![]() |
@Orac
Tak się składa, że ta trapowana osoba z twojego podpisu to uwaga, uwaga....6 lvl!!!! A nie jak to powiedziałeś 10 więc z tego wynika, że to nie jest Rookstayer. Pomyłka?? :evul: @Topic Depo na rooku absolutnie, kategorycznie, bezwarunkowo, nieodwołalnie NIE |
Cytuj:
Cytuj:
Magia = TAK! Od dawna nie rozumiem dlaczego na rooku jest pokazane jak byc knightem (katana) i paladynem (luk) a nie jest pokazane jak byc sorcem i drutem? Przez to pozniej wiecej osob wybiera knighta bo juz wie jak bedzie walczylo i woli nie isc w ciemno i dlatego pozniej jest tak glupio ze mamy 50% knightow w tibii -.- |
Depo jest potrzebne
Cytuj:
On pisał że go troll bloczyl a nie mino czytaj uważniej A co do depo to przydało by się i tu znowu niektórzy nie doczytują i piszą że : jak to z parcelami bezsens... jak napisał autor bez parceli tak samo jak sie z rooka nie da przesyłac kasy to by sie dało żeby do rooka nie dochodziła poczta. Bo np: wypadły studded legsy... nikt nie chce kupic i co mam sprzedac za 15 gp w sklepie? A że chodze ze spearami to cap potrzebny mi jest jak woda na pustyni. |
@up
Od tego jest Rookgaard, od kombinowania, robienia lootbagów i depo charów. @piotrek26111 Co do realizmu gry uważasz, że ta gra jest realna? Wyobraź sobie idziesz do piwnicy, łapiesz szczura, zabijasz go i wyjmujesz z niego ciastka... |
Profesja Rookstayer- tak, ale...
...od 30/40 poziomu. Zniechęciłoby to 75% noobków, którzy robiliby Rookstaerów tylko dla "nieposiadania" non vocation przy nicku. Ale nawet bez profesji dużo osób staje się pseudo rookstaerami, bo na miano prawdziwego Rookstayera nei zasługują. Depo- tak Depo na Rooku jest potrzebne. Denerwuje mnie już, że trzeba co chwilę się przelogowywać by odłożyć jakiś rar, przedmiot czy inne badziewie. Ponadto jeżeli np.: planujemy większą imprezę to bezsensu byłoby robienie 20 charów, aby mieć gdzie trzymać prowiant (np.: ham, meat) na spotkanko. Z drugiej strony CipSoft musiałby zadbać aby niemożliwą rzeczą było przesyłanie parcelami rzeczy z Mainlandu. Magia- tak, ale... bardzo ograniczona myślę, że prosta "exura" albo "exana pox" by wystarczyła. Nic innego (ew. "exani tera" dla pacców), bo ani ofensywne czary, ani hury, vidy i vity, a tym bardziej runy mocniejsze niż antidote (no, ew. IHy albo LMM, ale bardzo drogie) nie zdały by egzaminu. Jeżeli mówimy już o magii to niegłupim pomysłem byłby pojedynczy, regularny respawn jakiegoś czarującego monstrum. Co również jest nierealne. Bo jakie? Dworc Voodomaster?- Za dużo nowych itemów, Chakoya Windcaller?- Jak wyżej, a dalej to już za mocne. Domki, GH- tak! To moje największe Rookowe marzenie, aby można było wykupić GH. Mam nawet upatrzone miejsce (Skałka naprzeciwko wyjścia z miasta). Tylko to wymagałoby depo, aby można było pobierać czynsz. Ponadto ew. kradzieże nie mogłyby być pomszczone z braku Pkingu na Rookgaardzie. Arena/Możliwość walki na wyższych poziomach- tak Pierwszy wariant był najczęściej popierany możliwością nauczenia się przez nowych graczy zasad walki. Nie ukrywajmy jednak, że najczęściej korzystali by z niej Rookstaerzy, którzy mogliby sklepać kilka tyłków ;) Nowe itemy- nie To co jest wystarczy. Szczególnie, że update 8.0 wprowadził zwiększenie obrażeń, co działa podobnie jak byśmy posiadali nową broń. Nowe potworki/expowiska- nie/tak Te potwory, które biegają po Rookgaardzie są wystarczająco różnorodne, jednakże jest ich za mało. Nowy resp minotaurów czy rotów nikomu by nie zaszkodził. Inne Nowy addon- niegłupią sprawą byłoby wprowadzenie addonu na viale do Summoner Outfit. "Surowce" już są (puste viale) wystarczy jedynie wprowadzić NPCa, który wykonywałby addon. Specjalny rodzaj GMów od Rookgaardu- przydałoby się, aby jakiś GM (albo jacyś GMowie) pilnował (pilnowali) tylko Rooka. Ciągle słychać narzekania, że raporty g..... dają, bo nie ma GMa, który w porę by zareagował. Nie można mówić, że CipSoft nas ignoruje. W każdej naszej prośbie móglłby powiedzieć formułkę "Robiąc Rookstayera wiedzieliście co tracicie, więc teraz o nic nie proście". I nie miałbym im tego za złe. Mimo to dali nam dwóch bossów, kilka innych potworków, nowe itemki (mówię w porównaniu do Tibii 7.6). Miłoby było aby wprowadzony został przynajmniej jeden z wymienionych przeze mnie punktów, ale nie będę bluzgał CipSoft i nie będę płakał jeżeli nie zostanie wprowadzony żaden. |
Uuu... Przyznam, że wypowiedź Gofina (up) mnie hmm.. poruszyła (?).
Z jednym sie nie zgodze. Magia-nie. Runy - nie. 30-xxx + lvl'e by wymiatali. Co do areny, hmm... Ja jestem bardzo gorąco za wprowadzeniem areny na rook'u jak i mainie. Na światach non-pvp byłoby to świetnym rozwiązaniem ale to trzeba zostawić bo to dział o rook'u. Pozdro. |
Depo an roku jest troch bezsensu
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Depo mogło by być potrzebne na rooku, gdy będziesz chciał schować jakąś potrzebną lub ważną rzecz, przydałyby się także mailboxy oraz ogólnie dostępne parcele i listy, aby można wysyłać rzeczy z rooka na maina i z maina na rooka.;)
|
Cytuj:
Nie odpowiadajcie na ten post. |
@UP
hm.. Czyż ten twój post nie jest prowokujący?:P Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie to że ten koleś uważa że powinna być poczta to tylko jego opinia, może list jest prowokujący, ale jeśli ktoś czytał regulamin i nie chce go złamać nie bój sie nie będzie karmił trolla, acha nie musisz pisać tego posta w tylu tematach :) |
Beznadzieja
Depo na rooku chyba was caly urOk rooka w tym ze niema depo ani nic z maina!! ;) :cup::cup: B)
:mag: TiBiA RuLeZ :mag: |
@up
Ty też masz w sobie "urok" pisząc posta w temacie z sierpnia 2007 |
Taa ... Najlepiej zrobić jeszcze 5 wysp na które nie będzie można wrócić i podzielić światy na pod światy ...
/Titania //rookgaard //terra //beta //noobstwo I jeszcze na każdej wyspie PVP-e albo No-PvP ... Co to się dzieje ... |
Pff
Cytuj:
:mag: TiBiA RuLeZ :mag: |
@up Bardzo dobrze powiedziane, depo na roku by mogło byc ale gdzieś na 30 items :]
|
Nawet by się przydało..
Ale bez parceli itp. ;pp Ale max. 20 items. |
Stop Archeologom plx?
|
Tak. Na rooku powinno być depo ale bez parceli,skrzynek itp. Tylko takie zwykle ponieważ gdy wychodzi sie 1 charem na maina to nikt nie wie co i jak ja myslalem ze jak zostawie w dp to mi to ktos ukradnie:D
I rookgaard powinien przechodzic tylko 1 char bo po co potem mam sie uczyć gry jak już wszystko wiem? |
Wedlog mnie depo powinno byc ale tylko dla Rookslayerow ze jak wbijesz 8 to w banku sa drzwi z bramka lvlowa i tam jest depo :]
|
A moim zdaniem głupi pomysł, bo rook nie jest dla Rookstayerów tylko dla newbie a to, że tma grasz to Twój wybór, możesz iść na main tam masz all.
I pisze się RookSTAYER |
Kiedyś, jak nie było banku, i tych wszystkich "udogodnień" Rookgaard naprawdę miał klimat. Teraz stał się takim małym mainland'em. szkoda :(
Wracając do sedna... Generalnie jestem przeciwnikiem takich zmian, gdyż psują one wyjątkowość tego miejsca, ale z drugiej, tej praktycznej, strony depo mogłoby być przydatne. :) |
IMO głupi pomysł ;)
Chociaż nowym graczom byłoby dużo łatwiej. Rookstayer mimo wszystko powinien sobie radzić bez tego. Pamiętajcie, że dawniej nawet banku nie było ;) Pozdrawiam, Maximus :) |
Depo? Ludzie by tam stali 24/7 i kazali płacić za dostęp... przesada zanim byś doszedł do dp stracił byś na tym z 3k..
|
@up
Tak samo było mówione przed stworzeniem banku na rookgaardzie. @topic: Depo na rooku? Niby po co? Żeby przetrzymywać w nim "czain armory" lub inne paści? Dajcie spokoj z tym depo :) |
Cytuj:
|
Ja tam jestem za. Dlaczego? Otóż co za różnica czy mielimy masę itemów na innym charze czy w dp? Na takiej Harmonii, gdzie kolejki w wakacje sięgają 350 osób. Wyrzucisz rzeczy pod drzewo, żeby lognąć na dp chara a zanim się wlogujesz to już ich nie będzie =/.
|
Uważam, ze depo na Rooku jest zbędne :p Ta wyspa ma słuzyć wbiciu 8 lvla. A raczej jakiś wielkich/cennych skarbów i tak sie tam nie wylootuje.
|
@Vermillion
Nie wiem kiedy tam we wakacje miałes 350... A jeżeli kolejki to logasz wtedy wieczorem późnym albo z rana. |
Skoro nie nawidzisz rooka to po co ci depo? 8o
|
Cytuj:
Co wam tu da narzekanie, że nie ma dp? Myślicie, że jak tu się pokłócicie to zrobią dp? Ja mam depo hara i jakoś wyrabiam ;] |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@up
a ty myslisz ze Dybrych wejdzie po 5 latach w ten temat i odpowie na Twój post? |
Mysle iz depo na rooku jest potrzebne dla rookstayerow czyli np mnie;) Mianowicie np do chowania spearow, czy tez golda na life fluidy itp itd.
Poprostu Rzecz gustu;) Pozdrawiam |
Cytuj:
Wg mnie depo zbędne - przyciągnie więcej noobów i botterów na tą małą wysepkę. Po co to komu? |
[quote=Rocket Slayer;2429978]Wiesz co to gust? Nie sądzę aby on miał jakiekolwiek znaczenie w podjęciu decyzji w tym przypadku. Nie tylko depo jest potrzebne dla ciebie - także umiejętność myśle....
Wg mnie depo zbędne - przyciągnie więcej noobów i botterów na tą małą wysepkę. Po co to komu?[/QUZgadzam sie z tobą depona rooku jest zbędne, a parcele to już wogule nie. |
Re:
Sprawa z bankiem trochę nie na miejscu. Nie jest on taki zaje*isty, ponieważ jego pojemność jest ograniczona.
Depo- nie potrzebne. Rook traci klimat. Padający noob niema wtedy nic przy sobie. A tak ogólnie- jak długo przechodzicie Wyspę Nowych skoro potrzebujecie tam dp? Parę h i jesteś na IoD. Oczywiście przydałoby się dla Rookstayer'ów dp- co by pochować kolekcję, ale zabawa w dp chary jest dużo zabawniejsza. Pozdrawiam ;) |
mam 2 rookstayerow radze sobie bez dp i żyje a jak ty masz problem to przestań grać...
a co do domków na roku też zryto będe mial domek na rooku i co tam pokaże ?? cooper shield albo katane... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:54. |