Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   3 lata Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=84018)

Hell Cast 08-07-2006 00:10

Ho ho ho, gratulacie Tibia.pl trzymajcie tak dalej, i rozwijajcie się cały czas w takim samym tempie a dojdziecie daleko :)

Co do konkursu, sam nie brałem w nim udziału, lecz muszę przyznać, że nigdy bym się nie spodziewał tak pięknych i detalicznie wykonanych prac.

A więc jeszcze raz Gratulacje dla was zespole Tibia.pl oraz :cup: zwycięzcom:cup: Frankenstein Competition!

Atulex 08-07-2006 00:11

Yy, no gz, gz, sto lat etc.
Mi tam sie najbardziej podobal Giant Ant, Tibi Fan :D ,Cerber no i co jeszcze...

Kothis 08-07-2006 00:37

Witam!

Na wstępie chciałbym powiedzieć, że jestem kumplem Kothisa(Twórcy GSa), który wyjechał na pare dni, dał mi hasło, abym mógł śledzić temat i poinformował go w razie czego o wygranej. Przed chwilą dzwoniłem do niego i pozdrawiam w jego imieniu wszystkich, którzy doceniają ogrom pracy jaką włożył w ten projekt.
Gratuluję wszystkim którzy wzieli udział w konkursie i staneli na podium, a także gratuluję wyróżnionym. Kothis chciałby tez podziekowac administratorom za strone oraz za genialny konkurs:)

Tak od siebie: Może też się kiedyś spróbuje w jakimś konkursie;)

Sto lat Tibi.pl:)

[edit]
Napierałem na Kothisa aby zrobił lepszy loot, ale on powiedział, że to nie jest potwór od lootu, ten potwór jest tylko od sprawiania problemów;)

nepton 08-07-2006 01:13

a no ba

@Topic
dopiero 3 lata? a to ci młoda strona :P nie wiedziałem... Congratulations! :-)
Wszystko przed wami :-)

Sam nabijam dzienną ilość otworzeń tibia.pl dopiero (niecałe) półtora roku xD
Ale musze przyznać, że gdyby nie WY z życiu bym z rooka nie wyszedł :-)
Dzięki! jesteście wspaniali! (mimo to będę nadal twierdził że za voodoomastera jest 50 expa ;) )

@Konkurs
Jak sie dowiedziałem to prawie padłem xD
(musiałem przedefiniować we własnym słowniku znaczenie słowa "SMAP") :P

co do miejsc na podium: :P
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Mialem to wlasnie napisac ;)
Bardzo chcielismy dac tej pracy 1 miejsce, bo pod wzgledem graficznym byla najbardziej zarabista. Jednak wlasnie ta inna perspektywa spowodowala ze nie pasowala postac do tibii, przez co tylko wyroznienie :(

No i wskoczyłem na 3 miejsce ^^
NIE WIEM JAK WY (choć czytałem :P) ALE JA SIE CIESZE :PPPPPPPP
rzeczywiście troche kiche odwaliłem xD ale pierwszy raz w życiu sie bawiłem w coś takiego... a sama praca... miała spełniać wymogi konkursu a nie się podobać :PPPP /// SPEŁNIŁA SWOJE ZADANIE :P

A jeśli chodzi o reszte... widziałem lepsze prace w temacie zgłoszeniowym xD
inaczej bym obstawił podium... tyle, że niewiele prac sie regulaminu trzymało xD
Z drógiej strony naprawde dużo ludzi popisało się kreatywnością i wyobraźnią :-)
Np. taki "Gale of the fury" to jest coś B) <<jak wiele wiele innych :)>>
Fajnie by było jakby jakaś większa galeria prac konkursowych powstała :-)

Do zobaczenia w następnych konkursach :P

Xawieri 08-07-2006 02:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kothis
Witam!

Na wstępie chciałbym powiedzieć, że jestem kumplem Kothisa(Twórcy GSa), który wyjechał na pare dni, dał mi hasło, abym mógł śledzić temat i poinformował go w razie czego o wygranej. Przed chwilą dzwoniłem do niego i pozdrawiam w jego imieniu wszystkich, którzy doceniają ogrom pracy jaką włożył w ten projekt.
Gratuluję wszystkim którzy wzieli udział w konkursie i staneli na podium, a także gratuluję wyróżnionym. Kothis chciałby tez podziekowac administratorom za strone oraz za genialny konkurs:)

Tak od siebie: Może też się kiedyś spróbuje w jakimś konkursie;)

Sto lat Tibi.pl:)

[edit]
Napierałem na Kothisa aby zrobił lepszy loot, ale on powiedział, że to nie jest potwór od lootu, ten potwór jest tylko od sprawiania problemów;)

Acc sharring? ^^ :p

Ashlon 08-07-2006 02:15

@UP : Dal tylko passy na forum...trudno popatrzec, kto i z jakiego konta pisze? ;)

Don Torpedos 08-07-2006 09:12

ale lipa ;/
to death knight już jest w piachu xD

Elysius 08-07-2006 09:29

wszystkiego najlepszego tibia.pl ;p kolejnych 3 lat i wiecej

matiiii 08-07-2006 09:43

jaj juz zyczenia skladalem ale moge jeszcze raz:
Wszystkigo najlepszego dla Modków i Adminów dla sponsorów i pomyslodawców tej strony bez ktorych bym teraz tego nie pisal:p

bardzo mi sie podoba grifin i ten skeleton i gratuluje wygranej :p :cup:

Lord Alek 08-07-2006 10:54

Gratujacje! Mam nadzieję, że tibia.pl będzie służyć jeszcze długo nowym jak mnie służyła kiedyś. Sam zaglądam tu od ponad dwóch lat mimo, iż nie gram prawie w tibie.

PS. Giant skeleton na liście potworków obok hegemomona... hmmm... :)
(jeśli nie wiesz o co chodzi to nie odpowiadaj)

Zummer 08-07-2006 12:04

Wszystkiego naj :D
Co do konkursu, pierwsze miejsce - Giant Skeleton bardzo ładny, ale juz 2 i 3 są troszke niedopracowane, widziałem tam ładniejsze prace.

Dwimenor 08-07-2006 12:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zummer
Wszystkiego naj :D
Co do konkursu, pierwsze miejsce - Giant Skeleton bardzo ładny, ale juz 2 i 3 są troszke niedopracowane, widziałem tam ładniejsze prace.

Oceniane były nie tylko popisy graficzne, ale także zawartość merytoryczna i przemyślenie całej sprawy. Co z tego, że potwór był piękny pod względem graficznym, skoro opis "ma 9999hp, zadaje 9999 obrażeń, przywołuje 1-10 orchaballi"

Zummer 08-07-2006 13:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor
Oceniane były nie tylko popisy graficzne, ale także zawartość merytoryczna i przemyślenie całej sprawy. Co z tego, że potwór był piękny pod względem graficznym, skoro opis "ma 9999hp, zadaje 9999 obrażeń, przywołuje 1-10 orchaballi"

No wiem, ale niektóre były i graficznie dobre jak i opisowo, a nie zostały uwzglednione.

CzarnyLotos 08-07-2006 14:00

Teamowi gratuluję cierpliwości w pomocy maniakom Tibii. 3 lata prowadzenia tak rozbudowanej strony to naprawdę duzo wysiłku i należy to docenić.

Hm...
Ale zdziwiły mnie wyniki frankensteina. Możliwe że tego powodem jest to że sam brałem udział i nic nie wygrałem, ale...

Pierwsze miejsce moim zdaniem jest w pełni zasłużone, gratuluję autorowi.
Drugie - gryf to mocno przerobiony smok - kolory, głowa i trup. Ok, liczy się efekt a nie sposób, gdyż pisało w regulaminie i z można zamieścić mocno przerobioną pracę. Ale było kilka prac na podobnym poziomie np. mrówka czy pegaz, które były zrobione od podstaw. I to im racej się należy te miejsce.
Trzecie - wybaczcie ale nie rozumiem tej decyzji. Może chcieliście aby jakaś praca 32x32 zajęła nagradzane miejsce? Nie wiem, nie wnikam. Ale wiele prac było na DUŻO wyższym poziomie.

Zawartość merytoryczna - nie zauważyłem aby te 2 prace się specjalnie wyróżniały

Wyróżnienie jak najbardziej zasłużone, praca lepsza niż ta z 3 miejsca.

Tyle
Nie chciałem tym tekstem urazić autorów niektórych prac.

Angel of Death 08-07-2006 14:09

Dlaczego dalej my zwykli userzy nie możemy oglądać tematu ze zgłoszeniami :/ Już 3 raz o tym pisze i nie dostałem odpowiedzi no i dalej ten temat jest zablokowany.

Baartoss 08-07-2006 14:28

Ta 3 lata :) Wielkie gratulacje :p A co do konkursu Frankenstein to moim zdaniem 1 miejsce powinien zająć potworek, który dostał wyróżnienie... Ale nie ja tu decyduje :p Pozdro :]

Gardi 08-07-2006 14:35

To ja się też dołączę do gratulacji z okazji urodzinek :) konto mam od niedawna ale na stronke od prawie roku już zaglądam.
PS GS nadaje się od razu do wprowadznia do Tibii ;) Gryf też nieczego sobie, ale to trzecie miejsce :confused: taki wybór- wiadomo jury ma zawsze racje ;)

Pinky 08-07-2006 15:29

3 lata ... Życzę wam dalszych sukcesów i sił na doskonalenie stronki Tibia.pl ;) Oby tak dalej :D no i oczywiście gratulacje dla nagrodzonych :)

Draggy Lord 08-07-2006 15:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Angel of Death
Dlaczego dalej my zwykli userzy nie możemy oglądać tematu ze zgłoszeniami :/ Już 3 raz o tym pisze i nie dostałem odpowiedzi no i dalej ten temat jest zablokowany.

No właśnie dlaczego odblokujcie resztę bo chce inne też zobaczyć prosze
albo przyślijcie reszte prac na e-mail [email protected]

Descartes 08-07-2006 16:34

Tak po obejrzeniu tych mieczyków naszła mnie chęć... aby sprawdzić, czy jeszcze coś tam umiem w tym Paintcie. :) I wyszło to:

http://img220.imageshack.us/img220/6...gladius0pr.png

Scream 08-07-2006 16:50

w tibie nie gram od dawna, na to forum tez juz raczej nie zagladam, ale moge powiedziec, ze jest to najlepsze forum jakie widzialem;p

Gorn Valorian 08-07-2006 17:26

Tak sie zastanawiam, ciekawe które miejsce miałem w konkursie :p . Jak dobrze myśle to była moja 3 porządna grafika do gry i najlepsza jaką zrobiłem :] . Paint rulez.

Evinio 08-07-2006 18:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CzarnyLotos
Teamowi gratuluję cierpliwości w pomocy maniakom Tibii. 3 lata prowadzenia tak rozbudowanej strony to naprawdę duzo wysiłku i należy to docenić.

Hm...
Ale zdziwiły mnie wyniki frankensteina. Możliwe że tego powodem jest to że sam brałem udział i nic nie wygrałem, ale...

Pierwsze miejsce moim zdaniem jest w pełni zasłużone, gratuluję autorowi.
Drugie - gryf to mocno przerobiony smok - kolory, głowa i trup. Ok, liczy się efekt a nie sposób, gdyż pisało w regulaminie i z można zamieścić mocno przerobioną pracę. Ale było kilka prac na podobnym poziomie np. mrówka czy pegaz, które były zrobione od podstaw. I to im racej się należy te miejsce.
Trzecie - wybaczcie ale nie rozumiem tej decyzji. Może chcieliście aby jakaś praca 32x32 zajęła nagradzane miejsce? Nie wiem, nie wnikam. Ale wiele prac było na DUŻO wyższym poziomie.

Zawartość merytoryczna - nie zauważyłem aby te 2 prace się specjalnie wyróżniały

Wyróżnienie jak najbardziej zasłużone, praca lepsza niż ta z 3 miejsca.

Tyle
Nie chciałem tym tekstem urazić autorów niektórych prac.

Dla twojej informacji- mój gryf powstał od podstaw, nie przerabiałam żadnego potwora, więc jeśli nie do końca znasz się na sprawie, to proszę- nie obrażaj ludzi. Długo nad nim pracowałam, sama tworzyłam kontury OD ZERA, więc jestem szczęśliwa, że owoc mojej ciężkiej pracy został nagrodzony :).
Co do jednego się z tobą zgadzam...pegaz też mi się podobał.

Descartes 08-07-2006 18:58

Kiedy on naprawdę wygląda jak przerobiony smok. ;p

Pan i Wladca 08-07-2006 19:46

Niepamietam, żebym widzial GS w zgłoszeniach, i bez sensu że ich nie moża zobaczyć bo chciałbym sobie pooglądać jak z pewnością wiekszość użytkowników.
PS.Wszystkiego NAJ :D

Angel of Death 08-07-2006 20:12

Evinio, pewnie rysowałaś sama od początku ale założe się że wzorowałaś się na dragu ... nawet ogony mają bardzo podobne ..

http://www.members.lycos.co.uk/angel666666/gryfdrag.PNG

Przeczyta to w końcu jakiś mod czy nie ? ODBLOKUJCIE TEMAT ZE ZGŁOSZENIAMI !!!11oneone

miśko 08-07-2006 22:19

Brawo za te 3 lata. :cup: Do 100 lat już niedaleko 8o

Asieks 08-07-2006 23:47

Aww Ta pamiętna Niebieska Stronka z masą błędów <tupu Mino Magi nie widzą niewidzialnych- mój pierwszy Zgon ;) > Nabijanie postów i zbieranie "strzałek" hihi.<pozdro dla ludzi z rocznika 2003<lol>. Nawet nie wiedziałam że moje
konto na forum jest w "wieku" niemal równe z datą jego załozenia : P, ale dzieki temu bez problemu moge powiedziec ,że przez te 3 lata Baardzo się rozrosła i jest bardzo dobrze prowadzona. Gz

nepton 09-07-2006 00:22

jak na moje to temat zgłoszeniowy został po prostu skasowany, a wszystkie prace konkursowe siedzą teraz na jakimś ciele obrotowym które jest w posiadaniu modków :P Dzięki temu mogli ocenić większość prac w pełni <<nie przekroczono limitów transferu>>... z drógiej strony fajnie by było gdyby powstała jakaś galeria z większą ilością konkursowych prac :-) <<choćby wszystkich z 3 etapu>>
:-)

Angel of Death 09-07-2006 00:42

No właśnie w tym sęk że temat jest,
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...&postcount=663 tu jeden użytkownik podał kilkanaście ciekawych prac, po wejściu w jakikolwiek link pisze .. a zresztą zobacz ;p
Popieram z galerią prac.

Seru :] 09-07-2006 07:29

Sto lat, sto lat niech żyje tibia.pl nam ;). Może zrobimy jakąś wielką impre
8o
Ps.
Gratuluje wszyskim wyrużnionym jak i zwycięzcom w tym konkursiku8

Anders 09-07-2006 08:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Angel of Death
Evinio, pewnie rysowałaś sama od początku ale założe się że wzorowałaś się na dragu ... nawet ogony mają bardzo podobne ..

http://www.members.lycos.co.uk/angel666666/gryfdrag.PNG

-.-''' Nie moge zrozumieć takiego podejścia. Równie dobrze można powiedzieć ze Giant skieleton był wzorowany Stone Golemie:
http://members.chello.pl/l.lewczyk/i...ntskeleton.gif
http://members.chello.pl/l.lewczyk/i...stonegolem.gif
Też ma 2 nogi, głowę, 2 ręce i poruszają się one tak samo. A to, że ogon draga i gryfa jest ułożony w podobnej pozycji moim zdaniem jest wynikiem tego ze po prostu tak fajnie wygląda... A może miała zrobić ogon prosty jak kij, co? Tylko wtedy by sie wszyscy czepiali, że ogon za prosty...
A co do madrośći Czarnego Lotosu: "gryf to mocno przerobiony smok - kolory, głowa i trup." to chyba zapomniał dodać: skrzydła, tułów, nogi, animacja i sposób pocieniowania. Więc wynika z tego ze Evinio przerobiła smoka zmieniając w nim wszystko, więc musiała by otworzyć smoka ---> zgumkować całego smoka ---> narysować "przerobionego smoka" na nowo ^.^
Taaaaak... z pewnością "tak było". Czarny Lotosie, jak nie znasz sie na grafice to sie nie wypowiadaj. Ja w czerwcu obroniłem prace dyplomową na 6 z grafiki komputerowej więc raczej wiem lepiej.

I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA TIBIA.PL

Dragonz 09-07-2006 10:25

smutno sie robi kiedy pracuje sie wiele godzin dni a nawet tygodni nad praca i nic sie z tego niema :( hyba nigdy niebede wiecej bral udzialu w takich konkursach bo zawsze sa lepsi

CzarnyLotos 09-07-2006 12:47

Evinio, wybacz, respekt i gz dla Ciebie. Gryf po prsotu wydawał mi się strasznie podobny do smoka. Sam go analizowałem zanim wziąłem sie do pracy.

Panie Anders. Serdecznie gratuluję obronienia pracy dyplomowej z grafiki komputerowej. Aczkolwiek nie wydaje mi się, aby miało to tak wiele wspólnego z tym konkursem. Trochę denerwuje mnie Twoje podejście 'ja zrobiłem to się znam a inni som gupi'. Niestety nie znam położenia każdego piksela w smoku na pamięć a kształty wydały mi sie bardzo podobne. pozdro

Anders 09-07-2006 13:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CzarnyLotos
Evinio, wybacz, respekt i gz dla Ciebie. Gryf po prsotu wydawał mi się strasznie podobny do smoka. Sam go analizowałem zanim wziąłem sie do pracy.

Panie Anders. Serdecznie gratuluję obronienia pracy dyplomowej z grafiki komputerowej. Aczkolwiek nie wydaje mi się, aby miało to tak wiele wspólnego z tym konkursem. Trochę denerwuje mnie Twoje podejście 'ja zrobiłem to się znam a inni som gupi'. Niestety nie znam położenia każdego piksela w smoku na pamięć a kształty wydały mi sie bardzo podobne. pozdro

Panie Czarny Lotos. Nikogo nie nazwałem głupim, więc nie wiem dlaczego takie określenie pojawia się w Twoim komentarzu. Czy grafika komputerowana nie ma związku z tym konkursem? Hmmm... polemizowałbym, gdyż jednym z elementów konkursu było stworzenie zestawu grafik, ale nie ważne... Po prostu uważam ze nieodpowiednią postawe ludzi, którzy wygłaszają tezy "to jest tak i tak" a nie mają o tym pojęcia. A jeśli Ci się wydawało, że to jest przerobiony smok, to mogleś napisać, że takie są Twoje przypuszczenia a nie oznajmiać to jako fakt.

nepton 09-07-2006 15:33

taaa... ludzie non-stop traktują wszystko co im przyjdzie to głowy jako fakty... np z braku alternatywy :P

A co do konkursu: zawsze warto brać udział !!
Sam jestem tego dobrym przykładem xD
No, a najlepiej to sie jeszcze dobrze przy tym bawić.
Czego sam też jestem dobrym przykładem btw. :P

Ashlon 09-07-2006 16:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anders
Ja w czerwcu obroniłem prace dyplomową na 6 z grafiki komputerowej więc raczej wiem lepiej.

Masz dowod na to, ze traktujesz sie lepszym, niz jestes. A ja mam dwie nogi i tez uwazam, ze gryf jest dosc mocno przerobionym smokiem - co ani go nie dyskwalifikuje, bo mozna bylo MOCNO modyfikowac stworki, a po drugie wyglada naprawde ladnie i jest ladnie opisany.

Don Torpedos 09-07-2006 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
Moze i jest lepszy, ale grafika jest niedostosowana do Tibi (powinna byc z pol profilu), tylko dlatego nie zostal ujety miejscach 1-3.
Pozatym nie sama grafika sie liczy ale tez opis, taktyki, itp.

@Miecze
Miecze mialy na celu udowodnienie ze dana osoba umie robic grafiki a nie ze tylko znalazla gdzies ciekawa grafike.

@Temat ze zgloszeniami
Temat ze zgloszeniami bedzie niedlugo dostempny, ale obecnie jest tak pociety ze nie bardzo sie nadaje do publikacji, o co chodzi zaraz wytlumacze:

W ramach eliminacji z wszystkich tych zgloszen najpierw przeszlismy przez temat eliminujac (kasujac :) ) posty w ktorych brakowalo czegos (glownie "animacja bedzie za chwile/jutro/kiedys"). Nastepnie skasowalismy zalosne zgloszenia i takie ktore lamaly regulamin (slabiutkie rysunki w paint, lekko przerobione potwory Tibijskie).

Z grupy pozostalych kilkudziesieciu prac kazdy moderator wysunal swoje propozycjei potwory ktore sie pokrywaly w wyborach zostaly dodane do ankiety gdzie kazdy moderator glosowal na 3 wedlug niego najlepsze.

Moj faworyt (legionista) niestety odpadl w przedbiegach :(

To ja powinienen mieć przynajmniej 3 miejsce xDD

P.S. Mogliście podać szczegółwe miejsca np. od 1 do 30 ;p

Angel of Death 09-07-2006 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
W pierwotnej wersji newsa byl na pierwszej pozycji, ale przed samym ogloszeniem ktos (nie bedziemy mowic kto bo nie chce na siebie sciagac gniewu uzytkownikow :) ) wskazal ze grafika nie jest dostosowana do Tibi i nie ma prawa byc uwzgledniane w normalnych nagrodach(...)

Na stos z nim !!! XD ;[

Walekifa 09-07-2006 20:22

Gloria Victis!

Wielkie gratulacje dla zasłużonych zwycięzców, a tibi.pl wszystkiego najlebszego z okacji trzeciej rocznicy wspaniałego działania.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:10.