![]() |
hahahh ten pomysł z kamikadze jest spooko 8o :D ja bym se mial takiego kamikadze i nim bym zbijal milionyyyyyyyyyyyyyyyy 8o
|
ja bym dodal wiedzmina ^^
15 mana \ 15 hp -co lvl 15cap / niemogl by urzywac broni dystansowych wolno by awansowal w shieldingu ale za to wymiatal by ze swordow i mial sporo defensywnych i ofensywnych czarow |
Nowa Postać
Uważam że powinna powstac nowa postać NEKROMANTA
Albo jakiś Bojowy Elf czy coś w tym stylu :D |
...
Lowca Czarownic, powiedzmy knight specjalizujacy sie w tej walce, za kazdego Witcha dostaje podwojnie expy :] i wiecej loota, wkoncu to jego zawod. Biale dlugie wloski i czarny plaszcz :) a na plecach dwureczna katana :D
Pozdro |
Nosferat
Nosferat dostawał by 15hp 10mana 10cap na każdy level.
Posiadał by umieętność wyssania życia przeciwnikowi. Nosferat przy każdym ataku leczyłby swe rany. Leczenie to miałoby wartość 15% zadanych obrażeń np. zadając cycowi 100 punktów obrażeń, Nosferat leczył by sobie 15hp. Mógłby walczyć tylko swordami. Skile rosły by mu tak jak u palka. Nosferat umiał by takżę poruszać się o 10% szybciej od innych profesji. Posiadał by większość czarów sorka (prócz sumonów) oraz mógłby robić uhy. |
Kulfon
Kulfon:
Atakuje za pomocą swojego magicznego nosa, specjalizuje sie w walce bezpośredniej, bardzo dobrze radzi sobie w ataku. Obrona jest jego słabszą stroną. Gdy osiąga full mp i full hp może przemienić się w GiGant Kulfona, zwiększona szybkość i atak. Bardzo szybko rosną skille ataku, co lvl szybkość 5%. Magia spontaniczna jest mu zupełnie obca, co innego runiczna - na wysokich lvl może tworzyć runy lecznincze. --> Patrz niżej 5mp co lvl 30hp co lvl 20cap co lvl |
Sadze ze moze łowca by byl dobrym nowym charakterem. Mial by on wszystkie czary paladyna a skile by mu dochodzily jak u kinghta i bral technike kinghta czyli miecz itp.. B)
|
Ja bym tam...
Proponuję MAGA BOJOWEGO byłby normalnym magiem :) lecz szybciej by
zdobywał skille (nie tak szybko jak knight lub paladin :tongue: ) ale szybciej od zwykłego maga.Co level miałby 10 życia 20 many i hmmmmm...12 cap :D |
Wojownik
30 hp co lvl 0 mp co lvl (bardzo magiczna profesja :P) 15 cap co lvl Skille rosną mu najszybciej ze wszystkich profesji, ale nie ma u niego magii. |
Cze ja naprawde niewiem jaka moze byc nowa profesja ale ja mysle że 4 wystarczą!!!! :)
|
4 profesje wystarcza teraz tylko wiencej zeczy do tibi takich jak np. wiencej miast czy inne potworki:D
|
Witch
Witch
To bylaby piekna dama ktora moglaby zamieszkac tylko w venore. Specjalne: Kiedy spotka witcha to ten witch przechodzi na jego strone :p . To samo dzialo by sie z valkiriami i amazonami. czary sa ulepszone np. utevo lux bylby utevo gran lux 5 hp 20 mp 20 cap |
ja to bym sie cieszyl jakby sorcowi dali mala zmiane:
10 hp 20 many lub 25 mp 20 cap lub 15 cap chodzi o to zeby tego zycia troche wiecej bylo :D a reszta byla by ok |
UP. o nieee... chłopie o co ty prosisz :D
najlepiej gdyby zmienili sorcowi na : co sekunde jedna mana :P ale co 20 sekund 1 hp :) no i 15hp co lvl, 25mp co lvl i 10 cap co lvl :) |
Mystic
moze zmieniac sie w kazda profesie przy stracie 10 leveli :) |
Nowe postacie Czy stare diablo??
Jest tu wiele propozycji ktore sa sciagniete zywcem z diablo 2 i baldurs gate i takich tam wiecie co ja proponuje?? Moze po prostu niech zrobia dodatek do tej gry ktorybedzie sie zwal Tibia Lord of Demolish ;)
|
nowa postać
Fighter
skille: premia do pięści i pałek co level:15 żyć,5 many,25 udźwig,1 do pałek i 2 do pięści (mniejsza z tym,że skille zwiększają się przy treningu a nie wraz z levelem :) ) |
nowa postać
Fighter
skille: premia do pałek i pięści co level:15 żyć,5 many,15 udźwig,1pkt. do pałek,2pkt. do pięści (nieważne,że skille rosną od treningu a nie od levelu :) ) |
Wiesz ja myśle że to jest głupi temt ale odpowiem.Myśle że gdyby połonczyć wsztstkie profesje napewno wyszła by jakas niezniszczalna.Miala by duzo życia,many,skile dobre na wszystko,czary.
|
Cytuj:
|
Ej ludzie mam!
UTLITMATE Fighter Zycie na lvl:30 Mana na lcl:30 Cap na lvl:30 Czary:Wszystkie Skille:JESZCZE WOLNIEJ OD SORCA!!!!!(jedyna wada ale jaka :\ Shit)(wyjatek 1 skill + shielding wtedy tak jak kngiht\pall) Mlvl:Tak jak Pall |
hmm ja bym rozdzielił profesję knight na mniej magiczną (najlepiej mogącą używać tylko run) i bardziej magiczną (miałaby exura gran, lmm'y)....
|
A ja proponuję coś takiego:
Druid Runeboy Życie na lvl: naprawdę niewiele Mana na lvl: sporo Cap na lvl: maluteńko ale trochę (żeby więcej bpków poradzić :) ) 1 życie co 30s 1 mana co 2s Po qpieniu promocji życie co 20s a mana co 1s Przyrost skili wooolny wszędzie (poza fishem) Opis: Jest to profesja stworzona tylko do robienia runów. Prawie nie ma czarów spontanicznych, ale za to prawie wszystkie runiczne. Rzecz jasna jest dostępna tylko dla posiadaczy PACCa :P. |
Wampir!!!
Ma najsłabszy zwykły atak, lecz za******* czary. MLVL rośnie 6 razy szybciej niż u innych postaci. Atakuje wyssysaniem krwi, pazurami i magią. Bronią zwykłą też, ale słabo. Podczas wyssysania krwii uzdrawiałby się. Czary nowe niektóre stare np. wszystkie które są w tibii i jeszcze kilka nowych np. przywołanie nazgulów, które zabijają 1000 lvl za jednym razem, ożywienie ze zwłok (wszystkich) i jeszcze strumień ciemności który dla 20 lvl zabierałby 600 HP:) |
Hmm...
Co to za uniwersalny wojownik, którego skille tak się wleką i jest połączeniem wszystkich profesji? :( W ten sposób każdy gracz wybierałby właśnie taką profesję! Oto moja propozycja, czyli połączenie paladyna i rycerza a także niektóre cechy magów:
Życie na level: 20 Mana na level: 20 Cap na level: 50 Magiczny tak jak u palayna Regeneracja many: 1 mp/ 8 sekund Regeneracja HP: 1 hp/ 6 sekund Magia: runy HMM, LMM, FB i IH czary: wszystkie czary spontaniczne knighta i paladyna. Skille: skill broni rośnie 3 razyszybciej niż u knighta a shielding 6 razy wolniej niż u knighta. Właściwości: Jest mistrzem walki brońmi dwu ręcznymi. Walczy zarówno w zwarciu jak i na odległość. :evul: |
Dzieki :D
widze ze ladnie rozkreciliscie moj temacik :D ciesze sie i ash milutko poczytac, wielu odstapilo od tematu ale to nic, tylko niepotrzebne te klutnie.... :D Pozdro aLL :)
|
Ja bym dodał moze distance mage + nowe bronie dystansowe magiczne,które szczelaja,lmm'ami hmm'i,fb i Sd B) .I magic fighting XD
|
krucoczarny dzikus
Kruczoczarny dzikus umiałby przywołać różne zwierzęta(wolfy, sheepy, deery, GM:) ) Skille miałby słabiutkie. Posługiwałby się czarami do 20 mlvl. Wraz z wzrostem lvl-a dostawałby + 5 życia, + 2 many i + 10 Cap.Skille rosłyby najwolniej (oprócz mlvl który by rósł wolniej tylko od mlvl druida i sorca). Oprócz przyzwania zwierząt mogłby przywoływać ducha zmarłego debila:). Ten duch zadawałby dla 1 lvl po 20 hp. Atakowałby na odległość (Zaklinowaniem między wiimagowanymi skałami) i walczyłby wręcz. Najbardziej preferowałby cluby.na 20 mlvl mogłby przywoływać GM-a i św. Mikołaja, który zadawałby po 100 damage dla 1 lvl.
http://forum.tibia.pl/showthread.php...774#post187774 |
MAG BITEWNY
Sporo czarów, shielding rosnie szybciej niż u knighta ale club/axe/sword bardzo wolno. Używa nowego czaru: Never Dead czyli nieśmiertelność przez 60 sekund. :) |
Cytuj:
Też to zauważyłem. juz się nie czepiam o diablo2 bo tego za dobrze nie pamiętam. Ale Baldur! Assassin był żywcem ściągnięty z Baldura |
nom to coś ode mnie :) :
CRUSADER(albo Warrior Paladin): mlvl i cap tyle co palek, hp troche wieksze(o 5). Opis: Jest to w praktyce paladyn jednakże jako łucznik jest do kitu i walczy w zwarciu niczym rycek. Jako bloker jest średni ale zato jest świetny do "koszenia" potworków z broni z mocnym atakiem i walki magią. Posiada czary takie jak paladyn plus explo rune. Dystans leci cienko bo nie ma sensu go ksztalcic. Skille "meele" lecą troche wolniej od rycka ale za to mlvl troche szybciej leci. |
Rune maker dla kazdego!! NIEE!!
Moim zdaniem jak by byla do wyboru postac RUNE MAKER sam bys (pewnie) na tym stracil bo zapewne zdarzylo ci sie spylil BP czegos a troche sie zawsze zarobi przynajmniej na nizszych lv sie opyla no a jak kazdy ma RUNE... to kto ci cos kupi!!
|
A ja dam coś zupełnie nowego
moja propozycja to Dark sorcerer(ciemny mag) :evul: to cos w stylu nekromanty ale ma różnice jego skille od walki nabijają się szybciej za to mlvl troszke wolniej od zwykłego maga ma inne czaru
ma same prawie offensywne niema leczeń za to ma wyssysanie życia czy zatrucie .Przywoluje trupy i inne martwiaki . Gdy ma komplet zbroi DARK to dostaje +5 do skilli wszystkich (musi ją nosić) no i to wsio jak wam się podoba to piszcie :) chętnie posłucham komętarzy :D |
Jednoręczny rzeźnik skile rosną szybciej niż knightowi ale ma do dyspozycji
tylko 1 ręke czyli może walczyć tylko 1 reczna bronią i bez tarczy .Jeśli chodzi o magie ma wszystkie czary i mlv. idze mu szybciej niz sorcoi o 3 razy.Na poziom dostaje 25 hp i 30 many. |
@up
Ta a ja myslalem ze profesje (klasy!!!!) w tibi sa wyrownane omfg lol nara ;) |
Profesja te co są mogą być, ale lepiej jakies rozwiniecie tych postaci np:
Knight po 50lv moze byc albo samurayem albo barbarzynca Palek po 50 lv moze byc hunterem albo [sami wymyślcie] sorc po 50 lv ... drut po 50 lv ... itd. |
Goblinominos
Potrafi zbierać kamienie i żucać nimi ale mógłby strzelać z łuku i kuszy ale mógłby równie dobrze walczyć wręcz
Czyli: -z daleka od trójących monsterów np. wasp, poison spider i giant spider -z daleka od grożnych stworów...strzałami w minosy lub coś w tym stylu -naparzać swordem lub clubem ale i axem w spermana |
Cytuj:
Bardzo dobry pomysl na serio tylko slabo z tym leczeniem. B) |
łeeeeee nudzi mi się, nie che mi się w nic grać więc nabazgram trochę ...
od 150 lvl'u Knight może iść do gildii rycerzy, mówi: "hi" "White Knight"/"Dark Knight" "yes" "bye" Ma się do wyboru: Zostanie Białym rycerzem: Przyrost mlvl'a przyśpieszony do poziomu paladyna, Intense healing rune, Ultimate healing rune oraz Fala światła(e-wave tylko że zadaje obrażenia fizyzne(można zablokować uderzenie ale tak czy siak, dostaje się minimum 100 obrażeń ,aha i zaklęcie zadaje podwójne obrażenia nieumarłym)). Ponadto White knight może używać dwóch jednoręcznych broni, dzieki czemu dwa razu atakuje(dwa hity na raz, coś jak combo). Zostanie Dark Knight: Z mlvlem to co u white'a. Czary: Tntense healing rune, Sudden Death Rune oraz Grand Exori(dwa razu mocniejsze :evul: ). Dark Knight może Używać Dwuręcznych broni jako jednoręczne(tutaj pojawia się dylemat: Dragon lance w jednej ręce?!?!, ale spoko, można powiedziedź, że używa ich jak dzid ;) ) Sorc na 150lvl'u idzie do glidii czarodziejów: "hi" "Water Sorcerer/Fire sorcerer" "yes" "bye" Water Sorcerer otrzymuje zaklęcie Aqua Blast (promień 3x8 kratek zadający fizyczne obrażenia(patrz: Fala światła) oraz paraliżujący przeciwnika na 10 sekund ), ponadto przywołanie żywiołaka wody(Utevo Res Gran Aqua Elementalist; osobne zaklęcie, zwykłym summon crit nie przywoła się go), oraz oraz zaklęcie Create Boots Waterwalking (tworzy w plecaku jedną parę, która po założeniu znikają po przejściu 15 kratek, potem znikają(UWAGA! po zniknięciu butów, nasza postać zaczyna się zapadać(czytaj: tonąć), pływasz tak 5 sekund, potem... "You are Dead".)) Fire sorcerer otrzymuje Ultimete fire ball(ue z tym że atakuje ogniem)potem pali przez 20 sekund po 50 dmg.; zaklęcie Utevo Res Gran Flam Elementalist(większy, mocniejszy, po prostu lepszy od małego kuzyna ;)) oraz Create Fire Boots(to samo co waterwalking boots, tyle że zamiast wody, pozwala chodzić po lavie i ignoruje fire fieldy(UWAGA: po skończeniu się "baterii" w butach, będąc na lavie, giniesz natychmiast! (z ostatnim słowem(automatyczne) "AAAAA!") Dla palka i druta nie mam jeszcze pomysłu :( (ale drut może stać siękimś w rodzaju nekromanty/czarnego maga/itp.) Od 200lvl'u (smth dla Bubble ;) ) idziesz do Gildii rycerzy.: "hi" "Ultimate Warrior" "yes" "bye" .Teraz jesteś ostatecznym wojownikiem! :D Zyskujesz cechy Obu Knightów (white i dark). Jeżeli przekroczysz skill sword 120, będziesz mógł nawet używać Dwóch Great Sword/Great Axe (GA będzie miał zmniejszone statsy do porównywalnych z GS'em) |
Mój pomysl
Ja jestem za .....Jezdziec
Jezdzi sybko bo na koniu wali zluku lub lancy mlvl max 3 skille ataku super szybko lecz defensywa slabawali na jego czary to tworzy jedzenie dla konia-exrelo tro Iha ha Strzaly- plutki rzutki Leczenie-Wsadamzastrzyka Haste-gogogo wrum wrum podwayzszenie skilli-skille up hup hop |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:47. |