Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Semixou 20-10-2007 16:17

Nie dam rady na OF wątpie czy zsoluje berserka a tam jest ich kilka na raz :)

fireball 20-10-2007 16:32

faktycznie jest problem .

Martoleo 20-10-2007 16:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez fireball (Post 1703637)
Druid 21 lvl
shieldning:21
Mlvl 24
eq:volcanic rod, scale armor, steel helmet,leather bots,tortoise shield.
kasa:17k
accont:free
ziomki :palek 25lvl

Pytałem sie wielu ludzi ale nie wiem gdzie exepić.:confused:

Kup sobie Knight armor (6 lub 7k na Candii), Plate legs (około 1k) , Dragon shield (3,5 k). Potem biegnij do kopalnii w Kazzo na dwarfy solidery, cyklopy w Mount St., polanka w Elf Fortrest ( elfy, czasem scout), Dark Catedral ( pierwszy poziom- uważaj na asassiny-->kick, hicks)... Odemnie to tyle...

Paladin'Popek 20-10-2007 16:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Martoleo (Post 1703696)
Świat: Pythera
Profesja: Knight
Level: 41
Premium account: Nie
Skille: 70/70
Magic level: 5
Equipment: Knight armor, Knight legs, Crusader helmet, Fur Boots, Dragon slayer
Fundusze: około 20.000 gold

Gdzie mam expić, co huncić, jakie waste (jeśli jakieś wogóle), Ile expa na godzine, co brac ze sobą, co zbierać (co wkładać do lootbaga)...???

Proszę o rzetelną odpowiedź...

jesli zalezy ci na kasie to minosy mintawn najlepiej jak bedziesz wynosil lootbaga to w nocy ale wczesnie rano zeby bylo malo ludzi

co masz wkladac do lootbaga ? Plate Shield, Chain Armor, Brass Helmet, Sword, Chain Helmet

jesli bardziej na expie i troche kasy mozesz experydentowac z elfami ale 2 reczna bronia bedziesz duze hity obrywal przydal by sie bs + jakies vamp shield

teraz ja :PP

Profesja: Paladyn
LvL: 30
Skille 68/47
Pacc: nie :(
Eq: Blue Robe, Plate Legsy, Steel Helmet, Dragon Shield, Leather Boots
Fundusze: jakies 20k

moje pytanie na czym bym mogl expic guardy i dsy mi juz sie troche znudzily wiec prosze o odpowiedz jakiegos doswiadczonego Paladyna

fireball 20-10-2007 16:51

Dziękuje właśnie jestem na dwarft soliderach mam p legi i do którego mam siedzieć na nich

Semixou 20-10-2007 17:20

@up
Chodz tez na pojedyncze guardy, rob tak do 33 gdzies ;p potem to tylko guardy i najlepiej loot bagi rob :]

Martoleo 20-10-2007 17:40

41 Knight

Paladin... tylko zauważ, że Dragon Slayer ma 44 ataku i aż 28 defa (!!!) ... może on spokojnie dorównywać tortoise shield... więc myśle, że tak będzie lepiej niż 36 ataku z bs i 34 defa z v shield + 31 defa z bs-a ... wole więcej walić-> szybciej zabijać, mniej czasu tracić, więcej expa zgarniać... Jakiego max hita walne przy 70 skill z Dragon Slayerem w gs-a, draga, ds-a??? narazie w dwarfy guardy szło mi po jakieś 70.... dokładnie nie pamietam bo dawno nie grałem... mała przerwa... czy opłaci mi się expić na dragon lair w Venore?? a co będzie jak pójde do Ghost Landu??

Prosze na odpowiedź na wszystkie pytania i wątki...

Pavel321 20-10-2007 17:44

Witam , jestem 39 sorcem z 42 mlvl gdzie mam expic bez waste i lootbagow ? Moje eq to b robe , v shiled , p legi , crusader helmet , p amulet , woi , fury boots , 25k ktore moge zainwestowac. Cya

Semixou 20-10-2007 17:45

Moze ktos odpowiedziec na wczesniejsze moje pytanie ? ;/

Cytuj:

Witam, gdzie mógłbym wyciągać conajmiej 7k expa/h 20 knightem ze skillami 60/56 i 4 mlvl ?

Eq: Crusader Helmet, Golden Armor, Medusa Shield, Knight Legs, Fur Boots, Serpent Sword

Nie mam pacca. Z góry dzięki ;P

dawid000 20-10-2007 17:49

21 pall skille 57/41
gdzie polecacie expic?
eq to
viking helmet(tak wiem slaby ;[)
plate set
acient shield
speary
butki zwykle
protection ammy

gdzie expic? tylko blagam nie na dwarfach

Vincyl 20-10-2007 21:27

Cytuj:

Moze ktos odpowiedziec na wczesniejsze moje pytanie ? ;/
To może spróbuj na EF tam się szybko expi i nawet szybko kasa wchodzi ja bym ci jeszcze polecał skille wbić tak gdzieś na 65/65 i potem możesz się nie martwić bo na pewno się zwróci tylko se jakiegoś lepszego sworda załatw xD

Cytuj:

21 pall skille 57/41
gdzie polecacie expic?
eq to
viking helmet(tak wiem slaby ;[)
plate set
acient shield
speary
butki zwykle
protection ammy

gdzie expic? tylko blagam nie na dwarfach
Wbij skille 65 kup lepsze EQ i wtedy możesz się pytać bo tak to ja polecam tylko dwarfy (ale ty nie chcesz) albo możesz spróbować na POH na cyklopach i minosach

Armega 20-10-2007 22:04

????

gdzie moge expic pallkiem level 22 (moge strzelac z royal spearow)skille 60/45 best hit 163.!~~~~~~~~~~~~~~~` a teraz co moge huncic tym pallkiem dla przyjemnosci i co mi bedzie do tego potrzebne moje eq - k armor k legi crusader helmet fur boot i drag shield pomocyy xD^^

dawid000 20-10-2007 22:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vincyl (Post 1704378)
Wbij skille 65 kup lepsze EQ i wtedy możesz się pytać bo tak to ja polecam tylko dwarfy (ale ty nie chcesz) albo możesz spróbować na POH na cyklopach i minosach

mam z 14k bo kupilem bp uhow
co kupic?

Vincyl 20-10-2007 22:31

Cytuj:

mam z 14k bo kupilem bp uhow
co kupic?
To co podstawa pallka czyli b robe
A tu możesz expić Na cyklopach tylko nie schodź niżej bo tam sa GS i jeżeli chcesz tam iść to tylko od północy jedynie co ci się trafi to tarantula szybko się tam expi i miło xD

Cytuj:

gdzie moge expic pallkiem level 22 (moge strzelac z royal spearow)skille 60/45 best hit 163.!~~~~~~~~~~~~~~~` a teraz co moge huncic tym pallkiem dla przyjemnosci i co mi bedzie do tego potrzebne moje eq - k armor k legi crusader helmet fur boot i drag shield pomocyy xD^^
Albo to co napisałem wyżej albo dwarf guardy xD

Armega 21-10-2007 12:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vincyl (Post 1704553)
To co podstawa pallka czyli b robe
A tu możesz expić Na cyklopach tylko nie schodź niżej bo tam sa GS i jeżeli chcesz tam iść to tylko od północy jedynie co ci się trafi to tarantula szybko się tam expi i miło xD

Albo to co napisałem wyżej albo dwarf guardy xD

a to wyzej to gdzie to jest? to to na poludnie od thaisu?

Mikukon 21-10-2007 12:34

Resp Wolfów

Czy ktoś zna miejsce blisko Thais do skilowania się na wolfach Bez zagrożenia ze strony dwarfów, cyclopów itd?

Semixou 21-10-2007 13:48

na wolfach chcesz skillowac ? idź na trolle bynajmiej kasa leci ;]
niedaleko kazoo a venore jest ich camp ;D

reblax 21-10-2007 15:41

lol nie lepiej summona i na monku albo ghoula jezeli jestz a slaby na monka??na trolach to sobie poskilujesz .....:baby:

Xirgan 21-10-2007 15:42

Najlepiej to bys poszedl pod ad na trole poskilowac.

Grabarz'ek 21-10-2007 17:01

Paladyn 36 lvl, 65 dist - mogę już expić na całym Hellgate, włącznie z Elder Beho?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:40.