Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Ringi... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=55249)

Duban 28-12-2005 20:44

Jesli mislisz ze roh i rl sa stworzone dla sorcow to jestes w wielkim bledzie bo ja sam nosze w bp dwa lf i musze powiedziec ze nie raz mi uratowaly dupe i nie raz mi jeszcze uratuje. Oprocz tego nosze tez time ringa zawsze sie przyda xD. Ring dista byl by bez sensu, bo palkowi rosnie nie troszke tylko conajmiej 20% szybciej skile, jesli nie wiezysz to zobacz sobie na statystyki kto ma wysze skille ?? Pallowie!. na tych bardzo starych swiatach sa to nie wielkie roznice ale na tych 6 miesiecznych, 3 miesiecznych dochodza do 10 pomiedzy swordem np.wiec jest duza roznica. Pallek ma rozwinieta opcje magi co knajta nie jest dane i nie bedzie, wiec po co jakis badziewny ring ktory itak byl by rzadki ? Lepiej kupic za ta kase speary i po trenic. Nie gadajcie ze jest nie sprawiedliwie bo pallkowi rosna szybciej! Jak wam dadza dist ring ja chce 20% szybciej skile dal knajta. Kolo zamkniete ten ma to tamten to, ten nie ma tego a ten tego! Mag co ma roh co mu po nim itak nie zarobi bo sie nie da! :) :)
PS. Moje zdanie nie musicie sie zgadzac

Markizek 28-12-2005 21:42

Moim zdaniem light ring by sie przydal ale dist ring hmm.... moze być,chodz ja nie narzekam. :D

duban,ale knajci maja ringi a palki nie -.-'

Duban 28-12-2005 22:23

Mi nie chodzi o to ze knajt ma a pall nie zobacz magowie tez nie maja. Pallowi szybciej rosna skile i za to nie maja ringa ;)

Fillipex 29-12-2005 00:12

No ja pierdziele... Duban.. przeczytales calutki temat?? Nie sadze... pewnie tylko ostatnia strone i sie nie wypieraj ze tak nie jest bo jakbys przeczytal caly temat to bys zobaczyl ze byly rozmowy na temat sorca/druta i ringu dla nich i wszystko wczesniej zostalo wyjasnione wiec sie nie bede powtarzal bo nawet mi sie nie chce....to ze palkowi rosna skille szybciej to wiem bo tak sie dziwnie sklada ze gram palkiem... o.0 Hmmm... jak sadzisz co by wolal palek przed anni naprzyklad... przy skillu 90 w discie... 4 dist ringi czy 10000 spear ?? Ja mysle ze ringi.. bo po co mu te speary? Bedzie trenil? Nie bedzie bo jak? Chyba musialby zatrudnic 5 sorckow o kazdy postawi mu po 2 monki i bedzie kazdy strzal ze speara walil w nastepnego monka... Ty pomysl chwile... przy skillu po 75 sie juz ciezko treni na monku.. a spearami to tylko na monku... a ja nie mysle nawet co to by bylo przy skillu 80 czy wiecej... wiec jak nie grales palem (bo jak tak mowisze to widac ze raczej nie) to nie gadaj nic o treningu.... Duban to kelejny sfrustrowany knight ktory nie moze sie pogodzic z tym ze palkowi leca szybciej skille o.0 Boshe... bylo sobie zrobic palka i nie plakac teraz... a taki ring powinien byc... jesli juz to moze byc rzadki.. zgadzam sie ale zeby bylo...bo wlasnie na anni czy cos by sie przydal...

Beagle-Saga 31-12-2005 11:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fillipex
i tak nikt z fista nie wali a jest taki ring,

Nie wiem jak żadko bywasz na tibi.pl ale chyba nie czytujesz glównej strony... 80 Fist wiara ma a ty mówisz , że nikt z fista nie wali ... :P ;(

Fillipex 01-01-2006 18:23

Hmm.... bywam tu praktycznie caly dzien... ale to malo wazne jest...widzialem tych maniakow... ale powiedz mi jaki jest balans ludzi ktorzy wala z fista a naprzyklad ze sword... chyba 1 na 1000 osob... wiec taki ring jest maaaalo przydatny... nawet mniej niz malo... a ring do dista napewnoe by sie przydal.. o.0

Mateq 11-01-2006 14:47

Zgadzam sie ze powinien byc DIstance Ring... ale powinien takze byc Shielding Ring :P bo przeciez knight musi takze blokowac :)

Fillipex 12-01-2006 11:31

Nad tym tez moznaby pomyslec... ale w sumie on nie jest az tak potrzebny bo.. knight ma juz swoj ring.. sword/axe/club... a knight i tak wszystko moze z latwoscia bloknac..potrzebne tylko w miare dobre skille i lvl zeby hp bylo wiecej... Zauwaz ze knight jak bloczy naprzyklad dl'a czy demona to praktycznie dostaje tylko hity z czarow...np: f-wave czy to "gfb" demona.. z lapy to malo dostaja.. jakby tylko z lapy mialy potwory walic... to na dl'u schodzilby moze 1 albo 2 uhy.. zalezy ilu shooterow... wiec shield ring wedlug mnie nie jest potrzebny a distance by sie przydal napewno... a jak tak kazdy mowi ze palkowi i tak syzbciej rosna skille itd.. to niech ten ring bedzie trudno dostepny i koniec...

Xetor 12-01-2006 12:42

Myśle że jest dobrze , ponieważ Pallek jest uniwersalny jak olej z pierwszego tłoczenia ... Może używać SD itp. ... Ma dużo czarów i wogule , a Rycerze mają 5 czarów dla facc :/ i lipa troszeczke tak wokoło te same czary...

Fillipex 12-01-2006 13:41

Miales kiedys palka? Chyba nie... i nie wiesz jak ciezko jest nabic ten 15 mlvl..
Moj pierwszy hit z sd byl 83 w czlowieka i 133 w potwora.. to raczej nie jest duzo... o.0

Vil 12-01-2006 15:15

Shielding rin jest bez sensu, chyba ze sie ma 20 lev i blokuje guardy ..
Dist ring - dist leci nieporownywalnie szybciej niz melee, do tego praktycznie nie wymaga treningu, wysoki ( wystarczajacy ) poziom mozna nabic szybko i na dobra sprawe 4 pkty nie robia znaczacej roznicy.

Fillipex 12-01-2006 16:13

Nastepny.... "nieporownywalnie" to Ty glupi chyba jestes... TAK!!! Palkom leci szybciej dist niz knightom sword itd... ale nie mowcie tak jak niektorzy ze 2x szybciej albo "nieporownywalnie" szybciej... boshe... grales kiedys palkiem? Nie sadze.. bo bys takich glupot nie gadal... zeby miec dobry dist trzeba duzo trenic.. prawda... nie tyle ile knight... ale nie duzo krocej... i jeszcze droba uwaga... palek przy jakims 80 skillu nie bardzo ma juz jak trenic bo monka praktycznie co chwile zjezdza na red... zeby zatrudnic paru sorckow i kazdy po 2 monki to nie bardzo sie oplaca... knight moze do 100 na ghoulu jechac czy monku... a palek tak nie moze.. pozniej tylko podczas expienia mu wpada skill o.0 a 4 pkt dista przy skillu 100+ (bo taki skill maja h-lvle ktorym ten ring by sie przydal) daje duza roznice... dodaja do tego power bolty o.0

Duch Niespokojny 12-01-2006 17:39

Mała dygresja: do czasu Starcrafta w każdym RTS-ie (może z nielicznymi wyjątkami) było po kilka ras, które miały niby różne jednostki i budynki, ale w praktyce różne były tylko ich nazwy. W rezultacie mnogość ras była tylko zabiegiem kosmetycznym i niezależnie którą z nich wybrałeś, grało się zawsze tak samo. W Tibii na szczęście jest inaczej - profesje różnią się nie tylko nazwami, ale tysiącami drobiazgów, takich jak właśnie ringi, które są dla rycerzy, ale dla paladynów już nie. To między innymi nadaje tej grze smaku.
Jeżeli w Tibii miałaby panować "sprawiedliwość" (w zasadzie to jest tylko puste słowo, bo dla każdego sprawiedliwość i tak znaczy co innego), to należałoby również wprowadzić bronie dystansowe dla rycerzy albo, co już ktoś na tym forum proponował, tarcze, które paladyni mogliby używać razem z łukiem/kuszą, czy też jakoś zrekompensować postaciom magicznym niską liczbę punktów życia (a rycerzom - many) itp. itd. Możnaby się tak licytować w nieskończoność, a i tak albo zawsze znalazłby się ktoś niezadowolony, albo doszłoby do sytuacji, w której wszystkie profesje byłyby de facto takie same.

Co do sd, to faktycznie zadają obrażenia fizyczne, ale ja nie zauważyłem żadnej różnicy między stratami zadawanymi komuś z dobrym i słabym ekwipunkiem (a nawet bez niego).

Nie wiem czy próbowałeś, ale myślę, że przy użyciu kamieni na monkach dałoby się trenować nawet i na wysokich levelach i przy dużym poziomie skilla.

Co do ring of healing/life ring dla sorców i druidów - przy użyciu mana fluidów mana odnawia się znacznie taniej (przynajmniej na Emperze, gdzie life ring kosztuje ok. 900 gp, z tego co wiem).

Vil 12-01-2006 19:22

@Fillipex:

Gralem kiedys palkiem, do ~50 levelu, najwazniejsza rzecz ktora zauwazylem to ze bronie dystansowe maja znacznie wieksza mozliwosc trafienia niz melee, tak wiec 80 dista >> 80 sworda czy co tam chcecie. Dlatego uznaje ze dist rosnie nieporownywalnie do melee fighting.

edit:
@Duch:

sorka, zle przeczytalem.

Co do sd : jest roznica zadawanych obrazen w zaleznosci od eq, ale przy tak malym dmg niezauwazalna.

Duch Niespokojny 12-01-2006 19:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
@Duch:
Zapewniam cie ze w SC nie gra sie tak samo kazda rasa.

Właśnie to miałem na myśli -.-

Fillipex 12-01-2006 19:40

@Vil
Ja nie zauwazylem roznicy... moze tylko taka ze palek czesciej nie trafia wogole... nie wazne przy jakim skillu

@Duch
Zgadzam sie... dobrze ze w Tibii profesje sie roznia od siebie ale niektore rzeczy powinny byc podobne... jak wlasnie ringi

Co do sd to sie zgadzam z Vil ze jest roznica z eq albo bez niego... tyle ze wlasnie przy palku to raczej nie widac roznicy bo on i tak malo walnie

Wladek - Celesta 13-01-2006 15:13

[quote=Shien Ashador A jak brakuje Ci many to dokupuj sobie torche.
.[/QUOTE]

Fajnie że paldyn w miejscu na torcha ma strzaly

Bubusiek 13-01-2006 22:44

Zamiast ringów od dista fajnie by było jakby były różne łuki i kusze
Np short bow, longbow itp..

Fillipex 13-01-2006 23:10

Nad tym nie pomyslalem ale... jesli juz to moznaby sie nad tym zastanowic ale to dopiero w przyszlych update... jaki dalszych... bo to sa dosc spore zmiany...a dist ring napewno by sie przydal ;]

Tomciu 14-01-2006 08:07

eee ja to mam opinie ze pall nie powinien meic dist ringa .
Dlaczego ?
Otoz to dosc ze pall na 15 lvl'u soluje se smoka i masowo moze mordowac gaurdy(trzba umeic sobie radzic nie mowie tu o nowych)
to do 100 lvl'a pall ma wiele expowiska a knight cyclopolis,smoki i guardy ewentualnei scaraby ...

Elernor 14-01-2006 08:37

Dosc tego dobrego... Na pal tego pajaca bo po pierwsze spam nieustanny, po drugie IQ ponizej plytki chodnikowej.
Distance ring? Co ty na to ze wszystkie postacie sa porownywalne do siebie jesli chodzi o sile? A Ty i Twoje inteligentne pomysly (bo Ci zle bez ringa...) chca wszystko rozwalic bo...? Bo tak.
A podlizywanie sie do modow jest zenujace~~

Vil 14-01-2006 09:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tomciu
Otoz to dosc ze pall na 15 lvl'u soluje se smoka i masowo moze mordowac gaurdy(trzba umeic sobie radzic nie mowie tu o nowych)

Co z tego ze soluje smoka skoro nie moze na nich expic ? Na srednim respie guardow ( wystarczajaco szybkim na hunt ) tez nie ma szans.

Cytuj:

to do 100 lvl'a pall ma wiele expowiska a knight cyclopolis,smoki i guardy ewentualnei scaraby ...

Od reki moge ci podac przynajmniej drugie tyle expowisk dla knighta, do tego zwykle lepsze od scarabow.

Fillipex 14-01-2006 11:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elernor
Dosc tego dobrego... Na pal tego pajaca bo po pierwsze spam nieustanny, po drugie IQ ponizej plytki chodnikowej.
Distance ring?

Jak Ci cos nie pasuje to poprostu nie patrz tu... to jest propozycja inetligencie i chce poznac opinie innych na ten temat...Hmm... jak Ty oceniasz IQ po postach na forum to nie chce wiedziec jakie Ty masz to IQ bo strach sie bac..

Cytuj:

Co ty na to ze wszystkie postacie sa porownywalne do siebie jesli chodzi o sile? A Ty i Twoje inteligentne pomysly (bo Ci zle bez ringa...) chca wszystko rozwalic bo...? Bo tak.

No nie powiedzialbym ze sa porownywalne.. powiedz mi co pall 50 lvl moze zrobic sorckowi 50 lvl... albo knight na 50lvl sorckowi na 50 lvl... od zawsze sorck/drui byli lepszi na pvp... sd spam i nie ma kazdego... knightem i palkeim sie lepiej expi... to jeszcz zalezy na jakim lvl ale epiej napewnoe od sorcka czy druida... wiec nie ******* mi glupot ze wszystkie postacie sa porownywalne sila idioto...

Cytuj:

A podlizywanie sie do modow jest zenujace~~

Zenujacy to Ty jestes i ten Twoj post...chyba nie przeczytales calego tematu a sie prujesz cos... nie bede sie powtarzal czemu chce zeby sie mod wypowiedzial bo nie mam czasu pisac tego jeszcze raz dla debili ktorym nie chce sie przeczytac calego tematu bo sa zabardzo leniwi.... preczytaj to bedziesz wiedzial... o.0

Vil 14-01-2006 11:48

Cytuj:

sd spam i nie ma kazdego...

Wrong. Sorc potrzebuje w przyblizeniu dwukrotnego levelu w stosunku do ofiary zeby zadawac z sd obrazenia rowne sile leczenia ofiary. Jak to wplywa na mozliwosci ofensywne wydedukuj sam.

Fillipex 14-01-2006 11:54

Cytuj:

Wrong. Sorc potrzebuje w przyblizeniu dwukrotnego levelu w stosunku do ofiary zeby zadawac z sd obrazenia rowne sile leczenia ofiary. Jak to wplywa na mozliwosci ofensywne wydedukuj sam.

Nie znalem takich obliczen ale moze i tak... ale... zauaz ze knight czy palek po kazdym sd sie n leczy.. bedzie mial ostrzejszy yellow albo red to sie uhnie albo vitnie (pall) i zawsze jest tak ze albo tamten nie zdazy sie uhnac i sd... albo na koncu jak zawsze UE plx i koniec

Duch Niespokojny 14-01-2006 18:30

Cytuj:

zauaz ze knight czy palek po kazdym sd sie n leczy.. bedzie mial ostrzejszy yellow albo red to sie uhnie albo vitnie (pall) i zawsze jest tak ze albo tamten nie zdazy sie uhnac i sd... albo na koncu jak zawsze UE plx i koniec

Jeżeli jest choć trochę myślący, to będzie się uhał zawsze, kiedy liczba jego punktów życia będzie tak niska, że jedno ue lub sd będzie mogło go zabić.

Fillipex 05-02-2006 10:53

Tak... ale nie zawsze ofiara wie ile moze dostac z sd czy ue bo jest w tresie i nie mysli o tym ze to jest sorc, ze ma pacc i ze moze mu walnac ue i tylko czeka na jego red hp... jak gracz jest chodz troche troche doswiadzcony i bedzie mial w miare duzo uhow to z jednym, nawet duzo wiekszy lvlem wygra... a raczej ucieknie bezpiecznie.. ale nie o o w tym temacie chodzi.... chodzi o dist ringa... ktorego pozbawieni sa palkowie... czkam na dalsze posty i opinie na ten temat...

Rowert 05-02-2006 18:01

Cytuj:

eee ja to mam opinie ze pall nie powinien meic dist ringa .
Dlaczego ?

ehhhhhhhh to i knight na 15 lvl moze se solowac smoki i masosowo zabijać Guardy :baby:
a co do expowisk Palek musi mieć dużo miejsca na expowisku bo inaczej ded a knight może iść wszędzie nawet na expowisko na ktorym jest malo kratek więc wiesz ...

Fillipex 07-02-2006 22:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rowert
ehhhhhhhh to i knight na 15 lvl moze se solowac smoki i masosowo zabijać Guardy :baby:
a co do expowisk Palek musi mieć dużo miejsca na expowisku bo inaczej ded a knight może iść wszędzie nawet na expowisko na ktorym jest malo kratek więc wiesz ...

nie powiedzialbym ze knight na 15 lvl moze masowo zabijac guardy albo spokojnie solowac smoki... palek jak bedzie mial farta to na 15 lvl na dragu ani jednego uha nie straci.. a knightowi pojdzie w c*** uhow... palek na 15 lvl tez na farcie to na pare godzin expa na guardach straci moze bp uh a knight bp uh na guardach straci w 10 minut... o.0

Pabak 08-02-2006 09:55

Cytuj:

wiec nie ******* mi glupot ze wszystkie postacie sa porownywalne sila idioto...
Gdyby ich siła nie była porównywalna to każdy tworzyłby tą samą profesję... poprostu palle są najlepsi do expienia na lvl 6-100 ; knighci zaś do bloczenia na każdym lvlu ; magowie do expienia na lvl 100+.

Siła SD i UE jest niezależna od eq, defa, arma, skilla w shieldingu, mlvlu przeciwnika itd... poprostu jego dmg zależy od szczęśćia, twojego lvlu oraz twojego mlvlu. Dlaczego ludzie myślą że jednak tak jest? Gdyż gdy mamy wysoki lvl i mlvl, obrażenia mają dość duży rozrzut (na lvl 50 i mlvl 60 mamy obrażenia z UE 448 do 896 a z SD 338 do 473). Testowałem nawet to... i przy zużytym bp sd na knighcie 80 lvl z eq mialem best hita 463, a na knighcie 40 lvl bez eq 461.)

Siła Exori jest zależna od eq. Dlaczego? Ponieważ to jest atak z broni... jest on zależny nie tylko od zbroji przeciwnika ale także od twojej broni i skilla (Ice Rapier Exori ROX)

Więc gdyby SD był atakiem z broni, zależałby on od broni paladyna, maga czy druida... Więc byłoby to dość dziwne gdyż kusza/różdżka nie ma ataku, przez co dmg z SD powinno być dużo mniejsze niż dmg SD maga/druida chodzącego z giant swordem czy lepszą bronią posiadającą 45 atk+.

Life Ring i Ring of Healing. Dlaczego to ringi dla magów i druidów? Nawet sama nazwa wskazuje że leczą one życie (to że leczą manę to sprawa poboczna). A że durnie są one używane przez osoby stojące obok depo i robiące runki/treniące mlvl to także inna sprawa. Te ringi świetnie się nadają dla wojownika do ubijania potworków na katedrze... ale nie powiesz mi że jakakolwiek postać używa tego ringa na PK lub duele (lepiej użyć manasy, a zamiast tego ringa wrzucić coś w stylu ringa zwiększającego skill lub przyspieszającego ewentualnie ringa uodparniającego na obrażenia.

Nie mówcie mi że paladyn nie potrzebuje kasy na sprzęt bo może sobie chodzić w plate secie i bohsach, podczas gdy druid/mag musi wydawać miliony na runy, a wojownik musi mieć kasę na sprzęt, ponieważ paladyn musi wydać dużo kasy na trenowanie... a łom/knife/hand axe kosztują duuuuuuużo mniej niż włócznie. W tym wypadku knight jest najlepszy gdyż sprzęt kupujemy raz a dobrze.

Light ring... a może jeszcze shadow ring? Który powodowałby ciemność na takim obszarze co light ring... powodowałby on trudniejsze trafienie w ciebie podczas dueli gdyż przeciwnik z ledwością może Cię ujrzeć xD. Ahhh ta wyobraźnia. Zawsze możesz rzucać pola ogniste, rzucać pochodniami albo mlw... ewentualnie czaszkową laską lub ognistymi mieczami i toporami które także świecą xD. Gram knightem, a właśnie ta profesja ma największe problemy ze światłem. Dlaczego? Paladynowi strzały i bełty same się naprowadzają (czyt. możesz kliknąć na battle i postać będzie atakować), podczas gdy knight atakując minotaura łucznika lub innego potwora tego typu musi podejść do niego, a ten na dodatek ucieka.

Fire Bow, Fire Crossbow... a od czego są strzały ognia (burst arrowy)? Chyba że chodzi Ci o to aby to łuk/kusza się paliły (nie zapominajmy że łuki i kusze są z drewna).

Na 53 poziomie wojownikiem wole iść na elvenbane/katedre niż na krasnale strażników... dlaczego? Loot podobny, uhów schodzi mniej, exp idzie podobnie (gdyż zanim zabiję 10 krasnali strażników to zabije z 30 minotaurów/30 dzikusów na katedrze)

To że chodzicie na 15 poziomie paladynem na smoki itp, a wasz poziom to max. 30 to nic dziwnego... raz w tygodniu lag na takim expowisku = śmierć = odpoczynek od gry na kilka dni oraz strata dużej ilości expa a czasami sprzętu.

Cytuj:

nie powiedzialbym ze knight na 15 lvl moze masowo zabijac guardy albo spokojnie solowac smoki... palek jak bedzie mial farta to na 15 lvl na dragu ani jednego uha nie straci.. a knightowi pojdzie w c*** uhow... palek na 15 lvl tez na farcie to na pare godzin expa na guardach straci moze bp uh a knight bp uh na guardach straci w 10 minut... o.0
Za to knight będzie tracił nikłe ilości hp na słabych potworach w dużej ilości, podczas gdy paladynem ryzykujesz stratą życia podczas laga nawet na potworach typu amazonka lub ork wojownik.

Distance Ring... nikt Cię nie zmuszał do trenowania distance... od początku gry paladynem zapewne wiedziałeś że nie ma pierścienia który zwiększa tego skilla, więc sam jesteś sobie winny. Trzeba było grać inną profesją skoro Cię to tak boli. Ja znowu chcę sd dla knighta... wszyscy mają sd a ja nie mogę bo gram knigtem... taka sama gadka... nie uważasz?

Ups... troszeczkę się rospisałem :P przepraszam że tak dużo i że większość to offtopic xD.

Vil 08-02-2006 11:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pabak
Siła Exori jest zależna od eq. Dlaczego? Ponieważ to jest atak z broni... jest on zależny nie tylko od zbroji przeciwnika ale także od twojej broni i skilla (Ice Rapier Exori ROX)

ROTFL

Cytuj:

Nie mówcie mi że paladyn nie potrzebuje kasy na sprzęt bo może sobie chodzić w plate secie i bohsach, podczas gdy druid/mag musi wydawać miliony na runy, a wojownik musi mieć kasę na sprzęt, ponieważ paladyn musi wydać dużo kasy na trenowanie... a łom/knife/hand axe kosztują duuuuuuużo mniej niż włócznie. W tym wypadku knight jest najlepszy gdyż sprzęt kupujemy raz a dobrze.

GS - 50k
G-arm - 80k

radosc z treningu knifem za 30 gp - bezcenne.

Jeslibys nie zauwazyl, faktyczny czas treningu pala jest zazwyczaj kilka/kilkanascie razy mniejszy niz knighta dzieki temu ze skille leca znacznie szybciej podczas expienia i mniejszy skill daje wieksze obrazenia w porownaniu z melee.

Cytuj:

Light ring... a może jeszcze shadow ring?

Problem z glowy po update, regeneracja many pozwala bez przeszkod korzystac z czarow oswietlajacych.

Cytuj:

Na 53 poziomie wojownikiem wole iść na elvenbane

Dopisz jeszcze roty. Ja wole elfy - loot podobny, exp 3x szybszy.

Cytuj:

To że chodzicie na 15 poziomie paladynem na smoki itp, a wasz poziom to max. 30 to nic dziwnego... raz w tygodniu lag na takim expowisku = śmierć = odpoczynek od gry na kilka dni oraz strata dużej ilości expa a czasami sprzętu.

na 15 levelu mozna sobie "pojsc" na smoka, na "chodzenie" jest sie za slabym ..

Cytuj:

Za to knight będzie tracił nikłe ilości hp na słabych potworach w dużej ilości, podczas gdy paladynem ryzykujesz stratą życia podczas laga nawet na potworach typu amazonka lub ork wojownik.

Bez przesady ..

Rhodd 08-02-2006 11:52

Cytuj:

Siła SD i UE jest niezależna od eq, defa, arma, skilla w shieldingu, mlvlu przeciwnika itd... poprostu jego dmg zależy od szczęśćia, twojego lvlu oraz twojego mlvlu.

Chyba cie... SD i UE to sa obrazenia fizyczne, ich sila zalezy jaki przeciwnik ma arrm.

Pabak 08-02-2006 22:57

UE na 100% nie jest atakiem fizycznym.

Co do SD... to sprawa z tym jest dość dziwna... wprawdzie runa ta zadaje obrażenia fizyczne to jednak arm ma nikły wpływ na obrażenia. (czyt. wpływ na obrażenia mieści się w granicach twojego szczęścia)

Spróbuj zrobić 10 sd na orku berserkerze (którego arm jest nikły) i 10 sd na krasnalu strażniku (dość wys. arm, a łatwo go z tego strzelać :P) i oblicz średnią obrażeń, a otrzymasz podobny wynik(zadziała to tylko wtedy gdy sdkiem nie weźmiesz całego życia stworkowi).

Vil 08-02-2006 23:20

UE tak jak explo na 100% jest atakiem fizycznym, sila SD zalezy od eq ale przy tak duzym dmg jaki ta runa zadaje roznica kilkunastu pkt ( bo o tyle niezly eq zmniejszy obrazenia ) moze pochodzic zarowno od redukcji jak i od szczescia, wiec trudno to zaobserwowac.

I blagam, nie tlumacz nazw stworkow ;X

Fillipex 08-02-2006 23:37

Wiec... przydaloby sie cos napisac...
Cytuj:

Distance Ring... nikt Cię nie zmuszał do trenowania distance... od początku gry paladynem zapewne wiedziałeś że nie ma pierścienia który zwiększa tego skilla, więc sam jesteś sobie winny. Trzeba było grać inną profesją skoro Cię to tak boli. Ja znowu chcę sd dla knighta... wszyscy mają sd a ja nie mogę bo gram knigtem... taka sama gadka... nie uważasz?

Czy ja powiedzialem ze cierpie z tego powoduy ze nie ma takiego ringa? Nie! Nie wiem czy przeczytales pierwsza strone ale tam napisalem mniej wiecej ze myslalem ostatnio nad tym czemu takiego ringa nie ma itd. itp. i chce wysluchac opini innych osob na ten temat... czytanie ze zrozumieniem -.-' A z tym knightem,... to nie uwazam... bo kto powiedzial ze knight nie moze uzywac sd? Moze... tylko trzeba wytrenowac 15 mlvl... to jest malo prawdopodobne.... ale teoretycznie mozliwe wiec jak bedzies chcial to moze kiedys walniesz kogos z sd knightem....

Cytuj:

Cytuj:

Light ring... a może jeszcze shadow ring?

Problem z glowy po update, regeneracja many pozwala bez przeszkod korzystac z czarow oswietlajacych.

Wlasnie... i nie powiedzialybm ze knight ma najwieksze problemy ze swiatlem.. bad mial tylko palek.. bo knight zawsze torcha mogl wsadzic a palek nie moze.. jedynei moze rzucac...

Cytuj:

Cytuj:

na 15 levelu mozna sobie "pojsc" na smoka, na "chodzenie" jest sie za slabym ..

Wlasnie..... wiec zaden z tego pozytek jedynie satysfakcja....

Cytuj:

O Boshe... wlasnie!! Czasami to trzeba chwle pomyslec zeby ksumac o co mu chodzi.... o.0

Pabak 10-02-2006 00:27

Cytuj:

Robie to specjalnie xD. Poprostu temat wydaje mi sie na tyle śmieszny aby jeszcze bardziej go upiększyć krasnalami strażnikami xD.

wolisz żebym pisał...
"Na mino może dednąć, co skonczy sie lostem itemow i skilli" - wiecej niz 90% jest niezrozumiałe dla zwykłej osoby, nieznającej sie na tibi i nie znającej języka angielskiego.

Runki SD są stworzone z myślą o Paladynach, Sorcach i Druidach... tak jak club/axe/sword ringi są stworzone z myślą o Knightach. Teoretycznie można używać runek SD knightem... jednak PRAKTYCZNIE można używać club/axe/sword ringi każdą profesją. Czy to jest fair?

btw. przeczytałem cały temat od pierwszej strony

Fillipex 10-02-2006 08:31

@up
Temat nie jest idiotyczny... po to on wlasnie jest zeby ludzie mogli sie wypowiadac na ten temat i dawac swoje opinie... pozytywne jak i negatywne... chodzi o ot zeby zobaczyc co ludzie o tym sadza, jakie widza wady, zalety tego itd...

Cytuj:

wolisz żebym pisał...
"Na mino może dednąć, co skonczy sie lostem itemow i skilli" - wiecej niz 90% jest niezrozumiałe dla zwykłej osoby, nieznającej sie na tibi i nie znającej języka angielskiego.

Hmm... a czy ktos to nie gra w Tibie zaglada na to forum? o.0 -.-'

Vil 10-02-2006 09:56

Cytuj:

wiecej niz 90% jest niezrozumiałe dla zwykłej osoby, nieznającej sie na tibi i nie znającej języka angielskiego.

[OT]Znajomosc angielskiego to wymog czasow. Jesli ktos nie zna to jego problem.

A tlumaczenie wszystkiego jak leci tak daleko odbiega od przyjetej konwencji ze naprawde ciezko i nieprzyjemnie sie to czyta. [/OT]

Pabak 10-02-2006 16:21

Cytuj:

Hmm... a czy ktos to nie gra w Tibie zaglada na to forum? o.0 -.-'

Tak... np. ludzie którzy słyszeli o tej grze i chcą się o niej czegoś dowiedzieć, bądź nowi gracze którzy akurat ściągają Tibie.

Btw. z tego co wiem, duża część userów trafiła na tą strone wpisując www.tibia.pl zamiast www.tibia.com

Cytuj:

Znajomosc angielskiego to wymog czasow. Jesli ktos nie zna to jego problem

Gdyby tak było to każdy kraj miałby język angielski jako urzędowy, podstawowy itd.

Fillipex 10-02-2006 16:56

Cytuj:

Tak... np. ludzie którzy słyszeli o tej grze i chcą się o niej czegoś dowiedzieć, bądź nowi gracze którzy akurat ściągają Tibie.

Btw. z tego co wiem, duża część userów trafiła na tą strone wpisując www.tibia.pl zamiast www.tibia.com

Sa od tego specjalne dzialy na Tibia.pl Nawet na forum jest dzial dla poczatkujacych... a "filmy" do niego nie nalezy wiec tu raczej nie powinni poczatkujacy gracze zakladac.. a jak zagladaja to nie powinni miec do nikogo pretensji ze czegos nie rozumieja.. niech najpierw czytaja artykuly dla poczatkujacych

Cytuj:

Gdyby tak było to każdy kraj miałby język angielski jako urzędowy, podstawowy itd.

Tylko zauwaz ze w kazdym kraju az pomoca angielskiego sie porozumiesz...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:33.