Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   DarkEden (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=12913)

Xavery 31-10-2005 11:19

Chcialbym sobie zagrac w DE troche, bo w sumie juz kiedys gralem ale jakos tak wyszlo ze nie duzo, i kiedy chce wejsc na strone po ENG to mi nie chce wejsc. A na "krzaczkach" to ja sie nie znam... Pomoze mi ktos, jakos ?? :P

@edit
Hehe juz dotarlem wystarczylo poczytac troche temat.

http://en.darkeden.com/
I mam pytanie...Czy Slayer ktory strzela z broni to, ten... dobrze sie nim gra ?
Silny jest ? Bo bym chetnie nim sobie pogral... :>

Apticer's 31-10-2005 12:26

Czy gunner mocny? Taki sobie, lecz jeśli umiesz grać to każda profesja jest mocna ale moim zdaniem blader wymiata :)

Kornio 31-10-2005 13:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Apticer's
Czy gunner mocny? Taki sobie, lecz jeśli umiesz grać to każda profesja jest mocna ale moim zdaniem blader wymiata :)

Generalnie uwazam, ze sa dwie profesje godne polecenia, blader wlasnie i enchant. Ostatnio zdradzilem swojego bladera wlasnie na rzecz enchanta, powiem ze gdybym zaczynal od nowa to naprawde ciezko by mi bylo wybrac....

Apticer's 31-10-2005 18:27

@UP
Gdybym zaczynał od początku i nic nie wiedział o grze to napewno nie chciał bym być enchenterem gdyż to jest chyba najcięższa profesja do zaczęcia. Po pierwsze najpierw musiał bym się skapnąć jak używać czarów, zabijać i to wszystko, a do tego jescze ampułki kupowac... OMG na pewno bym sobie nie poradził. W sumie to najlepiej zacząć vampire, potem jak już coś wiesz to blader a potem enchenter i wymaitasz ;)

Aeglos Tribunal 31-10-2005 20:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Apticer's

Jedna zmianka musi być ;) Gunner nie jest taki sobie jest dobry szczególnie na wojny ponieważ ma dużo DEXa przy czym vampy//slayerzy nie mogą trafić ;) więc wiesz , a blader jest dobry na exp i na vampy ;) szczególnie gdy Enchant może już żucać det inv~ na innych ;) co daje ogromną przewagę , a z SH jeszcze lepiej bo podbiega się do vampa pare x tornado , a następnie shadow dancing ;) i po sprawie :P ja kiedyś bladerem zabiłem 65 LVL int. vampa na 1 hita (miał połowę HP ale miałem silver w broni)

Apticer's 01-11-2005 09:18

Aeglos Tribunal 90% twoich ostatnich odpowiedzi to jest komentowanie moich odpowiedzi, a ty dopisujesz tylko coś od siebie. Widzisz na forum się trzeba spieszyć z odpowiedziami a nie potem dodawać swoje jak już ktoś odpowiedział!

Bakura 01-11-2005 13:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aeglos Tribunal
Jedna zmianka musi być ;) Gunner nie jest taki sobie jest dobry szczególnie na wojny ponieważ ma dużo DEXa przy czym vampy//slayerzy nie mogą trafić ;) więc wiesz , a blader jest dobry na exp i na vampy ;) szczególnie gdy Enchant może już żucać det inv~ na innych ;) co daje ogromną przewagę , a z SH jeszcze lepiej bo podbiega się do vampa pare x tornado , a następnie shadow dancing ;) i po sprawie :P ja kiedyś bladerem zabiłem 65 LVL int. vampa na 1 hita (miał połowę HP ale miałem silver w broni)

Blader jest dobry tylko z tego ,że ma dmg więcej niż sword i ma czar typhoon który kręci kimś i na sh się nie da z wiru wyjść.

Enhant najlepszy z aura ringiem i swojimi aurami ,a gunner to już zupełny wypas O.o Praktycznie zawsze oni na lairach mają pendanty.

Qster 06-11-2005 09:59

Przepraszam ze odswierzam temat ale mam problem ;/,
otoz gdy wlanczam gre daje connect, wpisuje ID, password to mi wyskakuje "discconneted". Moge cos na to poradzic??
Z gory dziekuje za odpowiedz

Apticer's 06-11-2005 10:32

Spróbuj później, być może akurat server jest off, albo poprostu chwilowo padł i tyle, jeśli to nie pomorze to napisz!

Qster 06-11-2005 11:16

Dalej jest to samo :(:( po 2 godzinach i po resecie kompa dalej to samo :(
A tak bym chcial w ta gre pograc :(
Pomuszcie prosze :(
@apropo, jaka macie wersje Darkedena??
Ja mam 3.12 to moze ona jakas stara jest??

Apticer's 06-11-2005 12:32

Już wiem co jest :) Miałem tak samo! Reinstal Dark Eden'a na 99% pomoże!

Qster 06-11-2005 12:59

Juz wszystko dziala :):) Bardzo dziekuje
Jeszcze jedno: muglby mi ktos pomuc w grze pokazac jakie expowiska sklepy itp :) jak by cos moj nick w grze: Qster (Vamp)

Wladimir 07-11-2005 18:47

siemka dawo tu nie pisalem aha odrazu mowie ze gra z speed hackiem jest troche nieoplacalna bo gra traci klimat, ake poza tym mam problem gram sobie slayerem bo jest trudniej i ciekawiej zrobilem sobie enchanta i mam taki skil:Contiunual light i niewiem co ten skil robi nieda sie go uzyc prosze o info na temat tego skila bo ja juz niemam pojencia
Pozdro Wladek

Aeglos Tribunal 07-11-2005 19:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wladimir
siemka dawo tu nie pisalem aha odrazu mowie ze gra z speed hackiem jest troche nieoplacalna bo gra traci klimat, ake poza tym mam problem gram sobie slayerem bo jest trudniej i ciekawiej zrobilem sobie enchanta i mam taki skil:Contiunual light i niewiem co ten skil robi nieda sie go uzyc prosze o info na temat tego skila bo ja juz niemam pojencia
Pozdro Wladek

Tego skilla używa się gdy jakiś vamp lub potworek żuci czar Darkness wtedy używasz Continual light na to i kawałek znika ;) btw. radzę Ci od początku ćwiczyć skille typu bless itp. ;)

Wladimir 07-11-2005 20:29

aha ok thx bo pierwszy raz gram enchantem a jescze jest taki dziwny skill:light ball tez taki niejaki:D o co w nim chodzi wale w potwroka i nic narazie co widze to enchant ma tylko 1 dory skil na walenie bo ten 2 zre sporo many a ja jesem biednym enchem:D

Wladimir 07-11-2005 20:51

o kurde sory niechodzi mi o ten skil tylko o Flare tego skila tez nie rozumiem z a ten o gory post co tam napisalem ten skil to wiem bo to jest podstawowy skil:D

Gold Raven 07-11-2005 21:18

Cytuj:

o kurde sory niechodzi mi o ten skil tylko o Flare tego skila tez nie rozumiem z a ten o gory post co tam napisalem ten skil to wiem bo to jest podstawowy skil:D

Angielski:
Cytuj:

Flare:
Basically vampires are afraid of fire and light. Especially, eyes of vampires will go blind when they face a bright light. Clerics can summon a bright light to repel vampires away for some moments. By using the spell, you can blind vampires for short moment.
Tłumaczenie (jako tako :P):
Cytuj:

Flara:
W gruncie rzeczy vampiry boją się ognia i światła. Szczególnie oczy wampira ślepna gdy zostanie oświetlona twarz. Klerycy mogą przywołać jasne światło by odeprzeć wampiry na kilka chwil. Przez użycie tego czaru, możesz oslepić wampiry na krótki okres czasu.
Edit:
Adres do opisu skilli (po angielsku): http://en.darkeden.com/darkeden/slayer/?code=3

Wladimir 08-11-2005 14:07

aha ok thx czyli kolejny do dupy skil

Kornio 08-11-2005 18:59

Cytuj:

aha ok thx czyli kolejny do dupy skil

Sorry, ale do dupy to jest takie gadanie ze cos jest do dupy. Sprawdz, a przekonasz sie ze ten skill moze sie przydac w roznych sytuacjach...

Raxev 09-11-2005 12:11

Do dupy jest gadanie do dupy o do dupy rzeczach. Tak apropo to mam pytanie (newbie) czy opłaca mi sie trenować enchanta i heala jednocześnie? czyli innymi słowy pakować w dwa skille. Proszę o szybką odpowiedź!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:52.