Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Thoria war-Fanta vs Army Of The Pharaohs (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=72625)

asdf 24-04-2006 20:33

oj cwanish cwanish
myslisz ze taki pro jestes? : )
powiedz mi czemu zabijasz tylko przed ss'em i to jeszcze przypadkowych ludzi
ani razu nie walczyles przeciwko bexom i co zawsze off byles a na forum taki mądry jestes
Poprostu zal mi Ciebie

Edrahil 24-04-2006 21:21

@Cer'is

Żebyś sie nie zdziwił :)

Przy założeniu, że dla Cwanisha nastaną lepsze czasy tzn. bedzie w stanie opuszczać pz, jestem w stanie stwierdzić, że padnie w taki czy inny sposób przy udziale między innymi mojej mściwej ręki. Co do zabijania sorców 60+ przy pomocy noob charów... Widać nie masz o tym zielonego pojęcia. Oglądałem conajmniej 4 śmierci zadane w ten sposób nic nie spodziewającym sie hlvlelom. Wystarczy dobre zgranie i element zaskoczenia, a Cwanek nie zdąży nawet, za przeproszeniem, pierdnąć... (kłania się Ventrilo)

Co do lania ciebie, chętnie, tyle że niemam postaci na rooku. A co do Drasena: Ten twój spoko ziom jest już innym spoko ziomem od jakiegoś tygodnia, cz. Zmienił się jego owner. Więc niewiem do którego spoko zioma odnieść twoją wypowiedź, PA(old) czy Nooba(new).

Btw. Nadal jesteś młody i głupi... a przynajmniej głupi.

Unholly 24-04-2006 21:56

; )

A ja zaczołem grać na Thorii z myślą, ze to będzie lepszy świat od Aurei... gdybym wtedy wiedzial w jakim byłem błędzie... :P
Jest na Thorii troche naprawde fajnych ludzi, ale server jest hardcorowy.. bez dwóch zdań :)

Lotarkilla 24-04-2006 23:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Edrahil
Omg...

Ciekawe jaką durną wymówkę wymyślisz tym razem... Bo to tibia GF Destro?
Zapłacisz za śmierć Madzi! X( Uważaj na noob chary... ;)
Postuj częsciej na tibia.com bo wtedy zawsze jest wesoło :)

@Drasen: Lotar jeśli myślisz, że lizanie d** przeciwnych gildii w odpowiednim momencie, totalne PG bez miejsca na RL, zdradzanie byłych przyjaciół, trenowanie Pvp na dziesiątkach low-lvli przez niego zabitych zasługuje na szacunek czy podziw - jesteś w błędzie. Ma hunta? Zmienia stronę. Co w tym trudnego? Hlvl zawsze sie przyda co dopiero tak totalnie podporządkowany....Biorą go... a czemu nie? Kolejne 150-200 z aimbota. Nie spotkałem drugiego tak fałszywego gracza na thorii...

Wierzcie mi lub nie ale Cwanish, Lenku i Drasen jeszcze bekną za całokształt.

Jest takie przysłowie:będąc pośród wron ,kracz tak jak one.(czy coś w tym stylu) .
Lecz fakt faktem iż przegrywana lub przegrana wojna kończy sie random pkowaniem....

Lotarkilla 24-04-2006 23:22

Nie jestem osatnio na czasie jesli chodzi o wojne na thori(pisze prezentacje na mature -.- ) a o wojnie wiem tyle co jest napisane na forum i z opisów na gg.Tak czy inaczej stale mam wrażenie że niedługo wydarzy sie coś ,,dużego" , ale może tylko mi sie zdaje....?

Edrahil 25-04-2006 00:04

Tez tak uważam, typowa cisza przed burzą.

P.S: Mówisz, że najwyższy czas zacząć pisać? >:|
Aaa tam... jutro sie za to wezme :evul:

Lotarkilla 25-04-2006 00:48

Każdego dnia sobie mówie że siąde i kawałek napisze, tak samo jak sobie mówiłem w drugiej klasie że w klasie maturalnej będe sie uczył :)

pivope 25-04-2006 08:09

"asdf" jak bym niewalczyl wogule z ebxami to bym niezabil Leathal Bexa ani Neilza
a co do tych ""Lepszych czasów"" to niewiem czy tak predko nastana bo ta wojna bedzie dluga i napewno niezkonczy sie tak szybko :P a Edrahil mozesz wpasc do mnie na dragi jak bede expil nawe 30 sorckami 20lv+ no i co z tego ? przeciez wy "Polacy" zapewne byscie nieprzeszli przez ogien. a nastepnym utrudniniem byly by dragi ;D przed ta wojna leathal bex i jego kompania probowali zrobic kombo pod depo ale cos im niepytklo :D

asdf 25-04-2006 11:16

haha mowisz lepsze czasy ? one juz dla Ciebie raczej nie nadejda : <
a co tam z drasenem slyszalem ze thas vook nie zaplacil za chara i odebral drasena spowrotem ^.^

pivope 25-04-2006 14:48

u will see :] nikt niewie co bedzie asdf czemu niepodasz swojego nicku z thori ? albo z innego swiata? jestes jakis chory ? :(

asdf 25-04-2006 15:42

ta nikt tego niewie co sie bedzie dzialo na Thori ale nie powiesz mi ze liczysz na Sharingam ?HAHAHAAHAHAHAH
90 % z nich odejdzie jak tylko wejdą do wojny ^.-

pivope 25-04-2006 16:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez asdf
ta nikt tego niewie co sie bedzie dzialo na Thori ale nie powiesz mi ze liczysz na Sharingam ?HAHAHAAHAHAHAH
90 % z nich odejdzie jak tylko wejdą do wojny ^.-

nielicze na nikogo z shargami lol nawet jesli by all doszli nic by to niedalo przeciez oni tylko expia -.-'' od nich tylko lubie slaanesha evisara i xarturo ale niechce zeby dochodzili do nas po co maja sobie niszyc postacie niech graja sobie dopuki maja spokuj.

Edrahil 25-04-2006 16:37

@Cwanish

1. Sam expilem na dragach więc wiem jak sie tam zachować.
2. Ponieważ prawie codziennie chodziłem na dle (wielokrotnie spotykając tam ciebie :*) możesz być pewien, że z trudem! :baby:, ale poradze sobie z przejściem przez ogień. :>

Tak czy inaczej "My polacy" przepraszamy ciebie "nie polaka"...
Problem w tym, że niewiem za bardzo do czego pan pijesz. Rozumiem, że chodzi ci o "Polacy" jako nooby, ale naprawdę szczerze, jak bym sie nie starał po przemyśleniu wszystkich znanych mi wyznaczników noobostwa nie potrafie odnieść tej wypowiedzi do mojej skromnej osoby :P . Jeżeli jest choć jedna rzecz która daje ci prawo do nazywania mnie w ten sposób czuj sie w obowiązku poinformować mnie, cóż to takiego. Z góry chciał bym zanegować kilka potencjalnych kwestii: W porównaniu do ciebie potrafię sie poprawnie, prawie bezbłędnie wypowiedzieć w języku zarówno angielskim, jak i polskim(czego bynajmniej nie można powiedzieć o Tobie). Nie zabijam dla zabawy (tzw. PK), nie szantażuje ludzi (tzw. PA), nie gonie za skullami, których nie znam i/lub nie zrobili mnie/znajomym nic złego, nie hackuje, nie kradne, nie spamuje, potrafie w zwięzły sposób przedstawić swoje opinie, w których nie ma miejsca na bezsensowne obrażanie innych członków dyskusji. (nie zmienia to faktu, że nie musicie sie z nimi zgadzać, ile ludzi - tyle odmiennych zdań) Powiedz mi z ręką na sercu czy potrafisz powiedzieć to samo o sobie? Nie? Więc następnym razem uważaj kogo przyrównujesz do stereotypu polaka bo jedynym, który do niego pasuje wręcz idealnie jesteś Ty. Nausz sie wreszcie brać odpowiedzialność za swoje słowa i czyny.

Chciałbym jeszcze dodać, iż argumenty typu: "bo masz niższy lvl" lub "bo masz ch**** PVP!111" możesz zachować dla siebie. Bo po pierwsze lvl nigdy nie był i nigdy nie bedzie determinował tej cechy, a moje pvp (i nie mam co do tego wątpliwości) jest całkiem wporządku. Mam nadzieję, że i twoje wątpliwości uda mi się wkrótce rozwiać.

PiS aut!

Edited: @up: sam jesteś Shargami.

Lotarkilla 25-04-2006 17:50

Cwany , kiedy ty wreszcie dostrzeżesz to iż te wszystkie waśnie na forum a także twoje zachowanie w tibi naprawdę Tobie nie slużą?

Nie napisze nic więcej , nie użyje żadnych dodakowych argumentów, póki sam tego nie zrozumiesz nie ma sensu próbować.

Mikakila 25-04-2006 22:07

21:03 Cwanish: zabije cie za niego
21:03 Mikakila: za kogo?
21:06 Mikakila: alez ty elokwentny...
21:07 Cwanish: za ducioryta
21:08 Mikakila: a co ja mu zrobilam? zaczal mnie bic zeszlam do depo jak wyszlam to juz nie zyl
21:08 Mikakila: a tak wogle to zrób pz zrób...
21:08 Mikakila: ^.^
21:09 Cwanish: pozabijam was all z czasem

Hmm?
18:27 You lose 42 hitpoints due to an attack by Ducioryt.
Apr 25 2006, 18:28:16 CET Killed at Level 47 by Kama'ra and by Masterkila

Zabijesz mnie za niego tak? i nas wszystkich też pozabijasz mówisz... prosze bardzo :) Śmieszne dziecko z Ciebie :P

Lotarkilla 25-04-2006 22:13

Cwany nie wolno zabijac mojej kosianej Miki,
bo dostaniesz klapsa i pójdziesz lulu , nie wolno :)

Cer'is 25-04-2006 22:48

Re:Re:Re:Re:Re:Re :P -,-

@Cwanish
NIe rozumiem o co biega z tą miki za co ją chcesz lac ale może nie muszę

@Leto
Tak to prawda mozesz dac rade zabic hlvl sorkow n00b charami ,ale nie takich z botami albo doświadczonych w wielu wojnach
Co do Drasena to stary PA tez byl wporzo i nowy (ten sam) jak nazwales
"n00b" tez wporzo
Co do PA i PK nie brales chyba udzialu w zadnej wojnie (powaznej) bo nie wiesz ile na to sie wydaje "k" i nie wiesz ze jedynym bezpiecznym sposobem na zdobycie tych "k" jest lanie skulli ,a mniej bezpiecznym ale dobrym wykonywania PA i PK na najlepiej znajomych przeciwnika

fastico 25-04-2006 22:59

Cytuj:

@Cwanish

1. Sam expilem na dragach więc wiem jak sie tam zachować.
2. Ponieważ prawie codziennie chodziłem na dle (wielokrotnie spotykając tam ciebie :*) możesz być pewien, że z trudem! :baby:, ale poradze sobie z przejściem przez ogień. :>

Tak czy inaczej "My polacy" przepraszamy ciebie "nie polaka"...
Problem w tym, że niewiem za bardzo do czego pan pijesz. Rozumiem, że chodzi ci o "Polacy" jako nooby, ale naprawdę szczerze, jak bym sie nie starał po przemyśleniu wszystkich znanych mi wyznaczników noobostwa nie potrafie odnieść tej wypowiedzi do mojej skromnej osoby :P . Jeżeli jest choć jedna rzecz która daje ci prawo do nazywania mnie w ten sposób czuj sie w obowiązku poinformować mnie, cóż to takiego. Z góry chciał bym zanegować kilka potencjalnych kwestii: W porównaniu do ciebie potrafię sie poprawnie, prawie bezbłędnie wypowiedzieć w języku zarówno angielskim, jak i polskim(czego bynajmniej nie można powiedzieć o Tobie). Nie zabijam dla zabawy (tzw. PK), nie szantażuje ludzi (tzw. PA), nie gonie za skullami, których nie znam i/lub nie zrobili mnie/znajomym nic złego, nie hackuje, nie kradne, nie spamuje, potrafie w zwięzły sposób przedstawić swoje opinie, w których nie ma miejsca na bezsensowne obrażanie innych członków dyskusji. (nie zmienia to faktu, że nie musicie sie z nimi zgadzać, ile ludzi - tyle odmiennych zdań) Powiedz mi z ręką na sercu czy potrafisz powiedzieć to samo o sobie? Nie? Więc następnym razem uważaj kogo przyrównujesz do stereotypu polaka bo jedynym, który do niego pasuje wręcz idealnie jesteś Ty. Nausz sie wreszcie brać odpowiedzialność za swoje słowa i czyny.

Chciałbym jeszcze dodać, iż argumenty typu: "bo masz niższy lvl" lub "bo masz ch**** PVP!111" możesz zachować dla siebie. Bo po pierwsze lvl nigdy nie był i nigdy nie bedzie determinował tej cechy, a moje pvp (i nie mam co do tego wątpliwości) jest całkiem wporządku. Mam nadzieję, że i twoje wątpliwości uda mi się wkrótce rozwiać.

PiS aut!

Edited: @up: sam jesteś Shargami.

Oj Cwany Cwany ale CI pojechał... Ale ma rację bo ty frajer jesteś. Oj jak ja bym chciał twój adres mieć to by się pekowanko zaczęło. Mam paru znajomych którzy chętnie by CIę popirdo.ili w dupę. Z pozdrowieniami

yours nightmare :evul:

Lotarkilla 25-04-2006 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cer'is
@Cwanish
NIe rozumiem o co biega z tą miki za co ją chcesz lac ale może nie muszę

@Leto
Tak to prawda mozesz dac rade zabic hlvl sorkow n00b charami ,ale nie takich z botami albo doświadczonych w wielu wojnach
Co do Drasena to stary PA tez byl wporzo i nowy (ten sam) jak nazwales
"n00b" tez wporzo
Co do PA i PK nie brales chyba udzialu w zadnej wojnie (powaznej) bo nie wiesz ile na to sie wydaje "k" i nie wiesz ze jedynym bezpiecznym sposobem na zdobycie tych "k" jest lanie skulli ,a mniej bezpiecznym ale dobrym wykonywania PA i PK na najlepiej znajomych przeciwnika

Prawda prawda...
Teraz troche ekonomiki na moim przykładzie wojny lvl 70~ Paladin.
Jeden battle to:
od 1-2 bp sd - 6-12k
1-5 bp uh- (w zależnosci czy znalazlem sie w trapie lub czy skupiał sie na mnie ogien wroga) 3-15k
+Różnosci m walle, bolty ,ringi, manasy - około 5k~
Licząc najgorszą z mozliwości że padam i trace wszystko to daje około 30+k strat+doliczając blessy , 1 dead = 80k~.+kupienie run oraz blessow po dedzie to kolejne 80k.
Lvl 100 pally , knight , mage , teoretycznie nosi przy sobie około dwa razy więcej run więc dead kosztuje go około 100k , odkupienie wszystkiego kolejne 100k.
Nie jestem zwolennikiem zabijania ,cywilów" ale niekiedy to faktycznie jedyny sposób ...Może niektórzy mówią na to power abuse player killing ale to taktyka walki w pewnym sensie.A co do bicia przyjaciół przeciwnika to element taktyczno-psychologiczny,wyprowadzony z równowagi teoretycznie prędzej czy póżniej popełnia błędy.

Edrahil 26-04-2006 00:19

@Cer'is
Na Thorii rzeczywiście nie brałem udziału w żadnej większej wojnie (z wyjątkiem Fanta vs. Hooligans Army) ale miej na uwadze, że światów jest 70 a thoria nie jest moim pierwszym ;). Jest jeszcze pewne miejsce do trenowania pvp ale o nim tu nie wspomnę (każdy wie o co chodzi)
Skoro tak sie znasz na botach powinienes znać również funkcję combo sd w niektórych naprawdę rozbudowanych programach tego typu. Wtedy ani doświadczenie, ani bot nie pomoze, bo poprostu nie zdąży. Aczkolwiek miej na uwadze, że używanie botów jest nielegalne i tego rodzaju boty w 99% najeżone są keylogerami wszelkiej maści.

Na większości światów wojna nie trwa non-stop i te właśnie przerwy spożytkowuje się do uzupełniania zapasów. Na thorii mimo, iż wojna wydaje się trwać bez końca, strony ciągle sie zmieniają i zawsze któraś z nich może w bezpieczny sposób expic okreslonych godzinach. To napewno jakies dochody przynosi. (wiadomo, że nie tak wydajnie jak przy pk, ale odnosząc tą sytuację do rl przypomina mi to wymówki złodzieji, piratów i pracujących w szarej strefie i sprowadza sie do pytania "Poco być uczciwym i sprawiedliwym, skoro to sie nie opłaca?". )

@Lotarkilla:
Wiem, że to troche przesadzę tym porównaniem ale ten twój element taktyczno-psychologiczny był juz wykorzystywany w przeszłości. M.in. przez takich ludzi jak terroryści. (Nawiązywanie do II wojny wydaje mi się juz lekko poniżej pasa ale Owszem stwierdzająć
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotarkilla
Nie jestem zwolennikiem zabijania ,cywilów" ale niekiedy to faktycznie jedyny sposób ...

w RL wlasnie ona jako pierwsza wpada mi na myśl)
Wiem, że tibia i RL to 2 całkiem różne sprawy, ale czasem dobrze sobie odnieść niektóre sytuacje do prawdziwego świata i troche pomyśleć. Gdyby każdy miał również w grze troche szacunku dla innych ludzi (bo wkońcu ludzie kryją sie za tymi śmiesznymi, kolorowymi outfitami) i poświęcanego przez nich czasu tibia wyglądała by o niebo inaczej. Gadam troche od rzeczy bo troche odwykłem od tibijskiej rzeczywistości ale myśle, że tak by było znacznie lepiej. Ktoś ci podpadł? Masz pełne prawo go ukarać, ale zabijanie bogu ducha winnych przypadkowych graczy - tego juz nie zaaprobuje (Pamietasz Panią Achaję, dwudziesto-paro letnią nauczycielke fizyki? :D Tacy jak ty sprawili, że juz nie moge z nią poprostu pogadać bo zdołowana ciągłym ginięciem dała sobie z tibią spokój) . Co powiecie? Że Nudyy? TIbia bez pk jest gówno warta? Ale jak by tak wprowadzić w tibii szeroko rozwinięte pojęcie "honoru" jestem pewien, że szybko w taki czy inny sposób luke by tę zapełnił. Nie odbierz tego jako ataku, ponieważ nie to było moim celem. Ostatnimi czasy szanuje cie bo na to zasługujesz. Jedynie zwracam "delikatnie" uwage na pewne kwestie.

Podpisano,
Wieczny moralizator - Edrahil.

Btw. PiS sux.

P.S. Ale to brzmi :O. Dont take it to serious.

Cer'is 26-04-2006 00:34

EHh... ta Wojna

No wiec Leto nie muszis mi mowic co to party bot to po 1 po 2 nie znajdziesz idealnego otsa na ktrorym potrenujesz pvp jak na rl po 3 ja nie bede sie z toba klocil wiem ze cwany ani drasen ani lenku nie "bekną" za to co zrobili

Lotar i reszta killi widzialem wasze foty na tym photoblogu :P ale to offtopic
wiec nawiazujac do tematu lotark masz racje tibia to czsta matematyka wszystko da sie obliczyc
Edit:Fanta vs HA nie byly powazne.

Lotarkilla 26-04-2006 02:10

Cytuj:

@Cer'is
Na Thorii rzeczywiście nie brałem udziału w żadnej większej wojnie (z wyjątkiem Fanta vs. Hooligans Army) ale miej na uwadze, że światów jest 70 a thoria nie jest moim pierwszym ;). Jest jeszcze pewne miejsce do trenowania pvp ale o nim tu nie wspomnę (każdy wie o co chodzi)
Skoro tak sie znasz na botach powinienes znać również funkcję combo sd w niektórych naprawdę rozbudowanych programach tego typu. Wtedy ani doświadczenie, ani bot nie pomoze, bo poprostu nie zdąży. Aczkolwiek miej na uwadze, że używanie botów jest nielegalne i tego rodzaju boty w 99% najeżone są keylogerami wszelkiej maści.

Na większości światów wojna nie trwa non-stop i te właśnie przerwy spożytkowuje się do uzupełniania zapasów. Na thorii mimo, iż wojna wydaje się trwać bez końca, strony ciągle sie zmieniają i zawsze któraś z nich może w bezpieczny sposób expic okreslonych godzinach. To napewno jakies dochody przynosi. (wiadomo, że nie tak wydajnie jak przy pk, ale odnosząc tą sytuację do rl przypomina mi to wymówki złodzieji, piratów i pracujących w szarej strefie i sprowadza sie do pytania "Poco być uczciwym i sprawiedliwym, skoro to sie nie opłaca?". )

@Lotarkilla:
Wiem, że to troche przesadzę tym porównaniem ale ten twój element taktyczno-psychologiczny był juz wykorzystywany w przeszłości. M.in. przez takich ludzi jak terroryści. (Nawiązywanie do II wojny wydaje mi się juz lekko poniżej pasa ale Owszem stwierdzająć w RL wlasnie ona jako pierwsza wpada mi na myśl)
Wiem, że tibia i RL to 2 całkiem różne sprawy, ale czasem dobrze sobie odnieść niektóre sytuacje do prawdziwego świata i troche pomyśleć. Gdyby każdy miał również w grze troche szacunku dla innych ludzi (bo wkońcu ludzie kryją sie za tymi śmiesznymi, kolorowymi outfitami) i poświęcanego przez nich czasu tibia wyglądała by o niebo inaczej. Gadam troche od rzeczy bo troche odwykłem od tibijskiej rzeczywistości ale myśle, że tak by było znacznie lepiej. Ktoś ci podpadł? Masz pełne prawo go ukarać, ale zabijanie bogu ducha winnych przypadkowych graczy - tego juz nie zaaprobuje (Pamietasz Panią Achaję, dwudziesto-paro letnią nauczycielke fizyki? :D Tacy jak ty sprawili, że juz nie moge z nią poprostu pogadać bo zdołowana ciągłym ginięciem dała sobie z tibią spokój) . Co powiecie? Że Nudyy? TIbia bez pk jest gówno warta? Ale jak by tak wprowadzić w tibii szeroko rozwinięte pojęcie "honoru" jestem pewien, że szybko w taki czy inny sposób luke by tę zapełnił. Nie odbierz tego jako ataku, ponieważ nie to było moim celem. Ostatnimi czasy szanuje cie bo na to zasługujesz. Jedynie zwracam "delikatnie" uwage na pewne kwestie.

Podpisano,
Wieczny moralizator - Edrahil.

Btw. PiS sux.

P.S. Ale to brzmi :O. Dont take it to serious.

Fakt tibia i rl to dwie zupełnie różne rzeczy tak czy inaczej utożsamiając sie z naszymi postaciami przenosimy nieco rzeczywistości do gry i na odwrót.
(szkoda że nie można zabić nauczycielki i przeczekać 15 min w piwnicy aż zniknie skull ahh) Ale tak na serio wszystko można racionalnie wytlumaczyć sytuaciami z rl , również niektóre sytuacje z rl możemy z przymróżeniem oka opisać jakąś akcją z tibi.Ludzie walczący w wojnach w tibi to żołnierze ,nieco bardziej najemnicy ponieważ walczą dla sławy i pieniędzy.Reszta społecznosci odseparowanej od wojennej zawieruchy faktycznie może byc porównana do ludnosci cywilnej, która raz na jakiś czas znajduje sie w złym miejscu o niewłasciwym czasie.Także żołnierze czasem celowo nadużywają siły wobec nich.A czym by była tibia bez pk , power abuserów ?Zwykłą grą?Niczym znaczącym nie odbiegającym od normy?A tak faktycznie mamy dzień za dniem mini teatrzyk z prawdziwego życia , zdrada , zabójstwa przyjażnie, niekiedy małżeństwa i miłosci.Każdy gracz kryjący sie za outfitem posiada umysł oraz charakter , niekoniecznie musi być do nas przychylnie nastawiony,tym bardziej my do niego, i to własnie czyni tą gre inną , lepszą od innych.Tibia w której wszyscy gracze kochali by siebie nawzajem była by utopią,idealnym społeczeństwem które jak wiemy nie istnieje.Zabił cie pk, czujesz sie żle straciłeś mase swego czasu , lecz nagle przychodzi ci do głowy to iż następnym razem bedziesz gotów na takie spotkanie ,a nawet postarasz sie grać na tyle dobrze aby pokusić sie o zemste.Co czujesz gdy twój oprawca umiera i czuje to co ty w chwili gdy on zabijał Ciebie?No właśnie każdy wie o czym mówie i nie sądze aby jakaś inna gra wywoływała wśród graczy tyle emocji co Tibia.A wszystko dlatego że tibia to społeczność jak w prawdziwym życiu.

Cer'is
Co do Photobloga to na lepiej nas na rl zobaczyć :P.
Tak czy inaczej w czerwcu organizujemy mały zlot , atm zapowiedzieli sie Damer Xuen i Dusk Curse odbędzie sie to 3 , 4 , 5 dnia czerwca to piatek sobota niedziela (narazie termin nie jest do końca znany).
Na Photobloga wyslałem jeszcze fote Megakili którego pokonała vodka w jednym starciu ale niestety fotka nie została opublikowana a szkoda:p

Edrahil
Za 3 dni kończymy szkołe ,jeśli masz takie terminy jak ja oczywiście.Potem matura , ale ja traktuje to jako formalność.A po maturze dłuższe wolne zwane bezrobociem, nie wiem jak ty ale a będe miał troche czasu, myślisz jeszcze o tibi czy już raczej stałeś sie biernym obserwatorem?

pivope 26-04-2006 07:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez fastico
Oj Cwany Cwany ale CI pojechał... Ale ma rację bo ty frajer jesteś. Oj jak ja bym chciał twój adres mieć to by się pekowanko zaczęło. Mam paru znajomych którzy chętnie by CIę popirdo.ili w dupę. Z pozdrowieniami

yours nightmare :evul:

heh chesz moj adres? ale po co? kazdy powie daj adres to przyjade i ci naje**e bylo duzo ludzi na thori ktorzy mowili ze juz znaja moj adres i jada po mnie ale jakos niedotarli :( czemu akurat ty mialbys dotrzec?;D
a dopuki na thori mam sdki manaski i cos kasy to bede sie zabawial w pk i pa :D

asdf 26-04-2006 10:34

hahah ta cwanish idz sobie spekuj 20 lvl jak to magni dzis rano zrobil BUAHAHAHAHAHAHaH poprostu smiac mi sie chce ^.^
btw. Wie ktos Jak Lenku padl ?

Edrahil 26-04-2006 11:02

Nie mówiłem nic o tibii, w której wszyscy by się kochali. Jestem w pełni świadomy, że jest to nie realne. "Ci źli" będą zawsze i muszą być bo tak jak powiedziałeś tibia nie była by juz taka "inna", straciła by największą przewagę nad innymi grami tego typu. Chodzi mi jedynie o to, żeby tacy ludzie podobnie jak ich ofiary nie znali dnia ni godziny. Kiedy zostałeś zabity powinieneś mieć prawo sie zemścić podczas gdy w tibijskiej rzeczywistości, gdy zabije cię ktoś z plecami nie jednokrotnie musisz jeszcze za swoją śmierć płacić! Ile było takich sytuacji... Zostałeś zaatakowany jako przypadkowa ofiara ale udało ci się uciec, następnie grono hlvli powiadamia cię, że albo oddasz materiały jakie napastnik na ciebie "zużył" albo więcej bezpiecznie sobie nie pograsz. (Tak np. bawił sie Feawyn w przeszłości)

Cytuj:

Zabił cie pk, czujesz sie żle straciłeś mase swego czasu , lecz nagle przychodzi ci do głowy to iż następnym razem bedziesz gotów na takie spotkanie ,a nawet postarasz sie grać na tyle dobrze aby pokusić sie o zemste.Co czujesz gdy twój oprawca umiera i czuje to co ty w chwili gdy on zabijał Ciebie?No właśnie każdy wie o czym mówie i nie sądze aby jakaś inna gra wywoływała wśród graczy tyle emocji co Tibia.

Wyobraź sobie, że jesteś powiedzmy magiem, masz swój z trudem uciułany 30 lvl, podążasz na expowisko i nagle nie wiadomo skąd pojawia się jakis hlvl i zabija cię kilkoma ciosami bo potrzebował zapasów do toczenia swojej wojny.(Jeśli to mag to pewnie i jednym :p) Czy taki ktoś może w ogóle mieć nadzieję na zemstę? Będąc realistą nie może... Czy jego umiejętności podniosły się po takim ataku? E tam, nie zdążyły :p

"With great power comes great responsibility..." - tej świadomości wysokim levelom brakuje. PK - może i tak ale tylko wtedy gdy ofiara wykorzystując swoje umięjętności ma szansę na ucieczkę lub nawet odparcie ataku.

Cytuj:

A tak faktycznie mamy dzień za dniem mini teatrzyk z prawdziwego życia , zdrada , zabójstwa przyjażnie, niekiedy małżeństwa i miłosci.

Proponuje więcej przyjaźni i miłości mniej zdrad :)

Co do mnie, kiedy przestałem grać w tibie myślałem o powrocie na thorie i korzystając z wolnego czasu chciałem zbudować niezły lvl, żebym nie tylko mógł gadać ale i działać. Tyle, że niewiem czy to jest aktualne, bo po pierwsze conajmniej kilka osób z walczących teraz między sobą gildii ma conajmniej ochotę, by mnie zabić :) Po drugie: Wbrew pozorom nie będe tego czasu miał tak dużo, chciałem troche w te wakacje zarobić więc miesiąc mam z głowy. Dotego trzeba by troche w RL poszaleć ;)

Chociaż...A może nowy serwer? Kto wie... Ja niestety nie moge tak dokonca matury traktować jak formalności bo zdaję matmę, z której mam spore zaległości. Wszystko sie okaże po maturach. A jakie ty masz plany?

fastico 26-04-2006 11:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pivope
heh chesz moj adres? ale po co? kazdy powie daj adres to przyjade i ci naje**e bylo duzo ludzi na thori ktorzy mowili ze juz znaja moj adres i jada po mnie ale jakos niedotarli :( czemu akurat ty mialbys dotrzec?;D
a dopuki na thori mam sdki manaski i cos kasy to bede sie zabawial w pk i pa :D

Nie taki cwaniak cwany jak go malują... Nie napisałem że mam twój adres i już po Ciebie jadę. Ciesz się bo pewnie go nie zdobędę. Mówisz że będziesz się zabawiał w pk i pa...hmmm...właśnie dlatego tak CIę nie lubią, przez takich jak ty kończy grę wiele fantastycznych osób. Jak np. te dziecinne pk po banshee queście. Ale my byliśmy cwansi niż ty Cwanishu. Musisz z tym żyć.
Bo w kązdym momencie kiedy was wych.jamy ale spierdoli.y wam to górujemy nad wami i mamy ogromną satysfakcje, bo świadczy to o waszej niewszechmocności i często nieudolności. Cwanishu pograj na aureii przeciwko ROMom zobaczymy ile jesteś wart. BO być lepszym od sła;) bszego to żadna sztuka.

pivope 26-04-2006 12:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez fastico
Nie taki cwaniak cwany jak go malują... Nie napisałem że mam twój adres i już po Ciebie jadę. Ciesz się bo pewnie go nie zdobędę. Mówisz że będziesz się zabawiał w pk i pa...hmmm...właśnie dlatego tak CIę nie lubią, przez takich jak ty kończy grę wiele fantastycznych osób. Jak np. te dziecinne pk po banshee queście. Ale my byliśmy cwansi niż ty Cwanishu. Musisz z tym żyć.
Bo w kązdym momencie kiedy was wych.jamy ale srzodkiewka jest superi.y wam to górujemy nad wami i mamy ogromną satysfakcje, bo świadczy to o waszej niewszechmocności i często nieudolności. Cwanishu pograj na aureii przeciwko ROMom zobaczymy ile jesteś wart. BO być lepszym od sła;) bszego to żadna sztuka.

mam char na auera i mam 1 kumpla z rl w ROM ;) asdf 20lv magni zabil jak zobaczyl jaka gidlia :) ja dzis zabilem 58elite i Masterkile :D jutro beda nastpene ofiary i tak co dzinnie :D kazdy kogos nieznam na 50+ bedzie padac ;P

Lotarkilla 26-04-2006 12:34

Cytuj:

Nie mówiłem nic o tibii, w której wszyscy by się kochali. Jestem w pełni świadomy, że jest to nie realne. "Ci źli" będą zawsze i muszą być bo tak jak powiedziałeś tibia nie była by juz taka "inna", straciła by największą przewagę nad innymi grami tego typu. Chodzi mi jedynie o to, żeby tacy ludzie podobnie jak ich ofiary nie znali dnia ni godziny. Kiedy zostałeś zabity powinieneś mieć prawo sie zemścić podczas gdy w tibijskiej rzeczywistości, gdy zabije cię ktoś z plecami nie jednokrotnie musisz jeszcze za swoją śmierć płacić! Ile było takich sytuacji... Zostałeś zaatakowany jako przypadkowa ofiara ale udało ci się uciec, następnie grono hlvli powiadamia cię, że albo oddasz materiały jakie napastnik na ciebie "zużył" albo więcej bezpiecznie sobie nie pograsz. (Tak np. bawił sie Feawyn w przeszłości)

Wyobraź sobie, że jesteś powiedzmy magiem, masz swój z trudem uciułany 30 lvl, podążasz na expowisko i nagle nie wiadomo skąd pojawia się jakis hlvl i zabija cię kilkoma ciosami bo potrzebował zapasów do toczenia swojej wojny.(Jeśli to mag to pewnie i jednym :p) Czy taki ktoś może w ogóle mieć nadzieję na zemstę? Będąc realistą nie może... Czy jego umiejętności podniosły się po takim ataku? E tam, nie zdążyły :p

"With great power comes great responsibility..." - tej świadomości wysokim levelom brakuje. PK - może i tak ale tylko wtedy gdy ofiara wykorzystując swoje umięjętności ma szansę na ucieczkę lub nawet odparcie ataku.

Proponuje więcej przyjaźni i miłości mniej zdrad :)

Co do mnie, kiedy przestałem grać w tibie myślałem o powrocie na thorie i korzystając z wolnego czasu chciałem zbudować niezły lvl, żebym nie tylko mógł gadać ale i działać. Tyle, że niewiem czy to jest aktualne, bo po pierwsze conajmniej kilka osób z walczących teraz między sobą gildii ma conajmniej ochotę, by mnie zabić :) Po drugie: Wbrew pozorom nie będe tego czasu miał tak dużo, chciałem troche w te wakacje zarobić więc miesiąc mam z głowy. Dotego trzeba by troche w RL poszaleć ;)

Chociaż...A może nowy serwer? Kto wie... Ja niestety nie moge tak dokonca matury traktować jak formalności bo zdaję matmę, z której mam spore zaległości. Wszystko sie okaże po maturach. A jakie ty masz plany?

My już mamy sensowny team na nowy server lecz wciąż werbuje nowych ludzi.Nie krępuj sie pytać o więcej szczegołów na prv.

Lotarkilla 26-04-2006 12:37

Cytuj:

mam char na auera i mam 1 kumpla z rl w ROM ;) asdf 20lv magni zabil jak zobaczyl jaka gidlia :) ja dzis zabilem 58elite i Masterkile :D jutro beda nastpene ofiary i tak co dzinnie :D kazdy kogos nieznam na 50+ bedzie padac ;P

A ktoś kiedyś powiedział że zmieniłeś sie na +.Niestety chyba w twoim przypadku to niemożliwe.
Masterkila padl po ue , czyli wielkiego pvp po raz kolejny nie pokazałeś ,wciskając hotkey i zabijając ludzi niższych od siebie o jakieś 30+ lvli ukazujesz tylko jak żałosnym graczem jesteś.A chciałem tobie tego oszczędzić....

fastico 26-04-2006 13:10

Cytuj:

...ja dzis zabilem 58elite i Masterkile :D jutro beda nastpene ofiary i tak co dzinnie :D kazdy kogos nieznam na 50+ bedzie padac ;P

Powtórzę jeszcze raz "bo być lepszym od słabszego to żadna sztuka" TY się naprawdę tym podniecasz... heh. Tylko że nie pokazujesz w tym że jesteś lepszy. BO normalnym jest jak w matematyce że 5 jest większe od 4. Podaj nick tego chara na aureii. :baby:

pivope 26-04-2006 14:35

Cytuj:

A ktoś kiedyś powiedział że zmieniłeś sie na +.Niestety chyba w twoim przypadku to niemożliwe.
Masterkila padl po ue , czyli wielkiego pvp po raz kolejny nie pokazałeś ,wciskając hotkey i zabijając ludzi niższych od siebie o jakieś 30+ lvli ukazujesz tylko jak żałosnym graczem jesteś.A chciałem tobie tego oszczędzić....

hehe walilem ue bo master stal przy depo padl za ducioryta i padnie jeszcze nieraz ;]

asdf 26-04-2006 15:56

haha zobaczysz teraz jak ten twoj ducioryt bedzie padal : <

pivope 26-04-2006 16:33

haha niezobacze bo juz niegra haha
co ci niepyklo dude

Kussy 26-04-2006 19:05

Mowicie, ze to zadna sztuka zabic ludzi mniejszych o 30lvli wciskajac hotkeya.
Ale czy o to chodzi, zeby strzelac w niego sdki, tracic je, on ma stracic wszystkie uhy i wtedy go zabic do konca, czy szybki elementem zaskoczenia strzelic ue przy malych stratach i duzych korzysciach? Bo raczej nie chodzi o to, zeby zabic kogos i zeby ludzie na forum potem mowili, ale on ladnie go strzelal z sdkow, albo mowili "mogles puscic ue". Tu bardziej chodzi o korzysc i zyski niz o pokazanie sie. Element zaskoczenia ofiary tez jest bardzo wazny. To jest moje zdanie.
Co do zabijania slabszych od siebie, to jezeli mialby zabijac lepszych to po 1) wszyscy o wyzszych lvlach od Cwanisha sa albo z nim albo przeciwko niemu, co najpewniej grozi mass logiem, a po 2) po co zabijac lepszego i wiecej tracic jak mozna sie latwiej wzbogacic...

Koszyk 26-04-2006 19:55

Sztuka nie jest zabic slabszego... lecz sztuka jest zabic lepszego od siebie. Bo jezeli ubijesz lepszego to prawdopodobienstwo ze poleci lepszy loot jest wieksze. ,,Im wiekszy lvl tym wiecej run przy sobie''. Jak mowiles ,,elemtent zaszkoczenia'' wystarczy zeby ofiara padla.

PS: zeby nie bylo ze Off topic.

Jakies nowe fragi sa?

Edit@:
jak moj podpis?:>

Takie jest moje motto jak w podpisie

pivope 26-04-2006 20:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk
Sztuka nie jest zabic slabszego... lecz sztuka jest zabic lepszego od siebie. Bo jezeli ubijesz lepszego to prawdopodobienstwo ze poleci lepszy loot jest wieksze. ,,Im wiekszy lvl tym wiecej run przy sobie''. Jak mowiles ,,elemtent zaszkoczenia'' wystarczy zeby ofiara padla.

PS: zeby nie bylo ze Off topic.

Jakies nowe fragi sa?

Edit@:
jak moj podpis?:>

Takie jest moje motto jak w podpisie

im wiekszy lv tym wieksze prawdopodobienstwo ze ma aola i wtedy jestem waste frag + mana i sd

Koszyk 26-04-2006 20:57

No nie wiem czy ppl na wojnie stac na aola...

aol = 50k

all bless = 50k

co wezmiesz?

Ertil 27-04-2006 00:12

Cytuj:

My już mamy sensowny team na nowy server lecz wciąż werbuje nowych ludzi.Nie krępuj sie pytać o więcej szczegołów na prv.

Jesli dalej werbujesz ludzi na new servy dopisz i mnie ;] Thoria to świat już nie do odratowania. Takich jak Cwanish nieda rady się wytępić...niestety...dziwi mnie Lotar~~ ,że pomimo iż wygrywacie chcesz sie przenosić na nowy server. Ale to twoja sprawa....

Koszyk 27-04-2006 00:38

@UP.

Hmm noi co ze wygrywamy? Hmm... bylo mowione ze na thori wojna bedzie zawsze... wiedz co z tego ze wygraja tę wojne skoro bedzie nastepna? Tylko problem jest w tym ze... nie wiadomo kiedy bedzie nastepna wojna...

pivope 27-04-2006 05:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ertil
Jesli dalej werbujesz ludzi na new servy dopisz i mnie ;] Thoria to świat już nie do odratowania. Takich jak Cwanish nieda rady się wytępić...niestety...dziwi mnie Lotar~~ ,że pomimo iż wygrywacie chcesz sie przenosić na nowy server. Ale to twoja sprawa....

co ty gadasz? przeciez lotar niewalczy :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:53.