![]() |
Przy instalacji Windowsa wywala błąd, że nie można skopiować pliki "Driver.cab". Windows oryginał nowy, komputer dopiero co kupiony. Wyczytałem, że to może być wina pamięci, ale czy 4 GB DRR2 w nowym komputerze mogą być winą tej awarii? oO
|
A jaki system operacyjny? XP obsługuje tylko 3 GB
|
Cytuj:
to nie wina pamieci , sam mam 4gb ramu i tez mam oryginalnego win xp home i nie mam zadnych bledow, komp smiga tyko ze zamiast 4gb widzi 3,25gb ramu, a vista 64 bitowa wciaz droga :< |
Często przy uszkodzonych pamięciach windows nie może odczytywać plików *cab. Więc jest możliwe, że masz uszkodzoną kostkę. Zakładam, ze masz 2x 2GB, więc spróbuj zainstalować system tylko z jedną kostką.
|
Właśnie taki mam zamiar :) Spróbuję, jak nie to zobaczymy co dalej :)
|
|
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=189952
mógłby ktos odwiedzic ten temat? zakladalem nowy, poniewaz chce abyscie podeszli do mojego problem indywidualnie, a nie zeby ktos inny pisal bo nie dostaje odpowiedzi ;s sorry za brak ort ale laptop jest zjechany! : ( |
Cytuj:
@down Konto Administratora nie jest na komputerze? Szkoda. |
Problem z komputerem? Napisz, tutaj.
Jak sam temat wskazuje dotyczy on problemów z komputerem a nie z zalogowaniem się na konto admina ;>
ps. Morze ci ktoś odebrał admina i dlatego mas zkonto z ograniczeniami? |
Firefox mi wariuje... Albo to nie Lisek. Ogólnie problem jest taki: Ostatnio wszystkie napisy na stronach, np. wp.pl były pogrubione. Potem nagle minęło tak samo z siebie, tak jak się pojawiło. Teraz to samo tylko wszystko jest pochylone... Wtf? ^^
|
Taki głupi problem mam: ni stąd ni zowąd zniknęły mi ikony na pulpicie. Wszystkie. Część odzyskałem odświeżając przez "zmień ikonę" (gry) ale systemowych albo własnych nie mogę. Jakieś rady?
|
Spróbuj wyczyścić cache ikon. Wiele programów oferuje taką funkcję, ale niestety żadna konkretna nazwa nie przychodzi mi teraz do głowy. ;p
Ewentualnie możesz spróbować ręcznie: C:\Documents and Settings\(twoja nazwa profilu)\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\IconCache.db Z tego co pamiętam plik jest ukryty. Usuń go. |
Cytuj:
2. Naciśnij 2 przyciskiem na pulpit Rozmiesc ikony pulpitu > pokaz ikony pulptu (szczerze mówiąc nie jestem pewny czy wiem o co ci dokładnie chodzi :P) |
Chodzi mi o to, że ikony mi się zmieniły na takie, które pojawiają się na plikach, których formatu żadem program nie obsługuje. Zresztą macie skrina:
http://img297.imageshack.us/img297/1341/omfgxu4.png Czasem pomaga jak wejdę w "zmień ikonę" i odświeżę (tylko gry), o dziwo jak w grach zmienię nazwę to ikona wraca do oryginału, jak wpiszę znów taką samą to zaś mam to coś. Szukam teraz jakiegoś programu, jak Rothes mówił. |
Cytuj:
|
Tak jak Ryba napisał, powinieneś od razu w ten sposób opisać problem, bo rzeczywiście musiałem się domyślać co rozumiesz poprzez znikanie ikon. ;)
Są dwie metody uporania się z tym problemem: 1. Tak jak napisałem wcześniej, ręcznie usuwasz ten plik (100% bezpieczne, plik za chwilę zostanie stworzony na nowo przez system), a następnie wchodzisz pulpit -> ppm -> właściwości i zmieniasz głębię kolorów na jakąś dowolną, a po chwili z powrotem na tę, która była poprzednio. 2. W tych "różnych" programach, opcja rebuild icons/clear icons cache lub coś w ten deseń. Nawet przypomniałem sobie jedną nazwę takiego programu: TweakUI. :) Jeśli nie zadziała (nie wiem czemu miałoby nie zadziałać, ale tak dla pewności), spróbuj otworzyć dowolny folder, wybierz narzędzia -> opcje folderów -> typy plików i zobacz czy odpowiednia zmiana w tym miejscu przynosi jakieś rezultaty. |
witam. mam duzy problem , gdy wlaczam tibie wyskakuje mi taki blad :
"system windows nie moze uzyskac dostepu do okreslonego urzadzenia, sciezki lub pliku. mozesz nie miec odpowiednich uprawnien, aby uzyskac dostep do elementu" prosze o pomoc :( |
Cytuj:
|
Zrobiłem tak: google -> oczyszczanie cache ikon -> pierwszy link -> download
Wypakowałem, kliknąłem ikonę programu, naprawiło się samo. Tadam. Dzięki. |
Cytuj:
jesli mozesz powiedz to troche jasniej :) |
http://img364.imageshack.us/img364/5164/addlq6.jpg
http://img364.imageshack.us/img364/5...31e8176872.jpg Za każdym razem, kiedy włączam komputer. Co to jest ? :confused: |
Może za mało miejsca na partycji systemowej? Jak najedziesz myszką na ten znaczek to nie wyświetla sie żaden napis?
|
C ma 154 GB ogólnie, a wolnych na 6,5. Nic się nie wyświetla.
|
Stawiałbym na brakujące biblioteki wymagane przez jeden z uruchamianych przy starcie programów. Nie mam pojęcia jaki dokładnie i do czego te biblioteki, bo google zwraca 0 wyników, więc z całą pewnością są to jakieś własne biblioteki tego programu.
Pomyśl co ostatnio instalowałeś, albo wyinstalowałeś. A najlepiej start -> uruchom -> msconfig: 1. Zakładka Uruchamianie i sprawdź, czy znasz wszystkie programy z listy (w razie wątpliwości google), niepotrzebne odznacz. Sprawdź po reboocie czy komunikaty nadal się pojawiają. 2. W tym samym miejscu zakładka Usługi, zaznacz "Ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft" i analogicznie wywal niepotrzebne/nieznane (po konsultacji z google). |
Ostatnio kasowałem tylko Sudeki.
A to coś zaczęło pojawiać się od momentu, w którym powywalałem trojany. |
Takie informacje się od razu podaje. To jest pozostałość po którymś z nich... hijackthis i albo sam przeanalizuj log przy pomocy www.hijackthis.de albo wklej na któreś z for, pełno ich w necie.
|
Mój problem tkwi natomiast w tym, że wiele ikonek na pulpicie jest pozakrywana przez czarne kwadraciki ; S. Dodam, że mam Viste, ale planuję zamienić na Win~ Xp. Obrazek iknoki wkleję, kiedy wrócę do domku ; P.
@ down nie, za chwilke wypróbuję ; P |
Cytuj:
@up To instaluj ; ). |
Otoz mam dziwny problem z moim laptopem. Najpierw opisze sprzet a potem co i jak, a wiec tak laptop to Acer Aspire 9140Z procesor dual-core 1,86 GHz, 533 MHZ FSB, 1GB DDR2 667 MHz greafika GeForce Go 7300 256MB, reszta chyba niepotrzebna.
Problem jest taki: zainstalowalem sobie aidia everest, wlaczam sobie tibie i pokazuje mi program everest ze uzycie procesora rdzen nr.2) 80%~~ i jak wlaczam powiedzy jakis film czy cos innego robie na komputerze to pierwszy rdzen procesora jest calkowicie martwy i tylko drugi uzywa.Nawet jak jest na 100% i dalej wlaczam inne programy to procesora pierwszego rdzenia nawet nietknie;/ Jezeli wie ktos co jest z tym nie tak to prosze o pomoc i z gory dziekuje. |
@erranero
Wlacz komputer po czym wyloguj sie. Wcisnij dwa razy alt+ctrl+delete i zamiast loginu wpisz poprawnie Administator(konto awaryjne) po czym BEZ HASŁA wcisnij eter z poziomu konta Administator odpal gierke |
Ok ja mam takie pytanie:
Jest ono dosc glupie, ale ja sie na tym nieznam... Jak mozna wyczyscic dysk, w sesie by zostaly tylko takie programy, jakie byly przy kupnie PCta... Bo przez 2 lata nazbieralo mi sie troche smieci na kompie, i teraz pytam czy da sie to jakos wszystko wyczyscic by bylo jak przy kupnie komputera.. @DOWN Niemam na mysli defragmentacji, a wyczyszczenia dysku ze wszystkich smieci jakie mam. Ale dziekuje za pomoc .) |
start>programy>akcesoria>narzedzia systemowe>defragmentator dysku
|
Raczej tylko ręcznie. Dodaj/Usuń, przegląd Program Files i czystka z użyciem EasyCleanera czy Ccleanera lub podobnych. (pomijając formatkę i reinstalację;p)
|
Jak wyłączyć Karte dźwiękową (Od razu wmontowana na płycie głównej) w biosie ?
Pytam bo chce zrobić mały test, czy to karta dźwiękowa stwarza problemy z kompem. |
A ja mam pytanie do użytkowników ''Laptopów'' tzn:
Jak wrzucam Płytke DVD to niezawsze mi ją czyta ,tak jakby w ogole jej nie było , musze nie raz kilka razy wyciągnąć i włorzyć i dopiero zaskoczy ale to nie zawsze niekiedy w ogole niechce zaskoczyć , a jak wciepne zwykłą CD to bez problemów ... hmm czy to wina DVD-Rom'u czy poprostu laptopy tak mają . Kumpel stwierdził ,ze to tak w all Laptopach sie dzieje ... a jak u was? ;) |
@loonyxd
U mnie w BIOSie nie ma chyba takiej funkcji. Nie oznacza to, że u Ciebie też nie, ale ciężko mi to powiedzieć. Najlepiej zrobisz przeglądając opis BIOSu w instrukcji twojej płyty głównej. Tam może coś znajdziesz; ale powtórzę, nie wiem czy w ogóle taka funkcja może istnieć. Ale z drugiej strony u mojej siostry też komp się wieszał przy rzeczach wymagających dźwięku, ale to wyjęcie jednej kości RAMu(dwie nie chciały współpracować) pomogło. Może tego spróbuj? @Hanndo90 Hmm, nie wydaje mi się żeby ten problem dotyczył wszystkich laptopów. ;d A próbowałeś różnych płytek czy jednej, tej samej? Zakładam że jednak różnych, więc chyba nie jestem w stanie pomóc. Może napisz do pomocy technicznej, pójdź do serwisu, jeśli masz możliwość wypróbuj inny napęd. |
Problem
Cze,od jakiegos czasu gdy gram w Cs'a lub Tibie to wylacza mi sie komputer co moge z tym zrobic albo jaka sie przyczyna
|
Mam pytanie trochę mniej związane z problemami. Dałoby się ustawić w XP Home aby konto było ukryte, tak jak konto Administratora w XP Pro? Tzn. nie byłoby widoczne w oknie logowania, a żeby się na nie zalogować trzeba by było użyć CtrlAltDel i tam wejść? Da się coś takiego?
|
Mam problem z monitorem, albo komputerem.Od pewnego czasu czasem jak kliknę jakiś link,zdjęcie czy coś takiego to monitor jakby się wyłącza na sekundę, ale lampka ciągle jest zielona,Od czasu do czasu też to jakiś kwadracik wystąpi na chwilę to jakaś kreska itp.Raz z kursora jakiś kwadracik się zrobił.Problem dość błachy, ale trochę irytuje.Jakby to się przydało to mam monitor LCD.
|
Widzę, że więcej tu pytań, niż odpowiedzi, no ale...
Otóż od dwóch dni nie mogę uruchomić jednej witryny. Wszystkie inne mi działają, tylko nie www.footstar.org. Nic nie instalowałem, nic nie wywalałem. Nie działa na zadnej dostępnej mi przeglądarce - FrajerFox, Opera i... IE. Standardowe 'Nie można odnaleźć serwera'. Oczywiście wszystkim innym działa. Hleb! |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:52. |