Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   SoF Done! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=113291)

Ujo 10-05-2007 15:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drangir (Post 1422031)
o tym wiemy :] to może mieć kluczowe znaczenie w queście na SoF'a. tylko jak tam, do cholery wejść :)

może dzwignia u Toma w pokoju do czegoś sluży?? tylko jak tam sie dostać ;/
a może Magic Light Wand służy do jako klucz do tunelu czy cos w tym stylu

Wiechoss 10-05-2007 16:15

-.^

Moje Magic Light Wanda uzylem w kazdym miejscu gdzie sa jakies "tajemnice rookgaardu "(czyt. banialuki)

Poza tym nie ten temat ,w tym temacie chodzilo o "zdobycie spike sworda" a nie o zastanawienie sie jak zdobyc cos /dojsc do czegos

wahibi 10-05-2007 16:33

Troche pomyślałem i doszłem do wniosku:

http://img524.imageshack.us/img524/2716/kamieniecq8.jpg

Czerwonym - oznaczylem punkty, które zauwazyłem na mainie i które można schować dźwignią. To jest pewne nawet sam wygląd tych punktow przypomina "Kolce" które się chowają i wysuwają. BArdzo podobne były w Prince of Persia.

Zielonym - oznaczyłem luki, przez ktore mozna przejść. Są to puste pola.

Pomarańczowym - zaznaczyłem skałe która też powinna znikać przez naciśnięcie jakiejść dźwigni.

Na Różowo - zaznaczyłem punkt o ktorym nie mam pojęcia. Taka duża skała raczej nie znika przez naciśnięcie dźwigni.
Może tam trzeba urzyć na niej kilofa / small axe albo jeszcze coś innego.

Wszystko co napisałem są to tylko przemyślenia.
Także proszę nie spektulować ani nie wyzywać.
Cya

Skwara666 10-05-2007 16:38

tak naprawde to wszytkie mozliwosci dotarcia do sofa sa prawdopodobne
nawet te najglupsze
cipy mogly dac wskazowke wszedzie a teraz patrza sobie na nasze domysly i smieja sie jak my z noobkow na 1lvl:D

Pan Klocek 10-05-2007 18:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wahibi (Post 1422471)
Troche pomyślałem i doszłem do wniosku:

Czerwonym - oznaczylem punkty, które zauwazyłem na mainie i które można schować dźwignią. To jest pewne nawet sam wygląd tych punktow przypomina "Kolce" które się chowają i wysuwają. BArdzo podobne były w Prince of Persia.

To nie kolce tylko stalagmity :P a takie teorie prosimy do innego tematu który służy właśnie do tego bo od tego on jest, od tego jest on jest do tego jest :P

Grak 10-05-2007 18:43

Hmm. mam pomysł. Może trzeba zdobyć Spike Sworda i jeśli ejst jak ice rapier, że znika po jednym hicie to walnąć w ten zagordzony tunel? Nie wiem jak no ale jakoś spróbować. wtedy tunel by sie odgrodził i....

wahibi 10-05-2007 18:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 1422759)
służy właśnie do tego bo od tego on jest, od tego jest on jest do tego jest :P

hahah czyli jak ? xD

Oftopic ^

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grak (Post 1422778)
Hmm. mam pomysł. Może trzeba zdobyć Spike Sworda i jeśli ejst jak ice rapier, że znika po jednym hicie to walnąć w ten zagordzony tunel? Nie wiem jak no ale jakoś spróbować. wtedy tunel by sie odgrodził i....

To raczej nie jest możliwe. Nie przemyślałeś swojej teorii. Jeśli SS jest to jakby ice rapier, można go urzyć tylko raz a skał jest tam kilka ...

Grak 10-05-2007 19:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wahibi (Post 1422798)
To raczej nie jest możliwe. Nie przemyślałeś swojej teorii. Jeśli SS jest to jakby ice rapier, można go urzyć tylko raz a skał jest tam kilka ...

Ale ja myslalem aby po jednym walnieciu znikaly wsyztskie mniejsze skaly ktore umozliwialyby przejscie...

Ujo 10-05-2007 23:35

Jeśli chodzi o tunel of fury(czy jak mu to) to na zielonych kółkach da rady użyć picka i przejść pod dużom skałą i wejść do dziury?? bo jedno pole za skałą jest puste to ma sens

Tom The Tanner 11-05-2007 12:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mowicz (Post 1422094)
Wszyscy zyja szczesliwie??a Res ,który tez byl w tej grupie ??
Zastanów się zanim coś napiszesz ;)
Mowicz

Gdy pisałem tego posta Res jeszcze żył... co za ... , to życie.

Vial

Dziobas 11-05-2007 14:26

Raczej w to wątpie ponieważ gdzie byś potem rozkopał dziurę ? :/

Ujo 11-05-2007 16:03

[quote=Dziobas;1424011]Raczej w to wątpie ponieważ gdzie byś potem rozkopał dziurę ? :/[/QUOTE

może jak byś zdobył sofa to by cie odrazu teleportowało do miasta??i to była by droga bez wyjsca 8o

Dr.Fury 11-05-2007 16:05

Hmmm...

Sword of Fury to odwieczna zagadka Rookstayerów, mit dla noobkof i tajemnica dla newbie. A więc przechodząc do sedna sprawy powiem tak :] SoF'a nie da sie zdobyć jedynie można go tzw. ZNIKNĄĆ;p moje gy-gy 2683431 , żeby nie uprawiać QS ;p

Morderff 11-05-2007 17:37

@up nie masz racji możliwe że kiedyś w końcu go znajdziemy, i słowami że jest to zagdaka i tajemnica dla noobów obraziłeś paru rookstayerow, którzy próbóją tą zagadke rozwiązać.

Drangir 11-05-2007 21:15

lolcze 2 wyżej... nie rozwiązaliśmy tej zagadki... znikanie to tylko część questa. i według mnie dowód że można zdobyć ten sztylecik.

Hakuoh 11-05-2007 23:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drangir (Post 1424893)
znikanie to tylko część questa

Niekoniecznie. Może to być również taka zmyła, bądź efekt specjalny.

punisher121 11-05-2007 23:54

hmm jak znika to moze "pojawia" się gdzieś indziej ?? bo bez powodu tak by se nie zniknol :)

Grak 12-05-2007 00:04

Ktoś już podał na tym forum fajną teorię, że SoF może znikać wtedy gdy na mainie ktoś wykona quest właśnie na SS. Wydaje mi się to bardzo możliwe i można by to sprawdzić.

X-Zero 12-05-2007 00:54

To raczej jest nie możliwe...ale lepiej się upewnić

Od całej tej sprawy zaczynam grać rookstayerem ;D

Xetasi 12-05-2007 01:30

Prawda jest taka, że każdy człowiek może wymyślić zagadkę, do której rozwiązanie zna tyko on, tak też jest w przypadku Knightmare, wymyślił se jakąś bzdurę, i myśli, że ktoś wpadnie na identyczny pomysł jak on...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:11.