Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Chesterkaa 31-10-2009 10:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rangav (Post 2677341)
@up

Piękny "ludź", ale nie lepszy niż mój Edward w avku...Mwahaha xd

Moj jest lepszy =/

Tak ja zyje ! ; o

Rayza 31-10-2009 10:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2677403)

@topic
Zostawcie Rayze w spokoju! Co on wam takiego zrobil!? LEAVE HIM ALONE!!!111 ;(;(;(

A Daj spokoj Gro,on ma swój mały zamk, swiat któremu nie przemówisz ze to co robi nie jest śmieszne ^^
Gadasz jak typ z YT XD...

Nari 31-10-2009 12:56

A widzieliście to: http://glosrydzyka.blox.pl/2009/10/R...eskowkach.html

Normalnie padłem =p

Yuri_Hyuga 31-10-2009 15:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2677551)

Normalnie padłem =p

Szykują się wyprawy krzyżowe na bezbożną Japonię : (

FANI A&M&KKW, ŁĄCZMY SIĘ!

Biorąc pod uwagę naszą liczebność, będziemy mogli w jakiś sposób zapobiec atakowi chrześcijan na KKW. \o/

Chesterkaa 31-10-2009 17:01

No jasne.
To mi przypomina scene z LOSUXa, gdzie Sven przyniosl na religie mange Love Hina a ksiadz stwierdzil, ze to zlo i nalezy to spalic.
Szkoda tylko, ze mialo to rozbawic czytelnika komiksu, a teraz jest to najprawdziwsza prawda! : D

Dzisaj sie wzielam za Kino no tabi. Przypadlo mi mocno do gustu. Stwierdzam ze nota 9,5/10 w Otaku byla nota trafiona! ; o

Juzefek 31-10-2009 18:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2677551)

Normalnie padłem =p

"Ale tego, że złe duchy mogą zawładnąć dziatwą, która ogląda filmy animowane z kraju kwitnącej wiśni – mangi i anime, mogli się dowiedzieć tylko słuchacze Radia Maryja."
I wszystko jasne :P

Gangrel 31-10-2009 18:51

Ma ktos juz moze namiar na 3 ep Fairy tail? Taka sie chyba jeszcze nie wyrobilo, ale za anime planet mozna sadzic ze juz jest gdzies...

Otakuma 31-10-2009 20:56

@Gangrel
Spróbuj torrenty, ja ściągałem już we wtorek

Zokar 31-10-2009 21:19

Ten obrazek mówi sam za siebie.

Quezacoatl 31-10-2009 22:59

Cytuj:

Ma ktos juz moze namiar na 3 ep Fairy tail? Taka sie chyba jeszcze nie wyrobilo, ale za anime planet mozna sadzic ze juz jest gdzies...

http://www.anilinkz.com/fairy-tail/f...ail-episode-3/

Nigdy nie watp w potege ciemnej strony loli!

Juzefek 01-11-2009 13:15

Zła wiadomość: Wujek Czyste Zuo wrócił!

@top
Trigun skończony- fajna seryjka :P

Yuri_Hyuga 01-11-2009 15:16

Yeah, łatwo zauważyć.

Well, anyways, po pięciu odcinkach Nyan Koi oznajmiam, że będę oglądał tą serię do końca, nieważne, czy się zeszmaci (mała szansa, serio), czy nie. _/

Akiyama_Mio 01-11-2009 15:31

@Chesterkaa
Mówisz? Bo właśnie kończy się ściągać. Mam nadzieję, że rzeczywiście taka fajna.

@Railgun
Nowy epek roksi, Kuroko roksi. :<

@Wujek
:*

Ghernie 01-11-2009 15:34

Nie ma to jak ban za offtopic, prawda?*
:3

* - Powinniście się domyślić do kogo to było skierowane.

Zzirf_Ragroc 01-11-2009 15:35

No i doczekaliśmy się kolejnego pogromu w m&a. Ale ktoś z wiatrakami musi walczyć, więc nie ma się co wściekać.

@Yuri
Nyan Koi jest świetne :3 Co prawda widziałem tylko 3 epy, ale nie zapowiada się żeby seria zeszła na psy^^

Ghernie 01-11-2009 15:39

@Up
Nie wysiliłeś się za bardzo z tym nickiem. Lecz nie martw się, też dostałem kilka punkcików.

@Edit
Skoro już tu jestes, to poradź jakieś fajne ecchi. ;D

Zzirf_Ragroc 01-11-2009 15:43

Fajne ecchi mówisz? Ja ci nie pomogę, rzadko oglądam coś z tego gatunku. Green Green obejrzyj, dawniej bardzo mi się spodobało.

Ghernie 01-11-2009 15:46

Meh. Ogladałem. Pogogluje w takim razie.

Akiyama_Mio 01-11-2009 16:07

Kanokon~! Hrhrhrhr.

Quezacoatl 01-11-2009 17:54

Ktos oglada to Aoi Bungaku? Nowa seria z tego co slyszalem, i czekam na recenzje, a tu wszystkie glaby zbanczyc sie daly. I wrocili jak zawsze na zapasowych kontach.

Grycan 01-11-2009 20:28

O.o Znów banami sypnęło.

Cześć Wujek Samo Zło. :*

Ukryty tekst:
Bez obrazy stary. B)

@top
Jako, że szlaban na kompa mi się skończył, zamierzam skończyć Green Green w tym tygodniu. A później Spice and Wolf!! B)

Kramer 01-11-2009 23:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yuri_Hyuga (Post 2678243)
Well, anyways, po pięciu odcinkach Nyan Koi oznajmiam, że będę oglądał tą serię do końca, nieważne, czy się zeszmaci (mała szansa, serio), czy nie. _/

Zeszmaci sie a to dlatego gdyz junpei wybierze na 1000% kaede zamiast kany no ale coz w kazdej haremowce tak jest ze, ta gorzej narysowana (jak dla mnie, wyjatkiem jest r+v) bedzie z glownym bohaterem =\

Tak w ogole to czesc siema i elo

Nari 02-11-2009 00:17

Wiadomość od Grocka:
Cytuj:

walnij ode mnie notke, ze jak mi juz 2 konta zbanowali to juz zrobie sobie przerwe poczekam do konca

@Bakemonogatari
Po paru pierwszych odcinkach średnie, może później się rozwinie. Fajny ending.

Smuggy 02-11-2009 00:26

Corgar zapewne też ma bana :d.

#top
Jedziem, jedziem. Zaczynam Clannada.

Xantro 02-11-2009 07:10

@Anime :
Ostatnio skończyłem K-Ona i Dears. Teraz będe oglądał Triguna. Polećcie mi coś w stylu Wolf's Raina ALBO jakaś haremówke fajną ;d.
@Manga:
Yay! Nowa seria Shaman Kinga ;]. Co prawda troche naciągana - ale jest. A już myślałem że nawet tej starej porządnie nie skończą ;].

Juzefek 02-11-2009 15:14

Nowy shaman king!
Ukryty tekst:
Podoba mi się Anna wersja 2.0 :P

Koszyk 02-11-2009 15:48

@Paranoia Agent podsumowanie

Nie ogladałeś nie czytaj.

Ukryty tekst:
Nieźle pokręcona seria, postacie ciekawie przedstawione, ich życie w którym w końcu nie wytrzymują i stają przed sytuacjami bez wyjścia. Fajnie były zobrazowane te historie tych ludzi. Podobało mi się motyw w którym już niby mieli "Shounen Bat" w celi a chwilę później znaleźli go martwego w niej. No i ten mindfuckowy ostatni odc. Ogólnie serię oceniam na + i zastanawiam się czy nie zrobić z tego jakiegoś amv :D

No to po PA czas na Claymore, pytanie tylko czy warto? :p

Thero 02-11-2009 16:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 2678803)

Warto. A mangę bardziej.

eerion 02-11-2009 17:21

Anime Claymore uznaję za średnie, a porównywanie go do Berserka obrazą dla tego drugiego.

Ghernie 02-11-2009 18:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 2678803)

Całkiem fajna seria, manga lepsza.
Widze, że te PA może być całkiem fajne. Oblukam w wolnym czasie.

Grycan 02-11-2009 18:54

No to z nudów zacząłem czytać mangę "Toradora!" Porównam sobie później z anime, które obejrzałem wcześniej. :) Ciekawe co bardziej mi się będzie podobać. B)

Thero 02-11-2009 19:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2678874)
Anime Claymore uznaję za średnie, a porównywanie go do Berserka obrazą dla tego drugiego.

Manga Claymore jest równie dobra co manga Berserka. ^^ Anime trzyma poziom anime Berserka do momentu rozjechania fabuły względem mangi. O.

No z tym, że w Berserku dużo ładniej potraktowano zakończenie anime (chyba liczyli wtedy jeszcze na kontynuacje?).

Quezacoatl 02-11-2009 20:17

Cytuj:

No to z nudów zacząłem czytać mangę "Toradora!" Porównam sobie później z anime, które obejrzałem wcześniej. Ciekawe co bardziej mi się będzie podobać.
Co za pytanie, oczywiscie ze manga.

Cytuj:

Manga Claymore jest równie dobra co manga Berserka. ^^ Anime trzyma poziom anime Berserka do momentu rozjechania fabuły względem mangi. O.
Musze sie zgodzic, poczatek anime Claymore nie byl zly, nadal imho anime nie trzymalo poziomu mangi, ale bylo niezle, potem jak sie z fabula rozjechalo to juz sie zrobil z tego badziew. Jezeli chodzi o Claymore to tylko mange.

PS
Ja czekam na kolejne epy FT, zeby sie przekonac czy tez cos wkoncu sknoca.
Edit
Juz sie odcinek laduje XD

Argen 02-11-2009 20:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2679000)
No z tym, że w Berserku dużo ładniej potraktowano zakończenie anime (chyba liczyli wtedy jeszcze na kontynuacje?).

Od samego początku anime miało być jedynie zachętą do czytania mangi.

Gangrel 02-11-2009 23:45

@Que

Czy dla Ciebie choć raz jakieś anime było lepsze niż manga?

Xantro 03-11-2009 06:54

@UP:
Nawet mi zdarzyło się to tylko raz - i tym przypadkiem jest Wolf's Rain.
@Topic:
Teraz oglądam Triguna, a potem nie wiem :<. Polećcie jakąś fajną haremówke podobną do DearS, To-Love Ru (nie koniecznie z kosmitami ;p).

Quezacoatl 03-11-2009 17:03

Cytuj:

@Que

Czy dla Ciebie choć raz jakieś anime było lepsze niż manga?
Jak dotad jeszcze nie. Powiem ze DN jest blisko, tj anime/manga sa prawie takie same pod tym wzgledem.

To samo z ekranizacjami ksiazek. Zadna nie jest lepsza niz sama ksiazka :p A jak sie to juz zdarza to bardzo zadko.

PS
I jak na razie anime FT jest rowniez bardzo blisko mangi, wiec mozliwe ze bedzie powtorka jakosci manga->anime z DN.

raven 03-11-2009 19:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xantro (Post 2679286)
@UP:
Nawet mi zdarzyło się to tylko raz - i tym przypadkiem jest Wolf's Rain.
@Topic:
Teraz oglądam Triguna, a potem nie wiem :<. Polećcie jakąś fajną haremówke podobną do DearS, To-Love Ru (nie koniecznie z kosmitami ;p).

z haremowek, ja wlasnie przeczytalem Ayu Mayu.. takie tam , nawet smiechowe ;d na onemanga.com masz

Xantro 03-11-2009 22:42

@UP:
Akurat chodziło mi o anime jakieś ;d.
@Topic:
Fariy Tail !
Ukryty tekst:
Gerard come back! :D. Póki co nieźle im idzie rozkręcanie całej akcji ;].

Yuri_Hyuga 03-11-2009 22:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kramer (Post 2678621)
Zeszmaci sie a to dlatego gdyz junpei wybierze na 1000% kaede zamiast kany no ale coz w kazdej haremowce tak jest ze, ta gorzej narysowana (jak dla mnie, wyjatkiem jest r+v) bedzie z glownym bohaterem =\

No. Dobrze, że w Clannadzie dali specjalne odcinki (z Tomoyo i Kyou), bo Nagisy specjalnie nie lubię.

Neways, zaczynam czytać mangę Touhou i oglądam Kuroshitsuji (12 odcinków obejrzałem, bardzo mi się podoba - szczególnie że ending nie brzmi jak kupa engrishowego sh!tu, oraz to, że Sebastian jest taki zajebisty xD).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:50.