Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=125457)

Mozniak 26-03-2008 18:43

A Ilosci graczy ?

kołbaś 26-03-2008 20:16

znaczy sie pytasz o te mniej wiecej 10 milionow ludzi na swiecie grajacych w wow'a na globie ? Nie nie ma ich duzo i strasznie ciezko kogokolwiek znalesc na cokolwiek. A w jakis miastach i stolicach to zapomnij.

Mozniak 26-03-2008 22:29

Nie kpij... pytam ilosc graczy online na poszczegolnych serwerach a nie laczna liczbe graczy....

Slyszalem od znajomego ze nie muszę kupowac pudełka z grą tylko zrobić konto, wziasc klucz z internetu i od razu kupic pre-paid a grę sciagnac ze strony WoWa :P Jest taka mozliwosc ? Zaoszczedzilbym kilkanascie zł.

Rothes 26-03-2008 22:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mozniak (Post 1973714)
Nie kpij... pytam ilosc graczy online na poszczegolnych serwerach a nie laczna liczbe graczy....

Slyszalem od znajomego ze nie muszę kupowac pudełka z grą tylko zrobić konto, wziasc klucz z internetu i od razu kupic pre-paid a grę sciagnac ze strony WoWa :P Jest taka mozliwosc ? Zaoszczedzilbym kilkanascie zł.

Zależy co rozumiesz poprzez "wziąć klucz z internetu". Możesz go kupić (aczkolwiek IMHO różnica w cenie jest dość nieznaczna - Battlechesta, czyli WoW + TBC można kupić za 99zł), a potem zassać samą grę z oficjalnej strony. No i jeśli zamierzasz go kupować na aukcjach, gdzie jest jeszcze ciut taniej, to musisz liczyć się z ryzykiem, ale to przecież żadna nowość...

Pre-paida kupować od razu nie musisz - pierwszy miesiąc gry masz za darmo.

Mozniak 26-03-2008 23:42

Dobra to mam ostatnie pytanie.. gdybym chciał kupić sam World Of Warcraft bez TBC to jak to będzie wyglądac w grze, są specjalne serwery do TBC a inne do samego WoWa ?

Chociaz i tak pewnie zdecyduje się na ten zestaw za 99zł.

Lord Dreathan 27-03-2008 01:37

Full=wiecej ludzi wiec tam najlatwiej o team. Z reguly jest tak ze na Outlandzie jest o wiele wiecej wiary na insty.<br>
Daje kilka fotek, spojrzcie na wyniki z bg.
http://img.photobucket.com/albums/v4...han/av38-0.jpg<br>
http://img.photobucket.com/albums/v4...n/abOWNAGE.jpg<br>
http://img.photobucket.com/albums/v4...b2000-1933.jpg<br>
http://img.photobucket.com/albums/v4...208_233504.jpg<br>
http://img.photobucket.com/albums/v4...athan/ogry.jpg<br>
http://img.photobucket.com/albums/v4...s2000-1933.jpg<br>

Ziemniax 27-03-2008 08:30

Dreathan, kiedy razem se swoją gildią zamierzacie zaliczyć Sunwelll Plateau? Albo chociaż Magister Terrace? Przydałyby się jakieś nowe screeny :] (Ja niuestety jeszcze za słaby jestem by pójśc na nie :()

Lord Dreathan 27-03-2008 10:40

Narazie zrobilem tylko magister terrace, co zajelo mi z dobre 3h bo odrazu po patchu poszlismy i nie za bardzo wiedzielismy co robic:D Dlatego nie mam za duzo fotek.
http://img.photobucket.com/albums/v4...608_230837.jpg<br>
http://img.photobucket.com/albums/v4...608_190306.jpg<br>
http://img.photobucket.com/albums/v4...608_195246.jpg<br>
Prowalem potem zrobic heroica, ale przy drugim bossiem pojawili sie chyba najgorsze z mozliwych addow i nie dalismy rady. Dzis pewnie sprobuje jeszcze raz:D
Co do Sunwell'a to narazie nie planujemy, bo ten raid jest dedykowany osobom ktore farmia Black Temple:P

Bluray 27-03-2008 13:40

@Harlekin
Z tond sobie ściągnij.
http://wow.curse.com/downloads/addons/

Lord Dreathan 27-03-2008 15:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mozniak (Post 1973895)
Dobra to mam ostatnie pytanie.. gdybym chciał kupić sam World Of Warcraft bez TBC to jak to będzie wyglądac w grze, są specjalne serwery do TBC a inne do samego WoWa ?

Chociaz i tak pewnie zdecyduje się na ten zestaw za 99zł.

Nie,niema jakis specjalnych serwerow, tylko tyle ze nie zagrasz jako blood elf/dreanei, nie wejdziesz na nowy kontynent Outlands oraz nie przekroczysz 60 poziomu. To nie tibia ze 10 poziomow nie robi zbytnej roznicy;p

KrEmAs KAc 27-03-2008 18:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 1974311)
To nie tibia ze 10 poziomow nie robi zbytnej roznicy;p

ta 0lvl a 9lvl :)

Teraz pytanie mam trochę golda i mam zamiar rozwinąć BS i ENGINER na maxa. Ile tak na 1h będę zarabiał?? czy może lepiej by było zrobić JC??

Necromantor 27-03-2008 18:26

Dzieki Blu :)

Lord Dreathan 27-03-2008 19:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KrEmAs KAc (Post 1974624)
ta 0lvl a 9lvl :)

Teraz pytanie mam trochę golda i mam zamiar rozwinąć BS i ENGINER na maxa. Ile tak na 1h będę zarabiał?? czy może lepiej by było zrobić JC??

JC wymaga dobrego repa u różnych frakcji + szczęścia w dropach recept

BS to z tego co wiem głównie tylko do własnego użytku (weaponsmith)

Chyba najlepiej zarabiać na Engineeringu i JC ale nie wiem bo sam mam tailoring/enchanting

Vrael 28-03-2008 00:57

Generalnie, Dreathan, nie wiem czemu ty się tak na tego Engi uparłeś, idzie robić na tym kasę ale i tak myśle, że BSem za epickie BOE lepsza kasę można zrobić ;P Ale to jak kto woli, Engi może robić matsy do Engi, które mają niezłą cenę no i oczywiście tą słynną epicką strzelbę. Właściwie to powiedziałbym, że to właśnie ENGI ma wiecej BoP'ów, trinkety, gogle etc.

_WrD_ 28-03-2008 07:51

Mam pytanie...
Która klasa w WoWie (oczywiście PvE) jest raczej zbędna w party? I która jest najpotrzebniejsza?

I czemu wszyscy na screenshotach grają gnomami/dwarfami? xD Nie wiem dokładnie to co jest, ale takie małe postacie... Dziwne troszkę ^^

EDIT: Tak patrzę na stronę worldofwarcraft.com i jestem zainteresowany hunterem... I teraz pytanie, jaka rasa będzie najlepsza dla huntera? Patrzałem w statystyki, ale coś mało z tego rozumiem xD Nie wiem, co się najbardziej liczy u huntera, armor, mana, czy może health?
Albo warlockiem? :>
Widzicie, zanim zagram, muszę się upewnić, że wybrałem dobrze - w końcu chcę grać na poważnie i żeby się nie okazało, że jest zupełnie niepotrzebny w pt w PvE. Mam to z GW :P

Ziemniax 28-03-2008 08:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 1975656)
Mam pytanie...
Która klasa w WoWie (oczywiście PvE) jest raczej zbędna w party? I która jest najpotrzebniejsza?

I czemu wszyscy na screenshotach grają dnomami/dwarfami? xD Nie wiem dokładnie to co jest, ale takie małe postacie... Dziwne troszkę ^^

ad.1
Każda klasa w WoWie jest potrzebna w party:

Warrior - najczęstszy tank, nawet dobrze aggro ściąga

Priest - Healer-DPS, buff od Staminy, może ożywiać poległych

Mage - DPS, może robić CC [polymorph], daje wode drużynie :p, Intellect buff

Druid - Healer, Tank, DPS, buff do all statsów

Warlock- DPs, daje buff do staminy, może robić CC (Fear[praktycznie nieużywany w instancjach] oraz Seduction), daje członkom grupy SS(soulstone) i HS (healthstone)

Shaman - Healer/DPS, robi totemy dające buffy, może ożywiać poległych

Hunter - ma bestyjkę-Off tanka, sam jest DPS-em, robi pułapki (niektóre są CC)

Paladin - Tank/Healer - może ożywiać poległych, daje blessy (krótkie buffy dające premię do attack Power i do Spiritu[chyba])

Rogue - meele DPS - może robić CC (sap). Raczej klasa na pvp

ad.2
Wypraszam sobie. Ja zawsze gram tylko i wyłącznie ORkami płci męskiej :D. Obczaj moje screeny (sorki, ale nowych na razie nie chcę zapodawać, musicie poczekać :evul:)

_WrD_ 28-03-2008 08:36

Dzięki ^^
Chyba zrobię gnoma warlocka, female :P
A właśnie, oglądałem sety, czy trudno zdobyć taki Arena Set Two na przykład? ^^

Bluray 28-03-2008 09:23

Jak już widzę chcesz zrobić postać w Ally, jak będziesz potrzebował pomocy, to zapraszam na świat the Sha'tar.

Lord Dreathan 28-03-2008 11:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ziemniax (Post 1975667)
ad.1
Każda klasa w WoWie jest potrzebna w party:

Warrior - najczęstszy tank, nawet dobrze aggro ściąga

Priest - Healer-DPS, buff od Staminy, może ożywiać poległych

Mage - DPS, może robić CC [polymorph], daje wode drużynie :p, Intellect buff

Druid - Healer, Tank, DPS, buff do all statsów

Warlock- DPs, daje buff do staminy, może robić CC (Fear[praktycznie nieużywany w instancjach] oraz Seduction), daje członkom grupy SS(soulstone) i HS (healthstone)

Shaman - Healer/DPS, robi totemy dające buffy, może ożywiać poległych

Hunter - ma bestyjkę-Off tanka, sam jest DPS-em, robi pułapki (niektóre są CC)

Paladin - Tank/Healer - może ożywiać poległych, daje blessy (krótkie buffy dające premię do attack Power i do Spiritu[chyba])

Rogue - meele DPS - może robić CC (sap). Raczej klasa na pvp

ad.2
Wypraszam sobie. Ja zawsze gram tylko i wyłącznie ORkami płci męskiej :D. Obczaj moje screeny (sorki, ale nowych na razie nie chcę zapodawać, musicie poczekać :evul:)

Uzywasz jezyka ktorego nowy gracz ( a raczej przyszly gracz) nie rozumie. I co to za zdanie ze warrior "nawet dobrze sciaga aggro"? Warrior najlepiej sciaga aggro.

_WrD_ 28-03-2008 13:58

@Bluray
Ja się tylko zastanawiam :P Nie wiem, gdzie dokładnie dojdę. Nawet jeszcze nie mam WoWa, mam zamiar kupić go w maju, jak uzbieram kasę na urodziny. Dziś w szkole kumpel mnie lekko zniechęcił. Mówił, że PvP w WoWie jest denne, bo rogue i paladin są nieźle overpowered, zwłaszcza rogue. I jeszcze rajdy, które trwają do nocy - boję się, że zostanę nolifem...

Mozniak 28-03-2008 15:04

A gdybym kupił samego WoWa bez TBC i zrobil account to pozniej instalujac TBC musze robic nowy account ? :/ Szkodaby wtedy postaci...

Lord Dreathan 28-03-2008 15:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mozniak (Post 1975877)
A gdybym kupił samego WoWa bez TBC i zrobil account to pozniej instalujac TBC musze robic nowy account ? :/ Szkodaby wtedy postaci...

Oczywiście, że nie trzeba...

KrEmAs KAc 28-03-2008 15:51

rzadko kiedy atakuję moim rogue kogoś kto ma lepszy armor od leather czasami jakiś shaman hunter.
Mam pytanie jakie jest dobre combo żeby rozwalić palladyna?? :)

Temanica 28-03-2008 16:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KrEmAs KAc (Post 1975938)
rzadko kiedy atakuję moim rogue kogoś kto ma lepszy armor od leather czasami jakiś shaman hunter.

Człowieku, który ty masz lvl?! 10?

Ogólnie czytając cały temat, wydaje mi się, iż może z 3-4 osoby mają tu 70tki... Jakby ktoś z 70 lvlem grał na Burning Legionie, to whisper do Grother. Postać może na razie słaba, ale trzeba zacząc grać na poważnie niedługo. Poza tym nie wydaje honoru i arena pointsów, bo na s4 czekam :P

Lord Dreathan 28-03-2008 16:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KrEmAs KAc (Post 1975938)

To chyba jakiś kawał -.-

Vrael 28-03-2008 16:48

@Kremas: Dam Ci radę, rogue polega na stunowaniu ludzi, stunuj ile się da, i interruptuj heale. Jak włączy bąbla i zacznie się leczyć, to odsuń się, poczekaj aż combat zniknie, wtedy do cienia i od nowa combo stunów ;P

Necromantor 28-03-2008 17:15

Nieee,Wardi cho na bronze dragonflight.Ty Blu też wracaj : p

Bluray 28-03-2008 18:03

Nie chce mi się nowej postaci robić, gram z kolegom na moim servie, Ty Necromancor do nas choć...

Lord Dreathan 28-03-2008 18:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 1975825)
@Bluray
Ja się tylko zastanawiam :P Nie wiem, gdzie dokładnie dojdę. Nawet jeszcze nie mam WoWa, mam zamiar kupić go w maju, jak uzbieram kasę na urodziny. Dziś w szkole kumpel mnie lekko zniechęcił. Mówił, że PvP w WoWie jest denne, bo rogue i paladin są nieźle overpowered, zwłaszcza rogue. I jeszcze rajdy, które trwają do nocy - boję się, że zostanę nolifem...

Denne pvp bo twoj kumpel pewnie:
a) biega w pve buildzie ( powiedzmy ze zdobywal umiejetnosci ktore przydaja tylko w walce z potworami)
b) uzywa itemow przeznaczonych na pve

Niewiem jak mozna uzywac paladyna pvp do zabijania, tzn. jak jestem moim ksiedzem(czyt. priest) w pvp buildzie, to zaden paladin nic mi nie robi ( nawet retri) Rogue to juz ciezko. Po prostu jest system papier-kamien-nozyczki.

Grue 28-03-2008 18:51

U was tez przez ten je***y patch, lagi sa takie makabryczne? :C

Lord Dreathan 28-03-2008 20:17

U mnie nic. Server AUchindoun battlegroup vindication. Populacja medium jak co.

Mozniak 28-03-2008 20:24

Mozecie jeszcze polecić jakis serwer gdzie znajdę sporo Polaków... chciałbym zacząć grę w WoWa posrod swoich :)

Lord Dreathan 28-03-2008 20:53

Napewno na burning legion jest duzo polakow. ALe serwer jest full:P

Mozniak 28-03-2008 21:02

No to taki gdzie jest population medium i jest sporo polaków :)

_WrD_ 28-03-2008 21:30

Btw ile jest serwerów w WoW? I jaka jest maksymalna ilość graczy na każdym?

kołbaś 28-03-2008 21:57

zacznijy tak. Serverow jest w huj i jeszczw troche tzn cos okolo 70 na bank. Graczy? No jak jest ediu to wydaje i sie cos okolo 1000 oze 1.5 ale ja sie nie znam =P

=Pekin= 29-03-2008 01:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Temanica (Post 1975954)
Człowieku, który ty masz lvl?! 10?

Ogólnie czytając cały temat, wydaje mi się, iż może z 3-4 osoby mają tu 70tki... Jakby ktoś z 70 lvlem grał na Burning Legionie, to whisper do Grother. Postać może na razie słaba, ale trzeba zacząc grać na poważnie niedługo. Poza tym nie wydaje honoru i arena pointsów, bo na s4 czekam :P

eee wypraszam sobie :)
ja mam 70 priesta ktorym gram juz prawie end game jest (460resi)
noi mag 0 resi dopiero wbity :D aczykolwiek priestem gram tylko wszelakiej masci areny bo to mnie najbardziej rajcuje niz jakies pve stanie i lanie trashow xdd ostatnio wbilismy nawet na 2v2 1843~ i tak zostawilismy bo boimy doslownie sie stracic tego ratu w erze druidow i warkow na 2v2 ;P (priest lock ofc)

Lord Dreathan 29-03-2008 13:02

RE:up podaj nick pod jakim grasz.

Na Karazhanie ( realm) jest pewien mag(Rocco), ktory sprzedaje 2k ratingu na 2v2. Najlepsze jest ze do 1600 kaze swojemu kopanowi siedziec "w bazie" i sam zamiata wiare:D

Racon 29-03-2008 13:29

Na vek'nilash gra sporo polakow.

Lipers 29-03-2008 17:29

10 mln ludzi ktorzy graja w te gre bardzo mnie do niej przyciaga, jednak 60 zł za miecha to duzo dla mnie ....;/ ciekaw jestem jaki % z Was gra na oficjalnych servach

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:56.