![]() |
Cytuj:
|
Miło ,że tyle osób ceni sobie twórczośc OSTRego ;d.Szczególnie ,że mieszka on 2 bloki obok mnie <musiałem się pochwalic>. Ktoś tam pisał coś o Peji ,on jest raperem proszę nie mylcie rapu z hip-hopem.
|
ostatnimi czasy nie da się wyjść z tego tematu bez uśmiechu na twarzy, haha
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
A o tym, ze hip-hop to kultura a rap to muzyka wie kazdy, mimo to znam mnostwo osob, ktore mimo tej wiedzy nazywaja muzyke hip-hopem i nie widze w tym nic zlego. Zreszta to jakie zainteresowanie jest grafitti i breakdancem widac na podstawie tego, ze nikt sie o tym nie wypowiada. |
|
Cytuj:
|
u mnie hiphop w sercu, rap na ustach ^^,
|
http://www.youtube.com/watch?v=7cSCpLVP_LQ
Calkiem fajny kawalek, jakos wczesniej sie z nim nie spotkalem (nowy jest z tego co widze). OSTR zajebiscie pojechal. |
Cytuj:
|
Mam do Was pewną prośbę. Zauważyłem że wielu z Was zna się na polskim hh. Moglibyście polecić mi dobrych raperów? Chodzi mi tu zarówno o raperów jak i o płyty. Z góry dziękuję. ;)
K.Jay |
@Up:
Zależy jakie klimaty wolisz. Tak ogólnie polecam ci : -Peerzet - Hipocentrum -O.S.T.R. - każda płyta (w szczególności Hollyłódź) -Fisz&Emade -Starsze płyty Łona -Trzeci Wymiar No i z legali w sumie to tyle, zdaje mi sie że dałem ci przykłady dość różnorodnych raperów, więc masz w czym wybierać. Jakbyś szukał czegoś w danym stylu to pisz. @Down: No Remedium spoko sklep, ale asortyment chyba lepszy mają w Jakubie (Massyyy!!! :D) |
Cytuj:
dalej jaram sie Lavorama i WFD : D |
Cytuj:
K.Jay |
łona , eldo , fisz , ostr
|
Ja polece jeszcze Piha, bo jakkolwiek by nie bylo to jezeli chodzi o wersy to jest dla mnie scisla czolowka polskiego rapu.
|
W PiHu zdecydowanie jest dużo przekleństw.
Na Zeus - "Co nie ma sobie równych" nie ma za wiele,a flow ma imho płynne ;p. |
Cytuj:
Zeus - "co nie ma sobie równych" Enson - "Osiem kroków dalej" Bonus - Wspomnienia Z Domu Umarłych Sloneczny Solar - Na Fali mixtape ACME - Blackbook-EP ACME - Gabinet Cieni Bert/Matej - Jazz, Kawa, Rap Phonoloftaleina - Spadam Mógłbym tak więcej, ale to jest lista która ostatnio się u mnie przewija więc to jest to co mógłbym Ci polecić, innym też polecam. Większość to underground... @EDIT Wiekszosc rar, albo zip |
Buhh vol. 4. (?)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:38. |