Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Sweaty cyclops (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=55299)

Ingham 25-12-2005 00:59

Po update zacząłem znajdować dużo więcej grudek rudy żelaza niż wcześniej. Mam wrażenie, że znowu można je dla spoconego zbierać.

I na pewno nie będzie chodziło tylko o żelazo. Może jakieś kowadło, albo młot (thunder hammer z Orshaballa lub Morgarotha?).

morwi 25-12-2005 06:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ingham
Po update zacząłem znajdować dużo więcej grudek rudy żelaza niż wcześniej. Mam wrażenie, że znowu można je dla spoconego zbierać.

I na pewno nie będzie chodziło tylko o żelazo. Może jakieś kowadło, albo młot (thunder hammer z Orshaballa lub Morgarotha?).

ta dac mu thunder hammera po to zeby ci fsa zrobil...

Aroonia 02-05-2006 18:37

mi się wydaje ze ten spocony tak łatwo nam miecza nie wykuje... przeciez Cipy nie usuneli by tego qesta w taki sposób ze nadal jest dojście nadal jest cyc i mozna z nim gadac. to może byc albo podpowiedz do innego qesta (?) albo ten cyc wykuje ale nie ze przyniesiecie mu piece of iron a on wam zrobi warlord sworda... :baby:

skryhull 02-05-2006 20:21

całkiem możliwe że cycek wykuwa jakieś pospolite bronie takie jak fs, bright sword czy co jak się do niego powie np BUY Warlord sword to on "Do lil one want to trade for warlord sword?" a potem mówi "you dont have stuff i want"
tak samo mówi o fire sword giant sword double axe i wielu innych broniach
więc może trza mu przynieść te metale i on zrobi broń? może jest to alternatywny sposób zdobycia broni, tak samo jak zakup u djinnów? że np przyniesiesz mu ten płonący metal i on ci zrobi fsa, no a metalu pilnują demony :D no ale to tylko taki przykład

Michalk88 03-05-2006 14:49

Od jakich skilli mozna na cyce

Duch Niespokojny 03-05-2006 16:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez emilok
daj mi dowod ze sie da, ja ci daje dowod ze sie nieda, nikt jeszcze tego niedokonal, to jest dowod ze sie nieda tego zrobic, podaj mi jakikolwiek dowod ze to jest mozliwe, nie ze bylo mozliwe x lat temu, ale ze jest mozliwe tu i teraz

"Wszyscy wiedzą, że czegoś się nie da zrobić. A potem przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on właśnie to robi"
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez del toro
Jak do niego piszesz np. magic longsword to mówi że nie masz odpowiedniego surowca "lil one"

Wydaje mi się, że raczej niesłusznie uważacie, że chodzi właśnie o jakiś surowiec. Cyklop używa słowa "trade", czyli handlować/wymieniać, a więc równie dobrze może to być jakakolwiek rzecz, która się mu spodoba. Miałem zamiar kiedyś pójść do niego z pluszowym misiem i zaproponowac wymianę za warlord sworda, ale Sir Saneris rozwiał moje nadzieje. Z drugiej strony jednak, jednooki mówi też dużo o róznych rodzajach metalu. Chyba nie gada tak bez potrzeby (choć może robi tak dla "zmylenia przeciwnika"), więc można wywnioskować, że chodzi mu o przedmioty wykonane z odpowiedniego materiału.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bogdan1990
Skoro tak wielu z was mówi że tego questa już "NiMa" to może zrobilibyśmy jakiegoś posta do cipów żeby albo skasowali cyca albo żeby zrobili jakiegoś innego questa związanego z spoconym....

Cipy i tak zrobią, co chca, bo w niewiele ich obchodzi zdanie graczy.

szymon287 03-05-2006 18:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michalk88

wyjdz i nie wracaj

miszko77 06-05-2006 11:14

kiedys chyba tzreba bylo przyniesc do niego 1000 piece of iron i cos tam wykuwal. Ale chyba juz go wycofali. zreszta zeby uniesc tyle blaszek tych trzeba miec pare capa :P

skryhull 09-05-2006 10:49

nie no ten tekst mnie powalił... to jest npc cycek!

Sante Mefisto 09-05-2006 19:39

Ja z tym cycem gadalem juz ponad 2 godzinki i nic ... jednak zaufany kolega, który gra w tibie juz od ponad 3 lat powiedzial mi ze mozliwe jest to, iż WS można dostac za SoV. Jestem w stanie sie z tym zgodzić przecież miecze są zrobione z METALU więc to czego chce cyc to nie musi byc kawalek metalu jak "pice of iron" lecz może to byc sword wykuty z tego surowca. jednak to jest moja hipoteza i myśle że chociaż część z was sie z nią zgodzi.B)

:cup: HAIL AZURA!!!:cup:

Sante Mefisto 09-05-2006 19:59

Ps:

Skoro cycek mówi coś o "stali demonów" może miec na mysli Magic sword (SoV). Którego można zdobyc przecieżzabijajac demony w annihilator quescie. ;]8o

poisoner 09-05-2006 20:55

LOOOL. 10 stron i z tysiac osob juz sie tu wypowiedzialo i zadnej sensownej wskazowki, wszyscy tylko gdybają -.-
Cytuj:

Gratz prowokacji, szkoda ze kilku noobow dalo sie na to nabrac i odpowiedzialo na tego posta -.-

poisoner 09-05-2006 21:14

sorry za double posta, net mi sie wali dzisiaj, prosze o usuniecie tego posta

Masterek Danio 09-05-2006 21:17

To jest podobne do kostki hor~w diablo 2

n3sTo 11-05-2006 15:16

Powiem Wam Ze Moj Kolega Uslyszal Ze Trzba Miec 20 Bp Iron Pice Zeby Dostac Warlord Sword Ma Jush 7 Ciekawe Czy Mu Sie Uda Ale Ja Slyszalem Ze Z 1000 Iron Piece Jest Fire Sword ;(

>Jtank< 12-05-2006 15:53

Ej ja gadalem z tym cycem i dialog wygladal tak:
14:59 Kiran Galo: HI
14:59 A Sweaty Cyclops: Hum Humm! Welcume lil' Kiran Galo.
14:59 Kiran Galo: warlord sword
14:59 A Sweaty Cyclops: Do lil' one want to trade a warlord sword?
14:59 Kiran Galo: yes
14:59 A Sweaty Cyclops: You not have stuff me want for.

Brzmi ciekawie co nie?

Poza tym tak gapilem sie na warlod sword i mi lekko przypominal bright sword(ostrze tez takie mniejwiecej zóltawo bialawe) no ale nie mam brighta wiec nie wiem

Tak wygladaly inne dialogi

5:03 Kiran Galo: hi
15:03 A Sweaty Cyclops: Hum Humm! Welcume lil' Kiran Galo.
15:04 Kiran Galo: fire sword
15:04 A Sweaty Cyclops: Do lil' one want to trade a fire sword?
15:04 Kiran Galo: yes
15:04 A Sweaty Cyclops: You not have stuff me want for.
15:04 Kiran Galo: serpent sword
15:04 A Sweaty Cyclops: Do lil' one want to trade a serpent sword?
15:04 Kiran Galo: yes
15:04 A Sweaty Cyclops: You not have stuff me want for.

moze to juz bylo ale nie wiem

Mero Wojtek Pall 12-05-2006 16:24

Dziwne.daj screena mapki zobacze gdzie jest ten cyc i sam spróbuje.

Fire Necromacer 12-05-2006 16:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mero Wojtek Pall
Dziwne.daj screena mapki zobacze gdzie jest ten cyc i sam spróbuje.

OMG.. na prawo od depo jest góra, w polu jest dzióra do odkopania (już wiesz co z tym zrobic?) schodzisz na dól, zabijasz 2 rotki i tylko Ci pozostaje wchodzic na góre, aż zobaczysz cycka (NPC, wiec nie wrzeszcz przed kompem, że zaraz padniesz ;P )

Muzzores 12-05-2006 20:28

Pierdoly gadacie i tyle

dawniej temu spoconemu cycusiowi cza bylo dac wode bo jak spocony to mu sie pic chce no nie ??i za to cos ten dałn robil ale nie wiem co i koniec kropka jak chcecie szukac dalej milej straty czasu:o :o :creature: :faceoff: :lolo: :faceoff: :dance: :Ork:

daro_16 12-05-2006 21:52

n/c ludzie.... wezcie czytajcie caly temat a nie tylko ostatnie posty

@up
Powiem Wam Ze Moj Kolega Uslyszal Ze Trzba Miec 20 Bp Iron Pice Zeby Dostac Warlord Sword .
A mi Prababcia mowila ze trzeba mu dac kilo bananów, a on ci da Banana Sworda

H.. mnie tu trafia jak widze np. " trzeba mu przyniesc... a on da nam cos" itp. BIG nOOb'y sa w tym temacie..
A co do Q. wg. mnie jest do wykonania , tylko CIP'y bardzo go utrudniły go, po kilku update. To jest ta sama sprawa co Sof na roku.. Wiadomo ze takie Q. byly. z roznych źrodel. Mi sie nie chce nad nim zastanawiac, jeszcze na dodatek nie umiem dobrze anglelskiego. :/ :P
Nawet nie wiecie jak Tibia sie zmieniła od paczotku istnienia.
Tibia jest odkryta w okolo 70 %. Jak ktos cos wie na temat tych 30 % to sa to tylko HIPOTEZY.
I JESZCZE RAZ MOWIE ZA NIM NAPISZESZ POSTA PRZEZYTAJ CALY TEMAT !!

Samelo 13-05-2006 15:38

Moja propozycja!!

a moze ten cyclop chce po prostu broken sworda naprawi go i powstanie np. magic long sword co wy na to??

Samelo 13-05-2006 15:40

To moze byc prawda

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Samelo
a moze ten cyclop chce po prostu broken sworda naprawi go i powstanie np. magic long sword co wy na to??

SRKI ZE CYTUJE SAM SIEBIE :P

daro_16 20-05-2006 12:54

@up
Jak by tak bylo to by kazdy mial MLS ...

ti-rex 22-05-2006 09:12

Spocony Cyklop

Przeczytawszy wasze wszystkie posty, stwierdzam że to nawet ciekawe. Jendak
nie chcąc tego skomentować powiem tyle: Po pierwsze jeśli takowy quest by istniał to ten gość co by go odkrł jak to zrobić by se założył np. 10 charów każdym go wykonał i by sprzedał kumplom czy na necie za 300 zł 1 taki mieczyk, A po drugie, sami pomyślcie jak to możliwe żeby z anihilatora (trzeba mieć 100 lvl) był sov i sca, a niby w quescie w któym wystarczy przynieść kilka śmieci byłby np. Warlord sword.

Ale patrząc pozytywnie sami zobaczcie jeśli ten quest by istniał trzeba by było przynieść coś ważnego żeby wykuł np. Magic Plate Armor (cyt."Legenda: Ten legendarny pancerz został wykuty przez najlepszych płatnerzy z przymierza światła z metalu z samego serca Tibii i wzmocniona przez dodany mistyczny klejnot. Podobno siły zła ukradły sekret tworzenia tej zbroji i zbudowali swoja wersje" jak widać jest zrobiona z najlepszego metalu może trzeba dać mpa spoconemu cyklopowi i z 100 crystali może wtedy bym w to uwieżył ale nie inaczej.

NekroSnajper 03-07-2006 17:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez szymi
najlepszy respawn piece of iron jest w kazo. w miejskiej kopalni respi sie tego 6 obok siebie. ale zeby uzbierac ten 1000 na WS to by trzeba troche tam posiedziec ( 1000:6= 167 dni, czyli pol roku codziennego logowania sie po resecie serva)

Ale przecież Piece of Iron (sprawdzałem w słowniku co to znaczy: żelazo, żelazko, żelazny, nieugięty, prasować. Czyli jest to kawałek żelaza a nie miedzi/metalu lub innego g*wna) respi się w różnych miejscach np przed wejściem do zamku w AB leży kilka i w smietnisku w AB (uwaga na roty, raty itp xD) więc nie trzeba przez pół roku siedzieć tylko krócej :P Założe się że gdyby tak wyzbierać z całej mapy te wsyzstkie kawałki to było by tego kilkaset :P
Moim zdaniem z Piece of Iron cyc robi Iron Hammera bo to by było troche za łatwe przynieść troche ironu i mieć jeden z najlepszych mieczy w tibii. Przecież questy to przeważnie tylko kasa a nie coś dobrego. Np ubicie 2 GSów żeby dostać Crown Helmeta (to był przykład bo taki quest chyba nie istnieje) w którego przeważnie każdy już wtedy ma (no... chyba że ma lepszy helmet :P), wtedy przeważnie każdy sprzedaje takiego helmeta chociaz ja bym se zatrzymał na wypadek deada jakbym stracił helmet to bym miał na zmiane :P.

Legolas Greenleafe 04-11-2006 22:20

Nie wiem czy ta bron da sie zdobyc, ale wiem co ten cyc robi. I ci, którzy zrobili addon na miecz tez to wiedza. Wpadlem przed chwila tam i jeszcze jakis h lvl. Ten h lvl powiedzial mi, ze cyc moze przetopic crown armor, giant sword lub dragon shield na metale. Z crown armor jest royal steel potrzebny do tego addona z mieczem na plecach. Giant sword daje jakis huge steel costam.
A jeszcze jedna sprawa. Cyc mowi cos o 3 bast skirtach dla kogos.

kukaki 06-11-2006 16:31

up
tu sie zaczyna quest na obsidian knife
chyba

Keel 08-11-2006 16:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Samelo (Post 804461)

Odkryles moja tajemnice ;(

pajda002 05-12-2007 13:37

jak dojsc do tego trefnego cyklopa powiedzcie

pajda002 05-12-2007 13:59

wogole mi powiedzcie jak tam do niego dojsc

Oskar111 05-12-2007 15:44

co w tym zlego ze sweaty cyclops jest tylko traderem ? quest traders and helpers sie bodajze nazywa (jest w quest logu) i daje sie mu 3 bast skirty w zamian za to on bedzie przetapial dragonki c army i gsy na te stale jak sie powie costam w jezyku cyca i ma sie wlasciwy item (uth'lokr itd) to na takiej zasadzie mozna kierowac wasze rozumowania ~ gl

bari95 01-02-2008 23:38

pomysl

moze mu trzeba przyniesc plate armor i mistyczny klejnot a on ci zrobi MPA ;p

albo najlepiej jak taki spocony to zamiast wody to moze mu lepiej browara przyniesc co nie?

0wn3D 03-02-2008 09:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Auron (Post 598411)
Moze postarajmy się to wszystko zebrać do kupy! Panuje tu jeden wielki haos.

więc pierwsze co to.

1.Zdobyć GSH.
2.Znaleść jakiś metal (ahh...!)
3.Zagadać do niego na różne sposoby.
4. Już lece do AB :P ;)

Chaos* :] ;) :] ;)

Fenor 04-02-2008 13:43

Jeżeli ten sweaty cyclops jest jedynym ocalałym z cyclopów kowali, które były pod władzą złego boga to może trzeba zagadać do niego coś związane z przeszłością i z tym bogiem.

Wysztus 23-07-2008 13:29

13:20 Hard Shield [32]: lil lil
13:20 A Sweaty Cyclops: Lil' lil' ones are so fun. We often chat.
13:21 Hard Shield [32]: humans
13:21 A Sweaty Cyclops: Always asking me for stuff they can't afford.

13:23 Hard Shield [32]: orcs
13:23 A Sweaty Cyclops: Silly ones. Not talk much. Always screaming and hitting.
13:23 Hard Shield [32]: cyclops
13:24 A Sweaty Cyclops: Me people not live here much. Most are far away.
13:24 Hard Shield [32]: minotaurs
13:24 A Sweaty Cyclops: They were friend with me parents. Long before elves here, they often made visit. No longer come here.

Preesiesss 07-08-2008 14:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tasamko (Post 592397)
jest to taka sama sprawa jak z odrastajaca trawa przed wieza na femur hills (prawdopodobnie nieaktywny juz quest na tower shielda)

Wymądrzasz się i nawet nie wiesz o co chodzi z tą wierzą na "femur hills"...

piwuch 08-08-2008 21:03

co do wiezy na femor wiem jak przejsc przez trawe ale nie powiem bo sie tam chowam ze skullem jak pkuje (naprawde wiem nie jestem noobem typu wiem ale nie powiem) wejscie na tę wiezę zostalo dodane w jednym z kilku ost update, chyba 8;00. Mysle ze h lvle to wiedza

co do cyca. hmm mieszkam w kazo wiec nic nie zrobie [przynajmniej narazie]
mam wykonanego questa friends and traders na tego cyca i nie raz przetapialem itemy na metale .
moze ktos sproboje wymienic piece of iron na COKOLWIEK.
jezeli zadziala to mozna dalej w to brnac

sory za nie uzywanie polskich znakow ale nie chce mi sie
od urodzenia
jestem chory na lenia

@EDIT Owne3d mowiac Chaos :D i cytujac posta sprzed dawna rzeczywiscie nie nabijasz posta i wiele wnosisz do tematu -.-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:14.