![]() |
|
@up
FLCL! Najlepsze mechy pod słońcem! I ten czajnik! |
Ok, też dodałem, jak będzie czas to zerknę, bo raczej krótkie : D
|
FLCL bardzo fajna seria! tylko taka na kminę trochę :D
|
A tak przy okazji, dopiero co obejzalem calego Samuraia Jacka... A z racji ze na pierwszej stronie tematu mamy linki do stron gdzie sciaga sie anime, dorzuce od siebie stronke gdzie mozna ogladac online, jak i sciagac. Moze ktos zna...
http://www.anilinkz.com/ |
Właśnie sobie przeczytałem pierwsze 40 stron M&A i jestem w szoku. Rayza kazał nie spamować, Illia nie był wrogiem publicznym, ja pisałem mądre posty, Grocix nie nazywał mnie baką, panowała szeroko pojęta kultura, a Tompior nie miał moda.
Patrząc na dzisiejsze M&A wszystko stoi na głowie. I dobrze, niech stare czasy już nie wracają. Nipah~! Corgar Frizz |
Zaloze sie ze to ma jakis zwiazek... Tompior dostaje moda -> zaczyna sie wozic -> kultura spada. XD Taa, to na pewno jego wina!
Nowe chaptery FT i HSDK wyszly. Ktos poza mna to czyta? |
2 tygodnie nieobecnosci i juz mnie obgaduja :<
Ale nie martwcie sie, wrocilem! :D @manga: Naruto i Bleach nadgonione. @anime: Nie mam czasu i chyba przez dluzszy czas nie bede mial. Witajcie studia! :P |
Cytuj:
|
@frizz
woot? nie chcesz żeby wrócił oldschool w temacie? i anarchia połączona z flamewarem illi wraz z tentaclowaniem twojego gejmowstwa i "vote for loli" gro? i dobrze. |
chodzi o pierwsze 40 a nie ostatnie 500
btw nowy one piece dosyc ciekawy =) |
Mówiłem o mrocznych czasach m&a. Złote czasy trwające do pierwszego kryzysu Sami-Wiecie-Jakiego bardzo chętnie powitam ponownie.
Shikabane Hime: Aka... Studio Gainax, nigdy nie zawiodłem się na ich produkcjach, wprost przeciwnie, były świetne. Gainax znam tylko od strony mecha, więc nie miałem okazji obejrzeć słabych, czy nawet przeciętnych serii z tego studia. I trafiłem na Shikabane Hime, określane przez Rayze "Lepsze niż FSN". Nie zaprzeczę, dobrze się ogląda, ale co się działo w głowie Rayzy że wymyślił coś takiego to nie wiem. Ale mimo że czasem gada głupoty, coś Shikabane Hime musi w sobie mieć że tak się tentaclowi spodobało. Do FSN nie będę porównywał, bo SH całkiem mi się podobało... A w porównaniu z Fate wypada dość cienko. Ale nie jest tak źle, Shikabane całkiem nieźle się ogląda. Gainax jak zawsze się postarał, więc oprawa dźwiękowa stoi na wysokim poziomie, a opening to jak zawsze perełka. Dzięki temu tworzy się całkiem mroczna atmosfera. Także seiyuu są świetnie dopasowani, ciężko byłoby dobrać lepsze głosy do postaci. Oprawa graficzna jest na znośnym poziomie, animacja też... Niestety brakuje tego czegoś, co charakteryzuje inne produkcje Gainaxa które do tej pory widziałem. Mimo że każde było o mechach, to każde było cholernie charakterystyczne. W Shikabane Hime niestety tego nie ujrzymy. Za to jest wiele nawiązań do poprzednich produkcji tego studia, jak antyspiralny czarny kolor, okrągłe pomarańczowe okulary noszone przez pewnego kapłana, czy też wygląd kilku postaci . Źle nie jest, ale naprawdę zabrakło czegoś co wyniosłoby SH powyżej dobrej oceny. Czy warto obejrzeć? Widywałem lepsze serie, ale rzadko trafia się coś z podobnym klimatem, więc seria jak najbardziej godna polecenia. Nipah~! Corgar Frizz |
http://img195.imageshack.us/img195/1825/burzac.jpg
Kocham Szczecin <3 @Bleach239 Taki jakiś bez polotu, nic w sumie ciekawego nie dzialo, trochę "ożywili" akcją z Toushirou a pozniej znowu dead :< |
Skończyłem SE. Teraz:
-Toradora,(lub) -Green Green,(lub) -Spin and Wolf,(lub) -Spin and Wolf II. Co polecacie?? |
Cytuj:
Jednak ja bym zaczął od Torradory:P |
Green green!
|
Obejrzyj sobie Green Greena : D
17 epów Evangeliona za mną... jak na razie miodzio. |
Koniecznie S&W 1 i od razu 2 ;)
Tompior wrócił to muszę pochamować się ze spamem ;d Ledwie wcześniejsze warny zniknęły. |
To chyba zacznę od Toradory. A później chyba S&W 1. Ale to się jeszcze zobaczy. ;)
|
Tompiora się nie bój, na studiach jest biedak, czasu na wystawianie warnów nie będzie miał.
@Grycan 1. Spice and Wolf 2. Spice and Wolf II 3. Toradora! 4. Green Green Zresztą sam powinieneś zdecydować co wolisz. Płaską charyzmatyczną boginie z wilczymi uszami i ogonem, płaską i złośliwą tsundere czy też zboczone trio. Każdy wybór będzie dobry, ale zdecydowanie SnW z tego jest najlepszy. Nipah~! Corgar Frizz |
Cytuj:
@Topic Męczę powoli Hyakko, nawet niezłe. @CANAAN Skończył się do dupy, ostatnio zawiodłem się tak na C;H. @Haruhi T.T @Horo T.T |
Idę się biczować za tą zniewagą wobec Horo. I łączę się z tobą w smutku po skończeniu Haruhi i SnW II.
Nipah~! Corgar Frizz |
Zasysam Dokuro-chan hmm może bedzie Dobre xD
|
Zdecydowanie będzie dobre. Trochę masakryczne, strasznie głupie i powoduje napady nieopanowanego śmiechu. Chyba że nie gustujesz w masakrach i raczej przyziemnym humorze.
Nipah~! Corgar Frizz |
@Dokuro-chan
Binkaaaan-saaaan!! :D Binkan binkan binkan binkan! |
Cytuj:
|
Aniołek z Maczugą wydaje się Sympatyczny : ))
|
Ja w końcu skończyłem dwudniową walkę z PeCetem:
http://i441.photobucket.com/albums/q...pulpityuki.jpg |
@Bleach 376 i Naruto 466
Trochę mi zawiało nudą w tych odcinkach, zwłaszcza w Bleachu, ale to dlatego, że otwierają one akcje dla naprawde ciekawych wydarzeń. Znowu tydzień czekania : d |
Cytuj:
|
@Naruto
Ukryty tekst:
@topic Zapisalem sie na zajecia jezyka japonskiego. Za dwa tygodnie bede mial pierwsza lekcje, a uczyc bedzie mnie jakas japonka. ^^ Zobaczylem karty prac na pierwszy dzien nauki i troszke sie przestraszylem, wiec juz od wczoraj zaczolem sie uczyc Hiragany. ;p Jak narazienie nie jest tak zle, uczac sie samemu. Znam wszystkie koncowki z owego alfabetu (wow! o.O) i kilka sylab. ;) |
bleach i naruto
Ukryty tekst:
|
Zabrałem się za "Toradora". Pierwszy odcinek mnie rozbroił i powalił na łopatki. Seria zapowiada się bardzo smakowicie. B)
@Pacz~ Gdzie się zapisałeś na japoński (nazwa firmy, szkoły, itp.)?? Bo też czegoś takiego szukam. |
@up
Watpie zeby ta szkola byla gdzie indziej niz w Lodzi (jest bardziej prywatna, otworzona przez jedna osobe, a nie przez firme). Ale jak cos, nazwa szkoly to BJ Centre. |
Pozostaje jeszcze opcja nauki przez internet, jak w przypadku Gro, jeśli cię to interesuje zwróć się do niego, myślę że pomoże/udzieli jakiś informacji.
|
panowie no nie mowcie ze nic nie bd pisac bo kazdy poluje na 12k post xD co do japonskiego, jak naprawde nie masz samo zaparcia to uj i nie nauczysz sie, lepije znjdz lekcje na miejscu.
|
@up
Na to wygląda. :P @top Jak na razie każdy odcinek Toradory mnie rozbraja i powala. B) |
Wy dalej w polowanie na posty się bawicie.... może tym razem wam odpuszczę^^ W końcu zdobyłem już chyba większość tysieczników, w tym najbardziej okrąglutki, dziesięciotysięczny post.
Teraz do rzeczy, dopadł mnie ogromny dylemat. -Ghost in the Shell -Full Metal Panic -K-ON! po raz drugi -Macross Frontier Które z tych mi polecicie? W tej chwili prowadzi Macross, dzięki "Nyan Nyan". Za Gitsem i FMP przemawia świetność tych anime, a na temat K-ON! chyba nie muszę nic pisać. Nipah~! Corgar Frizz |
@Corgar
Zdecydowanie Gits, mam słabość do starszych serii. Nie pisze dlaczego, sam zobaczycz jak obejrzysz. |
Cytuj:
Mio-chan~ |
Sam se musk kup :)
Nyan Nyan Nyan Nyan Ni Hao Nyan ^^ 12k należy do mnie~! Zachowuje się jak małe dziecko... Skoro wszyscy polecają Macrossa, to nie mam wyboru i ściągam K-ON! Nipah~! Corgar Frizz |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:16. |
|