Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Nebula (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=202)
-   -   Przejmujemy Server (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=58306)

Webi 01-09-2006 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xavery (Post 968464)
Pozwolisz ze sie wypowiem tylko do tych zdan, nie obchodzi mnie sytuacja na Nebuli, jak dla mnie to sie mozecie tam nawzajem powybijac. Czyli wg ciebie Polska jest "gówniana" moze zechcialbys rozszerzyc nam to pojecie...co wg ciebie jest gownianego w naszej OJCZYZNIE? Opcja wyjazdu za granice...hmmm...nie widze powodu zeby ludzie tacy jak ty mieli zostac w Polsce, skoro jest taka gowniana...( No bo jak by ktos nie wiedzial to za granica jest poprostu raj, placa krocie za obijanie sie calymi dniami).

Nie mam nic do twojej osoby, ale jako Polaka dotknela mnie twoja wypowiedz...

Ja nie pisalem, ze za granica jest raj, po prostu zarobki sa wieksze. a co w Polsce jest gownianego? Otoz to, znie majac znajomosci badz nie dajac koperty bardzo ciezko jest znalesc prace, nawet wyksztalconym ludziom.
To, zludzie haruja po kilkanasci godizn dziennie, a zarabiaja tyle, ze nie starczy na caly miesiac. W tym momencie, dla mnie jest to kraj bez perspektyw. Uwierz, ze ludzie, przynajmniej ci ktorych znam, nie jade za granice zeby zbijac kokosy. Jada po to by godnie zyc bo niestety Polska nie dala im takich mozliwosci. I mialem na mysli ten aspekt.
Co ejszcz ejs gownianego? Ano to ze powoli zacyzxna sie cenzura, jak w starozytnosci, a partia rzadzaca probuje wprowadzic dyktature:) Jezeli pytasz czemu cenzura, to powiem ze mam na mysli kilka ostatnich afer, jak to np pan z E-ga wysylal kawaly o Kaczynskich i mial wszczete postepowanie rpzeciw niemu. Jeszcze inny przyklad to akcja pewnego portalu internetowego a link do tje akcji to blizejzwyklychludzi.pl
Powiesz, ze malo argumentow, a mi to wystarczy

Xavery 01-09-2006 22:21

Nie mam znajomosci, ani tym bardziej nie jetsem bardzo dobrze wyksztalcony (narazie :P ) ale na prace nie moge narzekac. A co do polityki to nie bede komentowal...bo tu w sumie nie ma czego komentowac, a jak mnie maja pozniej zamknac to lepiej nie ryzykowac :P

Argumenty masz dobre, a ja tylko 1. Ucieczka nie jest dobrym rozwiazaniem.

P.s. Lepiej nie kontynuujmy tej dyskusji bo, jak juz wspomniales to forum nie jest od tego.

Mimo-vader 01-09-2006 22:21

Wybaczcie że przerywam waszą kłótnie o to dlaczego Polska jest gówniana, jaki to Xaemus jest niedojrzały jak na swój wiek i wyzwya wszystkich naokoło itp. Jak chcecie sobie nawzajem powrzucać albo coś udowodnić to przenieście się na priva albo na jakiś komunikator ;). Proponuje żebyście pisali tu tylko o tym, co ma bezpośredni związek z wydarzeniami na Nebuli.

Pepit 01-09-2006 23:24

Hmm co do sytuacji na nebuli ..sam nie opowiedzial bym sie za zadna ze stron OF moim zdaniem osoby z niczym sie nieliczace jak potrafia nawet takiego thiefa jak seykotron do siebie przyjac (na miejscu scythe pozbieralbym all osoby ktore zabito na banshe chocby taka przewaga ludzi czasami pomaga ;) wykorzystalbym poprostu zla reputacje pewnych osob ktore sa w ordo ) a co do scythe niesa lepsi moim zdaniem idioci potrafiacy wołac ze trzeba jebac zydow i nic pozatym .. conajwyzej xaem teraz napisal kilka calych zdan na tym forom o czyms innym

a co do gownianej polski to z wlasnego doswiadczenia wiem ze jesli ktos wie co chce robic w yciu to nawet w polsce dobrze na tym wyjdzie ale pod warunkiem jesli jest dobry w swoim fachu ja np zaraz po studiach znalazlem prace po roku szef niespelnial moich wymagan wiec w ciagu tygodnia znalazlem lepsza oferte zmienilem prace i mam sie dobrze :) ...i to bez zadnych znajomosci lapowek czy czy o czym tam ktos pisal

Oczywiscie moze za granica lepiej placa ale zycie tez jest drorzsze wiec z kasy ktora tam zarobisz bedziesz sie mogl cieszyc chyba dopiero jak wrocisz do polski a to bedzie jednoznaczne z pozuceniem pracy gdzies tam w niegownianym kraju

Bjoern Shu 01-09-2006 23:31

boze niechodzi tutaj o prace itp
poprostu jesli porownac polske do innych krajow mozna smialo stwierdzic ze to jeden wielki syf i nie bardzo mnie to obchodzi co inni sadza poniewaz mam prawo do wlasnej opinii i nie zmienie jej.
btw. Webi nie zmienilem miejsca lokalizacji? tylko podpis lol

Webi 01-09-2006 23:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pepit (Post 968674)
Hmm co do sytuacji na nebuli ..sam nie opowiedzial bym sie za zadna ze stron OF moim zdaniem osoby z niczym sie nieliczace jak potrafia nawet takiego thiefa jak seykotron do siebie przyjac (na miejscu scythe pozbieralbym all osoby ktore zabito na banshe chocby taka przewaga ludzi czasami pomaga ;) wykorzystalbym poprostu zla reputacje pewnych osob ktore sa w ordo ) a co do scythe niesa lepsi moim zdaniem idioci potrafiacy wołac ze trzeba jebac zydow i nic pozatym .. conajwyzej xaem teraz napisal kilka calych zdan na tym forom o czyms innym

a co do gownianej polski to z wlasnego doswiadczenia wiem ze jesli ktos wie co chce robic w yciu to nawet w polsce dobrze na tym wyjdzie ale pod warunkiem jesli jest dobry w swoim fachu ja np zaraz po studiach znalazlem prace po roku szef niespelnial moich wymagan wiec w ciagu tygodnia znalazlem lepsza oferte zmienilem prace i mam sie dobrze :) ...i to bez zadnych znajomosci lapowek czy czy o czym tam ktos pisal

Oczywiscie moze za granica lepiej placa ale zycie tez jest drorzsze wiec z kasy ktora tam zarobisz bedziesz sie mogl cieszyc chyba dopiero jak wrocisz do polski a to bedzie jednoznaczne z pozuceniem pracy gdzies tam w niegownianym kraju

Wiesz z praca sa wyjatki, ale to nie zmienia faktu ze jest baaardzo ciezko ja znales nawet wyksztalconym ludziom. A co do zagranicy, zycie jest drozsze, ale uwierz ze starcza i jeszcze zdazysz sobie odlozyc.

djmtv 02-09-2006 02:40

@gowniana polska

ej nie kurde nie moge
w tej kwesti popieram xeamusa w 100%
tak jak mowilem polacy to malkontenci
zamiast narzekac to byscie sie ogarneli troszke i wzieli sprawy w swoje raczki ^^
podniecacie sie zachodem
a popatrzcie kurwa na wschod od nas (Blugaria, Rumunia) jam wam to nic nie mowi to na Afryke i nie pierdolcie ze w Polsce jest zle bo nie jest. Co oni maja powiedziec ?
zastanowcie sie zanim zaczniecie malkontencic ;)
bo nie macie racji :/

pozdor

Webi 02-09-2006 11:50

Wzialem sprawy w swoje rece, ucze sie. Wiecej nie moge :) chyba ze dojde do Mlodziezy Wszechpolskiej i bede walczyl o lepsza Polske :D:D Wiem, z Polacy marudza, ale Polacy sami wybrali PiS i obecny rzad. Zdarza sie.
A co do marudzenia, uwazam, ze jak narazie Polska to kraj bez przyszlosci, a Ci co pracuja na Wiejskiej jak narazie nie daza do polepszenia naszego bytu, tylko do zdominowania samorzadow lokalnych, takze narazie lepiej nie bedzie.

Co do Maksima, to wez moze kolego nie chwal sie juz swoim intelektem. Zastanawia mnie powod takiej Twojej postawy :) Bo raczej w czasie wojny Polacy byli tak samo pietnowani jak Zydzi,inie rpzez Zydow tylko przez Niemcow.

August 02-09-2006 11:54

@Up.

Po prostu: Zyd to frajer zyd to buc zyje poto by go tłuc!

Dregar 02-09-2006 14:01

@Up

Rasista -.- to powiedz mi chociaz co ci zyd zrobil widziales zyda na oczy O.o
pobil cie? udezyl? zabil ci kogos z rodziny? niee ... wiec o co wam chodzi tylko o to ze troszke inaczej wyglada ... aff nie rozumiem was

Webi 02-09-2006 14:11

mysla, ze sa cool i trendy :)

Bjoern Shu 02-09-2006 16:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xaemus Serigimox (Post 969744)
Ja tam nie jestem antysemitą. Mój dziadek np. był w Auschwitz. Siedział tam jakieś 3 lata. Był umieszczony na pierwszym piętrze po lewej od bramy w wieżyczce strażniczej i obsługiwał CKM....
Całe życie jednak twierdził, że strzelał tylko do rudych.
__
Xaem

ale ty masz poczucie humoru DAMN!

Ola_Petrov 03-09-2006 07:34

ye

Zamiast rozmawiac co sie dzieje na serverz (od tego jest ten temat) To sie klócicie i jedziecie po Xaem~ Ja nic do niego nie mam ale moglibyscie sie uspokoic albo zrobic solo w grze ;)
~
Scythe go to winn !:cup: :cup:

Bjoern Shu 03-09-2006 11:52

"we don't want got owned in open battle"
slowa jednego z memberow scythe, lmao :D
chyba nie bedzie open :(

Webi 03-09-2006 13:26

Czyzby hespios mial bana tutaj? Jak widac nei tylko mi nie podoba sie jego antysemityzm ;p

Brzydal 03-09-2006 13:39

Naiwnosc

Dlaczego wszyscy Polacy twirdza ze Szwedzi to PA, w swojej karierze gralem na wielu serwerach... Nie wazne kto rzadzil, Power Abusing zawsze byl obecny i tego elementu nie dalo sie wyeliminowac. Nawet jesli Polacy przejmuja wladze na serwerze, to z reguly jest tylko gorzej, niz bylo...
Moze w waszym przypadku bedzie inaczej...

Pozdrawiam.

BOtter 03-09-2006 15:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dregar (Post 969530)
@Up

Rasista -.- to powiedz mi chociaz co ci zyd zrobil widziales zyda na oczy O.o
pobil cie? udezyl? zabil ci kogos z rodziny? niee ... wiec o co wam chodzi tylko o to ze troszke inaczej wyglada ... aff nie rozumiem was

Jak już wspomne ( religijnie ) żydzi ukrzyżowali Jezusa Chrystusa, to jednak komuś mogło to się nie spodobać...

@Kamil ty zły chłopcze !! :D

/Botter

Xaemus Serigimox 03-09-2006 15:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BOtter (Post 971626)
Jak już wspomne ( religijnie ) żydzi ukrzyżowali Jezusa Chrystusa, to jednak komuś mogło to się nie spodobać...

@Kamil ty zły chłopcze !! :D

/Botter

Zapomniałeś jednak o tym, że on sam też był żydem. Więc wycieli swojego. Podobnie jak Seykotron - Fajnego Ludka. Coś w tym musi być...
__
Xaem

Xaemus Serigimox 03-09-2006 15:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Webi (Post 971419)
Czyzby hespios mial bana tutaj? Jak widac nei tylko mi nie podoba sie jego antysemityzm ;p

__
Czyżby, Air dostałeś swojego nie kradzionego, nie sharowanego hahahah chara back?

Xaemus Serigimox 03-09-2006 16:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bjoern Shu (Post 971240)
"we don't want got owned in open battle"
slowa jednego z memberow scythe, lmao :D
chyba nie bedzie open :(

;( Mi wiewiórki doniosły, że Bartosz siedzi na LAN z Wicka i Koqu. Taki mini LAN po polsku. Bartosz operuje strzałkami, Koqu wciska hotkeye a Wicka bawi się złotą myszką Bartka.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:03.