Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Mundurki w szkołach (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=55826)

Yarpen Zigrin 15-11-2005 20:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez OnlyM(PL)
No nie zeby worek na ziemniaki, ale bardziej "normalnie" sie ubieraly i co to nich nie pasuje niech nie ubieraja. Bo ja nie widze stara babe w sukni balowej =/ A dla tych ladnych jezeli suknia pasuje to nie mam nic przeciwko :*

Masz na myśli Hermionę?:P

Aval'yah 15-11-2005 21:08

@up

omg, ty naprawdę masz jakąś manię o.0

OnlyM(PL) 15-11-2005 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yarpen Zigrin
Masz na myśli Hermionę?:P

I nie tylko :*
@up I nie tylko on :P

Caer 15-11-2005 22:43

Proponuję założyć osobny temat o "majtkach biodrówkach, stringach i paskach w dupie". Tutaj chyba miała być dyskusja o mundurkach, ale co tam... :P Określenie "tania dziwka" nie bez powodu pisałem pomiędzy "", gdyż dla mnie jest to przenośnia. Jest duża różnica między makijażem delikatnie podkreślającym urodę, a walnięciem sobie kilo tapety na twarzy i latania "z dupą na wierzchu". Nie każdej dziewczynie pasują spodnie biodrówki, stringi podciągnięte pod pachy czy koszulka odsłaniająca brzuch. Jak już wcześniej pisałem, przed wyjściem z domu dobrze jest spojrzeć w lustro.

P.S. Trochę chaotyczny post, ale u mnie dochodzi 1:00 i jestem już lekko śpiący... ;)

PiXik 24-07-2006 21:48

temat wraca jak bumerang
http://wiadomosci.onet.pl/1360332,11...,itemspec.html
mam nadzieje,że jak pomysł wejdzie w życie to ja już do szkoły nie będę chodził...istna głupota

morwi 24-07-2006 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PiXik
mam nadzieje,że jak pomysł wejdzie w życie to ja już do szkoły nie będę chodził...istna głupota

nikt ci nie karze... zostaniesz kolejnym 'złomiarzem'.

btw:
Cytuj:

Decyzję podejmowałby dyrektor szkoły lub rada rodziców.
więc jak wejdzie to w życie to i tak szkoła nie musi tego wprowadzać

M@rcin 24-07-2006 22:06

Mam głęboko w dupie, że ktoś chodzi w ciuchach za 500 zł, mam głęboko w dupie, że ktoś chodzi w rzeczach z lumpexu, mam głęboko w dupie, że ktoś przechwala się drogimi rzeczami, a drugi ma poplamiony sweter, nikt nie będzie mi mówił jak mam się ubrać, pie.rdolić ten system! Oby moja szkoła nie podłapała tego idiotycznego pomysłu!

OnlyM(PL) 24-07-2006 22:21

A ja i bez tego mundurek, od 1 wrzesnia :S

Vanhelsen 24-07-2006 22:38

1) leję na mundurki, bedą, nie bedą, do szkoły trzeba będzie chodzić...
2)Mundurki niech sobie będą pod warunkiem, że będą w miarę eleganckie... coś w stylu garniaka... t-shirt z logo szkoły na całą klatę + jakieś denne spodenki to za przeproszeniem sith a nie mundurek... takim czymś mozna tylko pastować podłogi...

Dark Sven 24-07-2006 22:58

Omg! Dzisiaj widziałem zdjęcia uczniów mojej mamy w mundurkach (sprzed kilku lat). Dać "ruszczke" i będzie H.P

A ja mundurkow nosic nie będe. Hmm... czy to nie jest tłamszenie wolności, która (niby) w Polsce jest.
Bosh jak ja nie lubie Frankensteina >.< i kaczek >.<''

Olorion. 24-07-2006 23:19

Najlepiej niech zrobia zeby WSZYSCY uczniowie podstawowek, gimnazoj i liceow nosili zarowiaste rozowe drechy!

kaczi 24-07-2006 23:26

Nigdy w życiu jakiś mundurków..

Każdy ma prawo ubierać jak mu się podoba.. Nie będzie mi Minister Edukacji ( Co ma tyle wspólnego ze szkołą co ja... ) mówił jak się mam ubierać.

Smetana 24-07-2006 23:38

Cytuj:

Co ma tyle wspólnego ze szkołą co ja...
No to każda sucza na ciebie leci.

spider-bialystok 25-07-2006 00:03

Jesli kaza nosic to nie bede z tego powodu zmienial szkoly [chociaz u mnie szanse na to sa zerowe :p] A pomysl mi sie wydaje niepraktyczny- nie chce chodzic po miescie w mundurku, a czasami bede musial gdzies isc na miasto bezposrednio ze szkoly.

Ashlon 25-07-2006 00:08

Koles X kupil 1 mundurek. Koles X ma wuef na pierwszej lekcji w poniedzialek. Koles X zaklada mundurek na spocone cialo. Koles X fajnie pachnie przez nastepny tydzien szkolny ^^

PiXik 25-07-2006 00:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez morwi
nikt ci nie karze... zostaniesz kolejnym 'złomiarzem'.

btw: więc jak wejdzie to w życie to i tak szkoła nie musi tego wprowadzać

za 2 lata kończe szkole a na studiach nie ma ch*** we wsi aby były mundurki więc nie udała Ci się riposta.ALEŻ MI CIE SZKODA...
Znając moją szkołe jeśli coś takiego wejdzie to napewno ponosimy sobie mundurki-.-

Rinnaroc 25-07-2006 00:47

Mundurki mogą być, ale pod warunkiem, że będą z nike'a lub diverse'a ;S Ciekawi mnie sprawa spodni czy będą kantowe gangsterki czy jakie sie chce :P

Ashlon 25-07-2006 01:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rinnaroc
Mundurki mogą być, ale pod warunkiem, że będą z nike'a lub diverse'a ;S

Znaczek ponad wszystko! Pewnie ubralbys najgorsze gowno, gdyby to bylo nike'a. Btw to musi byc dostosowane do kieszeni wiekszosci...

OnlyM(PL) 25-07-2006 01:52

Ze gora to koszula, krawat etc a dol dowolny ale musi pasowac do reszty.
A mundurki mamy z reportera.
Cena: 125, przypominam, ze sama gora.

morwi 25-07-2006 07:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PiXik
za 2 lata kończe szkole a na studiach nie ma ch*** we wsi aby były mundurki więc nie udała Ci się riposta.ALEŻ MI CIE SZKODA...
Znając moją szkołe jeśli coś takiego wejdzie to napewno ponosimy sobie mundurki-.-

to po jaki huj piszesz że nei będziesz chodził do szkoły ?-.- zresztą wnioskując z twojego pierwszego posta nie dojdziesz do studiów...

btw. Szkoda mi ciebie... naprawde

7up 25-07-2006 08:39

Pomysł wg. mnie głupi. Poplamisz sobie koszule i będziesz w tym łazić, a do tego dojdzie jeszcze, że mundurek będzie biały to już wogóle :confused:
Dzisiaj w radiu było... Giertych chce wprowadzić mundurki, aby odróżnić dealerów na boisku :D

Seindan 25-07-2006 09:24

Ja emigruje...

ciemne dropsy 25-07-2006 10:24

MUNDURKOM MOWIMY STANOWCZE KVRVVA NIE !

Nie bede chodzil w jakims zielonym wdzianku po to zeby wygladac schludnie ( ROTFL ! ) i zeby zacierac roznice majatkowe. Roznice majatkowe byly, sa i beda i nic tego nie zmieni, nie beda sie smiac z ubran, beda sie smialy z mieszkania, domui wszystkiego innego co moze byc rozne z racji na ilosc pieniedzy. Rozwalaja mnie tez te wasze komentarze, ze liczy sie to co jest w srodku, i precz z wymalowanymi dziewczynami. Ta? a na co sie gapisz jak taka dziewczyna idzie? Moze tak samo mowisz w szkole w grupie kolegow, co? Sorry, ale czasami wydaje mi sie ze to forum to odosbniona, elitarna grupa spoleczna, ktora jest w 99% dorosla, powazna, kocha szkole itp, itd.

A co do cnotek w mundurkach, takze precz jak to Matek powiedzial ;)

Matek 25-07-2006 10:36

Lata edukacji w szkole srednej i podstawowej mam za soba. Ale nie wyobrazam sobie, zeby moje dziecko chodzilo do szkoly w mundurku. I nie obchodzi mnie to, ze widac kto jest biedniejszy a kto bogadszy - po to czlowiek zarabia pieniadze, zeby potem je wydawac na drogie rzeczy. Jak mozna poczuc wartosc kasy jak jedyne co sie robi to oszczedzianie?

Po drugie: indywidualnosc. Popatrzcie zreszta na samych siebie i zaobserwujcie jak sie zachowujecie w konkretnych ciuchach. To nie szata zdobi czlowieka, prawda, ale od szaty zalezy czy bedziemy czuli luz czy skrepowanie. Czy bedziemy mieli cos do zaoferowania dla swiata, czy bedziemy jednymi z wielu w towarzystiwe;]

Co do wygladu kobiet w szkole. Jak ktos wczesniej wspominal: jezeli ladna kobieta, niech sie tak ubiera, jak brzydka, niech naklada mundurek:) Panowie, kobiety ubieraja sie seksowanie dla was, nie dla siebie. Zamiast marudzic na temat ich wygladu lepiej podejsc i zagadac;)

Vandoz 25-07-2006 11:04

Omg! Na co nam mudurki? Niech sie Giertych wypcha!
Ja uciekam z tego kraju :p

kaczi 25-07-2006 11:04

Pewnie będą obcisłe, zasłaniające każdą część ciała..

I na co teraz faceci będą mogli popatrzeć idąc korytarzem? Chyba na logo szkoły na sweterku koleżanki..

Zamor1 25-07-2006 11:07

pojebac te mundurki !!!!! omfg tez kurwa wymyslil, dealerzy nie beda mogli sobie mundurka ubrac ? bullshit
dlaczego nasz rzad jest tak glupi ?!

PiXik 25-07-2006 11:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez morwi
to po jaki męski narząd płciowy piszesz że nei będziesz chodził do szkoły ?-.- zresztą wnioskując z twojego pierwszego posta nie dojdziesz do studiów...

btw. Szkoda mi ciebie... naprawde

wiesz każdego szkoda,Ciebie też...ale kończe jałową dyskusję z jałowym rozmówcą prowadzącą do niczego:-)
btw.taki mundurek też nieźle pewnie będzie kosztował więc...to nie ma głębszego sensu.

Pan Kaczor 25-07-2006 22:30

NIE NIE I NIE dlamnie to jest smieszne mudurek ja bym nie chodzil za chuja i tyle . Mundur i Pala Wyglada mi to na Pedala

Walekifa 25-07-2006 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaczi
Pewnie będą obcisłe, zasłaniające każdą część ciała..

I na co teraz faceci będą mogli popatrzeć idąc korytarzem? Chyba na logo szkoły na sweterku koleżanki..

Z tego co mi się wydaje,to niektóre mundurki szkolne dla pań mają dość krótkie spódniczki ;) więc się nie martw. A co za tym idzie?

W mojej szkole gdzie mamy dyrektorkę Katechetkę + Szalonego nauczyciela geografi duże kolczyki,dużo odsłaniające ubrania,farbowane włosy nie są zgodne ze statutem szkoły.Więc jeśli będą tam fajne krótkie spódniczki to mundórków nie wprowadzą,w przeciwnym razie na pewno tak.. ;l

ari2423 25-07-2006 23:10

ja móglym być na tak jezeli biale bluzki od dziewczyn były by na maxa prześwitujące ( tak sie to pisze?) do tego krawaty, miniówka i chyba zwroczek będzie mozna troche zadowalić ( acha i czerwone staniki xD)

a jezeli nie tak jak opisałem no ti nie ;(

spider-bialystok 25-07-2006 23:46

Rotfl, mam jakies dziwne wrazenie, ze niektorzy uzytkownicy widuja dziewczyny tylko w szkole :D

Smetana 26-07-2006 00:33

@ari2423
Wpisz 'sex' w googlach.

Zalgadis 26-07-2006 01:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smetana
@ari2423
Wpisz 'sex' w googlach.

lol?..........

kaczi 26-07-2006 08:28

Powiedzmy mundurką TAK!:
http://www.talentonline.co.nz/dance-...chool-Girl.jpg

Wielki Mancyz 26-07-2006 08:51

Mundurki są według mnie dobre bo :
- żaden idiota niebędzie kozaczył że wygląda lepiej od ciebie
- wszyscy wyglądają identycznie więc nikt sie do siebie nieczepi bo jak ktoś ci powie " wyglądasz jak **** " to możesz mu powiedzieć " a ty to co "

Jednak są też minusy:
- gdyby doszło do jakiejś zbrodni w szkole i ofiara niedojrzała twarzy a ty byś był w pobliżu został byś podejrzanym z powodu identycznego ubioru :baby:

Chyba jednak mundurki to przeszłość ;D

Matek 26-07-2006 09:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielki Mancyz
Mundurki są według mnie dobre bo :
- wszyscy wyglądają identycznie więc nikt sie do siebie nieczepi bo jak ktoś ci powie " wyglądasz jak **** " to możesz mu powiedzieć " a ty to co "

Kolejny, ktory ma kompleksy. Wybacz, ale dlaczego np. moje dziecko ma cierpiec katorgi ubierajac sie jak wszyscy inni skoro on wlasnie chce wygladac lepiej niz jego rowiesnicy? Prawo dzungli: ludzie ladniejsi i przyjemniejsi w wygladzie maja lepiej. I kupa mnie obchodzi, ze znajdzie sie ktos kto sie ubiera gorzej (czy to z powodu braku kasy czy gust). Pozatym: mundurki nie beda za darmo. Biedota i tak ich nie zakupi i dzieciaki beda sie smiac, ze mundurka nie ma;]

Masterek Danio 26-07-2006 09:12

Mnie tam nie obchodzi to bo my juz mamy zaklepane te mundurki :/
Mamy miec niebieskie spodenki i biala koszule z kołniezem :/[ale za rok :) ]
A dyskryminacja to bedzie bo ja uzywam [popularny proszek do prania] a taki jeden czegos innego i wybielacza :pp
@off:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez przrobka reklamy
OO!! to dosia, a myslalem ze mam downa :/

:D

kaczi 26-07-2006 09:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matek
Kolejny, ktory ma kompleksy. Wybacz, ale dlaczego np. moje dziecko ma cierpiec katorgi ubierajac sie jak wszyscy inni skoro on wlasnie chce wygladac lepiej niz jego rowiesnicy? Prawo dzungli: ludzie ladniejsi i przyjemniejsi w wygladzie maja lepiej. I kupa mnie obchodzi, ze znajdzie sie ktos kto sie ubiera gorzej (czy to z powodu braku kasy czy gust). Pozatym: mundurki nie beda za darmo. Biedota i tak ich nie zakupi i dzieciaki beda sie smiac, ze mundurka nie ma;]

Popieram w 100%.

Jeszcze troche będzie trzeba chodzić w tanich butach, żeby dyskriminacji nie było.. A o komórkach to już nawet nie wspomne..
Limit pieniędzy do szkoły: 10 zł: Żeby każdy miał równo..

Smetana 26-07-2006 12:08

Cytuj:

Powiedzmy mundurką TAK!
Dobre :).

Cytuj:

Widzę, że miałeś jakieś traumatyczne przeżycie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:11.