![]() |
Mwahaha ja bym wybrał krasnoluda... Nawet jakbym wam do pasa nie doskoczyl to bym wam nogi poucinał mwahahahaha (Głupie elfy ;D)
[edit] ZGNIECIEMY WAS MUAHAHAHA |
A jak wyobrażacie sobie "Minotaurzyce" dobrze napisałem? :p No bo wkońcu dwie płcie są. A ja w ogóle nie wyobrażam sobie dialogo z koleżanką
-Kim zostajesz? -Minotaurzycą Wojowniczką. :D A i zbroje trzeba by było inne dla nich zrobić. @ Therus Mroczny A jak wyobrażasz sobie guarda z tarczą, który tak naprawdę ma łuk? Albo pokolorowanego na różowo :p |
Cytuj:
|
Cytuj:
IMHO: -wprowadzmy mody do eq, przeciez to bez sensu zeby zbroje roznily sie tylko pojedynczymi pktami armora -ras od razu z 10, zeby nie bylo lamentow czemu akurat te 3 a nie inne zostaly wybrane -short bow, long bow, composite i jeszcze jakies, to samo z kuszami -sockety? czemu nie ;o I mamy hybryde pretendujaca do miana nieudanego klona WoWa ... Tibia jest jaka jest, i taka jaraja sie dziesiatki tysiecy ludzi. To zle ? |
A,i co chce jeszcze prouszyć...Bronie na fista! Oczekaiwane przez wielu fist fighterow,dla Orka albo krasnala.
|
Cytuj:
B) B) sa cool |
no ciekawa sonda..
ja to wole człowieka, ciekawie by bylo jakby np. czlowiek lał sie z innym czlowiekiem ubranym za elfa :):)ONI TERAZ TAK ZJE**** TIBIE, ZE SIE PRAWIE GRAC NIE DA A CO DOPIERO JAK WEJDZIE TO I JESZCE KILKA INNYCH RZECZY......smierc na miejscu
|
Cytuj:
|
ELFY rzadza. ja wybralbym elfa
|
A ja bym wybrał ...
Ja bym wybrał orca, półorca, minotaura, giganta cokolwiek co ma jakieś premie do siły bo wojownicy i barbarzyńcy rządzą.
A tak poza tematem w tibii mogli by zrobić zbroje ja male i female było by o wiele ciekawiej bo w innych mmorpg takie cos widzialem. Dobry to sposób aby płeć postaci w tibii się wyrównał bo narazie większość to mężczyźni. Z drugiej strony gdy wypadnie nam upragnione dsm z dl i bedzie dla female to na bank nieszczęśnik zamówi wizytę u psychoterapełty:faceoff: :faceoff: |
@ Wariat Adamo
a co to za różnica? Dziewczyny grają Kobietami, chłopacy Mężczyznami ,i jest równo . Jak mamy to wyrównać? Stworzyć następnych Wokalistów(wokalistki?) Tokio Hotel? :P @ Shinjix Grasz w Bite fight? |
Elf oczywiście :)
Nie trzeba robić ras, wystarczy zrobić outfity. Chodzi o to, że np. paladyn ma outfity do wyboru elfa scouta, dwarfa z kuszą (bodajrze soldek ma kuszę) i palaka z kołczanem na plecach. Knight miałby tego pakero, dwarfa guarda i jakiegoś porządnego elfa, mag arcanista, maga i geomancera. Po wykupieniu promocji wybieramy, czy chcemy być np. elven sorcerer itp. czy np. elder druid, elite knight (stare promo), czy np. dwarven paladin. Chcesz być elfem? Outfit elfa, promo na elvena i jesteś :) |
a oto moje propozycje
Gnom,mroczny Elf,leśny Elf,Nocny Elf,wampir,Dracon,muminek,duch,smerf,gumiś,reksio, bolek i lolek,pszczółka maja lub gucio w zaleznosci od płci...no i moze jeszcze buka z muminków8o :p
|
ja bym wybrał gnoma (gdyby było mozna) gnomy sa swietne!:faceoff:
|
Ja bym wziął mrocznego Elfa , te są dopiero fajne :faceoff:
|
Rasy...
Moim skromnym zdaniem powinny być takie rasy:
Człowiek,Elf,Krasnal,Ork i Minotaur takie rasy jak gnomy czy hobbity nie pasują to tej gry za bardzo Ehh przyznam chciałbym być 1Elf Mag 2Ork lub minotaur knight 3krasnal paladyn 4człowiek wszystkie klasy;) |
Wydaje mi się, że najlepiej by było (przynajmniej na poczatek) zrobić jednynie outfity innych ras. I ewentualnie dołożyć jeszcze jakieś 2 czy 3 profesje charakterystyczne dla danych ras, ale do wykorzystania przez wszystkie rasy.
Na przykład dla krasnolódów mógłby to być Inżynier (jak wiadomo krasnoludy są naukowcami, a nie tylko wojownikami). Dla elfów Łowca (świetny łucznik i doskonały biegacz, ale słabiutki w walce w zwarciu) Dla ludzi już dość ras się namnożyło, ale najlepszą i dodającą grze klimatu byłaby chyba profesja Łotra (szybciej biega - tak jak łowca - i dobrze walczy mieczami - jak knight) Takie są moje propozycje. P.S.: Fajnie byłoby jakby ktoś z tego forum napisał do CIPów o naszych pomysłach... |
Cytuj:
Ork/Mino knight? Może wojownicy,rycerze to też bardziej ludzie. O,i tutaj mamy już podział knighta na 2 klasy: Knight 1 ręczna broń + Tarcza Przyrost skilli broń 100% Tarcza 100% Warrior 2 ręczna broń,bez tarczy,co jest logiczne :p A wiadomo że w tibi można robić,co się chce więc Przyrost skilli broń 150% tarcza 50%. |
Ja bym wybrał orca np. lidera albo ridera.
|
Cytuj:
Cytuj:
Naukowacami to sa, owszem, ale gnomy. Krasnoludy sa kowalami i wojownikami. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Jeśli w ogóle myślimy o zmianach, to trzeba by starszym graczom dać możliwość wyboru nowej profesji.
Odnośnie krasnoludów-naukowców to chyba w inne gry graliśmy ;) Z łowcą potrosze się zgadzam, że pall jest podobny, ale łowca miałby szybciej biegać (niewiem czy pall biega szybciej od innych profesji :confused: ) A co do łotra, że byłby imbalans w pvp - łotr to gość co wbija sztylet w plecy i... ucieka. Dlatego akurat wydaje mi się, że łotr musiałby być nieco szybszy... Takie moje zdanie B) |
Nie za ciekawy pomysł... Za dużo roboty, jak niektórze wspominali- Elfy by musiały miec conajmniej 10 rodzajów łuków- inne miasta początkowe- Outffity- zdolności, skillowanie, magia, a żeby nie było monotonnie to odzielne zbroje itd dla każdej rasy... Pare miesiecy jak nie lat roboty:)
|
Przeczytaj sobie pięć postów wyżej...
|
Osobiście jestem przeciw wprowadzaniu ras, bo po pierwsze tibia straciłaby swój klimat a po drugie znacie cipsoft - wyjdzie wielkie g**no
|
Pomysł fajny... pewnie wybrałbym elfa ;) Tylko CipSoft na pewno czegoś takiego nie wprowadzi bo było by z tym za roboty... No i pozostawałby problem graczy z wysokim levelem.
A odnośnie klas postaci, to mam tylko jedno "ale": mogli by zmienić nazwe paladyn na hunter, bowman czy coś w tym stylu :/ Jak można paladynowi do ręki włożyć łuk ;( |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
(podobnie z elfami) @topic Skrzyzowanie niziolka z elfem (zwinny, szybki, dobry strzelec). Nie pytajcie jakby do tego doszlo xD |
Cytuj:
A tak pozatym to pokonałeś mnie na całej linii. :p Poddaje się więc nie bij mnie więcej ;) Niemniej jednak wciąż jestem za wprowadzeniem nowych ras do Tibii. @down Wczesniej napisałem o profesji Inżyniera dla krasnoludów i jakoś tak to słowo zmutowało do Naukowca przez kilka postów ;) Pozatym odnosnie łotrzyka to wspominałem jednynie, że miałby dobrze walczyc na miecze i szybko biegac. Nie mówiłem NIC o cichych zabójstwach. No i zasadniczo. Outfity innych ras jednynie wprowadzić. |
Cytuj:
@ Ludzie. Za bardzo sie rozpędzacie,i za bardzo chcecie upodobnić tibię do innych mmorpg. Chcecie elfy? Mało mmorpg'ow z nimi nie macie,droga wolna,horyzonty szerokie. Narazie jest dobrze,tak jak jest.Można by ewentualnie wprowadzić kilka nowych klas,ale z rasami to już za dużo motania jednak. A by wprowadzać takie osobniki jak np. łotrzyk,trzeba by było zmieniać cały silnik/zasady gry... W tibi nie ma czegoś takiego jak np. Atak z zaskoczenia. Wsumie popieram posta Vila, jednak dało by rade dojść do jakiegoś porozumienia. |
@backstabb:
wyobrazam sobie to tak: mamy rogala ( aka rogue ), uzywajacego 2 sztyletow ( konia z rzedem temu ktory bedzie niezauwazony wbijal komus 2 jednoreczne miecze w plecy ). Sztylet = slaba bron ( bo w sumie czemu ma byc silniejsza od jakiegokolwiek miecza 1H ? wiecej niz 15 ataku bym mu nie dal... ), niech nawet zadaje 3-4x obrazenia przy wbiciu w plecy ( Baldur sie klania ). Niech nawet ten rogal bedzie szybszy od innych profesji, niech nawet backstabb bedzie "skillem" zuzywajacym mane ( vide exori/ challenge ktore stricte czarami nie sa ), powiedzcie mi tylko jaka ma szanse przebic sie tym nozem do ryb przez defence jakiegokolwiek moba ? Ile skilla potrzebowalby zeby zabijac masowo guardy ? Niech mu nawet te skille rosna 4x szybciej niz knightowi, ale wtedy zostaniemy z dylematem ranger-paladin czyli zdublowana klasa nikomu do niczego niepotrzebna. Thief ma swoje zadania ( otwieranie skrzynek, zamkow, pulapki itp ) ale w grze tak ograniczonej nie ma wogole racji bytu, bo co to za sztuka stworzyc 5 klas melee rozniacych sie kosmetycznie ? |
dodam coś od siebie
Dwarf Profesje Dwarf Soldier: (palladyn) Distanse + 85 % Shielding +110 % Mlvl + 105 % Melle Fighting + 90 % Dwarf Guard : ( Knight ) Melle Fighting +90 % Shielding + 120 % Mlvl + 110 % Distanse Fighting + 80 % Dwarf Geomancer ( Sorc/Drut) Distanse + 105 % Mlvl + 90 % Melle Fighting + 130 % Shielding + 90 % Elfy Elf Scout (paladin) Distanse Fighting + 115 % Melle Fighting + 95 % Mlvl + 105 % Shielding + 70 % Elf Arcanist (sorc,drut) Distanse Fighting + 80 % Melle Fighting + 105 % Shielding + 80 % Mlvl + 125 % Elf Warrior Distanse Fighting + 110 % Melle Fighting + 115 % Shielding + 85 % Mlvl + 110 % |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:31. |