Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Masowe odejscia postaci magicznych! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=136775)

Halny 27-09-2007 17:08

Ja wole sobie zrobic palka i expic bez waste niz sie martwic czy mi sie zwroci na tombie za mfy <lol2>

Wiec magowie beda odchodzic i bardzo dobrze bo to jest smieszne co cip z nami zrobil.

wrogonastawiony 27-09-2007 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez X3r3mon (Post 1669670)
@up

Dragi. Dobra, zwraca się aż 2/3 huntów. Sęk w tym, że ZAWSZE są one zajęte przez knighów, albo palków.

A czyja to wina ? Cipsoftu ? Ich wina ze wczesniej sorcerami w wiekszosci graly takie pipy ktore leca zawsze za cyferkami i zyskiem, a teraz sie poprzenosili i sa kozaki ? Ty bys chcial zeby zawsze knight expil na gównie typu scarab czy tortoise ? Taka kolej rzeczy, te 2 profy oblegane to i ich wszedzie najwiecej. Rozumujesz troche jak dzieciak kiedy mu dzieci z innego osiedla do piaskownicy wchodza...
Zreszta, najlepsze expowiska sa zazwyczaj zajete przez tych co maja znajomosci na serwie.

tibia zone 27-09-2007 20:21

@X3r3mon i up

2/3 huntow sie zwraca? Hmm, zeby to chociaz 1/5 sie zwracala. Dla takiego 60 msa z 50-55 mlvl najlepszym expowiskiem bez waste sa guardy gdzie idzie mu 35k exp/h na labiryncie, a na dwarf hellu 30k exp/h. Srednio zarobek 1k gp/h jezeli doniesiesz lootbaga(na non-pvp czesto nie donisisz,na pvp masz wieksze szanse), ale czasami zdarza sie tez waste.
Mozna jeszcze expic na tombach z summonami gdzie leci 20-30k exp/h i tez wychodzisz lekko na +. Inne expowiska dla sorcow(bez blokerow, o ktorego bardzo trudno) na 60lvlu~ sa nieoplacalne, bo albo masz duzy waste albo strasznie malo expa.
A taki 60 ek? Moze expic w conajmniej 5x wiecej miejscach bez waste i robic do 70k exp/h. Nie mowiac juz o palu, ktory jest teraz, moim zdaniem, najlepsza profesja i moze huncic na prawie wszystkim bez waste. W pvp palek jest mniejwiecej jak sorc i ma podobne hity(assassin star+exori con/sd).

Profesje na pewno nie sa jeszcze zbalansowane, ale mam nadzieje, ze cipsoft sie z tym upora.

Piotrek Marycha 27-09-2007 20:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tibia zone (Post 1670073)
Dla takiego 60 msa z 50-55 mlvl najlepszym expowiskiem bez waste sa guardy gdzie idzie mu 35k exp/h na labiryncie, a na dwarf hellu 30k exp/h. Srednio zarobek 1k gp/h jezeli doniesiesz lootbaga(na non-pvp czesto nie donisisz,na pvp masz wieksze szanse), ale czasami zdarza sie tez waste.

1k/h na 60 lvlu na guardach? to bys musial loota nie zbierac... bo bijac z samego WOI zwraca sie tylko z gps/steel helmetow, a caly loot to profit, szczerze mowiac to do ~40-45? lvla knight moze pozazdroscic sorcu guardow
Cytuj:

A taki 60 ek? Moze expic w conajmniej 5x wiecej miejscach bez waste i robic do 70k exp/h.
szczerze mowiac to knight dopiero od 60 lvla moze ladniej poexpic, ale tez napewno nie bedzie to 70k/h, IMO knight wcale nie expi tak szalenczo, fakt - robi kasy jak lodu, ale nie robi takiego expa jak pall

Cytuj:

Nie mowiac juz o palu, ktory jest teraz, moim zdaniem, najlepsza profesja i moze huncic na prawie wszystkim bez waste. W pvp palek jest mniejwiecej jak sorc i ma podobne hity(assassin star+exori con/sd).
wybaczcie mu bo nie wie co mowi :P zobrazuje to tak: jakbym mial kogos bic i mial dwa chary -60 ms czy 80 pall, to zdecydowanie bym uzyl sorca...

michalll 27-09-2007 21:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tibia zone (Post 1670073)
@X3r3mon i up

Dla takiego 60 msa z 50-55 mlvl najlepszym expowiskiem bez waste sa guardy gdzie idzie mu 35k exp/h na labiryncie, a na dwarf hellu 30k exp/h. Srednio zarobek 1k gp/h jezeli doniesiesz lootbaga(na non-pvp czesto nie donisisz,na pvp masz wieksze szanse), ale czasami zdarza sie tez waste.

Przypomina mi się, jak wbiłem 113 level expiąc z prędkością nie przekraczającą 40k/h i będąc w top 5 w skillu na serverze, bo tylko taki exp mi się opłacał :o

Fremen 27-09-2007 21:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1670125)

szczerze mowiac to knight dopiero od 60 lvla moze ladniej poexpic, ale tez napewno nie bedzie to 70k/h, IMO knight wcale nie expi tak szalenczo, fakt - robi kasy jak lodu, ale nie robi takiego expa jak pall

60lv. 75 sword. Mystic Blade- na tombie 65-70k/h Kasa?- Wychodziłem na 0.
75lv. 77 sword. avenger- na tombie 70-80k/h Kasa?- Lekki zysk.

tibia zone 27-09-2007 21:46

@Piotrek
1. Jak jeszcze bylem 60 ed to na guardach wychodzilem z + 1-2k gp/h
Z samej kasy i steelow nie wiem czy sie splaci 30%. ( na guarda mi szly 2 vis+1x rozga, co daje jakies 27~ gp na guarda, a do tego jeszcze z visa latwo chybic, wiec trzeba liczyc okolo 30gp~na guarda).
2. Tak jak napisal Fremen.
3. Jezeli chcesz zabic kogos solo albo z paroma osobami to wybierzesz sorca, bo ma ue. W pojedynkach wielu na wielu ue jest malo przydatne, a w wyrownanej walce pal jest lepszy, bo trudniej go zdjac i wali podobne hity co sorc.
Zreszta nawet na zwyklym pk, gdybys wiedzial, ze ktos ma przyjsc i ciebie zabic to wybral bys pala.

"wybaczcie MU bo nie wiem co mowi"
Wybaczcie mi, nie wiem o co w tym chodzi. Maja mi wybaczyc(co?) dlatego, ze ty nie wiesz o czym mowie czy jak, bo nie kapuje.
Nie logiczne zdanie.

@michall
Nie wiem kiedy wbiles ten 113, ale przed update od 100, a nawet 80, na dragach miales spoko exp bez waste. Na mniejszych lvlach cyclopolis i kilka innych. Wiec to , ze biles 40k exp/h to Twoj blad.

michalll 27-09-2007 22:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tibia zone (Post 1670223)
@michall
Nie wiem kiedy wbiles ten 113, ale przed update od 100, a nawet 80, na dragach miales spoko exp bez waste. Na mniejszych lvlach cyclopolis i kilka innych. Wiec to , ze biles 40k exp/h to Twoj blad.

Przed update wbiłem :p Właśnie na cyclopolis/żółwiach miałem 40k/h, dragi hmm, może i bez waste, ale bez profitu, co mnie niezbyt ciekawiło ;) Pozatym, na dragach wcale tak bardzo dużo expa nie było <za wolno biłem, nawet na 90~ skillu, a dwa dragi naraz to wogóle śmiesznie wyglądało w porównaniu do magów>

Pozatym, zbytnio nie narzekam na to :p Expiłem jak chciałem, dobrze wiedziałem co wybieram i jestem z tego zadowolony ;)
Teraz trenie, chce wbić 100+ skilla :evul:

Kogutt 27-09-2007 22:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
1. Nic mnie nie obchodzi ze mi nie wierzysz.
2. A co bede mial z tego jak wyjawie moje sekretne miejsca?

Kłamiesz. Nie ma takiego miejsca :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fremen (Post 1670187)

Jeśli to prawda to pozdro dla CipSoftu :)

Nim 27-09-2007 22:52

Cytuj:

Ja gram teraz knightem i kazdy mi pir.... ze sa wyjebiste hity a wcale tak nie jest a jesli nawet ktos walnie duzo to ile sie musi nameczyc. Wbic skille 80/80 to jest wyczyn ale 80mlv takze tylko ze z 80 mlvl i 100lvl ile sie bije a 100lvl i skille 80/80 ile??
I Ty myślisz, że 80 mlevel można wbić w takim czasie, jak skille 80/80? Śmieszny jesteś... Jak na 150~ lev większość graczy ma około 76-77 mleva.

Piotrek Marycha 27-09-2007 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tibia zone (Post 1670223)
@Piotrek
1. Jak jeszcze bylem 60 ed to na guardach wychodzilem z + 1-2k gp/h
Z samej kasy i steelow nie wiem czy sie splaci 30%. ( na guarda mi szly 2 vis+1x rozga, co daje jakies 27~ gp na guarda, a do tego jeszcze z visa latwo chybic, wiec trzeba liczyc okolo 30gp~na guarda).

za przeproszeniem stek bzdur, moze powiesz ile ci mf schodzi?
Cytuj:

wyrownanej walce pal jest lepszy, bo trudniej go zdjac i wali podobne hoty co sorc.
juz to widze, "combo z royal spearow"

Cytuj:

"wybaczcie MU bo nie wiem co mowi"
Wybaczcie mi, nie wiem o co w tym chodzi. Maja mi wybaczyc(co?) dlatego, ze ty nie wiesz o czym mowie czy jak, bo nie kapuje.
Nie logiczne zdanie.
hmmm, czytanie ze zrozumieniem?

tibia zone 27-09-2007 23:23

@Piotrek
Schodzilo mi jakies 8 bp mf na 1.5-2h.
I to, ze na zabicie guarda wydawalem 30gp to fakty, a nie jakies bzdury.

Nie combo z royal spearow tylko assassin starow i exori con. Palladyn tez moze bic regularnie duze hity z power boltow przy malych kosztach, w przeciwienstwie do sorca, ktory nie bedzie ci bil co ture z sd.

Czytam ze zrozumieniem i dlatego stwierdzilem, ze tamto zdanie nie ma sensu. Jezeli twierdzisz inaczej to znaczy ze nie czytasz go ze zrozumieniem.I nastepnym razem, zanim bedziesz chcial zablysnac i oskarzyc kogos o niepoprawnosc i niespojnosc zdan(chyba o to ci chodzilo, aczkolwiek ja nie widze tam zadnego takiego bledu) to sam uwazaj jak piszesz.

Piotrek Marycha 28-09-2007 10:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tibia zone (Post 1670432)
@Piotrek
Schodzilo mi jakies 8 bp mf na 1.5-2h.
I to, ze na zabicie guarda wydawalem 30gp to fakty, a nie jakies bzdury.

fajnie... mi schodzilo 2.5/h... bijac tylko z wanda na 33 lvlu
Cytuj:

Nie combo z royal spearow tylko assassin starow i exori con.
assasin star to bron taka jak kazda inna, wiec raz mozesz walnac za 300, a potem 3 razy z rzedu nie trafic (tak jak to bronie miotane maja do siebie ze zezuja)
Cytuj:

Palladyn tez moze bic regularnie duze hity z power boltow przy malych kosztach,
przy malych kosztach - tak, regularnie - nie
Cytuj:

w przeciwienstwie do sorca, ktory nie bedzie ci bil co ture z sd.
na wojnie, czemu nie? kiedy przychodzi co do czego, np jak juz ofiara jest w trapie ( bo zabic kogos uciekajacego na otwartym polu to cud... chyba ze jest 20vs1)

Cytuj:

Czytam ze zrozumieniem i dlatego stwierdzilem, ze tamto zdanie nie ma sensu. Jezeli twierdzisz inaczej to znaczy ze nie czytasz go ze zrozumieniem.I nastepnym razem, zanim bedziesz chcial zablysnac i oskarzyc kogos o niepoprawnosc i niespojnosc zdan(chyba o to ci chodzilo, aczkolwiek ja nie widze tam zadnego takiego bledu) to sam uwazaj jak piszesz.
przeczytaj to jeszcze raz, a zeby ci nie bylo za ciezko to ci to zacytuje tu:
Cytuj:

wybaczcie mu bo nie wie co mowi

Xzonixek 28-09-2007 17:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fremen (Post 1670187)

AHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAH
WOHAHAHAHAHHAHAAHHAAHA

Jesteś idiotą i tyle.

Tam gdzie expisz -stone tomb -1 bijesz 45-60k/h MAX.
Dopiero na -2 expiąc ze skillem 83/82 moge mieć 90k/h z royal axe... n/c

Teraz płaczą dzieciaki, które grały sorkami tylko do kilkania 3 hotkeyow na dragach... Poza tym ciągle mają expowiska zwracające się:
-Vamp Hell
-Peninsula
-Hydra Hill/Hydra Island 120k/h
-Quary, już w mniejszym stopniu na gs island, ponieważ na niektórych serwerach non pvp można spotkać tam botera 160+ ek xD

Wg. mnie także 150+ sorc nie odczuł aż takiej zmiany, ponieważ posiadał kasy jak lodu sprzed upa (solo hero 60+ lvl/dragi 50+lvl/bksy 80+lvl), co pozwala mu nawet teraz na expienie na poi dls czy hydra island solo.

50-90 sorce teraz muszą współpracować wraz z EK, aby cokolwiek wyexpic, to jest duży +. Żałosne było to, iż 120 ms stał sobie i kilkał f5+f2, i w 7-10 sek ubijał hyderke na hillu...będąc najslabszą pod względem fizycznym postacią mogl stanąc przeciwko hyderce twarzą w morde (a raczej 3:P), gdy ryc czy palek używając explo nie mogli jej czasami ubic:P

pokers39 29-09-2007 19:02

Ja juz sie pogubiłem ;/

mezowski86 29-09-2007 20:40

Popieram Xzonixek. Sorce miałby dawniej easy mode, teraz mają odpowiednią moc.

Skrzat 29-09-2007 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xzonixek (Post 1671044)
Wg. mnie także 150+ sorc nie odczuł aż takiej zmiany, ponieważ posiadał kasy jak lodu sprzed upa (solo hero 60+ lvl/dragi 50+lvl/bksy 80+lvl), co pozwala mu nawet teraz na expienie na poi dls czy hydra island solo.

50-90 sorce teraz muszą współpracować wraz z EK, aby cokolwiek wyexpic, to jest duży +. Żałosne było to, iż 120 ms stał sobie i kilkał f5+f2, i w 7-10 sek ubijał hyderke na hillu...będąc najslabszą pod względem fizycznym postacią mogl stanąc przeciwko hyderce twarzą w morde (a raczej 3:P), gdy ryc czy palek używając explo nie mogli jej czasami ubic:P

Cytuje chce aby kazdy to sobie przeczytal. Moze skonczy sie ten spam ze sorc jest najgorsza profesja. Dobrze napisane, teraz liczy sie wspolpraca a nie solo wszystkiego co podejdzie.

A co do tematu

6 Miesiecy pozniej

Zima, nadchodza swieta, cipsoft szykuje update. Z nieoficjalnych zrodel, dowiadujemy sie ze za 2 dni bedzie update. Dwa dni pozniej, update wyszedl. Dwanascie godzin pozniej, temat na tibia.pl pod tytulem Masowe przybycie postaci magicznych! Cipsoft ulepszy i zbalansuje wszystkie postacie, ale nie da sie tego szybko zrobic, kazdy blad w tibi moze byc totalna katastrofa wiec miejcie cieprliowsc.

VENAEN 29-09-2007 21:43

@Up ja mam tylko nadzieję ,że balansacja postacii magicznych nie bedzie sie ograniczała tylko do zwiększenia Dmg , ja bym najchętniej widzał ostro przebudowaną listę zaklęć , i bardziej zróżnicowanie Sorca od Druta !

PS: Nie chce mi się nawet pisać o tym czy Summer Update udupił czy nie !
Ja cały czas Gram swoim Druidem ,ale dla mnie to jest tylko zabawa :]

Duch Niespokojny 29-09-2007 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Skrzat (Post 1673251)
Cipsoft ulepszy i zbalansuje wszystkie postacie, ale nie da sie tego szybko zrobic, kazdy blad w tibi moze byc totalna katastrofa wiec miejcie cieprliowsc.

Takie katastrofy mieliśmy już dwie - update 7.6 i, w nieco mniejszym stopniu, 8.0. A znając Cipsoft, trzecia nas też nie ominie ;)

Skrzat 30-09-2007 00:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 1673509)
Takie katastrofy mieliśmy już dwie - update 7.6 i, w nieco mniejszym stopniu, 8.0. A znając Cipsoft, trzecia nas też nie ominie ;)

Dla jednych, update 7.6+ byl katastrofa, dla innych nadzieja na powrot do tibi. Zalezy od punktu widzenia. Co do trzeciej katastrofy to chyba cipbot. Mi bardziej chodzilo o cos takiego jak bylo na tescie, palek 800 z jakies gwiazdki, musza uwazac co robia, zeby nie dac za duzego dmg i za nisko tez go nie ustawic, tak jak knight przed update 8.0 lub przesilony sorc przed 8.0

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:08.