![]() |
@Up:
Jeżeli będziesz atakował knighta tylko z SD to prędzej Tobie się one skończą niż ty zabijesz tego knighta. Pozatym będziesz musiał się coraz uhać, bo knight używa melee atk + explo + exori. No i od czasu do czasu może założyć do ręki ice rapiera (o ile walczy swordami) |
Cytuj:
Od kiedy jest jakies niepisane prawo ze Knight MA obowiazek nosic 20 bp uhow a pall i sorc moga wziasc tlyko 3??? albo ze pall ma nosic 500 boltow a nie caly bp??!! boze zagraj na pvp i zobaczysz ze knight to wcale nie jest owning voc ze sie go zabic nie da bo mu sie uhy nie skoncza ;/ PS: tiaa jasne ze sorc sie czesciej uhac musi i to pewnie z powodu ze gdy knight uha sie za 250 to sorc na tym samym lvl uha sie za 500+ .... |
Cytuj:
|
up:
Otoz moze Sorc/Drut 40 lvl 40 mlvl uha sie za rowno 500. Sorc/drut na tym lvlu ma cos kolo 350 hp wiec po urzyciu uha pasek zycia skacze maksymalnie. |
I znowu jeszcze jeden taki temat kto wygra. Ludzie czy wy nie rozumiecie, że wszystkie profecje zostały starannie stworzone, żeby nie było najlepszej lub najgorszej. To kto wygra to zależy od umiejętnoście gracza.
|
A teraz cos ode mnie.
Rozptrywanie hipotetycznej walki sorc/drut pall vs knight na powiedzmy 50 lvl, gdzie kazdy jest obladowany na full runami i mf itd. Obie profesje spotykaja sie na terenie odgodnym do ucieczki, jest w gruncie rzeczy bezcelowe. Poniewaz w takiej sytuacji jest pat. Sorc nie zabije rycka, ale sam tez nie musi sie obawiac jego hitow z broni, czy nawet explo. Obrazenia od rycerza beda na tyle male, ze mag moze sie granami leczyc i uciekac. Rowniez knight przy jakis podstawowych zdolnosciach pvp uhnie sie po ataku sd sorca. Prawdopodobnie knightowi zostana uhy, a sorc wystrzela runki itd. I bedzie musial salwowac sie ucieczka. End of story. Dlatego etz przy akcjach zabijania knighta, uczestniczy nie jeden a 3 shooterow. Co i tak nie gwarantuje im sukcesu. Np: Znajomy 60 lvl Knight uciekl dwom sorcowi i drutowi na lvl kolo 80. Byl coprawda juz na deep red kilka razy, ale mu sie udalo. |
Jakby byl sorcem i uciekal przed dwoma knightami to by ani razu nie mial na deep red hp...(chociazby utani gran hur)
|
od tego jebanego update z rozczkami bardzo zadko mozna spotkac knighta na pvp Bo taki sorc/drut z 8lev jest wstanie zabic najta z 15
i na dodatek najt musi skilowac teraz to knightow najwiecej jest na non pvp |
Cytuj:
|
Apropos dyskusji o predkosci postaci, co toczyla sie gdzies w glebi tego watku
http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=102087 |
nie czytalem wszystkich postow z tego tematu i nie mam zamiaru, bo niektorzy wypisuja takie bzdury ze sie w pale nie miesci, nie ma profesji lepszych i gorszych, wszystko zalezy od gracza i ilosci run ew. jakosci eq np moze byc tak:
knight v pal - oboje maja bohy albo nikt nie ma, jesli pal ma bohy knight wrzuca time ringa (mowiac prosto knight jest szybszy lub rowny z palem) knight podbiega do pala, wali z 2handed, jako ze pal ma zawalony cap boltami i ma kilka bp uhow tylko, a knightowi schodzi ich mniej bo ma wiecej hp, palek nie ma szans knight v sorc/drut - tak jak u pala, oboje maja ronwa predkosc, dodatkowo sorc/drut ma malo capa wiec co za tym idzie malo runek (badz nie ma eq, wtedy mocniej obrywa) i knight nie ma problemow z zabiciem go ale moze byc tak: knight v pal - pal jest szybszy, knight moze go cmoknac najwyzej w dupsko, dostaje z bolcow+sd i nie ma szans knight v sorc/drut - sorc/drut jest szybszy, ucieka lejac z wanda (o ile ma wystarczajacy zasieg)+hmmow, na yellow sorc wali e wave + sd i knight ma niezla kaszanke ;P tak wiec wszystko zalezy od ilosci runek, pvp gracza, a takze ale w mniejszym stopniu - terenu, no i oczywiscie skilli, mlvla (w przypadku rownych lvli) |
w walce pvp to wygra ta postac ktora wieksze lootbagi wczesniej robila bo ma wiecej kasy i co za tym idzie wiecej run wiec ten ktory mniej robil lootbagi moze co najwyzej modlic sie ze spadnie sam backack
|
Cytuj:
Topic:zgadzam sie z up up |
Co do walki Knight vs Pal mówicie że Paladynowi skończą się bolty prędzej niż Knightowi i jest łatwym celem. Nawet jeśli tak się zdarzy(ż?) Pal z jakimś 60 shieldingiem założy sobie tą vampirkę i Knightowi prędzej znudzi się walka niż zabije Palka. Będziecie się kłucić ale tak jest i cóż. Jeśli Knight nie będzie mógł dogonić Pala to nawet nie ma co startować bo to będzie tylko waste UHów Knighta.
|
Cytuj:
|
@Up Za to noszą mf... Wogle co ty sobie wyobrażasz? Że taki ryc na 15 levelu z gsem ci bedzie biegac?:D Paladin best:D
|
Cytuj:
Powtarzanie w kolko ze szanse zabic kogos 1v1 _matematycznie_ ma tylko sorc ( przy rownym skillu i odpowiedniej do klasy zawartosci uhow ) robi sie juz nudne. Tibia zostala stworzona jako namiastka gry zespolowej, element pvp zaimplementowano 'zeby nie bylo ze nie ma' i w dodatku po drodze mocno oslabiono ( 50% obrazen pvp i skull system ). Dochodzi do tego, ze w duzej ilosci przypadkow knightom trudno jest kogos zabic 4v1 lub 5v1, a pojedynczego knighta moze lac i 4-5 osob a on nadal daje rade sie wyuhac. |
Wszystko zależy od eq,skili.Ps.Knight zazwyczaj na 50 lvl ma bohy
|
No dobra to co powiedzialeś rze pallek:elf: /sork:mag: /i druid:mag: jest daleko strzelającymi graczami to powiem ci jedno
NA 50 LEVELU TYLKO PALLEK JEST DALEKO STRZELAJĄCYM GRACZEM (NO CHYBA RZE SORK/MAG BY WLILI Z RUNÓW) bo na 50 levelu profesja magiczna ma ruszczki strzelające na 1 kratke wiec ... zato kinght uuuuuuu tu problem kinght ma super skille(jerzeli je robiłeś) i morze dac hita i bam sork i druid dedzika mają, i chyba że mają magis shield to ok :) :) a wiec poruwnajmy -pallek durze skille dustansy -kinght durze skile axe sword czy fight -sork lub druid hiper super mocno odjazdowe megic levele i tylko walić z sd lub hmm. i karzdy ded wiec bendze cool i radze wziońść magiczne postacie choć nie mówie że są najlepsze wiec wybur twuj:p :p :p :p :p :p :p :p AHA MUSZĄ BYĆ DOBRE QE BEZ EQ DED ALE I TAK KIEDYC BENDZE DED WIEC LEPIEJ PÓŹNIEJ NIRZ TERAS :) |
^
wy****** po slownik bo az zal.pl ... |
Znowu Dzieci typu Sebastian Skibinsk dostaja neostrade i powstaja Dzieci Neostrady ktore ida grac w tibie i tak powstaje debilizm w naszym narodzie
|
Jemu poprostu by się przydało IQ, a nie EQ :)
Lepiej nie czytać jego posta, bzdury jak ch** ... |
@Sebastian Skibinsk
Bardzo marna prowokacje. Zal.pl ze panowanie Vil, Mewtu i Okrutny odpowiedzieli na ten debilizm bo wlasnie tylko o to chodzilo temu noobowi. Idiotow nalezy ignorowac. Przeciez chyba widac ze wczoraj debil zalozyl konto zeby spamowac to po *** mu odpowiadacie? Raport zrobic nalezy i tyle. |
Cytuj:
|
IMHO najlepiej ignorowac wszystkie osoby ktore nie dorastaja poziomem do tego forum (ktore i tak nie ma zbyt wysokich wymagan jesli chodzi o IQ).
A w tym wypadku jest to zdecydowanie prowokacja i jestem pewny co do tego w 100% bo on zalozyl wczoraj konto i od razu z marszu zaczal spamowac (tak jakby juz wczesniej znal to forum) a dziecko neostrady na poczatku nie wiedzialoby w ogole o co chodzi na tym forum (oraz jak je obslugiwac) i minalby z tydzien zanim napisaloby pierwszego posta. |
@Noobowaty Mistrz
Twoje konto też nie jest zbytnio stare... i założyłeś je tylko po to aby skrytykować nas w tym temacie? A tak wogóle, co twoja krytyka wniosła do tematu? Nic? No taaaa... Wg. Twojego posta Ciebie też powinniśmy zignorować xd TO już nie żal.pe-el, to juz gorzej.pl @Topic Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
A mój post wniosł właśnie to, do czego tutaj sie przyczepiłeś ;] ---------------- Ludzie, możecie mieć i 100 level, a jak nie umiecie grać to was 50 sorc nawet ubije. Wszystko zależy od skilla gracza, a gdy obaj tak samo dobrze grają, wtedy sie liczy lv.... |
Cytuj:
@bohy na 50 levelu: ja nie nosze bo po co mi ? Wogole po co knightowi bohy ? Za 50-60k mozna naprawde znacznie wiecej zdzialac.. |
Dalej ludzie sie wymondzaja"licza sie bohy" albo "nie sprzet ale skile" czy tez "skile sie licza a nie lvl". Jak zrozumiecie ze "w kupie sila! w kupie!" to zdacie sobie sprawe , ze pokonanie czlowieka nizszego lvlem nawet o 70 (nie liczac mozliwosci zabicia jednym udezeniem z UE albo Energy beam'a) jest trudne gdy tan bendzie sie regularnie leczyl.
@Vil&Gremlin Moze i gdy bije najta 5 przeciwnikow hity przeszywaja zbroje i przelamuja shielding ale inna sprawa to, ze b.trudno jest doprowadzic do takiej sytuacji- gdy dookola biega szesciu chlopa (conajmniej) to trudno sie zgrac i zrobic trapa. Jeszcze dodam - niektore trapy(wykonywane na otwartej przestrzeni) sa dosyc proste do rozbicia. Z trapem jak z mrowiskiem- zabij jedna mrowke a reszta pojdzie na pogzeb, zjedz jednego przeciwnika a reszta sie uleknie i wpadnie w panike. |
Zawsze miałem problem z wybraniec profesji ale to że właśnie knight bije w zwarciu to mnie do niego mnie zniecheciło miałem jeszcze do wyboru jeszce pala sorca i druta >wybrałem druta i narazie dobrze mi sie ni gra pala też ale jeszce nigdy nie graałem sorciek i trzeba wkońcu sprubować:p
|
=d
hmm to zależy od wielu rzeczy ale moim zdaniem w potyczce Sorcerer vs Knight(z PACCem)to raczej sorc wygra =)
|
Jest kilka czynnikow ktore zadecyduja o wygranej:
1 przedewszystkim ilosc run 2 skille 3 taktyka (teren z nia zwiazany) Mysle, ze knight mial by duze szanse trapnac w koncu przeciwnika i tym samym zwycierzyc. Jest jeszcze 1 zecz ktora ma b duzy wplyw - lagi. Nie czytalem wszystkich postow, moze juz ktos to zobaczyl, ktos na 1 stronie napisal o ue u sorca sorc na 50lvl nie ma ue:P. |
fdshs
Moim zdaniem zdolnosci bojowe sorca sa najlepsze ze wszystkich profesji gdyz posiada dobre czary ofensywne e-wave oraz czczone przez wszystkich ue... gdyby sorc mialby sie mierzyc z kazda inna profesja oczywiscie by wygral (zakladajac ze ma odpowiednia ilosc run, manasow, ringow itp...). Ktos powie palek ucieka bije z boltow i ewentualnie z sd (pomijajac to ze palki sa najslabsze do pvp, przynajmniej moim zdaniem) caly czas mysle o tych samych lv 40-50~~ sorc jak niedogoni i zabije to ucieknie bez problemu... trap zeby dac sie trapnac jednej osobie trzeba byc idiota albo miec pecha (nieznajomosc terenu, itp..) z knightem bylo by gorzej bo jak juz ktos to okreslil knight to istny czolg... ale gdy taki "czolg" wpadnie w panike (jest to brane przy kazdej walce pvp) ma poprostu lipe... moze stanac w miejscu i sie uchac lub uciekac nie uhajac sie (widzialem juz wiele takich przypadkow) wtedy jego hp nie zda mu sie na wiele... druid albo ucieknie albo padnie bo samymi sd ciezko jest kogos zabic... Ale sprawa jest inna gdy sorca sie zaskoczy gdy wraca z hunta gdy ma przy sobie malo run, manasow... wtedy moze miec klopoty (zreszta jak kazda profesja).
W walkach pvp najwarzniejszy jest: -element zaskoczenia -zimna krew -obeznanie terenu -zapas run (ale to przecierz oczywiste) Moje okreslenie dotyczace pakow "ze sa najslabsi" jest jaknajbardziej prawdziwe ale wpelni daje sie to zauwarzyc dopiero na hlvl gdy nie posiada zadnego czaru dobijajacego (exori, ue....) obrazenia z sd palka sa smieszne (porownywalne do obrazen zadawanych przez 50 sorca) a z boltow tez mocno nie uderzy... ale nie samym pvp jest tibia ogulnie palkiem sie bardzo przyjemnie expi, podobnie jak knightem (przynajmniej moim zdaniem). Wyborem profesji kazdy powinien kierowac sie wlasnym upodobaniem... mozliwosciami (na palka/knighta trzeba poswiecic wiecej czasu niz na sorca/druida) Mam nadzieje ze tym postem pomoge dokonac wyboru choc jednej osobie ;) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Oczywiscie gdybys uhal sie co hita ale istnieje tez cos takiego jak combo... a pozatym nie kazdy knight/pal by sie uhal po kazdym sd'ku od sorca ;) na 50 lv sorc z e wave moglby walnac za 250-270... wiekszosc osob jakie widzialem zazwyczaj uha sie na yellow hp (chyba ze walczy z duzo lepszym przeciwnikiem wtedy moze co hita). A pozatym jeszcze raz mowie ze b.duzo zalezy od opanowania i umiejetnosci gracza... ale i tak moim zdaniem i pewnie wielu osob sorc do walk pvp jest najlepszy.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
ja mysle ze z plaqem wygra ale z sorcem i druidem dobrze przygotowanym do pvp (duzo run, magic walle, dodatkowo time ring,) chyba by dostal dawki :D
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:21. |