![]() |
CZyli palek powinnien trenować z potworkiem i i nnym graczem jednocześnie to będzie bardziej owocny trening.Czy to przyspieczy awanse?
Bo ja trenuje z monkiem i z wolfem iteż szybko awansuje Mam przy sobie spaerow tyle ile uniose i wooden shield. i nie narzekam.Awans z 56-->57 zajmuje mi około 1h10 minut to chyba normalny czas.CZy można szybciej? A może wziąść se do reningu wolfa,rata,misia,rota itp. i wtedy będę szybciej awansował?? |
Nie bo awans nie zależy od ilościu hitów a od ilości wyżuconych spirów.(oczywiście trzeba co jakiś czas trafiać. Wooden shielda ja biore tylko gdy trenie z ratem i knightem, gdy trenuje z palkiem biore p-set i dwarven shield, gdyby niemógł mnie hitnąć to zawsze moge sie rozebrać :D . Ostatni awans z 45 na 46 zają mojej postaci ~37 minut.
|
Nizrozumiałeś mnie czy shelding będzie mi szybciej awansował w zaistnialej sytuacji???
|
Ilość potworków nie będzie miała wpływu na wzrost distance, ale będzie miała dużo wpływ na szybkość awansu w shieldingu (2 potworki lub człowiek+potwór bijący Cię).
BTW: mądre głowy mówią, że awans w distance fighting 56 -> 57 może zająć mniej niż 45 minut, ale to jest szacunkowe, przy treningu efektywnym, do którego nie jest tak łatwo stworzyć odpowiednie warunki... Re: dwon: dziękujemy za komentarz :/ Więcej takich, plx! :P |
Ja sobie przed chwilą zrobiłem palka... 8lvl skille 26/22...
I oto jest moje spostrzeżenie... Biore sobie na trening (skill z 10 na 11 wiec b. szybko) knighta i bije spirami... Nie kalecze go i tak 10 minut wale!! W końcu mu kazalem wszystko zdjąć i zadałem obrażenia, kilka sekund później awans w discie!! Otóż kiedyś gdzieś czytałem że trzeba conajmniej 1/33 pociski trafić do krwi żeby awansować w discie!! Na ile jest to prawda to nie wiem bo nie licze ale zauważyłem że skillw idą bardzo szybko jak sie trafia do krwi co ok. 10 sekund!! |
Jak zobaczyłem ten poradnik to mało zawału nie dostałem. jeśli welug tego to ja bym prędzej oślepnąl niż zrobił 100 :P
|
po 1 witam wszystkich ;)
po 2 Raynold gratulacje za taka cierpliwosc, ze powtarzasz jedna rzecz n-razy, mnie juz by dawno szlak trafil 8) po 3 polecam stronke http://mysite.verizon.net/vze7p87m/ na niej jest doslownie wszystko o treningu i nie tylko :D (po angielsku of cors ;)) |
ŁoŁoŁo
bardzo zajebisty temat duzo sie nauczylem... podziekowania dla mądrych głów ;) |
Cze, jedno pytanko: czy skille obrony rosną tylko wówczas gdy atakuję potworka, czy rosną także jeżeli np. stoję biernie a powiedzmy Dwarf mi ładuje chmurki na tarczę ?
Oprócz tego już wszystko wiem, o nic nie zapytam ponownie :)) |
@up
Żeby ci rósł shielding musisz przynajmniej raz na 30 ciosów trafić przeciwnika do krwi Jeśli stoisz i potwory cie atakują a ty nie robisz nic do shelding ci nie urośnie (zaliczy tylko 30 uderzeń a potem będzie stał w miejscu) |
A ja sie zastanawiam nad calkiem inna sprawa olac calkiem trening tak jak Bubble rozmawialem z nia i nigdy nie trenowala. A skutki widac Level 181 skill cienki bo 99/89. Przeciez na sile ciosu i obrone sklada sie killa czynnikow jak myslicie czy warto trenowac knightem ???
|
Witam ja tam mysle ze najlepsze stforki do trainingu to trolle,orki(na 9,10 lv) potem na okolo 14,15 to juz mozna amazonki
|
Ja myśle że na 8-10lvl powinno trenować sie na trollach/orcach
Lvl 10-20 na dwarfach |
Cytuj:
Ogólnie ciekawie zobrazowany przykład :) |
Nie jest podane bezpośrednio w ilości chmurek, ale w czasie. Zobacz tutaj - możesz sobie to wyliczyć. Mi się nie chce aproksymować/interpolować wzoru ogólnego... A te liczby na stronie to też doświadczalnie zebrane wyniki, nie zapominajmy.
A przykład po prostu przetłumaczony prosto z poradnika, do którego link podawałem już w jednym z pierwszych moich postów w tym temacie. :) |
Kto uzyska więcej awansów ten kto ma na full def czy ten co ma na full atack?
Knight - Knight Edit: Załóżmy mają takie same (podobne) skile. Edit2: Monoskar mógłbyś ze mną potrenić ? |
Cytuj:
Tak, ostatnio zacząłem zmuszać się do treningu, chociaż strzasznie wolno te skille lecą, a co za tym idzie gra staje się nużąca... |
Co do treningu, to mozna to ujac w jednym zdaniu : trening to musi byc imitacja walki, tzn musza lac ciebie i ty musisz lac, a to czy lejesz na full attak, full def czy balanced ma znaczenie tlyko jak trenisz z innym playerem, poniewaz od tego zalezy jak czesto i jakie mocne hity beda wchodzic w ciebie/sparing partnera
|
Nie, no sorry, myślałem, że jaśniej już nie można :/
Po raz kolejny: full attack/balance/full defence ustawiasz sobie tak, żeby ranić potworka/playera przynajmniej raz na 30 uderzeń przy efektywnym treningu. Zależy też od broni. Np. knife na full attack będzie mniej więcej tak samo jak dagger na balance Monoskar: trenuj tak, żeby je ranić do krwi raz na te 30 sekund, a nawet częściej, ale nie za mocno, żeby nie zabijać ich zbyt szybko. Musisz po prostu sprawdzić kilka ustawień broni i stylu walki. Wybierz najbardziej optymalną i będzie ok. Lisek: poczytaj uważnie. Jeśli obaj będą efektywnie trenowali, to tak samo szybko będą awansować przy tych samych skilach. |
mhm jesli chodzi o trening palkiem to wyglada to calkiem inaczej niz u knighta po I
- Trenujemy z calym eq jak najlepszym zeby przeciwnik ne zadawal zbyt duzych obrazen - Najlepiej dla palka trenowac z jednym przeciwnikiem drugim palkiem najlepiej no czasem jakis troll albo 3 na shielding ale to rzadko - Bierzemy tarcze najlepszą jaką mamy, speary ustawiamy na full def. U pala nie licza sie zadane obrazenia ani nic tylko ilosc wystzrelonych pociskow - Najlepsza tarcza i tyle spearow ile mozna uniesc zeby nie trzeba bylo ciagle podnosic (no chyba ze ktos lubi ;) ) - i....trenimy - Ostrzegam przed trenieniem w okolicach carlin i thais dead na miejscu pkerzy szukaja takich ktorzy trenia i nie moga wejsc do dp :( wiem cos o tym ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ skille 23 lvl palek danubia 67/46 ~(to byly dobre czasy) 64/43 zaczela sie zla passa skille po 2 dniach ;( |
moglibyscie taka tabelke dac dla sorca i drruida??
a czey jak sie zalozy w dwie rece tarcze to jest wieksza szansa ze sie potworka zablokuje?? |
Cytuj:
|
odp na pyt 2
z tego co slyszalem to ma ruznice bo cyc ma wiencej ataku 8) :] ;( 8o
|
Cytuj:
|
No tak...
Ja ci powiem trenuje z kolegąi zawsze na balance i z najgorszą bronią którą trenujemy ja ( club ) więc biore przykładowo cluba i wooden shielda i zero zbroi. Wtedy zadajemy se obrażenai kilka razy na 20 sek i wsyzstkie skille i club fighting i shielding rosnie jak sa chmurki to dobrze w tarcza blokuje atak i wtedy skill nam rosnie ! ale jak to żółte jak sama powiedziałaś trafiamy w zbrooje i wtedy skille nie rosną
|
Czyli reasumujac jak to jest... ale powiedzcie jak do mongola jakiegos...
1) Jezeli stoje i mnie leja a ja ich nie atakuje to czy mi rosnie shield? 2) co do tych koszyczkow, basenow, pszczolek i bocianow - jezeli leje cos slaba bronia i zadaje dajmy na to minotaurowi 1 hp na minute a drugi minotaur mnie leje na tarcze to rosnie mi i skill sworda i skill tarczy? bo z tego co tu widze to juz sam nie wiem... PS z tego co mi mowi intuicja, to bronia ktora ma atak i obrone trenuje sie atak i obrone... zobaczcie czy jak lejecie dwureczna bronia czy macie " chmurki "... moge sie w koncu mylic :baby: |
Obrone cwiczysz jednynie gdy masz tarcze i przyjmujesz ciosy na tarcze + czasami potworek/czlowiek zarni cie za obojetnie ile hp do krwi, jezeli zas chodzi o bronie typu mele lub dystansowe to uderzesz w potworka/czlowieka i tez co jakis czas musisz go zranic do krwi. Co do twojego przykladu z minosami, tak cwiczysz wtedy shield i mele.
|
Cytuj:
|
Dobra, tylko mi tutaj nie zwariuj Kaczor :P
@aktus: pamparampam, poraz kolejny: 1) nie 2) tak, ale lepiej bij tamtego minosa częściej, to szybciej będziesz awansował |
W końcu wiem o co chodzi z tymi treningami 8o
No to ide skilować :] |
Jeszcze czegoś nei czaje. To znaczy jak chce shielding sam trenić (zalozmy, nie robie tak przeciez :D) to stoje sobie .... bija mnei powiedzmy 2 raty. Uderzyly juz 30 razy i powiedzcie mi PO KIEGO ZULA musze je walnac do krwi (albo cokolwiek innego) przeciez shielding to shielding a meele attack to meele attack. No tak na chłopski rozum nawet !! to sa zypelnie inne skille nie musze trenowac jednego zeby mi drugi rosnol.
|
Najlepszą obroną jest atak :P Więc te ranienie przeciwnika to wyprowadzanie kontrataku i to się liczy jako zdolność obronna dlatego idzie do shieldingu
A tak na serio to kiedyś tak było, że nie trzeba było ranić i można było zostawić postać całkowicie afk z dwoma szczurami i shielding leciał. Dlatego został dodany ten warunek, że co ileś przyjętych ciosów na tarczę musisz kogoś/coś zranić bo inaczej następne chmurki w ogóle Ci się nie liczą. Oto dlaczego. |
Nie wiem czemu ale wcale nie rosna mi skille :(
Od wejscia na maina mam 16/17 . Jestem sorcem na 10lvl i 5mlvl. Trenuje duzo tylko ze z potworami i nic. Co mam robic ??? |
Kilka Hippi
Cytuj:
hm no nie sadze zeby ci te skille tak szybko podchodzily jak u innych porfesji, jak bedziesz mial sklle 22/24 na 30 lvl to bedzie dobrze przy takich skillach na jakich wyszedles z maina :D |
Moim zdaniem nalepiej sie trenuje na 15lvl (to jest mój lvl) z 3 minosami (studded armor, studded shield, rapier, leather legs, i leather helmet) jak cie zbytnio wybijom to walisz 3 exury i dalej sie bijesz przy okazji łowiąc ryby...
Minosy padajom jak muchy z carlin swordem... :D |
Cytuj:
1)Najlepiej trenowac Z monkiem i ghoulem (Dla knighta) 2)Ubrac Leather armor , legs , jakas szmate na glowe , bootki , knifa(jesli sword) i wooden shielda i bic az bedziesz mial na zoltym pozniej zaloz caly pancerz na siebie i czekaj az ci zycie odrosnie 3)Nie prawda jest , ze Musi krew poleciec z goscia Najwazniejsze jest aby jak najwiecej ktos mial takich odbic z "Zoltymi paskami" I kur... ludzie , jak mozna cycka porownywac z ratem X( Cyc wali po 10 a rat cie nie walnie za nic ( no chyba , ze jestes sorcem ) Ale ogolnie sorce nie trenuja ... :S |
Nie wydaje mi sie abys mial racje bo do trenowania sworda musisz zadawac krew tak jak do sheidla musisz zadawac krew a nie "żółte chmurki"
|
Im więcej czytam ten post tym mniej wiem.
Powiem tak: Ktoś tu nie ma racji :rolleyes: |
Cytuj:
@goog: kto nie ma racji? przecież widać, że niektórzy piszą co im ślina na język przyniesie... Sam musisz zdecydować kto mówi z sensem i konkretnie... :P @Klusek07, Knight Morderca: skasowane posty. Na cholerę to komu?? @Wit: widzę, że nie czytałeś wcześniejszych postów i gadasz bzdury. Ile razy trzeba powtarzać, że przy treniingu z potworami im lepsza zbroja tym lepiej. A po drugie możesz blokować tylko 2 potworki naraz. Ciosy trzeciego idą na zbroję. Uuuuuuhhh... Czytajcie ze zrozumieniem plx! X( |
Re up
Knight tez na cycu moze trenowacnp. ja trenuje czassmi a cycem i bearem.Ranie go z carlin sword calkiem ladnie. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:20. |