Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Juzefek 14-10-2009 21:36

Macross Frontier
Ukryty tekst:
Fajna seria, mimo, że nie fabuła nie traktuję o jakiś wielkich poświęceniach, czy problemach ludzkich, aczkolwiek ktoś by może coś takiego mógł znaleźć.
Seria została bardzo dobrze zrobiona pod względem wizualnym jak i muzycznym (a jeśli ja chwalę już jakieś osty to one muszą być co najmniej świetne ;]). A jeśli i komuś muzyka nie pasuje to może pocieszyć się fajnymi Mechami i walkami.

Corgar Frizz 15-10-2009 03:36

Umineko 15
Ukryty tekst:

No ładne zbiorowisko wiedźm się robi. Rika, Takano, trzy Beatrice. Seria staje się coraz dziwniejsza, ale nie mam jej tego za złe. Pewnie wszystko się wyjaśni pod koniec. Higurashi też było zdrowo zakręcony i zastanawianie się "co to ma znaczyć? o.O", bez obejrzenia całości potrafiło doprowadzić do absurdalnych wniosków. A pod koniec wszystko ładnie się poskładało.

Wielki plus to "Triple Urusai Combo" w wykonaniu Beato. Nie spodziewałem się tego, więc po usłyszeniu tego wybuchnąłem śmiechem ^^

KIRA KIRA TIME

http://www.youtube.com/watch?v=eLyPf_Zc4VI

Bez skończonego Death Note nie oglądać.

Nipah~!
Corgar Frizz

Juzefek 15-10-2009 18:26

Trigun
Stare ale fajne- po pierwszym odcinku stwierdzam, iż takiego czegoś brakowało mi od dawna :P

Corgar Frizz 15-10-2009 18:38

Słuchajta, jest ktoś chętny na to http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...4&postcount=47 ? Spamowaliśmy już na naszym podwórku, czemu teraz nie pokazać innym naszej siły?

/M/&/A/ FOR EVAH!

Nipah~!
Corgar Frizz

Quezacoatl 15-10-2009 19:34

Cytuj:

Słuchajta, jest ktoś chętny na to http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...4&postcount=47 ?
Z jakiego to topicu?

Obejzalem 3cia kinowke Bleacha. Jedna rzecz sie nasuwa na mysl, tj ze jest ona znacznie naciagana. No i czemu znowu ta sama osobe ratuja? Niby wiekszosc aspektow zostaje w miare wyjasnionych przez Urahare. Co jednak nie zmienia faktu ze sam film jest (pod wzgledem fabuly) srednio poskladany. Zdaje mi sie ze glowny pomysl i motyw przewodni troche im padl. Co jednak w miare ratuje ten film to (jak zwykle dla Bleacha) sceny walk. Byakuya okazal sie byc (tym razem) mniej wredny i oschly. Zbedne walkowanie Soi FonXYourichi jak zawsze. Ale walki byly ogolnie niezle, zwlaszcza bankaie. Szkoda ze Ichi nie zalozyl maski w koncowej walce.
Podsumowujac? Fabula schodzi coraz nizej, nie maja juz co wymyslac. Ale walki i akcja nadal na w miare przyzwoitym poziomie, wiec da sie ogladac jak ktos jest fanem serii.

Juzefek 15-10-2009 20:11

SPAM?!111!!! Czekałem za tym ;] To gdzie spamujemy?

--- Juzefek dodał 19 minut i 10 sekund później ---

Jak już jestem przy głosie to czy wie ktoś, gdzie mogę dorwać Trinity Blood? Bo dali pierwszy odcinek w Otaku i mi się spodobał :P

Tompior 15-10-2009 20:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2667182)
Trigun
Stare ale fajne- po pierwszym odcinku stwierdzam, iż takiego czegoś brakowało mi od dawna :P

Ogladalem czasem na Hyperze. Troche sie boje tej wielkiej babki co sie zajmuje... ubezpieczeniami? Czy czyms takim :D
@down: Nie kapuje ;< Ogladalem tylko kilka odcinkow

Juzefek 15-10-2009 20:39

@up
Jej czy jej broni? xD

Nari 15-10-2009 21:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2666969)

[/hide]
KIRA KIRA TIME

http://www.youtube.com/watch?v=eLyPf_Zc4VI

Bez skończonego Death Note nie oglądać.

Nipah~!
Corgar Frizz

Boskie <3
znaki

Zokar 15-10-2009 21:54

Oglądał ktoś Kuroshitsuji? Jak tak to polecacie czy nie, bo ostatnio mam zastój z M&A.

Nari 15-10-2009 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zokar (Post 2667351)
Oglądał ktoś Kuroshitsuji? Jak tak to polecacie czy nie, bo ostatnio mam zastój z M&A.

Przecież to jedna z pozycji obowiązkowych =).

Rayza 15-10-2009 22:39

Osoba która wygra dostanie m-ce immunity na tentacle i rape'y...
pytanie: Co to za anime? ^^
http://c0.grono.net/129/202/gallery-...43-500x500.jpg

Grocix 16-10-2009 00:32

@Up
ライザの物語

Nari 16-10-2009 02:09

@Macross F
Anime piękne. Straty w fabule odrabia grafiką (ach, te walki w kosmosie <3) i muzyką. Nari poleca.

Juzefek 16-10-2009 08:40

@tasiemce
Ukryty tekst:
Naruto- no to znamy aliantów, czekamy na coś więcej na temat osi ;]
Bleach- ichigo vs yammi. Może być ciekawie, bo truskaw ma chyba nową maskę

Nari 16-10-2009 14:26

@ Darken
Ukryty tekst:

Wszystko fajnie, openning super. Ale Yin nie może zginąć! Zbyt długo gościła u mnie na tapecie =).

Grocix 16-10-2009 16:00

@Nari
Opening ssie, "Howling" był lepszy. Ale seria zapowiada się świetnie. ;)

@To Aru Kagaku no Railgun
Wziąłem i zacząłem oglądać. Corgar nieuk, który mi o tej serii powiedział zapomniał o najważniejszej rzeczy - nie jest to jakaś tam losowa seria tylko druga seria To Aru Majutsu no Index, z tym że koncentrująca się na Misace. Bomba. \o/

Nari 16-10-2009 19:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2667618)
@Nari
Opening ssie, "Howling" był lepszy. Ale seria zapowiada się świetnie. ;)

@To Aru Kagaku no Railgun
Wziąłem i zacząłem oglądać. Corgar nieuk, który mi o tej serii powiedział zapomniał o najważniejszej rzeczy - nie jest to jakaś tam losowa seria tylko druga seria To Aru Majutsu no Index, z tym że koncentrująca się na Misace. Bomba. \o/

W Howlingu spodobał mi się tylko początek po angielsku. Reszta jest przeciętna. O wiele lepszy za to jest Strength z SE, od tego samego zespołu =).

Grocix 16-10-2009 22:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2667719)
W Howlingu spodobał mi się tylko początek po angielsku. Reszta jest przeciętna. O wiele lepszy za to jest Strength z SE, od tego samego zespołu =).

Nie znasz się Pan. =)

Corgar Frizz 17-10-2009 00:26

No i dupa. Jak ktoś chciał jechać na Niucon, to niestety ale musi poczekać do lipca 2010.

"W dniu dzisiejszym szkoła, z która rozmawialiśmy od dłuższego czasu, zakomunikowała nam, że jednak mają wszystkie weekendy zajęte do końca tego roku, przez szkołę, z którą są związani umową.

Dzisiaj jeszcze Laureanne była w innych szkołach, starając się załatwić sprawę, próbując chociaż przesunąć termin na 4-6 grudnia, czyli o miesiąc.

Z racji tego, że inne terminy kolidują z już zaplanowanymi konwentami jedyne co pozostaje to przesunąć konwent na termin wakacyjny - 4-6 lipca 2010."
źródło: http://niucon.fenix.rpg.pl/

Nipah~!
Corgar Frizz

Pacz_knight 17-10-2009 09:05

Bah... Co chwile slyszy sie ze odwoluja kolejne konwenty. Miejmy nadzieje, ze rok 2010 bedzie szczesliwym rokiem dla konwentowiczow. ;p

Nari 17-10-2009 13:18

Ma ktoś jakiegoś dobrego torrenta Trinity Blood? Jakoś nie mogę znaleźć. W ostateczności ściągnę przez irca.

Widzieliście to?
http://content.sankakucomplex.com/images/horo-hd-bd.png
Porównanie jakości blu-ray ze słabszymi. Nie spodziewałem się aż takiej różnicy pomiędzy B-r a HD =P.

Tompior 17-10-2009 14:31

Ale przeciez blu-ray to jest nosnik. Na nim dopiero masz nagrane cos w jakosci np. HD.
Mozliwe, ze jest to porownanie nosnikow blu-ray i hd-dvd (pierwsze 2 obrazki), gdzie ten pierwszy wyswietla obraz ciemniejszy.
Tak mi sie przynajmniej wydaje :)

Grocix 17-10-2009 14:40

@Tompior
Na samej górze to Blu-Ray w 1080p, a niżej rip z HDTV (jak większość obecnych anime) w 720p. ^^

Argen 17-10-2009 14:41

Temat był na chwile zamknięty, czy mi się wydaje?

@top

Zacząłem czytać Kimi no Iru Machi i chociaż zapowiada się na typowe ecchi, ale będe chyba je czytał z przyjemnością. Seria ma narazie 60pare odcinków i wychodzi co tydzień.

Arcan 17-10-2009 14:51

Nie wydaje ci się. Był zamknięty jakieś 10 min.

Corgar Frizz 17-10-2009 16:13

Pewnie któryś modek zamknął nie ten temat co chciał. Wypadek przy pracy.

Nipah~!
Corgar Frizz

Otakuma 17-10-2009 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2668290)
Pewnie któryś modek zamknął nie ten temat co chciał. Wypadek przy pracy.

Prawdopodobne, na pewno bardziej niż powody które ja wymyśliłem xDD

Yuri_Hyuga 17-10-2009 23:32

'bry wieczór. Obrałem sobie ten temat jako miejsce swojego pierwszego na tym forum posta, bo zarejestrowałem się tutaj głównie dlatego, że na tspy jest za cicho, a przydałoby mi się trochę rad od prawdziwych fanów anime. Ilość serii przeze mnie obejrzanych może na kolana nie powala (Lucky Star, Digimon Tamers, Devil May Cry, To Aru Majutsu no Index, K-ON!, Death Note, Shakugan no Shana, Higurashi no Naku Koro ni (+kai i rei), Rozen Maiden (+Ouverture i Traumend), Clannad (+kontynuacja), Zero no Tsukaima (all of it), The Melancholy of Haruhi Suzumiya (+2nd season ; o), Bakemonogatari, Tears to Tiara, Hayate no Gotoku (+2nd season), Darker than BLACK, Furikuri, CHAOS;HEAD, Toradora! , Green Green i jestem w trakcie oglądania paru jeszcze serii), ale pracuję nad tym. Chodzi o to, że szukam nowych, wartych obejrzenia serii. Co prawda potrafię znaleźć takowe, ale cóż się stanie, jeżeli spytam was o to, co powinienem oglądać? Szukam w tej chwili ciekawych kombinacji komedia+romans, akcja+komedia+fantasy+romans, choć nie pogardziłbym innymi gatunkami (oprócz anime z mechami (chociaż w Xenosagę przyjemnie mi się grało xD)). Co polecacie? Co uznajecie za must-watch? Bardzo bym prosił o poważną odpowiedź osoby raczej orientującej się w anime (choć sądzę, że wszyscy userzy w tym temacie znają się na rzeczy ; )).

EDIT:

A, tak, i czy opłaca się oglądać Umineko~? Wg. mojego brata ciotecznego lepiej poczytać VNkę, niż się męczyć z lipnym anime. Prawda li to? : )

Xantro 17-10-2009 23:44

@Up:
Jestem za Fairy Tail. Chociaż tam troche może mało romansu, ale komedia/ akcji /fantasy sie zgadza. Manga powala, pierwszy odcinek anime też całkiem niezły. Jak masz dużo czasu to Inuyasha, Bleach, Naruto, One Piece.

Nari 17-10-2009 23:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yuri_Hyuga (Post 2668595)
'bry wieczór. Obrałem sobie ten temat jako miejsce swojego pierwszego na tym forum posta, bo zarejestrowałem się tutaj głównie dlatego, że na tspy jest za cicho, a przydałoby mi się trochę rad od prawdziwych fanów anime. Ilość serii przeze mnie obejrzanych może na kolana nie powala (Lucky Star, Digimon Tamers, Devil May Cry, To Aru Majutsu no Index, K-ON!, Death Note, Shakugan no Shana, Higurashi no Naku Koro ni (+kai i rei), Rozen Maiden (+Ouverture i Traumend), Clannad (+kontynuacja), Zero no Tsukaima (all of it), The Melancholy of Haruhi Suzumiya (+2nd season ; o), Bakemonogatari, Tears to Tiara, Hayate no Gotoku (+2nd season), Darker than BLACK, Furikuri, CHAOS;HEAD, Toradora! , Green Green i jestem w trakcie oglądania paru jeszcze serii), ale pracuję nad tym. Chodzi o to, że szukam nowych, wartych obejrzenia serii. Co prawda potrafię znaleźć takowe, ale cóż się stanie, jeżeli spytam was o to, co powinienem oglądać? Szukam w tej chwili ciekawych kombinacji komedia+romans, akcja+komedia+fantasy+romans, choć nie pogardziłbym innymi gatunkami (oprócz anime z mechami (chociaż w Xenosagę przyjemnie mi się grało xD)). Co polecacie? Co uznajecie za must-watch? Bardzo bym prosił o poważną odpowiedź osoby raczej orientującej się w anime (choć sądzę, że wszyscy userzy w tym temacie znają się na rzeczy ; )).

EDIT:

A, tak, i czy opłaca się oglądać Umineko~? Wg. mojego brata ciotecznego lepiej poczytać VNkę, niż się męczyć z lipnym anime. Prawda li to? : )

Jeżeli lubisz muzyczne anime, to polecam Nanę. Ciągle jestem pod wrażeniem, seria jest zarazem zabawna i poważna. Jeżeli chodzi o typowe must-watch to Death Note, Code Geass i Lucky Star.

Corgar Frizz 18-10-2009 00:06

A o BECK'u nikt nie wspomina? Poza tym to jeszcze Berserk, Full Metal Alchemist: Brotherhood, Spice and Wolf, Ef- a tale of memories, Black Lagoon, Fate/Stay Night.

A z tego co wychodzi w tym sezonie to śmiało mogę polecić Railguna i Darker than Black 2.

O cholera zapomniałbym o najgenialniejszej serii jaka istnieje na tym świecie. Tak genialnej fabuły, kreacji postaci, czy też podejścia do problemów nigdy wcześniej nie widziałem. Po prostu to trzeba obejrzeć, bez tej serii nie możesz powiedzieć o sobie że jesteś fanem anime.

O jakim anime mowa? School Days!

Nipah~!
Corgar Frizz

Yuri_Hyuga 18-10-2009 00:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xantro (Post 2668609)
@Up:
Jestem za Fairy Tail. Chociaż tam troche może mało romansu, ale komedia/ akcji /fantasy sie zgadza. Manga powala, pierwszy odcinek anime też całkiem niezły. Jak masz dużo czasu to Inuyasha, Bleach, Naruto, One Piece.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2668618)
Jeżeli lubisz muzyczne anime, to polecam Nanę. Ciągle jestem pod wrażeniem, seria jest zarazem zabawna i poważna. Jeżeli chodzi o typowe must-watch to Death Note, Code Geass i Lucky Star.

Yo, thanks, arigatou, dziękuję, danke i w ogóle. Code Geass checknę, ale tasiemców typu One Piece, Naruto czy Bleach nawet nie tknę (nie, sorki, nie kręci mnie 150+ odcinków jednego anime : ( ).

Co do Fairy Tail, to mój kumpel mówi o tym samymi superlatywami, ciągle wzdychając. Serio takie dobre? ; o

Fajnie, że otrzymałem odpowiedź w tak szybkim czasie xD

@Otakuma

Oh, right, I forgot to write Fullmetal Alchemist down : / Asz, widzisz, że też tą zaje-kurczę-dwabistą serię zapomniałem xD

@UP

DtB 2 i Railgun ściągam na twardziela, co odcinek ; ) FMA BH oglądam, chociaż imho od ok. 20 odcinka nudne się robi, Spice&Wolf mam w zamiarze obejrzeć, chociaż PODOBNO jest nudne jak flaki z olejem, albo i gorzej. Black Lagoon ładnie się po opisie zapowiada, a School Days już z samego tytułu brzmi zachęcająco ^.^

Smuggy 18-10-2009 00:13

J.w na pewno Death Note i Black Lagoon.

A co sądzicie o Claymore, warto to oglądać? ; x

Ahh no i Code Geass (jak można tego nie obejrzeć) xd

Corgar Frizz 18-10-2009 00:14

Lepiej mangę Claymore czytać. Anime niestety pod koniec odrywa się od mangi i serwują na średnio ciekawe zakończenie.

Nipah~!
Corgar Frizz

Otakuma 18-10-2009 00:15

@Yuri
No, no, no. Całkiem niezły dorobek i nie chodzi mi tu o ilość ale o jakość. Masz na kącie niezłe cukiereczki :)

Code Geass i kontynuacja należy do serii must watch, i nie zrażaj się wątkiem mecha, seria jest genialna.
Może to co polecę nie bardzo będzie typem przez ciebie poszukiwanym ale serie na prawdę godne obejrzenia.
Black Lagoon
Kanon 2006
Air
Full Metal Alchemist
Samurai Champloo
Sword of the Stranger
True Tears

Resztę zajebistych serii wymieniłeś ty ;) przynajmniej z tych co ja widziałem

EDIT:
A właśnie jeszcze Ef- a tales of memories

Grycan 18-10-2009 00:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yuri_Hyuga (Post 2668595)
komedia+romans

Co do tego połączenia, polecam moje dwa pierwsze anime które obejrzałem, a mianowicie "Onegai Teacher" i "Onegai Twins". Jeżeli szukasz takiego połączenia jakim jest komedia + romans, to te dwa anime są na pierwszym miejscu "Must Watch" (wg. mnie oczywiście)!!!!!

Otakuma 18-10-2009 00:26

Cytuj:

Yo, thanks, arigatou, dziękuję, danke i w ogóle. Code Geass checknę, ale tasiemców typu One Piece, Naruto czy Bleach nawet nie tknę (nie, sorki, nie kręci mnie 150+ odcinków jednego anime : ( ).

Co do Fairy Tail, to mój kumpel mówi o tym samymi superlatywami, ciągle wzdychając. Serio takie dobre? ; o

Fajnie, że otrzymałem odpowiedź w tak szybkim czasie xD
Tutaj cały temat czekał na możliwość wypowiedzi. A co do tasiemców, niby nie są must watch wypada mieć przynajmniej jednego na kącie ;p

Corgar Frizz 18-10-2009 00:31

Dokładnie, czekaliśmy na nową osobę ^^ Przez tydzień będziesz w centrum zainteresowania, potem cię porzucimy i będziemy czekać na kolejną :3

Nipah~!
Corgar Frizz

Yuri_Hyuga 18-10-2009 00:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2668643)
Tutaj cały temat czekał na możliwość wypowiedzi. A co do tasiemców, niby nie są must watch wypada mieć przynajmniej jednego na kącie ;p

Hayate no Gotoku się liczy? Bo najprawdopodobniej (ach, gdzie tam! na pewno!) będzie trzecia seria. Currently this anime has more than 70 episodes (including both seasons). Jeżeli się jednak nie liczy jako tasiemiec, to gdzie jest "próg" odcinków przeciętnego tasiemca? Plx, ja więcej niż 150 odcinków jednego anime chyba nie pociągnę (chociaż Pokemonów więcej obejrzałem xD).

Oo, right, jestem emo, jeżeli Clannad mnie poruszył (prawie do łez...ale prawie!)? xd

@up

Hej, ranisz moje uczucia, kolego : < Aaa, i co znaczy "ban" po japońsku (staram się rozszyfrować twoją sygnaturkę, ale nauka katakany idzie mi jak krew z nosa i nie jestem pewien, czy na pewno o "ban" chodzi...)?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:09.