Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Erhion 10-12-2009 12:19

Last Exile

Może mi ktoś powiedzieć czy warto obejrzeć to Anime? Bo lubię takie klimaty, ale nie jestem pewny czy to warto tracić czas.

I pytanko gdzie mógłbym to obejrzeć po polsku/lub ściągnąć?

VibulZiom 10-12-2009 13:41

http://www.youtube.com/watch?v=AC5o9ovFygc

Mój laki star przebija wasze wszystkie :p

U mnie na razie przerwa w anime (temat regularnie śledzę), Code Geass już dawno ukończony, chcę sobie TTGL zacząć ale jakoś nie mam powera i czasu...

Gangrel 10-12-2009 14:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez VibulZiom (Post 2702003)
http://www.youtube.com/watch?v=AC5o9ovFygc

Mój laki star przebija wasze wszystkie :p

U mnie na razie przerwa w anime (temat regularnie śledzę), Code Geass już dawno ukończony, chcę sobie TTGL zacząć ale jakoś nie mam powera i czasu...

Yoko daje takiego powera ze uch, wystarczy ze zaczniesz pierwszy ep, a czas sam sie nagle znajdzie, zazwyczaj w nocy ;)

Corgar Frizz 10-12-2009 14:45

@Erhion
Na Tanuki zebrało bardzo wysokie noty, więc mimo szacunku jakim darzę tą stronę, seria godna polecenia. A ściągniesz z http://getfansub.com/wiki/Last_Exile , o ile megaupload nie usunęło plików.

Gdzie tam Yoko. Fajna jest ale wymięka przy Kaminie, Viralu, Gurren Lagannie i GIGA DRILL BREAKEREM!

Nipah~!
Corgar Frizz

Grocix 10-12-2009 16:04

@Up
Gaaaaayyy...

@Temat
Jako, że komputer mam w serwisie, a zewnętrzny dysk z anime mam sformatowany w systemie jabłkowym, to tymczasowo przerzuciłem się na jdramy. Muszę powiedzieć, że ogląda się to przyjemnie, o kulturze i języku mówi zdecydowanie więcej niż anime, a fabularnie bije wszystkie polskie pseudo-seriale. Obejrzałem już Shiroi Haru, oglądam wychodzącego teraz Jina i właśnie zacząłem Hana Yori Dango. Shiroi Haru jest zdecydowanie godne polecenia, Jin też. Hana Yori Dango wydaje się bardzo fajne, to moja pierwsza school drama. ;) Proszę więc Ojca Tematu o dorzucenie do regulaminu jeszcze punktu o dramach.

Corgar Frizz 10-12-2009 16:58

Niestety wszelkie zmiany w regulaminie są płatne od 1 Grudnia 2009 br. Jeśli ci to nie przeszkadza to wpłać 178zł zaliczki na moje konto, a następnie pod mój adres wyślij tą figurkę http://www.play-asia.com/paOS-13-71-...3d90-43-d.html

Powiedz skąd ściągasz to przy okazji dodam kilka linków do pierwszego posta.

Nipah~!
Corgar Frizz

Grocix 10-12-2009 17:50

@Frizia
Spoko, ale jak płacę to i wymagam. ;)

Online tu:
http://www.dramacrazy.net/

Torrenty i suby tu:
http://www.d-addicts.com

Wiki tu:
http://wiki.d-addicts.com/

@Down
Ukryty tekst:
A chuj z Naruto...

Zokar 10-12-2009 19:00

Standardzik z Naruto
Ukryty tekst:
Ręka z sharinganami >< bez przesady...

Gangrel 10-12-2009 19:44

Naruto:
Ukryty tekst:
E tam, moze bedzie fajnie. Ja bym tam chcial miec sharingana do sciagania, nawet jesli tylko na rekach ;)

kołbaś 10-12-2009 21:28

heheh naruciak
Ukryty tekst:
reka z oczyma, heheheh teraz powiedzenie "ty stary twoja reka na mnie patrzy" nabiera nowego znaczenia xD

Grycan 10-12-2009 22:45

Ja miałem tydzień odpuszczenia anime (szkoła, itp.) więc jutro (tj. piątek) dokończę (w końcu) Spice and Wolf i zacznę TTGL. B)

Rayza 11-12-2009 11:52

@Bleach
Ukryty tekst:
Pocz. ch.: ciekawie acz nudno..
srodek: bedziemy mieli powtorke schematu z ichi vs ulq ress?
koniec ch: WTF?! Tousen jest Arrancarem!

Bleach pewna moja teoria~
Ukryty tekst:
na pods. tego ch. mozna spekulować czy Ichigo może być Arrancarem?
a "Vizard" to tylko stan przejścia z shinigami do arrancara dowody?
-Tousen i Ulq i Ichigo po stracie ręki/dziury w sercu natychmiast ją zregenerowali
-Ichigo i Tousen początkowo nie mogli otwierać maski hollowa ale z wpływem emocji nagle sie im to udało.
-Tousen po tym wydarzeniu zamisat wł. Shikaia/Bankaia uzył Resurrection Hollowa,tak samo stało sie z Ichigo kiedy walczył z 2gim poziomem Ulq. w ressie i zgniął.
-Ichigo jako hollow [Arrancar] był zdolny do Sonido czyli skilla hollowów -"Vizardzi z pendulum" powstali z bezpośredniego połączenia z Hyongoku to samo spotkało Tousen ale on był swiadom zdolnosci do ressa
: )

Corgar Frizz 11-12-2009 15:36

@Rayza

Moja teoria, twoja znowu jest w cholerę naciągana ^^
Ukryty tekst:

Trzymając się tego co mówił Aizen dawno temu, zaraz po uwolnieniu Rukii. Shinigami i Pusty to istoty całkowicie przeciwstawne sobie. Gdyby ustawić je na osi, to reprezentowałyby -1 i 1. Przechodząc dalej, 0 jest granicą powyżej/poniżej której obie istoty nie mogą się dalej rozwijać. Hyongoku pozwala tą granice zmazać dzięki czemu obie istoty mogą wejść na tereny dotychczas zakazane. Pusty więc zdobywa moce Shinigami, a Shinigami moce Pustego.
W takim wypadku Arrancar jest stadium bardzo podobnym do Vaizarda. To w co zamienił się Ichigo podczas walki z Ulqiem jest prawdopodobnie jeszcze bardziej rozwiniętym stadiem Vaizarda, które bardzo głęboko wkroczyło na tereny Pustego.

Nari 11-12-2009 19:06

@up
Ukryty tekst:

A ja myślałem, że Ichi po prostu zmienił się w pustego. Choć zgadzam się z Tobą, że jeśli shinigami to 1 (plusy, jak to przedstawiła Rukia) a Pusci to 1- (minusy), to arrancarzy i vaizardzi są 0.

Tompior 11-12-2009 19:14

@up,up
Ukryty tekst:
Wasza teoria, ze ci zli to minusy moze byc sluszna. W koncu Menos Grande = Wielki minus :P

Grocix 12-12-2009 15:24

@DtB 10
Ukryty tekst:
A jednak, Suou to kopia... Ciekawe co się dalej stanie z Yin, bo wygląda to wszystko obiecująco.

@Railgun 11
Świetny ep, can't wait for the next one.

@Hana yori dango
Jestem w drugiej połowie drugiej serii. Trochę babskie (reverse harem i takie tam), ale ogląda się całkiem przyjemnie.

Nari 12-12-2009 16:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2703044)
@DtB 10
Ukryty tekst:
A jednak, Suou to kopia... Ciekawe co się dalej stanie z Yin, bo wygląda to wszystko obiecująco.

@Railgun 11
Świetny ep, can't wait for the next one.

@Hana yori dango
Jestem w drugiej połowie drugiej serii. Trochę babskie (reverse harem i takie tam), ale ogląda się całkiem przyjemnie.

@DtB
Słyszałeś o tym OVA? Imho będzie zajebisty.
@Railgun
Właśnie zassałem 10 pierwszych odcinków. Miła odmiana, trochę bardziej humorystyczne. Kuroko rządzi :)

Radix 12-12-2009 17:59

Wiem, że już to pisałem wiele razy, ale:
Czy istnieje jakaś manga (bo wiem, że anime nie) o jakichś rycerzach, ew. te klimaty (pod styl berserka), albo o najemnikach (coś w stylu książki "Czarna Kompania"), tylko z ładną kreską i w kolorowej oprawie graficznej? Chociaż jeśli ma bardzo ciekawą kreskę, to w BnW też może być.

Corgar Frizz 12-12-2009 23:51

@Radix
Ubel Blatt poczytaj. Podobne do Berserka, jednak nieco lżejsze. Na początku dość przeciętne, ale potem podobno się rozkręca.

Nipah~!
Corgar Frizz

Rayza 13-12-2009 07:32

*Rayza siada przy scianie,i dobija resztki Szkockiej
którą przyniósł z sobą z jakieś impry dziś*

No,i co tam ziomy macie do powiedzenia? : D

a żeby nie było ze jakiś spammah jestem...
@SE
Ukryty tekst:
z lekka shizzowe jak to SE,ta walka chrona vs BS wygląda ciekawie w dodatku ten attack na Meduze...

Grocix 13-12-2009 14:28

Czy tylko ja w gronie spamerów nie muszę sobie penisa przedłużać alkoholem?:< Staczacie się, koledzy... Już widzę te nagłówki "15-letnie loli napastowane przez alkoholika", "Nietrzeźwy pracownik laboratorium przyłapany na uprawianiu stosunku z prototypem robota", eh... :<

@Hana Yori Dango
Obejrzałem obie serie i kinówkę. Przyjemne, chociaż w drugiej serii niektóre "zwroty akcji" są trochę irytujące. Niemniej jednak, mamy kawałek porządnej school dramy, a Tsukushi jest fajna. :3

Heiteno 13-12-2009 18:55

Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan oglądam. Zaje****e anime. W sam raz na moją głowę. Polecam

Yuri_Hyuga 13-12-2009 20:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heiteno (Post 2703727)
Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan oglądam. Zaje****e anime. W sam raz na moją głowę. Polecam

Też ostatnio oglądałem, i zdziwiłem się, że istnieją anime bardziej pokręcone niż Furikuri. Hardcore.

Cóż, czytam tak tą vnkę i czytam, oglądam co tydzień nowe epy animców, ale nie za dużo się oprócz tego dzieje. Ktoś w ogóle czyta vnkę Umineko~ czy tylko animu? It'd be pretty reassuring if someone actually was, but even if not, I'll read all of it x)

Heiteno 13-12-2009 21:33

@Up
Spik polisz, dud!

Podsumowanie BT: Dokuro-chan:
Ukryty tekst:
Ostro porąbane anime. 2 seria niszczy, lecz 1 też niczego sobie. Szkoda tylko, że takie krótkie... 12 odcinków łącznie po 14 minut (tzn. 6 tylko że łączonych)
Szkoda mi tylko Sabato-chan ;< Ja bym ją przygarnął.

Anime w 1 zdaniu?
Nie da się.. Najlepiej obejrzeć całe (tylko 3h.).

"Pipiru piru piru pipiru pi!"

@Down
Eff.. Racja. Matma się kłania. Nie umiem do 3 liczyć :F

Corgar Frizz 13-12-2009 21:48

;( Jakiś zły mod mi posty usunął. Ale nie wyczuwam obecności arcydemona w tym temacie... Czyżby ktoś z naszych zdradził? A może chciał nas uchronić przed niechybną śmiercią w męczarniach z rąk arcydemona Gimlosa von Zwerg'a

Yuri, jeśli chodzi u Umineko to dałem sobie spokój po bodajże 16 epie. Miałem nadzieje na serie w klimacie Higurashi i niestety bardzo mocno się zawiodłem.

Heiteno nie zwracaj uwagi na Yuriego, on już tak ma. Jeszcze jedno piru powinno być w refrenie opa Dokuro-chan ;p

Nipah~!
Corgar Frizz

Rayza 13-12-2009 22:31

Cytuj:

Heiteno nie zwracaj uwagi na Yuriego, on już tak ma.
not only he,
I pass this anime at 19 ep. they reminiscent me about certain blue hairded loli....yeah i know wha' ya think now dawg : 3

Heiteno 13-12-2009 22:44

@Up
Niebieskie włosy mi się tylko z Konatą kojarzą :<

@Topic
Powróciłem do "He is my master". Kiedyś zaczęłem ale napisów nie miałem więc ang. suby oglądałem. Po 3 odcinku nie chciało mi się już tłumaczyć.

Grocix 13-12-2009 23:13

@Rayza i Yuri
Jak już "szpanujecie" angielskim to róbcie to poprawnie, bo te wasze wypociny nap*****alają po oczach.

@Dramy
Właśnie zacząłem oglądać Nobuta wo Produce, zapowiada się ciekawie.

Nari 13-12-2009 23:45

A ja zassałem Ouran High School Host Club. Na początku wieje nudą, może raz, czy dwa, się uśmiechnąłem. Mam nadzieję, że się rozkręci ;).

raven 14-12-2009 15:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2703894)
A ja zassałem Ouran High School Host Club. Na początku wieje nudą, może raz, czy dwa, się uśmiechnąłem. Mam nadzieję, że się rozkręci ;).

ja ogladalem cale, calkiem fajne ;P

Yuri_Hyuga 14-12-2009 15:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2703883)
@Rayza i Yuri
Jak już "szpanujecie" angielskim to róbcie to poprawnie, bo te wasze wypociny nap*****alają po oczach.

Na dzisiaj się poddam, bo nie chce mi się dyskutować. Mistrzu Grocixie, wybacz, lol.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2703832)
Yuri, jeśli chodzi u Umineko to dałem sobie spokój po bodajże 16 epie. Miałem nadzieje na serie w klimacie Higurashi i niestety bardzo mocno się zawiodłem.

Nipah~!
Corgar Frizz

Ale anime ssa, lol. Kaman, nie daj się zdominować przez modę na filmy. Przeczytaj vnkę...no, właściwie to snkę, ale nie będziemy tutaj teraz rozgraniczać. xd

Noradin 14-12-2009 15:55

Oglądałem mangę o Naruto od pierwszych stron i coś mi przyszło namyśl.
DO FANÓW NARUTO!!!

(( Zauważyliście że Kishimoto idzie wg. jednego wzoru? Dla tych co się nie kapneli: ))

Rayza 14-12-2009 16:06

Cytuj:

@Rayza i Yuri
wytknij mi moje błędy.

Grocix 14-12-2009 17:20

@Rayza
Nie jestem twoim nauczycielem, żeby ci poszczególne błędy wytykać. Za korki biorę 20zł/h, jak coś to wal na GG. ;)

@Nobuta wo Produce
No, i ogląda się przyjemnie - fajny koncept. Ciekawe jak się skończy...

Rayza 14-12-2009 17:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2704110)
@Rayza
Nie jestem twoim nauczycielem, żeby ci poszczególne błędy wytykać. Za korki biorę 20zł/h, jak coś to wal na GG. ;)

skoro nie chesz ich wytknąć żebym ich nie popełniał..

Heiteno 14-12-2009 17:26

Cienka jest granica między ecchi, a hentaiem :/. Macie coś fajnego do polecenia? (ofc. z tego gatunku).

Rayza 14-12-2009 17:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heiteno (Post 2704116)
Cienka jest granica między ecchi, a hentaiem :/. Macie coś fajnego do polecenia? (ofc. z tego gatunku).

Kanokon,Kiss x Sis

Heiteno 14-12-2009 17:39

@Up
KissxSis oglądałem 1 odcinek. Nie przypadło mi do gustu. Kanokona zobacze. Thx.]

@Down
GG oglądałem.

Grocix 14-12-2009 17:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heiteno (Post 2704116)

Green Green, szczególnie ostatnie epy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2704114)
skoro nie chesz ich wytknąć żebym ich nie popełniał..

Mi to szczerze lata czy popełniasz błędy, czy nie. Ale jak już wiesz, że tak to nie pisz postów w języku, który znasz słabo, bo walą po oczach.

Quezacoatl 14-12-2009 18:11

Cytuj:

Mi to szczerze lata czy popełniasz błędy, czy nie. Ale jak już wiesz, że tak to nie pisz postów w języku, który znasz słabo, bo walą po oczach.
Skoro juz wspominasz, za jakis tydzien bede znow mogl gadac po polsku, pierwszy raz od 12 tygodni. :S

SE
Ukryty tekst:
BS zrobil sie jakis mocny. Nadal czekam az pokaza Death the Kidd'a.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:44.