Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Gry - temat ogólny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=218504)

sphinx123 14-03-2010 16:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yuri_Hyuga (Post 2742158)
Niestety, nie posiadam ps3. Wciąż łudzę się nadzieją, że takie fajne gierki jak np. FF13 przyjdą na kompa...chyba na darmo :(
Jak jeszcze trochę gry stanieją, to może kupię, ale wszystko trzeba jeszcze obczaić :D

Nie kupuj ps3, nie popełniaj tego błędu co ja xD

A tak btw, kumplowi zachciało sie przerabiać ps2. Jak myślicie, opłaca się zainwestować w Swap Magic? ; )

Rybzor 14-03-2010 17:39

Nie : (

Jutro chyba skoczę do empiku po AC2. Jeszcze się głęboko zastanawiam : P

Dupca 14-03-2010 19:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2742315)
Nie kupuj ps3, nie popełniaj tego błędu co ja xD

A tak btw, kumplowi zachciało sie przerabiać ps2. Jak myślicie, opłaca się zainwestować w Swap Magic? ; )

Nie, konsola pada zdecydowanie szybciej przy przerobionej konsoli, zaraz będzie musiał laser kupować. Po za tym jeśli ma zamiar samemu nagrywać gry na kompie w zwykłej nagrywarce to powodzenia, daje góra 2-3 miesiące żywotności konsoli (jeśli ma mniej niż rok, powyżej do dwóch miesięcy).

Lord Dreathan 14-03-2010 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dupca (Post 2742392)
Nie, konsola pada zdecydowanie szybciej przy przerobionej konsoli, zaraz będzie musiał laser kupować. Po za tym jeśli ma zamiar samemu nagrywać gry na kompie w zwykłej nagrywarce to powodzenia, daje góra 2-3 miesiące żywotności konsoli (jeśli ma mniej niż rok, powyżej do dwóch miesięcy).

Moj ps2 dzialal rok, sam nagrywalem wszystkie gry i ani razu nie uruchamialem oryginalnej kopii. Co sie z nim stalo to nie wiem. Sprzedalem go kumplowi. Nie wnosil zadnych skarg, wiec zakladam ze dzialal jeszcze min. 6 miesiecy ( moze nawet do dzis dziala)

Dupca 15-03-2010 17:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 2742529)
Moj ps2 dzialal rok, sam nagrywalem wszystkie gry i ani razu nie uruchamialem oryginalnej kopii. Co sie z nim stalo to nie wiem. Sprzedalem go kumplowi. Nie wnosil zadnych skarg, wiec zakladam ze dzialal jeszcze min. 6 miesiecy ( moze nawet do dzis dziala)

No to ciekawe, ale z sam z doświadczenia swojego i kumpli ps2 padało bardzo szybko, jeśli on nie ma kasy na nowe gry może używane kupować. Ja osobiście nie polecam przerabiania.

Pacz_knight 15-03-2010 17:53

Final Fantasy XIII na xklocka360 jest cudne! I ta grafika... :]
Ide grac dalej. ^^"

Yuri_Hyuga 15-03-2010 19:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dupca (Post 2742738)
No to ciekawe, ale z sam z doświadczenia swojego i kumpli ps2 padało bardzo szybko, jeśli on nie ma kasy na nowe gry może używane kupować. Ja osobiście nie polecam przerabiania.

E tam, mój działa właśnie na takich "domowych" piratach już parę ładnych lat, i tylko raz musiałem laser wymienić (a nie było to napewno z powodu piratów, tylko z powodu upadku konsoli z całkiem dużej wysokości). Siła twojego serca staje się siłą twojego sprzętu do grania :D

Neways, tak jak pan Ryba powyżej, sam się zastanawiam nad AC2 na kompa. Gra wydaje się być przednia i napewno przy tym o wiele lepsza od jedynki, ale jak to jest naprawdę...sam nie wiem :x Mam nadzieję, że nie wieje krócizną jak Mirror's Edge (które, choć zajebiste, jest strasznie krótkie). Lubię długie gry, nawet jeżeli nie są to RPGi :D

Rybzor 16-03-2010 12:58

Z cyklu "wspieramy Ubisoft", z dedykacją dla Ashlona : PPPP

http://img171.imageshack.us/img171/592/zdjcie0267f.jpg

Trza obczaić, czy te zabezpieczenia sprawiają problemy uczciwym użytkownikom :P

btw, fajno, wersja jest już z dwoma dodatkami. (chociaż nie powalają :P)

@down
No pewnie, czemu nie ;)

Pandabear 16-03-2010 13:31

@up
Chwalimy sie czesc pierwsza.
To moze ja wrzuce moje wersje kolekcjonerskie prawie wszystkich gier na ps3? Bd fajny!!!11111

Yoh Asakura 16-03-2010 15:25

Ryba, masz taki sam monitor jak ja.

I klawiature też :d

Wylansowany 16-03-2010 15:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2743003)
Ryba, masz taki sam monitor jak ja.

I klawiature też :d

A ja nie i też jestem fajny? :baby:

@topic
Mam pytanie: Kojarzy ktoś serie Disciples?
Ostatnio przypomniało mi się o niej jak robiłem porządki w szafce, bo znalazłem drugą część gry na CD z CyberMychy (rok chyba 2006) i przypomniałem sobie, że czytałem gdzieś zapowiedź "trójki". Dzisiaj poszukałem info w necie i znalazłem, że rzeczywiście gra wyszła, w grudniu, ale w Polsce ofc. brak planów wydania...
Miał ktoś okazję zagrać lub wie czy doczekamy się jej w Polsce?

Pacz_knight 16-03-2010 15:53

@Ryba
Masz taką samą szklankę co ja! :cup:

@topic
Ahhh to FF XIII... :D
Świetna gra, ale denerwuje mnie jednak system walk, który został zapożyczony z XI, po mimo tego że trochę go poprawili. ;p
A fabuła jest bosko wciągająca.

MALLuś 16-03-2010 15:54

Cytuj:

Ostatnio przypomniało mi się o niej jak robiłem porządki w szafce, bo znalazłem drugą część gry na CD z CyberMychy (rok chyba 2006) i przypomniałem sobie, że czytałem gdzieś zapowiedź "trójki". Dzisiaj poszukałem info w necie i znalazłem, że rzeczywiście gra wyszła, w grudniu, ale w Polsce ofc. brak planów wydania...
3 ma wyjść w tym roku w zrozumiałym języku<aka angielski, o PL wersji nie wiem> Wersja rosyjska<?> wyszła i nie zbiera zbyt dobrych ocen. Nie widziałem nigdzie angielskich recenzji, tylko trochę tłumaczeń z rosyjskich<?> portali. Gra ma niby duże zmiany względem poprzedniczek, niestety nie są to dobre zmiany.
Trzeba będzie ciągle grać w dwójkę ;/

Rybzor 16-03-2010 16:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2743016)
@Ryba
Masz taką samą szklankę co ja! :cup:

@topic
Ahhh to FF XIII... :D
Świetna gra, ale denerwuje mnie jednak system walk, który został zapożyczony z XI, po mimo tego że trochę go poprawili. ;p
A fabuła jest bosko wciągająca.

Haha

A liniowość, nie denerwuje Cię? : P

@Yoh
I pewnie masz mysz Razer Deathadder?!

Yoh Asakura 16-03-2010 16:51

Niet, mam Razera X7 :P

Maldoryz 16-03-2010 18:48

witam, ja pozwole sobie na male pytanie (dla tych, ktorzy sie nudza przegladajac forum):
moj sprzet to Intel Pentium 4 CPU 2.80GHz, 2gb RAMu... w sumie to nie wiem co jeszcze napisac :P.
Pytanie jest takie - czy oplaca mi sie kupic cos takiego?
http://allegro.pl/item951590150_gefo..._dvi_hdmi.html
Czy w tej cenie znajde cos bardziej wydajnego? I najwazniejsze - czy moj zlom udzwignie cos takiego? Czy bede musial cos do tego dokupic?

Nari 16-03-2010 19:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany (Post 2743011)
A ja nie i też jestem fajny? :baby:

@topic

Oo, Disciples ;-). Kiedyś po prostu uwielbiałem tą grę. A o wydaniu III na polski rynek nie słyszałem- może opłaca się skontaktować w tym celu z CD projekt (chyba oni dystrybuowali poprzednie części). Może odpowiedzą.

Rybzor 16-03-2010 19:55

@Maldoryz
Moim zdaniem nie opłaca się kupować do takiego kompa średniej klasy karty graficznej, bo procek za słaby na to.

Żyłka 16-03-2010 20:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maldoryz (Post 2743070)
witam, ja pozwole sobie na male pytanie (dla tych, ktorzy sie nudza przegladajac forum):
moj sprzet to Intel Pentium 4 CPU 2.80GHz, 2gb RAMu... w sumie to nie wiem co jeszcze napisac :P.
Pytanie jest takie - czy oplaca mi sie kupic cos takiego?
http://allegro.pl/item951590150_gefo..._dvi_hdmi.html
Czy w tej cenie znajde cos bardziej wydajnego? I najwazniejsze - czy moj zlom udzwignie cos takiego? Czy bede musial cos do tego dokupic?

http://allegro.pl/item950133207_pali...hdmi_40nm.html

Cytuj:

Moim zdaniem nie opłaca się kupować do takiego kompa średniej klasy karty graficznej, bo procek za słaby na to.
Ta karta to low-end.

Rybzor 16-03-2010 21:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Żyłka (Post 2743100)
Ta karta to low-end.

Zależy jak na to patrzeć, jeżeli dla ciebie to jest low-end, to ciekawe czym jest GeForce 7300.

Żyłka 17-03-2010 00:29

Mówimy o kartach, które są obecnie sprzedawane. Równie dobrze mogłeś podać jako przykład GeForce 2 MX.

Rybzor 17-03-2010 00:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Żyłka (Post 2743201)
Mówimy o kartach, które są obecnie sprzedawane. Równie dobrze mogłeś podać jako przykład GeForce 2 MX.

Serio, mówimy?

Anyway, GF 7300 jest sprzedawany, na ogól w ekonomicznych laptopach. Nie wiem skąd wymyśliłeś tą ciekawą zasadę, ale jeżeli już, to 220stka jest sprzedawana w takim samym stopniu jak 7300. (bo w zasadzie na niedługo po premierze już jej nigdzie nie widziałem, a na allegro są 2 sztuki, co o czymś świadczy?).

Maldoryz 17-03-2010 08:39

Dzieki za pomoc, ja jeszce tylko chcialbym wiedziec - duza jest roznica pomiedzy procesorem 4x 2.8, a 4x 3.0?

Rybzor 17-03-2010 11:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maldoryz (Post 2743240)
Dzieki za pomoc, ja jeszce tylko chcialbym wiedziec - duza jest roznica pomiedzy procesorem 4x 2.8, a 4x 3.0?

Nie specjalnie, zwłaszcza, że prawdopodobnie da się go przetaktować na te 3.0 bez większego wysiłku.

EDIT:

Facet nagrał filmik wykorzystując różne ujęcia kamery z gry w kampanie w Modern Warfare 2.

http://www.youtube.com/watch?v=BHHBK6PGN8M

Imho świetne : P

@down
Sure thing

Żyłka 17-03-2010 20:04

Cytuj:

Anyway, GF 7300 jest sprzedawany, na ogól w ekonomicznych laptopach. Nie wiem skąd wymyśliłeś tą ciekawą zasadę, ale jeżeli już, to 220stka jest sprzedawana w takim samym stopniu jak 7300. (bo w zasadzie na niedługo po premierze już jej nigdzie nie widziałem, a na allegro są 2 sztuki, co o czymś świadczy?).
Laptopowe wersje kart graficznych różnią się od swoich desktopowych odpowiedników. GeForce GT220 jest dostępny w większości sklepów i bez wysiłku można go nabyć, w przeciwieństwie do 7300, którego raczej nie dostaniesz nowego. Skoro powołujesz się na Allegro, to mogłeś najpierw zrobić sobie małe porównanie, wyszukując obu kart. Jest sporo aukcji sklepowych, na których sprzedawane są fabrycznie zapakowane 220. 7300 jest tylko kilka używanych sztuk. Swoją wiedzę opierasz więc na jakichś śmiesznych domysłach i nie ma ona żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości.

Frapper 18-03-2010 09:49

A do mnie wlasnie jedzie (i ma byc jutro) Phenom II X4 965 black edit. na fajnym gigabytcie, a za wyswietlanie obrazu bedzie odpowiadac GB HD5870 : ). Wszystko zamkniete w Antec gamer nine hundred two. Juz zacieram rece na multiplayery,ahhh.

Ashlon 18-03-2010 10:32

A ile na taki sprzecior siana wydales? :P

Rybzor 18-03-2010 11:00

Koło 3,5k zapewne.

Mam podobny sprzęt :P (karta słabsza :<)

btw. wybór takiego procesora do tej karty graficznej to imho pomyłka. Było brać dobrego i7 ;)

Serious Sam 18-03-2010 12:15

Przeszedłeś tego Assassyna, Ryba?

Rybzor 18-03-2010 12:26

Nie, nie wiem w ogóle w ile to się przechodzi, ale mam 2 z 6 takich części, które muszę odnaleźć, a dobre kilka godzin (6-8?) już grałem. Oczywiście nie parłem na sam scenariusz, a wraz z misjami pobocznymi.

Ogólnie to gra mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła. Bardzo dużo cut-scenek, boska fabuła (gramy przez chwile "wspomnieniami" Altaira, świetny klimat to tworzy :P), nowe pierdoły, brak tej monotonii... Ubi stworzyło niezłe cacko :P

Frapper 18-03-2010 12:43

Kolo 5 kafli mi wyszlo ale komp bedzie przy okazji pelnil centrum studio (psychotrance <3) wiec dzwiekowka 7 baniek. +6gb ramu,2x 500 samsunga i jakos tak poszlo. A bralem phenoma bo imo bardziej przyszlosciowa jest AM3, a procesor i tak bedzie ostro krecon stad lekko kilogramowy radiator i buda z 20cm wiatrakiem an gorze i 5 120. W koncu mi sie nalezy dobry sprzet. Tylko tego mi brakowalo do rozpoczecia tworzenia psychotrancu bo reszte juz mam.

@maken
Wiesz, 42 mam w pokoju juz od dawna bo na urodziny dostalem. Konsole mam ps2 i rzadko grywam, a komp jak juz pisalem ma raczej centrum multimedialne utrzymac. PS3 fajna sprawa, ale teraz to musze zarobic na samochod.

Wracajac do tematu: Jakies fajne rtsy?

Rybzor 18-03-2010 13:53

Tego procka nie podkręcisz na więcej niż ~4.2 ghz, no i napięcie będzie trzeba dość mocno podnieść. To nie jest "ostre kręcenie". i7 był tu 10x lepszym rozwiązaniem : p.

@down
Sruture. Z tego kompa korzystasz teraz, a nie w czasie przyszłym.

Frapper 18-03-2010 13:56

future am3 > 1366 imo.

Serious Sam 18-03-2010 16:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2743606)
Nie, nie wiem w ogóle w ile to się przechodzi, ale mam 2 z 6 takich części, które muszę odnaleźć, a dobre kilka godzin (6-8?) już grałem. Oczywiście nie parłem na sam scenariusz, a wraz z misjami pobocznymi.

Ogólnie to gra mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła. Bardzo dużo cut-scenek, boska fabuła (gramy przez chwile "wspomnieniami" Altaira, świetny klimat to tworzy :P), nowe pierdoły, brak tej monotonii... Ubi stworzyło niezłe cacko :P

Fabuła jest jedną z najlepszych zalet tej gry. O ile nie lepszą. A te 2 części to masz, to pevno chodzi Ci o zbroję Altaira. No vłaśnie musisz zdobyć 6 tych części, żeby ją odblokovać. Povodzenia : )

Ashlon 19-03-2010 00:11

Tak polecacie to AC2...lepsze to od 1? Tamto tez bylo fajne, ale po 3-4h gry zaczynalo nuuuuzyyyyc....

Rybzor 19-03-2010 12:01

No właśnie w 2 sprawa wygląda całkiem inaczej :)

A to, czy lepsze od 1, to chyba pytanie retoryczne :P

Gelt 19-03-2010 15:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2743844)
Tak polecacie to AC2...lepsze to od 1? Tamto tez bylo fajne, ale po 3-4h gry zaczynalo nuuuuzyyyyc....

To jak porównanie GTA i GTA II :P

Rybzor 19-03-2010 23:18

@Sam
A Ty przeszedłeś już AC2? Jestem teraz po karnawale, orientujesz się jaki mam progres?

A jakby ktoś chciał zobaczyć, to nagrałem mały gameplay ; P

http://www.youtube.com/watch?v=BRlqWQPk6Ww

Nari 19-03-2010 23:54

Ta gra jest idiotycznie prosta, czy tak mi się tylko wydaje?

Rybzor 20-03-2010 00:05

Gry akcji mają to do siebie, że są idiotycznie proste :P

Poza tym, toż to gra bardziej na konsole, wiesz... konsolowcy... nie możesz od nich zbyt wiele wymagać : P

A tak bardziej serio, to czasami miałem misje, do których musiałem kilka razy podejść. Zwłaszcza jakieś takie bardziej skradankowe, gdzie nie mogą cię zauważyć/wykryć. No, ale tak ogólnie, to jest to prosta gra - przecież to Assassins Creed :P. Pomijam oczywiście moje bycie uber-hajtem.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:56.