Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Xendriel 21-03-2010 22:55

Messi jak to Messi. Najlepszy piłkarz świata. Tylko co się dzieje z Ibrą? Takie setki jak on miał to nawet Rasiak by trafił. Teraz będzie miał niezłego doła:(

Arka_Sath_Wielki 21-03-2010 23:02

Przynajmniej się przełamał po karnym. Smuci to, że nasza obrona bez Pique jest dziurawa jak ser. Nie możemy popełniać takich błędów, jeśli mamy zamiar wygrać z Arsenalem. Messi kolejny hat-trick. W 27 spotkaniach strzelił 25 bramek, a to mówi samo za siebie.

Xendriel 21-03-2010 23:05

Za bramki winę ponosi Guardiola, który wymienił sobie dwójkę stoperów w trakcie meczu. No i Marquez oczywiście.

PS. Chwała Bogu, że nie wpuścił Czychryńskiego bo byłoby jeszcze gorzej.

Straznik Monopolowego 21-03-2010 23:10

Czychryński to zaraz po Zlatanie i Berbatovie moj ulubiony transfer =D

Yoh Asakura 22-03-2010 10:54

Oh Vermaelen, oh Vermaelen, oh Vermaelen number 5! Fuck you Messi, fuck you Zlatan, he will eat those cunts alive!

W sumie miło by usłyszeć podczas meczu z West Hamem "we're on our way, we're on our way, to the Madrid, we're on our way!". Wszyscy są pewni zwycięstwa z Barceloną :P

hoomik 22-03-2010 13:54

to sie wszyscy lekko zdziwia. Chyba nie myslisz powaznie ze Arsenal przejdzie Barce?

Arka_Sath_Wielki 22-03-2010 14:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2744687)
Za bramki winę ponosi Guardiola, który wymienił sobie dwójkę stoperów w trakcie meczu. No i Marquez oczywiście.

PS. Chwała Bogu, że nie wpuścił Czychryńskiego bo byłoby jeszcze gorzej.

Nie do końca Pep, bo Pique nabawił się urazu kolana, a Gabi narzekał na ból łydek :X

Postu Yoha nie skomentuje.

Cieszy to, że Leo już prawie prowadzi w walce o złotego buta. Po 27 kolejkach ma na swoim koncie 25 bramek i wyprzedza go o 1 bramkę tylko Rooney, który jednak rozegrał już 31 spotkań ; ). Moim zdaniem jednak w Hiszpanii przelicznik powinien być obniżony do ~~1,8, nie oszukujmy się, liga hiszpańska jest znacznie słabsza niż angielska.

Yoh Asakura 22-03-2010 19:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2744774)
to sie wszyscy lekko zdziwia. Chyba nie myslisz powaznie ze Arsenal przejdzie Barce?

Pozwól, że spytam, hoom, ile meczów Arsenalu w tym sezonie, albo przynajmniej od stycznia, widziałeś?

Zdajesz sobie sprawę z tego, jak ogromne postępy zrobili Diaby, Song, Eboue, Walcott i Bendtner? Przecież Song na tę chwilę jeden z najlepszych DMów, spokojnie łapie się do top5. Diaby jako link player jest rewelacyjny, wysoki, silny, doskonały drybling i technika. Eboue jest bardzo szybki, świetnie drybluje, świetne crossy i niesamowicie często "wymusza" faule blisko pola karnego, co stwarza duże zagrożenie.

Nie będę ci opisywał dalszego progresu piłkarzy Arsenalu, ale ponowię pytanie - ile spotkań Arsenalu widziałeś, by móc oceniać ich szanse na awans?

Miszczu 22-03-2010 20:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2744858)
Pozwól, że spytam, hoom, ile meczów Arsenalu w tym sezonie, albo przynajmniej od stycznia, widziałeś?

Zdajesz sobie sprawę z tego, jak ogromne postępy zrobili Diaby, Song, Eboue, Walcott i Bendtner? Przecież Song na tę chwilę jeden z najlepszych DMów, spokojnie łapie się do top5. Diaby jako link player jest rewelacyjny, wysoki, silny, doskonały drybling i technika. Eboue jest bardzo szybki, świetnie drybluje, świetne crossy i niesamowicie często "wymusza" faule blisko pola karnego, co stwarza duże zagrożenie.

Nie będę ci opisywał dalszego progresu piłkarzy Arsenalu, ale ponowię pytanie - ile spotkań Arsenalu widziałeś, by móc oceniać ich szanse na awans?

Wystarczy ,że prawie każdy z nas widział Barcelonę i Messiego w akcji. Arsenal szanse na wygranie tego meczu ma dośc mizerne szanse i według kogo Song jest jednym z najlepszych pomocników defensywnych? Rankingom wziętym z dupy mówmy stanowcze NIE!

AnonimowyPowrot 22-03-2010 20:40

Mogę? Mogę ja?! Plx!!!!!

Pan i Wladca 22-03-2010 20:47

Na Emirates mogą wygrać, a na CN będą grać na remis i taki scenariusz się ziści, zobaczycie.

Yoh Asakura 22-03-2010 21:24

Arsenal nigdy nie gra na remis. Ta drużyna tego nie potrafi. Walka toczy się zawsze o zwycięstwo.

Monte 22-03-2010 21:32

Nie przepadam zarówno za Barceloną, jak i za Arsenalem. Oby dwie drużyny grają świetnie. Jednak sądzę, że tym razem ekipa z Holloway wyjdzie z tych potyczek zwycięsko i awansuje do 1/2 finału.

Yoh Asakura 22-03-2010 21:56

Z Islington.

Monte 22-03-2010 22:15

Przecież to jeden pies.

Holloway jest częścią Islington --
Poza tym Emirates jest w Holloway.
Chyba. Na tyle to ja się na dzielnicach piłkarskich Londynu nie znam, żeby się wymądrzać xP

Yoh Asakura 22-03-2010 22:23

Monte, otwieraj szampana, rezerwy WHU ograły 2:0 rezerwy Arsenalu, cóż za sukces!

Monte 22-03-2010 22:39

A no, cieszę się. To ta sama młodzież, co 27ego października wrzuciła 2 bramki Arce Gdynia na ich 80-lecie ; )

W obecnej sytuacji pierwszego zespołu (chociaż wreszcie się przełamią, w końcu jutro mecz z Wolves), nawet sukcesy rezerw mnie cieszą ;x

Yoh Asakura 22-03-2010 22:58

http://link.brightcove.com/services/...id=73141285001

Legenda.

hoomik 22-03-2010 23:06

Cytuj:

kilka, tak samo jak kilka Barcelony.
Cytuj:

Diaby, Song, Eboue, Walcott i Bendtner
Diaby < Xavi
Song < Toure
Eboue... no ok, > Maxwell
Walcott i Bendtner <<<<<<<<<<<<<<< Messi, a dodajac do tego Ibre i Pedro, to mysle ze chyba tylko z uwagi na resztki szacunku dla arsenalu przemilcze to porownanie. Sorry misieq, ale twoj fanatyzm przeslania ci nawet sladowe ilosci obiektywnego spojrzenia, a prawda jest taka, ze na dzien dzisiejszy Barca jest poza zasiegiem nie tylko Arsenalu, ale i chyba wszystkich klubow Europy (poza ManUtd, a i tu bym byl w stanie dyskutowac).

Kilka slow o pozostalych parach, bo jeszcze sie nie wypowiadalem.
Lyon - Bordeaux
fail, ktorakolwiek z tych druzyn zagra w polfinale, to tylko dzieku takiemu a nie innemu losowaniu. Obiektywnie patrzac ani jedni, ani drudzy nie naleza do top4 w Europie, ale jak widac fart zadzialal. Moj typ: mimo wszystko Bordeaux

Bayern - ManUtd
coz... dwa dni przed losowaniem:
11:03:08 hoom (3814213)
ja to bym chcial dla bayernu aby manu wylosowli
11:03:16 hoom (3814213)
wpierdol dostana, ale przynajmniej dobry meczyk bedzie

i wszystko jasne. Typ: ManUtd

Inter - CSKA
Inter wreszcie moze awansowac do polfinalu, chociaz ruskich bym nie lekcewazyl. Zrobila to Sevilla i zrobila wielka kupe. Typ: Inter

generalnie znowu bedzie final ManUtd - Barca, innej opcji nie widze. Mam tylko nadzieje ze tym razem ManUtd postawi wiekszy opor niz rok temu, bo poprzedni final jak na druzyny, ktore w nim graly, byl dosyc nudny.

Yoh Asakura 22-03-2010 23:22

Rotfl, z jakiej racji porównujesz Diaby'ego do Xaviego, skoro Diaby pełni rolę Vieiry, a Xavi to typowy playmaker?

Again - czemu porównujesz typowego target mana do Messiego?

Song gorszy niż Yaya Toure? No nie wiem. W tym sezonie prezentują podobny poziom.

Ibrahimović? Przecież kompletnie nie pasuje do Barcelony i cieniuje. Campbell go całkowicie zneutralizuje.

Pedro to śmiech na sali, może Arshavinowi czy Nasriemu/Rosicky'emu buty czyścić. Aktualna forma Arsenalu nie może napawać optymizmem Barcelony. Arsenal jest niesamowicie zdeterminowany, a po kontuzji Ramseya nikt już tutaj nie wierzy w sędziów i ostre kosy są coraz częstsze (szczególnie w wykonaniu Campbella <3).

Barca zostanie zdominowana przede wszystkim fizycznie, nie mają szans wygrać walki o środek pola na Emirates z gladiatorem Diaby'm, niesamowicie harującym Songiem i cudownym Fabregasem. Dwa chucherka + jeden Toure to za mało.

Wszyscy się podniecają Messim - ale co pokazywał Ronaldo w starciach z Clichym? Zawsze nic i uciekał na drugą stronę. Boczni obrońcy Arsenalu zawsze znajdowali sposób na cudownych dryblerów. A dla Messiego niepokojący powinien być fakt, że Clichy wrócił do formy z sezonu 07/08, w którym został wybrany najlepszym lewym obrońcą w Premiership.

Cytuj:

generalnie znowu bedzie final ManUtd - Barca, innej opcji nie widze. Mam tylko nadzieje ze tym razem ManUtd postawi wiekszy opor niz rok temu, bo poprzedni final jak na druzyny, ktore w nim graly, byl dosyc nudny.
Śmieszne są twoje przewidywania i przejedziesz się na nich. Sam zobaczysz - za tydzień i jeden dzień ;)

hoomik 22-03-2010 23:26

nawet nie zamierzam dac sie sprowokowac do tej rozmowy, bo z toba dyskutowac sie nie da. Jestes slepo zapatrzony w arsenal i nie przyjmujesz zadnych argumentow. Powiem wiec krotko - wanna bet?

Yoh Asakura 22-03-2010 23:42

No sorry, ale ty dajesz debilne porównaniu zawodników, a potem wyzywasz mnie od ludzi ślepo zapatrzonych - puknij się w łeb, hoom.

O co chcesz się założyć?

nie, nie odejdę z forum

hoomik 22-03-2010 23:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2744951)
No sorry, ale ty dajesz debilne porównaniu zawodników, a potem wyzywasz mnie od ludzi ślepo zapatrzonych - puknij się w łeb, hoom.

O co chcesz się założyć?

nie, nie odejdę z forum

cash or pink slip? Bet o 50 zl ze w 1/2 zagra Barca.

Yoh Asakura 23-03-2010 00:03

No cash. Poza tym, realizuję program "wizyta w Londynie" i każdą złotówkę będę odkładał na Emirates.

Ale możemy się założyć o wjazd na konto na forum.

hoomik 23-03-2010 00:05

w dupie mam twoje konto tbh, chyba ze bankowe. Skoro taki pewny awansu arsenalu jestes, to ja nie widze problemu. No cash = no risk = no fun.

Yoh Asakura 23-03-2010 00:07

Nie wiem jak ty, ale ja nie zakładam się o coś, czego nie mam.

hoomik 23-03-2010 00:19

to zaproponuj cos bardziej wartosciowego niz passy do konta na forum o tibii

Monte 23-03-2010 00:20

Wolałbym widzieć Arsenal w 1/2, ale powoli zaczynam się martwić o ten temat w przypadku, gdy to się stanie. Yoh wtedy będzie prawdopodobnie zakładał, że Arsenal to by dwie jedenastki Man U na raz stłamsił, a rezerwy The Gunners pewnie potencjałem będą się równały jedenastce Interu Mediolan.. i go nie przegadamy, bo będzie się zasłaniał dwumeczem z Barcą ;P
Najlepiej Arsenalowi od razu dać Puchar LM i PL, bo z tego co tu czytam, to nikt im nie dorównuje ;P

Yoh Asakura 23-03-2010 00:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2744969)
to zaproponuj cos bardziej wartosciowego niz passy do konta na forum o tibii

Płatne konto do dragonfable.com (wartość 100 zł) :P

Faytah 23-03-2010 00:34

o co ta klotnia skoro i tak w finale zagra OL i CSKA ?:confused:

hoomik 23-03-2010 00:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2744974)
Płatne konto do dragonfable.com (wartość 100 zł) :P

"DragonFable is an animated fantasy RPG (It has Dragons!) that you can create a free account and play using your web browser. "
ehe. Wiesz co, moze lepiej dropnijmy ten temat, bo z niepowaznymi ludzmi zakladac sie nie chce. Idz lepiej spac, bo to school night i rano musisz wstac, ja tymczasem pojde sobie obejrzec NBA, bo akurat moje 76ers gra z Gortatem.

Thavenix 23-03-2010 08:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2744976)
"DragonFable is an animated fantasy RPG (It has Dragons!) that you can create a free account and play using your web browser. "
ehe. Wiesz co, moze lepiej dropnijmy ten temat, bo z niepowaznymi ludzmi zakladac sie nie chce. Idz lepiej spac, bo to school night i rano musisz wstac, ja tymczasem pojde sobie obejrzec NBA, bo akurat moje 76ers gra z Gortatem.

lol, a czy fakt, że można założyć free account przeczy temu, że Yoh może mieć płatne konto?¬¬

Yoh Asakura 23-03-2010 12:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2744976)

Ofc że tak - zakładasz konto za darmo, tak samo jak w Tibii. Ale w Tibii masz PACC, a tutaj masz Dragon Amulet, który kosztuje $19.95, a w momencie, kiedy go kupowałem, dałem 100 zł (no, koło 95 z groszami). To ulepszenie zostaje na stałe.

A nie, srry, 19,95 to na jedną postać, na całe konto 29,95, ja mam to droższe.

hoomik 23-03-2010 12:42

nerd

Cytuj:

Newcastle United jest na dobrej drodze do powrotu do Premiership. Do końca sezonu zespół będzie musiał sobie jednak radzić bez Stevena Taylora - czytamy w "The Sun"
Obrońca "Srok" został zaatakowany na treningu przez kolegę z drużyny Andy'ego Carrolla i teraz ze złamaną szczęką leży w szpitalu. Paradoksalnie, na hospitalizację trafił też agresor, bo oskarżał się na ból ręki po potężnym ciosie.
Jest niemal pewne, że gdy obaj już dojdą do siebie, to trafią na dywanik do prezesa Newcastle. Nie nastąpi to jednak szybko, bo najpierw Taylora czeka operacja, w czasie której założony mu zostanie specjalny drut, który usztywni złamaną szczękę.
owned
Cytuj:

Koszykarze Orlando Magic, którzy już zapewnili sobie awans do fazy play off ligi NBA, odnieśli 50. zwycięstwo w sezonie. Pokonali na wyjeździe Philadelphia 76ers 109:93. Żadnego punktu nie zdobył Marcin Gortat, przebywający na parkiecie prawie 20 minut.
ogladalem tylko druga kwarte bo mecz dosc nudny byl, ale faktycznie, Gortat tylko snul sie po parkiecie. Elton Brand objezdzal go jak chcial, Gorti za cholere nie mogl za nim nadazyc, i w ten sposob Marcineq niczym specjalnym sie nie wyroznil. Raz mial przechwyt po ktorym poszla kontra 3v1, ale to wszystko.

za 1.5h rewanz na lazienkowskiem legia - ruch w PP. Ja tam stawiam ze bedzie remis, i ze po tym sezonie w legii bedzie rewolucja. Przede wszystkim ITI musi sie ogarnac i sprowadzic porzadnego coacha, a nie trenerskiego noname'a jakim byl Urban. Legia za jego kadencji nie wypracowala swojego stylu, grala pilke brzydka dla oka. Zobaczymy czy to sie uda zmienic. Slyszalem ploty ze Okuka moze wrocic, ale malo prawdopodobne mi sie to wydaje.

Maggic 23-03-2010 14:28

Bosingwa kontuzja. Ashley Cole kontuzja. Ivanovic kontuzja. Carvalho kontuzja. Essien kontuzja. Cech kontuzja. wtf?

Yoh Asakura 23-03-2010 14:39

Rooney kontuzja :D

Xevez 23-03-2010 14:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2745049)
Rooney kontuzja :D

no to chyba Arsenal zwycięstwo w lidze mistrzów ma już zagwarantowane... to samo z PL

Articuno 23-03-2010 16:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xevez (Post 2745053)
no to chyba Arsenal zwycięstwo w lidze mistrzów ma już zagwarantowane... to samo z PL

i w Pucharze Francji:D:cup:

Capality 23-03-2010 16:46

Legia sezon bez jakiegokolwiek osiagniecia :/ bo w lige nie wierze

Monte 23-03-2010 18:59

Dobrze im tak.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:04.