Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Gry - temat ogólny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=218504)

Noradin 20-03-2010 19:21

Doradźcie mi jakie tytuły kupić ;p
Grałem w:
Uncharted - Drake's Fortune
Ratchet and Clank - Tools of Destruction
Chcę coś w klimatach Uncharted i systemie ulepszeń itp. jak w Ratchecie.
Mam zamiar kupić:
Ratchet and Clank - A Crack in Time
Uncharted 2 - Among Thieves (chyba tak się to piszę)
Żadnych wyścigówek xD Noradin nie lubić ;[
Aha i jeszcze jedno. Grał ktoś w Assassin's Creed 2? Jeśli tak to mam parę pytań:
1.Czy warto kupować takowego na PC czy lepiej na PS3?
2.Czy jest wersja polska na PS3?
3.Czy opłaca się grać bez łatek?
4.Z filmików widziałem że zdobywa się jakieś monety. Czy są one wymagane do przejścia gry na 100%?
5.Czy jest tu Challenge Mode? (trudniejsze potworki,więcej kasy za questy i rozwalanie ludzi,jakieś nowe bronie czy coś)

Rybzor 20-03-2010 19:38

Co za koleś

Nie rozumiem pytania. To jest w dalszym ciągu ta sama gra.
Sprawdź sobie na stronie sklepu.
W AC2 nie ma łatek.
4.Z filmików widziałem że zdobywa się jakieś monety. Czy są one wymagane do przejścia gry na 100%?
Nie wiem o jakie monety chodzi.
5.Czy jest tu Challenge Mode? (trudniejsze potworki,więcej kasy za questy i rozwalanie ludzi,jakieś nowe bronie czy coś)
Tak tak, w AC2 są potworki i wilkołaki.

Chyba gry pomyliłeś, kolego. Polecam powrót do tibii.

Noradin 20-03-2010 21:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2744302)
Co za koleś

Nie rozumiem pytania. To jest w dalszym ciągu ta sama gra.
Chodzi mi o różnicę w sterowaniu,gdzie się bardziej tnie,itp.
Sprawdź sobie na stronie sklepu.
Ok. Już sprawdziłem
W AC2 nie ma łatek.
Nie wiedziałem (w ogóle mało wiem xD)
Nie wiem o jakie monety chodzi.
O monety do zbroi Altaira,są one wymagane do przejścia gry na 100%.
Tak tak, w AC2 są potworki i wilkołaki.
Omg,chyba wiesz o co mi chodziło -,-
Chyba gry pomyliłeś, kolego. Polecam powrót do tibii.

Szczupaku wredny ;d

Wylansowany 21-03-2010 08:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2744125)
Gry akcji mają to do siebie, że są idiotycznie proste :P

Ale co rozumiesz pod pojęciem: "gra akcji". Bo moje widzi-misie do gier akcji zalicza także np. GTA, a nie powiedziałbym, żeby ta gra była idiotycznie prosta...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Noradin (Post 2744348)
Szczupaku wredny ;d

O co chodzi? Ryba bardzo dobrze odpowiedział na Twoje pytania. (których ja sam zresztą nie rozumiem...)

Rybzor 21-03-2010 10:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany (Post 2744431)
Ale co rozumiesz pod pojęciem: "gra akcji". Bo moje widzi-misie do gier akcji zalicza także np. GTA, a nie powiedziałbym, żeby ta gra była idiotycznie prosta...

Dla mnie gra akcji to gra głównie z widoku TPP, gdzie jest intensywny przebieg rozgrywki itp. Wszystko się dzieje dynamicznie, a rozgrywka skupiona jest na refleksie gracza, mniej na logicznym myśleniu. Oczywiście z określaniem gatunku gier od zawsze był problem. Głównie dlatego, że teraz coraz trudniej znaleźć taką, która była by tylko jednego gatunku (takie czasy:P). Tak też np. AC2 określa się grą action-adventure/sandbox itp.

Gelt 21-03-2010 14:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Noradin (Post 2744300)
Doradźcie mi jakie tytuły kupić ;p
Grałem w:
Uncharted - Drake's Fortune
Ratchet and Clank - Tools of Destruction
Chcę coś w klimatach Uncharted i systemie ulepszeń itp. jak w Ratchecie.
Mam zamiar kupić:
Ratchet and Clank - A Crack in Time
Uncharted 2 - Among Thieves (chyba tak się to piszę)
Żadnych wyścigówek xD Noradin nie lubić ;[

Batman: Arkham Asylum, Prototype i.. InFamous!

Jak lubisz rozwałki to Devil May Cry 4, Prince of Persia: Prodigy, Dante's Inferno, Bayonetta.

Pan i Wladca 21-03-2010 14:24

Batman szybko się nudzi, doszedłem do 30 paru % i odechciało mi się grać.

Gelt 21-03-2010 22:40

Zalezy jak kto gra. Ja się zazwyczaj wczuwam w klimat gry, słucham dialogów, bawie w szukanie smaczków.

Rybzor 21-03-2010 23:26

A ten, ma ktoś tutaj dostęp do Starcraft 2 Beta? ;)

Lord Dreathan 22-03-2010 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2744694)
A ten, ma ktoś tutaj dostęp do Starcraft 2 Beta? ;)

Mialem wlasnie dylemat. Czy odkopac temat z SC2 czy tutaj sie spytac :P Oczywiscie chyba nie musze mowic, ze jak ktos dostal extra klucz, to nim nie pogardze:)
Nie wszyscy wiedza, wiec powiem to. Jesli dostalisce inva do bety, to blizz nie wysle wam zadnej informacji na maila ( musicie sprawdzic sami swoje konto bnet, czy jest tak opakowanie od sc2) Blizz wysyla na maila tylko powiadomienie, ze sie dostala extra klucz do rozdania dla kolegi/znajomego.

Rybzor 22-03-2010 15:29

No ja dostałem niedawno i chętnie bym z kimś pograł stąd :P

A tak dla wiadomości, na starcraft2.net.pl i terran.pl są konkursy, gdzie w jednym jest aż 8 kluczy, a w drugim 3, ale tam będzie znacznie mniej zgłoszeń. Sam nawet wysłałem małą pracę, może będę miał dodatkowego keja :P

Maldoryz 24-03-2010 16:56

baaardzo prosze o szybka odpowiedz:
nie wiem na jak dlugo, ale jest -50% na l4d2. Baaardzo chcialbym ta gre miec, ale w sumie nie potrzebne mi jest zadne pudelko (do tego wysylane od valve... a troche to daleko) tylko sam klucz. Jest mozliwosc kupna samego klucza na steamia? Bo taki klucz -50% to by byly smieszne pieniadze! :D

@down
oops, moj blad :P.

Rybzor 24-03-2010 17:16

Lol, a czy na steamie przypadkiem nie sprzedają właśnie samych kluczy? W sumie tylko raz kupowałem tam grę i dostałem ją w formie elektronicznej.

Cytuj:

Wszystkie produkty w Steam dostarczane są w postaci cyfrowej
Wystarczyło kliknąć "do koszyka" o.0

Avios 31-03-2010 00:06

Ja key'a do SC II dostałem od kumpla, co dostał go żeby kolegę zaprosić, a swojego dostał za SC I ;d
Co do gry:
Zergowie rządzą!
Thor ssie...
Proty za dobre.

Lord Dreathan 31-03-2010 00:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avios (Post 2747109)
Ja key'a do SC II dostałem od kumpla, co dostał go żeby kolegę

Nie mow tego przy mnie, bo mnie krew zalewa :(

Rybzor 31-03-2010 06:55

Avios zapodaj dane, to pogramy kiedyś : P (nie jestem jakoś ultra dobry ;f)

Btw wrzuciłem fpvoda, jak ktoś chce obejrzeć, zapraszam! :P
http://www.youtube.com/watch?v=Tjf8yBoteNM

Dupca 01-04-2010 08:52

Ejo ejo, mam problem z wiedźminem. Mam edycję rozszerzoną. Kiedyś już ją instalowałem, pograłem i odinstalowałem. Teraz chciałem znowu ją zainstalować, dochodzi do momentu w którym mam włożyć płytę z materiałami dodatkowymi. Wkładam płytkę i... NIC. Jakby komputer nie reagował że jest płyta już w napędzie. Pewnie to jakiś badziewny problem ale nie mogę sobie z nim poradzić. Jakbyś ktoś wiedział jak go rozwiązać to prosiłbym o pomoc. Z góry dzięki.

Edit.
Dobra już go rozwiązałem, mój błąd :P

Edit.2
Witam ponownie, przy włączaniu wiedźmina wyskakuje mi taki błąd

[IMG]http://i374.photobucket.com/albums/o.../wiedminbd.jpg[/IMG]

Wie ktoś może o co chodzi?

Rybzor 02-04-2010 00:07

O kurczę ludziska, zainstalowałem sobie Just Cause 2. Jeżeli nudziło wam się kiedyś GTA i biegaliście sobie po mieście rozwalając wszystko, to tu macie to samo, tylko 100x fajniejsze, a co najważniejsze przez cały czas podczas scenariusza. Realizmu tu zero, ale pod względem funu i grywalności miazga.

Swoją drogą, przeszedłem sobie dzisiaj Mirrors Edge w 1:40h :P

Shanhaevel 02-04-2010 11:29

A mi save z Civ 4 poszedł się paść, bo dostałem Memory Allocation Failure. Gram Na Rise of Mankind 2.9 i A New Dawn 1.90. Tragedia. : <

Yuri_Hyuga 02-04-2010 12:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2747770)
Swoją drogą, przeszedłem sobie dzisiaj Mirrors Edge w 1:40h :P

Muszę cię przebić. Ostatnio przeszedłem w jakieś 3-4h na najtrudniejszym. Cholercia : (

Rybzor 04-04-2010 09:30

http://www.youtube.com/watch?v=9nojqd15HLE

Graliście kiedyś w bardziej efektowną grę? : D

Maldoryz 04-04-2010 09:34

najlepszy to jest chyba ten spadochron xD

@down
zaraz cie ryba pocisnie, ze takie karty nie istnieja.

Necromantor 04-04-2010 15:59

Moze nie ten temat ale halp , potrzebuje taniej karty co pociagnie wlasnie tego Justa lub moze nawet GTA 4, jakies pomysly? Co do ceny to max 200zl.

Parafeks 04-04-2010 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maldoryz (Post 2748401)
najlepszy to jest chyba ten spadochron xD

@down
zaraz cie ryba pocisnie, ze takie karty nie istnieja.

On już sobie to układa w myślach, jakby tu go pocisnąć .

Rybzor 04-04-2010 22:19

A właśnie że nie, bo zastanawiając się doszedłem do wniosku, że istnieją. Sprawdziłem radeona 3650, którego mam w laptopie, a na którym odpalałem GTA IV i okazało się, że jest w cenie koło 220zł. Nie proponowałem mu jednak żadnej karty, bo przecież nie mam pewności, że inne nie są w podobnej cenie, a są wydajniejsze (radeon 2900 np). Przecież nie mogę mu powiedzieć która karta za 200 zł będzie najlepsza, skoro odpalałem te gry tylko na dwóch, z czego druga duża droższa : P. Musiałby sobie poszukać testów kart graficznych i wybrać tą najlepszą w cenie jaka go interesuje. Przecież nie będę tego robił za niego :P

A o tym, że jak dopłaci stówkę może mieć GTX 9800 to nie wspominam : P

Erverse 04-04-2010 23:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2748400)
http://www.youtube.com/watch?v=9nojqd15HLE

Graliście kiedyś w bardziej efektowną grę? : D

Imo skakanie z jakichś 50 metrów na ziemię bez utraty hp jest odwrotnie proporcjonalne do realistyczności ^^

Yuri_Hyuga 05-04-2010 00:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2748600)
Imo skakanie z jakichś 50 metrów na ziemię bez utraty hp jest odwrotnie proporcjonalne do realistyczności ^^

Wypadałoby jeszcze dodać, że prawdziwym realizmem byłby brak hp.

Jeszcze dzisiaj powinienem mieć tą grę. Pirata. Zobaczymy, czy da radę :D

Rybzor 05-04-2010 01:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2748600)

W tej grze takie coś jak realizm nie istnieje. I to jest największa zaleta tego tytułu :P

Zokar 05-04-2010 19:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2748628)
W tej grze takie coś jak realizm nie istnieje. I to jest największa zaleta tego tytułu :P

Gra bez Realizmu to nie zaleta tylko wada, bo są debile którzy myślą że można naprawdę tak zrobić i co? Śmierć! Ot co!

Dobra Dawno mnie nie było na forum, ale aktywności do gier itp. miałem dużo!

~Zakupiłem Spore, tak gra bardzo stara, <rok 2008?> ale za to bardzo fajnie się gra, no i zaczynam publikację moich dzieł w najbliższym czasie xD
~Modern Warfare 2: Stimulus Package, Zakupione, kosztowało o £2,00 więcej niż Map Pack do MW1 czy CoD: WaW, ogółem zarys nowych map mi się podoba, a stare mapy <Carsh & Overgrown> ten sam layout, i ten sam spawn system. Dobry zakup XD
~Zakończyłem Trylogię Gothica, trochę to zajęło, ale skończona <bez cheatów>
~Odpadł mi klawisz "9" na górze klawiatury.
~Zakupione, Water Warfare, gra kiczowato dobra jak na Wii, ale grafiki rozpixelowane. Ogółem Grywalna.
~Odpaliłem zakupioną Forze III, gra super, realistyczna, i Rewind jest zbytnio prze zemnie używany...
~No i zaliczyłem 3 Full Comba w Band Hero na gitarze!

Teraz czekam na Fable 3, i w najbliższym czasie mam zamiar zakupić Blaze Blue: Calamity Trigger.

Juzefek 05-04-2010 19:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zokar (Post 2748816)
Gra bez Realizmu to nie zaleta tylko wada, bo są debile którzy myślą że można naprawdę tak zrobić i co? Śmierć! Ot co!

Jakoś nie chciałoby mi się grać np. w DMC4 gdyby był realistyczny xD

Rybzor 05-04-2010 22:40

Cytuj:

Haha, jaki news.

Spore? Szybko się nudzi...
Forza rox.
Stimulus Package za drogi, jak na takie coś ;f

Zokar 05-04-2010 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2748827)
Jakoś nie chciałoby mi się grać np. w DMC4 gdyby był realistyczny xD

No ale DMC4 z tego co wiem jest w świecie Fantasy, a Just Cause 2 znajduje się na ziemi <chyba, jak błąd to skreślić>

@Ryba
Każdy news musi być xD

MiXer 06-04-2010 13:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zokar (Post 2748816)

Dobra Dawno mnie nie było na forum, ale aktywności do gier itp. miałem dużo!

~Zakupiłem Spore, tak gra bardzo stara, <rok 2008?> ale za to bardzo fajnie się gra, no i zaczynam publikację moich dzieł w najbliższym czasie xD
~Modern Warfare 2: Stimulus Package, Zakupione, kosztowało o £2,00 więcej niż Map Pack do MW1 czy CoD: WaW, ogółem zarys nowych map mi się podoba, a stare mapy <Carsh & Overgrown> ten sam layout, i ten sam spawn system. Dobry zakup XD
~Zakończyłem Trylogię Gothica, trochę to zajęło, ale skończona <bez cheatów>
~Zakupione, Water Warfare, gra kiczowato dobra jak na Wii, ale grafiki rozpixelowane. Ogółem Grywalna.
~Odpaliłem zakupioną Forze III, gra super, realistyczna, i Rewind jest zbytnio prze zemnie używany...
~No i zaliczyłem 3 Full Comba w Band Hero na gitarze!

Teraz czekam na Fable 3, i w najbliższym czasie mam zamiar zakupić Blaze Blue: Calamity Trigger.

I w ile czasu to wszystko ?

Maldoryz 09-04-2010 21:19

matko, piec podejsc do ostatniego "rooma" w dead center (l4d2). Czy te tanki spawnujace sie co ~3 minuty to jest bug? Rekord na serwerze to... 7 0_o...

@down
w jedynki przyjemnosci grac nie mialem, ale chyba brakowaloby mi tych sieczek z pila mechaniczna czy toporkiem <3.

Gelt 10-04-2010 00:54

Ja tam wole stare(?) dobre L4D: D A jeszcze dorzuć serwer z ruskimi... Przegrywasz z wieeeelkim uśmiechem na ustach: D

Zokar 13-04-2010 19:38

Maj Gat, Maj Gat, O maj Gat!
Stało się ! Ogłosili Gears of War 3, dzisiaj odpalam sobie x boxa a tam co? Teaser Trailer
Link: http://www.youtube.com/watch?v=zUDNWdC9lBY
Teraz trza czekać cały rok aby sobie zagrać ;p

Lord Dreathan 13-04-2010 20:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zokar (Post 2751511)
Maj Gat, Maj Gat, O maj Gat!
Stało się ! Ogłosili Gears of War 3, dzisiaj odpalam sobie x boxa a tam co? Teaser Trailer
Link: http://www.youtube.com/watch?v=zUDNWdC9lBY
Teraz trza czekać cały rok aby sobie zagrać ;p

Ogolnie to juz tydzien temu bylo wiadome:)

Maldoryz 13-04-2010 21:45

Przepraszam za taki maly spamik, ale nie jakos nie wiedzialem w jakim temat to wsadzic.
Na pewno sporo uzytkownikow bralo juz udzial w jakichs sesjach RPG, graja w jakies Arkadie itp. Chodzi mi o jedna rzecz - GDZIE SIE MOGE TEGO NAUCZYC? Chodzi mi o ogolne zasady, o poznanie strony praktycznej i "technicznej"... No bo jakos tak nie moge nic znalezc, a baaaaaardzo lubie wczuwac sie w klimaty fantasy :).

Pan i Wladca 13-04-2010 22:27

Polećta jakąś wciągające giere (nie dotyczy: strzelanki typu COD, MOH; strategie typu Warcraft [ typu Medievala turowe mogą być], turowe typu HoMaM[Hereoes~]) resztę zdzierżę.

damn, Warcraft nie WOW :>

Lord Dreathan 13-04-2010 23:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2751570)
Polećta jakąś wciągające giere (nie dotyczy: strzelanki typu COD, MOH; strategie typu WOW[ typu Medievala turowe mogą być], turowe typu HoMaM[Hereoes~]) resztę zdzierżę.

Strategia WoW?;p
Co do wciagajacych gier.
-planescape torment
-Legacy of Kain - Soul reaver
-Wolfenstein: Enemy Territory :D
Narazie tylko to mi przychodzi do glowy:P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:37.