Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Fake'i (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=61)
-   -   Pogawędki o fake'ach (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=192045)

Kashek 29-11-2009 19:04

Ja Cię Swen kojarzę! <3<3 muj boski ty ho paruwo ty

nie_slucham_ludzi 29-11-2009 19:09

krul

Ja też kojarzę:D:D
Pamiętam jak graliśmy w Tibie mnie zostawiłeś w kopalniach samego bez linyX(X(X(X(X( i mnie guardy ubiły;(;(;(

Drakon 29-11-2009 22:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Sven (Post 2695715)
Ciekawe, czy ktoś mnie jeszcze pamieta z tego działu. Hm?

Ktoś ty Milanisto jeden? ;p

eerion 02-12-2009 00:36

Cytuj:

Ciekawe, czy ktoś mnie jeszcze pamieta z tego działu. Hm?
Ja cię naapie pamiętam :P

Dark Sven 02-12-2009 15:09

A... to widze ktoś mnie kojarzy. I jedna niebiesko - czarna paruwa!

Drakon 02-12-2009 17:09

Lepsza niebiesko - czarna parówa niż czerwono - czarny burak ;)
A tak swoją drogą:
Skoro już tu zajrzeliście drodzy starzy wyjadacze (tj. Eerion i Sven) to może pomyślicie o jakimś fake, chętnie bym zobaczył ciąg dalszy Cyklu :) A jak nie to możecie chociaż zaglądać tak z raz czy dwa razy na tydzień ;p

GargoinX 02-12-2009 18:21

Eerion, zrób fake'a. ;<

eerion 03-12-2009 15:15

Jak mi ktoś dostarczy w pizdu grafik (nie chce mi się wycinać każdego drzewka, wszystkich postaci, itd. itp.) to mogę się za coś zabrać :P
A no i jakiś mały tutorial w PSie... xD

edit:
No zabrałbym się dopiero po 20 (wracam wtedy z Irlandii)

Drakon 03-12-2009 16:24

Napisz mi na gg, o ile jeszcze masz moj nr ;d

eerion 04-12-2009 10:19

Anyway wczoraj wracając z pracy wymyśliłem fabułę do fake.
Chciałem z poczatku kontynuować/zremasterować cykl, ale... chciałbym go w przyszłym roku wydać, w związku z tym musiałbym skasować to co tutaj jest więc szkoda.
A tak mam już pomysł, zostało tylko dopracować detale.
Czy wejdzie on w życie... Zobaczymy :P

GargoinX 04-12-2009 15:30

Super, pozostaje życzyć ci powodzenia. ;)

Michoss 05-12-2009 00:19

Omg, czy mi się wydaje, czy na tym stęchłym forum nie ma jeszcze ani jednego fake o DragonAge?

X-Zero 06-12-2009 20:40

@Up:
To dobrze czy źle?

@topic:
Eee... Wam też Fake Font Converter przestał nagle robić tą -jakby- białą kreskę na górze?! X(
Strata, wielka strata.

P.S.: Tak, coś ruszyło.

@down:
Nie używasz go dlatego, że nie robi tej kreski? O_o
Mnie tam zawsze wkurzała ta kreska... ale i tak mi jej szkoda X(

Arashel 06-12-2009 21:04

Mi też od pewnego czasu(reinstalu systemu) zaczął tak robić, dlatego nie używam go...
Szybciej wychodzi w Gimpie walnąć tekst, w miarę taki sam czas robienia + polskie znaki + większa ilość opcji edytowania tekstu...

Cytuj:

Omg, czy mi się wydaje, czy na tym stęchłym forum nie ma jeszcze ani jednego fake o DragonAge?
Ci co ogarniają takie "skomplikwoane" fabuły zwykle potrafia robić własne historie.
A dla dzieci tępych FPS'ów typu CoD:MW2 taka gra jest za trudna do zgryzienia...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Upiorny głos z podziemi do złudzenia przypominający głos Kaszka
Kreska przy konwertowanym tekście to norma, czasami samo przechodzi - nie mam pojęcia czym jest to spowodowane. Korzystając z okazji chciałbym napisać, że w drodze są dwa fejki - mój oraz Gherniego. Eerion też robi, a przynajmniej tak planuje, więc być może jest szansa na odrodzenie działu, który - nie owijajmy w bawełnę, jest w najgorszym stanie jak dotąd. A co do czcionki - tibijska czcionka to czcionka Tahoma, rozmiar 8, pogrubiona z czarną obwódką. Bardziej korzystne od FFC jest używanie właśnie tej metody, gdyż zawiera ona polskie znaki i jest (mimo wszystko kopiowanie i wklejanie to cenne cztery sekundy!) wygodniejsza, poza tym zawsze można dowolnie zedytować tekst, jeśli zapisało się z warstwami.

eerion 07-12-2009 00:13

Ostatnio przeczytałem komentarze w cyklu i szukając sensu...
Postaram się coś sklecić :P
robocza nazwa:
"The Beginning"
Pytanie tylko jak was nie zanudzić od samego początku?

Ghernie 07-12-2009 18:14

@Up
Zrób cokolwiek. Wątpię by to kogokolwiek zanudziło.

eerion 08-12-2009 00:38

A właśnie.
Kto mnie podszkoli w photoshopie? :P
No i rasy... Jakbym chciał użyć np. dwarfa, czy orka - to czy są jakieś specjalne grafiki, należy zrobić swoje od nowa czy bazować na tibijskich (ubogich btw)

Drakon 08-12-2009 21:39

A od czego masz moje gg? :d

Maniak69 01-01-2010 22:58

Prosiłbym o plik spr. do tibi. Nie, nie będę ściągał i instalował - wybaczcie.

W miarę możliwości - pliczek chciałbym mieć na speedyshare.

Drakon 02-01-2010 10:05

My tu wspomagamy początkujących fake'owców a nie patentowanych leni twojego pokroju, jak ci się nie chce tibii instalować to masz problem.
A poza tym nie ten temat.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:28.