![]() |
okropny fake... naprawde... Ty sobie chyba nie zdajesz sprawe z tego co Ty robisz... przeciez to jest okropne... 13letni dzieciak robi sobie "jaja" z historii... Mowisz, zadnych skeczy, nie wysmiewam sie z tej tragedii... wiesz..moim zdaniem jest inaczej. Juz samo usytowanie tragedii całego swiata w realiach Tibii jest błazenadą. "Trutututut"? - tak, to jest piekny i wogole nie błazeński opis ataku pancernika S-H na Westerplatte.
Wasz jedyny agument: "Gry typu Call of Duty...MoH... bla bla bla... jakos ich nioe krytykujecie" - wiesz..jak dorosniesz zrozumiesz roznice... to tak jakbys powiedzial: "Na swiecie jest tyle mordercow" i zaczal mordowac... pomysl... Poza tym, nie porownoj twojego fake do gier typu call of duty, bo one są ciut bardziej realistyczne, poza tym juz sama narracja jest chora: zważ ze gry typu COD są skonstruowane tak: aby było wiadomo, że to Hitler byl napastnikiem, ze to on jest "czarnym charakterem" tego konfliktu i to jego ideologie spowodowaly wojne. A Ty co zrobiles? "Europa nie chce dac nam surowcow, zabijmy Polakow" ... Okrucienstwo Hitlera chcesz wyrazic textem typu: "Ktoś tam says: nieee zostawcie moje dzieci" - przeciez to paranoja... Wszyscy ktorzy są zaabsorbowani tym fakem powinni przemyslec moje slowa... cos czuje, ze za chwile dostane 10 odpowiedzi typu: "wez sie lecz, co ty mowisz bla bla bla"..ale moim zdaniem i zdaniem zapewne duzej czesci forumowiczow to ty powinienes sie leczyc... Moim zdaniem to jest za swierza rana zbey ja rozdrapywac i tym fakem mnie zniesmaczyles |
Cytuj:
Wiesz co?... Masz po czesci racje, ale wiele z tego co mowisz jest glupie.. gadasz o tych odglosach typu trutututu - no a co ma zrobic? to jest obraz, dzwieku tu nie wstawisz, jemu chodzilo o sama symbolike tego, ze Niemcy atakuja Polakow. Nie ma roznicy czy napisze trutututu sratatata czy tritritri. Jesli chodzi o usadzenie II WŚ w reaiach tibijskich jest to po prostu eksperyment. Oglądałeś Fake o wycieczce do Venore? Byl to swietny fake ukazyjacy Polska rzeczywistosc. Budynki byly przerobione na markety i mozna bylo znalesc tam wiele akcentow z zycia codziennego. Nie wiem czy tamtem Fake mial chociaz jeden negatywny komentarz.. Czasem trzeba sie w taki rzeczy pobawic. Powiedz mi tez jak matki chcialy uchronic swoje dzieci... moze nie krzyczaly takich tekstow "zostawcie moje dzieci" itd? Braly po 2 stacjonarne CKMy w lape i sialy postrach wsrod Niemcow? Teraz to glupote palnales krytykujac ten tekst. Zgadzam sie z toba tylko pod 1 wzgledem...przedstawienie postaci Hitlera..to mi sie najbardziej niespodobalo w tym Fake'u i pod tym wzgledem trzymam twoja strone. |
@2up
I niby co? Mamy zapomnieć o tym wszystkim? Niech tragedia odejdzie w niepamięć? Podwiedz to tysiącom osób, które poległy, setkom tysięcy wywiezionych, zamordowanych. "Sorry, ale to było okropne, więc zapominamy. Walczyłeś na II wojnie światowej? A co to takiego?". Wybacz, ale każda forma pamięci jest dobra. Może autor w paru momentach mija się z historią, ale ogólny "rdzeń" wydarzenia się zgadza. Twoja wypowiedz za bardzo kojarzy mi się z ZSRR & paroma teraźniejszymi politykami. Czemu ZSRR? Bo chcesz wprowadzić cenzurę w czasach, gdy istnieje wolność słowa. "Wg. mnie to nie ma prawa się ukazać. Tnij.". A politycy? "Hmmm...te fakty godzą w nasz wizerunek! Powinniśmy o tym zapomnieć". NIE MAMY PRAWA TEGO ROBIĆ! Niech to będzie przestrogą dla przyszłych pokoleń. Żeby nigdy nie nastał czas takiego drugiego Hitlera. BTW. Wiesz jak doszedł do władzy? Dawał ludziom nadzieję na lepsze jutro. I spełnił ją (nim rozpętał piekło) PS2. Forma przekazywania jest bardzo okrojona, ale czytelna. Taki zarzut można postawić wszystkim fake'om. PS3. Wnioskuję, że dla ciebie II w.ś. powinna była zostać schowana do pudła i pozostawiona na pastwe kurzu i zapomnienia? |
Cytuj:
Dobrze, ale nie trzeba tego przedstawiac w "tibijski sposób" do jasnej cholery sa inne sposoby zapamientania tego faktu a nie tibia, sa encyklopedie filmy i inne a wy tylko tibia. |
ech
przesadzasz.
jakies modlitwy. moze w czesci nawet fajne. ale nie o smierci tylu ludzirobic historyjki tibijskie to jest zalosne. |
@3up
Trzeba korzystać z każdej dostępnej metody. @Topic Dobre, choć krótkie i mało wnosi...hmm... Nadal mi się podoba, choć proponaowałbym, żebyś w miarę skracał. Tzn. nie rozpisuj tej samej sytuacji na paru obrazkach (coś w stylu spowolnienia akcji). Gdybyś wprowadzał krótkie teksty między kolejnymi ss'ami zaoszczędzisz na czasie i zdołasz w jeden odcinek wtłoczyć więcej akcji. Poza tym nie mam żadnych zarzutów. Fake trzyma wcześniej ustawiony przez ciebie poziom. |
Dzięki. Jak możecie dajcie komenta (no i może notkę ;p - wiem ŻEBRAK1!!oneone). Jeszcze pół części będzie się działo w tych miejscach (4 częśc - 5). Potem będe wreszcie JA (:)). I Danuneko. A potem kolejny prawdziwy fakt IIWŚ. Acha no i jeszcze chcę powiedzieć, że BODAJŻE od części 5 do częśći 8 będzie się wszystko dziać w Westerplatte.
|
Nudne...
Aha, jak juz powinno byc *is shooting. :s |
@up
To zależy...Bo wg. mnie chodzi o to, że zostają postrzeleni... W takim wypadku lepiej brzmiałoby "...is wounded". A jeśli on strzela, to wtedy masz rację. Wszystko robija się o zameirzenie autora. |
Extra Fakej I Ten Ziom Co MÓwil Ze Jest Beznadzjeine On Sam Jest Beznadzjeiny
|
More komentiacks plas, and you will get new episodes ;P.
|
Jeśli wam się nie podoba to nie komentujcie. To co mówił kolega (lubie mówić jak mój nauczyciel z histori :D ) "II wojna światowa ma pójść na półke i się kurzyć" czy coś takiego jest moim zdaniem najlepszą odpowiedzią na zdania typu: "Ale se jaja robisz -.-' ..."! To nie są jaja!!! Gdzie on się z czegoś śmieje? Gdzie coś ośmiesza? On tylko przedstawia fakty, w postaci znanej nam gry. I waszym zdaniem on tym to ośmiesza? To jak ktoś robił Tibie to wywiesił tabliczke na drzwaich "Nie robić fake'ów bo ośmieszycie II wojne światową"? Albo jak się rospętała wojna, jak ludzie uciekali to krzyczeli na pewno: "Nie przedstawiajcie nas w fake'ach bo to nas ośmieszy", "Niech tylko ktoś se jaja zrobi z nas w postaci fake!". To jest moje zdanie, a mianowicie że chłopak ma talent i dobre fake mu wychodzą. Fabuła bardzo ciekawa (pierwszy taki rodzaj fake, i pewnie dlatego te negatywne komenty). Wykonanie hmmm... Ta fala jakaś dziwna? I te napisy że został psotrzelony jakieś takie nie na miejscu. Albo to że traci 1 hp 2 razy i pada. Daj 10 chociaż (no, chyba że to motylek z Tibi xD).
|
No dobrze, ale do jasnej cholery od tego jest tibia??? II wojna swiatowa i tibia czy to ma jakies wspolne rzeczy???? Nie!!!
|
Cytuj:
A co myślę na temat fake, wyraziłem już wczesniej. |
Cytuj:
|
R - Rolki
O - Obuwie T - Trąbka F - Fistaszek L - Lizak Co te wyrazy mają wspólnego z ROTFL? Otóż, każdy z nich zaczyna się na literę która tworzy wyraz ROTFL ! To se tak samo skojarz ten fake (jesli nie znasz tłumaczenia słowa "FAKE" ofcoze). BTW. Ja uwielbiam ten cytat (nie pamiętam niestety do końca go... ale mniej więcej - 80% dokładności , 100% przesłania) "Tylko polegli widzieli koniec wojny." - Platon To moje ulubione ;) . |
Wiesz powiedział bym ci parę słów Aviager, ale nie stać mnie by tykać to coś... krytykę przyjołem, ale nie tłumacz mi jakbym był nienormlany bo źle sie skonczy...
|
Cytuj:
Fajne masz flagmy jak ci sie od oplycia monitor psuje....... Wiesz mylisz troche pojecia, bo F.E.A.R to chyba nie jest nic z histori nie, a aleind assault ro jest chyba zamkniety bo pare kometatrzy polecialo i zaprzestal chyba to robic.A jali juz tak chesz robic tego FAKE(!!!???) to najpier sie poucz histori troche bo jestes na baaaaaaaaaardzo niskim (zalosnym??) poziomie bo ja z 3 klasie wiedzialem ze bismarc to pancernik i pare innych pierdół. JESTES ŻALOSNY!!! |
Tak jak reszta NIEPODOBA mi sie!Mieszasz Historie i wogóle,brak mi śłów na określenie twojej głupoty.
Avager: To był dobry cytat ;) |
Hhaha jak byś nie wiedział Historię (pewnie nie raz napisałeś Chistorię - lol), miałem 5 z histy, a przedewszystkim z I i z II wojny Światowej. Bismarc był pancernikiem hurra!, no popatrz... a ja myślałem, że okrętem ;), nie pamiętałem dokładnie Bismarca, więc zajrzałem na PEWNĄ stronę "pseudohistoryczną"... dalej już chyba wiecie...
Co do faka... wiem, zazdrocisz mi talentu wiem wiem ;), no cóż... mogę tylko powiedzieć, że PIER..DOLE was w dupkę :* (do tych co im sie w główkach poprzewracało i piszą, że jestem nazistą :))... no coments. |
ss sa za***iste oby tak dalej B)
|
Cytuj:
Cytuj:
Czego mam ci niby zazdrościć??Umiem tworzyć fake.A co do efektów specjalnych to sie narazie ucze na GIMP'ie. |
@UP
Lol... czy ja mówiłem do ciebie?, nie :P. @Topic: Kolejna część niebawem ;) |
Cos mi się z tibia.pl dzieje... srry...
|
@Up: A to srry tak to zabrzmiało jakby to było do mnie.
|
Nie, to było do Markiza ;).
|
No, no fake ladny ;)
Tylko ten Hitler wyglada, jakos tako... zloto? :P Ale coz. Tam gdzie atakuja troche pustkowie jest, mogles dodac wiecej detalow. Ps. Avager, tez uwielbiam ten cytat, gdy gram w Call of Duty 2 czasami specjalnie przegrywam i mam nadzieje ze to on wyskoczy na ekranie ;) |
to smieszne!
Nie mam nic przeciwko tobie ale wez przestan fake jest nawet nawet ale zmien lepiej tematyke bo to wysmiewanie sie jest zachowaniem dla :baby: :sword: lepiej zrob fake z innego okresu jak juz tak bardzo ci zalezy
|
Cytuj:
Gdybys ****a wiedzial to Bismarck to jest pancernik czyli okret, pewnie babie od hosty dales flaszke i 5 dostales bo twój poziom hostori jest ŻALOSNY nie wim czego mam zazdroscic glupoty???? buaahahaaahahahah X( X( |
Życzę ci dziecko, byś został wysłany na front. Zobaczyłbyś co to jest wojna.
Wystarczy pograć w Call Of Duty by ieć napiastkę tego, co dzieje się na wojnie. |
Głupoty? - nie talentu ;). Dobra skończ już bo tak sieskłada że ja miszkam dosc blisko ciebie... nie żebym cie straszył, ale... nie podoba ci się - nie konmentuj.
|
-.-
Omg czytam te komenty i widze ze same weterany i magistry tutej... Pograli w Cod, MOHAA czy innego wolfa, obejrzeli Szeregowca i Pearl Harbor i jush wiedza jak to wygladalo. Jeden madzejszy od drugiego. Nic jeno pouczenia. A ilu z was ksiazke jakas przeczytalo? Ktokolwiek czytal wspomnienia jakiegos zolnierza z frontu? Nawet autor tego kretynskiego tematu ma w avatarze morde jakiegos zolnierzyka ze szpilu... No panowie szlachta z czym do Unii?
Cytuj:
tragedia... wlasnie o tym mowie. W tym waszym wspanialym CoD w jednej z kampanii gra sie zabolami w innej ruskami... No sry ale jesli ktos ma jako takie chociazby pojecie o historii to zrozumialby dlaczego ta gra ze wzgledow historycznych jest denna wiec jak moze pokazywac cos z ktorejkolwiek z bitew? |
fake b. ładny 9/10 obsadzony w normalnym temacie w moim miemaniu, Hitler też był człowiekiem jego nazistowska wizja lepszego świata dla ludzi o nordyckich rysach twarzy przerodziła się w częściową zagładę dla reszty europy nie będącej w sojuszu z Dojczlandem ;d
@ EDIT (UP): nie twierdze żę Hitler był wzorem do naśladownictwa etc. ale to co zapoczątkował go przerosło, pozatym nieQtóre historyczne badania dowodza że był niepoczytalny. |
1. Samo to, że jest o Hitlerze wzbudza we mnie niesmak...
2. Zrobiłeś fake o mordach miliony ludzi wzbudza we mnie niesmak... 3. Za dużo filmów... ta modlitwa przypomina mi scene z "Rayana"... 4. Wykonanie dość dobre (statek słaby, mało tibijski)... |
@Iwanow
Cóż, mówisz całkiem logicznie. Gry nie mogą dać nawet namiastki tego horroru. Filmy już powoli dają radę, ale i tka jedynie w książkach czuć ten bród i odór krzepnącej krwi... Polecam wszystkim "Cienką czerwoną linię" Jamesa Jonesa. Przeczytajcie, a później mówcie, że gry to dają. BTW. Z tematu o fake'u zrobił się jeden wielki offtopic. Powiedzcie mi, czemu ciągle powtarzacie w kółko jedno i to samo? (OMG. ale muł, jak morzesz [błąd zamierzony], hitler kaput, itd.) Myślę, że do autora dotarło to za pierwszym razem... Wieci co jest w tym wszystkim najgorsze? Nawet nie chce się wam zmienić/zmodyfikować argumentów =.= . Przez to dyskusja zamienia się w echo. @Rohen Rób dalej, nie przejmuj się nimi (acz konstruktywna krytykę trzeba przyjąć i rozważyć). |
Cytuj:
Nie potrafisz przyjmowac krytyki??????? TALENT, ty wiesz chociaz co to znaczy????? |
Fake piękny! I jeszcze do tego jaki pomysł! Mnie sie bardzo podoba :) .
Nie będe oceniał. :) Jeszcze raz GRATZ! |
Cytuj:
|
Załosne 13 latek robi Fejka o IIWŚ?VIklasa podstawówki czy I gim?~10 stron w podręczniku poświecone IIWŚ..Hm moze twój następny Fejk będzie nosil temat "Obozy Zagłady?"..jakoś przekaz tibijksi nie trafia do mnie ;/..poczytaj moze kilka ksiązek a zrozumiesz obraz wojny..
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:17. |