Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   czy uważasz że wybrałeś dobrą profesje? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=638)

Raluvuxa 17-04-2004 15:47

Wg. Mnie najlepszą postacią w tibi jest palek.
Zawsze na huntach dostaje najwięcej expa, co prawda ma najdalej do lootu ale jesli wszyscy sie dzielicie po połowie ti jest O.K
Już na 11 lvl'u można chodzić na cyclopy i mino guardy na południe od thais.A knightem trzeba mieć np. 18lvl i dobre skille.
Jedyną wadą palka jest to że shielding wolno rośnie :D

Karwa 18-04-2004 15:31

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Raluvuxa
Jedyną wadą palka jest to że shielding wolno rośnie :D
skacze tak samo szybko lub podobnie do szybkosci z jaka skille shielda wskakuja knigtowi.

Karwa 18-04-2004 15:54

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Tiligus
Paladyn- ... dobry w pojedynkach pvp ... No knighci Pvp Sux (wedlug mnie)
tak ? to czemu na 40 lvl moim knightem rozwalalem niektorych palow 60 lvle?...na duelach. cos chyba nie znasz sie na tym o czym piszesz.

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Lig@
(przeszedłem na wszytkich lvl'ach D2 czarką, ale tam jak sie ma ciepło na 27+ lvl'u to mana leci)

P.S. Wszystkich ludzi, którzy chca mi nawżucać, że w d2 max poziom umiejętności to 20 mówie - miałem laske i pare itemów x do poziomu umiejętności oraz x do ciepło (tylko dla czarodziejki) :P ale długie to p.s.
wow 27 w cieple wow.. ja mialem z tego co pamietam okolo 40 a hydre na 4X na zamknietym bn czyli twoje lvl czarow to wiesz... przyszcz

Guardian Of Mainland 03-05-2004 01:19

sorc

ja wybralem sorca i jestem z niego zadowolony.

POLECAM

djkuter 06-05-2004 10:33

Pall a Knajt

Chciałem być palkiem ale nie mogłem zdobyć łuku ani kuszy więc muszę buć knajtem i sie z tego ciesze :))

Real Finuko 06-05-2004 11:07

ja gram knightem i nie żałuje:P
Może troche nudne jest to ciągłe trenowanie a expi sie super:D

idZi Master Of Dizaster 06-05-2004 12:04

ja gram knightem jest dobrze , pallkiem tez spoko idzie ( ale poczatki są okropne ) druid ( totalny badziew ) Sorkiem jeszcze nie grałem

Wiatrak 06-05-2004 20:05

Sorcem/Druidem zabawa się zaczyna od 14 lvlu. Przez ostatnie 4 dni sorcem nabiłem 18 lvl(z 14) o mlvlu nie wspomne(29 z 22). Przykład z mojego świata Elmera stronghart(110lvl royal palladin) na 101 miała deda od sorca na 55(mój idol zabił wszystkich ludzi powyżej 90lvl)

Asieks 06-05-2004 20:05

;]

Sorc..Spoxik sie gra spoxik hunty z sumoonami;]...a co do palii Sorce i Druy tez mada chodzic na Cyc z 13lvlami;]

Asieks-27-Sorc-Luna-Ab'Dendriel

Arlik 06-05-2004 22:47

Ja wybralem palka i jestem zadowolony z tej decyzji. Szybko skilluje 8) i ma dość dobre czary. Na mniejszych levelach radzi sobie juz z silniejszymi potworkami. Myslalem też nad sorcererem, ale nim to caly czs tylko z czarówi dużo kasy idzie.
Widzialem kiedyś jak jakiś palek za 116 walnął w człowieka z łuku 8) i to mnie zachęciło do grania tą postacią :] .

Bigvirus 08-05-2004 14:23

NIom

NIe wiem sam ktura postac jest lepsza Sorc Czy knight Ale sa to najlepsze postacie zawsze gram tylko nimi ale gralem juz wszystkimi profesjami i zostaje przy sorcu i knighcie:DTo najlepsze postacie...

Cracovia Pany 17-05-2004 16:14

:) JA GRALEM Z POCZĄTKU KNIGHTEM DO BANII POTEM PALEM SUPER SIE GRALO ALE Z PEWNYCH POWODÓW NIE GRAM NIM TERAZ GRAM DRUIDEM I JEST DOSYĆ OK. 8) X( ;)

@xl 17-05-2004 22:57

No cóż...
MYslę, że wybrałem źle a zarazem dobrze...

le bo wybrałem Knighta - jest dla mnie za nudny....

Dobrze bo zmieniłem na druida...
Zawsze sie coś dzieje(to pk zaatakuje to zaczynasz uciekać i wywalasz z hmm albo z ef to jakiś koleś zaczyna błagać mnie o Uhniencie{Jak ja lubie na to patrzeć}) :D :D :))

Lade Noro 21-05-2004 22:17

Paladyn jest the best, fakt że poczatki są czasem ciężkie, ale na prawdę szczerze polecam tą profesję :P

~~Lade Noro~~Paladin lvl 27~~Libera~~

kidler 22-05-2004 16:35

ja tez gram pallkiem i jest spox mam na razie tylko 27lvl ale wciaz rosnie i bardzo mi sie podoba.Gralem taz knightem i druidem ale najlepszy jest pall. Tylko szkoda ze pall nie moze nosic torchow bo trzyma strzaly ew.bolty X(

Saga Paladyn 23-05-2004 19:05

Pierwszym gralem knightem ...bylo do bani X( same nudy na pudy

poźniej pokochalem elfy ....tolkiena ...legolas hero
nie grałem w tibie przez 3miesiące ...wszedlem na strone sciglem tibie zrobilem postaci w 3 dni przeszedlem rooka (malo gralem)wyszedlem na majna jako pallek i jest super!!!!!!!!!!!!! 8)

Ralph Druid 23-05-2004 20:03

Ja mam dwie postacie paldka jako główną postać którą skilluje i expie, oraz druida który robi mi uh i hmm jeszcze na gfb zbieram (czar) i bedzie git. Jak znudzi sie gra paldkiem to pogram druidem :) Ale jak narazie PALLY RULEZZZ !!! 8)

Vegas 31-05-2004 22:36

Ja wybrałem sorca i nie żałuje swojego wyboru do 15 lvlu było ciężko... tylko roty i roty, ale jak nabiłem m lvl to spokojnie z runkami można iść na coś trudniejszego :], nie polecam sorca dla początkujących bo trzeba mieć troche cierpliwości, aby nabić dobry lvl.

L..i..S..e..K 31-05-2004 23:09

Czy ja wiem.......Na początkuwybrałem knighta obecnie gram druidem ale nieraz myślę czy nie wrócić do knighta.

Yamal 31-05-2004 23:43

pall roox

taa... ja wybralem pala, wytrenowalem na bestie i spokojnie umiem o siebie zadbac... PALL ROOX 8)

olmk 11-06-2004 12:26

postanowilem wybrac pallka poniewaz zawsze w rpgach mialem slabosc do grania postaciami strzelcow

pallek jest chyba najbardziej wszechstronna postacia w tibii umiejetnosci walki dystansowej, poslugiwanie sie magia i od biedy walka w zwarciu (przy dobrym shildingu)

ale przez to jest postacia najtrudniejsza do wytrenowania i wymaga dlugiego czasu na dojscie do poziomu pozwalajacego na pozonne wyprawy

moj pallek nie jet debesciaiem (22lvl 60/50 10mlvl) ale nawet przy takich umiejetnosciach pallek jest czennym czlonkiem dla druzynny

pixar-druid 13-06-2004 11:06

JA mam knighta na harmoni i jest THE BEST ale sorc tez jest bardzo fajny.. paladyn nmi sie nie podoba za bardzo bo sie nudno troche gra.. a knight to cool bloker :O

By$iu 13-06-2004 17:12

Zaluje

Ja niesety zaluje,gram knightm i to nudna prfesja teraz czasem grywam druidem ale nichce mi sie grac odpoczatku jak juz osiagnelem 47 lvl.

Kajzer 18-06-2004 11:53

moze sobie to troche rozpisze
najlatwiej sie gra pallem pozniej jest dru (uhy sie sprzedaje blyskawicznie) sorc a na koncu knight (niskolevelowy knight nawet nie trafi sorca z tym samym levelem) ale jesli pomyslimy troche knight jest najleprzą postacią spytacie dlaczego? otoz nikt nie ma tyle hp co knight, wiec knajt ma ten przywilej blokowanie a pozatym na wyzszych levach knight wszystko potrafi przyjac na klate chociazny takie UE a co ma sorc po puszczeniu UE? many nima ze 300 hp 3 strzaly wysokolwvelowego knajta i sorc sie nawet nie zdazy uhnac wiec... KNIGHT mimo wszystko de best

Vihobefa 18-06-2004 20:35

ja gram palkiem od zawsze chociaz mialm tesh knighta na 27 lvlu ale z lipa skillami moze dlatego nie zabardzo lubie knightów w
wedlug mnie palki rzadza

JołAsia 18-06-2004 21:59

A ja wybrałam knighta i to była bardzo przemyślana decyzja, której po dziś dzień nie żałuję :D pozdro

Ostach 27-06-2004 09:15

Ja mam PALKA i cieszę się z tego wyboru.

...

:lucznik: na wieki wieków Amen!

Senuwal 29-06-2004 01:21

jako druid moge stwierdzic ze wybralem najgorsza profesje ze wszystkich błłłłłłłeeeeee chcialbym byc sorcem albo palkiem

Prus 29-06-2004 12:35

Ja tez mam palka i napoczatku bylo mi zle z nim wqrzalo mnie podnoszenie spirow podczas treningu i podczaas malego expa na trolle ale potem 11lvl skille 44/30 i teraz z blokerem na dragi chodze hehe i nawet niezle mi idzie hit wale 80+ :D:P:)

majq 29-06-2004 13:12

Ja wybrałam sorca, bo zawsze ma kase,robienie mlvla jest mniej stresujące niż trenowanie knightem :)) ja na Calmerze na 18lvlu mam c-shield,c-helmet,blue robe,ss,k-legs i w kasie 40k zbieram na bohy wiec jeszcze jakies 50k minimalnie

Drill 29-06-2004 16:28

Ja zawsze wybierałem knighta.
( no zdazylo mi sie grac druidem jeszcze , raz wybralem paladyna ale znudzil mi sie (12 lvl skille 69/48 wienc nie było zle)
Wogóle knightem to jakies emocje są idzesz na blok, expisz , trenisz itp
teraz tylko moje marzenie miec knighta z 100/100 skillem ale na to z 2 lata poczekam ;]

Dead'paprykarz 29-06-2004 17:31

wybralem knighta od poczatku i nim gram,przejrzalem prawie wszystkie mozliwosci i twierdze ze knight jest ponad wszystkie inne profesje ale tylko troszeczke tak odrobinke,bo kazda profesja jest bardzo dobra to zalezy od przygotowania do walki.jesli chcecie wiecej to w dziale gdzie sie trzeba zastanowic nad profesjami zamieszcze posta.

Bowwy 01-07-2004 16:01

Najlepiej gra mi sie palkiem choc sorcem tez nie zle .:))

Klusek07 02-07-2004 16:37

moj pierwszy to byl najt - teraz dlej nim gram :))
potem pall - stay na dole - efekt ferii zimowych
a teraz gram druidkiem (runki:)) ) i najtem
dobijam skile do 60 i ide na cos lepshego 8) mozne na cave rata :baby:

Dead'paprykarz 03-07-2004 00:08

knight jest najlepszy :)

Warloczek 03-07-2004 17:14

Najperw wziolem druida szło na początku fajnie ale potem kicha
teraz mam palla i jest całkiem nieźle...

Master Of Dragon 12-07-2004 22:24

Hmmmm.....
Ja wybrałem pierw jako Newbie Palladyna i kompletnie mi to nie wyszło... Zaczełem grać od nowa.. Knightem...szlo mi nawed spox ale do 14 lv mialem slabe Skille i nie chcialo mi sie ich trennowac... Jestem troche niezadowolony z Knighta , aha , i tym next "-" że Knight to postać wyjątkowow "Niemagiczna":P

Teraz kupiłem sobie Druid'a i tylko czekam az kolesiowi kasa dojdzie i mi da Pass'a i Number... 8o

Villen 13-07-2004 00:17

Nie uważam że wybrałem dobrej profesji.Wybrałem zaj*****a profesje.Mialem kazdego voc.Kazdy sie znudzil dosc szybko,mam teraz swojego druida i zyje nim dobrze.Teraz spylam 2 Bp Uh i ide po promo.Dla mnie niajsilniejszym vox jest knight,sporo hp duzo cap ale nei zmienie wole druida!

sir abaddon 16-07-2004 12:06

ja wiem ze wybralem dobrze chcialem grac druidkiem i gram :D

Ghost Nieudany 16-07-2004 12:59

Najpierw grałem jako czarodziej, ale liczba deadów na moim koncie mnie dobiła, a i do robienia runek nie miałem cierpliwości.

Stworzyłem nową postać i gram palantynem (hehe), teraz idzie mi świetnie. Nie żałuję drugiego wyboru, więc zagłosowałem na "Tak" :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:09.