Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Wybór rasy w tibi.... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=66449)

Vomusu 24-02-2006 22:44

Mwahaha ja bym wybrał krasnoluda... Nawet jakbym wam do pasa nie doskoczyl to bym wam nogi poucinał mwahahahaha (Głupie elfy ;D)

[edit]

ZGNIECIEMY WAS MUAHAHAHA

Walekifa 24-02-2006 23:15

A jak wyobrażacie sobie "Minotaurzyce" dobrze napisałem? :p No bo wkońcu dwie płcie są. A ja w ogóle nie wyobrażam sobie dialogo z koleżanką

-Kim zostajesz?
-Minotaurzycą Wojowniczką.
:D

A i zbroje trzeba by było inne dla nich zrobić.

@ Therus Mroczny

A jak wyobrażasz sobie guarda z tarczą, który tak naprawdę ma łuk? Albo pokolorowanego na różowo :p

Sir Emilio 24-02-2006 23:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa
Sam nie wiem, i tak grał bym człowiekiem. Zrobienie nowych ras toczyło by za sobą dużo roboty. Nowe outfity, sille, profesje ( nie wyobrażam sobie 4 profesji na kilka ras) grafiki ,miasta początkowe ,bronie (jeden łuk? Elfy czuły by się obrażone)

Przy tej kasie co oni biorą za te pacce to powinni już dawno 3D postawić. A tak pozatym to nie jest takie trudne skoro inne gry MMORPG[nie wiem czy dobrze napisałem] wyglądają lepiej. Pozatym można by wymyślić różne rodzaje łuków więc elfy by nie były pokrzywdzone. Krasnoludy róźne topory ulepszenie, ogniskowanie [tak jak w diablo] i już mamy następną rasę. Myślę, że 3 rasy by wystarczyły i tyle.

Vil 25-02-2006 00:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Emilio
i już mamy następną rasę

I juz mamy nastepne Diablo ..

IMHO:

-wprowadzmy mody do eq, przeciez to bez sensu zeby zbroje roznily sie tylko pojedynczymi pktami armora
-ras od razu z 10, zeby nie bylo lamentow czemu akurat te 3 a nie inne zostaly wybrane
-short bow, long bow, composite i jeszcze jakies, to samo z kuszami
-sockety? czemu nie ;o

I mamy hybryde pretendujaca do miana nieudanego klona WoWa ...

Tibia jest jaka jest, i taka jaraja sie dziesiatki tysiecy ludzi. To zle ?

Walekifa 25-02-2006 00:27

A,i co chce jeszcze prouszyć...Bronie na fista! Oczekaiwane przez wielu fist fighterow,dla Orka albo krasnala.

Czesiek 25-02-2006 07:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Filthy
orc... a blizej berserker

Orki najepsze tez bym wybrał orkow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
B) B) sa cool

hekenszutse 25-02-2006 09:26

no ciekawa sonda..

ja to wole człowieka, ciekawie by bylo jakby np. czlowiek lał sie z innym czlowiekiem ubranym za elfa :):)ONI TERAZ TAK ZJE**** TIBIE, ZE SIE PRAWIE GRAC NIE DA A CO DOPIERO JAK WEJDZIE TO I JESZCE KILKA INNYCH RZECZY......smierc na miejscu

Vil 25-02-2006 11:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hekenszutse
ONI TERAZ TAK ZJE**** TIBIE, ZE SIE PRAWIE GRAC NIE DA

Powiedz to Tetrowi I Jehihevowi...

Todix Dain 25-02-2006 18:55

ELFY rzadza. ja wybralbym elfa

Wariat Adamo 25-02-2006 19:17

A ja bym wybrał ...

Ja bym wybrał orca, półorca, minotaura, giganta cokolwiek co ma jakieś premie do siły bo wojownicy i barbarzyńcy rządzą.

A tak poza tematem w tibii mogli by zrobić zbroje ja male i female było by o wiele ciekawiej bo w innych mmorpg takie cos widzialem. Dobry to sposób aby płeć postaci w tibii się wyrównał bo narazie większość to mężczyźni. Z drugiej strony gdy wypadnie nam upragnione dsm z dl i bedzie dla female to na bank nieszczęśnik zamówi wizytę u psychoterapełty:faceoff: :faceoff:

Walekifa 26-02-2006 21:35

@ Wariat Adamo

a co to za różnica? Dziewczyny grają Kobietami, chłopacy Mężczyznami ,i jest równo . Jak mamy to wyrównać? Stworzyć następnych Wokalistów(wokalistki?) Tokio Hotel? :P
@ Shinjix

Grasz w Bite fight?

Loron 26-02-2006 23:17

Elf oczywiście :)

Nie trzeba robić ras, wystarczy zrobić outfity. Chodzi o to, że np. paladyn ma outfity do wyboru elfa scouta, dwarfa z kuszą (bodajrze soldek ma kuszę) i palaka z kołczanem na plecach. Knight miałby tego pakero, dwarfa guarda i jakiegoś porządnego elfa, mag arcanista, maga i geomancera. Po wykupieniu promocji wybieramy, czy chcemy być np. elven sorcerer itp. czy np. elder druid, elite knight (stare promo), czy np. dwarven paladin. Chcesz być elfem? Outfit elfa, promo na elvena i jesteś :)

Hybryda 28-02-2006 02:50

a oto moje propozycje

Gnom,mroczny Elf,leśny Elf,Nocny Elf,wampir,Dracon,muminek,duch,smerf,gumiś,reksio, bolek i lolek,pszczółka maja lub gucio w zaleznosci od płci...no i moze jeszcze buka z muminków8o :p

Ardes 17-03-2006 15:34

ja bym wybrał gnoma (gdyby było mozna) gnomy sa swietne!:faceoff:

Mc.Twist 17-03-2006 16:55

Ja bym wziął mrocznego Elfa , te są dopiero fajne :faceoff:

Driud Szreder 17-03-2006 17:00

Rasy...

Moim skromnym zdaniem powinny być takie rasy:
Człowiek,Elf,Krasnal,Ork i Minotaur takie rasy jak gnomy czy hobbity nie pasują to tej gry za bardzo

Ehh przyznam chciałbym być
1Elf Mag
2Ork lub minotaur knight
3krasnal paladyn
4człowiek wszystkie klasy;)

Shaggy 12-08-2006 21:15

Wydaje mi się, że najlepiej by było (przynajmniej na poczatek) zrobić jednynie outfity innych ras. I ewentualnie dołożyć jeszcze jakieś 2 czy 3 profesje charakterystyczne dla danych ras, ale do wykorzystania przez wszystkie rasy.

Na przykład dla krasnolódów mógłby to być Inżynier (jak wiadomo krasnoludy są naukowcami, a nie tylko wojownikami).

Dla elfów Łowca (świetny łucznik i doskonały biegacz, ale słabiutki w walce w zwarciu)

Dla ludzi już dość ras się namnożyło, ale najlepszą i dodającą grze klimatu byłaby chyba profesja Łotra (szybciej biega - tak jak łowca - i dobrze walczy mieczami - jak knight)

Takie są moje propozycje.

P.S.: Fajnie byłoby jakby ktoś z tego forum napisał do CIPów o naszych pomysłach...

Walekifa 13-08-2006 01:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Driud Szreder
Moim skromnym zdaniem powinny być takie rasy:
Człowiek,Elf,Krasnal,Ork i Minotaur takie rasy jak gnomy czy hobbity nie pasują to tej gry za bardzo

Ehh przyznam chciałbym być
1Elf Mag
2Ork lub minotaur knight
3krasnal paladyn
4człowiek wszystkie klasy;)

Krasnalud-Palladyn? Jesteś pewien? :D Jak pall,to i człowiek.

Ork/Mino knight? Może wojownicy,rycerze to też bardziej ludzie. O,i tutaj mamy już podział knighta na 2 klasy:

Knight 1 ręczna broń + Tarcza

Przyrost skilli broń 100% Tarcza 100%

Warrior 2 ręczna broń,bez tarczy,co jest logiczne :p

A wiadomo że w tibi można robić,co się chce więc Przyrost skilli

broń 150% tarcza 50%.

Excalibug 13-08-2006 08:12

Ja bym wybrał orca np. lidera albo ridera.

Vil 13-08-2006 10:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shaggy
Wydaje mi się, że najlepiej by było (przynajmniej na poczatek) zrobić jednynie outfity innych ras. I ewentualnie dołożyć jeszcze jakieś 2 czy 3 profesje charakterystyczne dla danych ras, ale do wykorzystania przez wszystkie rasy.

jesliby dolozyli nowe profesje z dnia na dzien powstalby problem co zrobic z aktualnymi 70k graczy - albo dac im od nowa wybrac profesje ( co po ostatnim update zaowocowaloby 90% sorcow ) albo pokrzywdzic ich na rzecz malej garstki zaczynajacych od nowa.

Cytuj:

Na przykład dla krasnolódów mógłby to być Inżynier (jak wiadomo krasnoludy są naukowcami, a nie tylko wojownikami).

Naukowacami to sa, owszem, ale gnomy. Krasnoludy sa kowalami i wojownikami.

Cytuj:

Dla elfów Łowca (świetny łucznik i doskonały biegacz, ale słabiutki w walce w zwarciu)

aka palek aktualnie dostepny.

Cytuj:

Dla ludzi już dość ras się namnożyło, ale najlepszą i dodającą grze klimatu byłaby chyba profesja Łotra (szybciej biega - tak jak łowca - i dobrze walczy mieczami - jak knight)

rogue walczacy mieczami to glupi pomysl Blizzardu ( - WoW ), walczacy sztyletami - przy aktualnej mechanice bylby beznadziejny ( bo caly combat opiera sie o bronie przynajmniej tak silne jak warhammer ), dodatkowych zdolnosci nie da sie zaimplementowac ( backstab itp ) znowu ze wzgledu na mechanike ( atak melee i czary - wiekszy prymitywizm trudno osiagnac ), szybsze bieganie - duzy imbalans w walce pvp.

Cytuj:

P.S.: Fajnie byłoby jakby ktoś z tego forum napisał do CIPów o naszych pomysłach...

--> proposal forum na Tibia.com

Shaggy 13-08-2006 11:08

Jeśli w ogóle myślimy o zmianach, to trzeba by starszym graczom dać możliwość wyboru nowej profesji.

Odnośnie krasnoludów-naukowców to chyba w inne gry graliśmy ;)

Z łowcą potrosze się zgadzam, że pall jest podobny, ale łowca miałby szybciej biegać (niewiem czy pall biega szybciej od innych profesji :confused: )

A co do łotra, że byłby imbalans w pvp - łotr to gość co wbija sztylet w plecy i... ucieka. Dlatego akurat wydaje mi się, że łotr musiałby być nieco szybszy...

Takie moje zdanie B)

żaczek 13-08-2006 11:26

Nie za ciekawy pomysł... Za dużo roboty, jak niektórze wspominali- Elfy by musiały miec conajmniej 10 rodzajów łuków- inne miasta początkowe- Outffity- zdolności, skillowanie, magia, a żeby nie było monotonnie to odzielne zbroje itd dla każdej rasy... Pare miesiecy jak nie lat roboty:)

Shaggy 13-08-2006 11:36

Przeczytaj sobie pięć postów wyżej...

Celoz 13-08-2006 11:38

Osobiście jestem przeciw wprowadzaniu ras, bo po pierwsze tibia straciłaby swój klimat a po drugie znacie cipsoft - wyjdzie wielkie g**no

sniper69 13-08-2006 12:25

Pomysł fajny... pewnie wybrałbym elfa ;) Tylko CipSoft na pewno czegoś takiego nie wprowadzi bo było by z tym za roboty... No i pozostawałby problem graczy z wysokim levelem.
A odnośnie klas postaci, to mam tylko jedno "ale": mogli by zmienić nazwe paladyn na hunter, bowman czy coś w tym stylu :/ Jak można paladynowi do ręki włożyć łuk ;(

Vil 13-08-2006 16:26

Cytuj:

Jeśli w ogóle myślimy o zmianach, to trzeba by starszym graczom dać możliwość wyboru nowej profesji.

w jaki sposob ?

Cytuj:

Odnośnie krasnoludów-naukowców to chyba w inne gry graliśmy ;)

oswiec mnie w jakiej grze znajdziesz krasanli naukowcow skoro w kazdej w ktora ja gralem ( od AD&D do WoWa ) krasnal nigdy nie mial ani premii do INT ani mozliwosci wybrania inteligentnej klasy ( moze poza priestem ) ?

Cytuj:

Z łowcą potrosze się zgadzam, że pall jest podobny, ale łowca miałby szybciej biegać (niewiem czy pall biega szybciej od innych profesji :confused: )

po co dublowac klasy ?

Cytuj:

A co do łotra, że byłby imbalans w pvp - łotr to gość co wbija sztylet w plecy i... ucieka. Dlatego akurat wydaje mi się, że łotr musiałby być nieco szybszy...

jak chcesz w tibii ( gdzie nie mozna nawet: usiasc, podskoczyc, polozyc sie ) zaimplementowac backstabb ? W tej grze nie ma mozliwosci uzywania skillow poza atakiem wrecz i czarami wiec takie cos nie ma racji bytu.

Felek Legolas 13-08-2006 21:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maximus89
Przejdz sie do maista minosow(mintwallin) to zobaczysz jak zostaniesz potraktowany.... I teraz wyobraz sobie ze grasz minotraurem... Praktycznei w kazdym miescie powinienes byc lany przez NPC :) .

Kazdego dnia ludzie zabijają setki krasnali niedaleko Kazordoonu, niektore z nich okladajac czesto nawet pol godziny, jak najslabsza bronia, az do usranej smierci. Jakos krasnale jeszcze nam nie wypowiedzialy swietej wojny :P, a nawet wpuszczaja nas do miasta.
(podobnie z elfami)

@topic
Skrzyzowanie niziolka z elfem (zwinny, szybki, dobry strzelec).
Nie pytajcie jakby do tego doszlo xD

Shaggy 13-08-2006 21:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
oswiec mnie w jakiej grze znajdziesz krasanli naukowcow skoro w kazdej w ktora ja gralem ( od AD&D do WoWa ) krasnal nigdy nie mial ani premii do INT ani mozliwosci wybrania inteligentnej klasy ( moze poza priestem ) ?

Gra się nazywa Disciples (na kompa).
A tak pozatym to pokonałeś mnie na całej linii. :p Poddaje się więc nie bij mnie więcej ;)
Niemniej jednak wciąż jestem za wprowadzeniem nowych ras do Tibii.

@down
Wczesniej napisałem o profesji Inżyniera dla krasnoludów i jakoś tak to słowo zmutowało do Naukowca przez kilka postów ;)
Pozatym odnosnie łotrzyka to wspominałem jednynie, że miałby dobrze walczyc na miecze i szybko biegac. Nie mówiłem NIC o cichych zabójstwach.
No i zasadniczo. Outfity innych ras jednynie wprowadzić.

Walekifa 14-08-2006 00:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil

oswiec mnie w jakiej grze znajdziesz krasanli naukowcow

Arcanum :) Może nie chodziło tu tyle o naukowca,co inżyniera/majstra etc. Kolega źle się wyraził :p Wiesz o co chodzi.

@ Ludzie.

Za bardzo sie rozpędzacie,i za bardzo chcecie upodobnić tibię do innych mmorpg. Chcecie elfy? Mało mmorpg'ow z nimi nie macie,droga wolna,horyzonty szerokie.

Narazie jest dobrze,tak jak jest.Można by ewentualnie wprowadzić kilka nowych klas,ale z rasami to już za dużo motania jednak. A by wprowadzać takie osobniki jak np. łotrzyk,trzeba by było zmieniać cały silnik/zasady gry... W tibi nie ma czegoś takiego jak np. Atak z zaskoczenia. Wsumie popieram posta Vila, jednak dało by rade dojść do jakiegoś porozumienia.

Vil 14-08-2006 11:18

@backstabb:

wyobrazam sobie to tak:

mamy rogala ( aka rogue ), uzywajacego 2 sztyletow ( konia z rzedem temu ktory bedzie niezauwazony wbijal komus 2 jednoreczne miecze w plecy ). Sztylet = slaba bron ( bo w sumie czemu ma byc silniejsza od jakiegokolwiek miecza 1H ? wiecej niz 15 ataku bym mu nie dal... ), niech nawet zadaje 3-4x obrazenia przy wbiciu w plecy ( Baldur sie klania ). Niech nawet ten rogal bedzie szybszy od innych profesji, niech nawet backstabb bedzie "skillem" zuzywajacym mane ( vide exori/ challenge ktore stricte czarami nie sa ), powiedzcie mi tylko jaka ma szanse przebic sie tym nozem do ryb przez defence jakiegokolwiek moba ? Ile skilla potrzebowalby zeby zabijac masowo guardy ? Niech mu nawet te skille rosna 4x szybciej niz knightowi, ale wtedy zostaniemy z dylematem ranger-paladin czyli zdublowana klasa nikomu do niczego niepotrzebna.

Thief ma swoje zadania ( otwieranie skrzynek, zamkow, pulapki itp ) ale w grze tak ograniczonej nie ma wogole racji bytu, bo co to za sztuka stworzyc 5 klas melee rozniacych sie kosmetycznie ?

Rooker666 15-08-2006 06:21

dodam coś od siebie
Dwarf
Profesje

Dwarf Soldier: (palladyn)
Distanse + 85 %
Shielding +110 %
Mlvl + 105 %
Melle Fighting + 90 %
Dwarf Guard : ( Knight )
Melle Fighting +90 %
Shielding + 120 %
Mlvl + 110 %
Distanse Fighting + 80 %
Dwarf Geomancer ( Sorc/Drut)
Distanse + 105 %
Mlvl + 90 %
Melle Fighting + 130 %
Shielding + 90 %

Elfy

Elf Scout (paladin)
Distanse Fighting + 115 %
Melle Fighting + 95 %
Mlvl + 105 %
Shielding + 70 %

Elf Arcanist (sorc,drut)
Distanse Fighting + 80 %
Melle Fighting + 105 %
Shielding + 80 %
Mlvl + 125 %

Elf Warrior
Distanse Fighting + 110 %
Melle Fighting + 115 %
Shielding + 85 %
Mlvl + 110 %

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:31.