Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Galana (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=183)
-   -   Wydarzenia z Galany (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=80742)

Rzewnis 06-09-2006 11:02

@Catrishia Tak własnie grało się w CoO przez ostatni rok (łącznie z dużą częścią tych wakacji), aż do momentu kiedy Twoja gildia zabiła kilku naszych za free. Skończyło się to tak że część ludzi weszła w wojne, a reszta praktycznie straciła ochotę do gry. To przykre że tęsknisz za rodzajem gry, który sam zabierasz innym ...

Catrishia 06-09-2006 11:09

to przeczytaj pare stron wczesniej, to nie moja gildia i nie ja zabieram to za czym tesknie, a tak pozatym czy catrishia zabijala za free? ;)

Rzewnis 06-09-2006 11:21

To czy robisz to osobiscie, czy wspierasz siły które to robią nie ma dla mnie większego znaczenia. Nie mam zamiaru tutaj nikogo o nic takze oskarzac, ani wszczynac kłutni. W sumie wogole nie mam zamiaru sie tutaj wypowiadac. Poprostu z zalem stwierdzam co robi HWL. Przez ta wojne, najstarsza gildia na serwerze sie prawie rozpadla ...

Catrishia 06-09-2006 11:22

pytalem o to dlatego bo myslalem ze zrozumiesz, ale zeby nie trzymac cie w niepewnosci to ci napisze prosto z mostu - nie gram juz catrishia od ponad 4 miesiecy ;) dlatego mowilem ze to nie ja i nie moja gildia

tez nie mam zamiaru sie klucic ;)

mozna mnie teraz spotkac pod nickiem Starin (rzadko ale mozna)

pawlon 06-09-2006 13:35

ehh nie przesadzajcie z tym leaderem, ja osobiscie sie nie czuje jakims super leaderem, akurat ja prowadzilem bo ktos to musial robic. na pewno jakbym tam byl nie pozwolilbym sie porozdzielac itp

ktos napisal ze konda nas nei slucha bo mamy beznadziejna taktyke, ehh jakos do tej bitwy nikt na zadnej akcji nei padl i lapalismy fragi, jedyne zgony u ans to ludzie ktorzy cwaniakowali, mysleli ze sa mistrzami, i wpadali na jakis samowolkach lapiac pz locki.

Catri@ poczatkowe czasy kilithyi Corentiros to byl moj najlepszy czas na tym serwerze, mialem pare wlasnych gildii potem, staralem sie dobierac ludzi sensownie, ale co z tego? nigdy juz nie udalo mi sie odbuddowac takiej atmosfery i lojalnosci w gildii. nie wiem jak Ty ale ja wtedy bylem gotow bic sie za kazdego z nas do upadlego, nawet za ralesha ktorego jakby nie bylo strasznie nie trawilem. co do obecniej sytuacji, czy Ty myslisz ze my naprawde chccemy rzazdic tym serwerem? zjednoczylismy sie z konda i staryym dominion, bo to zwieksza nasze szanse(jakby tylko jeszzce wspolpracowal...ehh), po ewentualnej wygranej sami odejdziemy do swoich gildii i bezdiemy sobie grac dalej jak gralsimy, o ile w ogole ktos z nas bezdie wtedy jeszcze gral. a poza tym po co spekulowac? do wygranej droga coraz dluzsza...;)

dog@ oczywiscie moge nie miec racji, sa moje wersje, Twoje, i innych, gdzie lezy prawda? pewnie gdzies posrodku, nie bede przerabial tego na tym forum bo to bez sensu, tylko Ty wiesz co naprawde sie stalo, ale to wcale nie znaczy ze to co glosno mowisz jest z tym zgodne.

Rzewnis 06-09-2006 13:40

@Catrishia W takim razie musze przeprosic za agresywny ton mojej wypowiedzi i zwrocic honor.

Xulorin 06-09-2006 14:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wapivos (Post 975699)
@Xulorin and Lord Hybrid
Ujmijmy to tak... Dwarfhood bedzie mial malespotkanie;) Nawet Legend of Ogg sie zapowiedzial:P Every1 is invited ^^ W razie zainteresowania pisac do mnie ingame ;)

Troche daleko jak dla mnie :p A już myślałem że mówicie o Summer Coke Festival i o Jay'u-Z ;).

Catrishia 06-09-2006 15:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rzewnis (Post 975980)
@Catrishia W takim razie musze przeprosic za agresywny ton mojej wypowiedzi i zwrocic honor.

spoko loko ;)

@pawlon
jasne ze pamietam core za czasow kili, mari, sugusita i inncyh, nie bede juz wspominal bo dlugo by pisac, to byly najlepsze czasy, wtedy kazdy za kazdym by sie wstawil, gildia naprawde zyla i dzialo sie duzo ciekaweych rzeczy, a nawet jak nie bylo co robic to guild chat nie ucichal i byla zawsze zwala, ehhh stare czasy...

Celmir 06-09-2006 15:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vienek (Post 974616)
No narzekaja, no ale to wojna nie obowiązują żadne zasady :D

co do _piterosa_ czy jak mu tam, jeśli już po kimś jedziesz to rodziny się nie tyka to tyle co do tego

Skopo może następną bitwe wygrają kto wie ;) no ale jak sie w pierwszej przegrywa do 13:1 to nie wróży to dobrze

To byla ironia z mojej strony:P Ja i tak wiem, ze oni tej wojny nie wygraja:P
Jakby mieli wygrac to juz dawno by wygrali i nie dostawali by tak po dupie:D

Celmir 06-09-2006 15:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qreew (Post 975013)
A co mial Krupnik napisac? Chlopaki to koniec, poddajemy sie? Nie jestem pewny ale Ty chyba tez byles w Dominion... i zapewne sie splaciles :)
Nikt z PN sie nie splaci i bedziemy walczyc, badz czekac az cos znaczacego sie wydarzy ( konflikt Hwl z kolejna gildia).
A co do bitwy, to byla nasza pierwsza walka, wiec nie oczekujcie zbyt wiele. Czlowiek uczy sie na bledach ;)

Odszedlem od nich poniewaz jak mozna byc z kims takim w guild??:P
Po 1 akcji zwatpilem....Byla sytuacja taka gdzie od nas bylo 6 i ja z Ravertonem naparzalismy Sir Impa, ich sie zrobilo nagle 8 i od nas wszyscy wskoczyli do dp i nikt nie pomogl oprucz Demiego, ktory mnie uhal....A reszta siedziala sobie w dp i kisila ogorka zamiast wyjsc i pomoc.:cup:

Qreew 06-09-2006 15:59

@Catri
My walczymy z konda poniewaz to zdecydowanie zwieksza nasze szanse na wygrana. Nie mam zamiaru z nimi byc w gildi po wojnie, poniewaz powroce do PN. Konda wykorzystywal polakow i dalej bedzie to robil, a najlepiej wiedza to Ci ktorzy byli w Dominion. Keekz robi podobnie...

@skopo
No i zobacz demi dalej jest w wojnie:) Powiedz mi co krupnik powinien powiedziec po takiej bitwie... totalnie przegranej. Poprostu to byly najlepsze slowa jakie mogl wypowiedziec w danej chwili.

Wapivos 06-09-2006 16:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xulorin (Post 976015)
Troche daleko jak dla mnie :p A już myślałem że mówicie o Summer Coke Festival i o Jay'u-Z ;).

Hehehe kto wie, kto wie...;) Zobaczymy gdzie nas nogi poniosa po "mocnym krasnoludzkim" ;)

Co do Kondy i jego probach dowodzenia w bitwie/sposobie walki to wlasnie od takich spraw jest lider. Opieprzyc i powiedziec ze jak nie chce sluchac to kopa dostanie (wiem, latwo mowic):P

Jeszcze tylko jedno pytanie do wszystkich liderow Relictus;) .
Co wam szkodzilo pojsc po HWL jak wszyscy byliscie zalogowani?
Nie wiem czy umawialiscie sie na konkretna lokalizacje bitwy (AB) ale czy to byl problem zeby samemu sie przejsc? (tak tylko pytam... nie jechac za mocno:P)

Colorion 06-09-2006 16:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wapivos (Post 976159)
Hehehe kto wie, kto wie...;) Zobaczymy gdzie nas nogi poniosa po "mocnym krasnoludzkim" ;)

Co do Kondy i jego probach dowodzenia w bitwie/sposobie walki to wlasnie od takich spraw jest lider. Opieprzyc i powiedziec ze jak nie chce sluchac to kopa dostanie (wiem, latwo mowic):P

Jeszcze tylko jedno pytanie do wszystkich liderow Relictus;) .
Co wam szkodzilo pojsc po HWL jak wszyscy byliscie zalogowani?
Nie wiem czy umawialiscie sie na konkretna lokalizacje bitwy (AB) ale czy to byl problem zeby samemu sie przejsc? (tak tylko pytam... nie jechac za mocno:P)

Hwl z tego co wiem o umowionej godzinie zamiast wyjsc na otwarta bitwe zajeli takie pozycje ze jakby relictus po nich poszli to by sie jeszcze wieksza rzezia skonczylo

Arkuss 06-09-2006 16:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Hybrid (Post 975773)
@Arkus of Galana, Nastir

Zgrałem już fotki z mojego pobytu 2 tygodniowego na dupciach we Lwowie. Są zarówno w terenie jak i w domu w sytuacjii..... x) Jak coś to msg me w grze i dam namiary na photobucket :) W grze opis jaki dawałem to nie to samo co zobaczyć real.

no to super, odezwe sie na 100% :D

btw. Konda ma taktyke jakas przynajmniej a reszta relictus leci na zbity pysk(sa wyjatki), a skutki widac po ostatniej bitwie :D ale po co drążyc ten temat, bierzcie sie do roboty, bo chce zobaczyc deady Camuha ^^

@Qreew
Panie mądrala moze pacca bys sobie skombinowal i walczyl normalnie, a tak to rzucasz slowa na wiatr i udajesz wszystko wiedzącego... A co do tego tekstu o szkolach to wiedz ze ja za niecaly rok koncze nastepna szkółke wspaniałym egzaminaem (czytaj. matura) i o laseczkach juz wiem wiele ;D moze nawet wiecej od Ciebie :P

Doggie 06-09-2006 18:08

@pawlon

No i tu się z Tobą w 100% zgadzam :] chyba po raz pierwszy w życiu :D

Po tej bitwie to chyba już wiecie, że nie ma co się z HWL ustawiać na bitwy na konkretne godziny, bo jak widać oni czekali tylko aż połowa z Was da loga ;)

Kuczer88 06-09-2006 18:14

;'(

jak bedziemy sie umawiac na walk3e Wojna to Wojna.. :baby: ahhh jakies mecze.. dobry pretekst 8o z tego co ja wiem macie 2 czaty na ventirlonie hahha ;) pisaliscie kiedys ze jest nudno teraz macie wojne to sie bawimy :):) ahh jakos to bedzie chlopaki powodzenia buziaki :evul: no moz3e jak bysmy przegrywali to mamy 1 zagrywke :):) :( // butcher

Kurier 06-09-2006 18:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kuczer88 (Post 976434)
jak bedziemy sie umawiac na walk3e Wojna to Wojna.. :baby: ahhh jakies mecze.. dobry pretekst 8o z tego co ja wiem macie 2 czaty na ventirlonie hahha ;) pisaliscie kiedys ze jest nudno teraz macie wojne to sie bawimy :):) ahh jakos to bedzie chlopaki powodzenia buziaki :evul: no moz3e jak bysmy przegrywali to mamy 1 zagrywke :):) :( // butcher

Z butchera macius to masz tyle co zakonnica z nocnego trybu zycia:baby:
Wojna "open" to "open" a nie szwedanie sie po kanalach w waszym wykonaniu...X(
A co do meczy- jak nic nie wiesz to sie zamknij!
Mecze szostek ligowych byly zaplanowane duzo wczesnij niz ta "open:rolleyes:" bitwa...
To jeszcze nie koniec cwaniaczku...

Doggie 06-09-2006 19:39

@Kurier

Kurier wojna to wojna. Kto Ci powiedział, że jak HWL napisze "Open battle" to tak będzie... stary każdy tutaj gra bez zasad, i (nie konkretnie w Twoim przypadku) gadanie, że ktoś nie ma honoru, itp. to nic nie daje. Jeśli oni cwaniakują, zróbcie to samo...

Catrishia 06-09-2006 20:58

niewiem czy zauwazyliscie ale od jakiegos czasu to nie macius pisze na kuczera koncie 8o

Komandos Strong 06-09-2006 21:09

@ kurier
widzisz tu jest problem bo ja niewiem, Ty myslisz (tak przuszczam) ze wojna to sprawa honorowa, tak jest honorowa to Ci przyznam, ale galana = honor? na to pytanie niech sobie kazdy odpowie sam B)

Kurier 06-09-2006 22:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez thewojtek (Post 976830)
tak tak tak tak kuczer roxor

(...)
Kuczer 22:48:49
Bo ja kocham tharrina
(...)

Gay plx:baby:

@wszyscy- otoz ja liczylem na "ch"onorowe starcie chocby dlatego ze szanuje keekz'a i kilku innych z HWL.. Niestety nawet Alex(wanos/Toxo) pokazuje swoj brak dojrzalosci.. Ale z drugiej strony czego oczekiwac:(

No nic.. szacuneczek dla tych co sa "normalni" na tym forum i kotwica w plecy kuczerowi, byle byla jutro ladna pogoda i karaoke udane:D
Trzeba cos zorganizowac.. ale niestety ludzie sie nie loguja.. a Hwl jak nas wiecej niz 2 online to nawet huncic nie ida dopuki ich kilkunastu online nie ma.. Prawda macius?-.^ :D

P.S. komandos jak cos mozemy komandosa walnac kiedy;)

sliver 06-09-2006 23:19

bobiik to jakis pka char relictus tez? bo pojechali mnie na palku jak psa z takim jednym typkiem ;p

Wapivos 06-09-2006 23:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kurier (Post 976943)

Z tego co slyszalem to jest to trunek eee... halucynogenny ^.-
Milej jazdy ^^

BTW
23:48 Drunk'Runer [11]: even anurchy <hicks> logged in to check out orsha
23:49 Sufatev [20]: wait... Orsh on Galana?
23:49 Sufatev [20]: AGAIN?
23:49 Ol'Waf [9]: hes here
Trzeci raz ;) Ktos tu Galany nie lubi:P

Zimpa 07-09-2006 00:07

@up liczyc do 4 nie pozwolili w szkole ale to juz 3 raz mamy nawiedzenie...

http://forum.tibia.com/forum/index.p...readid=1367286

roffu sobie wymyslil paymenty za wojne doslownie wyglada jak wycena ludzi wrecz zalosne<kazdy wyzsz-lvlewy sorc musi jeszcze jakies warunki przyjac>

niby dobrze ze zaplacilem roffu prawie na poczatku bo pogralem sobie chociaz troche podczas wakacji z drugiej strony wyglada jakbym ja i cue cumber przeplacili... coz ze znanych mi opinii reli~ nie ma ochoty placic wiec wojna trwa

Roffu zlozyl obietnice iz CoO i PN -osoby w gildii ktore nie biora udzialu w wojnie- zostaly z niej zwolnione wnioskowac mozna ze hwl narazie nie chce kolejnych sprzymierzencow reli~ albo tez znormalnieli<odpowiedzcie sobie sami w myslach a nie tu>

Lord Hybrid 07-09-2006 00:26

Co do paymentów to są one troche dziwnie. Poza tym jaki sens było nie grać i teraz pod koniec wakacji płacić jak i tak nie będzie czasu na tibie. Wkońcu są inne rzeczy do robienia a ja chyba nie wbije 100 sworda w tym roku :(

pawlon 07-09-2006 01:36

ja mam tylko nadzieje ze nikt nie bedzie na tyle naiwny by to zaplacic...
i tak bedzie traktowany jak szmata... a do tego preczej czy pozniej padnie za byle powod, no chyba ze naprawde by robil za pomiotlo i sie by taki nie wychylal. ale ja nie potrafie tak grac, udawac ze nie wiedze jak ich kumple bija moich za friko, albo wychodzic ze spawna bo oni akurat maja ochote poexpic.

Colorion 07-09-2006 07:32

50k mi dowalili X( X( X( X( X( X( X(

ktos tam mnie baardzo nie lubi

Wapivos 07-09-2006 08:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Colorion (Post 977042)
50k mi dowalili X( X( X( X( X( X( X(

ktos tam mnie baardzo nie lubi

Hehehe no to co ci zostaje poza przylaczeniem sie do Relictus?;)
Paymenta juz masz wyznaczonego:P

Btw... Xalade i Xairax widze ze sie dogadali.
Czy to moze chwyt marketingowy? ^^

@Zimpa
Co so Orsha to ja wiedzialem o 3. Dopiero od niedawna mam znowu neta takze troche do tylu jestem:P

Catrishia 07-09-2006 09:17

Co to jest 50k dla wiekszosci, pamietam jak w IS walczylismy przeciwko Patriots (Konda) to zaden z nas nie mial paymentu ponizej 100k (a najwyzszy lvl to byl podajrze 90+) a ja sam musialem zaplacic 150k a mialem 70-80 lvl, nie pamietam juz dobrze.

A pozatym niby ladnie pisza o tworzeniu nowej galany, tylko jestem ciekaw jak im to wyjdzie 8o

Nimuro 07-09-2006 09:22

Colorion ty płaczesz że ci dowalili 50k ?xD ja mam 70~ lv na kyrze i za wojne chcieli payment 150k i nie gadaj że na takim lv jaki ty masz niestać cię.

Kurier 07-09-2006 12:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nimuro (Post 977077)
Colorion ty płaczesz że ci dowalili 50k ?xD ja mam 70~ lv na kyrze i za wojne chcieli payment 150k i nie gadaj że na takim lv jaki ty masz niestać cię.

Nas wszystkich stac.. co nie znaczy ze Hwl zobaczy jakas kase od nas!
Niech oni zaplaca tym co z ich rak zgineli.. Po 50-100k za aole i blessy to pomyslimy.. lacznie to jakos ponad 2 mln juz by bylo;]

pawlon 07-09-2006 12:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Catrishia (Post 977074)
Co to jest 50k dla wiekszosci, pamietam jak w IS walczylismy przeciwko Patriots (Konda) to zaden z nas nie mial paymentu ponizej 100k (a najwyzszy lvl to byl podajrze 90+) a ja sam musialem zaplacic 150k a mialem 70-80 lvl, nie pamietam juz dobrze.

A pozatym niby ladnie pisza o tworzeniu nowej galany, tylko jestem ciekaw jak im to wyjdzie 8o

catri no wiesz? Ciebie bym o taka naiwnosc nie podejrzewal;)

PS: nasze paymenty w pierszych dniach wojny wynosily od 100-400k, wic 50k chyba kazdemu powinno sie wydawac podejrzane ;)

Catrishia 07-09-2006 12:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawlon (Post 977123)
catri no wiesz? Ciebie bym o taka naiwnosc nie podejrzewal;)

PS: nasze paymenty w pierszych dniach wojny wynosily od 100-400k, wic 50k chyba kazdemu powinno sie wydawac podejrzane ;)

No to jak myslisz czemu pytam jak im to wyjdzie? :>

ja bym to widzial tak (i pewnie tak to HWL planuje): 1. wezma paymenty, posciemniaja z better galana, dadza chwile spokoju, a potem powykanczaja po kolei pare osob i zacznie sie od nowa :P 2. albo poprostu wezma kase i tak was ubija, 3. albo nikt nie zaplaci i sie dalej trzaskacie ;)

wydaje mi sie ze zostanie przyjeta opcja nr 3 :P

Celmir 07-09-2006 13:24

Powiedzmy szczerze:
Po 1 : Corlic chce robic DH questa za 150k od lepka (chore).
Po 2 : Wymyslili sobie paymenty.
Po 3 : Stwierdzam, ze szwedkom zaczyna brakowac kasy :P Jak mi jest przykro ;( hHAhAhAHAHhahh :evul:

Colorion 07-09-2006 13:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Celmir (Post 977148)
Powiedzmy szczerze:
Po 1 : Corlic chce robic DH questa za 150k od lepka (chore).
Po 2 : Wymyslili sobie paymenty.
Po 3 : Stwierdzam, ze szwedkom zaczyna brakowac kasy :P Jak mi jest przykro ;( hHAhAhAHAHhahh :evul:

Nawet bez stalego dochodu z paymentow nie sadze zeby im szybko braklo ...
powiedzialbym raczej ze sa pazerni i ciagle im malo
duzo latwiej im bedzie wszystkich wytluc po kolei jak podziela relictus na tych co sie wyplacili i tych co zostali w wojnie

CzerwonyRed 07-09-2006 13:37

Orshabaal!!

ORSHABAAL NA GALANIE!! Gdy przeglądałem sobie Kill Statistics na www.Tibia.com, zobaczyłem, że dziś Orshabaal się zjawił i jego ofiarami było 6 osób!

Kurier 07-09-2006 13:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Colorion (Post 977152)
Nawet bez stalego dochodu z paymentow nie sadze zeby im szybko braklo ...
powiedzialbym raczej ze sa pazerni i ciagle im malo
duzo latwiej im bedzie wszystkich wytluc po kolei jak podziela relictus na tych co sie wyplacili i tych co zostali w wojnie

No nic.. mysla, ze maja doczynienia z kolejnymi personami pokroju Rómcia czy innego Ane"eb"varixa, ktorzy zobacza mala zaplate i zaraz poleca kase wysylac..
Moze wreszcie udowodnimy, ze jeszcze istnieja polacy z honorem, dla ktorych przyjaznie sa wiecej warte niz kasa, nomen omen lvle w grze..
Zaplaty nie bedze!
Zakonczcie temat!
@Cat~ masz racje 3cia opcja jest najbardziej odpowiednia;)
A co do 1szych dwoch to takze masz racje oni to planuja..

Komandos Strong 07-09-2006 14:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kurier (Post 976943)

jasne jestem otwarty na takie propozycje :evul:

Bartol1 07-09-2006 15:50

Ale to HWL stalo sie dobroduszne...
A najbardziej rozbawil mnie tekst
"Navoxiv - 50k + Official apoligy to Catrishia"
Mam go przeprosic za to ze nazwalem go zlodziejem (bo nim jest) i idiotą (jak wczesniej :) )
Mysle ze nikt nie da im latwej gotowki.... :P

thewojtek 07-09-2006 15:56

o,0 mi spadl payment przez 15 dni z 150k do 50 ;o
ale kto im zaplaci?.... mam nadzieje ze nikt....

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:54.