![]() |
|
Macross Frontier
Ukryty tekst:
|
Umineko 15
Ukryty tekst:
KIRA KIRA TIME http://www.youtube.com/watch?v=eLyPf_Zc4VI Bez skończonego Death Note nie oglądać. Nipah~! Corgar Frizz |
Trigun
Stare ale fajne- po pierwszym odcinku stwierdzam, iż takiego czegoś brakowało mi od dawna :P |
Słuchajta, jest ktoś chętny na to http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...4&postcount=47 ? Spamowaliśmy już na naszym podwórku, czemu teraz nie pokazać innym naszej siły?
/M/&/A/ FOR EVAH! Nipah~! Corgar Frizz |
Cytuj:
Obejzalem 3cia kinowke Bleacha. Jedna rzecz sie nasuwa na mysl, tj ze jest ona znacznie naciagana. No i czemu znowu ta sama osobe ratuja? Niby wiekszosc aspektow zostaje w miare wyjasnionych przez Urahare. Co jednak nie zmienia faktu ze sam film jest (pod wzgledem fabuly) srednio poskladany. Zdaje mi sie ze glowny pomysl i motyw przewodni troche im padl. Co jednak w miare ratuje ten film to (jak zwykle dla Bleacha) sceny walk. Byakuya okazal sie byc (tym razem) mniej wredny i oschly. Zbedne walkowanie Soi FonXYourichi jak zawsze. Ale walki byly ogolnie niezle, zwlaszcza bankaie. Szkoda ze Ichi nie zalozyl maski w koncowej walce. Podsumowujac? Fabula schodzi coraz nizej, nie maja juz co wymyslac. Ale walki i akcja nadal na w miare przyzwoitym poziomie, wiec da sie ogladac jak ktos jest fanem serii. |
SPAM?!111!!! Czekałem za tym ;] To gdzie spamujemy?
--- Juzefek dodał 19 minut i 10 sekund później --- Jak już jestem przy głosie to czy wie ktoś, gdzie mogę dorwać Trinity Blood? Bo dali pierwszy odcinek w Otaku i mi się spodobał :P |
Cytuj:
@down: Nie kapuje ;< Ogladalem tylko kilka odcinkow |
@up
Jej czy jej broni? xD |
Cytuj:
znaki |
Oglądał ktoś Kuroshitsuji? Jak tak to polecacie czy nie, bo ostatnio mam zastój z M&A.
|
Cytuj:
|
Osoba która wygra dostanie m-ce immunity na tentacle i rape'y...
pytanie: Co to za anime? ^^ http://c0.grono.net/129/202/gallery-...43-500x500.jpg |
@Up
ライザの物語 |
@Macross F
Anime piękne. Straty w fabule odrabia grafiką (ach, te walki w kosmosie <3) i muzyką. Nari poleca. |
@tasiemce
Ukryty tekst:
|
@ Darken
Ukryty tekst:
|
@Nari
Opening ssie, "Howling" był lepszy. Ale seria zapowiada się świetnie. ;) @To Aru Kagaku no Railgun Wziąłem i zacząłem oglądać. Corgar nieuk, który mi o tej serii powiedział zapomniał o najważniejszej rzeczy - nie jest to jakaś tam losowa seria tylko druga seria To Aru Majutsu no Index, z tym że koncentrująca się na Misace. Bomba. \o/ |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
No i dupa. Jak ktoś chciał jechać na Niucon, to niestety ale musi poczekać do lipca 2010.
"W dniu dzisiejszym szkoła, z która rozmawialiśmy od dłuższego czasu, zakomunikowała nam, że jednak mają wszystkie weekendy zajęte do końca tego roku, przez szkołę, z którą są związani umową. Dzisiaj jeszcze Laureanne była w innych szkołach, starając się załatwić sprawę, próbując chociaż przesunąć termin na 4-6 grudnia, czyli o miesiąc. Z racji tego, że inne terminy kolidują z już zaplanowanymi konwentami jedyne co pozostaje to przesunąć konwent na termin wakacyjny - 4-6 lipca 2010." źródło: http://niucon.fenix.rpg.pl/ Nipah~! Corgar Frizz |
Bah... Co chwile slyszy sie ze odwoluja kolejne konwenty. Miejmy nadzieje, ze rok 2010 bedzie szczesliwym rokiem dla konwentowiczow. ;p
|
Ma ktoś jakiegoś dobrego torrenta Trinity Blood? Jakoś nie mogę znaleźć. W ostateczności ściągnę przez irca.
Widzieliście to? http://content.sankakucomplex.com/images/horo-hd-bd.png Porównanie jakości blu-ray ze słabszymi. Nie spodziewałem się aż takiej różnicy pomiędzy B-r a HD =P. |
Ale przeciez blu-ray to jest nosnik. Na nim dopiero masz nagrane cos w jakosci np. HD.
Mozliwe, ze jest to porownanie nosnikow blu-ray i hd-dvd (pierwsze 2 obrazki), gdzie ten pierwszy wyswietla obraz ciemniejszy. Tak mi sie przynajmniej wydaje :) |
@Tompior
Na samej górze to Blu-Ray w 1080p, a niżej rip z HDTV (jak większość obecnych anime) w 720p. ^^ |
Temat był na chwile zamknięty, czy mi się wydaje?
@top Zacząłem czytać Kimi no Iru Machi i chociaż zapowiada się na typowe ecchi, ale będe chyba je czytał z przyjemnością. Seria ma narazie 60pare odcinków i wychodzi co tydzień. |
Nie wydaje ci się. Był zamknięty jakieś 10 min.
|
Pewnie któryś modek zamknął nie ten temat co chciał. Wypadek przy pracy.
Nipah~! Corgar Frizz |
Cytuj:
|
'bry wieczór. Obrałem sobie ten temat jako miejsce swojego pierwszego na tym forum posta, bo zarejestrowałem się tutaj głównie dlatego, że na tspy jest za cicho, a przydałoby mi się trochę rad od prawdziwych fanów anime. Ilość serii przeze mnie obejrzanych może na kolana nie powala (Lucky Star, Digimon Tamers, Devil May Cry, To Aru Majutsu no Index, K-ON!, Death Note, Shakugan no Shana, Higurashi no Naku Koro ni (+kai i rei), Rozen Maiden (+Ouverture i Traumend), Clannad (+kontynuacja), Zero no Tsukaima (all of it), The Melancholy of Haruhi Suzumiya (+2nd season ; o), Bakemonogatari, Tears to Tiara, Hayate no Gotoku (+2nd season), Darker than BLACK, Furikuri, CHAOS;HEAD, Toradora! , Green Green i jestem w trakcie oglądania paru jeszcze serii), ale pracuję nad tym. Chodzi o to, że szukam nowych, wartych obejrzenia serii. Co prawda potrafię znaleźć takowe, ale cóż się stanie, jeżeli spytam was o to, co powinienem oglądać? Szukam w tej chwili ciekawych kombinacji komedia+romans, akcja+komedia+fantasy+romans, choć nie pogardziłbym innymi gatunkami (oprócz anime z mechami (chociaż w Xenosagę przyjemnie mi się grało xD)). Co polecacie? Co uznajecie za must-watch? Bardzo bym prosił o poważną odpowiedź osoby raczej orientującej się w anime (choć sądzę, że wszyscy userzy w tym temacie znają się na rzeczy ; )).
EDIT: A, tak, i czy opłaca się oglądać Umineko~? Wg. mojego brata ciotecznego lepiej poczytać VNkę, niż się męczyć z lipnym anime. Prawda li to? : ) |
@Up:
Jestem za Fairy Tail. Chociaż tam troche może mało romansu, ale komedia/ akcji /fantasy sie zgadza. Manga powala, pierwszy odcinek anime też całkiem niezły. Jak masz dużo czasu to Inuyasha, Bleach, Naruto, One Piece. |
Cytuj:
|
A o BECK'u nikt nie wspomina? Poza tym to jeszcze Berserk, Full Metal Alchemist: Brotherhood, Spice and Wolf, Ef- a tale of memories, Black Lagoon, Fate/Stay Night.
A z tego co wychodzi w tym sezonie to śmiało mogę polecić Railguna i Darker than Black 2. O cholera zapomniałbym o najgenialniejszej serii jaka istnieje na tym świecie. Tak genialnej fabuły, kreacji postaci, czy też podejścia do problemów nigdy wcześniej nie widziałem. Po prostu to trzeba obejrzeć, bez tej serii nie możesz powiedzieć o sobie że jesteś fanem anime. O jakim anime mowa? School Days! Nipah~! Corgar Frizz |
Cytuj:
Cytuj:
Co do Fairy Tail, to mój kumpel mówi o tym samymi superlatywami, ciągle wzdychając. Serio takie dobre? ; o Fajnie, że otrzymałem odpowiedź w tak szybkim czasie xD @Otakuma Oh, right, I forgot to write Fullmetal Alchemist down : / Asz, widzisz, że też tą zaje-kurczę-dwabistą serię zapomniałem xD @UP DtB 2 i Railgun ściągam na twardziela, co odcinek ; ) FMA BH oglądam, chociaż imho od ok. 20 odcinka nudne się robi, Spice&Wolf mam w zamiarze obejrzeć, chociaż PODOBNO jest nudne jak flaki z olejem, albo i gorzej. Black Lagoon ładnie się po opisie zapowiada, a School Days już z samego tytułu brzmi zachęcająco ^.^ |
J.w na pewno Death Note i Black Lagoon.
A co sądzicie o Claymore, warto to oglądać? ; x Ahh no i Code Geass (jak można tego nie obejrzeć) xd |
Lepiej mangę Claymore czytać. Anime niestety pod koniec odrywa się od mangi i serwują na średnio ciekawe zakończenie.
Nipah~! Corgar Frizz |
@Yuri
No, no, no. Całkiem niezły dorobek i nie chodzi mi tu o ilość ale o jakość. Masz na kącie niezłe cukiereczki :) Code Geass i kontynuacja należy do serii must watch, i nie zrażaj się wątkiem mecha, seria jest genialna. Może to co polecę nie bardzo będzie typem przez ciebie poszukiwanym ale serie na prawdę godne obejrzenia. Black Lagoon Kanon 2006 Air Full Metal Alchemist Samurai Champloo Sword of the Stranger True Tears Resztę zajebistych serii wymieniłeś ty ;) przynajmniej z tych co ja widziałem EDIT: A właśnie jeszcze Ef- a tales of memories |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Dokładnie, czekaliśmy na nową osobę ^^ Przez tydzień będziesz w centrum zainteresowania, potem cię porzucimy i będziemy czekać na kolejną :3
Nipah~! Corgar Frizz |
Cytuj:
Oo, right, jestem emo, jeżeli Clannad mnie poruszył (prawie do łez...ale prawie!)? xd @up Hej, ranisz moje uczucia, kolego : < Aaa, i co znaczy "ban" po japońsku (staram się rozszyfrować twoją sygnaturkę, ale nauka katakany idzie mi jak krew z nosa i nie jestem pewien, czy na pewno o "ban" chodzi...)? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:09. |
|