Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Kolejne szczegóły na temat świątecznego update! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=56742)

OnlyM(PL) 24-11-2005 21:28

@up te rozdzki bede przeznaczone dla 40- wiec h lvl nie wiele na tym zyskaja -.-

Zarr Maril 24-11-2005 21:29

FAjny update się szukuje, ale ja to bym marzyl jeszce o możliwosci teleportowania sie postaci magicznych, oczywiscie nie w chwili gdy ktos nas atakuje. to bylo cos :P z drugiej strony ciekawe ile taka różdżka będzie kosztować ja juz zaczynam zbierac kase odkurze druta zeby uhy robil bo ostatni zaszalałem i cała kase wydałem a Najlepiej by było gdyby CipSOft dał każdemu drutowi i magowi 1 różdżke do dp po update :P taki maly gratis :P NOM to sobie pomarzyłem

PeTeRsOn 24-11-2005 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez N-o-2
Wszystko ladnie pieknie tylko pozostaje ta jedna kwestia .... a mainowicie WODA !! wprost bierze mnie na wymioty jak ja widze, czy cip-soft chce zrobic z naszej Tibi 'PoKeMoNy' ?? powiedzcie co sadzicie o nowym wygladzie graficznym wody.

Nie jest Bardzo zła :] Oceniam ją na 3+ mogliby zrobic fale i takie tam a tak to wyglada jak niebieska plama :P

Skenone 24-11-2005 21:29

Wkoncu sie wzieli za postacie magiczne (moze to i zle bo ostatnio wzieli sie za soule), a moze dadza jakies fajne czary spontaniczne typu energy wawe dla druta.
wkońcu wyrownala by sie roznica miedzy sorcem a druidem. Wiec nie wiem czy podobac mi sie bedzie ten update. Ale jeszcze ta woda ......... :confused:

Quezacoatl 24-11-2005 21:30

O rany! Naprawde wieżycie że te różdżki będą waliły z SD czy HMM??
To pewno będą zwykłe bronie którym będą statsy rosły jak ma sie mane i tyle.
I będą albo bardzo drogie albo słabe albo trzeba będzie wysokiego lvla i mlvla albo też będą sie szybko zużywać...

Ciekawe tylko co z tymi czarami od lvlu?? Czy to się knighta też dotyczy??
żeby sie nie okazało że żeby walnąć exura potrzeba 40lvla i 10 mlvla XDXD X(

Te grafiki są niezłe, wprawdzie wygląda to jak w pokemonach XD ale przynajmniej jest animacja. Wygląda na to że będzie dużo zmian (głównie z czarami i rónami), nie tylko dla sorców i drutów ale i dla palli i knajtów (tych ostatnich najmniej bo mają najmniej czarów).

Ale ja nadal czekam na nowe outfity, tereny i czary.(może w dalszym update)

Tompior 24-11-2005 21:31

Tesknie za stara tibia i czasami ze smokiem na skalce i ef style :)

Vezir 24-11-2005 21:34

W sumie spox

No ale na otsach to juz jest od dawna w tibi 7,5 juz bylo to zadna wielka frajda a co gorsz jesli zauwazyliscie to instant czary bendol mialy wienksze wymagania - MAM NADZIEJE ZE TO KNIGHTOW NIE DOTYCZY :p

-=DanieL=- 24-11-2005 21:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alora
No nareszcie. W końcu low lvl mags/druids będą mieli szanse an wygranie z Pk i nie będa okupować koplani żeby expić a hlvl żeby soule bić. Do tych co im się nei podoba: Ceny run spadną!!! Teraz ludzie kupia różdzke i manaski i jazda a nie tony runek. 100 MS/ED kupi manasy,różdżki troszq uhow. Expi bije mlvl nabija soule . Wraca do depo/domku robi Explo/Uhy dla knajta. Swoją drogą CipSoft pwoinnien dać możliwo ść strzelania sorkowi w ludzi z okienka Battle.

Down: Chłopie pomyśl palek kilknie i nawala caly czas z boltów sorka/druta tak samo knajt podbiega i bije ,a sork druid musi mierzyć w nich z okna gry!!
A pozatym i tak uważam iż po Update nie bedzie fajnie tylko gorzej

Down 2: Zastanowiłem sie i jak byś chciał wiedzieć była nawet o tym sonda na www.tibia.com.

TAK TAK JESTEŚ FENOMENEM!!!
palek często przebija się przez armor ale ma małe hity z tych głupich bolców na wyższych levelach on nawet sorców tymi bolcami dobże nie podrapie dzięki Bogu może sdki używać! a sorc raz przywali z sd i pallowi 1/3 hp zchodzi... o ue nie wspomnie często na wojnach taki pall ratuje się resztkami hp teraz sorcowie z tymi różdżkami będą zabierać mu te "resztki" hp.
widać że jesteś newbie

Clark 24-11-2005 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor
Podsumuje to w czterech słowach:
Ani rewolucja, ani rewelacja.

To sa najmadrzejsze slowa w tym temacie... Czym wy sie do cholery zachwycacie grafika z zeldy??Taka sama,identyczna jest grafika w zeldzie,w pokemonach,tandeta na maxa nie widze nic szczegolnego tibia po tym walnietym update straci swoj caly urok...

Vezir 24-11-2005 21:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl
O rany! Naprawde wieżycie że te różdżki będą waliły z SD czy HMM??
To pewno będą zwykłe bronie którym będą statsy rosły jak ma sie mane i tyle.
I będą albo bardzo drogie albo słabe albo trzeba będzie wysokiego lvla i mlvla albo też będą sie szybko zużywać...

Ciekawe tylko co z tymi czarami od lvlu?? Czy to się knighta też dotyczy??
żeby sie nie okazało że żeby walnąć exura potrzeba 40lvla i 10 mlvla XDXD X(

Te grafiki są niezłe, wprawdzie wygląda to jak w pokemonach XD ale przynajmniej jest animacja. Wygląda na to że będzie dużo zmian (głównie z czarami i rónami), nie tylko dla sorców i drutów ale i dla palli i knajtów (tych ostatnich najmniej bo mają najmniej czarów).

Ale ja nadal czekam na nowe outfity, tereny i czary.(może w dalszym update)

To wejdz na jakiegos otsa i zobacz to wali jak bron dystansowa ale slabo na +/- 20 lvl 25 m lvlu bendzie walic po 20-30 w ludzi na więcej nie liczcie a co do zuzywania sie to one sie niezuzywajol A Z OUTFITAMI TO FAKT KAZDY CHE NOWE I LADNIEJSZE :) :) :) :] :] :] :D :D :D :p :p :p

Pacek 24-11-2005 21:49

nareszcie coś sie ruszyło w profesjach, nareszcie cipsoft coś zmienia, co prawda pewnie bedzie bunt jeżeli jak myśle UE bedzie dostępne dopiero koło 60-80lvl a SD prawdopodobnie niewiele niżej to i tak uważam że to bedize pierwszy UP ktory bedize mi sie podobał, gdyby nie ta grafika to już wogule byłby miód malines, naprawde jestem ciekawy zmioan i chyba znowu zaczne grac moim sorcem (oczywiście po maturze)
ps. statki wyglądają tragicznie

slammer 24-11-2005 21:49

mi sie wydaje, ze te rozdzki to bedzie cos takiego jak w tibii ME: rozdzka będzia miała np. 40 atk, ale przy ciosie bedzie zuzywala 2 many, a ze mana bedzie rosla szybciej to nie bedzie to wiekszy problem.

jeszcze jedno: te rozdzki maja byc dla sorcow do 40 levela !!! czyli nie beda strzelaly z daleka tylko melee do bicia rotwormow! wyobraza sobie ktos na serio takiego druida, ktory idzie i napieprza cos z młota (cluby)? >sciagniecie z tibii ME tak jak jaszczury (najprawdopodobniej)<

IntoTheRain 24-11-2005 21:51

ehh zaczynacie piszczec ze sorc teraz bedzie wymiot i wogole...a to bullshit bo to jest pierwsze naprawde konkretne info i skad mozecie wiedziec czy jutro nie dadza newsa ze np.knightom skille szybciej beda rosly...bo to jest naprawde potrzebne chociaz troche..bo czekanie z 79 na 80 to przegina imho ofkoz...a co do regeneracji many to naprawde dobrze ze pomysleli..bo czekac 25 minut na 220 many i 1 sd ktory daje np. mi 4%do mlvl to tez wyginka...a potem jest tylko gorzej...a wandy napewno nie beda takie mocne jak sam CipSoft napisal...maja pomoc do 40 lvl wiec potem bedzie lajt..no chyba ze dadza jakiego rare'a z nowym spellem co czyni poploch i gwalci orshaabale no to byloby zle;] a wg. mnie Tibia ewoluuje w dobrym kierunku i musze nie zgodzic sie z tymi 14-15 latkami co piszcza ze jest ble i wogole albo sorc rulez i tak...wszystkie klasy sa cool kazda gra sie inaczej i kazda ma przesrane w pewnym momencie grania...np.sorc 10-30 lvl niemal caly czas roty...i to poprzedni update troche napsol a ten ma szanse to naprawic,bo soule nie pozwalaja dobrze nabijac mlvl,a speary skillowac poczatkujacym pallom bo sie zniechecaja bo trzeba zbierac non stop nowe.I naprawde watpie aby update popsol cokolwiek...a i jeszcze jedno mogliby dac takiego bossa gry co moga walczyc tylko wszystkie 4 klasy i kazdy cos dostaje,z tym ze musialby byc doskonale przemyslany tyle odnosnie systemu..a jesli chodzi o grafike to ta tez ma swoj urok i po pewnym czasie kazdy malkoment sie przyzwyczaji ;) peace:D a tak wogole to servery do tibii powinny byc podobne do Battle.Net'u bo tam lagi zaleza tylko od lacza a nie od tego ile osob gra aktualnie albo czy dobrze gra wyglada:D

Kulek 24-11-2005 21:55

Moim zdaniem to mogliby dac cos dla druida ;) bo troszke za malo ma czarow ofensywnych

Cholinek 24-11-2005 21:56

Glupie grafiki

moim zdaniem te grafiki wody statkow itp sa obrzydliwe niemogli zostawic takich jakie są teraz?a nie jakies fale statki jakies ochydnie zrobione bleeeee oprucz grafiki zapowiada sie calkiem niezle :P :evul:

-=DanieL=- 24-11-2005 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cholinek
moim zdaniem te grafiki wody statkow itp sa obrzydliwe niemogli zostawic takich jakie są teraz?a nie jakies fale statki jakies ochydnie zrobione bleeeee oprucz grafiki zapowiada sie calkiem niezle :P :evul:

Dlamnie Grafika wody to coś dobrego bo tamta była beznadziejna ciągle płynęła w tą samą strone nawet na wodospadzie...

JAGS 24-11-2005 22:04

Tibia czy Ultima Online...?

Coraz bardziej Tibia upodabnia się do Ultimy Online, wszystko ładnie ale pora żebyście sami coś wymyślili... ;) Wsumie graczą to niepszeszkadza, ale mi troche zaczyna :/ Szkoda bo spodziewałem się czegoś innego ;)
-----------------------------------------
Beast Eq: Blue Robe, Medusa Shield, Crown Legs, Crusader Helmet, Aol, Skull Staff, Bohy.

PeTeRsOn 24-11-2005 22:05

Mi sie statki podobaja, co sie czepiacie do statkow :P wygladaja przynajmniej jak statki a nie jak jakies gow** :P (Gozej z woda)

Sartoro 24-11-2005 22:07

Tylko pytania

Wile metliku w tym
Czy po udpade sorc i knight bedo skilowac razem (lol :()
Czy te różdzki beda sie niszczyć ?
Pewnie drastycznie spadnie cena clubów bo wile knightow wybiera miecze a wczensniej to sorc/druid byli stałymi kupcami tych przedmiotów!?
Co sie stanie jak nie bedziemy miec many czy nie bedziemy mogli dalej atakowac?
Czy różdżki bedo miały więcej obrony czy ataku?
CZY BEDO CZARY OFENSYWNE DLA DRUDA??
Generalnie nic nie widaomo

Świat:Morgana
Nick: ***
Profesja: Knight
Lvl:14 :P ale ciogle rosnie
Skile: 64/64 :P koniec trenienia ile można :P

Lisu 24-11-2005 22:22

OMFG.....

Z tego co rozumiem chca wzmocnić low lvl magów.... Po cholere?? I tak hlvl master jest najpotężniejszą maszyna do zabijania.... czemu na low llvl też ma miec lekko?? Jeszcze kilka updat'ów i będą teksty na trade channel "Searczing for palladin for dezert quest.... we pay 3x RoH + 5k" .... miało być chyba wyrównywanie postaci, a nie kopanie i tak już leżącego palka i niszczenia knighta... W dodatku jeszcze szybsza regeneracja many.... faaaaaaaaajnie.... to mozze knight 1 hp co sekunde?

Podsumowując tą nieskłądną wypowiedź.... Mam nadzieję że nie pokopia Tibia do końca i nie dojdzie do sytuacji gdy jedynym blokerem będą ds'y, a shooterami mino-archy.....

Czas pokaże...

mwlodi 24-11-2005 22:25

nieźle będzie, już dawno to wiedziałem, ale troszkę źle rozciąnąłeś te zdjątka :P nie to, żebym się czepiał ale widziałem tego newsa na tibianews.net i wyglądało to lepiej :) ale i tak zajefajnie będzie ;)

PeTeRsOn 24-11-2005 22:25

Zgadzam sie z Gremlinem, moj kumpel na obsidi palem na 12 lvlu na cyce chodzil a ja dopiero na 18 :P

suchyxxx 24-11-2005 22:35

Moim zdaniem różczki będą waliły tylko z bliska w potwora a na odległośc nie.Nie bedą miały dużego ataku ani dużej obrony bo będą marnować potworowi (hit z broni+exori vis) czy coś takiego co zuzywa manę.Oczywiście pewnie każda różczka będzie miała lepsze czary ale sądzę że high levele sorce i druty będą waliły z różczki mocniej niż low level z tej samej różczki.A może powstanie jeden rodzaj ataku czaru z różdzek?Może poprostu inna różczka będzie miała więcej ładunków a każda będzie tak samo waliła?Nie wiem ale sorc i drut napewno zyskają ale i pewnie stracą(żeby zrobić sd albo ue będzie potrzebny wysoki level).Jednak założę się że knightom dadzą lepsze bronie albo szybsze skile a palkom dadzą tarcze żeby z łukiem mogli chodzić i tarczą naraz.Zobaczymy

sir qret 24-11-2005 22:51

wg mnie rozdzki sa jedynym dobrym pomyslem jaki przyniesie nam nowy update ;) wiekszosc spraw zrobionych z robieniem run i uzywaniem czarow ofensywnych zwala a grafika bedzie przeslodzona ;< poza tym szkoda ze cipsoft stawia na zwykly lvl a nie na mlvl... ale to pewnie przez ludzi ktorzy zostawiaja sorca na miesiac w jakims bezpiecznym miejscu z bp jedzonka i nabijaj medżika jadąc na macro ;o

Teo 24-11-2005 23:16

3 slowa od ojca prowadzacego

Nie rozumiem dlaczego ludzie pisza ze sorc rlz itp. Przeciez pall do 100lv to ma lajcik w expie pozniej sa schody. Jednak skill szybko wpada. Knight i tak co upa ma wiecej "ajtemsow" i po czasie dosciga pala w exp/h pozniej expi szybciej. Maja byc dodane nowe czary wiec druid moze skosztuje smaq ofensywnych zaklec (pomijam p storm i e. vis). A so do sorka...byc moze ze rozdzki beda powodowaly exh.. Pozyjemy obaczymy. I tak bedzie narzekanie bez wzgledu na to co wprowadza.

ogorek 25-11-2005 02:05

lol! juz widze radosc na twarzach sorcow, ktorzy sie loguja po update a tu co? nie moga uzyc UE bo maja za niski lvl 8o lol

sam gram druidem wiech chyba powinienem sie cieszycz ale jakos tak nie jest...

smiac sie czy plakac?

MMS 25-11-2005 05:13

@up
Ja Expilem sorcem na 8 levelu na trollach, bez przelozonego eq.... :( mialem scale armor, chain legi, morning star i dark shield.... nabicie 10 levela zajelo mi ~~10h, gram po okolo 2h na dzien... A potem (przed upem to bylo) zrobilem szybko 2 bp of hmm i kupilem p-seta, dwarven shielda i c-mace.... Wreszcze zaczely sie roty... A kiedy kupilem pacca i warhammera to juz tylko larvy, i teraz na lavach dobrze mi sie expi.... (jak jest resp to ~~10 k expa na godzine, a jak wchodza dobre hity to nawet 15 k expa)...

Descartes 25-11-2005 06:38

A to miła niespodzianka dla wszystkich, którzy narzekali na Soul Points. :)

Evil Maul 25-11-2005 07:03

Po prostu cipsfot chce odróznic te dwie postacie od siebie sorc i druid
A co do pallków to pokazcie mi pallka ktory wbil 200 lv hmmmm.... -.^ ?

Elrond The Dark 25-11-2005 07:13

Zapominacie chyba o jednym ...

I tak Pacc bedzie miał najwięcej i najlepiej ...

Z tego co wyczytałem to Szybsza regeneracja many. Daj boże by tak było utamo vita i nie ma mocnych. :)

Ok zabieram się do robienia mlvl puki można taniej ;)

Bydle mac 25-11-2005 07:14

Nie pzeczytalem wsystkih postuw :p

ile one około endom kosztowac :evul:

Croopka 25-11-2005 07:32

1 post B)
Nie uważacie, że tibia coraz bardziej idzie w strone 3d? Najpierw potwory, bugi, pająki itp. teraz statki wyglądają jak w pełnym 3d! Nie mówie, i nie chce aby w przyszłości tibia była grą trójwymiarową ale naprawde jakoś tak mi sie wydaje :)
Uważam, że po update najlepszą profesją będzie sorcerer, ale koniecznie wysokopoziomowy! Aha i ciekaw jestem co zrobią dla Pallka, bo w tym czasie pall to najnudniejsza postac ;/

Lenidas 25-11-2005 07:58

Teraz możliwość rzucania czaru będzie zależeć bardziej od zwykłego poziomu, niż od poziomu magicznego. Zaklęcia już poznane nie zostaną zapomniane, jednak nie będzie można ich użyć dopóki nie osiągnie się nowego wymaganego poziomu.

Może to być ciekawe jednak jak sądzę w sumie niezbyt ok. Przecież jeśli ktoś kupił czar powinien mieć prawo go używać. Jak byście się czuli, gdyby ktoś kupił, np. miecz i po 2 miesiącach używania nagle okazałoby się, że aby go jeszcze używać musicie nabic lvl z 20 na 50 :(

Bakteriusss 25-11-2005 08:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lenidas
Teraz możliwość rzucania czaru będzie zależeć bardziej od zwykłego poziomu, niż od poziomu magicznego. Zaklęcia już poznane nie zostaną zapomniane, jednak nie będzie można ich użyć dopóki nie osiągnie się nowego wymaganego poziomu.

Może to być ciekawe jednak jak sądzę w sumie niezbyt ok. Przecież jeśli ktoś kupił czar powinien mieć prawo go używać. Jak byście się czuli, gdyby ktoś kupił, np. miecz i po 2 miesiącach używania nagle okazałoby się, że aby go jeszcze używać musicie nabic lvl z 20 na 50 :(

Czułbym sie jak bakteria w bzuhu ptaka ktura nie ma sily na to zeby otwozyc dziub 8o

Dolor 25-11-2005 08:30

Chcem sie spytac o jedno.
Czy sorckowie i druidzi beda mogli walic z tych rozdzak w knighta i palla z taka sila jak np knight w srocka czy drura??
Bo jak tak ma byc to niech knight lub pall moga walic z sd albo z innych run.
Nie wiem czy dobrze to zrozumialem ale prosze o dokladne wyjasnienie tego.

Duch Guardi 25-11-2005 09:44

CipSoft the best !

YEA ten update zapowiada się najleprzy ! Już niemoge sie doczakać update :) Mana będzie szybciej przybywać , różdzki ,nowa szata graficzna itp. Jednym słowem dla mnie BOMBA

Mousee lu 25-11-2005 10:28

a przez tą lepszą grafikę gra nie będzie wolniej chodziła?:> [a tak poza tym nowa jestem :p siema all :D]

Xavisto 25-11-2005 10:32

Wreszcie cos dla sorcow jak ja sie ciesze :) wreszcie jakis update mi sie spodoba :P

Airam Naver 25-11-2005 10:55

jak zobaczyłem pierwszego posta o UpDate to było ta takie uczucie radości że nie umiem tego opisać. coś tak w sercu wyczekiwało, kiedy to wreszcie nadejdzie... nie umiem tego opisać... po 3 dniach mi przeszło, a teraz kolejna dawka tego wspaniałego uczucia, sorce nareszcie będą miały cośfajowego :D i nie będe musiał bućsql staffem tlyko wreszcie będe mógł nawalać z prawdziwej magii, tańszej niż runy :D nareszcie sorc stanie się prawdziwym sorcem, który run używa tylko do pomocy

szykuje sięnajwspanialszy updtae jkai kiedykolwiek przeżyłem, chyba nikt tutaj nie będzie próbował źle o nim mówić(chyba że ktośpoprostu lubi wszystko krytykowaćżeby zwrócić na siebie uwagę) ale boje sięże wystąpi tradycyjny błąd CipSoftu, a najgorsze jest to, że tym błędem może być ogromne uproszczenie gry sorcom i druidom, licze, że paladynowie i rycerze też dostaną jakieśfajne rzeczy, naprzykład bonusy przy broniach(miecz ktory umie puscic salbsze exori, albo fire sword ktorym mozna podpalic) czekam niecierpliwie, chciałbym przespaćokres oczekiwania, ale wole wbićkilka mlvli i lvli ;)

pozdro

emilok 25-11-2005 11:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamae
Palków systematycznie "udupiają" a w sorców ładują, pewnie po to żeby zmienić układ sił profesji B)
Jak sądzicie, w związku z tymi spell wandami, czy sorce powinny opylać bronie obuchowe PRZED updejtem czy PO updejcie, żeby uzyskać większą cenę...

gdybam, ze nie bedzie cie stac cenowo i 'manowo' na expienie tylko wandami

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rekin lord vader
mam pytanie-na jakiej zasadzie beda dzialac różdzki i czy bedzie jakis dodatkowy czar dla knighta- jakis :p exura gran :p -bo jest uposledzony magicznie X(

bo to knight, mogles sie zastanowic nad tym przed wybraniem profesji, a nie pozniej zmieniac gre wg wlasnych upodoban

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez suchyxxx
Moim zdaniem różczki będą waliły tylko z bliska w potwora a na odległośc nie.Nie bedą miały dużego ataku ani dużej obrony bo będą marnować potworowi (hit z broni+exori vis) czy coś takiego co zuzywa manę.Oczywiście pewnie każda różczka będzie miała lepsze czary ale sądzę że high levele sorce i druty będą waliły z różczki mocniej niż low level z tej samej różczki.A może powstanie jeden rodzaj ataku czaru z różdzek?Może poprostu inna różczka będzie miała więcej ładunków a każda będzie tak samo waliła?Nie wiem ale sorc i drut napewno zyskają ale i pewnie stracą(żeby zrobić sd albo ue będzie potrzebny wysoki level).Jednak założę się że knightom dadzą lepsze bronie albo szybsze skile a palkom dadzą tarcze żeby z łukiem mogli chodzić i tarczą naraz.Zobaczymy

poco knightom lepsze bronie ??, i tak 99% urzytkownikow tego forum nie bedzie mialo najlepszej w danej kategorii [ sov, sca i ostatnio dh ]
palladyni nigdy nie ebda mieli mozliwosc tarczy razem z lukiem, kusza, ich ataki omijaja shielding rpzeciwnika, jak i rowniez ataki na nich omijaja ich shielding, z kusza czy masz 150 czy 10 shielda to tak samo bedziesz obrywal [ udowodnione ]

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gremlin
"When used in combat, they will consume a small amount of mana points with every hit which will count towards the magic level as usual."
1. Kazdy cios z wanda zabiera troche many (tak samo jak teraz np. energy strike).
2. Mana spalona w ten sposob bedzie sie liczyc do mlvl = zostanie zniesione paczkowanie many liczacej sie do mlvl po 20 punktow (raczej watpie zeby kazdy cios z rozdzki zajmowal 20 many).

jesli ciosy wandem beda zabierac 5 many, mana sie szybciej regenerowac, 5 many sie policzy jakos 20 do m lvla wyjdzie nam tani sposob na mega m lvl w krotkim czasie [ np trening na monku, albo dwoch z lr ]

-----

co to upd to te wandy mnie mala interesuja, ale jesli cip soft idzie w kierunku vocation items, rzadam czegos, co tylko ja bede mogl urzywac [ np niemozliwosc ubierania przez magiczne profesje dwu recznych broni, runa exori - wymagany m lvl ponizej 15, tworzenie knight, mana ~500, urzywanie jak runa explo, tylko zamiast krzyza wybucha w ksztalcie X ], tyle, te propozycje dawno juz dalem na proposals, ale jak wiadomo cip soft bardzo sie interesuje naszymi opiniami

-----

do tych co narzekaja na soule, spiry feeeeeee, trening knightem sux to long,
tibia to nie gra na dwa wieczory, tutaj postac rozwija sie razem z wlascicielem, masz malo czasu na gre, masz dupiastego chara, nic nato nie mozesz poradzic [ a jednak idioci znajda rade na wszystko.... ]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:09.