Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie znajdę danego potwora? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=600)

Yavalion 18-03-2004 19:50

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Gremlin
Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Piterkus
Mam pytanie czy na ghostlandzie sa ghosty? nie którzy tak twierdza ale czy to prawda??
Tak to prawda, wytlumaczenie gdzie to juz inna historia (latwo zginac po drodze).
No w sumie czy ja wiem czy tak łatwo zależy kim no ale niech wam będzie :))

Wufei 21-03-2004 20:16

tak kawał dobrej roboty ale tam jest błąd bo nie jestem pewien co do tego że warlock jest dla freeaccount dlatego sie o to pytam ale napisłeś że warlock jest na edron i nie zaznaczyłeś tego na zileono :) a i jeszcze jedno podobno warlocki mozna spotkac w molts czy to prawda?(

Gremlin 22-03-2004 04:08

re: Wufei
W sumie to Warlock jest w Demoni (wbrew temu co nazwa sugeruje Demonow tam nie ma), a Demonia jest pod MotLS.

MotLS dla nieobeznanych to jaskinie na polnoc od Carlin.

Dabek 26-03-2004 14:33

Nie wiem czy ktoś jeszcze dowiedza ten temat, ale mam pytanie:
Gdzie można znaleść minosy (zwykłe ) żeby nie było zbyt daleko od miasta. Oprócz foldy ( za daleko i głęboko ) i zamku koło ab ( zawsze tam kilkanaście ludzi biega)??

Klikowski 27-03-2004 15:02

Minosy niedaleko miasta hmmmmmm...... są koło kopalni niedaleko kaazo, nidaleko z tamtąd do Carlin i Ab a i po drodze mozna spotkać ww i amazonke albo walkirje, w dziurze z tymi mino jest odrazu zejscie na kilka nizszych poziomów (niebylem nizej niz 2 lvl, bo sa juz grupki po 2 archery) a po uzyciu libny w odpowiednim miejscu bedziesz w jakiejs górze z mino (po wejsciu okolo 3 albo 4 mino archer, 1 albo 2 mino magi, chyba minoguard i oczywiście sporo zwyklych mino).Właśnie tam expie (knight lvl 14 skile 43/39 albo i wieksze niepamietam juz :P) dawnoniegralem tą postacią.

kaminiak 01-04-2004 20:07

HELO! Czy ktos mi powie o co chodzi jakby z JINami ? Jesli cos takiego bylo to z gury przepraszam!! 8)
Kaminiak
GG - 8339990

Dan the Automator 02-04-2004 20:03

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez kaminiak
HELO! Czy ktos mi powie o co chodzi jakby z JINami ? Jesli cos takiego bylo to z gury przepraszam!! 8)
Kaminiak
GG - 8339990
Puki co pojawia się tylko na teście

Wojewodzki 03-04-2004 21:38

Witam,

Na wstępie może powitam wszystkich Czytelników tej strony, jak i boarda. Dzisiaj, tj. 0.3.04 się zarejestrowałem, aczkolwiek to forum przeglądałem od jakis dwóch/trzech tygodni, czyli takiego czasu, przez który gram w TIBIĘ.

Przechodząc jednak do sedna sprawy chciałbym spytać gdzie mogę dość dobrze "poexpić" i liczyć na jako taki loot. Poniżej informacje, które jak sądzę będą niezbędne do udzielenia mi takiej porady ;)

Vocation

[ - Knight - ]

Levele

[ - 20 (Normal Level) - / - 3 (Magic Level ... Zdaję sobie sprawę, że może to stanowić przeszkodę ale myślę, że w końcu wskoczę na ten 4 :D - ]

Skills

[ - 43 (Club Fighting) - / - 37 (Shielding) - ]

Equipment

[ - Stell Helmet - / - Plate Armor - / - Plate Legs - / - Leather Boots ;) - / - Dwarven Shield - / - Dragon Hammer - ]

Z góry dzięki za odpowiedź.

BTW. Przepraszam za taki mały OT, ale odpowiedzcie mi czy moje skille są słabe / średnie / dobre / bardzo dobre jak na mój level, bo nie posiadam zdania :-)

UPDATE: Przepraszam, dopiero co się zarejestrowałem a już broję, zagapiłem się i napisałem post nie w tym temacie. Oczywiście chodziło mi o temat "Gdzie expić ze skilami xx/xx". Bardzo będę wdzięczny jeżeli przeniesiecie go w odpowiednie miejsce. Jeszcze raz przepraszam.

Toony Knight 03-04-2004 22:04

@up

Ja mam taki sam lvl i expie głównie na dwarfach soliderach, a czasem wyskocze tez na beho, ale w obu przypadkach pasuje mieć 4 m lvl i troche UH bo jak soliderów jest dużo to może być źle, a tak samo przy bh - tutaj nawet 2 potrafią zaszkodzic ;)

Co do skilli to jak Tobie pasują to jest git - ja na 20 lvl mam 61 sword i 60 shielda i teraz non stop trenuje i nic nie expie.

PS: Jesteś pewien, że dobrze zrobiłeś wybierając cluby ?
PS 2: Jak jego post przeniesiecie to moj tez ;)

misiak 04-04-2004 07:26

thx koles :P

PiXik 05-04-2004 09:33

Ja widziałem VaMpiRa

Ale czy mogłem go zabić to nie wiem to było w GHOSTLANDZIE więc możecie dodać występowanie :D (chyba że on jest na wystawe) ?( a propo jak zrobić żeby dać skrenshota bo musi być jako stronka czy co)?

Fanfi 05-04-2004 18:47

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez pawelekthedruid
(...)a propo jak zrobić żeby dać skrenshota bo musi być jako stronka czy co)?
Zajrzyj do dzialu "Zdjecia" i przeczytaj przyklejony temat.

Elfind 24-04-2004 22:01

Slyszalem ze gdzies kolo kazz moge znalezc minosy jezeli byscie mogli powiedziec gdzie to bym byl dozgodnie wdzieczny

VirusMaster 25-04-2004 22:00

I zawał miałem

Czy ktos mi moze wytlumaczyc co FD robia w kopalniach wewnatrz kazo??? ( 3 albo 4 poziom )
I uświadomcie mnie co tam jeszcze jest bo jak na Qmpla sie 2 zucily ( i przy okazji zabily ) to z krzesla spadlem
Z góry THX

Fanfi 26-04-2004 20:56

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez VirusMaster
Czy ktos mi moze wytlumaczyc co FD robia w kopalniach wewnatrz kazo??? ( 3 albo 4 poziom )
Moze byly to fd summowane prze innego gracza.

trixie 27-04-2004 22:05

Po oststnim update lub przedostatnim wiele się zmieniło wszędzie ...co do thais ...... to w drodze do popilarnego tam smoka można spotkać tak rzadko spotykanego Fire devila ..... 8)

Chester the Litle 29-04-2004 19:19

Banshee nie jest tylko w ghost landzie...
Jest na wyspie królów i kolo kopaln w takim korytazu z cave ratami tza troche sie pokrecic

Artuditu 29-04-2004 19:51

Nom dzieki chociarz teraz wiem ze najsilniejszy potwor na terenie dla facca to warlock jesli dobrze przeczytalem :D.

Maniack 29-04-2004 19:57

ad. do GS - wszedzie gdze tylko da sie zlorowac

Piotras 01-05-2004 20:25

Jak już coś to DSy w ilościach hurtowych znajdziesz w podziemiach Ab'Dendriel, a dokładniej w Hell Gate. Jest tam też GS, chyba pojedyńczy spawn. Zgubiłeś jeszcze Ghostland, gdzie masz pełno Skeletonów, Ghouli i DSów.

Wietnam 08-05-2004 16:18

Guardy

Hmmm.. no właśnie gdzie jest najlepsza kopalnia z dwarf guardami dla master sorca 26lvl 38 mlvl (:( ) ?(
Prosił bym o szybka odpowiedz i najlepiej jakąś mapkę i ile bp hmm potrzebuje żeby nabić 30k expa i ile gdzieś by mi to zajęło (no i ile bp gfb :P ) i czy brać jakieś inne runki czy cos innego ... ??

Gremlin 09-05-2004 05:17

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Wietnam
Hmmm.. no właśnie gdzie jest najlepsza kopalnia z dwarf guardami dla master sorca 26lvl 38 mlvl (:( ) ?(
Prosił bym o szybka odpowiedz i najlepiej jakąś mapkę i ile bp hmm potrzebuje żeby nabić 30k expa i ile gdzieś by mi to zajęło (no i ile bp gfb :P ) i czy brać jakieś inne runki czy cos innego ... ??
re: Wietnam
1. Poszukaj, caly problem polega na tym zeby bylo tam malo ludzi, a jak ktos powie ze ktoras jest dobra to od razu bedzie tam tlum.
Rady odnosnie szukania:
- Schodz w dol na mana shield z magic rope/GFB gotowym do strzalu.
- Jesli widzisz drzwi questowe to uwierz mi: jest to zle miejsce zeby tam wchodzic samemu :)
- Z regoly im dalej od wejscia tym mniej ludzi, ale mozna sie natknac na jakiegos rycka na lvl 90+ (ktory moze roznie zareagowac na nasza obecnosc).

2. 30k mozna zdobyc jak dobrze pojdzie w godzine, ale raczej nie powinienes przekroczyc 2 godzin, ale szczeze mowiac to niewiem ile run zejdzie, ale bym wzial 4BP HMM 2 GFB i 1 BP UH.

Wietnam 10-05-2004 16:27

@Gremlin Thx wielkie

Mam jeszcze 2 pytanka
1.Na czym sie bardziej opłaca expic(sorciem 26lvl 39lvl master)(dsy,guardy,cycki)????
2.I jakieś miejsca i ile run od razu chciałbym wiedzieć 8)

Gremlin 11-05-2004 03:55

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Wietnam
1.Na czym sie bardziej opłaca expic(sorciem 26lvl 39lvl master)(dsy,guardy,cycki)????
2.I jakieś miejsca i ile run od razu chciałbym wiedzieć 8)
re: 1
Ciezko powiedziec dokladnie, ale:
Cyklopy - ryzyko praktycznie 0, loot tez :(, a exp taki sobie, ciezko jest tez znalezc na tyle cyklopow zeby sie oplacalo uzywac GFB (3+)

Guardy - Grozniejsze od cyklopow bo sa znacznie szybsze i bija mocniej, wystepuja tylko w kopalniach (mowie o powaznych ilosciach) wiec walczymy w ograniczonej przestrzeni, mozna zrobic fajnego lootbaga !!WIDZA NIEWIDZIALNYCH!!

DS - Ich cios potrafi zabolec, loot dobry ale zadki, wiecej o nich nie potrafie powiedziec bo jako knight omijam z daleka parszywce.

Elyas 11-05-2004 20:11

ja wiem gdzie mozna sobie poogladac Vampire bez pacca :)

Gremlin 11-05-2004 22:46

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Elyas
ja wiem gdzie mozna sobie poogladac Vampire bez pacca :)
Jesli juz cos to gleboko w ghostland

Roces Graal 16-05-2004 16:37

WIELKIE THX DLA DOBA ! Wreszcie sie dowiedzialem ze BK sa tylko koło venore :D A ja głupi całą tibie w poszukiwaniu ich przeleciałem ;( 8o

Warloczek 23-05-2004 19:46

fajne tylko moglibyście napisaćjeszcze przy potworku
na jakim lv dana profesja może na nim expić

Gremlin 25-05-2004 23:04

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Warloczek
fajne tylko moglibyście napisaćjeszcze przy potworku
na jakim lv dana profesja może na nim expić
1. Sa poradniki
2. 1 wystarczy.

Maxmix 26-05-2004 11:11

Gdzie można znaleść dużo rotów bezz pacca i klucza za darmo ?? Mam 10lv i 7 mlv jestem Drudidem ze sprzętem : Dark Helmet , P-legsy , P-armora , dwarven shield , B-hammera , Szalik i oczywiście Leather boots :)) 8o

Gewof 26-05-2004 11:43

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Maxmix
Gdzie można znaleść dużo rotów bezz pacca i klucza za darmo ?? Mam 10lv i 7 mlv jestem Drudidem ze sprzętem : Dark Helmet , P-legsy , P-armora , dwarven shield , B-hammera , Szalik i oczywiście Leather boots :)) 8o
Przed chwila zadaltes to samo pytanie w temacie "mag & druid roty forever" i ci na nie odpowiedzialem X(

WIEC KUFA RUSZ SWOJE DUPSKO I SOBIE PRZECZYTAJ

Yeti 29-05-2004 22:03

niewierze rze to pisales normalka super i koniec kropka . naprawde ty napisales o wszystkich potworach nie chce mi cie wierzyc poprostu Cool :)

Raul 01-06-2004 17:48

Chciałbym się dowiedzieć gdzie jest dokładnie pojedynczy resp vampira i z jakimi skillami na niego, aha i czy dam rade na necro z paladynem level 46 i sorc 29lvl.

Gremlin 01-06-2004 18:00

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Raul
Chciałbym się dowiedzieć gdzie jest dokładnie pojedynczy resp vampira i z jakimi skillami na niego, aha i czy dam rade na necro z paladynem level 46 i sorc 29lvl.
Do vampira idzie sie tak:
Idziesz do zachodniej czesci Doramy trzymajac sie poludniowego wybrzeza. Jak dojdziesz do takich skal to szukaj rampy do gory. Wyzej powinny byc skopriony. Idziesz dalej w lewo az znajdziesz dziure w dol i zaraz nastepna w dol (2 skopriony ponizej), do okola powinny byc spawny zwyklych szkieletow, a mniej wiecej 1 odleglosc ekranu w dol jest zniszczony domek ze schodkami w dol (wyzej widac DS), schodzisz schodkami 3-4 lvl w dol przez male pokoje (ok 4x8), w tych pokojach sa szkielety, ghule i 1-2 beholdery, na samym dole jest vampir w pokoju o rozmiarze mniej wiecej 12x3 (vamp nadbiega z polnocy).

Paladyn na tym lvl powinien dac rade blokowac vampira (uciekac nie bardzo sie da ze wzgledu na brak miejsca i paralize), a sorc nie powinien miec problemow z polozeniem vampira przy uzyciu HMM, ciosy vampira na rycerzy lvl 45-50 z GS to 0-90 z reki i 0-110 z life drain (0-3 UH solo).

Mozna sie bawic F bomb

shodek 01-06-2004 18:09

Gremlin daj mi swoje GG jak mozesz.. :)

(wiem ze to nie na temat działu ale tutaj znalazlem Twojego najświeższego posta :D)

Raul 01-06-2004 19:06

@Gremlin
Ale czy ja dam radę sam. Eq to crusader helmet, crown armor, knight legs, bright sword, crown shield, scarf. Kumple mówią, że bez GSa nie ma co.

Tomek/swirek 03-06-2004 16:23

dzięki że to napisałeś. Ale mam pytanie. Na którym lvl można zabijać demona??

Gremlin 03-06-2004 23:34

re: shodek
Nie moge :)
Jak bym chcial zeby ludzie z forum mieli moje gg to bym wypelnil odpowiednie pole, i tak za czesto zawracaja mi glowe na GG.

re: Raul
Ops zle przeczytalem, 2 pytania zrozumialem jako jedno.

Jesli ci nie szkoda UH to dasz rade vampira, jego cambo to maksymalnie cos miedzy 250 a 400, a z tarcza to nawet mniej. Jak bedziesz mial bronze necklate czy inny taki bajer to nawet mniej.
Ale walka uzywajac 1 recznej broni bedzie trwala bardzo dlugo.

Co do necro:
Blokowac dasz rade, tylko niech kazdy ma mozliwosc stania sie niewidzialnym podczas drogi na necro (bardzo duzo DS). Zabic tez sie go powinno udac z takim skladem, tylko jak bedziesz blokowac to nie biegnij za necro stoj w miejscu i niech paladyn + sorc zalatwia go z boltow i HMM (tez ze mozesz postrzelac HMM/GFB).

surbi 10-06-2004 09:07

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Dobo
- Vampire - Darma, Ghost ship
- Priestless (kaplanka) - hero cave Darma
- Necrosy - Darma only
- Hero - Hero cave na Edron (nie sluchac bajek ze Hero jest w Molst czy na Demonie sprawdzalem nie ma)
- Behemot - ONLY Cyclopolis (nigdzie wiecej!)
- W*****ony emeryt (warlock) - Demona, Edron Hero cave
- Demon - Hero cave (sa 2 spanwy)

A co z tym warlockiem ? Free Account może go gdzieś znaleźć ??
P.S. - Pisz tylko jeśli jesteś pewny na 100% i podaj miejsce :)

Toony Knight 10-06-2004 09:12

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez surbi
Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Dobo
- Vampire - Darma, Ghost ship
- Priestless (kaplanka) - hero cave Darma
- Necrosy - Darma only
- Hero - Hero cave na Edron (nie sluchac bajek ze Hero jest w Molst czy na Demonie sprawdzalem nie ma)
- Behemot - ONLY Cyclopolis (nigdzie wiecej!)
- W*****ony emeryt (warlock) - Demona, Edron Hero cave
- Demon - Hero cave (sa 2 spanwy)

A co z tym warlockiem ? Free Account może go gdzieś znaleźć ??
P.S. - Pisz tylko jeśli jesteś pewny na 100% i podaj miejsce :)
Na demoni.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:32.