Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1682)

Dr. Omader 30-01-2005 21:40

@up: bez przesadyzmu za slowo quest sie bana nie dostanie ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pieniek133
Kto mi może zlecic questa?? Czy trzeba cos placic??

Questy to sa zadania zlecane przez NPCow, np. Imperator w kazoo ma problemy z pewnym zbiegiem, idz porozmawiaj z nim na rozne tematy, tj. jego praca, klopoty, itp. a napewno dowiesz sie czegos ciekawego... Pytaj sie roznych NPCow o te same sprawy, czesto jeden NPC nie wie wszystkiego na dany temat, a drugi ci dopowie to czego pierwszy nie wiedzial ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez koniok
ok dizkei wiem ze dostaje sie tam expa. Fajnie ze czaszek nie ma;d A cos wiecej ktos wie??
A jak jest z czasem po zabiciu czlowieka??

Expa dostajesz tylko za ludzi z wyzszym poziomem niz twoj i za ludzi ktorych poziom nie jest nizszy o wiecej niz 10% twojego poziomu. Czyli jak masz 100 poziom to najnizsza osoba za jaka dostaniesz expa to bedzie 90level. Im osoba ktora zabijesz ma wiekszy level tym wiecej expa dostajesz :>

Wumap 31-01-2005 09:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor
Save servera jest o godzinie 9(niemieckie servy) oraz o 12(Amerykańskie i Br). Na starszych śwaitach trwa dłużej, na nowszych krócej. Jest tak ponieważ na starszych musi zapisać więcej danych.

Dajesz koledze na Antice te pieniądze, a on daje ci tyle samo kasy(czy jak tam sobie ustalicie) na Liberze swoim drógim charem. Nie ma innego sposobu.

Nie wiem czy kogos takiego znajde ... ale poszukam dzienki !

Fiszbin 31-01-2005 09:55

Ponawiam pytanka
Moje pytania :
1.Czy jest jakaś róznica w szybkości ladowania życia i many podczas spania między cot'em(taka żółta leżanka) i łożkiem??
2. Jak szybko ładuje się mana i życie(zależy to od profesji, czy jak?)
3. Czy jak mam promocję podczas spania mana i życie ladują sie szybciej??

I mam pewnien problem. Wczoraj nagle oglądajac forum, nagle znikly mmi wsyztskie emoty i grafiki (np. "odpowiedz", "cytuj") zmaiast nich mam albo "x' albo takie kwadraty z miniejszym kwadratem w srodku ......(moze nie opisalem tego zbyt profesjonalnie ale chyba sie polapiecie o co mi chodzi)

Plz o szybką odpowiedź

Dr. Omader 31-01-2005 10:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fiszbin
Ponawiam pytanka
Moje pytania :
1.Czy jest jakaś róznica w szybkości ladowania życia i many podczas spania między cot'em(taka żółta leżanka) i łożkiem??
2. Jak szybko ładuje się mana i życie(zależy to od profesji, czy jak?)
3. Czy jak mam promocję podczas spania mana i życie ladują sie szybciej??

I mam pewnien problem. Wczoraj nagle oglądajac forum, nagle znikly mmi wsyztskie emoty i grafiki (np. "odpoiedz", "cytuj") zmaiast nich mam albo "x' albo takie kwadraty z miniejszym kwadratem w srodku ......(moze nie opisalem tego zbyt profesjonalnie ale chyab sie polapiecie o co mi chodzi)

Plz o szybką odpowiedź

@1: Nie ma zadnej roznicy

@2 i 3: nie jestem pewien wiec nie mowie ;)

A co do obrazkow to mamy drobne problemy, mam nadzieje ze dzisiaj wszystko wroci do normy.

Scream 31-01-2005 13:02

przy kupowaniu pacc karta kredytowa, skad mam pewnosc ze cip soft nie wezmie z konta wiecej niz 19.95 euro?

i jeszcze co trzeba w tym podac: Expiry Date (MM/YY) * ? (jest to jak sie podaje nr. karty kredytowej itp.)

Black 31-01-2005 20:06

Mam takie jedno pytanko co jest lepsze kusza czy luk bo mam palka i niewiem z czego naparzac odpowiadajcie plz

Fanfi 31-01-2005 21:07

Nie porownuje sie kuszy z lukiem tylko ich amunicje.
Dwiema podstawowymi rodzajami amunicji sa belty i strzaly i zdecydowanie wiecej obrazen zadaja te pierwsze.

sikorex 31-01-2005 21:55

uzycie procesora 100%

witam czy to jest normal ze przy grze uzycie procka wynosi 100% nawet jesli sie nie polonczylem z serwerem

Black 31-01-2005 21:56

Blad 404

Ej o co chodzi z tym blendem 404 bo mi czasami wyskakuje jak chce cos sprawdzic dany przedmiot itd. i cos tam pisze ze to ja serwer tibia.pl i cos o meczeniu i cos ze sam tam stoi o co w tym chodzi juz mnie to zaczyna denerwowac X(

Raynold 01-02-2005 11:38

@Sikorex: ciężko powiedzieć... Jeśli Tibia zżera za dużo procesora, ustaw ilość fps na ok 30, bo więcej nawet nie ma sensu. Ale żeby 100%... No nie wiem. :/

@Black: naucz się zrozumiale pisać, bo nie rozumiem tego bełkotu.

Dwimenor 01-02-2005 14:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Black
Ej o co chodzi z tym blendem 404 bo mi czasami wyskakuje jak chce cos sprawdzic dany przedmiot itd. i cos tam pisze ze to ja serwer tibia.pl i cos o meczeniu i cos ze sam tam stoi o co w tym chodzi juz mnie to zaczyna denerwowac X(

To znaczy, ze tego pliku nie ma na dysku serva. Albo MatKus znowu przesadził z czyszczeniem servera, albo to jeden z tych błędów, które ostatnio trapią forum.

Btw, Przeczytaj do końca co tam serverek ma do powiedzenia. Bardzo ciekawe;)

RE: DOwn
Podaj mi swój numer konta i hasło i sprawdze czy to nie jest wina konta.<joke>
A teraz Poszukaj.

Thimburd 01-02-2005 15:16

HELP!
Włączam kompa, i uruchamiam tibię... wpisuje acc i hasło, pojawia się lista, wybieram Thimburd'a... i lipa! CONNETION TIME OUT!!! Gram w tibię już od 7 miesięcy, I NIE MOGE SIĘ TERAZ ZALOGOWAĆ!!! A, i gg też mi nie działa -.-. Wina neta? Czego to może być wina??? HELP!

sikorex 01-02-2005 16:47

[quote=Raynold]@Sikorex: ciężko powiedzieć... Jeśli Tibia zżera za dużo procesora, ustaw ilość fps na ok 30, bo więcej nawet nie ma sensu. Ale żeby 100%... No nie wiem.
serdeczne dzieki pomoglo :cup:

Marek Tibioman 01-02-2005 17:24

Test serwer

J mam takie moze troche n00bowe jak na mój poziom pytanie: Co to jest ten test serwer????? Opiszcie mi to dokładnie plz

Dwimenor 01-02-2005 17:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marek Tibioman
J mam takie moze troche n00bowe jak na mój poziom pytanie: Co to jest ten test serwer????? Opiszcie mi to dokładnie plz

Test server jest uruchamiany przez Cipsoft, aby przetestować np:Nowy UPdate. Jeżeli zostanie włączony, będzie news na Tibia.com

Czasami Test server jest włączany bez newsa. Wtedy mogą z niego kożystać tylko zaproszone osoby.

jurek260 01-02-2005 23:43

mlv i lv a summony

Nurtuje mnie jedno pytanko czy mlv i lv ma wpływ na summony ?
Jeśli tak to jaki ? ;(

Scream 02-02-2005 00:15

nie, nie ma wplywu.

Black 02-02-2005 14:22

ja mam takie pytanko co jaka profesja jest lepsza mag czy druid bo chce zrobicz kolejna postac aby mojej glywnej postaci przynosila zyski nie duzym kosztem :)
odpowiadajcie :cup:

Wumap 02-02-2005 17:53

Hej to znowu ja ... Ukradli mi konto ale nie wiem co zrobić :confused: .... Wiem że jestem n00bem przez duże O :(

Black 02-02-2005 18:57

Mam 2 pytanka
1. Gdy bujde na potwora który nie widzi niewidzialnych i jak ktos tam wejdzie a np fire dewil bysci fire bombe to mnie to tez trafi
2. Ile trwa czasu niewidka dla paladyna

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:09.