![]() |
|
Pozwolę sobie na krótka ocenę.
Nie można powiedzieć że Inter był lepszy a Chelsea słabsza, gdyż było na odwrót a wynik spotkania nie odzwierciedlał tego co działo się na placu gry. Inter zdobył gola w 3 minucie i postawił na grę z kontraataku co zostało nazwane jakiś czas temu przez pseudo magików tego forum antyfutbolem, ale co tu więcej dodawać skoro nie którzy mają pojęcie o taktyce takie jak świnia na otwieraniu puszek, no way. Wracając do meczu... Zadecydowała skuteczność, gracze Mourinho oddali 3 strzały w światło bramki, a 2 z nich wpadły do siatki Chelsea, ogromny pozytyw to bramka Kalou, pozwala to na bardziej komfortową grę na Stamford. Genialny mecz rozegrał Mikel, to już niedługo będzie piłkarz na miarę Makelele, Ivanović - kiedyś niedoceniony, teraz gra pierwsze skrzypce na prawej obronię pod nie obecność Bosingwy, Carvalho i Terry bez zarzutu, Malouda zdziwił mnie kompletnie, bałem się o te lewe skrzydło jednak również spisał się nienagannie. Zdecydowanie przyćmiony Drogba, świetny strzał z wolnego zabrakło nie wiele, jednak nic więcej nie pokazał, walczył i szarpał jednak defensywa Interu była dziś bardzo mocna, tu wypada skomplementować Lucio który rozegrał świetny mecz. Kalou, nic ciekawego poza bramką, Lampard, Anelka, Ballack - tu sporo niedokładności, wypadało by to poprawić przed reważnem. No i mam nadzieję że z Cechem nic poważnego. Reasumując, na boisku rządziła Chelsea, Inter strzelał. Czekam na rewanż, Stamford to jednak Stamford. ; > |
Ja na goraco powiem tylko ze zal Eto'o ile 100% moze zmarnowac pilkarz w ciagu sezonu? Wynik lepszy od gry, jezeli na Stamford Pandev nie wyjdzie obok Milito od 1 minuty to bedzie smiech na sali.
|
Jeżeli Chelsea znowu zakończy swoja przygodę z Ligą Mistrzów tak szybko to będzie już przesada. Nie chce usprawiedliwiać porażki, ale naprawdę ta drużyna nie ma coś szczęścia (np. problemy Cecha). Może jestem dyletantem, ale moim zdaniem Ballack nie pasuje do tego zespołu. Zupełnie przyćmiony przez innych pomocników.
|
@up
Ja tam jestem optymistą. Inter nie zagrał żadnej rewelacji, wykorzystał to co musiał i za to im gratuluje. Aczkolwiek na SB poprzeczka będzie podniesiona znacznie wyżej, czuję że Chelsea w domu zagra tak jak zawsze i wtedy nie będzie co zbierać z Interu, chyba że zagrają 5 obrońcami... byle do 16 :confused: |
Ile było ? : D
|
Inter nie zagrał żadnej rewelacji a was oklepał...zabawne.
Gdyby Eto nie zmarnował najlepszej sytuacji w meczu jaką wyrobił mu Sneijder to byłoby jeszcze zabawniej. Liczę na to, że Inter przejdzie dalej:) |
@up
No tak, oklepal ich ale fakt faktem nie zagrali dobrego meczu. Eto nadal sie nie moze odnalezc i marnuje praktycznie kazda 100% sytuacje, chociaz wystarczylo zeby odbilo mu sie od drugiej nogi tak jak Scholesowi w meczu z Milanem i bylaby ta 3 bramka :D. Podobal mi Kalou, kilkakrotnie przedzieral sie przez obrone co dalo w koncu bramke. A teraz tylko czekac na mecz na stamford brigde :) |
Niby czemu Inter nie zagrał dobrego meczu? Jak to włoski klub - nastawili się na defensywę i destrukcję. Mourinho wszystko świetnie przemyślał. Powtórzę to, co mówili komentatorzy na eNce - Chelsea nie potrafi grać na stojąco, atakiem pozycyjnym, a zawodnicy Interu cofali się na 30 metr i zmuszali Chelsea do takiego rozgrywania. Ruskie były bezradne. Inter zagrał świetny mecz, a na Stamford awansuje po karnych.
|
Ja już napisałem co sądzę o tym meczu, z oka kogos kto interesuję się Premier League a kogoś kto jest za Serie A i Premiera Division mogło to inaczej wyglądać, dlatego nie ma co się dłużej nad tym rozwodzić. ; ]
z innej beczki. mimo że Tottenham to jednak, coś genialnego :> http://www.milanos.pl/vid-9944-Walen...Tottenham.html #down hehe a ja dzis pierwszy raz to zobaczylem :D |
Bramka Kalou - kurde, gdyby był tam inny bramkarz, to pomyślałbym "Julio Cesar na 100% by to obronił!", a tu taki klopsik. Wciąż jest jednak moim zdaniem najlepszy na świecie :P
@Up Stare ;[ (+ edit) Na JoeMonstera trzeba włazić! |
Inter zagrał wzorowo. Irytująco, ale wzorowo. Jedynie prezent Cesara sprawił, że awans jest jeszcze sprawą otwartą. A w rewanżu na Stamford będę trzymał kciuki za The Blues.
Milan szczęśliwie ograł Fiorentinę i znowu Serie A, chociaż tylko z perspektywy tabelki, jest ciekawsza. Wprawdzie przewaga Interu nad drugim w tabeli AC stopniała do zaledwie 4 oczek to i tak tylko do najbliższej kolejki. Milan potknie się na Bari czy Bolognie i koniec emocji. |
Milan już grał z Bari (2:0)
|
A wcześniej było 0:0. Potknął się na Bari i jest w stanie potykać się na zespołach Bari podobnych. Jutro grają z Atalantą. Będzie ciężko.
|
Na początku sezonu Milan nie był w formie. Zresztą nie on jeden potknął się na Bari. Z Atalantą problemy? Żebyś się nie zdziwił.
|
A Chelsea właśnie dostaje 2:4 u siebie z Man City. Jeszcze tylko Arsenal pokona dziś Stoke i sprawa mistrzostwa nadal pozostanie jak najbardziej otwarta dla całej pierwszej trójki.
|
Co Chelsea baty dostała (w lidze tym razem) :>
@up patrz no co do sekundy :> |
dobry mecz. szkoda kilku epickich błędów, słaby Hilario, świetny Anelka, Lamps i Joe Cole. No i sprawa mistrza jak najbardziej otwarta.
|
Merson powiedział, że jeśli Arsenal pokona dziś Stoke, to zdobędzie mistrza.
|
Cytuj:
Newcastle pewnie wraca do PL. Następny sezon będzie o wiele ciekawszy. Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@Topic Arsenal wygra ze Stoke, wow! :cup: @Poważnie Słyszeliście co się dzieje z Portsmouth? Mają im odjąć punkty, do tego możliwa jest całkowita likwidacja klubu, który od dłuższego czasu nie wypłaca pensji zawodnikom i nie spłaca zadłużenia. Przyznano im kuratora jakiegoś, ciekawe, czy on coś w ogóle zmieni. @Down Też mi się tak zdaje, ale on chyba aż tyle nie inwestuje. W każdym razie, jest akcja : o Jeśli klub zostanie zlikwidowany, to odebrane zostaną punkty innym drużynom za mecze z nimi. |
A właścicielem Portsmouth nie jest przypadkiem jakiś szejk?
edit. LOL właścicielem jest Sulaiman Al-Fahim, ten który ze swoją spółką przejął Manchester City. Kiedyś czytałem, że jest kilkakrotnie bogatszy od Abramowicza więc aż dziw bierze że nie ratuje swojego klubu. No cóż może już mu się znudził... |
Cytuj:
Ukryty tekst:
Aż trudno mi to skomentować. :( K.Jay |
|
Oby mogl kontynuowac kariere. Ostatecznie tutaj faulujacy byl przybity krzywda jaka wyrzadzil Ramsey'owi i szczerze tego zalowal nie to co lepek z Standardu Liege co komentujac sytuacje powiedzial ze Wasylowi sie takie cos nalezalo.
|
Chciałoby się powiedzieć, że na tych dwóch zdjęciach uwidoczniło się całe piękno Premiership. Walka do końca, nie odstawianie nogi i inne bzdety. Moja natura daleka jest od czerpania radości z cudzego nieszczęścia, a świadomość że inni, równie drewniani obrońcy grają praktycznie raz w tygodniu przeciwko moim ulubieńcom z Manchesteru (Shawcross to wychowanek MU, btw), przygnębia jeszcze bardziej. Oczywiście, życzę Ramseyowi powrotu na boisko, ale myślami jestem już na jutrzejszym meczu z Aston Villą.
|
Jest zloto,brawa dla Justyny!
ale mnie rece pieka od klaskania :< |
Co za zwycięstwo Kowalczyk, w jaki sposób to wygrała...... BRAK SŁÓW! KRÓLOWA ŚNIEGU!
|
Cóż.. chciałbym mieć ten charakter i wolę walki co ta dziewczyna, gratulacje.
|
Wbrew pozorom, to nie jest temat o sporcie ogólnie, tylko o piłce nożnej, więc nie róbcie offtopa ;)
|
TAAK, TAAK, nareszcie to upragnione złoto!
|
Cytuj:
Złoto! Spodziewałem się medalu, ale ta walka na ostatnich 100 metrach była po prostu epicka ;-D @Down: Wolisz atak tematów o złocie? Lepiej się wyżyć w temacie który jest najbardziej do tego odpowiedni niż robić spam :D. Swoją drogą nazywanie mnie sezonowcem jest dość uwłaczające dla mnie jako wiernego fana mojego klubu żużlowego ;-). |
Cytuj:
K.Jay |
Cytuj:
|
Szczerz: bardziej się cieszę z Brązu panczenistek, niż ze złota Kowalczyk. :)
|
Brąz panczenistek był niespodziewany dlatego tak dużo warty, no i brawo Justysia :D
|
Cytuj:
@Down To są zwykłe wyścigi czy coś innego? |
Jeżdżą na łyżwach ;o
W sumie to nieźle nam idzie w tym Vancouver :confused: "W sobotę Polka zdobyła srebrny medal igrzysk olimpijskich w wyścigu na 30 km." Sport.pl demotywuje... |
Ronaldinho - Atalanta 2:0 do przerwy. Mykam na Wembley!
|
Boruc jak za starych czasów rzeźni w bramce, niestety Celtic znów z Rangersami przegrywa ;/ w ostatniej minucie mu brame wpakowali.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:37. |
|