Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Czy Waszym zdaniem knight to najpotęzniejsza profesja? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41888)

DRoN 14-12-2006 22:58

Cytuj:

Ale z drugiej strony bardzo krzywdzące i nie sprawiedliwe jest to, że trenując latami i wbijając poziom 200 i skille +100 zadajesz ludziom średnie hity po 60
Tak to lipne jest, ale naszczęście całkiem mocno wali z explozji.
Knightowi powinni zrobić coś w stylu min dmg o wartości lvl/4 (czyli zawsze jak trafi, nie jak zostanie sparowany)lub do każdego udanego ataku dodawać lvl/5 dmg.

Cytuj:

Na sorku wbijesz 28lev i Great Energy Beam bijesz za 150 w ludzi
Ale to jest max dmg + to kosztuje 200 many (100gp).

d4rqu 14-12-2006 23:46

Niby kosztuje te 100gp, ale co to jest 100gp? Sorc na 30 jak spotka Knighta 30lv na yellow hp to jak mu wejdzie to knight nie żyje i zarobi dużo więcej niż te 100gp:)

sat 14-12-2006 23:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DRoN (Post 1129327)
Tak to lipne jest, ale naszczęście całkiem mocno wali z explozji.
Knightowi powinni zrobić coś w stylu min dmg o wartości lvl/4 (czyli zawsze jak trafi, nie jak zostanie sparowany)lub do każdego udanego ataku dodawać lvl/5 dmg.

Ale to jest max dmg + to kosztuje 200 many (100gp).

primo: wtedy wogole nie oplacalo by sie chyba trenic
secundo: knight wali za darmo a sorca kazdy strzal kosztuje ( przykladowo 1 strzal z hmm = 18 gp mniej, gfb 75 gp a z explo 66 gp )

Vil 14-12-2006 23:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sat (Post 1129383)
knight wali za darmo a sorca kazdy strzal kosztuje

tyle ze z reguly sorca stac na te strzaly i koszt nie stanowi problemu

sat 15-12-2006 00:15

no niby tak, ale czy sorca/druta nie wkurza fakt dobijania z wanda/roda hmma potwora z 1-5 hp? najt walnie za darmo, a sorc czy drut wywali 18 gp za nicwalnie w scorpiona z wanda za 44 hp i co? i trza mu zciagnac ten 1 hp jakos :) wszystko ma swoje plusy i minusy

Cadonis 15-12-2006 12:57

Fakt, że czasem trzeba dobić te kilka hp potworkowi, ale nawet to zwiększenie kosztu nie spowoduje że sorc zacznie wychodzić na minus. Knight zużywa mniej kasy na expienie (zależy, zależy...), ale co z tego, skoro ze swojego nagromadzonego skarbca potem i tak nie skorzysta, lub skorzysta bardzo nieefektywnie?

Filoss 15-12-2006 17:19

Mdw

:)Hmmm... Druida? Mateusz Dragon Wielki ****u. Polski elder druid około 250 lvl najwyższy lvl na Harmonii...:cup: .

najpierw naucz się grać póżniej spamój forum tymi tekstami w stylu " Drut to lama " .B) :baby:

Firczan_Niszczyciel 15-12-2006 19:14

Ja preferuje druidów . Knight ma słabe runy leczenia (Exura) Przypuśćmy że niema uhów ihów to jak będzie wracał z bitwy wyskoczy silny potwór to ma deda chyba się nieuleczy exura tyle co druid Przypuśćmy ze mamy knighta 50 level 815 życia, 245 many oraz 1520 capacity . No i może się uleczyć około 10 razy czyli średnio po 25 życia 250 życia za cały pasek many a druid z Obrona magiczną 395 życia, 1295 many oraz 890 capacity No i on ma 1690 życia no i może przywołać 2 blokerów np guardy albo lidery więc większe szanse na przeżycie ma druid i w między czasie może sobie zrobić parę uhów gfb hmm .
Więc IMHO wole druida

Tentotrix 15-12-2006 19:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Filoss (Post 1130210)
:)Hmmm... Druida? Mateusz Dragon Wielki ****u. Polski elder druid około 250 lvl najwyższy lvl na Harmonii...:cup: .

najpierw naucz się grać póżniej spamój forum tymi tekstami w stylu " Drut to lama " .B) :baby:

idz dziecko do szkoły i nie wracaj -.- "spamój" fuuuuuuuj -.- 9 level i umie grac w tibie ...ile masz lat?8? jak cos takiego widze to nie moge wytrzymac...

Rekin Master 15-12-2006 20:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Firczan_Niszczyciel (Post 1130480)
Ja preferuje druidów . Knight ma słabe runy leczenia (Exura) Przypuśćmy że niema uhów ihów to jak będzie wracał z bitwy wyskoczy silny potwór to ma deda chyba się nieuleczy exura tyle co druid Przypuśćmy ze mamy knighta 50 level 815 życia, 245 many oraz 1520 capacity . No i może się uleczyć około 10 razy czyli średnio po 25 życia 250 życia za cały pasek many a druid z Obrona magiczną 395 życia, 1295 many oraz 890 capacity No i on ma 1690 życia no i może przywołać 2 blokerów np guardy albo lidery więc większe szanse na przeżycie ma druid i w między czasie może sobie zrobić parę uhów gfb hmm .
Więc IMHO wole druida

newbie blx?lol...

Sozemego 15-12-2006 22:29

Cytuj:

Więc IMHO wole druida

Omg, nasluchal sie kolegow o tibii i pierdoli jak postrzelony..

Me$z 15-12-2006 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Filoss (Post 1130210)

Ty jesteś lama :p. I rozwaliło mnie słowo "spamój", normalnie czysty język noobish :D
Cytuj:

Więc IMHO wole druida

Rotfl, normalnie spadłem z krzesła jak to przeczytałem :P:P Po pierwsze exura to nie jest runa. Po drugie knight uleczy się i wyjdze z tego cało (ma bardzo dużo hp na tym lvl). A druid, g**no może. Życia ma mało i jak pojawi się w polu widzenia dobry potwór, może w mgnieniu oka paść z racji, że ma mało życia :) Tak, z tą maną napewno:
-wyleczy się na full z reda,
-postawi dwa summonki,
-zrobi runki.
Dzieciaku, kpisz?!?! Nie zdążył byś blanka wyjąć, a byś sobie w świątyni się zalogował. Taa, aby postawić dwa summonki nie potrzeba 200 many (jak ci się chyba wydaje). Nie przecze, że druid to dobra profesja, ale ty nie wiesz co mówisz... I nadal pewnie tak stoisz przy swoim, że druid lepiej by wyszedł z tego niż knight? Idź się lepiej prześpij :)

Yszowaty 04-01-2007 21:48

Lol

Moim zdaniem knight to najgorsza postac.Knightem na wojnie nic sie nie zrobi
na silach 80/80 z jakims fartem moze walnac w czlowieka 100 nie wiecej,a sorc druid,palladyn walla z sd palladyn i boltow:] Kiedys ucieklem 27 druidem z kopalni kazzo do venore dp.Uciekaleom od 2 knightow 50+ i mnie nie ubili :D

PolnocnyWilk 04-01-2007 22:13

Moim zdanie kazda profesja jest rowna i ma swe wady i zalety tak jak np knight jest na poczatku slaby bo niemoze od razu isc na lepsze od siebie potowry no ale jak sie go potrenuje to wtedy jest bardziej przydatny niz taki mag lub druid bo raczej magowie nie beda blokowali potworow 8o ale minus knighta ze niema leczenia zbyt dobrego no ale napewno knight musi miec duzo gp lub osoby ktore by mogly robic runy IH ale z drugiej strony to knight ma moim zdaniem takie plus jak :
- duzo hp
- wieksze obrazenia od maga i druida (jesli chodzi o rozdzki)
- b.dobrze radzi sobie w starciu
te sa dla mnie najwazniejsze ale minusy :
- malo many
- slaby czar leczenia
- raczej niewalczy na dystans
Jak widac plusy i minusy sie zawsze pokrywaja przynajmniej w tibi

Vil 04-01-2007 23:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yszowaty (Post 1174027)
Moim zdaniem knight to najgorsza postac.Knightem na wojnie nic sie nie zrobi

Widac ze nie uczestniczyles w zadnej wojnie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PolnocnyWilk
Jak widac plusy i minusy sie zawsze pokrywaja przynajmniej w tibi

W matematyce istnieje cos takiego jak srednia wazona, w tym przypadku objawia sie to tym, ze nie jest wazne ze argumentow jest po tyle samo, wazne jest ze niektore z nich sa bez znaczenia.

Knight jest slabszy od innych profesji. Knightem mozna w wielu sytuacjach grac rownie dobrze jak innymi profesjami. Tyle.

Rekin Master 05-01-2007 15:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yszowaty (Post 1174027)
Kiedys ucieklem 27 druidem z kopalni kazzo do venore dp.Uciekaleom od 2 knightow 50+ i mnie nie ubili :D

powiedziec ci cos smiesznego?;D
ja moim 67ek-iem przezylem starcie z 101ms i 105ms....sd 300x2....nie bylo ciekawie, jednak byl to swiat usa-rzadza brazole=0pvp ^^ nie potrafili zgrac sie z ue...
tracac 20uh dobieglem do swiatyni<bylo to na poh...przy okazji sobie poexpili bo zabili gs-a,ktorego blokowalem dla kumpla ;D podobno im k-legi wylecialy ;P.
Gdy mnie bil 80palek przed depot to...troszke sie z niego nabijalem
z boltow mi duzo nie robil a te jego 2-3sd na moj 1 uh...
on traci 1k, a ja 185gp ^^
Ale i tak porzucilem knighta,na ktorego stracilem 500h na skillowanie,mam eq warte ponad 1kk...dla maga,ktorym od 28lvl-a bede wbijal 20-25k/h ^^ czyli niewiele gorzej niz knight, ktory stracil tyle czasu na skillowanie,tyle kasy na eq ;) i ma lvl ponad 2x wiekszy ;D
i powiedzcie mi, gdzie tu jest balansacja profesji?;)
Hail MS^^

Piotrek Marycha 06-01-2007 01:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rekin Master (Post 1175068)

bylo samemu go zaatakowac, on by tez sie troszke posmial

d4rqu 06-01-2007 11:36

Taaa... Ty jakbyś go swoim knightem zaatakował to by dopiero śmiech był:-) Puff... Spark.... Puff... Puff... 23 12 2 33 Puff... :) Śmiechu warte

goburu 06-01-2007 12:08

Cytuj:

ja moim 67ek-iem przezylem starcie z 101ms i 105ms....sd 300x2....nie bylo ciekawie, jednak byl to swiat usa-rzadza brazole=0pvp ^^ nie potrafili zgrac sie z ue...
No to musieli byc wyjatkowymi noobami bo ty na 67 lvlu masz 1070 hp a oni walą ue po 462-555 w ludzi. Srednio 508 * 2 = 1016 czyli wystarczyloby zeby ci zjechali najpierw 54 a potem obydwaj z ue i lezysz na ziemi trup nieboszczyk. Jakby chcieli to by zabili cie w 2-4 sekundy.
Cytuj:

Mogl odejsc od ciebie i nawalac z samych bolcow. Na pewno bys zaplacil wiecej bo wtedy nie moglbys go dosiegnac z broni. Poruszacie sie z taka sama predkoscia wiec raczej bys go nie dogonil.

Daewoo1234 14-01-2007 20:32

Knight jest najpotężniejszą jednostką w walce w zwarciu a jeżeli chodzi o odległosć to paladin,druid, sorc:) go rozwalą... SD i po knight:( jednak dobre w knight jest to ze naprawde moze duzoooo udzwigać:) a nie to co pozostałe postacie... Ja gram Druidem 54lvl i jestem zadowolony:):)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:29.