![]() |
Jest!
SPOKO! PACC jest, po 6 dniach :), Działa, cacy "f porzo" :). Narqa! Ide grać :D
|
Godzina 17:29 dzis jest 3 dzien od wyslania listu (we wtorek okolo tej samej godziny) jest szansa ze dzis jeszcze bede mial?
:confused: 18:26 nie ma |
OK. Fajnie
Ale czy weekend też się wlicza w te 6 dni?? Jeśli się wyśle w piątek(priorytetem), czy musi być 6 dni roboczych?? |
JA *******e wyslalem 20 euro we wtorek okolo 17 a jest poniedzialek 15:45 i NIe MAM PACA! :( kiedy mam wbijac na poczte i pytac sie bo slyszalem ze niektorym nawet do miesiaca dochodzilo... Plz pomocy...
Godzina 17:05 Your premium account has been activated. :D |
Coś dla was
Siemka wam ! Ja wysłałem kase na pacca inaczej niż ten ziomek w opisie (znaczy tak samo) tylko nie powiedziałem ziomowie na poczcie że w kopercie jest kasa a z resztą lepiej wejdźcie na www.tibia.pl i potem artykuły a następnie coś jakoś tak jak wysłać pacca czy coś takiego i tam bedzie lepiej wytłumaczone niżtutaj (BEZ OBRAZY) :) i tam są obrazki hyhy :) LOL :flaga_pl: A tu ja czyli moja profesja :lucznik:
|
pacc
słuchajcie mam problem wpisuje co trzeba i nie moge kupi pacca co mam robic :(
|
ChcE kupic pacc .
Mozecie jeszcze raz wytlumaczyc jaki adres na kopercie i resztę bo ja chcę przez poczte to wysłać. POMOCY !!! :(
Moja profesja :lucznik: 24lv |
Jak czytam niektóre posty to aż się boje przez poczte przesyłać.
Ale powiedzcie mi co lepiej jest zrobic poleconym priorytetem czy poleconym priorytetem z wartościową przesyłką??? Prosze przede wszystkim powiedziec jakie sa koszty i czas czekania!!! Z góry thx za odpowiedz |
Mam problem !
:lucznik: Chciałbym zadać 2 pytania czy PACA można założyc niebiorąć na Koncie "GetPremiumAccount" i ile sie czeka na PACA jak sie wyśle przelewem bankowym ?? ;)
|
Coz tu duzo bede pisal ludzie lepiej zaplacic drozej i przelewem lub znalezc znajomego z karta niz liczyc na nasza kochana poczte.
wyslalem kase 2 tygodnie temu i juz sie pogodzilem z mysla ze pacca nie zobacze :( smutne ale prawdziwe zyjemy w kraju gdzie nawet poczte ci ukradna :( wiec chce przestrzedz innych by nie popelniali takich bledow, lepiej zaplacic wiecej i miec niz zaplacic mniej i wszystko stracic ps. POCZTA POLSKO tak cie kocham ze nie bede wam robil problemow i nie bede kozystal wiecej z waszych uslug. Wole zaplacic 10zl wiecej i poslac kurierem. |
Kurde juz 3 osoby zadalo to pytanie ale nikt nie uzyskal odpowiedzi (moze mi sie uda :P) CO TRZEBA NAPISAC NA KOPERCIE ?? napiszcie fast bo w cafe siedze bo nr ref drukowalem :) a zaraz na poczte ide.!
|
Na kopercie musi sie znajdowac twoj adres i adres Cipsoft
|
Nie wiem jak kupic pacc karta?:>
Siemka wszystkim tibijczyka:PMam male pytanko chce kupic Pacca karta kredytowa :]I bym chcial sie dowiedziec wszystkiego pokoleji! :p ;) :( :D :o 8o :baby:
|
hmmmmmmmmmmmmmmmm, zrobilem formularz na www.tibia.com 2 tygodnie temu i od tego czasu nie wyslalem kasy (nie mialem kiedy ;/), mam numer ref, czy nadal to bedzie aktualne, czy zrobic poprostu na nowo formularz???, na poczcie nie przychodzi nic co by moglo mowic o tym ze nie zaplacilem...
Pozdrawiam |
Czy mi pacc dojdzie
Mam pytanie bo ja wsyzstko dobrze zrobiłem z kupnem pacca przez poczte tylko nie powiedziałem na poczcie ze w kopercie jest kasa. Wyslalem w sobote. Czy pacc mi dojdzie?
|
pytanie : wysłąłłęm kpertę
w adresie wpisałem dane cip softu a nie share it czy to źle? czy niedostane pacc ? czekam jusz 5 dzni i nic... |
Karta płatnicza
Ja mam pare sugesti.
Tzn: -jakiego rodzaju musi byc karta("Byle jaka") -co trzeba zrobic,jaka jest formułka wplaty kartą płatniczą(jak trzeba podać kod referncyjny itd.) -No i jaka jest prowizja banku Z góry dziękuje ;) |
Tez mam zamiar niedlugo kupic pacca ale troche sie boje 8o . 22$ piechota nie chodzi i trzeba uwazac gdzie sie je wysyla :] . moja gildia kupuje niedlugo GH i bede mial pokoj wiec trzeba miec pacca zeby spac... ale mam nadzieje ze sobie poradze. oby twoj poradnik sie sprawdzil!! :p
|
03.01.2005 jest zmiana cen Pacca tak?Co będzie jeśli wyśle kase np. 29.12.2004 potraktóją mnie wedłóg starych czy nowych cen?Liczy się data stępla czy data dojscia do nich? :baby:
A co do ankiety na tibia.com, jeśli chcę wyslac kase priorytetem to zaznaczam opcję "Cash"? wole sie upewnić |
@up
ta zaznaczsz cash i jesli dojdzie kasa do nih przed nowym rokiem to wezmo na stare tak mi sie zdaje <><><>ludzie walnelem posta na innym temacie z pacc ale nikt nieodpowiedzial to tunapisze, amianowicie hodzi o to czy jak w wypelnianiu formulaza niewypelnilem okienka"aditional adres information"to znaczy ze nie dojdzie pacc do mnie ?? |
Obowiazkowo trzeba wypelnic tylko to z * [gwiazdka] a reszta to ci lata...
|
Wielkie zamartwianie sie...
Wlasnie wyslalem kase na pacc, lecz sie zamartwiam sie czy byc moze kasa nie dojdzie, badz listonosz wymaca w liscie...;(
Ile mam czasu czekac zeby stwierdzic ze nie doszlo ? |
Re: @up
Wiesz, jak wyslales kaske zwyklym listem, to poczta ma prawo otworzyc go i zarekwirowac kase, niestety... Ja wyslalem listem wartosciowym (priorytet), lepiej dac te 12 zl wiecej i miec pewnosc... |
Jeśli chodzi o screeny to ja widze X
Napraw to;) |
pytanko
Mam pytanie czy po 1 musze w lewym gornym rogu wpisac swoje dane(adres itp..?) i po 2 czy jak bede musial wpisac swoje dane to bedom mi jakies listy do domq przychodzily??prosze o szybka odpowiedz i z gory thx :)
|
Pacc!!
Wyslalem dzis rano kase... ciekaw jestem ile bede czekal... :confused:
Mam na dzieje ze nie dlugo :p |
ja widze tylko X ! rehost plx!!!!!!!!! to samo bylo wczoraj i dzisiaj -.- a ja chcem sobie kupic pacc przez poczte
|
Ponawiam pytanie, czy po zamowianiu pacca przyjdzie do mnie cos od cipow czy od poczty jakies potwierdzenie ? Wiecie jak rodzice zobacza ze wysyalem 55 Euro to mnie utluka i przez tloki przepuszcza :P
|
Wedlug mnie na pacca powinno się czekać do lub troche więcej niz 2 tygodnie. Potem mozna dopiero ruszyc na poczte i wyjasniac sprawe. No bo w koncu skoro maja tylko 1 list do Niemiec to nie beda specjalnie go tam wiesc, tylko jak się ich troche zbierze (nie koniecznie do Niemiec ale na zachód)... Życze wszystkim szczęśliwego dotarcia listu z kasą na pacca :]
|
>Na kopercie musi sie znajdowac twoj adres i adres Cipsoft
oj! nie adres CIP Soft, bo nie im wysyłasz kasę, tylko adres share-it!, to właśnie oni na zlecenie CIP Softu organizują całą akcję wpłat pocztą wszystkie detale - ile euro, i ghdzie wysłać, otrzymujesz zresztą na stronie tibia.com przy składaniu zamówienia, i jeszcze raz mailem od share-it! z adresu: share-it! <[email protected]> a poza tym to TRZYMAĆ SIĘ WYŁĄCZNIE INFORMACJI OTRZYMYWANYCH OFICJALNIE A NIE TEGO CO PISZĄ KOLEDZY, BO KOLEDZY PISZĄ NAJCZĘŚCIEJ TAKIE BZDURY ŻE AŻ MNIE GŁOWA JUŻ ZACZYNA BOLEĆ !!! >Wiesz, jak wyslales kaske zwyklym listem, to poczta ma prawo otworzyc go i >zarekwirowac kase, niestety... wprowadzasz w błąd poczta NIE MA PRAWA otwierać przesyłki, ŻADNEJ przesyłki wyciąganie kasy z listów to KRADZIEŻ ścigana z urzędu a nie jakaś tam rekwiracja co do reszty to masz rację, lepiej wysyłać wartościowym niż zwykłym, kosztuje raptem parę groszy więcej no i na koniec przekonałem się że warto pisać D przed kodem pocztowym mój polecony priorytet szedł cztery tygodnie (!), tylko dlatego że wysłałem go do Danii a nie Niemiec : ) >Wyslalem dzis rano kase... ciekaw jestem ile bede czekal... jeśli wszystko poprawnie wypełniłeś (a nie tak jak np. ja : ) to praktyka jest taka, że NAJCZĘŚCIEJ po tygodniu dostaniesz maila o aktywacji konta >...czy po zamowianiu pacca przyjdzie do mnie cos od cipow czy od poczty >jakies potwierdzenie ? z adresu: Tibia <[email protected]> dostaniesz potwierdzenie zrealizowania zamówienia na Twoje konto emailowe, które podałeś przy zamawianiu paca, i to wszystko ani CIP Soft, ani share-it! nie bawią się w odsyłanie czgokolwiek komukolwiek pocztą 'analogową' >skoro maja tylko 1 list do Niemiec to nie beda specjalnie go tam wiesc... będą, niezależnie od ilości jaką mają do wysłania, wysyłają bez obaw, co godzinę w polsce jest adresowanych tysiące listów 'na zachód' po za tym niech ktoś skasuje wątek i założy nowy, bo ten jest nieaktualny pac kosztuje nie 22USD ale 20EURO np. |
Powód edycji:
|
Cytuj:
|
A wyslanie kasy poczta jest pewne?
|
Cytuj:
|
> Czekam juz 3 tydzien i jestem zdruzgotany
a wysłałeś poleconym? a wysłałeś przesyłkę wartościową? jak nie to sorry, sam sobie zapracowałeś mója przesyłka szła 4 tygodnie bo zaadresowałem ją do Danii > Nie Poczta często przesyłki gubi :/ chłopie, jak nie masz nic do powiedzenia to nie nie mów! sprawa zgubionych przesyłek to w >95% wina wysyłającego na sortowni list ogląda się około półtorej sekundy, więc warto chyba PISAĆ WYRAŹNIE I PRAWIDŁOWO ADRESOWAĆ? >A wyslanie kasy poczta jest pewne? mi i kumplowi jakoś dociera na pewniaka piszesz wyraźnie i powoli adres odbiorcy, nadawcy, płacisz 9zł za list POLECONY WARTOŚCIOWY - o wartości 85zł i już, koniec tematu |
Powód edycji:
|
Ostatni w newsach wyczytałem że zmienił się adres firmy płatnościowej :( Ja chciałbym kupić pacca ale nie znam adresu więc jeśli ktoś by mógł podać nowy i pewny adres to plx :P
|
jak jesteś chojny taki to napisz mi na gg caly list bo ja pierwszy raz kupuje pacca i nie wiem co napisac wogle w liscie... moj numer gg to 8467516
prosze jak najszybciej bo mi 4 euro brakuje tylko a nie wiem czy koledzy mi powiedza... plz odpisz CYA |
Mam pytanie !! ;/
Siema. Wyslalem pacca i czekam juz ze 5-4 dni I nie wiem czy dojdzie. Gdyż napisalalem na kopercie adres :
element 5 AG Vogelsanger Str. 78 50823 Cologne Germany Tak mi na maila przyszlo. Wiem ze kiedys bylo tak ze jak jeszcze mozna bylo kupowac za kase amerykanska to na poczte przychodzilo bez "D-" A na tibi com jak wypelniales to bylo z "D-" A teraz to Na tibi com jak i na mailu niebylo "D-" Wiec wyslalem bez tego.. Prosze o pomoc !! |
Adres na który wysyłamy pięniądze zmienił się, jaki jest obecny? Proszę o odpowiedź :(
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:09. |