Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Co nowego w zachowani potworów? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=9546)

Markiz 23-08-2004 20:55

CYClopy

wedlug mnie dzis bylem na huncie ( trwał 1 godzinkę) dobylem ak nigdy dotąd 2 dark helmety , club ring , 2halebardy , co do innych wypowiedzi cyclopy są takie same , lecz chyba dają częsciej rare itemy

Ralph Druid 23-08-2004 21:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Markiz
wedlug mnie dzis bylem na huncie ( trwał 1 godzinkę) dobylem ak nigdy dotąd 2 dark helmety , club ring , 2halebardy , co do innych wypowiedzi cyclopy są takie same , lecz chyba dają częsciej rare itemy

Racja, jak ostatnie dwa dni expilem sobie na wzgorzu cycow to wypadlo mi lacznie 4 halabardy a kiedys dobrze jak jedna wypadla ;] ...

Tilia 23-08-2004 22:15

Zrobilam dzis jakies 10 K na rotach, i zapewniem, ze sa takie jak dawniej ;)

Pico4 23-08-2004 23:34

Po dzisiejszym wniosku doszlem do wniosku że:
1) Drag dosyć szybko się leczy i dziwnie zmienia cel(ale dziś np znalazłem Dragon Hammera)
2)Huntery są o wiele słabsze
3)mino magi silniej rzucają z exp
4)Archery zadają małe straty
5)Geomancer niesamowicie szybko się leczy , o wiele szybciej niż przed updatem

Fornal 24-08-2004 00:05

Bh

kolega był zemnom na BH knight (51/52 skile 20lvl) i Bh dosc poważnie muw nawali do czrmownej lini i ponadto kolega coś mi muwil że za mane mu walił

Pentomon 24-08-2004 00:33

Bhusie ^^

Bh są jakies takie latwiejsze :tongue: . Poszedlem se looknac na i 1 taki bhus zabral mi tylko 25 hp i jakos tak spoko ciosy wchodzily. Ze skillami 58/56 strezelilem go za 133 :baby: . A po za tym bh pluje czyms takim zielonym co jakby nic nie robi .... Kolejnego bh na full def powalilem i nie stworzyl zadnego szkieleta... Masowe hunty na bh powracja :p

damianlorek 24-08-2004 09:21

Z owiec nic nie wypada :(

pihorinio 24-08-2004 10:26

Hunter ma słabszy atak (i tak jest mocny)

Dekhrid 24-08-2004 10:38

wiem ze

gs jest szybszy behgolder silniejszy i szkielety wysysaja wiecej zycia
w ghostlandzie na lewo od carlin nic sie nie zmienilo dwarf soldiery wydaja sie byc silniejsze to chyba wszystko

wejdzcie tutaj http://www.gangstawar.com/?ref=248368 super zabawa

Bialy Bania 24-08-2004 10:59

Większość potworów się polepszyło np.
Orc berserker-jest szybszy o wiele i szlabsze buly zadaje.
Giant spider-jest tylko szybsz okolo o 60lvl szybciej biega.
Varkilie i Amazonki -wiencej walom. B)

Necron 24-08-2004 11:39

przed chwila cyc mnie bil jakis cienki sie zrobil chyba i wolniejszy
normalnie wali mi za 20-30 bez tarczy
a teraz
11:36 You lose 7 hitpoints due to an attack by a cyclops.
11:36 You lose 4 hitpoints due to an attack by a cyclops.
11:36 You lose 8 hitpoints due to an attack by a cyclops.

Harnasiek 24-08-2004 15:17

Nowosc

Ancient scaraby rzucaja spowalnianie. Wiem o tym od qmpla co ma pacc i blokowal go.

Majen 24-08-2004 16:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pihorinio
Hunter ma słabszy atak (i tak jest mocny)

Bzdury!!!
Może jak dorwałeś go na zamku to był słaby bo był blisko ciebie, pujdź sobie do obozu Hunterów, jeżeli szybko do niego niepodejdziesz to bedzie cie hitowal od 70 hp w dół.

Anonim przysłał mi dzisiaj fotke gdzie na 23 lv. Arcanistra zabił:
http://img.photobucket.com/albums/v4...arcanister.jpg
Widać tu że Elf Arcanister ma słabszy atak.
Cyclopom osłabiła się też obrona:
http://img.photobucket.com/albums/v4...ty/cyclopy.jpg
Z cyclopów znacznie częsciej wypadaja też itemki, halbard wypada podobnie jak wypadał.
Anonim prośi tych co widzieli akcję z Arcanistrem by niemówili jak sie jego postać nazywa.

Szkodi Sunrise 24-08-2004 17:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tilia
Zrobilam dzis jakies 10 K na rotach, i zapewniem, ze sa takie jak dawniej ;)

z tym sie nie zgodze. Noc po updacie expilem kilka godzin na rotach i zabilem ponad 1000 rotow (ponad 40k expa) i niestety bija wiekszymi hitami. daniwj hit na mnie 10 to bylo cos a teraz nawet mnie potrafi uderzyc za 15. Aha - spawny DSow na fibuli sa szybsze niz dawniej =)

Thomas 24-08-2004 17:35

Spaermany

Wydaje mi sie ze orc'i-s sa troszke slabsze... a raczej rzadziej strzelaja i sa chyba wolniejsze...

Miporat 24-08-2004 20:24

Ja tesz zauważyłem, że amazonki i valkirie są słabsze. Potwierdzam więc opinie innych graczy.

GermaN 24-08-2004 20:39

Amazonki i Valirie-czekają na atak z odleglosci :(
Trole-nieco slabsze
Orc spearman'y-zadaja mniejsze obrazenia
Hunter- zadaje mniejsze obrazenia(dawniej po update ok 70hp teraz 30hp) :(
Witch-mniej z fire fieldów
Beholder-nieco slabszy niz po upadate ;)

BERVO-26lvl knight (ciagle rosnie)
oba chary sa na swiecie TITANIa
DREET-13lvl druid mlvl 22

B)

Partex 24-08-2004 22:33

Zmiany

Tak, tak... Zauwżyłem pewne zmiany u potworów. Np. roty zadają mi wieksze hity :p , dwarfy zadają mi równie wysokie hity (1,2) ;) , wild warriory lepszy pancerz, valki lepszy atak :( . Ale za to częściej fajny sprzecik leci :D . W ogóle upgrade jest cool.

Partex->23lvl<- (Julera) _Carlin_

Rezo 25-08-2004 00:18

Orc shaman

O ile ktoś się trudni ich huntowaniem (jak ja) to moge powiedzieć że walą (oprucz hmmów) soulfire (3-65dmg), oprucz tego chyba z lekka opadła im obrona ale za to częściej sie uzdrawiają -.-

Klusek07 25-08-2004 09:12

re up
cos mu sie pomieszalo bo z tego co wiem to mino magi przywoluja weze a nie na odwrot :P

dzisiaj dopadlem smoka, bralem go na tarcze (nie uzywal czarow - tylko zeby) i jeden hit, ale i tak zwialem bo szans na 26 lvl knight nie mialem z deka :/
08:57 You lose 105 hitpoints due to an attack by a dragon.

gorgi 25-08-2004 14:36

Ok to teraz ja :
Soldier dwarf - podchodzilem przed updatem do niego nic mi nie robił , teraz 10 hp jeden zabiera , oznacza to że jest źle .
zerker - wolniejszy i wydaje mi się że słabszy bo rozwalam jakoś go szybciej :P.
lider - nie no z nim cipy tak zrobiły że nawet ja go na 24 lvlu zabijam normalnie , teraz jest cienki realnie .
drag - szybciej wali f-wave ( przynajmniej u mnie było to na 2 smokach na pierwszym stracilem 174 many , na drugim 190 many {shit})
mumia - częsciej paraliżuje .
ghul - szybciej sie leczy ale jest słabszy .
ds - mocniejszy atak ale dziś wypadł mi z niego g shield !!!!! yeah
Jeśli sie wam podobało dajcie mi takie coś takie o + thx all dziekuje polecam sie na przyszłośc (ciemna przyszłość )

jastin 25-08-2004 15:16

zachowanie potworow

dwarf soldier - zdaje mi sie ze jest troszke mocniejszy ale nie duzo
belholder - nie wiem dlaczego ale dlamnie to jest pionek nieraz potrawi zabrac duzo ale nie dobszesady :) (wali kulami ognia , zabiera mane :>)

Mortis Carion 25-08-2004 15:32

Niewiem czy ktos o tym pisal ale mam wrazenie ze DS'y oslably. przed update musialem uzywac masowo exury vity gdy je bralem ze spearow a teraz tylko jedna poszla !!!! 8o zeby nie bylo ze oparlem moja teze na jednym ds'ie bo zabilem ich chyba z 10 i kazdy zachowywal sie tak samo !!!! ponadto kolega mi mowil ze gdy bil ds'a ten potworek zaatakowal go magia cos jak explosion...to jest niepewna informacja

Draco 25-08-2004 16:44

Zauważyłem, że dwarfy dostają trochę mocniej, więc chyba trochę im tej obrony obniżyli

Buwoduxo 25-08-2004 20:37

kradzierz

nielubie jak ktoś mnie kradnie ukradziono mi dark helmet spodnie na urodziny dostałem od brata a mi ukradli:(kto mi pomoze prosze :confused:

Arklite 25-08-2004 23:07

Widzialem na filmie

Czyzby ork warlord znikal. Widzialem a filmiku sciagnietym z www.tibia.xx.pl. Na www.tibia.pl w potworach specjalnosc warlorda pisze "??". Mozliwe ze po upda zaczal znikac. Nie wiem high lvle musza to sprawdzic.

:lucznik: Arklite - lvl 13, skills 42/27, mlvl 6

Best hit: 54 on http://www.tibia.pl\images\monsters\slime.gif

Najlepszy ubity solo:http://www.tibia.pl\images\monsters\cyclops.gif albo http://www.tibia.pl\images\monsters\slime.gif (nie wiem co silniejsze ;) )

Najlepszy ubity z kolega: http://www.tibia.pl\images\monsters\dwarfsoldier.gif B)

Zginalem 3 razy: http://www.tibia.pl\images\monsters\wolf.gif (na rooku), http://www.tibia.pl\images\monsters\hunter.gif, http://www.tibia.pl\images\monsters\scorpion.gif (bylo ich z 5 :()

Kaio 25-08-2004 23:46

No i moze ja cos dodam

Wg mnie wiele przyszybszyl respaw potworkow!

Soliderki i ghule oslably, amazonki wirche i behy wzrosly w sile.

No i Gs-ik czasami strzela atakiem Cobry :P

Wezu666 26-08-2004 02:26

Orc Warlord

@Arklite:Orc warlord zawsze znikał...
Re Up: Cyclop jest wiele silniejszy od slima(mimo że daje mniej exp)

Stefan ambona 26-08-2004 12:16

Słyszałem że becholdery po update wysysają manę, to prawda??

miszko77 26-08-2004 12:19

beholder ma nowy czar wyzera energie wiec nie radze isc na niego dla sorca albo druida chyba ze wczescniej zurzyje cala mane

Deathroll 26-08-2004 14:11

loot z potworków też stał sie lepszy...dzieki CIPy !!

:) Co do respawnu potworków (Jest szybszy ;) ) siem zgodze. Zaczeło się prawdziwe szaleństwo na dwarf solach mój dzisiejszy loot z nich to: 3 dwarf shieldy, 2 battle axe, 2 axe ringi i pare innych fajnych itemów 8o . Polecam tym którzy potrzebuja loota na sprzedaz chodzic na dwarfy bo mozna sie troche dorobic ,a wszystko to dzieki modyfikacjom cipów :D
--------------------------------------------------------------------------

Jeśli komuś przydała się moja rada niech da "+" do mojej reputacji. Każdy plus to dodatkowa zachęta do twórczej pracy więc nie oszczędzajmy plusików nikomu kto pracuje rzetelnie! :)

Dark Vilej 26-08-2004 17:22

Otóz, chodzilem expic zawsze na cycach i dostawalem hity 30 max. Dzisiaj sobie ide na cyce, szczesliwy bo zaraz lvl, tak ide ide, spotkalem cyca od ktorego dostalem hita okolo 57 hp- eq mialem takie same jak zawsze, cyce sa chyba znacznie silniejsze...

kowi16 26-08-2004 17:43

ee tam... byłem dzisiaj na cycach i walą słabiej niż dawniej :]
ale dalej nie wiem co z tym gs-em :) jaki lvl i skille dla palla zeby zabić tą bestie :]

wyseq 27-08-2004 10:16

Slimy nie znikaja po zabiciu glownego i chyba za pozostale nie dostaje sie expa. Albo mi sie tak wydaje poprawcie mnie jak co :D

Pentomon 27-08-2004 23:26

Ummm... Nie mam pojęcia czy przed czy po apdejcie :p ael orc rider zaczął uzywac haste... :berserk:

Talnubis 29-08-2004 08:45

Zmiana orc ridera nastapila z update, a nie teraz. W ogole w kolko piszecie te same sprawy :-). Mozna by je zmiescic doslownie w jednym poscie... Najlepiej by bylo, gdyby ktos, kto chce napisac cos nowego, przeczytal najpierw te 12 stron...

Shog 29-08-2004 12:51

Kilku ludzi napisalo ze GS jest wolniejszy... WTF ??!?!?!?!

GS - rzuca utani hur , ZERK - tak samo.
BK - (tak tylko slyszalem i w to raczej nie wierze) rzuca exori.
NECRO - dodatkowo przywoluje ghosty i bije mocniej.
BEHOLDER - silniejszy + wysysa mane
DRAGON - silniejszy
MUMIE - silniejsze

Na pewno jest tego wiecej ale nie kce mi sie pisac ;/

Zeby zabic GSa wypadalo by miec teras 65lv + bohy, 70+ lv bez bohow ;/
Ale za to loot z GSa jest zmieniony : wypada z niego Giang Sword i (raczej plotka) RH.

Talnubis 29-08-2004 16:16

Podsumowanie!

Pozwoliłem sobie pozbierać, co znalazłem w tym temacie, a co wiem, że jest w miarę przynajmniej pewne i nie opiera się na 100 zabitych stworkach, tak żeby osoby zaglądające na ten temat i nie widzące wypowiedzi z poprzednich stron nie powielały, czego tu nie ma:
- Gigant spider został zwolniony, ale nadal jest szybszy niż przed aktualizacją
- Ork Berserker - ludzie mówią, że nadal biega szybciej - jak po aktualizacji, ale jakoś nie doświadczyłem jego prędkości. Sądzę, że został albo zwolniony podobnie jak GS, albo do stanu sprzed update.
- Beholder nadal atakuje czymś w stylu lmm i rzuca mana drain, ale jego zaklęcia nie zadają już tak masakratycznie dużo jak po aktualizacji. Przy odrobinie szczęścia np knightem na 20 levelu można już na pojedynczych expić bez problemu, nie zużywając prawie uh.
- Smoki... ploty mówią niestworzone rzeczy o nich. Najpotężniejszy ich atak jednak nadal zadaje tyle samo. Tak przynajmniej mówił jeden człowiek zajmującym się masową ich eksterminacją. Ja dziś blokowałem jednemu czarodziejowi z 10 i też nie zauważyłem różnic, więc raczej chłopak ma rację :).
- Nekromanta - atakuje silniej, nie używa już hmm, a za to czegoś podobnego do poison arrow i przyzywa wrednie duchy zamiast szkieletów. Mówią również, że częściej przyzywa mumie. W przypadku tego stworka info całkowicie z obcych źródeł, ale raczej potwierdzone.
- Slime - wbrew plotkom nadal znikają po zabiciu matki - ktoś musiał trafić na spawn dwóch i się pogubić...
- Cyklop - chłopak jest tak samo potulny, jak i był kiedyś. Zresztą z tych niby-zmian cyklopów to już się chyba wszyscy śmieją. Dzisiaj ktoś zarzucił mi z uśmiechem, że cyklopy sd używają :p
- Amazonki, Minotaur Archerzy, Dwarf Soldierzy, Hunterzy, Valkirie, Elf Scouty i pozostałe stworki typowo atakujące z dystansu wróciły z atakiem i obroną do stanu sprzed aktualizacji. Przede wszystkim zaś znów walą z odpowiednim tempem :) i np. dwarf soldierzy na powrót atakują rzadziej z dystansu w zwarciu. Można powiedzieć, że cip soft doszedł do wniosku, że zmiana stworków dystansowych była błędna i teraz ją naprawił.
- Wilki wcale nie biegają szybciej... Boże! Komu byłaby potrzebna taka zmiana :).
- Rotworm - wszystko w takim stanie, w jakim było kiedyś
- Ghoule straciły do reszty obronę :). Pewna sprawa. To chyba miało wskazać na to, że chodzącemu trupowi raczej chodzi o wkopaniu komuś i pożarciu jak największych ilości mięska, a nie o obronie swoich gnijących kawałków.

Nie sądzę, żeby były jakiekolwiek inne zmiany, chyba że na stworkach tylko dla PACC'ów... Mam nadzieję, że post się przyda i ograniczy masowe powtarzanie się informacji :) i jeśli już, to nie przyniesie mi ujemnych punkcików w reputacji . Pozdrawiam!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:26.