![]() |
|
Głosujmy na Fostera! nie dajmy Tomkowi osmieszyc Polski! xD
|
Jak informuje dzisiejszy "Polska The Times", kadencja prezesa Grzegorza Laty może okazać się najkrótszą w historii PZPN. Są bowiem podstawy prawne do unieważnienia wyborów.
Chodzi o odebranie mandatu przez Walne Zgromadzenie delegatowi Sylwestrowi Cackowi oraz wybranie na wiceprezesa do spraw piłki zawodowej, czyli ekstraklasy i I ligi, Janusza Matusiaka, który reprezentował na zjeździe de facto dwa okręgi. - Od początku przekonywałem, żeby się nie wygłupiać i nie odbierać Cackowi mandatu, bo może być to powód do podważenia wyników głosowania. I w moim przekonaniu, niestety, śmiało można to zrobić. Przepisy PZPN mówią jedynie, że nie można być we władzach dwóch spółek, ale Cacek jest tylko we władzach Widzewa, a nie Cracovii, skąd otrzymał tylko pełnomocnictwo na reprezentowanie klubu, co nie jest zabronione - twierdzi prawnik PZPN, mecenas Jacek Kryszczuk. - Na dwoje babka wróżyła. Wszystko dlatego, że przepisy związkowe są niespójne i można je różnie interpretować. Moim zdaniem popełniono błąd, że poddano pod głosowanie wniosek o odebranie mandatu delegata panu Cackowi.Jeśli prawnicy PZPN zauważyli nieprawidłowości, powinni byli zareagować przed rozpoczęciem zjazdu. A skoro przyznali mandat panu Cackowi, to teraz mają problem - mówi Romana Troicka-Sosińska, sekretarz Trybunału Arbitrażowego przy PKOl. Ewentualne uchylenie przez sąd uchwały odbierającej delegatowi prawo do głosowania w konsekwencji podważy kolejne uchwały Walnego Zgromadzenia PZPN, a to z kolei spowoduje unieważnienie wyborów nowych władz związku. Poważne wątpliwości budzi również udział w głosowaniu Janusza Matusiaka. Jako członek zarządu Łódzkiego Związku Piłki Nożnej reprezentował na zjeździe jako delegat Wisłę Płock, czyli klub należący do zupełnie innego okręgu - Mazowieckiego ZPN. To swoiste rozdwojenie Matusiaka absolutnie nie przeszkadzało wyborcom w wytypowaniu go na zaszczytną funkcję wiceprezesa do spraw piłki zawodowej. Pożar stara się gasić Grzegorz Lato, który wydzwania do ministra Mirosława Drzewieckiego, prosząc o spotkanie. Jak na razie - bezskutecznie. a tu kilka śmiesznych komentów :D szopki ciąg dalszy oj Polaczki, Polaczki tylko do szabelki tzn. wypitki i wybitki Oj bedzie sie działo, a już nachlali sie za sukces wyborczy. Janek Tomaszewski dał chyba na msze. lato, lato, i po lecie !!!!! Lato - PAPA :) Czas na godnego Prezesa PZPN żeby Polska przestała się wstydzić - BOŃKA. ___________ Takie rzeczy to tylko w polsce :) |
@Ditto
Cytuj:
Cytuj:
@topic Dzisiaj Bobcats - Knicks. ;) K.Jay |
Cytuj:
@Liga Mistrzów Jednak skład Manchesteru typowany przeze mnie okazał się błędny. A mówili, że nie zignorują rywala... Mój typ: Foster Rafael-Ferdinand-Vidic-Evra Ronaldo-Anderson-Carrick-Nani Tevez-Rooney Prawidłowy skład: Foster Rafael-Ferdinand-Vidic-O'Shea Ronaldo-Fletcher-Carrick-Nani Tevez-Giggs Nieprawidłowości: O'Shea > Evra Fletcher > Anderson Giggs > Rooney W każdej formacji po jednej pomyłce :D @Real - Juve Piękny strzał Del Piero ;] |
Świetna, konsekwentna gra Juve. Miodzio!
@down: Dziadek czy nie, ale jak jebnąl z wolnego to mmm ;d |
dziadek del piero xDDD
|
Nie wiem, z czego sie cieszycie. Przeciez i tak LM wygra Arsenal. =P
|
@Up Jak co roku.
Del Piero ładnie uderzył, ale król rzutów wolnych jest jeden - JUNINHO PERNAMBUCANO. Dzisiaj pora na Lecha, bardzo ciekawie zapowiada się to spotkanie z Nancy;) |
Cytuj:
Jednak to Del Piero jest najbardziej skuteczny (ponoć). |
No, to już nudne się robi, Arsenal cały czas zgarnia LM i Mistrzostwo Anglii, daliby innym zespołom szansę ; /
|
Cytuj:
|
@Up
Ojejq!111 Mówi Ci coś dyspozycja dnia? :) A poza tym liczy się skuteczność podczas meczu, a nie podczas "jakichś tam" mistrzostw świata w strzelaniu wolnych ; ) |
Cytuj:
|
Kilku piłkarzy Barcelony, miejscowi, paru średniaków, Toldo, James, Keller jako bramkarze. Ronaldinho nie strzelił ani razu.
@Down Del Piero i Juninho? Nie widziałem ich... No i nie było, większość to Barcelona. Czy ja wiem czy aż tak niesamowicie... Przegapiłeś paru murzynów. A to właśnie oni strzelali najładniej. |
Macie pelna liste Free kick Masters 2008 : Ronaldinho,Messi,Marquez,Borgetti,Deco, Martin Palermo(Boca Juniors), Del Pierro, Juninho,Torres,Podolski. Jak wspomnialemw czesniej zwyciezyl Marquez i z tego co pamietam bil te wolne niesamowicie,zarowno jak i jego rodak. Chyba juz tak nie bedziecie tego bojkotowac "bo nie bylo najlepszych"
|
Takie konkursy nie odzwierciedlają w pełni umiejętności zawodników. Podczas meczu dochodzą jeszcze emocje, stres...Pamiętam, że kiedyś były takie zawody dla napastników, (chyba nawet Olisadebe brał udział:p) niestety nie pamiętam kto zwyciężył.
Co do rzutów wolnych to po raz kolejny mówię. Dla mnie Juninho jest najlepszy. Żaden Ronaldinho, Beckham, Nakamura czy Marquez;) |
Cytuj:
|
Szkoda, ze Lech dostaje dzis w dupe. Bedzie jakas relacja w TV?
|
@Slay
TVP 2 transmituje. ; ) |
Cytuj:
znowu ciekawe spotkanie i nerwówka pod koniec ;p |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:45. |
|