacy co sie przechwalaja tak jak ty!!X(Klocek lol jesli nie kumasz co ja pisze to nic nie mow co dostales z czytania ze zrozumieniem?? w 3 kl szkoly podstawowej??lol po co on chowa klucz w ghoulu zebby potem zamurowac go?? wiadome zeby nikt nie wszedl z latwoscia do jego pokoju!!ahh rokstajerzy na kyrze by cie wysmiali za twoja inteligencje

Dindsuk 31-01-2008 22:22

ja jestem z Kyry i jakos mnie to nie bawi, apropo powiedz kto sie z tego smieje oprocz ciebie i twoich friend btw podaj swoj nick plz

vns.rlz 01-02-2008 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krychek (Post 1872434)
drogi Klocku tak slyszalem ale ty oczyswiscie cwaniaczysz bo jestes rookstayer.Moze i nie mam racji ale to jest moja wersja cfaniaki rokstayerzy jedyny madry z was to dominic of kyra i sir mafjozo bo reszta to tacy co sie przechwalaja tak jak ty!!X(Klocek lol jesli nie kumasz co ja pisze to nic nie mow co dostales z czytania ze zrozumieniem?? w 3 kl szkoly podstawowej??lol po co on chowa klucz w ghoulu zebby potem zamurowac go?? wiadome zeby nikt nie wszedl z latwoscia do jego pokoju!!ahh rokstajerzy na kyrze by cie wysmiali za twoja inteligencje

Nikt by go nie wysmiał bo na 99% nikt z kyry niewie jak sie tam dostac czy to bedzie ghoul czy mino mage nie wiesz nie gadaj :|

Marcin24 01-02-2008 20:49

Cytuj:

co dostales z czytania ze zrozumieniem??
Wole nie wiedzieć, co ty dostałeś z ortografii...

MaciekPaladin 08-02-2008 12:09

A może istnieje jakiś bug dzięki któremu można się tam przenieśc ?? :D

Marcin24 08-02-2008 16:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MaciekPaladin (Post 1887255)
A może istnieje jakiś bug dzięki któremu można się tam przenieśc ?? :D

Wykorzystywanie bugów w grze jest karalne.
@down
Co Ci to da?

MaciekPaladin 09-02-2008 19:33

Noo wiem ale kto mówi że my mamy wykorzystac... niech jakis noobek tam podejdzie i spróbuje a ktoś mu da za to 10 gp i cała wina spadnie na niego :D

Rafals from hell 10-02-2008 23:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MaciekPaladin (Post 1890135)
Noo wiem ale kto mówi że my mamy wykorzystac... niech jakis noobek tam podejdzie i spróbuje a ktoś mu da za to 10 gp i cała wina spadnie na niego :D

Jeżeli to miało być śmieszne to na pewno mnie to nie rozbawiło. Pamiętajmy, że taki bug wykorzystało by z pełną stanowczością 100% rookstayerów. :) W końcu każdy chce być tym pierwszym :)

McArtur 12-02-2008 21:45

Szybko jaki ma nick i na jakim świecie gra???

Może da się jeszcze odzyskac kluczyk...jak coś to ja bardzo chętnie!!!

Snick 12-02-2008 23:15

Zboczony temat. Ludzie w ta gre graja 10latkowie.:baby:

Ketjaq 15-02-2008 14:03

KOCHAM TE TEMATY!! Czytam je całymi dniami jak mam czas... Tyle jest teorii... Nie chce być takim kimś kto to wyśmiewa, lubię to i się interesuję... Może właśnie o to chodzi Cipsoftowi? Tajemnica, full poszlak, sporo teorii, tajemnicze zamknięte pokoje, dziwne gadki npc na temat tego? Może to wszystko żeby przetrzymać rookstayerow?

Marcin24 15-02-2008 14:19

Cytuj:

Może to wszystko żeby przetrzymać rookstayerow?
W tym problem, że CipSoft nie darzy Rookstayerów miłością.

MejgaMen 18-02-2008 20:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rohen (Post 584451)
Najprawdopodobniej jest to pokoik Tom'a... moze sie trzeba jego spytac? Wiem tylko, ze ona otwiera kraty stojace obok. Niestety nie mozna nigdzie zdobyc klucza.

To Mi Nowość..... Masz Moze Jakies Dowody Świadczące o tym , iż ta zwigia otwiera kraty obok??:confused:

MejgaMen 18-02-2008 20:26

[quote=Skrzat;590553]maly slownink !!! X(

w tytule muj pisze sie //moj//

tszeba pisze sie //trzeba//

potszebna pisze sie //potrzebna//

wywjad pisze sie //wywiad//

mojm pisze sie //moim//

JAK ZROBILES WYWJAD A RACZEJ WYWIAD WES DO REKI SLOWNIK ORTOGRAFICZNY I NAPISZ GO POPRAWNIE BO TAM TEZ SA BLEDY ZARAZ DAM LINKA

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=55199

ostrzegam zle sie czyta z bledami az nerwica bierze...

CZLOWIEKU TO JEST PROWOKACJA ~~Ale Nie O tym tutaj mówimy , moim zdaniem ta dźwigia otwiera ghoula~~ (ja to mam mózg :D)

RookeR 19-02-2008 23:33

Może zamiast się kłócić i snuć kolejne teorie dlaczego Cipsoft nie kocha rookstaylerów, trzeba pomyśleć do czego służy ta cholerna dźwignia?
@Topic:
Jak narazie z tego co można przeczytać w tym temacie ( i kilku innych na tym forum ) wysnuto dwa wnioski :
1. Dźwignia otwiera kraty obok pokoju (składziku Toma).
2. Dźwignia otwiera (raczej 'uwalnia') ghula.

A więc, pomyślmy logicznie. Dźwignia jest przykryta wiadrem... Ale w jakim celu ? Pomyłka projektanta wnętrz(czyt. osoby projektującej rookgaard), a może specjalny zabieg mający na celu pobudzenia wyobraźni ? Może Tom specjalnie ukrywa tę dźwignie pod wiadrem, aby np. ktoś niepowołany kto dostanie się do jego pokoju jej (dźwigni) nie zauważył ? Tak czy owak MOIM ( i nie tylko ) zdaniem dźwignia otwiera pokój obok ( a dokładnie kraty ). Bo raczej nie Gohula oddalonego od miasta ( i dotego pod ziemią dość głęboko).

Teraz powiecie '' dobra ale dalej nie wiemy jak do niej się dostać'', a więc teraz myślmy jak ten cholerny (proszę o wybaczenie, ale mnie ten pokój naprawdę wkurza)pokój otworzyć. Odrazu uprzedzam wszystkich wielbicieli taniego kiczu i amoatorskiego kina akcji (czyt. Shadow Rex.) nie podawać mi tu linków z waszym idolem.
Rsumując dalej nie wiemy jak się do owej dźwigni dostać, ale mamy to mniej więcej podsumowane :)

suryoymobb 22-02-2008 01:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MejgaMen (Post 1907617)
JAK ZROBILES WYWJAD A RACZEJ WYWIAD WES DO REKI SLOWNIK ORTOGRAFICZNY

nie pisze sie wes, tylko wez..

Ketjaq 28-02-2008 20:13

Dobra ziomy. Jak chcecie rozwiazywać tą zagadke to najpierw trzeba pogadac z npc lub poszukać na forum rozmów.
1. Czy to aby pokój toma?
2. Jeżeli tak to pogagadać z nim, wznowić historie o spike lub znaleść na forum. Nie pamiętam, ale były historie NPC. Było coś o kradzierzy spike, dlaczego amber jest taka ładna a smutna?
3. Poczytać książki w bibliotece

Roxin 02-03-2008 13:37

A może to jakiś quest?8o
Ale najprawdopodobniej nie.
[CHAR]Tom[/CHAR] :D

Rapallos 13-01-2009 21:18

a moye ta dzwignia robi reset servera 8o

Marcin24 13-01-2009 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rapallos (Post 2420897)
a moye ta dzwignia robi reset servera 8o

A może ta dźwignia uruchamia tajną fabrykę żelek?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:10.