![]() |
Cytuj:
|
zgodzę się z Lasoochem , a co jak ktoś jedzie i ma powiedzmy nóż w kieszeni , ma wypadek i jakimś trafem leci na kolesia co miał zapięte pasy i otwiera mu się nóż który się wbija dla kolesia w serce? przez głupotę kolesia ginie 2 zamiast 1.
Ja samochodem jeżdżę bardzo rzadko i nie zamierzam se go kupować (małe miasteczko (39Km²) a ja mieszkam w centrum wiec wszędzie mam blisko piechota albo rowerem. Wiec takiego problemu mieć nie będę , no ale jak z kimś jadę to jak siedzę z przodu to zapinam , jak z tylu to nie |
Cytuj:
|
Albertus, ja kiedyś też nie zapinałam z tyłu pasów. Do tego zawsze siadałam po środku. Do czasu, gdy miałam bliskie zderzenie z panelem.
Ja także zgadzam się z Łasuchem, ludzie powinni mieć na uwadze nie tylko swoje bezpieczeństwo, ale przede wszystkim bezpieczeństwo innych. @Litawor Można podać bardziej prawdopodobny. Osoba z przodu ma zapięte pasy. Siedzisz za nią, bez zapiętych pasów. Dajmy na to, że podgłówki nie są dostatecznie przystosowane. Przy ostrzejszym hamowaniu, własnym ciałem łamiesz osobie z przodu kark. |
Cytuj:
I nie jest on taki nieprawdopodobny ja np. mam nóż przy sobie często albo kastet wiec nawet takim czymś by chłop wyrwał z prędkością to by mógł mieć coś uszkodzone itp. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Co sądzicie o tym, żeby wprowadzić obowiązek codziennego mycia zębów?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
W ten sposób Państwo by nie ograniczało woli po prostu dawało by wybor , dostosowujesz sie albo placisz , to bylo by najlepsze. Tak samo zrobilbym za jazde po pijaku. NP. Mandaty za takie cos po 10,000 zl , myslicie ze przy takiej kosmicznej cenie mandatow duzo osob by wsiadalo po pijaku do samochodu? Wystarczy pomyslec a juz 50% wypadkow by sie zlikwidowalo o ile nie wiecej. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Jestem za obowiązkowym myciem zębów. Plusy: - poprawa stanu uzębienia obywateli - zmniejszenie chorób zębów, a co za tym idzie państwo nie będzie traciło pieniędzy na ich leczenie - powołanie nowego oddziału w policji, mającego każdego dnia kontrolować, czy 1000 losowo wybranych obywateli z każdego miasta umyło zęby. To są dziesiątki tysiące nowych miejsc pracy! - ustanowienie grzywny za nieumycie zębów podniesie trochę wpływy do budżetu Minusy: - ograniczenie wolności osobistej. Ale co tam wolność... Pewnie napiszecie, że są to absurdalne brednie paranoika, który we wszystkim widzi brudną łapę faszystowskiego rządu. I będziecie mieli rację. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
|
UP.
Co ty gadasz o jakimś USA.... Lepsza Infrastruktura i wogle A TU JEST POLSKA I TU SIĘ PIJE ! |
Po to się płaci podatki, składki na służbę zdrowia, by można było z niej skorzystać. Skoro państwo chce, by obywatele mieli jak najrzadziej potrzebę korzystania z niej(pasy) to pomysł z myciem zębów i niewychodzeniem z domu(a chociażby tacy alergicy, trzymać ich na wiosnę w domu przy zamkniętych oknach!) jest równie dobry. Ciężka sprawa z tą służbą zdrowia... ;d
A co do mordowania innych poprzez niezapięcie pasów: nigdy nie słyszałem, żeby ktoś wyleciał przez szybę i wylądował parę metrów dalej, a tym bardziej wleciał do kolejnego samochodu i zabił innego kierowcę. Ma ktoś jakieś fotki, linki do artykułów, cokolwiek? Bo najdalszy lot, który widziałem, kończył się z twarzą na masce własnego wozu. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Poza tym , to szybę chyba łatwiej rozbić z wewnątrz niż zewnątrz?
|
Cytuj:
|
No to jeden uduokumentowany przypadek już mamy! Jednak co ciekawsze w jednej wypowiedzi(chyba w "Młodzież kontra") Janusz Korwin Mikke twierdził, że jakiemuś facetowi brak pasów uratował życie(bo mógł wylecieć przez szybę i miękko wylądować na trawce?:o), ale jakoś nie chce mi się wierzyć...
|
Cytuj:
|
A może zróby inaczej: Ty lub Mamba niech zapoda link do takiego crash testu, kiedy kierowca traci głowę dla pasażera z tyłu. Jeszcze o wolnej woli można było sobie ot tak pogadać, ale ta dyskusje daje wieksze możliwości popierania argumantów odpowiednimi źródłami-warto to wykorzystać.
|
Cytuj:
|
"O, ten TIR zaraz we mnie wjedzie, mam pół sekundy na wskoczenie na tylne siedzenie, spróbujmy, może się uda..."? Coś takiego? Jeśli cały przód miałby być zgnieciony to prędkość powinna być tak duża, że facet tyłka z fotela niezdążyłby podnieść. Jakoś mimo wszystko pozostaje sceptyczny wobec takich przypadków...
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Tak samo pasy mogą utrudniać wydostanie się z samochody podczas pożaru, czy wpadnięciu samochodu do wody. Mi to obojętne, jeżeli ktoś nie chce chce mieć zapiętych pasów, niech ma. W przypadku śmierci to będzie jego wina. To samo tyczy się ludzi, którzy te pasy zapinają.
|
Cytuj:
Oczywiście, Biblia to wyrocznia we wszystkich dziedzinach naszego życia. Szczególnie że na przestrzeni tych 2000 lat była tłumaczona i przekręcana sto zylionów razy, 10 przykazań to zaledwie demo tych pochodzących ze Starego Testamentu judaizmu, a jeden z soborów odrzucił ileśtam ewangelii <3 @down No raczeeej? <3 Tylko nie wiem ile mi wychodzi w tej skali 1-10 tego sławnego psychologa =D |
sphinx, też jesteś gejem? :D
@up: Ja pewnie mam z 20 :D Ale ciężko pracuję na taką ocenqę, wiesz, noszę różowe koszuleczki i spudniczki, trochę pudru tu trochę pudru tam, przecież muszę jakoś wyglądać, co nie? <3 iroooooooooooooooooonia, niczym się nie wyróżniam lolz @down: 100% agree :] Mądrze gadasz. |
Cytuj:
@Miszczu Jestem ateistą i Biblia mnie nie rusza, bo chrześcijaństwo jest najbardziej zakłamaną religią świata. Nic dziwnego, że podzieliło się na 11 odłamów. Nawet symbol chrześcijaństwa jest wykonany niewłaściwie (zobaczcie dokument "Tajemnice Krzyża") Bez urazy, ale wg mnie to religia i fanatyzm religijny niszczą świat. |
Cytuj:
Więc nie można odnosić się do natury w sprawie ewenementu (adopcji przez parę), który w naturze normalnie nie występuje. Co do samego tematu o gejach - nie przeszkadzają mi. Niech robią co chcą. Jeśli jakiś się zacznie do mnie przystawiać - spławie go. Jeśli to nie pomoże to wyrwie w zęby (plus w stosunku do natrętnej panienki ;) <powiało grozą, co?> ). Co do adopcji - z jednej strony rozumiem ich chęci, ale społeczeństwo nie jest na to przygotowane i obecnie dziecko miałoby dość sporo problemów. Więc patrząc na dziecko, do na chwilę obecną odpowiedź jest nie. Ale kiedyś - może zmądrzeje to społeczeństwo. A no i ostatni temat - lizanie się na ulicach, itd. Oczywiście nie lubie tego, bo nie jest to coś co mnie pociąga. Ale z drugiej strony - jak się zdarza, że koleś/panienka jest sam/a to widok całującej się pary hetero też nie jest miły. Ogólnie wszelkiej maści okazywanie miłości na taką skalę powinno wrócić do domów. Niech ludzie się z tym nie obnoszą i nie będzie żadnych problemów. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:44. |