Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Jaki świat mam wybrać? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=15857)

rataj 25-09-2007 10:46

@up
Fortera :) jak coś pisz na PW albo gg

Anerian 26-09-2007 09:45

hejka, ja mam pytanko czy jest jakiś świat na którym możn wbić 100 lvl bez przeszkód w postaci PA itp. Tylko żeby to nie był nowy świat.

Uther92 28-09-2007 17:45

Ja trochę zboczę z tematu...
Mam pytani do ludzi grających na premii...Jak tam jest z PA i PK, bo większość głosów które słyszałem były wypowiedziami graczy, którzy grali tak od niedawna.

Kuryca 30-09-2007 00:13

szukam w swiata PVP z mala zawartoscia noobow i PK, PA (co chyba jest niemozliwe) a chociaz bez grup 10-20 lvl pkujacych. Najlepiej by bylo, gdyby ceny byly w miare wysoki a swiat w miare mlody. Wlasciwie do wyboru mi zostaja : kyra, xerena, selena, ew. morgana lub nebula. Najbardziej podobaja mi sie trzy pierwsze. Co byscie wybrali?

dark_solti 01-10-2007 01:48

UP
Ja bym wybrał Kyre Lub Nebule mało lagów
co do pk znajdziesz ich w każdej co 5 Kinderniespodziance :))

Zyphiel 01-10-2007 19:28

Hej, szukam informacji o Arcanii i Azurze. Interesuje mnie przede wszystkim ogólna sytuacja na serwerze, czyli np. czy ciężko znaleźć wolnego respa, ewentualne wojny, czy jest dużo PA i takie tam. Pomoże mi ktoś? :)

Adjan 10-10-2007 19:02

Harmonia

Kilka razy była już opisana, ale powiem co o niej myślę (chyba im więcej opisów tym łatwiej porównać świat ;P)

Większość rozmów zaczyna się od "br?, "pl?"
Polacy jednak lubią pisać na początku zdania "ej"...
Panuje tu noobstwo i analfabectwo. Wszyscy próbują ci ukraś lootbaga zabić potwory na których trenujesz i cię ztrapować. Gdy coś im się nie podoba piszą "hunted111" Jest tu dużo botterów których chętnie pomogę wam ubijać.

Ceny orientacyjne:
DSM: 25k - 32k
BOH'y: 34k - 40k
K legs: 6k - 7k
Dragon Shield - 4k - 5k
Bp UH: 3k - 3,3k

Jak będziecie chcieli coś jeszcze wiedzieć to spróbuje pomóc :)

Wieczorem sporo ludzi expowiska przepełnione. w godzinach porannych (8 - 12+) można świetnie poexpić :)

Nie radze tu grać, ale jeśli ktoś chce niech napisze do "Adjan" (Można zrobic wypad na botterów ;PP)

Mikolajeeko 13-10-2007 21:58

Poszukuje świata pvp albo non-pvp
na którym nie ma kolejek i są umiarkowane ceny
Jakby ktoś mugł to się nie obraże jeżeli podrzucicie jakiegoś noob seta : P

Pozdrawiam Mikolajeeko

pacins 14-10-2007 18:32

:cup:Pierwszy post na forum :cup:

Jaki świat byście wybrali ? 8o Oczywiście PVP B)

PS: Zastanawiam się nad Aldorą i Novą :cup:

Mikolajeeko 14-10-2007 21:14

Odpowie ktoś na moje pytanko ?
Czy wogle ktoś tu zagląda? : D

Nie moge się doczekać odpowiedzi

p.s myślałem nad berylią co wy na to ? ; p

@Edit: już nie odpowiadajcie , wybrałem unitere gdyż teraz niedziela godz 20:44 (czyt. Godzina szczytu) Jest 850 online wiec mało , a w dodatku jest to non-pvp więc to co lubie ; )

pacins 14-10-2007 23:53

Odpowie ktoś ? ;(:faceoff:

klaudia1234fk 18-10-2007 17:53

Hmmm....

Najlepiej wybierz taki jaki ci najbardziej odpowiada:p.
najlepiej taki,
w ktroym nie zabijasz sie z innymi nawzajem;)!

Paladin'Popek 18-10-2007 18:26

Nerana

-mozna powiedziec polski serv baardzo duzo polakooff na trade po polsku pisza
-ceny jak na nowy swiat bardzoo niskie nawet za niskie np.
Crown Armor-15k
B Robe-18k
BOHy-50k
-pk nie ma bo to no-pvp

ogolnie fajny serv tylko te ciagle kolejki jesli szukasz polskich gildi bez pytania sie lidera czy jest polakiem ten serv jest dla ciebie ;p niestety duzo thiefow i praktycznie kazdy co kradnie polak -.- Nowy swiat a wykonane poi :cup: :D:D to wszystko :P

Toren 21-10-2007 14:35

Amera
1.polacy , br , hiszpaniole ,niemcy ,szwedzi
2.dość dużo
3. dość tanie:
często c legsy za 16k
k armor za 4-5k
4.dość fajna łatwo znależć kumpla(albo ja mam dar xD)
5.dość dużo ;/ najwięcej w Venore albo Thais
6.Da się expić i nie jest tak dużo ludzi ;)
7. normalnie xD
8.bardzo fajny świat mam tam dużo kumpli mało z tibia.pl jest na tym świecei :C a szkoda bo świat supcio

Więc zapraszam

a no PvP

xPoniaTx 21-10-2007 21:09

Candia

Candia nie jest taka zła.... plusem moze być to ze jest dużo polaków i sam fakt ze serv non-pvp wiec mozna w spokoju afkowac... Minusy to ogromne kolejki po 14:00 (szczegolnie w weekendy) zawalone wiekszosc expowisk na FACC (na PACC nie wiem bo narazie nie mam jak sprawdzic) dosyc duzo noobow ladujacych sie w expowiska... ale server w miare spokojny duzo spoko ludzi... ceny ogromne ale swiat stosunkowo nowy wiec to sie zmieni w czasie

p-set 800gp - 1K
blue robe - ok. 14k jak dobrze wypatrzylem
BOHy - od 35 do 45K
demon shield - 40 do 50K (tu nie mam pewnosci)

polecam ten serv ludziom cierpliwym poniewaz duze kolejki i masa noobow na expowiskach moze wyporowadzic z rownowagi ;P mysle ze choc troche pomoglem xD pozdro

PS. inny dobry server to Xerena mimo ze dominuja szwedzi (klan Tengu) to jednak jak sie cicho gra to mozna spokojnie lvlowac i jest male ryzyko wpadki na jakiegos PK

Uszinpio 23-10-2007 19:53

Empera

Jeśli ktoś gra na emperze niech pisze!!!!!!!!!nick[SPELL][CHAR][MONSTER][/MONSTER][/CHAR][/SPELL]

Rumianek 27-10-2007 15:51

Menera

MENERA
-Polacy, Brazylijczycy, Anglicy, Hiszpanie (jak wszędzie)
-Polaków jest... można powiedzieć, że bardzo dużo. Jest ich chyba więcej niż Anglików czy Brazylijczyków! Dziś w depo Thais, to prawie wszyscy byli Polakami. Gdy poszłam z kolegą na orc shamany, to też wszyscy byli tam polakami (5 osób ;))
-Ceny? Często obniżone. Np. kiedyś pewien koleś oferował mi crown shield za 70 gp, inny scale armor za 10 gp, a jeszcze inny sprzedał mi moonlight rod za 500 gp (to o połowę mniej niż w sklepie)
-To jest NoN-PvP
-^^
-O 8 rano osób jest mało, wieczorem osób jest dużo, ale najwięcej osób jest gdzieś koło 13-16
-Rook? Bardzo dużo ludzi, chyba że się wejdzie o - dajmy na to - 8-9 rano, bo zwykle na początku newbie nie mają takiego zapału do Tibii, że wstają o 6 nad ranem i expią swoim charem ^^
-Według mnie ten świat jest bardzo dobry, ludzie się szanują, nie ma thiefów (tylko raz jeden ukradł mi coś), często dają free itemy lub po prostu rzucają je na podłogę 8o

Rumianek 27-10-2007 15:52

Menera

MENERA
-Polacy, Brazylijczycy, Anglicy, Hiszpanie (jak wszędzie)
-Polaków jest... można powiedzieć, że bardzo dużo. Jest ich chyba więcej niż Anglików czy Brazylijczyków! Dziś w depo Thais, to prawie wszyscy byli Polakami. Gdy poszłam z kolegą na orc shamany, to też wszyscy byli tam polakami (5 osób ;))
-Ceny? Często obniżone. Np. kiedyś pewien koleś oferował mi crown shield za 70 gp, inny scale armor za 10 gp, a jeszcze inny sprzedał mi moonlight rod za 500 gp (to o połowę mniej niż w sklepie)
-To jest NoN-PvP
-^^
-O 8 rano osób jest mało, wieczorem osób jest dużo, ale najwięcej osób jest gdzieś koło 13-16
-Rook? Bardzo dużo ludzi, chyba że się wejdzie o - dajmy na to - 8-9 rano, bo zwykle na początku newbie nie mają takiego zapału do Tibii, że wstają o 6 nad ranem i expią swoim charem ^^
-Według mnie ten świat jest bardzo dobry, ludzie się szanują, nie ma thiefów (tylko raz jeden ukradł mi coś), często dają free itemy lub po prostu rzucają je na podłogę 8o

Leirdek 27-10-2007 16:15

Selena
-Polacy,Szwedzi(gadam z jednym właśnie),Brazole i inni
-Dużo,chociaż mniej niż na innych servach
-Normalne
-Jest bardzo miła atmosfera,nie ma pekowców ani PA
-Jak na każdym servie czyli Carlin;)
-Nie jest przeludniony,mało osób tu gra ponieważ serv nie jest popularny
-Malutko,mniej niz na Nebuli
-Bardzo fajny świat,drugi mój server na jakim grałem.Zapraszam serdecznie!;)

Ancient900 27-10-2007 16:20

Aldora ;)

Aldora:
Występują głównie Polacy, mało Brazylijczyków, Szwedów. Świat tani, ceny jak u djinnów. Atmosfera jest miła,pod warunkiem że masz plecy :> Bez tego łatwo dostać hunta od jakiegos h lvla ;) Random PK to rzecz powszechna, idąc na guardy nie możesz być pewien czy po paru minutach huntu nie wpadnie jakiś noob team ;P
Wieczorami zdarzają się kolejki na FACC, expowiska nie są aż tak przeludnione. Rooka nie znam ;P
Odczucia? Aldora rox _/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:59.