![]() |
Po update zacząłem znajdować dużo więcej grudek rudy żelaza niż wcześniej. Mam wrażenie, że znowu można je dla spoconego zbierać.
I na pewno nie będzie chodziło tylko o żelazo. Może jakieś kowadło, albo młot (thunder hammer z Orshaballa lub Morgarotha?). |
Cytuj:
ta dac mu thunder hammera po to zeby ci fsa zrobil... |
mi się wydaje ze ten spocony tak łatwo nam miecza nie wykuje... przeciez Cipy nie usuneli by tego qesta w taki sposób ze nadal jest dojście nadal jest cyc i mozna z nim gadac. to może byc albo podpowiedz do innego qesta (?) albo ten cyc wykuje ale nie ze przyniesiecie mu piece of iron a on wam zrobi warlord sworda... :baby:
|
całkiem możliwe że cycek wykuwa jakieś pospolite bronie takie jak fs, bright sword czy co jak się do niego powie np BUY Warlord sword to on "Do lil one want to trade for warlord sword?" a potem mówi "you dont have stuff i want"
tak samo mówi o fire sword giant sword double axe i wielu innych broniach więc może trza mu przynieść te metale i on zrobi broń? może jest to alternatywny sposób zdobycia broni, tak samo jak zakup u djinnów? że np przyniesiesz mu ten płonący metal i on ci zrobi fsa, no a metalu pilnują demony :D no ale to tylko taki przykład |
Od jakich skilli mozna na cyce
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
kiedys chyba tzreba bylo przyniesc do niego 1000 piece of iron i cos tam wykuwal. Ale chyba juz go wycofali. zreszta zeby uniesc tyle blaszek tych trzeba miec pare capa :P
|
Od jakich skilli mozna na cyce
nie no ten tekst mnie powalił... to jest npc cycek! |
Ja z tym cycem gadalem juz ponad 2 godzinki i nic ... jednak zaufany kolega, który gra w tibie juz od ponad 3 lat powiedzial mi ze mozliwe jest to, iż WS można dostac za SoV. Jestem w stanie sie z tym zgodzić przecież miecze są zrobione z METALU więc to czego chce cyc to nie musi byc kawalek metalu jak "pice of iron" lecz może to byc sword wykuty z tego surowca. jednak to jest moja hipoteza i myśle że chociaż część z was sie z nią zgodzi.B)
:cup: HAIL AZURA!!!:cup: |
Ps:
Skoro cycek mówi coś o "stali demonów" może miec na mysli Magic sword (SoV). Którego można zdobyc przecieżzabijajac demony w annihilator quescie. ;]8o
|
LOOOL. 10 stron i z tysiac osob juz sie tu wypowiedzialo i zadnej sensownej wskazowki, wszyscy tylko gdybają -.-
Cytuj:
|
sorry za double posta, net mi sie wali dzisiaj, prosze o usuniecie tego posta
|
To jest podobne do kostki hor~w diablo 2
|
Powiem Wam Ze Moj Kolega Uslyszal Ze Trzba Miec 20 Bp Iron Pice Zeby Dostac Warlord Sword Ma Jush 7 Ciekawe Czy Mu Sie Uda Ale Ja Slyszalem Ze Z 1000 Iron Piece Jest Fire Sword ;(
|
Ej ja gadalem z tym cycem i dialog wygladal tak:
14:59 Kiran Galo: HI 14:59 A Sweaty Cyclops: Hum Humm! Welcume lil' Kiran Galo. 14:59 Kiran Galo: warlord sword 14:59 A Sweaty Cyclops: Do lil' one want to trade a warlord sword? 14:59 Kiran Galo: yes 14:59 A Sweaty Cyclops: You not have stuff me want for. Brzmi ciekawie co nie? Poza tym tak gapilem sie na warlod sword i mi lekko przypominal bright sword(ostrze tez takie mniejwiecej zóltawo bialawe) no ale nie mam brighta wiec nie wiem Tak wygladaly inne dialogi 5:03 Kiran Galo: hi 15:03 A Sweaty Cyclops: Hum Humm! Welcume lil' Kiran Galo. 15:04 Kiran Galo: fire sword 15:04 A Sweaty Cyclops: Do lil' one want to trade a fire sword? 15:04 Kiran Galo: yes 15:04 A Sweaty Cyclops: You not have stuff me want for. 15:04 Kiran Galo: serpent sword 15:04 A Sweaty Cyclops: Do lil' one want to trade a serpent sword? 15:04 Kiran Galo: yes 15:04 A Sweaty Cyclops: You not have stuff me want for. moze to juz bylo ale nie wiem |
Dziwne.daj screena mapki zobacze gdzie jest ten cyc i sam spróbuje.
|
Cytuj:
|
Pierdoly gadacie i tyle
dawniej temu spoconemu cycusiowi cza bylo dac wode bo jak spocony to mu sie pic chce no nie ??i za to cos ten dałn robil ale nie wiem co i koniec kropka jak chcecie szukac dalej milej straty czasu:o :o :creature: :faceoff: :lolo: :faceoff: :dance: :Ork:
|
n/c ludzie.... wezcie czytajcie caly temat a nie tylko ostatnie posty
@up
Powiem Wam Ze Moj Kolega Uslyszal Ze Trzba Miec 20 Bp Iron Pice Zeby Dostac Warlord Sword . A mi Prababcia mowila ze trzeba mu dac kilo bananów, a on ci da Banana Sworda H.. mnie tu trafia jak widze np. " trzeba mu przyniesc... a on da nam cos" itp. BIG nOOb'y sa w tym temacie.. A co do Q. wg. mnie jest do wykonania , tylko CIP'y bardzo go utrudniły go, po kilku update. To jest ta sama sprawa co Sof na roku.. Wiadomo ze takie Q. byly. z roznych źrodel. Mi sie nie chce nad nim zastanawiac, jeszcze na dodatek nie umiem dobrze anglelskiego. :/ :P Nawet nie wiecie jak Tibia sie zmieniła od paczotku istnienia. Tibia jest odkryta w okolo 70 %. Jak ktos cos wie na temat tych 30 % to sa to tylko HIPOTEZY. I JESZCZE RAZ MOWIE ZA NIM NAPISZESZ POSTA PRZEZYTAJ CALY TEMAT !! |
Moja propozycja!!
a moze ten cyclop chce po prostu broken sworda naprawi go i powstanie np. magic long sword co wy na to??
|
To moze byc prawda
Cytuj:
|
@up
Jak by tak bylo to by kazdy mial MLS ... |
Spocony Cyklop
Przeczytawszy wasze wszystkie posty, stwierdzam że to nawet ciekawe. Jendak
nie chcąc tego skomentować powiem tyle: Po pierwsze jeśli takowy quest by istniał to ten gość co by go odkrł jak to zrobić by se założył np. 10 charów każdym go wykonał i by sprzedał kumplom czy na necie za 300 zł 1 taki mieczyk, A po drugie, sami pomyślcie jak to możliwe żeby z anihilatora (trzeba mieć 100 lvl) był sov i sca, a niby w quescie w któym wystarczy przynieść kilka śmieci byłby np. Warlord sword. Ale patrząc pozytywnie sami zobaczcie jeśli ten quest by istniał trzeba by było przynieść coś ważnego żeby wykuł np. Magic Plate Armor (cyt."Legenda: Ten legendarny pancerz został wykuty przez najlepszych płatnerzy z przymierza światła z metalu z samego serca Tibii i wzmocniona przez dodany mistyczny klejnot. Podobno siły zła ukradły sekret tworzenia tej zbroji i zbudowali swoja wersje" jak widać jest zrobiona z najlepszego metalu może trzeba dać mpa spoconemu cyklopowi i z 100 crystali może wtedy bym w to uwieżył ale nie inaczej. |
Cytuj:
Moim zdaniem z Piece of Iron cyc robi Iron Hammera bo to by było troche za łatwe przynieść troche ironu i mieć jeden z najlepszych mieczy w tibii. Przecież questy to przeważnie tylko kasa a nie coś dobrego. Np ubicie 2 GSów żeby dostać Crown Helmeta (to był przykład bo taki quest chyba nie istnieje) w którego przeważnie każdy już wtedy ma (no... chyba że ma lepszy helmet :P), wtedy przeważnie każdy sprzedaje takiego helmeta chociaz ja bym se zatrzymał na wypadek deada jakbym stracił helmet to bym miał na zmiane :P. |
Nie wiem czy ta bron da sie zdobyc, ale wiem co ten cyc robi. I ci, którzy zrobili addon na miecz tez to wiedza. Wpadlem przed chwila tam i jeszcze jakis h lvl. Ten h lvl powiedzial mi, ze cyc moze przetopic crown armor, giant sword lub dragon shield na metale. Z crown armor jest royal steel potrzebny do tego addona z mieczem na plecach. Giant sword daje jakis huge steel costam.
A jeszcze jedna sprawa. Cyc mowi cos o 3 bast skirtach dla kogos. |
up
tu sie zaczyna quest na obsidian knife chyba |
Cytuj:
Odkryles moja tajemnice ;( |
jak dojsc do tego trefnego cyklopa powiedzcie
|
wogole mi powiedzcie jak tam do niego dojsc
|
co w tym zlego ze sweaty cyclops jest tylko traderem ? quest traders and helpers sie bodajze nazywa (jest w quest logu) i daje sie mu 3 bast skirty w zamian za to on bedzie przetapial dragonki c army i gsy na te stale jak sie powie costam w jezyku cyca i ma sie wlasciwy item (uth'lokr itd) to na takiej zasadzie mozna kierowac wasze rozumowania ~ gl
|
pomysl
moze mu trzeba przyniesc plate armor i mistyczny klejnot a on ci zrobi MPA ;p
albo najlepiej jak taki spocony to zamiast wody to moze mu lepiej browara przyniesc co nie? |
Cytuj:
|
Jeżeli ten sweaty cyclops jest jedynym ocalałym z cyclopów kowali, które były pod władzą złego boga to może trzeba zagadać do niego coś związane z przeszłością i z tym bogiem.
|
13:20 Hard Shield [32]: lil lil
13:20 A Sweaty Cyclops: Lil' lil' ones are so fun. We often chat. 13:21 Hard Shield [32]: humans 13:21 A Sweaty Cyclops: Always asking me for stuff they can't afford. 13:23 Hard Shield [32]: orcs 13:23 A Sweaty Cyclops: Silly ones. Not talk much. Always screaming and hitting. 13:23 Hard Shield [32]: cyclops 13:24 A Sweaty Cyclops: Me people not live here much. Most are far away. 13:24 Hard Shield [32]: minotaurs 13:24 A Sweaty Cyclops: They were friend with me parents. Long before elves here, they often made visit. No longer come here. |
Cytuj:
|
co do wiezy na femor wiem jak przejsc przez trawe ale nie powiem bo sie tam chowam ze skullem jak pkuje (naprawde wiem nie jestem noobem typu wiem ale nie powiem) wejscie na tę wiezę zostalo dodane w jednym z kilku ost update, chyba 8;00. Mysle ze h lvle to wiedza
co do cyca. hmm mieszkam w kazo wiec nic nie zrobie [przynajmniej narazie] mam wykonanego questa friends and traders na tego cyca i nie raz przetapialem itemy na metale . moze ktos sproboje wymienic piece of iron na COKOLWIEK. jezeli zadziala to mozna dalej w to brnac sory za nie uzywanie polskich znakow ale nie chce mi sie od urodzenia jestem chory na lenia @EDIT Owne3d mowiac Chaos :D i cytujac posta sprzed dawna rzeczywiscie nie nabijasz posta i wiele wnosisz do tematu -.- |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:14. |